Passagiers woest om vertragingen Surinam Airways

60

PARAMARIBO, 21 dec – Passagiers zijn niet te spreken over het grote aantal vertragingen op regionale vluchten van de SLM. Wat vooral irriteert is dat niet op tijd wordt gemeld wanneer een vlucht weer eens is vertraagd. Voor enkele gedupeerde reizigers is het hoog tijd dat president Desiré Bouterse ingrijpt. SLM-directeur Ewald Henshuys heeft begrip voor de irritatie.

Een van de toestellen op de regionale routes ondergaat nu een onderhoudsbeurt. Het andere toestel moet dan ook op andere routes worden ingezet. De SLM kiest er dan liever voor “om een vlucht met wat vertraging uit te voeren dan helemaal te annuleren”, zegt Henshuys tegenover de Times of Suriname. Vooral met de kerst- en eindejaarsperiode verdient zo’n beleid voorkeur. Intussen is een ander toestel aangehuurd bij World Atlantic.

Het huurtoestel is ingezet op de route tussen Paramaribo en Miami. Passagiers op die vlucht voelen zich benadeeld. Er zijn business class tickets gekocht, maar het huurtoestel heeft die faciliteit niet. “Pure afzetterij. Als men mij op tijd waarschuwt, kan ik uitkijken naar een andere vlucht, zodat ik mijn afspraken in het buitenland kan nakomen. Maar de SLM verzaakt bewust haar meldingsplicht om je dan voor een voldongen feit te plaatsen”, zegt een zakenman.


60 REACTIES

 1. Opheffen die Slome Luchtvaart Maatschappij of fuseren met een grotere maatschappij. Anno 2012 hebben dit soort kleine maatschappijen geen bestaansrecht meer.


  Maak melding

 2. Ik vraag mij af waarom mensen bij problemen oproepen dat de pres.ingrijpen moet.Die pres.is incompetent tot in zijn naad.In geen maanden heeft hij kunnen aanwijzen waar de heer Abini begraven moest worden.Het is een te vergeefse beroep dat op deze boef gedaan wordt.Het volk kan hem geen ene reet schelen.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Een paar weken terug had ik ook een 9 uur vetraging op een slm vlucht. Het enige wat ik van de slm heb gehoort is wij bieden onze verontschuldiging aan en hopen dat u weer met ons vliegt de volgende keer. Opeenvolgend heb ik een aantal mensen gekend die ook met het zelfde aantal uren zijn vertraagd. The only thing you can trust of these trusted wings is that they will be delayed. Maar dit is mijn laatste ervaring geweest met slm. Voortaan vlieg ik met een professionele maatschappij.


  Maak melding

 4. @Cobie

  Het volk kan hem geen ene reet schelen.

  Wanneer gaat het volk dat uiteindelijk inzien ….??

  Ik heb nog steeds hoop Cobie…wordt wel met de dag minder..


  Maak melding

 5. @yor

  Daarom zeggen wij ook dat hij de eigenaar is van vriend Amnestie!

  Zonder amnestie is hij een gast in Santo boma!!
  Dat komt nog!
  Ps
  HIJ is alleen de paarse god en niet de eigenaar van Suriname. Hij is alleen de eigenaar van het paarse volk maar niet van de rechtgeaarde surinamers!


  Maak melding

 6. als boef baas weg moet is er nooit vertraging, en wat te denken van de mensen die in de tax free shops werken. Moeten bij nacht en ontij klaarstaan voor kisten die niet vertrekken.

  Wat een ongeorganiseerde, chaotische en amateuristische bende is het toch in dit land.

  En al die paarse uilskuikens blijven tegen beter weten in geloven.


  Maak melding

 7. slm moet de lease vliegtuigen teruggeven en zich bezighouden met tickets te verkopen voor grote maatschappijen.Ze hebben bewezen dat ze geen vliegmaatschappij waard zijn.De naam moeten ze gewoon veranderen in Reisburo Suriname.
  Maar dan worden heel veel vriendjes en vriendinnetjes en familie werkloos.


  Maak melding

 8. En what about de KLM ( Kanker Luchtvaart Maatschappij )?

  Die is gered door Air France en weet je wat het verschil is als er iets bij de SLM gaande is schreeuwen jullie dat van de daken om ze zwart te maken maar als er bij de KLM iets gebeurd mogen de mensen je blij wezen als ze iets te horen krijgen.

  Ik heb liever een beetje vertraging dan dat ze bijna botsen en dan doen alsof er niks aan de hand is.

  En als er door een technisch probleem een vertraging zich voor duurt dan zou er toch bij de KLM aangeklopt moeten worden want zij zijn verantwoordelijk voor de onderhoud, dus.

  Waarom vragen de mensen zich nooit af waarom de SLM meestal technische problemen hebben als het voor de route AMS-PBM en de terug weg hoogseizoen is en dat de KLM dan niks mankeert, het zijn toch dezelfde onderhouds monteur?


  Maak melding

 9. DE NAAM ZEGT HET AL: Surinam Airways…..

  Onbetrouwbaar en onvoorspelbaar, net als Suriname en haar politieke leden ha ha

  Mensen, laat het links liggen. Ik betaal nog liever €400,00 meer om met de KLM te kunnen dat zo een krakkemikkige service en bovenal onbeschoft gedrag. Bovenal ken SLM nimmer verantwoordelijkheden, als je voor een belangrijk overleg/zakelijk naar het buitenland op een afspraak moet, dan ben je flink de l..l

  Ach, het is Surinam…


  Maak melding

 10. blijkbaar hebben velen die hier reageren hebben geen kaas gegeten van hoe de luchtvaart in elkaar zit. SLM KLm Air France elke maatschappij kan vertraging hebben tijdje terug had KLM ook vertraging tog niets van gehoord omdat het zogenaamd jullie reliable airline is. Die mensen waren met 48 uur vertraagd en ze hebben geen extra vlucht ingezet om ze uit SU te krijgen velen hebben toen SLM geboekt om terug te vliegen soms heb je echt van die domme reacties maar ja velen hebben ook geen hoog intellect soorry wil me niet verlagen naar velen hun niveau maar praat een beetje verstandig elke maatschappij kan last hebben van vertraging is iets wat al eenmaal voorkomt in de luchtvaart natuurlijk vervelend voor jij als passagier luchtvaart heeft een hoge risk factor


  Maak melding

 11. @ 1975.
  Ik probeer al 25 jaar zo min mogelijk met KLM te vliegen. Het zijn dus niet mijn vrienden.
  Echter de beweringen en meningen van u raken kant nog wal.

  1) Air France heeft KLM niet gered. Het was eerder anders om. KLM was veel efficiënter en maakte aanzien lijk meer winst. Alleen was er voor beider voortbestaan schaal vergroting nodig. Meer niet.

  2) De bijna botsing waar je het over kunt hebben was toch echt een probleem van Garuda, die mikte op de verkeerde landingsbaan, moest op Zwanenburgbaan zijn maar mikt op de Polderbaan.

  3) Onderhoud is een commercieel bedrijf en doet wat het moet doen niet meer en niet minder. 747. MD11 en A340 worden echt niet door de zelfde mensen onderhouden. Beter gezegd rare insinuatie.

  4) Minder vertraging is gewoon herleidbaar tot beter management want de 24 jaar oude 747 van KLM is echt een oud beestje en in aanzienlijk slechtere staat dan de A340 van SLM. Helaas heb ik de laatste 2 keer met KLM gevlogen omdat zij gewoon goedkoper zijn en in Torarica voor 10% korting opleveren. Scheelt voor een week al snel euro 200.

  5) Tot slot, het ging niet echt om de vluchten PMB/AAS maar om de locale vluchten met de 737 en de slechte planning van die vluchten. Het 737 onderhoud vind plaats in Miami

  Het spijt mij dat ik een maatschappij als KLM die ik uitkots (onvriendelijk personeel/ oude vliegtuigen) tegen zoveel onzin in bescherming neem. Helaas zijn ze de laatste tijd in het algemeen goedkoper als SLM.

  1975 ik hoop dat u wat meer op de feiten let en uit zoekt waar de klok en de klepel hangen


  Maak melding

 12. @ JOJO

  eindelijk iemand die met feiten komt en gewoon zaken naast elkaar legt velen kunnen lering trekking uit deze reactie want soms denk ik echt dat het een stel kleuters zijn die hier reageren.


  Maak melding

 13. Ja ja onze nationale vogel, deugt voor geen flikker, en vooral die directeur is een sukkel, boven in de lucht slaan passagiers mekaar voor de bek, ik praat uit ervaring,alleen hoop ik niet dat 7 juni 1989 zich herhaaltttttt, moeilijk baja. En die president gaat echt niet ingrijpen.


  Maak melding

 14. Jacobus

  Ik vraag mij af waarom mensen bij problemen oproepen dat de pres.ingrijpen moet.Die pres.is incompetent tot in zijn naad.In geen maanden heeft hij kunnen aanwijzen waar de heer Abini begraven moest worden.Het is een te vergeefse beroep dat op deze boef gedaan wordt.Het volk kan hem geen ene reet schelen.

  Cobie.
  Cobie ju na wan sak saka, if de tu partij go na rechter dan s a pres mus du? vonnis van de rechter negeren???


  Maak melding

 15. Wiep-Ding is back on the City!! after two mounts from SU!!!

  SLM nieuws is niets nieuws! een ieder weet het en toch boekt men bij hen! wees eerlijk en zeg niets verkeerds tegen SLM!! Wie snijdt in hun eigen vinger nu??? Wees verstandig en dan maar niet in zee met hen gaan!!! simpel zat!!

  Straks Guyana, Brazil en China line!!


  Maak melding

 16. SLM is een Surinaams overheidsbedrijf en dat staat garant voor een inefficiente bedrijfsvoering, een waardeloze service en heel veel vertragingen.
  De passagiers die met SLM vertragingen te maken krijgen zouden SLM voor de rechter moeten slepen wegens wanprestatie en eisen om een schadevergoeding.


  Maak melding

 17. Aah…..de Slm kan niet anders.. als sekteleider op 1 dag naar Cuba wil om even wat te droppen .en een hele plane claimt….ja dan zit je gauw in de problemen…
  Die SLM directie is natuurlijk bang voor de UZI…
  Ja ik ook.


  Maak melding

 18. Waarom claimen jullie niets bij een vertraging?

  Verleden jaar had ik 2½ dag vertraging, ben meteen in de pen gesprongen en heb nu eindelijk, na een jaar touwtrekken, mijn volledige reissom retour ontvangen.

  Jullie klagen allemaal, maar ondernemen niets tegen de SLM, zeker bang dat je niet meer mag meevliegen?

  Nee, met de SLM vlieg ik zeker nooit meer, ze zijn net zo duur als de KLM maar geven totaal geen service!
  De SLM moet maar opgedoekt worden.
  Verder moeten jullie allemaal gewoon een claim indienen, is even een beetje werk, maar de uitkomst is uiteindelijk je geld terug.


  Maak melding

 19. Vind het zo grappig he het surinaams reizend publiek KLM 48uur vertragingen velen vliegen nooit meer KLM na gezworen te hebben nooit meer SLM te vliegen en anderen geen SLM meer maar KLM haha hu dan ook deze 2 maatschappijen blijven op het reizend publiek verdienen vertragingen horen er eenmaal bij in de luchtvaart mensen zolang alles goed gaat gaat t goed


  Maak melding

 20. Jawel Dirk,
  In 2004, :op Curacoa, waren we 2 dagen aan de grond, KLM had vertraging.Geen probleem liever op de grond dan in de lucht.
  En dat is echt waar geen ene vliegmaatschappij kan zeggen dat ze nooit vertaging oplopen.De Turkse hebben daar een weet van.


  Maak melding

 21. Ach ja sommige Surneds zijn lang blij dat de SLM vertragingen heeft zo kunnen ze weer reklame maken voor hun basjas KLM.

  Geen probleem ik vlieg steevast SLM.Goede service aardige personeel.


  Maak melding

 22. mensen die graag met SLM vliegen hebben, de meeste, het hoogste woord over SLM hebben, goeie personeel, goeis service e.d. Waarom klagen ze nu?????? je weet dat bij hun standaard vluchten vertraagd worden. waarom zo een heisa dan??? wil je vanuit Suriname naar het Caraibisch gebied, vlieg dan met Caribean Airlines of BWIA!! Vanuit Suri naar NL of omgekeerd, kies je voor KLM. Keuze zat hoor!!! Niemand is verplicht om met KLM of SLM te vliegen. Kies Arkefly naar Curacao en vandaar uit Car.Airlines!!


  Maak melding

 23. Bij vertragingen aanmelden massaal bij euclaim.nl!! Voor meer dan 4 uren vertraging en gelet op de afstand, heb je recht op €600,–
  EUCLAIM.NL wil wel 25% als hun fee!!! Zij vechten het voor je uit!! Verdracht is al door SLM getekend in 2004. In 2011 wilde SLM mij aansmeren met €250.– pp. hi, hi!! had wel recht op €600,– SLM geeft geen reactie en wordt zsm gedagvaard!! De toekenning van €250,– heb ik doorgezonden aan euclaim!!!!! mooi he???In mijn ogen is het erkenning van aansprakkelijkheid!!


  Maak melding

 24. Nu boek ik vaak bij SLM!! vanwege de vertragingen en de schadeclaim!!!! Binnen een dag of twee al gauw €300,– a € 450.– terug verdiend!! Wie is nou gek??


  Maak melding

 25. wel, van plannen hebben ze tot op heden geen kaas van gegeten ondanks dat de leider/lijder in nederland heeft gewoont. Arrogantie en bullshit houding denkt dat men zo de SLM kan positioneren in de luchtvaart wereld. SLM is niets anders dan een ordinaire low budget maatschappij die denkt passagiers te paaienmet hun eten. Wat er daad werkelijk is huis afspeelt is onkunde en ondeskundigheid. SLM soon you will be doomed or grounded.
  Reizend volk: kies voor iets beters, spaar desnoods iets langer want met de slm vliegen is net als rusische roulette, wachten op een accident, in het verleden dachten ze ook al dat ze wisten wat ze deden maar door laksheid en domheid werden mensen aangenomen die niet aan FAA/jaa eisen voldeden , zelfs vandaag de dag komen er dingen aan het licht die je als pasagiers niet wilt weten. Tijd voor wat anders, people of surname wake up.


  Maak melding

 26. Aah….ik zal de SLM niet verder afkraken maar noem nog 1 aspect dat absoluut veranderd moet worden.
  Ik krijg altijd het gevoel dat je blij zou moeten zijn dat je een ticket van ze mag kopen.
  Vreemde gewaarwording dat moeilijk te verklaren.
  De benadering is alsof je het laatste broodje van de dag koopt en dat de verkoper je een dienst bewijst.
  Ergens is de klantgerichtheid blijven steken. Zou men denken dat als je bij de SLM werkt je het gemaakt hebt in het leven?


  Maak melding

 27. @ Dirk
  Ik werk in de luchtvaart dus vandaar en ja ga maar eens goed googlen KLM vertraging suriname dan weet je wat ik bedoel

  En voor de rest een KLM vertraging Curacao google dan moet je eens weten hoeveel vertraging er daar ook is mensen niet dat ik KLM afbreek maar vertragingen zijn er zolang het maar om veiligheid gaat

  Dirk ik denk dat jij je even moet verdiepen in wat luchtvaart inhoud en hoe alle processen in elkaar zitten dan kunnen we een zinnig gesprek houden


  Maak melding

 28. @alleen

  sinds wanneer laat de pres.wat aan het gerecht liggen.Oproepen,dagvaardingen,smeekbeden heeft de pres niet kunnen bewegen om naar het gerechtsgebouw te gaan.Waarom zou hij dan niet bemoeien als er iets bij de rechter ligt?Kijk maar naar de amnestie wet.

  Cobie.


  Maak melding

 29. @@ Dirk! en dat bedoel ik nou juist!! Vaker SLM boeken en hopen op vertragingen en natuurlijk het volledige bedrag terug eisen als schadevergoeding!! Of het geld na 1 of 2 jaren binnen komt stromen, maakt niet uit!! als het maar komt!!

  Oh, jawel!! voor wie niet duidelijk is!! Bij meer dan 4 uren vertraging, zet KLM een andere kist neer, want zij hebben meer dan genoeg reserves!! plus je reductie in welk vorm dan ook!!!

  ####1975 niet zeiken over Kanker Landing Man maar wel Slechte landing Moerschont!! hopelijk zat er geen een dierbaren van jou in die droom maatschappij van jouw SLM. Ik hoop dat je ook GEEN kanker hebt!!!


  Maak melding

 30. Dat is dan jammer! Ook de SLM doet een duitje in de zak met ellende waarmee het volk van SU nu al ruim anderhalf jaar te maken krijgt sinds deze regering aan de macht is.
  Ik vlieg zelf zo vaak mogelijk met de SLM. En bijna even vaak ben ik ontevreden; de ene keer is een stewardess opvallend bezig gedurende de hele vlucht familie in de watten te leggen of een andere keer persisteert de purser bij een herhaalde klacht, dat ik maar voor
  KLM had moeten kiezen. Maar ik laat mij niet uit onze nationaal carrier wegpesten door onprofessioneel gedrag van een medewerker.
  Maar het wordt toch tijd dat al die klachten serieus worden genomen door SLM. En niet de slappe reactie van die Ewald Henshys ‘ik begrijp de irritatie!


  Maak melding

 31. Dat de SLM zo slecht scored is natuurlijk niet vreemd.
  SLM weet dat het overgrote deel van zijn klanten toch niet klaagt, ze geven die klanten € 50,00 en zijn er vanaf!
  Maar er zijn internationale regels waaraan ook de SLM zich heeft te houden, daar hebben ze ook hun handtekening onder gezet destijds.
  Maar vele van ons Surinamers laten zich in de lure leggen zodra ze aankloppen voor compensatie.
  Ze tekenen meteen een overeenkomst dat ze afzien van verdere vervolging zodra ze die € 50,00 krijgen.
  Daarmee geven ze de SLM meteen een mandaad om vooral door te gaan met hun wan-prestatie’s.
  Wij Surinamers moeten stoppen te vliegen met de SLM, pas dan zullen ze begrijpen dat er een ander bewind gevoerd moet gaan worden.
  Wat er vooral vergeten word door de SLM is dat ze afhankelijk zijn van hun klanten, geen klanten betekend geen inkomsten!
  En dat er prijsafspraken zijn gemaakt mag duidelijk zijn, hoe verklaar je anders ongeveer dezelfde prijs als de KLM?
  En hoe verklaar je dat je voor nog geen € 200,00 ook een ticket kunt bemachtigen?
  We worden gewoon al jaren in de maling genomen door zowel de SLM als de KLM!
  Het is de hoogste tijd dat we daar nu eindelijk eens iets aan gaan veranderen.
  SLM, ga beter plannen, maak duidelijk wanneer een toestel door groot onderhoud niet kan vliegen.
  En als je dan toch een ander vliegtuig moet huren moet je die natuurlijk wel vooraf betalen doormiddels van een borgstelling!
  SLM betekend niets meer of minder dan, Surinaamse Lakse Matennaaiers.
  Begrijpen jullie dan niet dat je bestaat dank zei je klanten?


  Maak melding

 32. suris jullie hebben geen enkele recht van klagen..

  jullie zijn zelf de hoofd schuldigen en verder niet lullen..

  vlieg gewoon niet met die broko broko zaka poesoe vliegtuig..

  volgende keer kom je nooit meer aan op zanderij.


  Maak melding

 33. @ wiep-ding,

  Je moet eerst GOED lezen dan pas die grote bek van je open trekken!

  Wie denk je godverdomme wel niet dat je bent??
  Wat nou hopen dat ik geen kanker hebt, en over mijn dierbaren heb je geen moer te zeggen.

  Heb ik iets naar jou persoonlijk gericht?? Nee!

  Je moet oppassen dat je niet persoonlijk gaat worden want ik heb jou en je dierbaren niks toegewenst dus no lul over mij en mijn dierbaren.

  Die meeste hier die het grootste woord willen voeren zijn de kleine jongetjes die misschien wel een lening nemen om die ticket te kunnen kopen dan snap ik ook wel dat het harder aankomt als je vertraagd maar waarom zie je geen enkele reactie over mensen die business class vliegen, die vliegen vaker en heel de wereld over met verschillende maatschappij dus die weten dus daarom als geen ander dat vertragingen zelfs de beste luchtvaartmaatschappij niet kan voorkomen.

  Een vertraging kan ook betekenen dat die vliegtuig zorgvulding gecheckt wordt en dat ze problemen tegen komen, dan zou je juist blij moeten zijn dat een Franse slag en je in de lucht schijt omdat er dingen over het hoofd gezien is maar wel snel snel op tijd de lucht in is gegaan. Kijk voor die mensen die het niet zo breed hebben is het dan leuk dat ze dan toch nog wat kunnen krijgen via EuClaim dus dat is wel lekker voor ze hebben ze net iets meer vakantie geld waarmee ze bigi ting kunnen spelen.


  Maak melding

 34. Probleem met Slm is dat als je één vlegtuig op een route hebt, je geen backup heb als er iets kapot gaat. Daarom heeft KLM deze dingen minder, Airfrance-klm, een bedrijf tegenwoordig heeft 600 vliegtuigen. Als eentje kapot gaat kunnen ze tijdens de reparatie een andere gebruiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.