zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWaarde goudcontracten staat en valt met marktprijs

Waarde goudcontracten staat en valt met marktprijs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 dec – De goudovereenkomsten met Newmont en Iamgold zullen aan de praktijk getoetst moeten worden. Dit zegt Henk Naarendorp, eigenaar van mijnbouwbedrijf Nana Resources en voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Alleen de praktijk kan uitwijzen wat de waarde is van de overeenkomsten. Daarom is een vergelijking moeilijk met de overeenkomst die de vorige regering sloot met Iamgold.

Die overeenkomst voorzag in vijf procent aan productieaandelen voor Suriname. De nieuwe overeenkomsten liggen boven de vijfentwintig procent. Bij een goede marktprijs voor goud kan dit meer inkomen betekenen. Maar dan zal wel eerst de vierhonderd miljoen dollar moeten worden opgebracht om de aandelen ook te kopen. “En wat je natuurlijk hoopt, is dat je je geld terugverdient. En terugverdienen wordt altijd bepaald door de prijs”, zegt Naarendorp tegenover de Ware Tijd.

Dus kan niet meteen gesteld worden dat de ene overeenkomst beter is dan de andere. Er moet ook een goede reden zijn geweest voor de vorige regeerders om ‘slechts’ vijf procent te nemen. Volgens oud-minister Frank Demon van Natuurlijke Hulpbronnen was het inderdaad mogelijk meer aandelen te kopen. Maar het zou Suriname te veel kosten. Naarendorp is wel blij met de overeenkomsten. “Een investering betekent altijd meer werk en meer inkomsten.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. “Een investering betekent altijd meer werk en meer inkomsten.”

  Maar met minder dan 51% aandelenbezit ben je wel 100% afhankelijk van de aanpak (en dus het resultaat) van de onderneming : geen garantie voor meer werk en meer inkomsten maar wel de mogelijkheid.


  Maak melding
 2. jij bent dommer. want rusland zeg ik ging voor 20 en toch heeft deze het voor meer dan 20 dus jij wil opvallen ma je blijft steken ergens kijk uit waar dat is.


  Maak melding
 3. ‘Dus kan niet meteen gesteld worden dat de ene overeenkomst beter is dan de andere. Er moet ook een goede reden zijn geweest voor de vorige regeerders om ‘slechts’ vijf procent te nemen.’ Aldus Henk Naarendorp,NDPer met een paarse hart.

  Dus nu na jaren van kritiek op de vorige NF deal weten ze niet meer of deze beter is of niet? Zegt genoeg over wat Suriname te wachten staat…..


  Maak melding
 4. En hier op het forum hadden enkele saloneconomen en amateurprofessoren voorbarig een grote zekerheid!
  Ze betichtten zelfs anderen van een gebrek aan begrijpend lezen,economisch inzicht en rekenvaardigheid.
  Nu vallen ze keihard op hun bek …. maar de kans
  bestaat zo hardhoofdig als ze zijn …. dat ze ook Henk Naarendorp zullen tegenspreken! 😀


  Maak melding
 5. Laat niemand ons voor de gek houden het is nu tijd voor fifty fifty 25% of hoger is mis beter dan 5% maar de investering heeft men allang terug verdiend aandelen kopen hoef niet eens vooral op eigen bodem en eigen product ik ben benieuwd of het strik word gecontroleerd


  Maak melding
 6. Wanneer mensen als medusa niet eens begrijpend kunnen lezen dan krijg je dit soort achterlijke reacties. Wat zegt Naarendorp precies, als het goed geanalyseerd wordt gewoon niets en eigenlijk gewoon speculatief.

  “” Alleen de praktijk kan uitwijzen wat de waarde is van de overeenkomsten. ”

  MAW hij kan gewoon niets over de overeenkomst zeggen, hij wacht gewoon af, “”älleen de praktijk”” maw over een paar jaar weten we meer.

  “”Bij een goede marktprijs voor goud kan dit meer inkomen betekenen.””

  Duhhh is dit nieuws dan??

  “” Maar dan zal wel eerst de vierhonderd miljoen dollar moeten worden opgebracht om de aandelen ook te kopen. “En wat je natuurlijk hoopt, is dat je je geld terugverdient. En terugverdienen wordt altijd bepaald door de prijs”

  Ja hoor meneer Naarendorp dat is het risico met ondernemen of investeren. Blijkbaar leren mensen als medusa nu pas dat het terugverdienen wordt bepaald door de marktprijs.

  “” Volgens oud-minister Frank Demon van Natuurlijke Hulpbronnen was het inderdaad mogelijk meer aandelen te kopen. Maar het zou Suriname te veel kosten.””

  Ja dat weten we van fronters, ze willen voor niets op de eerste rij zitten, feit is dat als men toen had geinvesteerd, Suriname nu veel meer had overgehouden, want de prijs van goud is sindsdien alleen maar gestegen.

  “” Naarendorp is wel blij met de overeenkomsten. “Een investering betekent altijd meer werk en meer inkomsten.””

  Ja meneer Naarendorp, ik hoop dat sommige van die waterkant ezels dit snappen, wedden van niet, hun bedelaars mentaliteit en gebrek aan kennis zal dit belemmeren.


  Maak melding
 7. Naarendorp heeft niets anders dan een statement gemaakt richting oppositie en coalitie. De 5% participatie van de vorige regering wil hij niet vermorzelen, omdat er niemand iets mee opschiet.

  Ik denk dat Suriname in deze nieuwe setting slim heeft onderhandeld (met een gesloten beurs) en dat de inbreng wordt verrekend met de opbrengsten welke in de komende periode periode zullen worden behaald.

  Ergo, deze investering van 400 milj USD gaat eerst zichzelf verdienen en afbetalen, hetgeen in 2 a 3 jaar een feit kan zijn.

  Had de NPS (begin jaren ’90) dezelfde insteek gehad, dan hadden we nu een totaal andere situatie.
  Alleen dachten de betweters, oelewappers en sukkels binnen de NPS toen dat ze top-onderhandelaars waren.

  Zij hebben toen een kardinale fout gemaakt want ze dachten dat onderhandelingen in de politiek en in de zakenwereld hetzelfde zijn.

  Ook met de kwestie mbt het dispuut tussen GY en SME bij het zeerecht tribunaal hebben ze Lim A Po tienduizenden dollars betaald, onderwijl deze man alleen maar prutswerk heeft geleverd.

  De NDP was als oppositie bereid (en heeft gevraagd)haar bijdage te leveren omdat het nationaalbelang in het geding was, maar de NPS heeft dit gewoon resoluut geweigerd !

  En zie daar het resultaat van het broddelwerk van wederom de Oetlu…en binnen de NPS.

  Tjin A Tsoi (NPS)denkt nu ook te gaan scoren door Ghopi te willen tackelen, maar ik denk dat dit wederom de zoveelste uitglijder van de NPS zal worden.

  Mensen, geniet van je vrije dagen en denk goed na over bepaalde zaken !


  Maak melding
 8. De surinaamse overheid had net zo goed Apple en Google aandelen kunnen kopen. Zie het wezenlijke verschil niet
  tenzij er werkgelegenheid aan deze deal gekoppeld zit.
  Sterker nog de kans dat dit verkeerd afloopt is een stuk groter.

  Standard & Poor’s Rating Services heeft dinsdag de rating op Griekenland verhoogd naar B- van ‘selective default’, wat een verhoging betekent met zes stappen.
  Reden voor de verhoging is de sterke en duidelijke toewijding van de lidstaten van de eurozone om Griekenland binnen het valutablok te houden. Het is de hoogste rating die S&P aan Griekenland heeft toegekend sinds juni 2011.

  Ondanks de uitdagingen die het land nog tegemoet gaat heeft S&P een stabiele outlook toegekend aan de rating. Dat steunt de gedachte dat Griekenland het ergste van zijn problemen achter de rug heeft.

  Lijkt erop dat de crises over zijn hoogtepunt is. Beleggers zullen de weg naar staatsobligaties weer terugvinden. Ook de goud investeerders. Dit zal de prijs weer drukken.

  Ach in feite spelen ze gewoon casino met belastinggeld.


  Maak melding
 9. ” Baas ik wil loonsverhoging, ik verdien te weining”

  ” Zo jongen, jij durft, hoeveel loonsverhoging had je gedacht dan”

  ” Baas ik wil 23 procent loonsverhoging”

  ” Zo jongen dat is veel geld. Ik heb voorstel voor je”

  ” Wat voor voorstel Baas”

  : Jongen, jij betaalt mij 4000 euro, dan ben jij voor 21 procent eigenaar van mij winkel en als ik winst draai, dan krijg jij 21 procent loonsverhoging”

  ‘ Baas, dus ik betaal u 3 x mijn jaarsalaris en dan krijg ik 21 procent loonsverhoging? ”

  ” Ja, jongens dat is de deal”

  ” Maar als u winkel geen wins maakt, of over 2 jaar failliet gaat? ”

  ” Jongen, dat hebben wij een probleem maar jij nog het meest want jij hebt mij 4000 euro betaald en die ben je dan kwijt”

  ” Wow baas, wat een fantastische deal. Dat wordt een gouden kerst voor mij. Ik ga eerst kijken of die 4000 euro ergen kan lenen. Ik heb nog wat aardige Chineese buren”

  ” Is goed mijn jongen, ik zie je wel met de 4000 euro”

  Wat een kerstverhaal!!!


  Maak melding
 10. Beste Singel ” Milton : het is echt eerst betalen voordat je kunt deelnemen”

  Je hebt het tegen Paarse Milton……die begrijpt het echt niet.


  Maak melding
 11. = Henk Naarendorp, eigenaar van mijnbouwbedrijf Nana Resources en voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken.

  =Begrijpen mensen niet dat alleen Naarendorp, en familie rijk worden? Dit omdat de goudprijs eens zal dalen en wat gebeurt met die groep die op de velden werken zonder diploma’s ????

  =Er staat geschreven::Die overeenkomst voorzag in vijf procent aan productieaandelen voor Suriname. De nieuwe overeenkomsten liggen boven de vijfentwintig procent.
  =Ik kan een ieder verzekeren dat er informatie achter wordt gehouden wordt over de procenten en inkomsten die er toen binnen kwam.

  =Het is afwachten.


  Maak melding
 12. @Singel en Henk Molenaar, ik wil jullie niet tekort doen maar jullie vragen of je op de hoogte bent hoe het allemaal reilt en zeilt binnen de international busines Industry.

  Nou, ik werk zelf voor een ‘global player’ die zelf ook in Suriname aanwezig is, en weet ook het management denkt en werkt vanuit hun ivoren-toren in Europa.

  Ergo; het gaat om slim zijn, slim onderhandelen en het beste uit een deal kunnen halen voor het land want dat heeft nog nooit plaatsgevonden.

  Waarvan (paarse)akte !


  Maak melding
 13. Bouta e/d overige Su liefhebbers hier nog maals een tip voor jullie! gezien u aardig opweg bent om van Su een Paradijs in zuid america te maken, waar anderen en velen een kans gehad hebben en niks van hebben kunnen maken! danmaar alleen het land te verkopen aan de bekende jobos die su als een melkkoe gebruikten. opgepas voor de kinderen en kleinkinderen vd REDIEMOESOES ( npk, nps, front en anderen )en geef ze niet de kans hun grootvaders en vaders werk door te zetten. maak de jeugd ook duidelijk wie dat allemaal zijn jammer dat het de surinaamsevolk gelukt is maar zich van een handjevol heb mogen verlossen op 8 dec toendertijd. maar het bestrijden van deze nazaten, zoals ze zich vaker uiten waneer het telkens lukt su op een positieve manier in beeld te brengen en op de kaart te plaatsen telkens negatief reageren. u bent goed bezig houden zo.

  grtjes en succes v/d THE CREW.


  Maak melding
 14. Ik zie de Gouden Kerst nog steeds niet voor Suriname (denk eerder voor Newmont en Iamgold).

  Voorbeeld van Henk Molenaar is wel treffend en dan hoef je niet eens een tegenstander te zijn van deze regering.

  Eerst met heel veel geld over de brug komen en dan misschien op de heel lange duur profit kunnen maken.

  Is toch vreselijk … en heel toevallig gaat de onderhandelaar van het team ook nog eens directeur worden bij Staatsolie … m.a.w. de winsten van Staatsolie moeten direct doorgesluisd worden om deze bedrijven te gaan betalen.


  Maak melding
 15. Je kunt duidelijk zien dat Bouterse en Co vaste casino bezoekers zijn,…..ze gokken, nemen risico, met zeer zuur hard gewerkte geld van oprechte Surinamers!!!


  Maak melding
 16. @Henk Molenaar ..als mensen (domme) als pero jou simpele uitleg niet begrijpen,..dan zullen ze het nooit begrijpen,…persoonlijk denk ik dat Bouterse niet eens weet wat hij Suriname aan gedaan heeft.


  Maak melding
 17. Dus meneer Bouta, wat wilt u uw volk vertellen?

  We er blijft meer geld in Suriname maar het volk heeft er niets aan?

  Geen gouden kerst, maar wel gouden tanden?

  Lik mijn vestje Surinaamse regering!


  Maak melding
 18. je kan het niet meer volgen wat er gaande is in su..

  het is ons goud in mijn land ,,komt een amerikaan / canadees ,,en die bepaalt middels een deal dat ik,wij eerst 30 % moeten betalen om deel te nemen in onze grond grond-stoffen..

  dus ik ga naar canada/amerika en ik zeg aldaar,tegen

  die canadees/amerikaan,,,,luister nö brada/sisa,jullie kunnen deel nemen in die grondstoffen,als jullie mij eerst 30 % betalen voor het nog optezetten bedrijf en indien winst krijg je wat terug,zoniet loop naar de pomp en weg is je geld.

  ik denk dat deze mensen als ook onze poep-lijders niet goed zijn bij hun hoofd..

  je moet aan die canadezen/amerikanen zeggen,,je mag hier komen investeren op basis van 50 % deel name ,anders kan je opdonderen..

  die grondstoffen lopen niet weg,maar bouta en de zijnen gaan eerder dood en over honderd jaar hebben we nog steeds goud, hout, koper, maangaat, diamant, in de grond..dan kunnen onze klein kinderen ook nog van leven..

  dat is dat ding..


  Maak melding
 19. Ach, ik weet nu al dat de corrupte en incompetente Surinaamse overheid de goudopbrengsten zal gaan verkwanselen, net zoals men de bauxietopbrengsten heeft verkwanseld. Dus voor mijn part mag men al dat goud lekker in de grond laten zitten, in elk geval totdat het Surinaams volk zichzelf zodanig geestelijk en intellectueel ontwikkeld heeft dat men voor integere en capabele bestuurders kiest, die de mijnbouwopbrengsten wel op een duurzame manier weten te gebruiken en te investeren zodat de toekomstige generaties daar ook van kunnen profiteren i.p.v. de opbrengsten te verkwanselen aan njang, dringie en plesirie zoals de huidige politici dat doen.


  Maak melding
 20. Heel wat professors en beterweters……luisteren jullie allemaal …investeren in goud is altijd goedgeweest….ik weet niet waarom het nu anders nu zal zijn


  Maak melding
 21. In landen als landen als Angola, Nigeria, Eq. Guinee, Dubai etc. is bij wet geregeld dat een buitenlandse onderneming altijd 51% van de aandelen onder moet brengen bij een nationale partij (staat, eigenaar concessie of plaatselijke transport/handels onderneming bijvoorbeeld DUTCO: Dubai transport/trading corp).
  Als er dan alsnog geld ingebracht moet worden heeft men als nog de zeggenschap omdat men het meerderheid-aandeel heeft.

  Nu neemt men speculatief deel in een onderneming die gestuurd wordt vanuit de partij die de (markt) kennis inbrengt. Ofwel men lift blind mee en is overgeleverd aan de meerderheidsaandeelhouder.

  Een slimme opdrachtgever (speculant) heeft mij geleerd speculatieve transacties alleen maar te doen met geld dat gemist kan worden of wel verbrand kan worden als het misgaat. Het mag geen pijn doen als er tot nul afgeschreven moet worden.

  Geld van een overheid/staat kan, gezien haar verantwoordelijkheid jegens de burgers, nooit gemist worden. Overheden mogen (gezien de korte en lange termijn belangen van haar inwoners) in principe niet speculeren.

  Deze deal vergt inbrengen van geld dat pas over 2,5 jaar revenuen gaat opleveren. Dat is in de hedendaagse markt een eeuwigheid als men niet in control is en kan bepalen wat er gebeurt. Hoeveel overmacht en markt ontwikkelingen, hoeveel slecht weer kan de bouw ophouden of een rechtszaak bij het Inter Amerikaanse Hof (naar voorbeeld van de Saramkaners)kunnen tegen zitten.

  Nu moeten forse middelen gespaard worden (geen ontwikkeling elders) of geleend worden (financieringskosten). voor 2013 al $ 200.000.000. Dit zijn geen bedragen die maar zo door de Surinaamse economie (4% BNP, pakweg 10% van de begroting)opgebracht kunnen worden zonder elders stevig te korten/te bezuinigen.

  Of men krijgt een stevige fee (10 tot 15%) zonder te investeren en alleen zeggenschap middels wetgeving of men doet mee moet een meerderheid aandeel verkrijgen. Deze oplossing is riskant en op geen stukken na wat men belooft heeft.

  Suriname is geheel overweldigd door de onderhandelaars van Newmont en IAM gold omdat Baas een limiet gesteld heeft en Newmont en IAM gold heel goed wisten dat wachten resultaat oplevert. Baas moet immers in 2015 stemmen kopen of wel alles is goed als er begin 2015 maar extra geld te verdelen is.


  Maak melding
 22. @Milton! Suriname van nu is niet te vergelijken met suriname van de jaren 90!!! Suriname van de jaren 90 was bankroet en had geen dubbeltje om te investeren dus dan kan je niets eisen bij onderhandelingen!! Wie kent alle nullen nog op de surinaamse munt, zo waardeloos was het geld!! Mensen vergeten snel lijkt het!!


  Maak melding
 23. Ze lachen Venetiaan uit met zijn deal van 5 %, maar ze vergeten dat Venetiaan niet achterlijk is.
  Venetiaan neemt geen onnodige risico of maakt geen naïeve deals met niemand.
  Bouterse laat alles wat hij doet door emoties leiden.
  8 december is daar een mooi voorbeeld van.
  Een president of volksvertegenwoordiger moet iemand zijn die goed nadenkt voordat hij een beslissing neemt.


  Maak melding
 24. @Koos, een voormalig Engels staatsman zei ooit; er zijn 3 soorten leugens nl; leugens, verdomde leugens en statistieken !

  Ben je ervan op de hoogte dat de gouprijs (en evenzo de prijs van zilver) in de afgelopen 10 jaar met bijna 600% is gestegen ?
  Reken er maar op dat meneer Buffet (indirect) ook in goud heeft belegd, anders kan hij naast z’n verzekeringen never en nooit zoveel hebben verdiend in de afgelopen vreselijke periode voor de aandelen !

  @Pitbul, moet het volgens jou zo zijn dat een land in bijna failliete staat al haar resources voor bijna niks mag weggeven ? Vonden de Surinamers (NPS) de Canadezen toen zo lief dat ze het goud voor haast noppes mochten meenenen ?
  Had de NPS toentertijd slim onderhandeld dan hadden ze een veiligheidsklep in het contract ingebouwd, waarin Suriname mee zou profiteren indien er veel goud geproduceerd zou worden.

  En nogmaals voor de goede orde; bij dit soort van deals hoeft het land waar de productie zal plaatsvinden niet direct haar investering op tafel te leggen. Deze inbreng kan nl worden verrekend met de opbrengsten uit de productie. As simple as that !

  Toentertijd had Golden Star (voorloper van IAMGold) toch ook bedongen dat zij de 5% share van Suriname zouden uitbetalen, pas nadat ze hun totale investeringen hadden terugverdiend.
  En dat hebben ze ook gretig gedaan want ze hebben al hun equipmenten bezittingen, voortijdig afgeschreven enkel en alleen om de staat Suriname te belazeren.

  Dit kwam allemaal door de NPS !

  Ex directeur van Suralco Warren Pederson had niet voor niets gezegd; “Suriname is one of the few places in the world, were you can do good business” !

  Maw, De NPS’ers zijn gewoon een stel stommelingen en laten zich door elke buitenlander pakken !


  Maak melding
 25. Met dit geld kan Sur.haar eigen goud maatschappij beginnen.Dan hoeft het niet meteen groot te zijn en kennis is nu eenmaal te koop.Waarom hebben wij dan die buitenlanders nodig.Het goud wordt aan de oppervlakte gewonnen in dagbouw.Als er 3 km diepe mijnen moesten komen als in Afrika dan was het wat anders.Onze djoeka’s halen meer goud uit de grond en rivieren dan de hele Newmont en Iam gold samen.Dit deel moeten wij reguleren en niet nog meer profiteurs binnen halen.Dompig is niet verder gekomen dan het verstrekken van 30 pasjes.Niemand wil zich laten registreren.Geef mij Paraman en een compagnie soldaten en binnen een jaar draait daar alles in het binnenland alles als een ge-oliede machine.

  Cobie.


  Maak melding
 26. @Jacobus
  Afgelopen jaar heb ik met een groot initiatief, in het verlengde van Goud, Hout en Palmolie, gelobied op alle niveau’s binnen Suriname. Mits een positie verleend zou kunnen worden zou Suriname slechts een deel van reeds gebudgetteerde middelen beschikbaar behoeven te stellen als kapitaal. Met een terugverdientijd van minder dan 6 jaar (leveranciers krediet/Mitsui) en daarna $ 100.000.000 voor de staatskas was men niet bereid slechts de eerste stap te nemen. Er is geen geld voor het noodzakelijke haalbaarheidsonderzoek. Externe financiers eisen echter commitment en geen vrijblijvendheid.

  Nu worden delen van ons plan wel als beleid ingebracht alleen zonder de overall benadering. Zelfs de president leest voor uit onze inbreng. Alleen er is geen geld voor de eerste stap hoe klein die ook is. Wij hebben geïnvesteerd/ Suriname heeft zelfs geen $ 250.000 over voor een goed plan met exorbitante resultaten.

  Het land heeft niet de mensen die investeringsprojecten kunnen leiden.
  Dat is ook niet zo verwonderlijk omdat de hele Surinaamse economie kleiner is dan die van de gemeente Tilburg. En ook Tilburg probeert niet alles zelf te doen maar vraagt regelmatig mensen van buiten dingen voor haar te doen.

  Het vertrouwen ontbreekt. Men denkt altijd belazerd te worden. Waarom


  Maak melding
 27. =Dit is een stukje informatie van een ander. Wie weet er iets over??

  Zelfbeschikkingsrecht (Srefidensi) van Suriname is in handen van niet-consciëntieuze volksvertegenwoordigers. Meer weten: http://www.suparr.com Waarom Srefidensi een farce is? Welnu, omdat regering Bouterse-Ameerali miljarden aan staatsinkomsten verzwijgt.

  Voorbeeld (zie http://www.suparr.com: regering verzwijgt miljarden):

  Staatsolie beweert dat in 2011 het dividend voor de staat ruim SRD 483 miljoen is (Staatsolie Magazine Juni 2012).

  De regering beweert dat dit ruim SRD 388 miljoen is geweest (zie Financiële Nota 2013, 27 september2012, blz 18).

  Een verzwijging van ruim SRD 94 miljoen.

  Waar is het geld? Waarom heeft voltallige DNA dit feit afgelopen twee weken verzwegen gegeven het feit dat ze sindsdien toegang hebben tot mijn onderzoeksmateriaal?

  Wat is een leugen en wat is een feit? Wie is de bedrieger?


  Maak melding
 28. Sew-Atjon krijgt 600.000 ha in concessie voor mineralen …………..het moet niemand verwonderen wie allemaal achter zitten en de werkelijke eigenaren zijn. Boss en co, de raad der luguberen.


  Maak melding
 29. vergis je niet,,bijna alle parlementariërs ,directeuren,ministers, zelfde de hoofd verdachte moordenaar hebben allen baat bij de suralco, i-am-gold,newmont ..

  daarom hebben ze geen grote mond tegen deze buitenlandse uitbuiters.

  ze hebben allen allerlei machines grote vrachtwagens haulpect dumpers,bauldozers, graafmachines, aldaar in bedrijf naast hun goed tot zeer goed betaalde lanti-salaris..

  er is dus enorme belangen verstrengeling bij al die lijders,het volk kan dood letterlijk dood vallen..


  Maak melding
 30. Wees een keer volwassen als overheid, omdat in de exploratie reeds is vastgelegd dat er genoeg te halen valt. Anders zouden de Exploitanten niet de missie willen voortzetten, dat is de Logica!!!! Als politicus is het van belang dat die verder moet kunnen kijken en denken dan diens neus lang is. Van de bauxiet maatschappijen in Suriname hebben Surinaamse parlementariërs en bevolking aan de lijve kunnen ondervinden wat het effect van het geheim van het leugenachtig gedrag van zulke maatschappijen is. Van hun fysieke aanwezigheid hebben Surinaamse parlementariërs kunnen leren dat ze worden misleid, om met het grootste deel van de winstopbrengsten vandoor te gaan. Witte boorden criminaliteit dus, van het slimste soort. Vandaar het van belang is altijd voor 75% investering, zodat je als overheid het altijd voor 75% zeggenschap hebt over de winstmarge. Niet de underdog blijven uithangen. En als klap op vuurpijl zullen ze zoeken naar subsidie, omdat ze zich nergens voor schamen, want ze anticiperen op de bestaande situatie!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES