Onderzoek naar ‘grondzwendel’ secretaris Bouterse

41

PARAMARIBO, 22 dec – Er komt een grondig onderzoek naar de betrokkenheid van onderminister en presidentieel secretaris Mahinder Gopi bij vermeend geknoei met bosrijk land. President Desiré Bouterse deelde dit mee in het parlement. Volgens oppositieparlementariër Arthur Tjin-A-Tsoi heeft Gopi twee bedrijven opgezet. Die kregen ruim tachtigduizend hectare bosrijk land van Bruynzeel Houtmaatschappij Suriname. De coalitie vroeg om het onderzoek.

Dit staat met zoveel woorden in de motie waarmee de staatsbegroting voor 2013 is goedgekeurd. “Punt vier (van de motie, red.) baart mij zorgen. Terwijl we goed beleid voeren, wordt hier een zware beschuldiging vrij concreet neergelegd. Dit gaan we onderzoeken”, zei Bouterse in het parlement. Het resultaat moet nog voor het eind van het jaar binnen zijn. “Deze zaken doorkruisen het beleid van de regering”, aldus Bouterse.

Volgens het staatshoofd zullen maatregelen niet uitblijven. Tjin-A-Tsoi onthulde dat het stuk land eerder was aangevraagd door investeringsautoriteit IDCS. Paul Somohardjo, leider van coalitiepartij Pertjajah Luhur, PL,kan zijn leedvermaak niet op. Hij vindt het opmerkelijk dat een lid van Bouterse’s NDP genoemd wordt bij geknoei met land. Het was immers de NDP die als oppositiepartij PL vaker onder vuur nam tijdens de vorige regering. En dat voor vermeend geknoei met land.

41 REACTIES

 1. De ene schandaal na de andere schandaal met deze regering.
  Bouterse zegt: “dit gaan we onderzoeken”…haha wedden van niet,….een onderzoek betekent het vallen van de regering.


  Maak melding

 2. Min. Sastroredjo moest het veld ruimen omdat zijn vrouw een perceel had aangevraagd. Wat zal er nu met Gopie van de NDP gebeuren, van de president mogen de NDP ministers alles al doen ze dit buiten de wet en buiten alle comptabele regels om. Bet your life het is op zijn naam aangevraagd maar de daadwerkelijke eigenaars zijn vlak naast hem op de achtergrond, dus geen reshuffling.


  Maak melding

 3. Aahh…..sekteleider wil natuurlijk niet dat zijn volgeling te negatief in het nieuws komt. Want dat zal zijn eigen imago als sekteleider schaden. Dus zegt hij een diepgaand onderzoek toe en later dat er niets aan de hand is.
  Al met al word ik kotsmisselijk van dit schandelijk vertoon van zelfverrijking door parlementariers en machtshebbers. Als de een niet graait zal de andere het doen dus graaien ze met zijn allen.
  Ook sekteleider en zijn medeplichtigen zijin de jaren 80 grootgrondbezitter geworden
  Rara. Hoe?
  Su u zakt op ethisch vlak verder weg. Het predikaat bananen republiek is in de volle omvang van het woord verdiend.


  Maak melding

 4. Wie dit land in ontwikkeling besteeld mag-/moet hangen! Sommige volksstammen zullen het ook nooit leren, -zelfs ook al-, worden zij NDP’ers. Dat is toch verschrikkelijk voor woorden!

  Fuvuru no e go na Gado. Hier op deez aardkloot zult gij voor alles boeten dommy!!!


  Maak melding

 5. Mi Gado Bhagwan,…kunt U niet samen met Jezus & Allah de Groot aanpakken deze problematiek??

  sorry pasew…wij hebben al lang de benen genomen, en zijn nog steeds op de vlucht..

  🙂


  Maak melding

 6. Over voor alles boeten gesproken.
  Moordenaars zijn zeker uitgezonderd volgens jou paarse dogma.
  Die hele paarse criminele bende moet gestopt worden voor het te laat is.


  Maak melding

 7. bekende kreet! laat hij eerst wat zeggen over het Ministerie van Openbare Werken waar zijn maat Ramona Abrahams zit!!!!!!!!!!!!!!! en dan de rest!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. ene schandaal na de andere…
  en het volk blijft zijn mond dichthouden en accepteert de pinarie…
  gevoel van schaamte kennen ze niet want het gevoel is reeds weg….hiervoor in de plaats is moreel verval gekomen..


  Maak melding

 9. Tuurlijk er komt weer een ‘ grondig onderzoek’

  Iedereen deed een plas en allen bleef zoals het was.

  Suriname nu helemaal bovenaan in top 10 meest corrupte landen ter wereld.


  Maak melding

 10. zowel bouta als zijn ondergeschikten hebben ,,,zoveel onderzocht,,, maar tot heden nog nooit een a4 verschenen waarop staat wat er is gevonden van al die onzoekingen..

  dus dit is de zoveelste belazerij van het tjé potie volk..


  Maak melding

 11. @ Paraman

  je bent al een persoon op leeftijd en dan siert het je niet om steeds sterke woorden te gebruiken.Laat dat aan patrong en pero over.Die zijn minder ontwikkeld dan jij.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Is het de corrupte regeerders in Su nog niet duidelijk -dat de mens ooit zal vergaan en niets zal meenemen naar het hiernamaals. -Hebzucht alleen maar leidt tot ellende en onrust.
  Foei jongens kom toch terug op werkelijheide en doe waarvoor je gekozen bent


  Maak melding

 13. Mahinder Gopi handelt in opdracht van baasje bobo. Binnen de kortste keren gaat dit land terug naar baasje bobo die het op zijn beurt gaat verkopen aan chinezen. Mahinder gopi laat zich gebruiken als een goedkope hoer van baasje en brengt schande aan zijn hele familie.


  Maak melding

 14. De POT verwijt de ketel!! Hoeveel heeft Bouta niet op zijn naam?/ Saramacca, Antondrachtenweg, Para, Leonsberg, Leiden en ga zo maar door!!! en niet 1 hoor!!!


  Maak melding

 15. Kunnen ze misschien ook meteen van bouta en friends onderzoeken.Dit loopt af met een sisser,en het domme volk gaat vrolijk verder met roepen hoe geweldig boutje is.
  Time will tell, moro e doro
  Allemaal van deze regering verrijken zich met gond.


  Maak melding

 16. Ach, als zo’n onderzoek er ooit komt dan zal het als eindconclusie hebben dat alles in orde is, een soort van “wij van WC eend raden WC eend aan” onderzoekje dus. Deze toezegging van Bouterse is niets meer dan tijd rekken en zand in de ogen v.h. volk strooien. Als puntje namelijk bij paaltje komt dan gaan al die corrupte Surinaamse klojo’s mekaar altijd indekken en helpen want als 1 voor de bijl gaat dan loopt de rest ook gevaar.
  @ Jacobus
  Joh, maak je niet druk om die sukkel. Er wordt wel eens gezegd: de wijsheid komt met de jaren, maar die vlieger gaat overduidelijk niet op voor Paraman. Die stomme NDP baviaan en Bouta kontgatlikker kan het maar niet inzien dat zijn geliefde NDP net zo corrupt is als alle andere Surinaamse partijen.


  Maak melding

 17. De zoveelste luchtballon van een komediant van het Nieuw Front.Het zijn entertainers die bij het Nieuw Front zijn. Natuurlijk zoeken deze gasten naar nieuws om in de pers/media niet vergeten te raken. De rol van het Nieuw Front is uitgespeeld.Ik wens het Nieuw Front een slecht 2013 toe.


  Maak melding

 18. Een groot gedeelte van het Surinaamse volk is zo inpulsief dat ze niet eens door hebben dat ze dagelijks bedonderd en misleid worden, het ene na het andere schandaal wat plaats vind met deze paarse boevenbende, en nog reageert niemand van de aanhang van deze paarse bende omdat ze niet beter weten want hebben dat ook niet meegekregen tijdens de opvoeding, vandaar deze lieden ook geen moeite hebben met een moordenaar als president.


  Maak melding

 19. @paraman ik weet dat je hersenloos bent,je moet nu weten dat je niet meer in het leger zit en dat je ongecontroleerd als een dong kaw tekeer kan gaan.Jammer dat de Moiwana killers (nog)niet berecht zijn.


  Maak melding

 20. Het hoeveelste onderzoek is dit van de paarse criminele bende? Het tiende of twintigste? Waar zijn de antwoorden op het onderzoek naar 4 mannen die in hun auto werden neergemaaid door de politie, zogenaamd omdat ze criminelen zouden zijn? Horen we nog iets van het onderzoek naar een waarheidscommissie, iets dat is beloofd na het afkondigen van de amnestiewet? Wie nog gelooft dat deze paarse bende oprechte bedoelingen heeft is behoorlijk dom en naief.


  Maak melding

 21. Landje Pik! Dit lijkt een wedstrijd te gaan worden tussen de coalitiepartijen in SU!
  Wie gaat het winnen? Nu heeft Somo een kwantitatieve voorsprong op Bouta. Maar de boeven van NDP staan hoger dan die van PL van Somo als het gaat om de grootte van de gestolen arealen.
  En ik hoor het volk van SU al lachen als excellentie de president zegt (dus niet plechtig belooft), dit ga ik laten onderzoeken en maatregelen zullen niet uitblijven. Wie verwacht een eerlijk en integer oordeel van deze slager die nu zijn eigen vlees gaat keuren?
  Het is toch een staatshoofd bij gratie van de Amnestywet!
  Waarom zou hij nu ook geen Amnesty gunnen aan zijn onderminister en presidentieel secretaris? Gopi kan het toch ook uitleggen als een ongeluk.


  Maak melding

 22. Wat hebben de Srananmangs gemaakt van Bruynzeel SHM en de SML Wageningen? Bedrijven die de trots waren van Suriname zijn tot de grond kapot gemaakt. De grote jongens stalen en verkochten de dure machines. Tot het laatste stukje koper dat zichtbaar is wordt geroofd en als schroot verkocht.Tegelijkertijd wordt hard gescholden op de koloniale bakra,die al 30 jaar uit Suriname is. Die 81 000 ha is zeker niet voor Gopie alleen. Gopie is een handlanger van de man die doorgaat als de rijkste van Suriname. Wie gaat er aan Gopie,die niet kapitaalkrachtig is 81 000 ha bosland geven? Wacht en zie !


  Maak melding

 23. Het volk heeft het ALWEER verkeerd begrepen, het heeft te maken met een ander grondig onderzoek door Cubaanse artsen van ene Gopie. De onder minister treft geen blaam


  Maak melding

 24. die d.o.e. doe meneer éne breeveld had zo mooi een hand tekening van pakweg vijf duizend mensen verzameld en aan de hoofd verdachte moordenaar afgeven over de amnestie-wet..

  nu zijn we weer twee maanden verder en je hoort niks meer van..

  is deze meneer ookal omgekocht in de ndp gelederen.

  zo zal het ook gaan met alle onderzoekingen er komt niks van terecht..

  je wordt belazerd waar je erbij staat..die poppenkast spel gaat gewoon door..

  jammer voor de opkomende jonge generatie


  Maak melding

 25. Zondag 23 december 2012 om 16:15 uur, door pawiro

  @pawiro:
  Niet alleen over de aangenomen Amnestiewet.

  Carl Breeveld (DOE) had ook een handtekeningenactie gehouden over het in behandeling nemen van de anti corruptiewet.
  Volgens mij heeft hij ze vervolgens persoonlijk ingeleverd bij DADA & CO.
  Nog steeds wordt het niet behandeld in het parlement.
  En hij mekkert er niet over.

  Volgens mij is Carl Breeveld inmiddels bekeert door STEVE MEYE WONDER.


  Maak melding

 26. Suriname heeft voor de DUIVEL gekozen en daar moet het nu de gevolgen van ondergaan. Wat kiezen van politieke leiders aan gaat is de Surinamer helaas net een Nederlander zij maken ook altijd de verkeerde keuzes als het om politiek gaat al hebben ze daar nog geen zware crimineel als leider gekozen. De duivel mag in Suriname nu legaal het land plunderen en doet dat dan ook op grote schaal samen met zijn broeders in crime.


  Maak melding

 27. Iemand zegt het zo mooi de slager gaat zijn eigen vlees keuren. Wie gelooft DDB nog. Hij zegt zelf hij heeft veel informatie en dan wist hij dit niet dat net onder zijn neusgebeurd. Kromosoeto is zijn Buddy en die heeft hem niets gezegd. Hebben jullie niet gezien hoe de koning van nickerie het voor hem heeft opgenomen. Het is aan een surinamer gegeven dus neks no fout. DDB ik geloof je niet en met mij velen die hersenen hebben. We hadden bisschop de Bekker kwalijk genomen maar je ziet het met domme mensen kan je niiet praten als je de reacties leest van de NDPers. Bruynzeel is failliet en gepensioneerden krijgen SRD6,00 pensioen. Konden ze die concessie niet verkopen en met dat geld de gepensioneerde en onslagen arbeiders en goede kerst bezorgen. Maar nee de heer Gopie is surinamer en mag het hebben. Nv twee maanden opgericht geen ervaring met deze NV en krijgt concessie kado. DDB had beloofd dit land opde dragen aan God als hij de verkiezingen had gewonnen ik denk niet dat die God waarin ik geloof op zo’n kado van DDB wacht.
  Vrolijkkerst aan jullie allemaal.


  Maak melding

 28. Er moet een onderzoek komen naar alle grondbezitters en met name de grootgrondbezitters.. Bij een onterechte toewijzing of het ter beschikking verkregen grond die op onduidelijke manieren zijn verkregen. Dat deze gronden onteigend moeten worden en terug naar de staat moeten.

  Verjaring doet hierbij niet terzake…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.