Kerstboodschap VHP: geduld, respect en saamhorigheid

54

PARAMARIBO, 25 dec – “Wanneer mensen het vertrouwde niet meer herkennen, groeit wantrouwen. Maar geduld, respect en saamhorigheid kunnen tegenwicht bieden. Het komt op maatschappelijke verbondenheid aan. De uitdaging is steeds elkaar te betrekken bij het oplossen van problemen. “ Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP, in haar kerstboodschap. De VHP heeft in haar ontwikkeling vrede, verbroederingsfilosofie en eenheidsgedachte geadopteerd.

Dit wordt dan ook als bijdrage gezien aan het waarachtig uitdragen en beleven van hetgeen de geboorte van Christus symboliseert. “Het Kerstfeest spoort ons aan tot het delen van ervaringen met anderen, tot luisteren en zingen, tot het doorgeven van verhalen, tot het eren van God en het versterken van de band met onze medemensen. Kerstmis verbindt die hoop met geloof en liefde. Hoop kijkt niet terug maar vooruit; het is de verwachting van een betere wereld en een beter leven.”

Daarin ligt de basis voor aanvaarding van het bestaan, als gave en opgave. “Hoop is een anker dat zich hecht in de vaste grond van geloof, maar de hoop is ook verankerd in de liefde die gericht is op de ander. Kerstmis brengt ons samen, geeft nieuwe kansen en is het feest om het ontvangen licht door te geven. In de boodschap van hoop, geloof en liefde zien wij de betekenis van Kerstmis, het feest van de verwachting van nieuwe tijden.”

54 REACTIES

 1. Is dit ook de boodschap aan de armoede en zelf doding van de burgers.Jullie hebben het vertrouwen van jullie achterban misbruikt ten bate van je eigen en je NPS broeders.Jullie gunnen jullie eigen mensen niets wat een zwarte eigen is.De hoop die je koestert bij kerst brengt hopeloosheid, dus hou de hoop voor je zelve en consorten.
  Kijk naar die abraham waarom niet alles naar buiten brengen wat jullie stelen biecht deze zaken op het geeft verlichting als je straks dood bent.


  Maak melding

 2. Geduld voor zij die niet meer de toegang hebben tot die lukratieve vleespotten van Suriname. Is dat het?

  Zalig kerst zeggen wij op deze eerste Kerstdag!


  Maak melding

 3. Dit wordt dan ook als bijdrage gezien aan het waarachtig uitdragen en beleven van hetgeen de geboorte van Christus symboliseert.

  Is kerst of het Christendom daadwerkelijk Santoki’s ding? De Surinaamse praktijk is vooralsnog een andere. Het eigen belang spreekt alle talen, ja zelfs die van een onbaatzuchtige.


  Maak melding

 4. Marry Chrismas.
  Aan iedereen die weet wat menswaardigheid is,en liefde voor elkaar.
  Paraman vraag dat aan jou baasje,de man die op 24 dec 1990 een kerstcoup pleegd in Suriname.


  Maak melding

 5. Marry(Shub) Chrismas aan een ieder!

  Dinsdag 25 december 2012 om 11:19 uur, door Paraman

  Beste Paraman: uit wiens naam spreek jij hier? En met welk belang?? Paraman één ding ga ik je op deze dag bij brengen mie matie; integere Surinamers zijn er niet!!!

  Deng mang no lobie á kondre!(Sranang)Zij doen alles met één bijbedoeling stuk voor stuk. Oók jou BAAS. Maakt niet uit welk etniciteit zij afkomstig zijn.

  Deng Lobie So So Á Goedoe Fa Kondré!!!!! Ga goed om je heen kijken. Ik verwacht een degelijke reactie van jou.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 6. Geduld, respect en saamhorigheid zijn mooie woorden. Maar welke waarde heeft het als je met gemak over de zwarte blz van de surinaamse geschiedenis springt ?
  Het zijn allemaal open wonden en met de amnestie regeling zullen ze nooit genezen. Santhoki heeft de beste bedoelingen, maar hij kan de klus ook niet in zijn eentje klaren. De enige plaats waar dit debat gevoerd kan worden is in de rechtzaal.

  Allemaal nog fijne kerstdagen !


  Maak melding

 7. Baja efu den senwe ini yu anu koti, dan yu no man firi nanga yu finga moro. Dan ga je ook rare dingen doen in het stemhokje. Het volk betaald nu een hoge prijs.
  Maar goed dit zijn prachtige woorden van onze toekomstige president. Hopelijk gaat men in 2015 verstandig stemmen.


  Maak melding

 8. Als je alle geboefte van Suriname, dat alles en iedereen zalig kerstfeest toewenst, de kost zou moeten geven was je over honderd jaar nog niet klaar, ik doe niet mee met dat huichelachtige gedoe van één keer in het jaar doen alsof je zo vredelievend bent, terwijl je de rest van het jaar steelt, bedriegt, liegt en zo corrupt bezig bent alsof je leven ervan afhangt. Wat ik gezegd heb slaat niet per se op Santokhi, ik heb tot nu toe geen reden om aan te nemen dat hij niet integer is, dat kan ik jammer genoeg niet zeggen van een heleboel partijgenoten van hem. Ik wens Santokhi succes met deze nieuwe richting die hij kennelijk wil opgaan.


  Maak melding

 9. @ Kolibrie God zegene jouw en geef jou goed verstand!! alleen is het aan jou om te grijpen en goed te gebruiken!! Hopelijk komt je uit, uit de Duisternis!!!!

  Allen maar dan ook iedereen zalige kerstdagen en een voorspoedig 2013!


  Maak melding

 10. =Merry Christmas aan de het volk van Suriname en alle forumleden.
  =Hopende dat wat de tekst aangeeft ook in werkelijkheid wordt toegepast.

  =Tof van de VHP om een goede kerst boodschap uit te dragen.

  Waar blijft die van DDB??????


  Maak melding

 11. @@ roy ik snap je wel!! maar vergeet niet dat velen ogen hebben en toch blind zijn!! Voor deze mensen is alles donker omdat zij niet kunnen of willen zien, wat eigelijk te zien valt! en inderdaad Jepie no de moro!! ma no waktie jepie!! du srefie, Gado gi oeng anoe nanga verstang!! A gezondheid mus de tu!!

  Switi kres netie nanga wan boen njoeng jari! gado de wi fesie mang!!!


  Maak melding

 12. @@ Medusa, Neen! geen Horrorland!!! ik woon zowel in HOLLAND ALS IN SU!! 4 a 5 maanden in Ned en de rest is SU, geboren en getogen in SU! ontwikkeld deels in SU en America, maar meredeels in NED.

  Inderdaad erger ik mij, omdat de waarheden wordt niet geaccepteerd(beide kanten)!! of liever gezegd men wil de waarheid niet horen of accepteren( ik kan het niet tegen) en gelijk verkeerde discussies aangaan. Uiteindelijk krijg je een Tom and Jerryspel!! Een heleboel kakelen uit hun nek zonder kaas van gegeten te hebben! Ben pas 4 dagen geleden terug van SU en je ziet en hoort hoe het reilt(de) en zeilt(de). Desondanks wederom ongepaste reacties van onkundigen!!
  maak hen dan maar wijs!! ze halen je helemaal onderste boven! Ik vraag me zich af of ze wel weten waar zij over hebben!! Zichzelf verlullen??? Zeiken zonder verstand, hebben zij dat wel? hoe wordt het gebruikt? hoe ga je mee om?? DAT IS NOU DE RODE DRAAD VAN ERGEREN!!!!

  JE WEET WEL WAT IK MEE BEDOEL!!!!!! Swiet kresnetie nanga wan boeng njoeng jari. Gado de wi fesie mang!! heri libi te na dede!!! Wi sa fetie gi OENG srefie.


  Maak melding

 13. GMAP
  Marry Chrismas.
  Aan iedereen die weet wat menswaardigheid is,en liefde voor elkaar.
  Paraman vraag dat aan jou baasje,de man die op 24 dec 1990 een kerstcoup pleegd in Suriname.

  Telefoneren en schieten is vermoeiend en bovendien levensgevaarlijk. Wij doen het al een hele tijd langs democratische weg rare mapimist!.


  Maak melding

 14. Dinsdag 25 december 2012 om 12:54 uur, door MEDUSA
  Aan al mijn forumvrienden (let wel:VRIENDEN!!!!!) en sympathisanten:-
  “Merry Christmas and a Happy New Year”!

  🙂 ooh ooh MEDUSA….waarom heb je een hekel aan mij & sra????

  Merry Christmas dear 😉


  Maak melding

 15. @Paraman

  Je bedoeld dat je baasje het doet met SCHIJNDEMOCRATIE en AMNESTIE!

  Dankzij zijn amnestie is hij deze kerst aan het vieren op vrije voeten..SNAP JE HET NU!


  Maak melding

 16. Als een leiedr met scholing en visie dat zegt kan kan worden angenomen dat ,DAT, is en niet een leider die ontkent iets te hebben verkondigd en daags daarna pretendeerd te ontkennen alsof dat de normalste zaak van de wereld is en dannog kan worden ondersteund. ….waw.


  Maak melding

 17. surinam patriot
  Paraman is de grootste haatzaaier in Suriname. Er zit geen druppel liefde in de man, alleen haat!!
  Broeder soso lobie!!

  Maak kennis met Paraman. Je zou je wel eens kunnen vergissen. Paraman is een liefdevol mens, die zich geen knollen voor citroenen laat verkopen!


  Maak melding

 18. Dinsdag 25 december 2012 om 15:22 uur, door Ray
  @Paraman

  Je bedoeld dat je baasje het doet met SCHIJNDEMOCRATIE en AMNESTIE!

  Dankzij zijn amnestie is hij deze kerst aan het vieren op vrije voeten..SNAP JE HET NU!


  En dankzij die amnesty zullen wij nooit vechten als katten en honden in dit land. Is dat jullie probleem.
  Verdelen en heersen, never ever more!!!


  Maak melding

 19. HahAahaaaa, hij laat zich geen knollen voor citroenen verkopen.
  Dat klopt want hij verkoopt ze zelf hahahaa, ik vraag mij af hoelang jij het vol wil houden om ons hier jou dagelijkse onzin te verkopen.


  Maak melding

 20. Paraman;

  Hey je rekenkunde laat te wensen hoor, in 2012/2013 Is de prijs en winst per ha van citroenen veel hoger dan knollen.

  Dus man tijd om afscheid te nemen van die achterbakse hollandse spreekwoorden en gezegden die wij onder dwang moesten leren in Suriname.

  Wan swietie krisnetie nanga wan boeng njoeng jarie!


  Maak melding

 21. @paraman
  Paraman is een liefdevol mens, die zich geen knollen voor citroenen laat verkopen!

  Awarra voor Maripa dan ???

  Het schijnt dat de prijzen van awarra en maripa wederom omhoog zijn gegaan sinds het tekenen van het nw goud contract…


  Maak melding

 22. iemand met amnestie en al dertig jaar wordt verdacht van moorden gepleegt op 8-12-1982, die uberhaüpt nog pres. is van su,moet nog een vredes boodschap geven en vrede moet pleiten aan het su. volk .

  ik benne benieuwd,wat voor woorden hij in zijn vredes boodschap zal uitspreken aan het zelfde volk..

  zal hij toch enig berouw tonen aan het su volk van de moorden..????


  Maak melding

 23. Ik wens bij deze de VHP en een ieder die er behagen in schept een “zalig kerstfeest”.

  ….Ondanks alle tegenslagen die Surinamers heden ten dage ondervinden dankzij de politiek en de kerk, wil ik alle gelovigen in Suriname een riem onder het hart steken met mijn gebed.

  Een oprecht gebed van een ongelovige tot Masra Gado;

  Zalig zij die niet gezien hebben en toch geloven, dus Laten wij voor ze bidden.

  Genade zij U, en met UW geest; Amen.
  “Oh God in de hemel of waar U ook bent, laat eens eindelijk iets van U horen, en laat de hemelpoorten maar wijd openstaan zodat UW vrome volgers hier op aarde de hemeldeuren niet voorbij banjeren.

  Lieve Heer, ik bidt tot U opdat U Uw beloftes na komt door UW aardse schapen onmiddellijk tot U te roepen zodat er eindelijk weer vrede en rust wederkeert in de harten der ongelovigen en van andersdenkenden, die ook zonder een kwaadaardige godsdienst hun bestaan te danken hebben aan de Natuur, die de Schepper is van al wat leeft.

  Oh Lieve God, Uw richtlijnen brengen al genoeg onheil, ellende, smart en allerlei wreedheden voor Uw aanhangers, die ook van alles doen wat godsonmogelijk is.

  Vader in de hemel, UW koninkrijk kome , want Uw volgelingen doen ijverig hun best om U te contacteren, laat ze toch weten dat hun hypocriete gebeden en bijbelse slechtheid jegens elkander allemaal niet tevergeefs is, en dat hun ultieme hartenwens om bij U in te trekken bewaarheid wordt.

  Oh Heer der legerscharen; hoort U mij aan, een verstokte ongelovige, die het goed met de gelovigen voor heeft. Heb erbarmen Oh Heer en laat uw volgers zodra mogelijk het “beloofde paradijs” voorgoed binnen betreden en verhinder ze niet opdat u er door hen wordt geprezen.

  Here God; wacht alstublieft niet te lang vanwege de wispelturigheid van de gelovige mensheid, doe gauw alstublieft, neem uw volgers vandaag nog mee wat U morgen zou willen doen, anders kan er morgen al een verbod op gelden.

  Oh God, Vader der gelovigen; over daadwerkelijke hulp bij UW slachting hoeft U echter niet in te zitten, want ik ben uit menslievendheid gaarne bereidt voor dit goede doel om geheel vrijwillig Uw schapen als een goede herder naar de afgrond te drijven inzake de ten uitvoering van hun uitreis naar de Hemelsfeer nadat zij hun laatste heilige sacrament hebben afgelegd, in Jezus naam; “AMEN.”

  django


  Maak melding

 24. Dinsdag 25 december 2012 om 12:34 uur, door R.Lalbhadoer
  Marry(Shub) Chrismas aan een ieder!

  Dinsdag 25 december 2012 om 11:19 uur, door Paraman

  Beste Paraman: uit wiens naam spreek jij hier? En met welk belang?? Paraman één ding ga ik je op deze dag bij brengen mie matie; integere Surinamers zijn er niet!!!

  Deng mang no lobie á kondre!(Sranang)Zij doen alles met één bijbedoeling stuk voor stuk. Oók jou BAAS. Maakt niet uit welk etniciteit zij afkomstig zijn.

  Deng Lobie So So Á Goedoe Fa Kondré!!!!! Ga goed om je heen kijken. Ik verwacht een degelijke reactie van jou.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Ik geef je voor de volle 1000 promille gelijk. Ik sta er vaak genoeg bij en kijk ernaar. Mind you foevoeroe no e go na Gado. Zorg ervoor dat het niet aan jou gelegen heeft dat de staat een dieftige poot wordt uitgetrokken. Je komt ze wel tegen bij die pinabangi in deze of gene krankenhaus als ze nog geluk hebben.
  “Eerlijkheid duurt net langst ennnnn verander de wereld en begin bij jezelf”. Doe k ook!!!


  Maak melding

 25. pawiro
  en nu de kest boodschap van de hoofd verdachte moordenaar..

  ikke benne benieuwd

  Kijk eens goed naar die drie vingers van jou eigen hand, die jou richting op wijzen. Begin die eerste steen te werpen als jij bent zonder ZONDE(N).


  Maak melding

 26. Dinsdag 25 december 2012 om 22:17 uur, door Paraman

  Beste Paraman;je hoeft mij géén gelijk te geven. De feitenlijke gebeurtenissen in Suriname liegen er niet om.Inderdaad eerlijkheid duurt het langst.

  Verder kan ik niet goed genoeg reageren.Ik snap jou gedachte gang niet helemaal.Ik weet niet wat ik er van moet maken.Wat wil je verder duidelijk maken met je woorden?

  Wat ik hier doe,doe ik uit liefde voor Suriname.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 27. In dit geval is het vooral geduld en dan heeeeeeeeel lang voor NF VHP.

  Over saamhorigheid gesproken: wat deed je al die 15 jaren?.

  U heeft 15 jaar lang kerst kunnen vieren, wat vroeg u toen aan de burgers?

  Uw partij heeft altijd van alle kanten geknoeid en is corrupt geweest. Kijk alleen maar naar de verleende vergunningen.

  Ik geef u slechts een voorbeeld, kijk maar naar de vergunningen die voor een bar dancing te midden van een woonwijk is verleend. Kinderen uit de buurt moeten overdag naar school maar kunnen door geluidoverlast geen oog dicht doen. Omdat de eigenaar van de zaak familie’s bij de politie heeft zitten durft niemand om actie te ondernemen.

  Wil u weten waar?

  Het is in Nickerie als u de Nickerie brug bent over bent komend vanuit de richting van Wageningen.

  Ga es kijken dan praten we verder.

  VHP NF schaam je diep dat je een hele wijk slapeloze nachten bezorgd door vergunningen die in een woonwijk zijn verstrekt voor bar dancing met oorverdovend lawaai


  Maak melding

 28. De VHP mie boi, let op ze, ze kantelen nu al, en in 2015 gaan ze samen met die NDP gaan, en so what moeten ze zelf weten, wij kunnen gaan lopen zeiken, en zeiken, neks no jepi, daar moet het gebeuren.


  Maak melding

 29. Ach, al die vredesbooodschappen met kerst….
  Wie past er vandaag de dag de 10-geboden toe? Zelfs de kerk niet, die is de grootste schender, want een van de geboden is dat je niet moet begeren wat een ander toebehoort en wat doet de kerk, ze aast op de ziel van iedere niet-christen met haar valse bekeringspolitiek. Als dat geen hebberigheid is en in tegenspraak staat met de leringen van Jezus…


  Maak melding

 30. @Lientje

  Meid, de moderne surinaamse geschiedenis is niet begonnen 15 jaar geleden maar 30 jaren terug!
  30 jaren lang houdt je baasje Suriname en de surinamers in zijn bloedige greep als gijzelaars!
  En heden houdt je baasje Suriname als gijzelaar met zijn AMNESTIE!
  Dus 30 jaartjes terug sliep je als een roos netals je baasje toen hij 15 burgers aan het afslachten was?Toen hinderde de kanonschoten en de geweerschoten je niet?!
  Schaam jij je niet voor het feit dat heden onze jeugd en wij het doen moeten met bouta de misdadiger als’pseudo president’?
  Schaam jij je niet dat heden en eerder ook wij niet vrij onze menigen kunnen/konden uiten?
  Eerder kwam het door de avondklok verbod en executie,heden ontvangen wij KOGELBRIEVEN!
  Shaam jij je niet voor de vriendjes van je baasje waaronder de meest corrupte criminelen deel van uitmaken,ook landverraders zijn ze!
  Je baasje is een misdadiger met Amnestie!
  Schsnde ,echte schande met het paarse volk,Ndp het vloek van Suriname!


  Maak melding

 31. Het is inmiddels tweede kerstdag 2012.

  de tijd drinkt en baas heeft nog steeds geen ,,,gouden kerst gewenst voor het voet-volk m.a.w. ,,de stemvee,,

  en we wachten allang ..wanneer komnt die gouden woorden van baas over de tong..


  Maak melding

 32. Beste VHP, het volk en meer in het bijzonder de komende generaties van SU heeft voor 2013 en daarna RECHTVAARDIGHEID meer nodig dan geduld, respect en saamhorigheid!
  Kan de VHP dit brengen na de verkiezingen van 2015? Dat is de vraag waarmee het volk het meeste mee zit!
  Geduld, men wacht al 30 jaar met engelen geduld.
  Respect, joden en mohammedanen bouwen hun gebedshuizen op 1 prasie (erf)
  Saamhorigheid, ik woon naast een Javaan, mijn beste vriend is een Chinees, met divali eet ik Barbra met chutney.
  Maar mijn rechtsgevoel is verdwenen, ik verdenk justitie van omkoperij, ik voel mij niet beschermd door de politie.
  De kerstboodschap van de ex-minister en cs.. van justitie klinkt nog niet geruststellend in mijn oren!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.