President Bouterse opent VHP-conferentie Vision 2030

76

PARAMARIBO, 22 dec – President Desiré Bouterse is uitgenodigd om de conferentie Vision 2030 te openen. De organisator, de Verenigde Hervormde Partij, VHP, Suriname nu en in de toekomst onder de loep nemen. “De president heeft zijn ondersteuning toegezegd”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Hij heeft een gesprek gehad met Bouterse.

“Ik heb een goed gesprek gehad met de president”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname. Over politieke zaken is niet gesproken. Dat geldt ook een mogelijke samenwerking tussen Bouterse’s politieke partij NDP en de VHP. Toch wil Santokhi mogelijke samenwerking met de NDP niet bij voorbaat uit sluiten. Over samenwerking kan altijd gesproken worden. De VHP bereidt momenteel een actieplan voor de naaste toekomst voor.

De politieke situatie, milieu, en economie zullen onder de loep worden genomen. Volgens Santokhi moet een beeld geschetst worden van de bedreigingen en ontwikkelingsmogelijkheden van Suriname. Alle politieke partijen mogen meedoen met de Vision 2030 conferentie. De VHP heeft bij de aanloop naar de vorming van een regering twee jaar terug, geweigerd met de NDP samen te werken. Bouterse was als moordverdachte het grote obstakel.

76 REACTIES

 1. Ik heb via dit forum al eerder voorspeld dat de VHP en geen enkele andere politieke partij zonder de NDP in aanmerking te nemen in Suriname een rol van betekenis kan spelen. NDP is nu NPS en NPS heeft altijd de verkiezingen in Suriname gewonnen. Dat zegt al voldoende. Het vormen van een nationaal kabinet bij de volgende verkiezingen kan Suriname tot grotere hoogte brengen.


  Maak melding

 2. Als de moordenaar niet coute que coute president moest worden, was er nu reeds 2,5 jr een sterke coalitie MC/VHP en waren we nu als natie veel verder. Maar nee, het persoonlijk belang van een crimineel was belangrijker dan een sterke coalitie.


  Maak melding

 3. Het is vision 2030. In 2030 is Baasje een oud mannetje die van de arts niet meer mag roken en drinken en de mannelijke PA’s niet mag lastigvallen. Suriname zal tegen die tijd met integere leiders nog steeds de schulden gecreeerd door deze paarse regering moeten aflossen.


  Maak melding

 4. Ik heb het al eerder gezegt dat de vhp de nps het nakijken zal geven. Die strategie van de vhp gaat als een taliban bom inslaan bij die antieke nps….deze partij is uit de tijd vene is er mede schuldig aan dat de partij ten onder is gegaan…..de aanhang van de nps is over gestapt naar de ndp omdat vene nieys kon beginnen yegen somo en lonnie…vene heeft de belangen van de mensen verkwanselt….vene was een slappe man en dat heeft voor zijn ondergang gezorgt vene gaat zijn wonden likken met zijn oude garde ….toch willen deze dombo,s geen plaats maken voor jongeren
  De vhp gaat de komende verkiezingen in zee met de ndp dat staat vast…..deze santhokie weet dat een deel van zijn achterban die samenwerking graag wil….als santhokie dat niet doet krijg je een tweespalt in de partij en santhoki gaat dat niet willen …en ze willen ook niet nog vier jaar oppositie dus …..vene moes go nanga pensioen en eiide nps op doeken dat ding .en hoop ik dat de ndp en de vhp kunnen gaan same werken verder hoop ik dat somo en brunswijk in de oppositie
  gaan….zelf in de oppositie deugen ze niet.


  Maak melding

 5. Waarom zou een samenwerking tussen het NPD en VHP onmogelijk zijn ? Het NDP zal eerst schoonschip moeten maken. De partij zit vol met incompetente mensen die een besmet verleden hebben en drang naar macht hebben.

  Als je het mij vraagt is de Surinaamse politiek vergrijst en vraagt het om vernieuwing. Jonge leiders met visie. Ik wacht nog steeds op de eerste vrouwelijke president (om maar iets te noemen). Mensen als Bouterse zullen nooit afstand van hun pluche. In feite wordt het land gegijzeld door deze oude fossielen.


  Maak melding

 6. 1 (één) ding moet mij toch wel van het hart, “vertrouw de Grieken niet, zelfs ook al komen zij met geschenken”. Geen geëet en geen gedrink. Lelydorp zit ons nog fris in het geheugen.


  Maak melding

 7. Sekrepatu
  Als de moordenaar niet coute que coute president moest worden, was er nu reeds 2,5 jr een sterke coalitie MC/VHP en waren we nu als natie veel verder. Maar nee, het persoonlijk belang van een crimineel was belangrijker dan een sterke coalitie.


  Sekrepatu-K@,
  Ma ik jou geheugen opfrissen?
  De oorzaak van het vloeien van meer dan 3.150-liters bloed in Suriname is gelegen in het 08 december 1982 incident toen hier 15 x 7 = 105 liters bloed viel. Wie zijn er nou moordenaars? Rrrrrrrrrrrrrrrrop op!


  Maak melding

 8. @Paarse beest Paraman, misschien moet ik je geheugen opfrissen.

  Jij noemt de dec.moorden een incident ?

  1) wie heeft het bevel gegeven voor de 15 standrechtelijke executie voor de dec.moorden ?

  2) wie was er politiek verantwoordelijk voor de dec.moorden ?

  3) wie heeft opdracht gegeven voor de moorden op Hawker en Rambocus

  4) wie heeft opdracht gegeven voor de slachtpartij in Moiwana ?

  5) wie heeft zichzelf amnestie verleend voor de bovenstaande misdaden ? Overigens kun je alleen amnestie krijgen als je schuldig bent bevonden of schuld hebt bekend.

  Als je zoveel mensen kunt doden, dan ben je in mijn ogen een beest.

  Dag Paraman, slaap lekker verder landverrader…


  Maak melding

 9. Die Chandrika baja, sangggg a mang o draai annoe paar a boto, nou ja, hij heeft met de Pres gesproken, en niemand zal weten wat die twee in feite hebben bekokstoofd, en ja hij gaat of sluit niet uit dat zijn partij samen kan gaan met de NDP, ok dan, wie zijn wij, commentaar geven, schelden, lieb deng mang dape
  mek deng doe sa deng wani.


  Maak melding

 10. @ Koos,

  Als er 1 partij schoon schip moet maken zijn dat de corrupte dieven van de VHP wel! Om te beginnen met smerige dief Jogi en de kindermoordenaar Santhoki.


  Maak melding

 11. bouta is aan de ondergang genageld en ja wie zal hem anders moeten helpen.
  De VHP is trouwens de partij die suriname overeind kan houden. Boauta heeft laten zien dat hij heeft gefaald als leider.
  Surinamers we moeten een andere koers bewandelen anders is su niet meer van de surinamers.
  A tang so


  Maak melding

 12. @Koos,

  Zelfverdediging is geen moord. De 15 “slachtoffers” wilden zelf met een buitenlands doodseskader de militairen uit de weg ruimen dus dit betreft gevalletje KARMA.

  Nederland heeft de staatsgreep georganiseerd tegen een soevereine staat en toen Bouta niet meer naar ze luisterde, vervolgens de 15 “slachtoffers” opgehitst tot nog een. Als er dus 1 hoofdverantwoordelijke is zijn dat jouw Nederlandse politici wel.


  Maak melding

 13. @RonnieB78

  ik begin al aardig de indruk te krijgen dat je in een weiland opgegroeid bent.

  Zelfvededing is pas actueel als je lijf,have of goed ONMIDDELLLIJK in gevaar is.Niet als je iemand uit de gevangenis haalt en hem eerst martelt en dan aan flarden schiet.

  Cobie.


  Maak melding

 14. DADA wil Lonnie dood…

  Lonnie op de Ned tv; DADA moet dood..

  Somo had graag allebei dood…

  thans hebben deze vampiers een alliantie, & zuigen zij om te overleven veel bloed v/h arm volk!!!!

  hoe leg je dit uit aan idioten uit P A R A 🙂


  Maak melding

 15. =Een ding is zeker en dat is het feit dat Santhoki zijn strategie veel scherper is.

  =Wie weet wat en hoe DDB eruit zal zien en waar hij eventueel zal verblijven in 2030???

  =De partij VHP is tenminste slim, omdat zij nu al beginnen om sterke kader binnen te krijgen zodat in 2030 alleen goed geschoolde het land zullen regeren. =Men gaat zich nu al bezig houden met taken zodat men in de toekomst weet waarover zij het hebben.


  Maak melding

 16. ik heb het gevoel dat santokhi in the end een leuke verassing voor bouta zal hebben. en met in the end bedoel ik de ergens voor of na de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 17. Het heeft er alle schijn van dat de macht belangrijker is dan de principes
  De politici en priester mentaliteit,is de maffia van de ziel
  Politici en priesters zijn echter blind voor hun eigen ziekten en maken
  er een duister levenswerk van dat velen schade berokken.

  Democratie is de dictatuur van 51% over 49% van de mensheid

  Desnoods gedoogt


  Maak melding

 18. Ik ben helemaal niet eens dat de Pres DDB/Coalitie Regering gaat participeren met deze VHP Conferentie.
  Het zal helemaal fout zijn.
  Zoals ik eerder gezegd had dat de NF(VHP/NPS/SPA/DA,91) een Politieke partij is van NL in SU dat door NL gecoordineerd/gestuurd wordt, dat alle NF Leiders krijgsgevangenen van hun zijn en dat ze allemaal omgekocht zijn door NL is nog steeds van kracht.
  De Coalitie Regering NDP/MC+PL+AC moeten bekend maken aan het volk dat ze nooit meer samen gaan werken met NF dat NL belangen wil behartigen, ruzie en verdeeldheid in SU brengt.
  De sluwe plannen van NL/NF/VHP zijn dat ze meer power willen krijgen en om meer mensen aan te trekken die op die VHP/NF gaan stemmen in 2015 om meer zetels te behalen en de verkiezing te winnen.
  Juist moeten de NPD/MC+AC+PL ervoor zorgen dat de NF(NL) politieke partij niet meer in SU bestaat.
  Dus de NF/VHP politici/leden hebben/krijgen de kans om aan te sluiten bij een van de Coalitie Regering partijen, dus bij NDP/MC, PL of AC.


  Maak melding

 19. Koos stelde het volgende: “Waarom zou een samenwerking tussen het NPD en VHP onmogelijk zijn? De NDP zal eerst schoonschip moeten maken”.

  Beste Koos, als je een paar kokers in de grond hebt ingegraven en die worden gevuld met stront dan is er sprake van een septic tank, zijn die kokers gevuld met water dan is er sprake van een waterput. Als de NDP schoonschip maakt, is het de NDP niet meer.
  Santokhie nodigt Bouterse slechts uit vanwege het feit dat Bouterse formeel de president van het land is, hij zou gek zijn om met hem politiek samen te werken, in tegenstelling tot Bouterse is Santokhie nog jong en bovendien maakt Bouterse er nu zo’n puinhoop van dat Santokhie rustig de resterende twee jaar kan uitzitten. Waarom zou hij politieke zelfmoord plegen door vrijwillig op het zinkende schip van Bouterse te klimmen?


  Maak melding

 20. Santokhie is bouta, de missdadiger, alvast aan het opleiden hoe voor strakjes van ‘pseudo president’met amnestie tot loopjongen van de next president genoemd te worden!


  Maak melding

 21. @Onzin

  AUB…geen onzin uit kraaien okay!
  De VHP heeft nooit gestemd om de crimineel bouta amnestie te verlenen!!
  Dat hebben de rest van de politieke partijen gedaan BEHALVE de VHP!


  Maak melding

 22. Het NPS-Assembleelid Ronald Venetiaan wilde gisteren, vrijdag 21 december 2012, tijdens de begrotingsbehandeling van de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Hendrik Setrowidjojo, weten, wat de betrokkenheid is van de overheid bij de pas geopende cassavefabriek in Para. Het Dagblad Suriname bericht hier vandaag over.

  ‘De fabriek wordt door de regering aangekondigd als een overheidsverdienste, maar de eigenaren zijn twee particulieren’, zei hij.

  De eigenaren van deze fabriek zijn Robert Power en de ambtenaar Kamla Madho. Laatstgenoemde is de levenspartner van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Samen hebben Power en Madho ruim 1 miljoen Amerikaanse dollar geïnvesteerd in dit bedrijf.

  Lackin was een van de sprekers tijdens de opening van de fabriek afgelopen dinsdag, 18 december. Hij zei onder andere dat Power ook honorair consul van Barbados in Suriname is. Een consortium van bedrijven uit Barbados gaat cassavemeel, dat geproduceerd zal worden door Innovative Agro-Processing Industries NV (IAP), afnemen.

  President Desi Bouterse stelde met een druk op een knop een van de machines in werking.
  December 22, 2012

  Meneer Venetiaan ,
  wij weten met zijn allen hoe corrupt de ndp regering is. Waar halen Lackin en partner zoveel geld vandaan om een fabriek te beginnen?Klopt van de belastingbetalers van Suriname. Wedden dat geen 1 centje uit hun zak is gekomen om dit alles te beginnen?

  Nu krijgt dit bedrijfje de titel van overheidsverdienste gewoon zomaar omdat de ene mede eigenaar Lackin de spreekbuis is van Baasje en omdat baasje de opening heeft verricht!
  In Suriname heeft bouta de crimineel geen probleem met het rondstrooien van titels!

  Hij zelf,bouta, is drager van de Amnestie TITEL,een heel walgelijke titel maar voor hem betekent het zijn vrijheid daarom dat hij geen afstand zal doen van deze niet felbegeerde Titel!


  Maak melding

 23. De bereidheid van Bouterse is puur 100% ingegeven door het eigen belang. Als het zogenaamde landsbelang zijn eigen belang is,volgt hij die weg. Wakaman als hij is, marcheert hij links rechts, waar het eigen belang hem leidt daar loopt hij naartoe.: links /rechts. Voor zijn amnestiewet is draagvlak nooit breed genoeg. En wat is mooier voor Bouta dan de betji Sriwatie VHP af te te pakken van die londongo Ronald. VHP ziet ook in dat NPS passé is en en dat als ze niet meedoet ze voor goed de de opstap in de Bouta trein mist. Dus proberen ze nu te redden wat er te redden valt. En Bouta heeft van de helft van die lui ook een dossier gevormd bevattende al hun corruptieve praktijken. Santhoki+Ronald+Bouta=3. 1+1=3 Politiek is vies.


  Maak melding

 24. Eey DADA,…op dat ocer podium zong jij vaak ..don’t shoot the sheriff & tilde jij je SARDIEN-aanhang naar grotere hoogten,….

  ga hier geen ogri doen, anders krijg jij een lading knippa’s > daar < , waar ook Asi-bina van VOOROVER slaat 🙂


  Maak melding

 25. als ik wil,,kan ik de helft van jullie laten opsluiten en de andere helf laten voor wat het is

  nu kom ik bij de andere helft die nog vrij is om een rotie te eten met doksa..


  Maak melding

 26. Wat denken de amnestie zielen die een trauma van overgehouden hebben dat hun droom in duigen is gevallen.

  1. Dat Bouterse als president veroordeeld zou worden?
  2. Als je echt een band hebt met Suriname zou je dan
  graag willen dat de democratisch gekozen president
  voor ogen van de wereld berecht zou worden?
  3. Jongens, over dom gesproken.


  Maak melding

 27. De president begint nu te slijmen met de VHP, omdat hij heeft ingezien dat hij met de beunhazen binnen de NDP, PL en ABOP het land Suriname niet meer kan brengen tot grotere hoogten.
  Zijn eigen secretaris is nu niet meer te vertrouwen, nadat hij ca. 94000 hectare concessie van Bruinzeel heeft gekregen.


  Maak melding

 28. Iedere samenwerking met een criminele massamoordenaar is gedoemd te mislukken. kijk naar de jaren 80 tot nu hoeveel regeringen en politici deze incompetente dictator heeft versleten.
  verder zeg ik niets.


  Maak melding

 29. @Astrando

  1……..Bouta je baasje zou veroordeeld worden vandaar dat hij bij voorbaat zichzelve amnestie toekende. Is er misschien een ander reden waarom hij amnestie nodig heeft?En kom me niet zeggen dat het een mode is!
  2……..als je een moordenaar als president heb mag je hem voor de ogen van de hele wereld berechten ,geen enkele wereldleiders zal het erg vinden ,ze zullen juist blij zijn dat het volk bevrijdt is van een crimineel als president!Ze hoeven dan ook niet gedwee de handen van een moordenaar te moeten schudden !Ze willen niet eens samen op 1 foto staan met een moordenaar ala hun collega die een moordenaar is!

  3……over dom gespoken….

  Ie dong no KA!!!!!Echt je bent een echte kampioen in dom zijn !


  Maak melding

 30. Toen de deurwaarder het vonnis aan moest betekenen,ging naar Ocer tijdens een bout cabaret.Het vonnis bevatte een
  veroordeling van bout wegens smaad.
  Toen zong zijn aanhang WHO LETS THE DOG OUT.Straks gaat dit lied te horen zijn op een VHP vergadering na openings toespraak van de pres.

  Cobie.


  Maak melding

 31. In Suriname heb je alleen maar zakkenvullers en bedriegers van het volk.Het land kan niet vooruit komen.
  Bouterse heeft bloed aan zijn hand en is President van het land.In welk beschaaf land is dat?Die mensen in Suriname worden voor de gek gehouden.We hebben een minister van buitenlandse zaken die geen verstand van zaken heeft.Hij is gewoon een stroman van Bouta dat is alles.


  Maak melding

 32. Bouterse is net als een kameleon. Eerst preken de volledige VHP top op te sluiten en vervolgens de kont van Santhoki te likken met lange halen. Beleefdheids halve heeft Sherif de president aangehoord. Veel wijzer zijn ze bij de VHP niet geworden.


  Maak melding

 33. Jingha,

  Ik denk juist het tegenovergestelde. De dossiers van de corrupte vhpérs zijn torenhoog, die gasten stelen alles wat los en vast zit.

  VHP heeft geen andere keus dan de kont van deze President te gaan likken anders verdwijnen ze en masse in de bak.

  Brunswijk had ze in DNA al gewaarschuwd dat ze niet een grote mond in de DNA moeten opzetten terwijl ze avond na avond richting de President togen met verzoeken om weer mee te kunnen doen.

  Beleefdheidshalve heeft de Presiden tokkie aangehoord en toegezegd dat hij de opening zal verrichten. Wat een goed mens is deze President ook he, geen wraakgevoelens en gewoon de dieven van het volk te woord staan, terwijl ze in de bak horen te zitten.


  Maak melding

 34. Wat NL aan de NF coordinator zegt dat moet hij ook doen.
  Als NL zegt dat hij met de Pres DDB moet praten, dan doet hij dat ook.
  Wat NL beslist had tijdens de laatst gehouden EU/ACP conferentie nml. dat de Pres DDB geen EU conferentie mocht openen en toespreken, precies zo moet de Pres ook de NF/VHP(NL) conferentie niet openen en ook niet toespreken.


  Maak melding

 35. @ Koos
  Verspil je tijd niet teveel aan die sukkel genaamd Paraman, hij kan het niet helpen dat hij achterlijk geboren is en het I.Q. van een poepvlieg heeft.
  Misschien zou het goed idee zijn als het walgelijke NDP beest Paraman ooit eens zelf het december 1982 ‘incident’ aan de lijve zou ondervinden, ik ben benieuwd of die debiele baviaan het dan nog steeds een incident zou blijven noemen.


  Maak melding

 36. Sabidirie, jij, als deel van het volk, vindt het dus goed dat de VHP toppers, die in jouw ogen het volk bestolen hebben, van de president als het ware amnestie krijgen en door hem beloond worden door hun congres te openen, Je noemt hem zelfs een goed mens omdat hij dat doet.
  Als een dief inbreekt in je huis en hij wordt door je partner, die toevallig politie agent is, niet gearresteerd en op de koop toe beloond wordt, zal je zeker je partner ook een goed mens noemen? Als Bouterse criminelen in bescherming neemt en ze nog beloont bovendien, is hij gewoon een crimineel met amnestie op zijn naam, die andere criminelen ook uit het gevang houdt.


  Maak melding

 37. Eindelijk is paraman opgenomen in LPI. Het zal heel lang duren totdat hij van zijn Moiwana syndroom geholpen is,maar de kans is heel groot dat het niet gaat lukken gezien het feit hoe hij tekeer is gegaan tegen de vrouwen en kinderen.waardeloze killer.


  Maak melding

 38. aah..zoals eerder door mij gesteld heeft de Surinamer gespijbeld als er geschienisles gegeven wordt. Dit geldt ook voor polititieke historie.
  Een partij die zo demagogisch is dat het bijna een sekte is overleeft alleen bij de gratie van hen die het gedoogd. Maar hen die ze gedogen wacht een bewezen historisch lot nl dat zij doodbloeden. Partijen als de KTPI en zelfs nieuw Suriname zijn hier voorbeelden van ( al hebben ze het zelf niet door)
  De Volksalliantie zit in een gevarenzone want heeft nu geen ‘prestaties’kunnen neerzetten . De wind is uit zeilen gehaald door de zg task forces die de ministers van minuere kwaliteit hebben gemaakt.
  En als iets mislukt… lees grondbeleid dan krijgt de minister de zwarte piet.
  Santhoki moet weer in de spotlight komen.. en dit is een opening die hem precies in de kijkers plaatst.
  Sekteleider zal wel niet zo blij zijn geweest met die uitnodiging maar kan het niet negeren.
  Feitelijk is nu de race begonnen naar 2015.
  Gregory kan rustig afwachten..


  Maak melding

 39. De VHP top mag iedereen uitnodigen maar ik zal op de VHP leden aandringen baasje bobo boycotten, die moordenaar. Dezelfde moordenaar dreigde de hele VHP op te sluiten dat zegt genoeg.


  Maak melding

 40. “De VHP heeft bij de aanloop naar de vorming van een regering twee jaar terug, geweigerd met de NDP samen te werken. Bouterse was als moordverdachte het grote obstakel.”

  Die thesis staat nog recht overeind!!!


  Maak melding

 41. het is duidelijk wie de staats hoofd is”wie niet tevreden is dat bouterse dat is,mag vertrekken.
  ndp laat merken dat samen werking met elkaar wel goed is als er maar geen veraad in het spel is,

  bouta,krakti


  Maak melding

 42. Eey sra meisje van,

  sinds in-bruik-name cassaba-fabriek was jij spoorloos mang!

  heb je hard gewerkt mi gudu..ja noh…zal ik jou masseren met coronie-olie 🙂


  Maak melding

 43. De eerste stap is gezet,om vrede te sluiten.We moeten blij zijn dat er misschien eindelijk een 1heid komt tussen de revaliserende partijen,ben geen fan van Bouterse,maar vind het TOP dat hij 1 hand uitsteekt naar de VHP toe,petje af.


  Maak melding

 44. VHP neem de beslissing om met de NDP samen te werken en wees niet laf om deze stap te zetten.Wat de NPSer van vinden met je naast je neer leggen.Het zijn mensen die een land niet kunnen besturen.Ze kunnen niet aan morgen denken en lopen aan het lijntje bij de witten.Ze vinden zich na de witten de belangrijkste mens die rond loopt.Hun lichaam en ziel zit bij de witten.
  Door de jaren heen hebben jullie VHPers zich als hondjes gedragen ten opzichte van de NPSers.Wees niet bang voor ze om alleen voor de vrede met ze mee te lopen.De onafhankelijkheid heeft het laten zien wat voor mensen het zijn. Het kortzichtig denken en grote ego viert hoog tij.


  Maak melding

 45. Jingha

  Bouterse is net als een kameleon. Eerst preken de volledige VHP top op te sluiten en vervolgens de kont van Santhoki te likken met lange halen. Beleefdheids halve heeft Sherif de president aangehoord. Veel wijzer zijn ze bij de VHP niet geworden.
  wat u schrijft kan kloppen, maar u heft een stuk weggelaten. Dat is ” het is santhoki die bout vraag om de opening te verrichten en niet anders om.fijne kerstdagen


  Maak melding

 46. VHP moet niet de fout maken die het CDA maakte door met de PVV te gaan samenwerken. Het heeft het CDA vele zetels gekost. Samenwerking tussen de VHP en de NDP kun je niet op voorhand uitsluiten. De vraag is of beide partijen wel raakvlakken hebben. Indien de voorwaarden gunstig zijn en er geen verdere complicaties te verwachten zijn, kunnen er wel orienterende gesprekken worden gevoerd. Resultaat van deze samenwerking moet wel zijn dat de partijen als ABOP en PL geen deel meer hoeven uit te maken van de coalitie.


  Maak melding

 47. Denk dat het beter is dat wij SURI,S onderling samen moeten werken met het opbouwen van SU moet eerlijk zijn dat wij lang samerhand uitkomen ER is wel ergernis bij een groepering


  Maak melding

 48. He henkes,

  Je schrijft hier veel alleen ben je totnutoe niet opgevallen als een denker, ik heb nog geen enkele doordachte reactie van je kunnen lezen.

  Mijn vraag aan jou is?

  Hoe zou je hier reageren als men de hele VHP top in het gevang zou stoppen vanwege malversaties, corruptie, diefstal en belastingontduiking? En men het partijgebouw Olifant in beslag zou nemen, omdat elke spijker, schroef of steen is gestolen of met landsmiddelen is betaald.

  Zou jij niet een van de eerste zijn die dictatuur zou schreeuwen, je trauma zou toch erger zijn geworden. De Oppositie wordt opgeruimd???? Nederland moet nu echt militair ingrijpen zou het gepeupel luidkeels schreeuwen toch.

  Hopelijk begrijp je bovenstaande en is het duidelijk dat je soms niet zoveel kan doen, anders dan afdwingen dat men dit slecht gedrag achterwege laat en de nodige maatregelen gaat treffen om herhaling te voorkomen. Daarom NOOIT MEER front.

  “”Als een dief inbreekt in je huis en hij wordt door je partner, die toevallig politie agent is, niet gearresteerd en op de koop toe beloond wordt, zal je zeker je partner ook een goed mens noemen?””

  Ja hoor, ik zou mijn partner een goed mens noemen, wat is je probleem precies. Zou mijn partner per definitie een slecht mens moeten zijn dan???


  Maak melding

 49. Aldus Sabidieri, de denker, Didibri Bouta-onderbroekenverkoopster, apparaktjik, communist van de ergste soort, duivelsvolger, weet veel onzin verhalenverstelster, etc, etc.

  Henkes, laat gaan hoor. Ze kan niet helpen.


  Maak melding

 50. Ik vraag mij heel hard op af waarom sommige Surinamers Bouterse bepaalde eigenschappen toedichten die hij helemaal niet bezit.
  Heeft het onwetenheid,domheid,koppigheid , onderwijs ,algemen ontwikkeling te maken of het slavernij syndroom wie het weet mag het mij uitleggen want ik snap het niet.meer.
  Alles wat deze crimineel jou land en volk heeft aangedaan en dan tog een hele tirade neerzetten goed die massamoordenaar zou zijn, wij die van voor de jaren 80 weten beter.
  Nooit meer front omdat zei geen plaatst hebben voor moordenaars, veroordeelde criminelen,oplichters . altijd NDP omdat ze K.A hebben aan jullie, ze vullen hun zakken en Suriname zal met miljoenen schulden achter worden gelaten.
  Dan ben echt benieuwd wie als schuldige zal worden aangewezen want Nederland houdt zich heel slim op de achtergrond.


  Maak melding

 51. Is Bouterse moord verdachte af? VHP is dit jullie capitulatie aan deze moordenaar DD Bouterse.
  Hij lacht in z’n vuistje en zal op zijn eerstvolgende bijeenkomst op ocer de VHP weer belachelijk maken en victorie roepen.
  Deze man vertegenwoordigt het kwaad in Suriname en moet te allentijde bestrijd en gestraft worden.


  Maak melding

 52. Heel jammer.
  Normaliter reageer ik niet.
  Met een moordenaar in zee gaan betekent het heer Santokie, dat je geen waarde hecht aan je zelve. De VHP heeft je tot voorzitter gemaakt, om naar het schijn de belangen van de rijke VHP-ers te behartigen. Shame to you. Ben je vergeten, dat die moordenaar zei, dat hij de helft van de VHP-ers zou opsluiten?
  Indien een samen werking met de NDP geachte rechtgeaarde Surinamers en dan heb ik het over de armen, stem dan niet op de VHP.


  Maak melding

 53. Mie mang de vhp wil bij de vekiezingen van 20!5 de boot niet missen…..santoki doet
  Er alles aan om bouta te vriend te houden die santhoki is niet dom hoor santhoki gaat de nps laten vallen en kiezen voor regeren met bouterse….mocht santhoki
  Met bouterse gaan samen werken zou ik het heel goed vinden …..vene wiesatie toch vene is een creool met haatdragende gevoelens en jaloezie en dat gaat hem duur komen te staan…..voor pero is vene geen voorbeeldige president die het surinaamse volk een voorbeeld kan geven……het volk heeft bouta gekozen al hou jij vene niet van bouta ten slotte heeft bouta gewonnen en jij als verliezer dient een voorbeeld te zijn voor de natie ….en bouterse de hand te schudden als waardige verliezer….santhoki heb ik meer respect voor hoor……het is goed dat vene vier zetels heeft kunnen bemachtigen die man is geen voorbeeld voor mij….suriname is een president waardig die mensen bij elkaar brengt en ik zeg dat bouterse mensen bij elkaar brengt het hangt er van af hoe je het bekijkt…..ik kijk in het heden ik wil e ga niet steeds achteruit kijken ….suriname moet vooruit. Zelfs nederland wil zijn ambassadeur terug sturen ze weten even goed als santhoki dat wij het volk bouterse als het wettig gekozen gezag als presiden willen ….niet front niet olland bepaalt maar het surinaamse volk,santhoki heeft het begrepen …..vene en die rediusus hebben een minderwaardigheid complex ze komen er wel achter dat ze weer achter het net gaan vissen….olland nanga santhoki au mik ding kies brokoede ze gaan er verstelt bij staan.

  Bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 54. Zolang NL met deze Regering geen vriendschap sluit, zolang zal NL via de NF/(VHP)/Coordinator proberen om op alle tactische manieren weer aan de macht centrum te komen om deze NDP/MC te verbreken/vernietigen.
  15 jaren NF en ze hadden nooit geprobeerd voor natie vorming, terwijl de NDP dat vanaf het begin begonnen was en nu dat ook sterk in de vaandel draagt.
  NF/VHP proberen om af te kijken, maar het te laat, dus de enigste wat ze moeten doen is aansluiten bij de NDP/MC+PL+AC+(DOE) en ophouden te bestaan als een Politieke Partij, omdat ze ook te familier zijn met de Kolonisator, altijd omgekocht/geslijmd worden door hun om als ondergeschikte te willen gedragen en de kans aan hun geven om de Baas van SU te spelen.


  Maak melding

 55. Suri patriot
  no lee gie mie anders moet ik je in je waarde laten ..pero nooit tak santhoki na voermang…..omringende leden van de vhp zijn schurken en daar blijf ik bij.
  Je kan het nog bekijken hoor……voor pero is santhoki een zwaargewicht die tegen wicht kan bieden tegen mijn president en ik juich dat toe…vene moeten wij vergeten hij is uit de tijd…….geen haatdragende president weg wezen.


  Maak melding

 56. Nu de waarheid boven water komt en ook NL erover praat dat ze vanaf 1980 op een sluwe manier bezig waren geweest om de Regeer Macht van SU over te nemen en ook uitspraken doen dat Surinamers in SU en Surinamers in NL boos op hun gaan worden wanneer de Geheime dossier van 1980, 1982, 1986 open baar gemaakt zal worden, worden nu pas de Nieuw Frontters bij deze Voorzitter Mr Candrika wakker om te praten over verzoening.
  Dit vind ik te laat en we hebben hun hulp niet meer nodig, omdat alles al ver gevorderd is.
  Nu moet NL gedwongen en onder druk gezet worden om die geheime dossier openbaar te maken, zodat de hele wereld het weet en ook alle Surinamers om het definiet tot een einde te maken.
  Opmerking: NF zal langzamerhand ook ophouden te bestaan.
  2010 was totaal 14 zetels.
  2015 zal totaal zetels afnemen.
  2020 zal meer zetels afnemen.
  2025 zal nog meer zetels afnemen.
  2030 zullen ze ophouden te bestaan.
  Daarom vind ik hun conferentie niets waard, maar alleen in hun voordelen en die van de Kolonisator(NL).


  Maak melding

 57. De eerste rechtgeaarde surinamer moet nog geboren worden. hier probeert men alles wat vhp is goed te praten. De vhp zit vol boeven vol corrupte lieden . Santhoki heeeft het stokje overgenomen maar die corrupte top zit er nog ze wachten hun kansen af..niemand geen enkele politieke partij met name vhp,nps,pl ,ndp allemaal ze hebben geen schone vingers.nu roept de vhp jogi bear moord en brand als het gaat over corruptie als zou de heer abrahams corrupt zijn….maar deze zelfde fronters hebben het surinaamse volk voor miljoenen benadeeld. Nu wil ik niet zeggen dat je kwaad met kwaad moet gaan vergelden……neee verre daar van.
  Als abrahams een verkeert heeft gehandeld dan is het gepast om deze man tot de orde te roepen…hopelijk oet het nog blijken.triest dat suriname wordt geregeert op een manier die niet goed te controleren is …..en dit sleept zich al sinds jaren voort zonder enig zicht op verberering dit kan zo niet door gaan.


  Maak melding

 58. Santokhi een scherp en out of de box denkend geworden politicus, met vraagtekens die banden had met de onderwereld. Wat is deze politieke zet eieren voor zijn geld kiezen of de politieke hoogstandjes toepassen om politiek te overleven.

  De NDP is in opmars en valt niet te stuiten en Santokhi weet dat als geen ander.
  Santokhi werk niet met emoties maar zijn Politie achtergrond


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.