Oppositie bezorgd, regering mag uitgeven in 2013

14

PARAMARIBO, 22 dec – De regering heeft van het parlement groenlicht gekregen om uitgaven te doen. De begroting is goedgekeurd, ondanks een motie van de oppositie. “Deze motie is doorspekt met leugens en halve waarheden. De regering heeft veel zaken veranderd”, zei Ronny Brunswijk (A Combinatie). De motie werd verworpen, hoewel de oppositie grond voor bezorgdheid ziet.

Te veel vragen over het beleid en de uitgaven zijn niet beantwoord tijdens de begrotingsbehandeling. “We staan aan de rand van vertwijfeling en frustratie als we kijken naar de bedragen die zijn opgebracht voor bepaalde posten”, zei Guno Castelen. Volgens de coalitie wordt juist wel duidelijk en helder beleid gevoerd. In een eigen motie wordt het beleid toegejuicht. Op allerlei gebied wordt vooruitgang geboekt. Het beleid moet dan ook worden voortgezet.

Alleen moet rekening worden gehouden met het uitvoeringsvermogen van de overheid. Volgens Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw front/VHP) bevestigt de motie van de coalitie kritiek van de oppositie. “De regering wordt opgeroepen om het beleid van 2013 uit te voeren en transparantie uit te bouwen. Dat betekent dat er wantrouwen is. Dit is een motie van wantrouwen in een ander jasje. Dit is huichelarij.”

14 REACTIES

 1. Straks is het wel een probleen voor de opvolgers!! Wie knapt het vuilewerk straks op?? Santokhi?? of de gullegever zelf??? Is het geen de ene gat met de ander vullen in de toekomst???

  Winti waai lanti paai en straks a winti srefi no de!!


  Maak melding

 2. In suriname heertst de “sfeer” van jaren tachtig en vooral 1982 aangezien de regering met aan het hoofd Bouterse en vooral Abrahams zich aan geen enkele wetten der land houden en zich gedragen als Dictaors-eerste man en tweede man.Ik hoop niet dat we dezelfde gebeurtenissen van 82 krijge3n want zo een sfeer hangt er momenteel overParamaribo en Suriname,De oppositie is alsof monddood gemaakt.Het is alsof een leeuw langst gaat en honden mogen blaffen en nde leeuw weet dat je hem gee n enkele moer zou kunnen doen.


  Maak melding

 3. Oppositie oedoe bangie nomo oeng sa sidong…..jullie kunnen niet in die macht centrum waar die doekoe is ….dus is het van alles roepen maar er is geen oor naar jullie ….oppositie is goed maar wat front doet is geen oppositie voeren het is paniek
  Proberen te saaien maar ze vaalen steeds in hun opzet oeng dong .nemen jullie fronters een voorbeeld aan doe hoe je opbouwende kritiek levert . Waarom is randjietsingh zo wantrouwig…wat deze regering doet is beleid uitstippelen en doen wat het volk vraagt …vurig hoop ik dat paars tot praktijk over gaat wij hebben geen tijd te verliezen zolang het volk tevreden is….oppositie voor mij mogen jullie spuit poep krijgen in die oppositie bank…..ding redimusu oeng sidong tap oeg koko jullie kunnen van hoog tot laag spriingen ….de komende acht jaar is voor paars weg gelegt wij wachten niet op voorlichting over kleine projecten wij gaan voor groot de tijd van pappen en nat houden is niet weg gelegt voor paars …mochten jullie na acht jaar aan de macht komen)


  Maak melding

 4. Jongoe man Pero.
  Arki no. If yu poti chloor ini a kloroe Paars, dan ey go verlep.
  A Paars fu yu, ey go smelter in na Sranan sun.

  Lei abi tere.
  Kaw taki, suma fadon, fasi eng kindi.


  Maak melding

 5. =Ik heb naar radio apintie geluisterd en kan een ieder zeggen dat Lackin zoveel schulden aan het maken is in het buitenland.

  =Er wordt steeds gezegd dat men zelfs alles kan regelen en het buitenland niet nodig heeft. Wel binnenkort zullen de chinezen de overhand nemen als Lackin de schulden niet terug kan betalen.

  =Bouterse heeft Venetiaan van langs gegeven dat hij Suriname verkoopt aan de Chinezen. Wat doet hij nu???

  =Bouterse heeft Venetiaan van langs gegeven dat de buitenlanders goud plunderen van Suriname. Wat doet Bouterse nu??????

  =Nederland hoeven zij niet meer, maar wel bedelen in andere landen.


  Maak melding

 6. “Zaterdag 22 december 2012 om 20:46 uur, door Pero”

  Trakteer uzelf in 2013 op een spoedcursus Nederlandse
  taal.

  U zult dan tijdens het zaaien van amsoi niet falen!


  Maak melding

 7. Dat heb ik een hele begrotings behandeling gevolgd.En het lijdt geen twijfel dat wat men gezaaid heeft al de jaren en laatst met de amnestie wet zich doet gevoelen.
  Hoe had men kunnen denken om door onrecht aan anderen te doen,ze gelukkig zouden leven?Als straks de kop van de slang er niet meer is,gaan de kinderen en kleinkinderen van van de huidige coalitie het moeten ontgelden.

  @PERO.

  nu heb je nog iets te roepen. Bouta go go met go en pie.

  Cobie.


  Maak melding

 8. W.whome
  Mie mang nederlands is een middel ….voor pero is het geel doel
  joe dong no ka deze fronters zitten achter die pc hun theorie te verkondigen en denken dat ze anderen de les gaan voor lezen .whome ga die zotte kop van jou de les voor lezen….hier wordt weer het bewijs geleverd dat de eerste intelligente fronter nog geboren moet worden…..als verlosser gaan jullie nog lang wachten nooit au kong.
  Paars is blijft en zal de enige verlosser zijnvan suriname.
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 9. Hee Ronny, donderop man. Een van de meest gewelddadige personen van Suriname, dat ben jij. Daar bovenop zit een leeghoofd op je. Dat dit soort parasieten nog commentaar aan de media durven te geven.

  Je bent samen met de rest van de zooi, gewoon een grote OEN!


  Maak melding

 10. pero mi mang:
  Arki no!!!

  Den folku na tapu uku e taki abra a nowtu fu a kondre.

  Opo Kondreman un opo!!!

  Stré de f’stré, wi no sa frede

  Sree de wi fesiman.

  Wi e go tyari (pero) na grebi, meki Hennep teki in wa wan.

  Eri libi te na dede, Sree sa feti gi Sranan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.