zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameOverheid koopt kerstpakketten Somohardjo: ‘Niks favoritisme’

Overheid koopt kerstpakketten Somohardjo: ‘Niks favoritisme’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 dec – Van favoritisme is absoluut geen sprake. Dit zegt Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo van de tweeduizend kerstpakketten die de staat heeft gekocht in zijn handelszaak. De pakketten voor ambtenaren op drie ministeries konden net zo goed bij anderen zijn afgenomen. Dat het niet gebeurde, is een kwestie van slim kopen. De handelszaak van Pertjajah Luhur heeft een streepje voor.

De bedrijfsinslag is levensmiddelen goedkoop inkopen en verkopen aan minder bedeelde burgers. Het mag dus geen probleem heten “als ik goedkoper ben en ik dezelfde producten heb”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Volgens Combé Markt, traditioneel leverancier van kerstpakketten voor de overheid, vindt dat Somohardjo onder de marktprijs zit met zijn aanbod. “Wij kunnen niet zo goedkoop verkopen”, zegt directeur Mahadewpersad Kalipdewsing.

Hij vermoedt dat er op een of andere manier wordt gesubsidieerd. En Combé Markt merkt het ook. Er is dit jaar aanmerkelijk minder gesleten aan de overheid. De concurrentie met politieke inslag is duidelijk te merken. Ook andere handelaren vinden het “niet zo netjes” van Somohardjo. Twee van de drie ministeries die kochten worden geleid door Pertjajah Luhur. Toeval of niet, Somohardjo heeft geen boodschap aan het geweeklaag. De overheid is immers ook geholpen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. De Mega Combinatie bestaat alleen uit smeerlappen. Dat Somo deze opdracht krijgt getuigt van nepotisme. Het is heel simpel, het zou verboden moeten zijn voor ambtenaren om nevenactiviteiten uit te voeren. En voor parlementariers al helemaal. Parlementarier zijn is gvd geen parttime baan !


  Maak melding
 2. Hier is toch sprake van belangen verstrengeling, de één laat gedetineerden voor hem werken, de andere doet geen aanbestedingen maar doet alles via zijn eigen zgn. dochters bv`s, etc. etc. Dit wil je toch niet hebben als regeringslid ook al ben je goedkoper. Ze hebben echt geen moer te maken met wat het publiek er van vindt. Heeft die Somo niet al genoeg (op een oneerlijke manier) verdiend. Dit soort figuren hebben geen karakter. Ze zijn meer dan asociaal.
  Mensen mensen blijf dit niet langer pikken en doe er wat tegen!!! Want het is jullie geld en dit moeten jullie morgen keihard terugbetalen!


  Maak melding
 3. Somo: “Posi ten mi ben pupuru powru, disi ten mi kon tron menérr”.
  Sortu hebi wortu den man dis e trowe kon now fu breni un ay; favoritisme, nepotisme, fos ten un ben kar den sani disi fromu noso fufuru.


  Maak melding
 4. Eey DADA dit doe jij goed mang,..veel stelen van het volk, en ietsie teruggeven!!!

  hoe bedoel je??

  kijk, jij hebt beloofd het volk goedkoop ete drinke, jij stuurt Somo “de wereld in” op zoek naar goedkoop, jij eist 80 mlj van Jenny omdat Salaam eist zijn Subsidie ja tog..??

  ai ai pasew…dit is politiek mi boi..een vies spelletje!!

  ja noh Pres,..ik ken er nog 2 met vieze spelletjes!

  oh ja,..wie dan???

  steve & ingrid

  jo vuile beest yu

  🙂


  Maak melding
 5. Een belangrijke internationale mantra voor bestuurders van democratieën is: Vermijd (de schijn van) belangenverstrengeling. Uiteraard heeft Somo geen boodschap aan deze regel!
  Somo heeft juist gekozen om via de politiek zijn persoonlijke belangen veilig te stellen. Soms geeft hij als zoethouder van wat hij op oneigenlijke wijze vergaarde een klein gedeelte aan PL en nog wat kruimels aan bejaarde Javanen.
  Hoe komt het dat de achterban van PL dit niet door heeft?


  Maak melding
 6. dames en heren als ik de reacties lees van deze item en de vuurwek incident er wordt BOUTA en BRUNSIE en SOMO terecht veel van langs gegeven .maar ik denk niet dat deze forum om te schelden is en geen suggestie geven voor een oplossing ik zou graag over oplossingen willen lezen dames en heren zitten niet we in een fucieuze cirkel stel dat de regering BOUTA val gaat BRUNSIE en SOMO met SANTHOKI regeren ik ben benieuwd of er nog een bepaalde egard voor SANTHOKI is op deze forum is hij niet gelijk een tuig als degene waarmee hij zou gaan regeren. Zou het niet beter zijn dat wij een andere partij zoals DOE kunnen steunen of suggestie geven hoe de kiessysteem kunnen veranderen want door deze systeem en hoe men ook langs etnische lijn in Suriname stem zullen we klagen tot de natuur ons helpt met deze gasten ik denk dat een ieder die mening geeft iets heeft en wat voel voor Suriname anders is het zonde voor de moeite ik ben ook een keertje in de fout om te reageren op een persoonlijke aanval op mijn omdat ik denk dat met schelden we geen stap vooruit kom


  Maak melding
 7. Let op, hij kan ook zo zijn jonge ega in de verkoop doen onder de gangbare marktprijs dus betalen in roepia´s in plaats van SRD´s dam kan hij spelen met miljoenen.

  Alle gekheid aan een zijde: het is toch te dol voor woorden dat een parlementariër annex voorzitter van een partij gevraagd wordt om via zijn privé bedrijf iets te leveren voor de overheid.
  Dit kan alleen in de nog te ontwikkelen landen.


  Maak melding
 8. Dames en heren waarom maken jullie zich druk om.
  Somo is vergeten te vertellen dat de houdbaarheids datum van de producten allang zijn verstreken.
  Merry xmas


  Maak melding
 9. Ik vernam nl dat in dat pakket oa bedorven telo zit,
  pitjel met wormen, stink baka bana, dawet met houdbaar datum 25122011, drink ze, verotte terie, nou ja, maar wel erbij dan een recente foto van de chief, Salem S.
  met de tekst till in heaven, duidelijk of niet.


  Maak melding
 10. Vrijdag 21 december 2012 om 15:53 uur, door bob
  Dames en heren waarom maken jullie zich druk om.

  Somo is vergeten te vertellen dat de houdbaarheids datum van de producten allang zijn verstreken.
  Merry xmas

  @bob: Goed gezien man!!!

  En na de feestdagen wordt het enorm druk bij onze “HENNEP & CO.”


  Maak melding
 11. Somo,had ik al eerder gemeld doet gewoon wat hij wil.Bouterse is niet in staat hem onder controle te houde.Het was Vene niet gelukt en Bouterse,kan ondanks wat hij geroepen heeft voor de verkiezingen,Somo helemaal niks maken.Deze wantoestanden kunnen alleen in Afrika en Suriname.


  Maak melding
 12. @ Kaaimang ik ben eens met jou maar sommingen vinden zich geroepen stommiteiten op deze forum te uitten als ze zo begaan zijn met Suriname vind ik dat je kritiek mag en moet je leveren op deze regering en bestuurder maar als deze regering weg is wat krijgen wij in de plaats daarvan SOMO in een andere samenstelling zonder aan een goede oplossing na te denken ik blijf erbij dat een ieder die een mening schrijft op deze forum iets met Suriname heeft en wil dat goed gaat in SU zo niet gebruiken jullie de tijd om iets nuttig te doen geen enkele land boven SU voor mijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES