China wil meer grote projecten Suriname financieren

75

PARAMARIBO, 21 dec – China is bereid nog meer grote projecten te financieren. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Tijdens zijn recent bezoek aan de volksrepubliek heeft hij de bereidheid gemerkt. Er is onder meer belangstelling voor de Surinaamse plannen om een diepzeehaven te bouwen. Ook de aanleg van een weg naar Brazilië is interessant genoeg bevonden.

Om de details uit te werken komen volgend jaar enkele topfunctionarissen op bezoek. Dat is wel na maart als de nieuwe Chinese regering aanzit. Voor Suriname liggen meerdere financieringsmodellen klaar. “Afhankelijk van de voorwaarden die China stelt, zal worden bepaald of van deze modellen gebruik zal worden gemaakt”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. De regering wil de modellen eerst grondig bestuderen. Het gaat om zogenaamde zachte leningen.

Functionarissen van de Chinese Exim Bank zullen de detail doorpraten met bepaalde ministeries. China heeft al leningen verstrekt voor onder meer de aanleg van een snelweg naar de luchthaven te Zanderij. Ook zullen huizen worden gebouwd voor de lagere inkomensgroepen. President Desiré Bouterse heeeft een bezoek gepland aan de Aziatische reus. Ook dat moet wachten op het aantreden van de nieuwe regering.

75 REACTIES

 1. Heel goed van deze regering.
  Respect.
  We zijn inderdaad niet afhankelijk van Nederland. Laat de Chinezen maar de projecten bouwen. Proficiat aan de regering Bouterse .
  Rest ontwikkelingsgelden vanuit Nederland mag Nederland geven aan alsmaar groeiende voedselbank in Nederland. Er zal een dag komen dat Nederland bij Suriname komt bedelen.
  Ze bedelen al om een ambassadeur te stationeren in Paramaribo. Rollen worden gedraaid. Suriname wordt welvarender en Nederland armoediger.
  Wie een kuil graaft valt er…………


  Maak melding

 2. Nu lackin terug is van zijn vakantie reis naar China ,en goed is uitgerust van zijjn vakantie reisje , want hey hij hoeft de ellende toch niet mee te maken in Suriname elke dag?!
  Gisteren was het China,morgen zal het Cuba zijn overmorgen Argentinie,enz…dus komt hij het surinaamse volk zijn blah ,blah,verhaaltjes verkopen!

  De enigen die in hem geloven is het paarse volk!!
  DE REST VAN ONS WEET HET VEEEEEL BETER!!


  Maak melding

 3. Velen mensen praten zo negatief over ontwikkelingen die suriname naar een hoger niveau kunnen tillen weet niet als men goed kan lezen maar suriname heeft een bb status waarop we trots mogen zijn want we lenen voor minder en ja een minister van buitenlandse zaken hoort te reizen om het buitenlands beleid draaiende te houden. Verder ga ik niet kijken wie of wat gedaan heeft Vene of Bouta die mannen zitten tenslotte daar om iets voor Suriname te doen. En dat er corruptie is klopt zeker niet goed te spreken maar het is er en niet alleen in Suriname zelfs hier in Nederland alleen komen dit soort zaken in Suriname sneller aan het licht dan hier dat komt omdat we veel buiten leven dingebs zijn makkelijker zichtbaar en we hebben een kleine bevolking waar alles van mond tot mond gaat.


  Maak melding

 4. @ Ray,

  Als het paarse volk maar in hem blijft geloven dan is dat voldoende.
  DE REST ( RAY, ROY, ESMERALD, HENK, GMAP) DOET ABSOLUUT NIET TER ZAKE!

  Ray, je hebt het zeer goed verwoord; jullie
  (Ray, Roy, henk, gmap) weten het altijd veeeel beter!

  Duuh!


  Maak melding

 5. China had haar mislukte sprong voorwaarts.Cuba maakt haar Andere Periode mee na de val Sovjet Unie.Niets wordt geleverd omdat de russen geen bartel deals accepteren.Gedwongen moesten de Cubanen overgegaan naar oso dresie.
  Sur.maakt haar gouden LENINGEN tijdperk mee.De High Way moet eigenlijk leiden van Maretraite naar Lelydorp.Van chinezen naar chinezen.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Financiele experts van de IMF waarschuwen deze regering al tijden om het leningplafond niet verder op te rekken. Lenen betekent ook terugbetalen ! Lenen betekent straks afwaardering ratings = hogere staatsschuld = inflatie = minder koopkracht voor burgers.

  Geweldig hoor al die mooie plannen, maar toekomstige generaties moeten zoveel mogelijk gevrijwaard worden van schulden. Sinds Bouterse aan de macht is, draait alles om lenen. Funest voor SU !


  Maak melding

 7. @iem sabie

  Als je de reizen van alle buitenlandse ministers in de wereld opteld en het vergelijkt met de reizen van de ongeschoolde leeghoofd Lackin,zal jij zelf een beroerte krijgen!!
  Het aantal reizen van Lackin naar het buitenland gewoon zomaar overtreft alles en iedereen in de wereld!!
  Het verdiend een plaatsje in the GUINESS book of Worldrecords!!


  Maak melding

 8. Abrahams had het over 4 miljard uit China.
  Doekhie over miljoenen uit India.
  Een ander paarse schoft had het over miljarden die China in Zuidamerika zou investeren.


  Maak melding

 9. @Iem sabi

  Bout was ook 10 jaren niet eens met het beleid van El Vene.En je dacht zeker dat bout elke vergadering in Ocer gebruikte om El Vene te complimenteren omdat hij het goed deed en het land vooruit bracht?Met elk woord dat bout sprak,hoopte hij El Vene pijnlijk te treffen.Waarom moeten wij ons dan inhouden met ons commentaar?

  Cobie.


  Maak melding

 10. Ray, ben benieuwd hoeveel air miles die gast Lackin op z’n pasje heeft staan ? Eigenlijk is dit bij de beesten af. Lackin verdiend eigenlijk de hoofdrol in Dumb and Dumber deel 2.


  Maak melding

 11. Wederom een sprookjes verhaal maar dan in een andere kaftpapier…het is bijna kerst dus past het sprookjes verhaal prima…..

  SU de springplank van Chinezen naar bijna alle delen in de wereld…illegaal….


  Maak melding

 12. ik zal wat meer uitklappen ;
  deze regering heeft geen kennis wat de diverse projecten werkelijk zou opleveren.
  Poosje geleden zou heel suriname glasvezls hebben, alleen maar bla bla
  zou een kerncentrale komen, nou dat zou direct betekenen een atoombom in suriname.

  Eens zie ooit een afrikaanse leider; Chinezen zijn erger dan atoombom en dat klopt.
  Jammer voor deze echt domme overheidmensen.

  geen enkel creool of javaan van de stad gaat niet eens met kids naar brokopondo laatstaan naar Brazilie.

  totdat ik in de overheid de zegenschap heb stuur ik alle chinezen met lalarook terug.


  Maak melding

 13. Voor iedereen die de schone schijn van gratis Chinese leningen en onafhankelijkheid van Calimerostan zo graag willen geloven het volgende.

  Lees aub het boekje “WINNER TAKE All” van de hand van Dambisa Moyo een zeer goed opgeleide (Harvard) (donker) mevrouw uit Zambia.
  Zij legt vanuit de praktijk uit hoe liefdadig de Chinese imperialisten zijn. Dan zijn die Hollanders heuse softies (incl. hun slavenhandel verleden).

  De kritiekloze volgers van mooie beloften zullen ooit smeken om bijdragen uit Calimerostan.


  Maak melding

 14. Een volksgezegde: Te yu njang a didibri njanjang yu sa pai a didibri paymang. Jullie kinderen en kleinkinderen zullen de schuld bij China moeten aflossen.


  Maak melding

 15. Koos,
  sinds 25 mei 2010 lijkt het alsof de paarse niets beter te doen hebben dan REIZEN!!
  En als je nagaat waar ze naar toe reizen…dan zijn het de armste landen ter wereld!!

  Voor het paarse volk geldt het letterlijke hier

  ‘DE LAMME LEIDT DE BLINDE!

  Het moet juist zijn ;

  BOUTA EN AMNESTIE LAAT HET VOLK VAN SURINAME LIJDEN!!


  Maak melding

 16. okraD; gewoon oppervlakkig krant DE WARE TIJD BLIJVEN LEZEN

  jij moet nog flink bloeien.
  ik krijg nog positieve reactie.
  opo you ai brada.

  denk effe ;
  een trip van suriname naar brasil met de auto betekent een jaarinkomen aan benzineonkosten voor de arme surinamer.
  ik zie al de creool met de auto richting brasa als die tenminste dat heeft.


  Maak melding

 17. @OkraD

  Bedankt voor de uitnodiging,maar ik wil geen getuige zijn hoe jij je zelve van kant gaat maken op deze dag!
  Bewaar het liever maar en gebruik het voor de dag wanneer je baasje berecht zal worden!
  Het zal een genoegen zijn beiden van jullie dan zien te lijden!!


  Maak melding

 18. ZACHTE LENINGEN moeten terugbetaald worden in KEIHARDE VALUTA

  maar als je niet eens een mulo-diploma weet te halen dan gaat dat killer-baas boven zijn pet.


  Maak melding

 19. @koos,

  ‘Financiele experts van de IMF waarschuwen deze regering al tijden om het leningplafond niet verder op te rekken. Lenen betekent ook terugbetalen ! Lenen betekent straks afwaardering ratings = hogere staatsschuld = inflatie = minder koopkracht voor
  burgers’

  Koos, je hebt helemaal gelijk. Alleen ben je gemakshalve vergeten om de laatste positieve beoordelingen van IMF daarbij te vermelden:
  Hieronder de meest recente bevindingen van het IMF:

  Met een verwachte toename van 4 procent van het bruto nationaal product (bnp) in 2012 behoort Suriname tot de drie op economisch terrein snelst groeiende landen van het Caribisch gebied.
  Dat blijkt uit het dit jaar uitgebrachte World Economic Outlook van het Internationaal Monetair Fonds.
  Vanwege de hoge wereldmarktprijzen voor de belangrijkste exportproducten zal ook de economie van Suriname het in 2013 goed doen. Het IMF voorspelt een groei van 4,5 procent.

  Koos, dan is in het laatste rapport van IMF is geen rekening gehouden met de verbeterde contracten met de goud multi-nationals.
  Dat betekent dat de groei nog meer zal toenemen.

  Koos, meer inkomsten betekent econonische groei dus kunnen leningen sneller afbetaald worden en kunnen projecten uit eigen middelen gefinancieerd worden waardoor de staatsschuld alleen maar zal afnemen.

  Trouwens Koos, wist je dat elk land een staatsschuld heeft die van generatie op generatie overgaat?

  Jij wil het nu doen voorkomen alsof Suriname het enige land is dat staatsleningen aangaat.

  Wist je dat de staatsschuld van Amerika met $ 45.486,-
  per seconde stijgt en de totale staatsschuld
  $ 16.525.596,- biljoen is?
  Wat zou de volgende generatie daarvan moeten zeggen?

  Wist je dat de staatsschuld van Nederland met € 810,-
  per seconde stijgt en dat de totale staatsschuld
  € 414,- miljard is?

  Wist je dat de totale staatsschuld van Suriname ongeveer € 800 miljoen is en aan het afnemen is?
  Daardoor hebben ratingsbureau’s zoals Fitch en Standard & Poors Suriname positief beoordeeld.
  Onderstaand een deel van het rapport van Fitch;

  In Suriname is er nog altijd een positieve investeringscyclus en groeiperspectieven. Ook is de performance van de economie aanzienlijk sterker, vergeleken met landen van dezelfde kaliber. Het terugdringen van het begrotingstekort, houden van de staatsschuld beneden de twintig procent.

  Aldus ratingsbureau Fitch.

  Dus Koos, wat dat betreft hoef jij niet zo somber te zijn over de financiële schuldpositie van Suriname.


  Maak melding

 20. @Ray,

  Anders dan jij hebben Mensen geen baas ,maar een werkgever ,maar dat kan jij natuurlijk niet weten.

  En dat je de uitnodiging afslaat is wel heel erg jammer ,want je bent dan een spelbreker.
  Het is immers jou waardeloos bestaan en miserabele voorkomen die ervoor moet zorgen dat het besluit ook daadwerkelijk wordt genomen.
  Met jouw kop in de buurt is succes immers verzekerd.

  Bewijs ? kijk maar in je naaste omgeving.


  Maak melding

 21. Ik ben ervan overtuigd dat deze regering verantwoorde besluiten neemt om de economie van het land te ontwikkelen.Hierdoor worden ook steeds meer mensen in Suriname worden zich ervan bewust dat de economische ontwikkeling van het land het best gediend is met een regering Bouterse.


  Maak melding

 22. @ROBG ,..Bewust???.. hahaha la me nie lachen. De ministers hebben niet eens het contract gezien met die goud multi-nationals,.. maar keuren het gewoon blindelings goed..


  Maak melding

 23. Zelf ben ik geen fan van dit ‘Chinees-avontuurtje’. China heeft bewezen niets van te willen hebben met het Milieus en mensenrechten ! Landen die aan de leiband lopen van Chin hebben weinig moraal. Men ziet alleen valuta en verder niets.
  Chinezen zijn lange-termijn-denkers en hebben de filosofie van het ‘buigend-riet’ bedacht.
  Ik houd mijn hart vast voor de ontwikkelingen op lange termijn voor Suriname. Moeten wij op de zondag kijken naar de BBC : ‘Inside-africa’ over de chinese expantie in dat deel van de wereld. Niet altijd rooskleurig.
  China en milieu/mensenrechten gaat niet samen. Het is tijd dat Suriname dat gaat doorzien. Over 1 decennia hebben wij geen tropisch oerwoud meer en moeten onze kleinkinderen happen naar lucht.

  Wel dient er geinvesteerd te worden; de vorige regeringen hebben geen ene moer aan ontwikkeling gedaan, late n wij eerlijk zijn. Hoelang horen wij niet van ‘woningbouw en huizenprojecten? Sedert eind zestiger jaren van de vorige eeuw!!! De huidige oppositie moet een toontje lager zingen , want die hebben mij ook wat gereisd !!!! Meerwaarde? Nada, niets.

  En Nederland als toenmalige kolonisator: een lachertje.
  Dat Suriname nu op zoek gaat naar grotere partners en regionaal denkt is logisch.
  En wie zegt dat de huidge minister van BUZA een leeghoofd is? LAckin is de enige Suriname die is afgestudeerd als diplomaat aan het befaamde Rio Branco Instituut, waar topdiplomaten in heel Zuid-Amerika worden opgeleid. Die man weet dus waarover hij het heeft.

  En over leningen/schulden: welke land heeft die niet???
  Amerika’s buitenlandse schuld loopt in de honderden-miljarden dollars.


  Maak melding

 24. wat een gel.l van Winston. Je hoeft toch geen aap te zijn om te beseffen dat Suriname met huid en haar verpand is!

  We wie betaalt straks de rekening?

  Zoals eerder gezegd: ze leven alleen nu en vandaag, en of ze morgen iets te eten hebben? zullen we morgen maar zien! ga zo door, stelletje…

  Niet altijd maar afgeven op Holland he mensen, Holland houdt wel van ons ook al zijn wij de grootste apen in het Surinaams bosje!


  Maak melding

 25. Holland is straks de lul. De honderden voedselbanken zijn indicatief voor iets groters dat op komst is.
  Een van de rijkste landen in de wereld met voedselbanken(..).
  Tjah: in de Scandinavische landen komen wij geen voedselbanken tegen. Zeker de schuld van de allochtonen (..) he , Linglong!
  De dieven bij debanken; hoge bestuurders bij WOningcorporaties; Pensioenfonds bestuurders en corrupte politici: die zijn de schuld van deze ellende.
  LAten wij eerst hier in Nederland de augiusstal opruimen i.p.v. met de vinger te wijzen naar Suriname. De vele rechterlijke dwalingen, corruptie officieren van justitie en politie. Nederland heeft veel op te ruimen . De wereld heeft dit land inmiddels ook al door met haar drugsimporten( CONTAINERS ) E.D.

  Aan al die critici van SU: laat het land met rust!


  Maak melding

 26. @ cobie jacobus

  ja dus verlaagd je nu ook naar het niveau van Bouta en Vene want beide halen elkaar onderuit probeer dan een reactie te plaatsen waaraan men wat heeft om zo andere ook op andere inzichten te brengen want met het schelden komen we nergens. Kom met een suggestie, een beetje verstandelijk.

  @ray

  misschien moeten we jouw daar plaatsen zullen we zien als jij het beter kan die mannen hebben een hogere scholing als jij want anders zou je op een heel andere manier uitlaten over zulke zaken


  Maak melding

 27. @ Duuh.
  een paar dingen om rekening mee te houden.

  1) 4,5% groei van weinig is niet veel.
  2) De wereldmarkt prijzen van Goud dalen sinds oktober 2012 (min 10%).
  3)


  Maak melding

 28. @ Duuh

  3) De staatsschuld verdubbelt binnenkort.
  4) De extra inkomsten verdwijnen weer naar het buitenland waardoor de binnenlandse bestedingsruimte niet echt toeneemt.

  hardwerkende Surinamers moeten ervaren dat zij het niet beter krijgen. Een vriend die nog nooit ergens om gevraagd heeft, als vakman al 35 jaar een zeer gewaardeerde medewerker is van de zelfde werkgever en massa’s overuren draait, vroeg ons laatst om onder steuning. Hij heeft z’, best gedaan terug te betalen en was hemels blij toen wij er een kadootje van maakten.

  Het gaat echt niet goed met al deze hokus pocus economen aan het stuur


  Maak melding

 29. @Eduardo Felix

  Lackin is inderdaad een leeghoofd.Ik moet toegeven dat hij de Rio Branco instituten van buiten heeft gezien.Maar hij hield zich daar bezig met feesten en beesten.Niet met de studie waarvoor hij gestuurd was.
  Als ie zo snugger was,dan zou er bij hem een belletje moeten rinkelen toen hij over de artikel 8 dialoog hoorde.Dat heet dialoog maar het is meer een bevestiging.Je tekent akkoord en trekt de amnestie wet terug.Je tekent niet en wacht de sanctie’s af.Dit laatste uit zich in de steeds minder wordende bewegings vrijheid van bout buiten Sur.

  Cobie.


  Maak melding

 30. @Iem sabi

  Sur.politici hebben nog niet de volwassenheid bereikt waar er iets met goede suggestie’s gedaan kan worden.Vooral nu zijn ze bezig met ver-ering van hun leiders en de bij behorende totem.
  De Afrikaanse parlements lid is het eerste voor zichzelf in het parlement.Dan voor zijn familie en vrienden.En als er wat tijd overblijft,besteedt hij het aan staatszaken.Onze politici verschillen niet veel van hun….

  Cobie.


  Maak melding

 31. Met of zonder nederland…..suriname onder paars gaat vooruit en de tekenen liegen er niet om …suriname doet zaken met china zoals de hele wereld zaken met china doet. Het westen weet dat china een economische macht is en daarom kan nederland het niet in zijn hoofd halen om over mensen rechten met china te hebben ….wetende dat ze in hun eigen vlees snijden ….dubbele moraal houden de ollandets op na hypocriet dat na olland . Ze voelen en weten dat de regering bouterse olland liever vergeet en de chinesen binnen halen en terecht. De chinesen komen niet om kleine projecten met veel geauwehoer maar om zaken te doen als gelijk waardige partners ….dit land gaat een mooie toekomst tegemoet.ik hou van die grote projecten het kost geld en daarna verdien je het terug zoals die grote bruggen…..die viet baan weg die komt er laat daar geen twijfel over bestaan.
  Die redimusus zien het als bluf maar wij hebben bewezen dat er twee grote bruggen er staan zonder een nederlandse gulden……en dat is een mijlpaal voor paars laat front en olland bewijzen wat ze kunnen …..en het zijn politieke partijen die durven ….als je,je doel wil bereiken zal je moeten offeren …alle landen lenen geld zelfs nederland leent en heeft schulden …wij zijn in opbouw en suriname heeft de potentie .wij moeten niet meer op olland rekenen ze hebben nog nooit een grote project in suriname uit gevoerd laat front bewijzen welke grote projecten nederland heeft uit gevoerd lippen dienst en hitsen van het volk tegen bouterse en toch lukt het ze niet… Nederland en front staan aan de zijlijn ze hebben geen antwoord op de successen van paars…ze willen hun ambassade openen maar krijgen nog geen ja woord een teken dat de regerig geen tijd voor die gasten heeft.
  Toch zou het goed zijn om de betrekkingen te normaliseren ………maaaaaaaaaaaaar met wederzijt respect …deze prooblemen zijn te wijten aan de bemoeizucht van deze hypocrieten met hun grote smoel ….ze denken dat ze rijk zijn en suriname kunnen maken en breken mooi niet…het is niet front heeft het voor het zeggen .
  paars praat en doet zonder oolandse hulp .het jaar 2013 moet het jaar worden van grote werken . Strede strede wie no da vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang.

  Suriname voorwaarts pranie casaba wroko na dotie soor ding redimusu


  Maak melding

 32. Suriname zal eerder de afgrond in gaan met deze paarse ongeschoolde criminelen, die geen moer verstand hebben van economie, laat staan van mega projecten, het enige wat ze geleerd hebben zijn patroonhouders vullen, want uiteindelijk zullen de komende generaties alle schulden moeten gaan aflossen.


  Maak melding

 33. De goud en bauxiet export zijn gegarandeerde tools voor Suriname de komende jaren. China financiert niet zomaar projecten. Ook hun specialisten schatten de solvabiliteit en liquiditeit van Suriname hoog in omdat het een rendabel project in uitvoering betekend.

  Om tot grotere hoogten te komen moeten er offers opgebracht worden moeten er risico’s genomen worden.Pessimisten op dit net willen anderen doen geloven dat zij de prijs in de toekomst gaan betalen. Ok en dan? Is men dat bereid dan komen er meer hoogtepunten dan alleen maar de Bosjebrug. Z-koerea als machtstaatheeft het land naar ongekende hoogte gebracht. Niet altijd is een machtstaat een slechte zaak en dat verschilt met een militaire revlutie.


  Maak melding

 34. Iedereen die denkt dat de Chinezen dit allemaal willen doen om Lackin, Abrahams of Bouterse hun mooie gezichten, houdt zichzelf voor de gek. Als we niet oppassen worden we net als een pekingeend of een speenvarken aan het spit geregen en in ons eigen vet gebakken met ons eigen hout als energiebron, terwijl onze achterkleinkinderen de schuld nog steeds aflossen. Een tweede mogelijkheid is dat wij met zijn allen tweerangs burgers worden in eigen land, als je me niet wilt geloven, vraag het maar aan de Dalai Lama van Tibet.


  Maak melding

 35. Elke land, elke natie die zich wil ontwikkelen zal zich in de schulden moeten steken, zo ook Suriname!

  Suriname heeft een moeilijke fysieke geografie waarbij aanleg van infrastructuur veel geld komt kijken, geld dat de Republiek niet heeft, als er mogelijkheden zijn om bepaalde plannen te realiseren door middel van donoren, investeerders, dat moet elke regering zoiets serieus overwegen, anders blijft het land een onderontwikkelde natie.


  Maak melding

 36. De fronters lijken wel deskundigen als je ze zo moet horen.
  allerlei theorien brengen zij naar voren als het om china gaat .vraag ze wat nederland doet alleen maar kritiek leveren en suriname vernederen.suriname kan beter geld lenen om het land op te bouwen ,een teken dat suriname kredietwaardig is.er zijn landen in de wereld die het moeten doen met hulp hulp hulp zo werkt het niet….neem maar een voorbeeld van haitie bangladesh madagascar allemaal zijn ze afhankelijk van donoren ….ze hebben niets geen grond stoffen of olie noem maar op


  Maak melding

 37. Ik snap het wel.

  1 China heeft teveel geld. Door het uit te lenen wordt het vermenigvuldigd.

  2 Bovendien kunnen op die manier ook Chinezen in Suriname aan de slag. WEG WERKELOOSHEID CHINA!

  3 Met die betere verbindingen kan China ook via Suriname zaken doen met omliggende landen. Bovendien kunnen onze grondstoffen dan makkelijker weggesleept worden.

  Suriname heeft een kleine bevolking. Als er nog 50.000 Chinezen naar Suriname komen, nemen ze zo het land over. Kijk maar hoe de Palestijnen hun land zijn kwijtgeraakt. Gaan jullie je geschiedenisboeken lezen. Wat dat betreft zijn ook de Brazilianen een gevaar. Maar ja, wie niet horen wil (eigenlijk, wie niet werken wil), moet voelen.


  Maak melding

 38. Twee honden (coalitie vs. oppositie)vechten om een been en de derde (China c.q. Brazilië)loopt er ras mee heen!
  De rijken onder de Surinamers storten/hebben hun geld veilig op buitenlandse banken en wandelen na de capitulatie rustig en misschien n.b. op de Scheveningse boulevard.
  Zo wilden wij het hebben en zo zullen wij het krijgen ook!


  Maak melding

 39. Hahahaha die SCHAAMTELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE WAARDELOZE BITTERE CASSAVE PLANTER PERRO zegt:

  1. …deze prooblemen zijn te wijten aan de bemoeizucht van deze hypocrieten met hun grote smoel ………

  2.paars praat en doet zonder oolandse hulp.

  3.Suriname voorwaarts pranie casaba wroko na dotie soor ding redimusu

  HIJ SPOORT NU SCHAAMTELOOS ZIJN LANDGENOTEN AAN OM CASSAVE TE PLANTEN.
  ZELF IS HIJ AL MAANDEN NIET MEER IN SURINAME TE BEKENNEN. 😳 😳 😳
  HIJ ZIET DE BUI AL HANGEN EN IS GEVLUCHT.
  HIJ ZELF PLANT NIET MEER IN BOXEL;MAAR ZIT NU
  “LEKKER 12 HOOG” ERGENS OP EEN BIJLMERFLATJE IN POTJES TE PLANTEN!

  Strede strede wie no sa frede!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
  Hoe diep kan een pseudo-nationalist nog zinken????
  Wie gelooft dit sujet nog???


  Maak melding

 40. @Socra, volgens mij ben je niet goed in je hoofd met die laffe grootspraak van je achter je computer.

  De meeste mensen die zulke kinderlijk en domme opmerkingen leveren op deze forum zijn meestal van die ongeschoolde zelf masturberende eikels. 🙂


  Maak melding

 41. Tuurlijk wilt China dat, in ruil voor nog meer Surinaamse paspoorten voor Chinezen, rente van 15% over de schulden. En China weet: Suriname betaald altijd.


  Maak melding

 42. @OmuSnesi
  Jij schrijft:”De meeste mensen die zulke kinderlijk en domme opmerkingen leveren op deze forum zijn meestal van die ongeschoolde zelf masturberende eikels. :)”

  Jammergenoeg ben je er dan ook een van.
  Want het is niet
  1.zulke kinderlijk en domme opmerkingen maar KINDERLIJKE ..
  2.Deze forum maar DIT FORUM!

  SCHSSM JE DIEP! 😳 😳 😳


  Maak melding

 43. OmuSnesi voor jou:
  Ooit heeft een afrikaanse leider gezegd: Chinezen zijn erger dan Atoombom.
  Dat gebeurt in Het binnenland. Het hout voor mi brada (Djoekas) wordt voor hun neuzen weggeplunderd door de Chinezen.
  Mijn binnenland bewoners (djoekas en Indianen) blijven zou altijd arm.
  Nobody cares voor deze mensen.

  Trouwens wat doen de Chinzen in Suriname : alleen maar winkels.
  Parasieten dat ze zijn.
  Spelen hun kids met andere kids( creoelen, hind, javAN EN DJOEKAS) NEEN.

  Ik zou varkensvlees met NaF leveren voor hun.


  Maak melding

 44. Nog niet zo lang geleden zei de gem. Ollander voor iedere zwarte man die hij op televisie zag;die Surinamer….

  vandaag de dag anno 2012, noemt een Nederlander van Surinaamse afkomst nog steeds ELKE zwarte binnenland bewoner een DJOEKA?!, en geen enkele redimusu die hem of haar verbeterd. Maar ojee stel je voor dat ik die komma niet goed gebruik of ik verwissel een t met een d, dan zijn de rapen gaar!!

  En ja ook in Su heb je van die onverbetelijke personen..


  Maak melding

 45. @Sankofa
  Je schrijft:” en geen enkele redimusu die hem of haar verbeterd. Maar ojee stel je voor dat ik die komma niet goed gebruik of ik verwissel een t met een d, dan zijn de rapen gaar!!

  JA DE RAPEN ZIJN NU OVER GAAR VOOR JOU!
  WANT HET IS NIET …… die hem of haar verbeterD maar verbeterT 😳


  Maak melding

 46. @slangenkop,
  (off topic)Thanks for making my point!

  (on topic)Wat mij betreft de beste visie dwz. gericht op de regio, china en ook contacten met het Moederland der moederlanden! de band met Olland is er al en zal ALTIJD blijven bestaan…


  Maak melding

 47. Het lijkt alsof de Minister van Buza lackin ergens op mars heeft gewoont,want nu pas zegt hij te wewten dat Duitsland een wereldmacht is en ook doet hij zich voorkomem een Min Bza te zijn van een Grootmacht,wat een lachertje.Wel het is alsof hij de man is die straks de Pres gaat vervangen maar heeft het glad mis want ook een doemdenker heb je nogsteeds Abrahams….degene die DE aanleider is geweest van coup van 1980 samen met Jooman en Badisein Sita.Ze leven nog en een vos verliest zijn haren maar niet zij streken.en ook nog China koloniseet Suriname op Economisch gebied en starks is er geen komen uit.


  Maak melding

 48. Hier de taalpolitie.
  Wanneer je nietS (onbepaald hoofdtelwoord) 😳 zinnigs te vertellen hebT (2de persoon enkelvoud stam +T):oops:, dan is de rol van taal politie(één woord) 😳 het enige wat rest.

  Voor een goed begrip is VERZORGD taalgebruik een vereiste!!!


  Maak melding

 49. @Sankofa
  Even off-topic met slangenkop,
  Don’t mention my friend.It’s my practical and judgement,gained from experience rather than special knowledge from school or study.

  On topic met slangenkop.
  DE BAND MET ONS VERLEDEN (ONS VADERLAND/MOEDERLAND)
  KUNNEN,MOETEN,ZULLEN WE NOOIT VERBREKEN!!!
  DIE ZAL EEUWIG BLIJVEN BESTAAN!

  Wees wijs en kijk daarom naar het verleden,neem daarvan mee wat je kan gebruiken,leer ervan en ga vervolgens de toekomst in.


  Maak melding

 50. De chinezen ontnemen de Suri’s de ontwikkelings kansen door dat zij over goedkoop kapitaal kunnen beschikken.De chinees krijgt zelfs een premie als hij besluit naar Sur.te gaan.Niet elke chinees kan in China over een paspoort beschikken zo als wij en kunnen weg wanneer wij maar willen.Chino’s moeten eerst bij herhaling trouw zweren aan het moederland en haar grote geliefde lijders voor de geliefde lijder in overweging neemt om hem een paspoort te geven.

  Cobie.


  Maak melding

 51. Jacobus tuurlijk ontnemen de chinezen de Suri’s ontwikkelingskansen, omdat jullie de hele dag op waterkant.net dom zitten te kletsen terwijl je je ontwikkelingskansen zou moeten aangrijpen.

  ik heb een oplossing voor jullie soort.

  Jullie moeten bij herhaling trouw gaan zweren aan het vaderland en haar grote geliefde leider BOUTERSE. Wedden dat jullie je ontwikkelingskansen zullen gaan aangrijpen.


  Maak melding

 52. bouterse laat niet alleen weten maar ook zien dat wij nedland niet nodig hebben”die Rutte zij dat su het zou voelen;’nou (r)tutte ju e ka now’;ndp trein gaat en stopt niet en jou leeuwtje word alsmaar kleiner en miaawt als een uigehongerde poes.

  bouta,krachti


  Maak melding

 53. Eerst wordt suriname leeg geroofd door Nederland, verder geplunderd door de eigen bevolking en dan koopt china de restjes op. Pas op SU voor dat er gebeurd wat in vele afrikaanse landen gebeurd…. Daar werken geen “eigen bevolking” aan de infrastructuur maar geïmporteerde chinezen. In die landen word de corrupte regering stil gehouden met mooie japanse auto’s gekocht door chinezen…


  Maak melding

 54. @ziggy: je hoeft je geen zorgen te maken. Wat dan nog mocht Suriname een Chineze envlave worden. Ze brengen veels goeds mee. Kennis, geld en macht.


  Maak melding

 55. Eigenlijk zal je het Surinaamse parlement moeten vervangen en mensen die capapel zijn om het land te leiden.

  Laat Suriname leiden door mensen van Chineze afkomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.