donderdag, november 30, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieFeesten met schoten in de lucht dreigende traditie in Suriname

Feesten met schoten in de lucht dreigende traditie in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 26 dec – Feesten met onder andere schoten in de lucht dreigt meer en meer traditie te worden. Vuurwapens inzetten tijdens publieke bijeenkomsten of gewoon in een benevelde bui, wordt de gewoonste zaak van de wereld. Dit bleek onlangs nog tijdens een illegaal straatfestijn in een zogenaamde volkswijk. Feestgangers vonden het allemaal zo normaal, dat ze de optredende politie zelfs te lijf gingen.

De wetsdienaren werden bekogeld met stenen en flessen toen ze het feest wilden stil leggen. Dit gebeurde na klachten uit de buurt dat het er ruig aan toe ging. Er waren zelfs schoten gehoord. Ongelukken of schade door spelletjes met vuurwapens zijn al niet vreemd meer. Deze maand alleen zijn er minstens twee incidenten gemeld waarbij burgers kogels in huis bemerkten. In één geval werd een jongeman in huis zelfs geraakt.

Kort tevoren waren schoten gehoord in de nabijheid van een dansclub. De bewoners van de betreffende buurt, in hartje Paramaribo, hebben vaker geklaagd. Bij anderen worden kogels in daken van huizen aangetroffen of gewoon in de slaap- of huiskamer. Zo de schutters al achterhaald worden, lijkt dit weinig effect te hebben op de toename van het aantal incidenten. Het is een kwestie van tijd of de eerste doden vallen. Zoals onlangs nog in de Mexicaanse wijk Iztapalapa is ervaren, waar een kind ten prooi viel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
 1. Geen nieuws voor mij, het hoort er toch bij, in Ned gebeurt het ook, heb ik zelf gezien in de nacht van oud op nieuw, knalt er een idioot met een gun de lucht in, wat moet je doen, en daarna ging ie weer naar binnen, moet kunnen, niemand deed wat, dus wat er in Suriname gebeurt, het zal zo blijven, dus mensen maak je niet druk, lieb deng.


  Maak melding

 2. Waar blijf CTU…….of de militairen. Inzetten om dit soort incidenten de kop in te drukken. Ze worden betaald uit de belastinggelden. Het wordt tijd dat de belastingbetalers…ook iets terugkrijgen.
  Lijkt mij niet teveel gevraagd..Of wacht men tot er een paar naar de eeuwige jachtvelden zijn gestuurd ?
  Gewoon tanks inzetten, of goedkoper waterkanonnen maar wel in samenwerking met de “bron bere”…….

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. Eindelijk zien de burgers in dat de politie geen moer betekent. Politie Suriname, 100% is corrupt. Sinds het aantreden van deze regering wordt het steeds erger en erger.

  En ja hoe zal dat komen?


  Maak melding

 4. @ Hojot
  CTU, de militairen??? Laat me niet lachen zeg, dat zijn zelf een stel criminelen die hoogstwaarschijnlijk net zo hard meedoen aan die nieuwe traditie, dus van hun hoef je niets te verwachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES