maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentAfro Surinaamse muziek van A tot Z met Ronald Snijders

Afro Surinaamse muziek van A tot Z met Ronald Snijders

-

Does Travel - naar Suriname

Op zondag 27 januari 2013 organiseert Tori Oso Utrecht een thema middag over de Afro – Surinaamse muziek. Van Kaseko tot Kawina. Deze middag vindt plaats in het OASE gebouw aan de Cartesiusweg 11 te Utrecht. Niemand minder dan professioneel musicus, Ronald Snijders, is uitgenodigd om een interactieve presentatie te verzorgen over de Afro – Surinaamse muziek.

Wat is Afro Surinaamse muziek nou eigenlijk? Waar komt het vandaan en hoe zit het in elkaar? Hoe heeft het zich ontwikkeld? Hoe heten de muzieksoorten uit de stad? Wat speelt men in Nederland en hoe danst men erop? Zo zijn er talloze vragen waarop de meeste mensen graag antwoord zouden willen hebben. Niet alleen Nederlanders, maar ook veel Surinamers kennen belangrijke feiten over hun eigen muziek niet.

Ronald Snijders heeft zich veel bezig gehouden met deze vragen. Als bekend musicus die reeds is geridderd om zijn muziek en op talrijke grote podia staat heeft hij Afro-Surinaamse muziek uitvoerig bestudeerd, verder ontwikkeld en gepresenteerd op allerlei podia van wereldmuziek tot jazz. Hij vertelt er ook graag over. Dit doet hij in zowel wetenschappelijke als laagdrempelige settings.

De zaal is geopend vanaf 14:00 uur en het programma start om 15:00 uur. Kijk op www.torioso.nl voor meer informatie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES