Suriname ziet geen noodzaak voor ambassadeur Nederland

116

Het lijkt niet waarschijnlijk dat Suriname op korte termijn een Nederlandse ambassadeur aldaar krijgt. Volgens de NOS zegt de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, dat Suriname “geen haast maakt” met het verlenen van toestemming voor een nieuwe Nederlandse ambassadeur.

Hij reageert op de uitspraak van minister Timmermans in de Tweede Kamer. Die zei gisteren dat Nederland weer een ambassadeur in Suriname wil, maar dat die pas benoemd kan worden als Suriname daarmee instemt.

Eind april werd de toenmalige ambassadeur Aart Jacobi door Nederland teruggeroepen voor overleg. Dat gebeurde nadat het Surinaamse parlement de omstreden Amnestiewet aannam. Sindsdien wordt Nederland in Paramaribo vertegenwoordigd door tijdelijk zaakgelastigde Robert Petri.

Volgens Lackin toont Nederland “te weinig respect voor de democratisch gekozen president en zijn regering” en ziet Suriname daarom geen noodzaak om op dit moment een hogere diplomatieke vertegenwoordiger toe te laten.(Bron: NOS.nl)

116 REACTIES

 1. Gewoon álle banden per direct tussen beide landen compléét(!)verbreken, want dit blijft anders toch een eindeloos KINDERACHTIG gezeur. Misschien in plaats van nederlands ook het engels (op de scholen om te beginnen) in gaan voeren.


  Maak melding

 2. Nederland heeft heel erg koloniaal gereageerd op de wil van de volksvertegenwoordiging nav de AW. Nederland is in oorlog met Bouterse maar stelt de hele surinaamse bevolking verantwoordelijk en past zijn sancties toe ten nadele van de totale bevolking net als het stopzetten van de OW in 1982. Maar het stopzetten van de OW heeft de ogen van de sranang mangs wijd open gemaakt en kijk waar Suriname nu is.
  De regering juicht als de ned.ambassadeur vertrekt maar zou ook weer moeten juichen als er weer op ambassadeurs niveau betrekkingen worden gevoerd ongeacht wat de bottleneck situatie heeft veroorzaakt.


  Maak melding

 3. Hoogmoed komt voor de val Lackin.
  Vergeet je nu gemakshalve even het aantal van onze landgenoten in Nederland?
  Wat ben je toch een verschrikkelijk dom figuur, alleen je hoofd al zegt me genoeg.
  Werkelijk hoor, als je in deze wereld iets wilt bereiken zul je toch de banden met ons voormalig moederland moeten aanhalen.
  Jij denkt werkelijk dat de hele wereld staat te trappelen om hier een ambassade te openen?
  Denk je nu werkelijk dat de rest van de wereld weg kijkt van wat er nu in ons mooi SU gaande is?
  Je bent werkelijk te dom voor woorden.
  Ben je vergeten dat ook jou opleiding is betaald door Nederland?
  Dat we hier in SU heel veel hebben te danken aan Nederland?
  Dat we hier in SU niet zonder de expertise van Nederland kunnen?
  Zie je dagelijks nieet dat we hier overspoeld worden door de chinezen?
  Ga je bril schoonmaken hoor!
  Ga terug naar school en probeer deze keer wel op te letten in de les.
  Lackin, jij bent echt wereldvreemd!


  Maak melding

 4. Bouterse en Winston Lackin hebben last van hoogmoedswaanzin.

  Ze denken echt dat Suriname een land met minder inwoners dan Rotterdam een wereldmacht in wording is.

  Ik ben nu een maand in Suriname maar de Chinezen en Brasilianen nemen het land over. Over 5 jaar zijn Surinamers een minderheid in hun eigen land en dansen naar de pijpen van China.


  Maak melding

 5. ” DEN HAAG – Nederland maakt de geheime archieven over de jaren ’80 indirect toegankelijk voor Tweede Kamerleden. Er komt geen openbaarmaking van de dossiers, omdat dat Nederland kwetsbaar zou maken voor juridische consequenties.
  Dit zei de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans zojuist in de Tweede Kamer.”

  Bron: DWT online d.d. 19-12-12

  Als ik dit lees, dan heb ik een donkerbruin tot zwart vermoeden dat Nederland een ‘dikke vinger in de revolutie pap van 1980’ had !

  Bouterse en Lackin hebben gelijk om niet te blijven huichelen met Nederland, want waarom wil Nederland Bouterse straffen maar zelf niet gestrafd worden voor hun misdaden jegens het Surinaamsvolk in 1980 ???

  @ Dirk, GMAP en Henk Molenaar(de laatste Suri slaven van Nederland), lezen jullie goed wat er staat geschreven en probeer de tekst ook heel goed te verteren.


  Maak melding

 6. Update: SP-Kamerlid Harry van Bommel heeft een motie ingediend, waarin hij vraagt naar het openstellen van de dossiers uit de jaren ’80 voor wetenschappelijk en journalistiek onderzoek. De Tweede Kamer stemt na de kerstvakantie over de motie.

  PRIMA ZAAK !


  Maak melding

 7. SU is een groot land maar denkt “klein”…

  NED is een klein land maar denkt “groot”

  Het is zuiver grootdoenery iov de wolf, kontelikker lakei is een pokai die de wolf napraat….

  Hoeveel geld komt er binnen van toeristen vanuit NED…
  hoeveel geld komt er binnen nadat de drugs afkomstig uit SU verkocht wordt in NED ….

  Intussen wacht de LEEUW geduldig op de wolf totdat hy (de wolf) geen press meer is…..de LEEUW gaat dan brullen en de wolf gaat geen grote bek meer opzetten maar heel erg piepen en zielig doen…

  Jullie hebben toch gezien hoe gangster roger khan in zijn onderbroek eruit zag…


  Maak melding

 8. Mister Lacking

  U hebt mijn steun.
  Ik had dit al aangegeven dat wij de ekte surinamers ons niet moeten onderwerpen aan de wil en wetten van nedland die op elke manier gaan proberen om Su in onderdaan te werpen.
  Wat mij betreft zou ik niet alleen geen samen werking met hun aan gaan of een nedland ambassade in Su plaatsen maar ook aan geven dat wij onze banden met hun definitief of voor onbepaalde tijd beëindigen/verbreken.
  Nedland die het niet met Su en volk en regering het goede voor heeft moet zich dan ook niet met Su aangelegenheid bemoeien.

  Wij de ekte Su’s moeten tegen nedland zeggen”,Neen niet meer ,en ook nooit meer.


  Maak melding

 9. Op hoge poten weggaan omdat je minder destructieve invloed kan uit oefenen en nu men merk dat zonder hun we beter presteren. En nu proberen op een gluiperige wijzen zoals de mentaliteit is weer binnen te komen.Minister LACKING laat ze wachten want SU heet ze voor ons ontwikkeling niet nodig.zijn genoeg andere bevrienden landen waar we meer aan hebben laat ze lekker even in de regen staan.
  GOED GEDAAN MINISTER


  Maak melding

 10. Deze Surinaamse minister heeft niet veel verstand.Met zulke lieden in jouw regering heb je helemaal geen goede bestuurder.Hij kan nauwelijks tot 10 tellen samen met zijn President en hoe kan je een land goed besturen.Het zijn gewoon gebruikers die Suriname besturen.Deze zakkenvullers maken het land kapot en onleefbaar.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 11. Henk Molenaar
  Bouterse en Winston Lackin hebben last van hoogmoedswaanzin.

  Ze denken echt dat Suriname een land met minder inwoners dan Rotterdam een wereldmacht in wording is.

  Ik ben nu een maand in Suriname maar de Chinezen en Brasilianen nemen het land over. Over 5 jaar zijn Surinamers een minderheid in hun eigen land en dansen naar de pijpen van China.

  Dan nog liever die chinesen! Wat doe jij hier trouwens?
  De boel komen sabotteren? Pas op!!!


  Maak melding

 12. GEKKE HENKY M 300 jaar dansen naar jullie heeft ons niet eens wind eieren gelegd bij jullie weten we dat het niets opleverd.Dan toch in zee gaan met anderen die ons nog nooit minderwaardig heeft behandeld.Als je hier in de kranten moet lezen dat na al die honderden jaren nog dat we met elkaar omgaan nog uitzendburo en werkgevers die discrimineren op afkomst waarom moeite doen om met zo een land goed om te gaan


  Maak melding

 13. Wat een tweeslachtig beleid van politiek Den Haag;
  eerst nog hoog van de toren blazen dat Suriname (vanwege de aangenomen amnestiewet) het zowel economisch als financieel en internationaal zou gaan merken. En nu?

  Premier Mark Rutte zei dat Suriname de gevolgen van het aannemen van de amnestiewet zal merken. Hij zei er internationaal alles aan te gaan doen om te zorgen dat Suriname merkt wat de gevolgen zijn van de aanname van de wet.
  Met de Europese Unie en andere landen wil hij bekijken welke consequenties aan het aannemen van de wet worden verbonden.
  Nederland heeft als enige land besloten haar ambassade
  uit Suriname terug te trekken en het restant van het ontwikkelingsgeld ( 20 miljoen euro) te bevriezen.
  De vorige minister van buitenlandse zaken wist nog toe te voegen dat de sancties tegen Suriname net zo lang gehandhaaft zullen blijven totdat Suriname het aannemen van de amnestiewet terugdraait.

  Sindsdien is er eigenlijk ten aanzien van de internationale en economische druk op Suriname zeer weinig te merken. Sterker nog. Zelfs bondgenoten van Nederland binnen de EU hebben kritiek op de houding van Nederland ten aanzien van Suriname.
  Ondanks die enorme heisa de gespeelde boosheid en die zogenaamde druk vanuit Nederland heeft Suriname zich economisch staande weten te houden. Er is zelfs sprake van economische groei in Suriname.

  Ik vraag me nu af wat de Nederlandse overheid nu plotseling heeft doen bewegen om een aanvraag voor een andere ambassadeur in Suriname in te dienen.
  Want in feite is in de houding van Suriname mbt de amnestwet totaal niks gewijzigd.

  Zelf heb ik een donkerbruin vermoeden;
  de vorige Nederlandse minister van buitenlandse zaken, Rosenthal heeft het eerde al kenbaar gemaakt;
  ‘wanneer het bevorderen van mensenrechten en de naleving van het volkenrecht het nastreven van economische belangen van Nederland in de weg staat, dan zal worden gekozen voor de Nederlandse belangen’.

  Kennelijk komen de Nederlandse belangen nu in het gedrang.

  Het verzoek voor een nieuwe ambassadeur is anders niet te verklaren gezien het feit dat het doel van de Nederlandse overheid niet gehaald is.

  Politiek Den Haag was handje de voorste om te roepen dat ze o zo boos waren over de aanname van amnestiewet en dat ze de wereld wilden laten zien dat ze
  ‘de kleine deugniet Suriname’ daarvoor zouden afstraffen.

  Wat is nu gebeurd van dit stoere taal?
  Hoe komt het dat Nederland, toch een economsiche grootmacht in de wereld, dat kleine Suriname niet op de knieën heeft weten te krijgen?(dit in tegenstelling tot de jaren tachtig/negentig)
  Suriname is geen economisch grootmacht maar heeft zich
  ondanks dat stevig staande weten te houden tegen
  dat grote Nederland.

  Nederland moet nu inbinden en met hangende poten een verzoek bij de Surinaamse overheid in dienen om toch maar weer een ambassadeur toe te laten terwijl het doel van Nederland absoluut niet is behaald.
  Aan wie zal de nieuwe Nederlandse ambassadeur zijn geloofsbrieven moeten aanbieden?
  Juist ja. Aan Bouterse! Is dit niet een een kleine vernedering voor Nederland?

  Wat is gebeurd met dat standvastig gedrag van Nederland?
  Van Nederland is dit opportunistisch gedrag ten top.
  Anders kan ik dit vernederende verzoek van Nederland om toch weer een ambassadeur in Suriname toe te laten niet verklaren.

  De vorige Nederlandse ambassadeur is uit Suriname teruggeroepen vanwege de aanname van de amnestiewet.
  Die amnestiewet is nog steeds van kracht maar toch
  wil Nederland bovengenoemde sanctie intrekken.
  Komt bij mij zeer vreemd over en ik heb hierboven mijn eigen visie op gegeven.

  Ik ben toch benieuwd wat overige forumleden van dit gewijzigd beleid van de Nederlandse overheid vinden.
  Vind ik leuk om daarover te brainstormen.

  Graag met argumenten en zonder te schelden.


  Maak melding

 14. Laten wij hopen, voor beide partijen, dat common sence de boventoon zal vieren.
  Zoals een gezegde luidt: “samen sta je sterk, alleen staan betekend buigen met de wind, niet willen buigen met de wind betekend knakken en niet fier meer overeind staan.
  Voorbeelden genoeg op deze aardbol.


  Maak melding

 15. Roy,

  De leeuw is geen leeuw meer. De leeuw is verworden tot een zielig katje dat in een diepe economische reccesie zit en internationaal nog weinig in te brengen heeft.
  Zelfs Nederlands eigen bondgenoten (EU) neemt Nederland niet meer serieus!
  In Suriname is de leeuw in elk geval uitgebruld!

  Roy, jouw leeuw is nu alleen maar aan het miauwen!

  hi, hi,..


  Maak melding

 16. Ach Nederland kan het verder weinig schelen.
  Er was wat druk van o.a. de Sp om de eerste stap te zetten en dat is dan gebeurd.
  Nou dan zijn we er klaar mee.
  Een handige zet.

  Nu ligt de bal bij Suriname en is Nederland van dat gezeur af.
  Waarom zo,n duur kantoor in Suriname?

  De SuriNedes die naar Suriname gaan hebben geen Ambassade nodig.
  Sluiten dus maar.

  Nederlandse ambassades

  De Nederlandse ambassade in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

  De Nederlandse ambassade in de Chinese hoofdstad Peking.

  De Nederlandse ambassade in de Estse hoofdstad Tallinn.

  De residentie van de Nederlandse Ambassadeur in de Finse hoofdstad Helsinki.

  De Nederlandse ambassade in de Franse hoofdstad Parijs.

  De Nederlandse ambassade in de Iraakse hoofdstad Bagdad.

  De Nederlandse ambassade in de Italiaanse hoofdstad Rome.

  De Nederlandse ambassade in de Noorse hoofdstad Oslo.

  De Nederlandse ambassade in de Poolse hoofdstad Warschau.

  De Nederlandse ambassade in de Tsjechische hoofdstad Praag.

  De Nederlandse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara.

  De Nederlandse ambassade in de Britse hoofdstad Londen.

  De Residentie Van De Nederlandse Ambassadeur in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.

  De Nederlandse ambassade in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

  De Nederlandse ambassade in de Zwitserse hoofdstad Bern.
  Land Stad Ambassadeur Voorganger Website
  Afghanistan Kabul Drs. J.P.M. Peters (2012) Radinck J. van Vollenhoven (2010) [1]
  Albanië Tirana Martin de la Beij H.G.C. van den Dool [2]
  Algerije Algiers Jan Gijs Schouten H.J.W.M. Revis [3]
  Angola Luanda Cor van Honk Jan Gijs Schouten [4]
  Argentinië Buenos Aires Hein de Vries H.J.W. Soeters [5]
  Australië Canberra Willem Andreae Niek van Zutphen [6]
  Australië (Consulaat-Generaal) Sydney Jaap R.Th. Frederiks Margarita Bot [7]
  Azerbeidzjan Bakoe Jan Lucas van Hoorn
  eerste ambassadeur (aug 2009) A. Govaert
  laatste consul [8]
  Bahama’s (consulaat) Nassau P. Andrews
  Bahrein (consulaat) Manamah J. Faberij de Jonge
  Bangladesh Dhaka Alphons J.A.J.M.G. Hennekens Bea ten Tusscher [9]
  Barbados (consulaat) Bridgetown A. Gittens
  België Brussel Henne Schuwer Rudolf S. Bekink (2004) [10]
  België (Consulaat-Generaal) Antwerpen P.J. Langenberg [11]
  Belize (consulaat) Belize City M.C. Hulse
  Benin Cotonou Wouter Plomp C.G. Weijers [12]
  Bhutan (consulaat) Thimphu A.M.J. Schreven T. Derksen [13]
  Bosnië en Herzegovina Sarajevo Sweder baron van Voorst tot Voorst Karel Vosskühler [14]
  Botswana (consulaat) Gaborone Jan Pit
  Brazilië Brasilia K.P. Rade R. Meys [15]
  Brunei (consulaat) Seria Jeroen van Duin
  Bulgarije Sofia Karel van Kesteren | Willem van Ee
  Henriette barones van Lynden [16]
  Burkina Faso Ouagadougou Gerard Duijfjes (2006) ? [17]
  Burundi (consulaat) Bujumbura C. Aartman
  Canada Ottawa Willem J.P. Geerts ? [18]
  Centraal-Afrikaanse Republiek (consulaat) Bangui M. Duviella
  Chili Santiago Johan van der Werff Hero E.G. de Boer [19] =
  China Peking Rudolf Bekink Dirk Jan van den Berg [20]
  Colombia Bogota Frans van Haren Gijs N. Westerouwen van Meeteren (o.a. 1992) [21]
  Congo-Brazzaville (consulaat) Brazzaville Hillegonde (Hilly) A. M. Fumey-van Baggum
  Congo-Kinshasa Kinshasa Robert van Embden ? [22]
  Costa Rica San José J.H.M. van Bonzel Susan Blankhart [23]
  Cuba Havana Ron Muyzert W. Wildeboer [24]
  Cyprus Nicosia Jan Eric van den Berg (2006) ? [25]
  Denemarken Kopenhagen Niek van Zutphen Gerard J.H.C. Kramer (2004) [26]
  Djibouti (consulaat) Djibouti J. Wyns (Shell kantoor Djibouti)
  Dominica (consulaat) Roseau A. Astaphan
  Dominicaanse Republiek Santo Domingo Rita D. Rahman ? [27]
  Duitsland Berlijn Marnix Krop P.P. van Wulfften Palthe [28]
  Egypte Caïro Susan Blankhart Tjeerd de Zwaan [29]
  El Salvador (consulaat) San Salvador A. Wevers
  Eritrea Asmara
  Estland Tallinn Henk van der Zwan ? [30]
  Ethiopië Addis Abeba Hans Blankenberg Alphons Hennekens [31]
  Faeröer (consulaat) Tórshavn J. Leonsson
  Fiji (consulaat) Suva P. Knight
  Filipijnen Manilla R.G. Brinks ? [32]
  Finland Helsinki Nicolaas Beets Robert J.H. Engels (2004) [33]
  Frankrijk Parijs Hugo Hans Siblesz ? [34]
  Frans-Guyana (consulaat) Cayenne
  Frans-Polynesië (consulaat) Papeete E. den Breejen
  Gabon (consulaat) Libreville C. Tchen ?
  Gambia (consulaat) Banjul Josée W.E. Soppe / zie ambassade Senegal Wilmot John [35]
  Georgië Tbilisi Pieter Jan Langenberg O.F.G. Elderenbosch [36]
  Ghana Accra Lisi A.P. Remmelzwaal (2006) ? [37]
  Grenada (consulaat) Saint George’s M. Grant
  Griekenland Athene C. van Rij J.A.F.M. Förster (2004) [38]
  Guadeloupe (consulaat) Pointe-à-Pitre C. Vivies
  Guatemala Guatemala-Stad Jan-Jaap van de Velde Teunis Kamper [39]
  Guinee (consulaat) Conakry Geen HC, zie ambassade Senegal W. Kabbedijk (tot december 2009) [40]
  Guinee-Bissau (consulaat) Bissau J.G. van Maanen / zie ambassade Senegal ? [41]
  Guyana (Consulaat-Generaal) Georgetown P.M. de Groot P. Fredericks [42]
  Haïti (consulaat) Port-au-Prince R. Padberg
  Honduras (Consulaat-Generaal (Honorair)) Tegucigalpa F.A.H. Klück
  Hongarije Boedapest Robert Milders F. van Nouhuys [43]
  Hongkong (consulaat) Hongkong A. Brouwer [44]
  Ierland Dublin Robert Engels ? [45]
  IJsland (consulaat) Reykjavik Bjarni Finnsson ? [46]
  India New Delhi Bob H. Hiensch (2007) Eric Niehe [47]
  Indonesië Jakarta Tjeerd J. de Zwaan (2010) Nikolaos (Koos) van Dam [48]
  Irak Bagdad Peter van Leeuwen R.J.Gabrielse [49]
  Iran Teheran Cees J. Kole (2010) Radinck J. van Vollenhoven [50]
  Israël Tel Aviv Michiel den Hond (2007) Bob H. Hiensch [51]
  Italië Rome A.M.H. Stoelinga E.F. Jacobs [52]
  Japan Tokio Philip de Heer Alphons C.M. Hamer (2008) [53]
  Jemen Sanaa R.H. Buikema Hans Blankenberg [54]
  Jordanië Amman Joanna M.P.F. van Vliet D.E. Boni [55]
  Kaapverdië (consulaat) Mindelo J.H. Santos Martins / zie ambassade Senegal [56]
  Kaapverdië (consulaat) Praia Humberto Bettencourt Santos / zie ambassade Senegal ? [57]
  Kameroen Yaoundé Saskia N. Bakker N.W.M. Braakhuis [58]
  Kazachstan Astana Frans Potuyt Klaas van der Tempel [59] ?
  Kenia Nairobi Joost Th. A. Reintjes (2011) Laetitia van den Assum [60]
  Koeweit Koeweit Ton Boon von Ochssée Cornelis van Honk [61]
  Kroatië Zagreb Nienke Trooster ? [62]
  Kirgizië (consulaat) Bisjkek B. Berwers
  Lesotho (consulaat) Maseru T. de Wit-Van Mastrigt
  Letland Riga Jurriaan Kraak Robert Schuddeboom [63]
  Libanon Beiroet Hero E.G. de Boer Rob Zeldenrust [64]
  Libië Tripoli Bart von Bartheld (2006) J. Weterings [65]
  Liechtenstein (consulaat) Vaduz R. Jansen
  Litouwen Vilnius Joep Wijnands Annemieke Ruigrok [66]
  Luxemburg Luxemburg P.W. (Peter) Kok Gertjan Storm (2004) [67]
  Macedonië Skopje Simone Filippini Frédérique de Man [68]
  Madagaskar (consulaat) Antananarivo M. Bersia [69]
  Malawi (consulaat) Blantyre H. Munnich
  [70]
  Maleisië Kuala Lumpur P.P.J. Bekkers Lody Embrechts [71]
  Mali Bamako Ellen Ch.W. van der Laan ? [72]
  Malta Valletta Rob Gabriëlse Jan Heidsma [73]
  Marokko Rabat Jos A.H.F. van Aggelen ? [74]
  Martinique (consulaat) Fort-de-France J. Dormoy
  Mauritanië (consulaat) Nouakchott Nabil Hajjar / zie ambassade Senegal ? [75]
  Mauritius (consulaat) Port Louis R. Payen
  [76]
  Mexico Mexico-Stad C.H.A. Hogewoning (2012) Laetitia van den Assum [77]
  Moldavië (consulaat) Chisinau R. de Groof
  Monaco (consulaat) Monaco Robert Smulders
  Mozambique Maputo Frederique de Man (2010) [78]
  Namibië (consulaat) Windhoek ?
  Nepal (consulaat) Kathmandu Hans Heijdra [79]
  Nicaragua Managua Lambert Grijns K. Rade [80]
  Nieuw-Zeeland Wellington Arie van der Wiel Annelies Boogaerdt [81]
  Nieuw-Caledonië (consulaat) Nouméa H. Raab
  Niger (consulaat) Niamey H. Schmidt Degener
  Nigeria Abuja A. Verdegaal A.C.A. van der Wiel (2006) [82]
  Noorwegen Oslo Richard van Rijssen Ronald van Roeden [83]
  Oekraïne Kiev P. J. Wolthers [84]
  Oezbekistan (consulaat) Tasjkent H. Minderhoud
  Oman Masqat A.E. Boogaerdt [85]
  Oostenrijk Wenen A.C.M. Hamer J.J. de Visser [86]
  Pakistan Islamabad Hugo Gajus Scheltema Joost Th. A. Reintjes [87]
  Palestina (consulaat) Ramallah Frans Potuyt Frans Makken [88]
  Panama Panama-Stad G. de Wolf
  Papoea-Nieuw-Guinea (consulaat) Port Moresby J. van der Kreek-Garnier [89]
  Paraguay (consulaat) Asunción R. Kleinholkenborg
  Peru Lima Berend van der Heijden Paul Schellekens [90]
  Polen Warschau P.M. Kurpershoek M. Krop [91]
  Portugal Lissabon R.J. van Houtum (2006) H. Froger [92]
  Puerto Rico (consulaat) San Juan F. Haacke
  Qatar (consulaat) Doha H. Venema
  Roemenië Boekarest Tanya M.W.J.A. van Gool Jaap Werner [93]
  Rusland Moskou Ron Keller Jan-Paul Dirkse [94]
  Rwanda Kigali Frank Makken Peter Schönherr [95]
  Saint Kitts en Nevis (consulaat) Basseterre D. Gillanders
  Saint Lucia (consulaat) Castries P. Devaux
  Saint Vincent en de Grenadines (consulaat) Kingstown C. Crichton
  Samoa (consulaat) Apia J. Betham
  Sao Tomé en Principe (consulaat) Sao Tomé A. Henriques
  Saoedi-Arabië Riyad Ron G. Strikker Nicolaas Beets [96]
  Senegal Dakar Gerben de Jong
  ook Ambassadeur voor Gambia, Guinee, Guinee Bissau, Kaapverdië, Mauritanië, Liberia en Sierra Leone J.G.W. Jansing [97]
  Servië Belgrado J.P.M. van Dartel (2006) ? [98]
  Seychellen (consulaat) Mahé A. Geers
  Singapore Singapore Johan W. Gunivortus Jansing Chris Sanders [99]
  Slovenië Ljubljana J. Douma J.C.M. Groffen [100]
  Slowakije Bratislava Daphne Bergsma Laurent Stokvis [101]
  Soedan Khartoem N.W.M. Braakhuis A. Kooijmans [102]
  Spanje Madrid P.P. Palthe Schelto baron van Heemstra [103]
  Sri Lanka Colombo Leoni Cuelenaere S. Blankhart [104]
  Suriname Paramaribo Aart Jacobi Tanya van Gool [105]
  Swaziland (consulaat) Mbabane F. Oostergetel
  Syrië Damascus C.H.A. Hogewoning (2012) [106]
  Tanzania Dar es Salaam Ad Koekkoek B. Berendsen [107]
  Thailand Bangkok Tjaco van den Hout P. Marres [108]
  Togo (consulaat) Lomé J.J.R. Groot
  Trinidad en Tobago Port of Spain H.P.P.M. Horbach ? [109]
  Tsjechië Praag Jan-Lucas I. van Hoorn (2006) ? [110]
  Tunesië Tunis C.G. Weijers R. Rahman [111]
  Turkije Ankara J.P. Dirkse S. Gosses [112]
  Turkmenistan (consulaat) Asjchabad V. von Riessen
  Oeganda Kampala Jeroen Verheul ? [113]
  Vaticaanstad Rome Joseph Weterings H.J.C.M. barones van Lynden-Leijten [114]
  Venezuela Caracas J.G. van Vloten D.C.B. den Haas [115]
  Verenigde Arabische Emiraten Abu Dhabi D.P.M. de Waal [116]
  Verenigd Koninkrijk Londen Pim W. Waldeck (2006) ? [117]
  Verenigde Staten Washington Renée Jones-Bos (2008) C.M.J. Kröner [118]
  Wit-Rusland (consulaat) Minsk A. Vinokurov
  Zambia Lusaka Harry Molenaar Eduard J.M. Middeldorp [119]
  Zimbabwe Harare J. Weterings (2006) ?
  Zuid-Afrika Pretoria Rob de Vos Frans Engering (2004) [120]
  Zuid-Korea Seoel Hans B.M. Heinsbroek ? [121]
  Zweden Stockholm Jan Edward Craanen Antoine F. van Dongen (2004) [122]
  Zwitserland Bern Peter Schönherr Edo Hofland [123]
  De 44-jarige Joep Wijnands is in 2009 de jongste ambassadeur.


  Maak melding

 17. Beste Shanice,

  Nederland staat torenhoog in de top van rijkste landen in de wereld.

  Suriname staat torenhoog in de top 10 van de meest corrupte landen ter wereld,

  Dat is het verschil.


  Maak melding

 18. Ach, is in principe ook geen vereiste.

  Als het nodig blijkt, dan sturen we gewoon Johnny van de H, op pad.
  Die weet wel van wanten.

  Bovendien hoeven de ‘witte’ Nederlanders zich geen zorgen te maken,want in de praktijk, breken de suri’s bijna hun nek om de Nederlanders op hun gemak te stellen.

  Dus datie….


  Maak melding

 19. Tedje,

  Jij hebt een prima visie!
  Ik ben het absoluut met jou eens!
  Suriname moet resoluut het verzoek van Nederland afwijzen. Dan is Suriname verlost van dat chantage politiek van de Nederlandse overheid.

  De afgelopen tijd is gebleken dat de zakelijke relatie tussen beide landen prima werkt.
  Dus houden zo!
  Als de surinaamse en Nederlandse onderdanen en zakenlieden maar goed met elkaar overweg kunnen dan kan die Nederlandse ambassadeur lekker in Nederland blijven.
  Voor Suriname heeft die Nederlandse ambassadeur geen toegevoegde waarde en zoals jij aangeeft ook niet voor Nederland.
  Dus nogmaals, houden zo!


  Maak melding

 20. @ Henk Molenaar, de president heeft z’n prognose bijgesteld, dus voor jou valt er niks te vangen of anders te toucheren !

  Check en lees nou eens goed wat er in het land gebeurd, want jou NF bazen frustreren en saboteren de werkzaamhden van deze president.
  Indien er geen sabotage en ondermijning van z’n gezag was geweest dan had pres. Bouterse zeker zijn doelstellingen gehaald.

  Maar ja, jullie denken slim te wezen door Bouterse aan te vallen en aan te spreken op z’n beloftes onderwijl jullie keihard tegenwerken en bewus contraproductief bezig zijn.

  Jullie zijn niet alleen de laatste der Suri slaven van Nederland, maar ook de laatste Suri Farizeeers!

  Mi bari yu, dus kijk uit !


  Maak melding

 21. @paraman en milton.

  We kijken voor niemand uit!
  Wat denken jullie wel.
  Jullie zijn nu openlijk Henk Molenaar aan het bedreigen.

  Jullie beginnen weer met dreigementen!
  Dit keer staat alles online.
  De database van wkn staat in de US.
  Wat denken jullie te kunnen doen???

  Bouterse is een psychopathische crimineel, moordenaar en junkie.
  klaar……………

  Oppleuren sicko’s, we leven niet in de jaren tachtig!

  Henk Molenaar ik zou aangifte doen, hun ip-adres is bekend!
  Uitprinten en meenemen.

  En dit moeten rechtgeaarde paarsen voorstellen, vieze vuile bermratten zijn het!


  Maak melding

 22. @Henk

  Yep!

  verschil moet er zijn!

  Nederland staat in de toptien van de meest pedofiele land ter wereld.

  Suriname staat in de toptien van de meest groene land
  ter wereld.

  Trouwens Henk,

  Wat heb jij toch steeds te zoeken in een land dat zo corrupt, zo armtierig, zo misdadig etc..etcc is?

  Noem alle negatieve aspecten maar op en Suriname heeft het! In jouw optiek althans.
  Maar desondanks dat ben je toch wel zeer regelmatig in Suriname.
  Als ik al die negativiteit van jou over Suriname aanhoor dan zou ik dat land mijden als de pest en links laten liggen!
  Maar niet Henk Molenaar. Telkens wanneer je een reactie hebt vermeld je daarop dat je in Su bent.
  Op basis van negatieve houding jegens Suriname kan ik mij niet voorstellen dat jij je gelukkig voelt wanneer je in Su bent.
  Hoe dan??
  Of lijd je een beetje aan zelfkastijding?

  In Spanje, Turkye etc.. hebben ze ook zon hoor!


  Maak melding

 23. nederland ziet in dat er veel mogelijkheden zijn in suriname.
  Suriname is het zat om achter ze aan te lopen.
  Het surinaamse volk is nu jong, ontwikkeld en geschoold.
  zij weten nu veel meer dan de vorige generatie die alleen maar ja knikten tegen Holland!!
  volgend verkiezing wint bouterse weer, dankzij de jongeren.


  Maak melding

 24. Henk molenaar is pigmentloos, deze pigmentloze gasten zijn geboren hypokrieten. Het maakt deze hypokriet dus niets uit.

  Esmerald maak je niet druk wat Paraman en Milton proberen te zeggen is dat wij vaderlandslievende en waarachtige Surinamers nu op onze hoede zijn, landverraders als jouw en henk moeten dus oppassen, wij zullen niet toestaan dat jullie het land van ons komen saboteren. 1996 zijn we nog steeds niet vergeten, die binnenlandse oorlog die jullie landverraders hebben geinstigeert zijn we niet vergeten.

  Het is dus geen bedreiging maar een waarschuwing. Un de na ai. Het liefst zou ik jullie landverraders die alleen maar negatief over Suriname te lullen hebben, helemaal niet in Suriname willen zien.

  Jullie hebben geen yeye, geen ziel, geen zelfrespect en geen eigenwaarde, het land Suriname is een en al negatief maar jullie komen wel hiernaartoe. Mama Sranang zal jullie niet vergeten, un luku bung, jullie zijn vervloekt.


  Maak melding

 25. Dat Nederland een dikke vinger in de pap heeft aangaande de gebeurtenissen in de jaren 80 dat is niet alleen een vermoeden dat is gewoon een feit, kijkende naar de acties van Bouterse toen en van Bouterse nu geeft wel aan hoe de vork in de steel zat.
  Bouterse heeft er de vruchten van geplukt en zo gefrustreerd als hij nu is omdat hij een wiel van de Nederlandse overheid toen was, zo dwars ligt hij nu ten opzichte van de Surinaamse bevolking hoe moeilijk is het om verantwoordelijkheid te nemen voor je daden?
  Hoe makkelijk is het om een amnestie wet er door heen te drukken?
  Als je dan zo gefrustreerd over de Nederlandse overheid bent geef dan zelf openheid van zaken.

  Aangaande de Ambassadeur je kunt wel roepen dat je erkenning van de regering wil maar deze zul je niet krijgen zolang jezelf als dictator bezig bent.


  Maak melding

 26. @Henk,
  Nu je al ruim een maand in SU bent, stel ik voor dat je naar zoveel mogelijk plaatsen gaat en ook die grote mond van je opentrekt en al die die negatieve dingen die je over Suriname en de Surinamers in SU verkondigd, op die plekken ook gaat doen.
  Wedden dat je in de straten van SU een konijn bent?


  Maak melding

 27. Beste Forummers,

  Hij ….. dat hij barst, hij zit gewoon in Holland.
  Als ik in SU ben is het laatste wat ik doe, achter de pc de hele dag en nacht gaan zitten.


  Maak melding

 28. @sabidierie

  Jou baas is een landverrader, niet ikke hoor.
  Hij heeft zijn eigen volk vermoord in opdracht van…..tenminste dat zegt ie.
  In opdracht van de kolonisator en de ‘witjes’ dus.

  Ondertussen woont zijn dochter nog steeds in Ned, en 1e Ingrid heeft ook een Ned paspoort, zijn enige echte liefde voor wie die nog steeds alles doet.

  Bewijs maar dat hij geen moordenaar, landverrader, cokedealer en crimineel is.

  Kom met je bewijzen, want voorlopig zal hij tot zijn dood deze smet over zich dragen, totdat het tegendeel is bewezen.

  Klaar!

  Dus hou je mond dicht over landverraders, oké,
  En btw, wat voor ziel heb jij zeg, leg uit?

  Je woont in het land dat je dagelijks uitkotst en je vreet van alle voorzieningen die Nederland bied.
  Jonge ken je s’ morgens wel in de spiegel kijken….ik heb met je te doen hoor.

  Waktie ben jij ook een gevluchte old soldiers die in dienst is/was van de Ned Krijgsm, net als die 2 hierboven.
  Wanneer dringt het nu eens een keer door dat we in 2012 leven!
  Jullie zijn ouwe verkaasde soldiers, niet voorruit te branden.

  Wat een farce!


  Maak melding

 29. Roy,

  Dat is ook het enige wat ‘de grote leeuw’ nog kan doen.
  Loeren.. en daar zal het ook wel bij blijven.
  Voor de rest kan de leeuw niks klaarmaken. niks, nada, ..
  miauw, miauw…


  Maak melding

 30. wel of geen nederlandse ambasadeur niet echt belangrijk.
  de boodschap naar nederland is duidelijk zie ons niet als onderdanen van de koningin maar een onafhakelijke republiek en zie ons als zakenpartner niet als domme slaven. die tijd is voorbij.
  een ding blijft een feit al die witte mannen zijn niet te vertrouwen ze spelen allemaal onder een hoedje ze hebben geduld en als de tijd daar is worden we weer gepakt. het zijn diezelfde mensen met hun voc mentaliteit en wat uit die voc mentaliteit is voort gekomen hoef ik niet uit te leggen als je het niet weet pak een boek of ga googlen.
  graag wil ik dat de suri politici mijn su pas regelen zodat ik als een marokaan of turk een dubbele nationaliteit kan hebben ik wil ook suri zijn ben geboren in 1967 waar blijft mijn boek exelentie mijnheer de president.
  laat je niet gek maken door die wereld economie er is een eurocrisis wij europeanen zijn op zoek naar geld maxima etc zoeken het overal daarom waren ze laatst in brasil oa. ze willen ons doen geloven dat jullie niets kunnen zodat je gaat denken dat je ze echt nodig hebt om die bruggen te bouwen etc.
  suriname heeft genoeg mogelijkheden en genoeg geld de wereld is groot dus kies je partners goed met wie je een lange verstandhouding met wederzijds respect wilt onderhouden.
  investeer naar de toekomst dat betekent zorg dat je bevolking goed geschoold wordt zowel technisch als op andere vlakken. vertrouw op eigen kracht
  en zorg dat al die illigalen worden geregistreerd en doekoe betalen want su dollar heeft waarde laat ze betalen en goed ook.
  oja en zorg dat ik mijn su paspoort kan komen halen ik wil een dubble nationaliteit zodat ik mijn nederlandse natio dadelijk kan weg smijten


  Maak melding

 31. @Surinam patriot , Je lult alleen maar uit je nek omtrent al die negatieve commentaar van je over de chinezen etc. Jij neukt zeker als baviaan 🙂 en Henk mag weer opzouten naar Holland met al die zielige opmerkingen van je…zoveel praatjes….maar goed je leeft je wel uit op deze forum LOL


  Maak melding

 32. De ouderwetse manier van denken door de nederlandse regering en het boycotten van Suriname nu recentelijk de weigering openbaarmaking archiefmateriaal die nederland politiek en juridisch kwetsbaar maakt komt nederland internationaal niet goed uit. Het is maar een tweestrijd een politieke oorlog tussen deze twee van oudheids met elkaar verbonden landen. En de diaspora zit er tussen. Deze ontwikkeling kan nooit positief effectueren in het belang van beide volkeren en moet er heel gauw een oplossing voor dit diplomatiek probleem komen. De wereld kijkt toe. Het is ook ondenkbaar dat een ambassadeur van beide landen niet in des lands geaccrediteerd is. NDP wil rust in de tent na al de diplomatieke botsingen tussen deze twee landen. Buitenlandse zaken onder Rosenthal is niet diplomatisch genoeg geweest om zijn vertegenwoordiging terug te roepen want daarmee creeert hij ontzag en totale controle- en zichtverlies over de ontwikkelingen in Suriname en blijkt nu een moeizame en verkeerde zet van nederland te zijn geweest. Deze regering heeft liever geen bemoeienis van nederland sinds hun aantreden en dat was geen geheim.


  Maak melding

 33. Dat is heel correct en ik ben ook 100% eens met de Min. v. B.Z Mr. W.L
  NL dacht dat ze met allerlei onderdrukking/hindernissen/sabotage/valse informatie/vieze politiek van de Democratische Regering van SU zijn doel zou bereiken, maar juist zijn ze zelf in de val terecht gekomen.
  Het enigste oplossing is om deze democratische/wettige Regering te accepteren, het is niet moeilijk en met een goede onderlinge relatie te beginnen tussen beide landen.
  We zijn benieuwd wanneer er een Regering delegatie vanuit NL naar SU komt en wanneer de Pres. DDB naar NL gaat om daar te bespreken.
  Het zou een geweldige ontwikkeling zijn, waardoor beide landen volk zouden schudden van enthousiasme en geluk.
  Dus einde RUZIE.
  Opmerking: NL moet nu als eerste stappen ondernemen, omdat ze eerst begonnen waren met ruzie,sabotage en stop zetten van de goede relatie tussen beide landen.


  Maak melding

 34. Hahah moet je die paarse garnalen horen op dit forum. Ze beschouwen het verzoek van NL voor een de installatie van een ambassadeur als een knieval van Nederland. Maar deze leken weten niet hoe het gaat in het internationaal diplomatieke verkeer. Er mag wel sprake zijn van een een dal in de betrekkingen tussen Suriname en NL maar er is geen staat van oorlog. Beide landen hebben de plicht, ondanks de meningsverschillen, om over en weer diplomatieke betrekkingen te verbeteren dan wel te consolideren. Het is vrij normaal dat NL een dergelijk verzoek doet en hoeft geenszins te betekenen dat NL van gedachten is veranderd inzake de Amnestiewet. Zo bekeken getuigt dat juist van beschaving om een dergelijke verzoek te doen los van de standpunten tussen partijen.


  Maak melding

 35. Nederland ,
  het is gewoon tijd dat jullie de surinaamse ambassade op jullie grondgebied eruit moeten schoppen!
  Aangezien jullie zaken op internationaal diplomatieke wijze willen oplossen en niet als schoften als de surinaamse pseudo diplomaten,zijn wij daarom dus niet verbaasd dat jullie niet tot deze stap nog zijn overgegaan!
  Met de sluiting van de surinaamse ambassade zullen de ogen van de slapende surinamers automatisch opengaan. De visa uitgifte moet ook stopgezet worden door jullie!
  Dan pas gaat men hier in Suriname beseffen hoe ze gevangen zitten in de kooi van bouta de bruut. Want geen visa voor Nederland wil zeggen geen reis naar geen enkel europees land aangezien Nederland als connectie station gezien wordt om naar de andere europese landen te vliegen.Heb je geen visa voor Nederland dan blijf je dus maar in Suriname.
  Daarom dat het ook niet moeilijk te raden is waarom Bouta ,somo ,lackin en naarendorp bv zich niet druk maken om de surinaamse ambassade in Nederland. Zij weten dat jullie zich niet als schoften gaan gedragen zoals zijzelf het tentoonstellen over de gehele wereld,maar ze weten dat jullie proffesionelen zijn en zaken op diplomatieke basis gaan proberen op te lossen.
  Stel je voor je sluit de surinaamse ambassade in Nederland ,hoe denk jij dat Somo naar djakarta gaat om bij Amina te zijn vooral tijdens de kerstdagen?
  Neen hoor Somo gaat de backtrack route via Nickerie niet kiezen hoor en de oceanen niet pagaaiend in een korjaal willen doorbrengen om dan te belanden bij Amina liefje!
  Dankzij het open poort van jullie zijn de criminele ndp ministers nog in staat de wereld rond te reizen gewoon voor zomaar.
  Sluit de surinaamse ambassade in Nederland meneer Nederland en dan pas gaan wij zien we meer gaat lijden onder deze regeling die door Suriname is begonnen!
  Het zijn de surinamers die gaan lijden en samen met ons ook Lackin en zijn paarse caravan!!


  Maak melding

 36. @boss ace

  Oh,je hoeft niet op Suriname te wachten om je nederlandse nationaliteit op te geven!
  Je kan elk ogenblik bij de nederlandse autoriteiten binnenstappen en melden dat je van nationaliteit wil verwisselen. Je wordt dan surinamer binnen enkele minuten!
  Waarom wacht je tot later.
  Je kan NU alvast beginnen.
  Tja ,ik weet dat afscheid nemen van de sociale voorzieningen in Nederland niet gemakkelijk is!


  Maak melding

 37. esmerald voor mij ben jij nog steeds een van de grootste landverraders hier op waterkant.net, dat is een feit, bewijs dat je dat niet bent.

  Jij bent echt een debiel, jij beschuldigt de president van alles en nog wat en ik moet bewijzen dat het niet zo is, wat dat betreft ben jij een typische fronter. Ik zou zeggen staaf je beschuldigingen maar met bewijzen, verras ons hier en kom op met je bewijzen, gek.


  Maak melding

 38. Esmerald trouwens weet je wat, momenteel zit ik met mijn blote bast onder een boom te genieten van de ochtend zon met mijn laptop. Jij daarentegen zit als een rat in de val, je hebt geen keus dan de witte man zijn kont te likken, anders wordt je steun ingetrokken, idioot


  Maak melding

 39. @Ray

  Ken jij het internationaal recht wel van ambassades?

  Het grondgebied in elk ander land waar een ambassadegebouw van een bevriende natie is gehuisvest
  wordt beschouwd als eigen grondgebied van dat vertegenwoordigend land. Voordat jij en je makkers brabelen en kreunen op deze site is het verstandig eerst nota van zaken goed door te nemen.


  Maak melding

 40. Dit is het TOPPUNT van wederzijds pesterijen!Twee onvolwassenen.Totaal geen wederzijds RESPECt!Wat wil men hiermee bereiken??Niets..het schaadt alleen maar de economie.De een toont de VOC-mentaliteit,de andere de rebellen mentaliteit.Wie heeft de langste adem?


  Maak melding

 41. Wederzijds Respect:

  De Regering van het Koninkrijk de Nederlanden toont respect voor de democratisch gekozen President van de Republiek Suriname en nodigt hem uit voor een staatsbezoek.

  De President van de Republiek Suriname toont respect voor het vonnis van de Hoge Raad en meldt zich voor het uitzitten van zijn opgelegde gevangenisstraf.

  Wie zet de eerste stap?


  Maak melding

 42. Dit krijg je wanneer een drugs veroordeelde crimineel, dictator en genocide pleger zich president waant in jou land.
  Als ik het mag zeggen dan adviseer ik om alle banden met Suriname te verbreken, laat ze het lekker zelf bekijken.
  Lackin zijn domheid is voor die schapen.
  In Argentinie laten ze zien dat dictators en hun meelopers levenslang de bak in worden gesmeten. Bouterse jou tijd komt nog.


  Maak melding

 43. Suriname ziet geen noodzaak tot…….
  Hey but WHO CARES ? lekker belangrijk, in Den Haag, het CENTRUM van de wereld liggen ze daar niet wakker van.
  Het was wel handig geweest als er een ambassadeur op die post zat, al was het alleen maar om samen met Parijs en Washington, de criminele activiteiten van de veroordeelde drugsbarron die zich Pres mag noemen nauwlettend in de gaten te houden, en informatie uit te wisselen.
  Maar ja Big brother Washington en Parijs is watching…………


  Maak melding

 44. Ach ja , mensen moeten zich toch ergens kunnen uitleven want er wordt toch niet gecheckt kwa scheldwoorden of beledigingen.

  Kijk maar naar de ware tijd forum, die zat ook vol met schelden en racistische opmerkingen vandaar hebben ze die forum gesloten.

  Je hebt bepaalde gasten hierzo op deze forum die zichzelf lekker uitleven door andere bevolkingsgroepen zwart te maken of te beledigen want ze hebben blijkbaar toch niks te doen.


  Maak melding

 45. @sabidieri

  Wow,je wordt flink beloond voor het likken van de kont van je baasje ,bouta ,de amnestie koning van Suriname!Een laptop…wow…is het likken van bouta zijn kont een laptop waard…echtwaar!?
  Hen je ook nog als bonus beloning de titel van KANSARME’voor je deur hangen?!


  Maak melding

 46. Ray,

  je bent letterlijk en figuurlijk aan het miauwen maar inmiddels weten we dat het miauwen geen geen deuk in een pak boter kan krijgen.
  ..en het miauwen blijft maar door gaan…
  miauw, miauw, miauw, miauw, miauw…
  Jij en sommige contra’s hier op dit forum zijn nog de enigen waar Nederland nog enige indruk kan maken!
  Suriname zal nimmer meer door de knieën gaan voor
  de chantage politiek vanuit Nederland.
  Dan mag Nederland nog duizenden ambassades hebben over de hele wereld, dan mag Nederland nog de grootste economie van de wereld hebben, maar Suriname zal nimmer maar dan ook nimmer meer buigen voor chantage politiek vanuit Nederland.
  We leven niet meer in de jaren tachtig!

  Roy, dat jij je nog door Nederland wil laten dicteren en op alles vanuit Nederland ja en amen roept is jouw pakkie aan maar wij nationalisten zijn dat station allang gepasseerd!


  Maak melding

 47. ESMERALD: Let maar niet op de primitieve reacties van o.a. onze SABIDIERIE,die heeft een lage persoonlijke ontwikkeling menbtaal niet stabiel en is verbaal niet sterk, en heeft al helemaal geen flauw benul van diplomatie inhoud.
  Ik hoop voor hem dat de boom waar die onder ligt in zn blote bast geen klapperboom is, want als die een kokosvruch op zn hoofd krijgt dan vergaat de laatste hoop dat het ooit nog goedkomt met hem, dan rest hem alleen nog de polonaise van de totaalmalloten…….


  Maak melding

 48. ray het likken van de President heeft mij nog een laptopp opgeleverd die ik kan gebruiken zonder een dikke jas aan te trekken.

  Het likken van de witte man heeft jou daarentegen niets opgeleverd, integendeel ben je je zelfrespect, eigenwaarde en alles wat je menswaardig zou moeten maken kwijtgeraakt, je wordt als minderwaardig gezien. Daarom veracht ik Typisch als jou en esmerald. Jij mensonwaardig ding.


  Maak melding

 49. who cares, typisch om zo een nick te kiezen. Jij stelt niets voor, je zal ook nooit iets voorstellen, je behoort samen met esmerald en ray tot het schuim der aarde.


  Maak melding

 50. Onderstaande was mijn reactie van gisteren en is nog steeds van toepassing. Wie hier niet mee eens is, mag de pot op, klaar.

  ——————————————

  Suriname heeft gelijk, Nederland heeft zijn ambassadeur teruggeroepen om die amnestiewet. Ze hebben commentaar geleverd op het democratisch proces in Suriname en hebben de DNA geschoffeerd om kritiek te leveren op wetten die de DNA heeft aangenomen.

  Volgens Rutte zou Suriname het merken wat de gevolgen zijn.

  De amnestiewet is nog steeds van kracht en nu wil Nederland zijn ambassadeur terugsturen, zo werkt het natuurlijk niet.

  Nederland hoort eerst Excuses aan te bieden aan de Surinaamse DNA, Regering en het volk, voor de flagrante inmenging in Surinaamse binnenlandse aangelegenheden.

  Nederland hoort de archieven toegankelijk te maken of door te sturen naar Suriname, die hebben officieel naar de gevraagd, dit voor onze waarheidsvinding.

  Nederland zal moeten beloven NOOIT MEER met Surinaamse binnenlandse aangelegenheden te bemoeien.

  Feit is en blijft dat de negatievelingen nu weer de deur op hun bek krijgen, Nederland komt met hangende pootjes terug en Suriname heeft alle tijd.

  Wennen jullie maar aan de nieuwe realiteit, Suriname vaart zijn eigen koers. Voor Suriname is Nederland niet het allerbelangrijkste.


  Maak melding

 51. Sabidieri de slimmerik,
  weer iets waaruit blijkt dat jij geen kaas van de wereld gegeten hebt.

  “Feit is en blijft dat de negatievelingen nu weer de deur op hun bek krijgen, Nederland komt met hangende pootjes terug en Suriname heeft alle tijd.”


  Maak melding

 52. @Sabidieri

  In Nederland gebeuren de meest gruwelijke dingen.
  Paters die kinderen misbruiken, gekken die in een winkelcentrum mensen doodschieten, creches waar kinderen massaal worden misbruikt, hoge politiemensen die in drugs handelen en vervolgens in hun huis worden vermoord, politiemensen die hun buurmeisje vermoorden,
  chirurgen die voor eigen plezier hersensoperaties uitvoeren terwijl dat niet nodig is en ga zo maar door.
  Maar het is zeer frappant dat mensen zoals, Ray, Esmerald, Koos, Medusa, Gmap en dergelijk deze gruweldaden steeds met de mantel der liefde omkleden.

  Maar Bouterse hoeft maar een scheetje te laten dan
  zijn het deze zelfde mensen die Suriname voor alles en nog wat uitmaken. Dan zijn de negatieve reacties niet van de lucht. Suriname dit, Suriname dat…

  Suriname is weliswaar geen paradijs maar Nederland zeker ook niet!


  Maak melding

 53. @Jaïr,
  Omdat mensen het niet eens zijn met Bouta verdedigen ze de nederlanders en hun problemen??
  Volgens mij hebben ze het over de problemen in Suriname, en de Surinaamse regering.
  En hoe makkelijk jij je ogen sluit voor de zaken die hier in Suriname gebeuren zegt wel genoeg denk ik.


  Maak melding

 54. kamper je bent veels te dom om te begrijpen waar Jair het over heeft. Laat het reageren over aan de slimmere onder ons.

  Jair typisch als kamper en de rest van die hypokrieten zien liever de splinter bij de ander en vergeten voor het gemak hun eigen grote balk.


  Maak melding

 55. @Sabidieri

  Kijk bouta je baasje kan je met niemand in de wereld gaan vergelijken ,dat bestaat gewoonweg niet. Behalve bouta je baasje is er geen tweede persoon in de wereld te vinden die regeert met Amnestie. Waarschijnlijk is amnestie niet iets om trots op te zijn,want anders zou het krioelen in de wereld met de presidenten met Amnestie.
  Voor het likken van de nederlanders krijg je niks,dat klopt omdat het likken daar niet bestaat!
  Billelikkerij en kontlikkerij dat bestaat daar niet vandaar ook geen amnestie voor niemand!
  Je doet je best hoor moet ik toegeven ,baja als je nog harder je kont van je baasje likt bouwt hij straks nog een kasteel voor je. Dat billelikkerij je heel ver brengt in Suriname ,daar ben je het levendige vb van!

  Nederland is nog beschaafd om toe te geven dat er een dossier bestaat,alleen denk ik niet dat je baasje blij ermee is,want je zou gedacht hebben ,hij bouta zou het hardst schreeuwen want dat zou zijn zogenemmde onschuld kunnen bewijzen. telkens wanneer zijn volgelingen zoals jij roepen om het dossier open te maken zou hij het liefst kogelbrieven voor jullie willen sturen,want eerlijk de gedachte dat de dossiers straks opengaan doet hem huiveren!hij is bangh dat hij zijjn amnestie vaarwel moet zeggen!
  Ps
  Het dossier over 8dec 1982,
  heb jij dat in je bezit,of moeten wij dat gaan opvragen elders in de wereld?!
  Dat je baasje geen dossiers bijhoudt is al gebleken,zijn doel is gewoon om de boel van de aardbodem weg te wissen en zijn volgelingen die het voor hem gaan opnemen!Zijn revo en geen dossiers bij hem?!!
  O,hij had namenlijk gedacht ..geen getuigen dus geen dossiers!
  Wel je baasje was wrong!
  Hij zit in het nauw gedreven. There is no way out for him!
  hahahaaaaaaa,….whahahaaaaa…..


  Maak melding

 56. @Jair

  Voordat je Sabidieri hier versterking komt verlenen moet je eerst je huiswerk gedaan hebben,ik bedoel onderzoek naar de surinaamse gebeurtenissen eerst doen mbv website’s!
  Je gaat bv schrikken van het nieuws dat er in Suriname groepsverkrachtingen voorkomen,en opa’s en stiefvaders aan de vagina’s van hun klein kinderen zitten!
  Waarom doen jullie ,de bouta volgelingen dus ,alsof de moorden die bouta gepleegd heeft geen criminele daden zijn geweest!
  POTVERDORRIE,hij heeft 15 mensen in 1 nacht geexecuteerd!!!15 ongewapende en onschuldige burgers van Suriname,dan heb ik het nog niet over de MOIWANA moorden aan zijn handen en de moord op politie inspecteur Gooding!!
  En Amnestie !!!Waarom heeft hij dan Amnestie!!!!
  Wij zijn er zeker van dat niemand in de regerin g van NEDERLAND met amnestie rondloopt!
  Alle mensen die zij geloven die amnestie verdienen zitten weggestopt in de nederlandse gevangenissen daar!!!In suriname lopen ze vrij rond met amnestie alsof het de mode is van 2012 !!!
  Oh,en alle gekken die denken dat ze leiders kunnen worden in Nederland zitten netjes in een PSYCHIATRISCHE inrichting omdat ze een gevaar betekenen voor het volk aldaar. Maar in Suriname heb je de amnesialijders die voor het zeggen hebben en mijn God ze kunnen op Boxel een show ‘van zo heb je me niet gezien’ voor je kunnen opzetten.En als je denkt dat in Suriname geen moord of geweld onder de burgers bijna dagelijks plaatsvinden dan leef je op een ander planeet en het kan onmogenlijk planeet AARDE zijn!!
  Dus eerst je huiswerk doen en dan je bizarre reakties neerschrijven ,okay!


  Maak melding

 57. Kamper,

  Ik sluit mijn ogen absoluut niet voor de problemen
  in Suriname. Want er zijn problemen zat in Suriname.
  Net als hoe er problemen zat zijn in Nederland.

  waar het bij mij om gaat is dat er bij de reacties van
  de mensen zoals Ray, Esmerald, koos.. totaal geen evenwichtigheid is in hun mening.
  In de optiek van deze mensen is het in Suriname louter kommer en kwel terwijl het in de ogen van deze mensen
  Nederland een paradijselijke staat is waar geen misstanden plaatsvinden.

  Dus Kamper,
  In Suriname is er werk aan de winkel.
  maar mij gaat het om de evenwichtigheid van de berichtgeving.


  Maak melding

 58. Het nederlandse versie van het ambassade gebeuren die Lackin niet heeft verteld,

  Nederland wil graag dat haar ambassade in Paramaribo geleid wordt door een ambassadeur. Het land heeft een zogenaamd ‘agrément’ gevraagd voor een nieuwe ambassadeur, maar de Surinaamse regering heeft die goedkeuring nog niet verleend.

  Dit zei de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans vandaag, woensdag 19 december 2012, in de Tweede Kamer, aldus de Ware Tijd.

  Mocht Suriname alsnog het ‘agrément’ verlenen, dan zal Nederland een ambassadeur naar Paramaribo sturen, zei de bewindsman op vragen van SP-Kamerlid Harry van Bommel.

  Volgens Timmermans heeft Nederland haar diplomatieke vertegenwoordiging in Paramaribo nooit gewijzigd van ambassadeursniveau naar tijdelijk zaakgelastigde. Daarentegen heeft Suriname er wel voor gekozen om haar diplomatieke vertegenwoordiging in Nederland te ‘verlagen’ naar een ander niveau, aldus Timmermans.

  De voormalige Nederlandse ambassadeur, Aart Jacobi, werd begin april van dit jaar, na de aanname door De Nationale Assemblee van de gewijzigde Amnestiewet, voor overleg teruggeroepen en omdat er geen ‘agrément’ is verleend voor een nieuwe ambassadeur, wordt voorlopig volstaan met een tijdelijk zaakgelastigde. Jacobi is sinds 13 augustus Nederlands ambassadeur in Beijing, China.
  December 19, 2012


  Maak melding

 59. @Jair

  Probeer Suriname te helpen verlossen van de moordenaar die jij als de paarse god ziet okay!
  Ik zou willen zien of jij een moordenaar zou toestaan in je huis te komen blijven en dan de baas over jouw en je gezin te spelen!!


  Maak melding

 60. @Shanice

  Ik weiger te geloven dat jij ouder kan zijn dan 10 jaar ,dus een discussie aangaan met jouw zie ik daarom als VERBODEN!

  Einde discussie met jouw!


  Maak melding

 61. Ray,

  Gezien jouw grammaticaal gestuntel schat ik jou niet hoger in dan de lagere school 2e klas ofzo daarna kon je het niet meer bijbenen en ben je van school getrapt.
  Wees blij dat ik bereid ben om met jou de discussie aan te gaan. Want eigenlijk zou ik dat aan mijn dochtertje van vijf jaar over moeten over laten.

  je weet niet eens het verschil tussen een zelfstandig naamwoord en en een bezittelijk voornaam woord

  Einde discussie, ongeletterde idioot!


  Maak melding

 62. Ray: Onze Shanice is evenals SABIDIERIE en JAIR wel ouder dan 10 jr. ze zijn volwassen, maar beiden hebben het verstandelijk vermogen van een kind van 4 jr. een vorm van zwakzinnigheid…….


  Maak melding

 63. Je kan lackin toch geen ongelijk geven…nederland denkt dat zij bepaalt maar ze hebben het mis….suriname moet nederland laten inzien dat zij zich niet laten onderwerpen.ze moeten respect hebben voor de democratisch gekozen regering bouterse die door het surinaamse volk gekozen is…ze denken nog steeds bekrompen en dat ze in suriname kunnen bepalen wie gekozen wordt .
  Ik ben dan ook blij dat de regering bouterse stand houdt. Ik erger mij als nederland anderen de les wil komen voor lezen terwijl ze zeggen dat ze democraat zijn.
  Ja het is geen front die regeert hoor het is paars . Het zou een belediging zijn voor het surinaamse volk als nederland had bereikt wat zij graag wilde hebben.
  Daarom is het goed om een ambassade ook in frankrijk te hebben .


  Maak melding

 64. Donderdag 20 december 2012 om 15:12 uur, door Ray
  @Jair

  Probeer Suriname te helpen verlossen van de moordenaar die jij als de paarse god ziet okay!

  ————————————————

  Bovenstaande schrijft zieke ray.

  Het is dus geen moment in deze zieke geest opgekomen dat er juist mensen zijn in Suriname die trots zijn op deze daadkrachtige en progressieve President.

  Wie zou anders President moeten zijn, Santokie??? dat zou echt een onvoorziene ramp zijn. Wij willen geen eenkennige President in Suriname.

  Trouwens wel leuk dat ray denkt via waterkant.net Suriname te kunnen verlossen van iemand??

  Alleen als je goed ziek bent en of hallucineert heb je dad soort overmoedige gedachtegangen.

  Wij zitten hier in Suriname en zijn trots op onze President en wij gaan door zoals eerder vermeld tot 2020 met deze President. Daarna krijgen we een andere jonge dynamische President die de NDP ideologie van Vaderlandsliefde, Eenheid, Daadkracht,Eerlijkheid en Rechtvaardigheid tot zich eigen heeft gemaakt.

  Geen FRONT geboefte meer aan de macht in Suriname, NOOIT MEER.


  Maak melding

 65. Opvallend.
  1) We sluiten onze ogen voor de dingen die mis gaan in de Nederlandse samenleving.
  2) regels die volgens die NDPers aangescherpt.
  Hier in Nedrland word je 1x 24 uur op de hoogte gehoden wat in Nederland gebeurd en daar buiten informatie zat op radio,televisie en internet. geen enkele journalist hoeft bang te zijn voor zijn leven hier in dit land.
  over de verscherping of het na leven van de regels op WKN heb ik geen enkele probleem,waar ik wel een probleem mee zijn die hypocriete paarse moraalridders
  die vergeten zijn hoe ze twee jaar geleden tekeer gingen op WKN,
  men zeg wie de bal kaats moet het terug verwachten, ze zijn die scheldkannadee van hun baasje vergeten in ocer.verbeter de wereld, begin bij je zelf.

  de bal kaats moet hem terug verwachten


  Maak melding

 66. suriname is en blijft een piepende muis en nederland is en blijft een tandeloze tijger die groentesoep eet. Maar bottomline is dat die tandeloze tijger toch meer ontzag inboezemt dan die piepende muis


  Maak melding

 67. suriname is en blijft een piepende muis en nederland is en blijft een tandeloze leeuw die groentesoep eet. Maar bottomline is dat die tandeloze leeuw toch meer ontzag inboezemt dan die piepende muis


  Maak melding

 68. Olland dacht dat ze nog steeds de teugels hebben in suriname. olland wordt wakker….wij leven ano 2012 en hebben een regering die doet wat het zegt.de regering bouterse is een vredelievende regering die met wederzijts respect behandeld wil worden….het is toch beter normale betrekkingen te hebben met het moeder land maar je ziet duidelijk dat olland suriname dacht te kleineren.
  Bouterse en het sirinaamse volk willen goede betrekkingen er woont de helft van het surinaamse volk in olland ….sommigen zijn zelfs redimusu geworden en heulen
  men zegt wiens brood men eet diens woord men spreekt.dat merk je bij die redimusus…ze hebben geen keus ze hebben geen moer nog in suriname nog in olland dus hebben ze geen zelf vertrouwen laatstaan geloof in eigen kunnen.
  Je kan aan hun reacties zien dat ze nog steeds niets geleerd hebben ….deze redimusus geloven niet in srd maar in die euro….zou pero ook willen hoor.
  En vergis je niet sommigen hebben nog nooit een bezoek gebracht aan suriname ze zijn zelfs in nederland geboren of gevonden en hebben het hoogste woord.
  Boi oeng draai drie lees salto dang oeng smeer oeng go.
  Strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang


  Maak melding

 69. Gmap, je bent waarschijnlijk op een feestje geweest en je hebt enkele spreekwoorden en moeilijke woorden opgevangen en nu probeer je daarmee op dit forum indruk te maken; alleen jammer dat je waarschijnlijk wel de klok heb horen luiden maar absoluut niet weet waar de klepel hangt.

  En echt niemand die begrijpt wat je eigenlijk met jouw koeterwaalse reactie wil uitleggen , op Ray en Roy na dan die ook koeterwaals kunnen schrijven en begrijpen.( dat zijn die 2 plusjes die je hebt gekregen)

  Gmap, we weten inmiddels dat jij de lagere school niet hebt afgemaakt en op zich is dat helemaal niet erg. Maar probeer alsjeblieft niet de grote schriftgeleerde hier uit te hangen om allerlei moeilijke woorden en gezegden te gebruiken die je zelf niet begrijpt laat staan dat je die woorden kunt spellen.

  Het woord scheldkannadee dat je gebruikt komt in geen enkele woordenboek voor en we weten bij god niet wat je daarmee bedoeld.

  Schoenmaker blijf alsjeblieft bij je leest en hou het simpel met die woorden van je zodat wij ook kunnen begrijpen wat je bedoeld.

  Gmap, als je de wereld wil veranderen probeer dan eerst algemeen beschaafd Nederlands te schrijven dat begrijpend is voor iedereen en niet alleen voor Roy en Ray.


  Maak melding

 70. Wat een kansloze paupers zijn die paarse idioten toch.

  Word ik ook nog bedreigd ook…..

  De moderator kan trouwens bevestigen aan de hand van mijn IP adressen wel degelijk in Suriname ben.

  MIlton door de bocht : Indien er geen sabotage en ondermijning van z’n gezag was geweest dan had pres. Bouterse zeker zijn doelstellingen gehaald.

  Tuurlijk het is weer de schuld van anderen dat Bouterse geen enkele doelstelling haalt.

  De AOV verhoging die niet door ging is zeker ook de schuld van sabotage…

  Wat een mensen zijn jullie kansloze Paarse Paupers toch?

  Milton vertel mij eens wie de maatregelen van Bouterse saboteert……

  Ik wil graag mijn weddenschap innen, dus kom niet met lulsmoesjes


  Maak melding

 71. Die malle Henk toch!
  Heeft van alles en nog wat op en aan te merken op Suriname en volgens zijn visie is Suriname een land dat het bezoeken niet waard is omdat Suriname totaal niks te bieden heeft. Het land zit immers vol met paarse idioten.

  Maar wie is keer op keer in Suriname te vinden?
  Juist ja. Onze Henk Molenaar. Zal Suriname stiekem toch wat te bieden hebben aan Henk Molenaar?
  Of is hij toch die idioot die dag en nacht daar aan de waterkant bivakkeert?

  we benne benieuwd…


  Maak melding

 72. @ henk molenaar de tollenaar

  Surinamers zijn nakomelingen van de indianen die hier waren, de nakomelingen van de slaven die gehaald zijn uit Afrika, Azie en de enkele boeren die hiet kamen om te werken. pas jij in een van de drie?? ik denk vvan nee dus hou je grote bel dicht over suri en Surinamers, niet omdat jij een verpruist en verlikt wil zeggen dat jij een srananman bent.jij vieze kankerlijder.


  Maak melding

 73. Henk Molenaar

  Wat een kansloze paupers zijn die paarse idioten toch.

  Word ik ook nog bedreigd ook…..

  De moderator kan trouwens bevestigen aan de hand van mijn IP adressen wel degelijk in Suriname ben.

  MIlton door de bocht : Indien er geen sabotage en ondermijning van z’n gezag was geweest dan had pres. Bouterse zeker zijn doelstellingen gehaald.

  Tuurlijk het is weer de schuld van anderen dat Bouterse geen enkele doelstelling haalt.

  De AOV verhoging die niet door ging is zeker ook de schuld van sabotage…

  Wat een mensen zijn jullie kansloze Paarse Paupers toch?

  Milton vertel mij eens wie de maatregelen van Bouterse saboteert……
  ik zal je zeggen wie , jij, ameerali, nieuwfront, santhoki en je vrouw


  Maak melding

 74. esmerald molenaar gmap zijn kanker redimoesoes en geen suris.
  het zijn landveraders die hun hele leven in holland gaan blijven tot ze dood gaan en in die zompige aarde daar gaan verotten.
  deze wormen zijn geen reactie waard en we gaan ze niet een aandacht geven.
  mek deng dede ini holland mek worong njang deng.
  den sakasaka beest. ..


  Maak melding

 75. Wat een onzin lees ik hier allemaal!
  Waar gaat de topic nu eigenlijk over?

  “Suriname ziet geen noodzaak voor ambassadeur Nederland”

  Al die persoonlijke vetes slaan helemaal nergens op.
  Blijf bij de topic of houdt je mond.

  Zoals al eerder geschreven, NL heeft ons hier in SU heel veel goeds gebracht, laten we dat svp niet vergeten.
  Dat de president en zijn paarse bende nu denkt dat ze zonder NL kunnen is de grootste misvatting van de eeuw.
  NL maakt in de EU en de rest van de wereld weldegelijk een groot verschil.
  NL is nu misschien even wat minder door alle economische ellende, maar laten we niet vergeten dat die ellende in Amerika is ontstaan.
  De USA leeft al vele jaren op een veel te grote voet en zo vergaat het ons mooie SU straks ook als het allemaal zo blijft doorgaan.
  SU kan niet zonder diplomatieke betrekking met NL, laten we dat vooral niet vergeten.
  NL speelt een grote rol in de EU, en de EU op haar beurt in de wereld.
  En aangezien SU ook in die zelfde wereld ligt zijn we van elkaar afhankelijk!
  SU op zichzelf heeft totaal niets in de pap te brokkelen in deze wereld waar we allemaal leven.
  Laten we dan svp ophouden te denken dat we onze eigen broek kunnen ophouden zonder de rest van de wereld!


  Maak melding

 76. @Shanice
  Bepaald pienter ben jij niet zoals jij graag zou doen willen overkomen hier!
  Met al je diploma’s erbij wat heb je dan geleerd?!!
  Dat je liever achter een moordenaar kan lopen zoals jij het doet!!????Je kiest voor een moordenaar??!!

  Whahahahaaaa,,
  Meiske ,ga liever de school bezoeken hoor….


  Maak melding

 77. @Sabidieri

  Heb jij meneer Santokhie als president mogen meemaken?!!
  Heeft meneer SANTOKHIE Amnestie nodig?!
  Hij is de ex-eervolle voorzitter van de CICAD geweest en dat zonder de hulp van Amnestie!

  Ps
  welke van deze criminelen zal de next president zijn dan?
  Dinootje,brunsie of somo,abrahams misschien of 1 van de andere amnesialijders?!
  Welke van ze gaat het worden?!!
  Aan het kiezen van een criminele president heb jij namenlijk geen gebrek,idioot die jij bent!!


  Maak melding

 78. In Nederland wilde enkele stromingen binnen de politiek dat de relatie weer wat normaler zou worden tussen Nederland en Suriname.
  Er moest gewoon iemand de eerste stap doen.

  Nou Nederland was zo dapper om dat te doen.

  En wat doet dat crimminele zooitje.
  Ze vechten het op straat uit.

  Dom en onbeschaafd.

  Raakt het Nederland? Nee naturlijk niet. Die zeggen tegen hun bondgenoten; We hebben het geprobeerd maar ze wilden niet.
  Vervolgens gaan we over tot de orde van de dag.

  Weet de bevolking in Nederland hier iets van Nee natuurijk niet. Suriname haalt in Nederland nooit het nieuws.
  In Suriname haalt Nederland wekelijks het nieuws. Zielig.


  Maak melding

 79. Raytje toch,

  Wat je probeert uit te leggen begrijp ik wel alleen
  je legt het een beetje beroerd uit.
  Intelligentie is een begrip dat je jezelf aanleert en is niet een begrip dat anderen jou aanpraten.

  Met al mijn diploma’s heb ik in elk geval geleerd om meningen van anderen altijd te respecteren en mijn visie met argumenten te omkleden.

  Jij vindt dat ik achter een moordenaar aanloop.
  Hoe jij aan die wijsheid komt weet ik niet, maar goed het is jouw visie.

  Ray,

  Wat mij betreft mag je Bouterse haten, verachten, de dood toewensen en wat dies meer zij.
  Ik zal daar absoluut niet 1 seconde minder om slapen.
  Ik laat mijn leven absoluut niet beïnvloeden door Bouterse. Die man heeft zijn dingen gedaan en daar is hij zelf verantwoordelijk voor.
  Waarom zou ik die hebi’s van die man op mijn schouders moeten nemen? Ooit zal die afstraffing wel komen.

  Ray, kennelijk kies jij ervoor dat Bouterse jouw
  verdere leven blijft beïnvloeden. Dat is een voorkeur waar jezelf voor kiest. Vind je het erg als ik daarvoor pas?

  Waar mijn belangstelling wel naar uitgaat is de ontwikkeling van Suriname. Ik ben er weliswaar niet geboren maar daar ligt in elk geval mijn roots.
  Nederland is mijn thuisland maar mijn hart klopt voor Suriname.
  Vergeleken met Nederland is Suriname een relatief
  arm land. Maar wel een land dat in ontwikkeling is .
  Natuurlijk, niet alles loopt nog naar wens maar de werkelijke ontwikkeling en zelfstandigheid is wel degelijk ingezet.
  Moet Suriname nog jaren van Nederland afhankelijk blijven of moet Suriname haar horizon verbreden en
  andere bondgenoten opzoeken?
  De relatie met Nederland is gestoeld op historie. Er zijn gemeenschappelijke kenmerken n.l. de taal, de wetgeving en de Surinamers woonachtig in Nederland die ertoe bijdragen dat de verbondenheid altijd zal blijven bestaan met Nederland. En dat moet ook!

  Ray, maar de tijd dat politiek Den Haag gaat bepalen wat er in dat Zuid Amerikaans land aan de Altantische Oceaan moet gebeuren is definitief voorbij.

  Mijn mening is dat een ieder rechtgeaarde Surinamer
  deze ontwikkeling moet toejuichen.

  Sommigen moeten nog aan dat idee wennen en willen nog altijd aan de ‘rok’ van Nederland blijven hangen.

  Maar nogmaals, wij Surinamers moeten leren om dat warme nest van politiek Den Haag los te laten.
  Nederland heeft zich ontwikkeld tot een rijk land en nu is de tijd voor Suriname aangebroken.
  Weliswaar zal dat met vallen en opstaan gaan. Dat zeker. Maar wij Surinamers moeten alle positieve ontwikkeling in Suriname blijven aanmoedigen.

  Dat is tenminste mijn visie.


  Maak melding

 80. Suriname was niet bezig de relatie met nederland te verzieken…..suriname was bezig met het organiseren van vrije eerlijke verkiezingen en die zij gewonnen door paars. Nederland op haar beurt had geprobeert de verkiezingen te beinvloeden.
  Nederland riep het surinaamse volk op niet op bouterse te stemmen anders wordt het land geisoleerd en wordt de hulp stop gezet…ik vindt dat een zware belediging aan het adres van alle surinamers die suriname een warm hart toe dragen.dit in menging in een onafhakelijk land.een teken dat je wil gaan bepalen wat er in dat land gebeurt……ik ben dan ook erkentelijk blij dat het suri volk nederland bewezen heeft dat zij bepalen en niet nederland gaat bepalen op wie het volk moet stemmen. Laat ze gaar koken ….de huidige surinaamse regering is of was niet vijandig tegen nederland…het is nederland die een vijandige houding heeft aan genomen door de ambassadeur terug te roepen en de 20.miljoen hulp stop te zetten . Hier gaat het puur om macht vertoon en bewijzen dat je het surinaamse volk wil straffen voor de steun die ze bouterse hebben verleent om op een legale manier aan de macht te komen…..en dat vindt ik moet niet kunnen…je beledigt het surinaamse volk en het is goed dat lackin laat zien dat nederland mag barsten met zijn hulp en dat het de huidige regering menens is een andere weg te kiezen en dat vindt ik de juiste weg .ik was geen bouterse aanhang maar het is nederland die een arogante houding is gaan nemen terwijl de regering wettig gekozen is …laat ze barsten met hun geld suriname doet het prima ik hoop dat ze verantwoord verder dat land kunnen opbouwen zonder nederland en dat de ambassade in frankrijk de deur open zet voor de belangen van suriname om investeerders aan te trekken.
  Nederland voelt hoe dan ook nattigheid dat suriname niet op ze wacht en dat vindt ik prima ….de surinamers die nederland hoog hebben moeten inzien dat paars verder kijkt dan toen front aan de macht was die het moest doen met hulp uit nederland….de fronters zijn verslaafd aan hulp van de witte man….ik hoop dat nederland wat meer respect zal krijgen van suriname nu zelf inzien dat surimame niet afhakelijk is van nederland.elke natie wil zijn trots hoe arm je ook bent je hebt toch ook enige trots …..op gegeven moment moet nederland ook begrijpen dat suriname een andere weg in gaat slaan en voorlopg met succes .venetiaan en fronters kunnen van leren dat er nog meer opkomende landen als china brazilie zijn waar je zaken mee kan doen en die niet jou de les komen voorlezen. In geval front de komende verkiezingen zou (winnen )hoop ik dat ze niet van nederland afhakelijk zullen zijn om steeds te vragen om hulp …als nederland wil helpen prima maar er moet wederzijts respect zijn en dat moet nederland nog leren .liefde komt van twee kanten .het moet geen gedwongen huwelijk zijn .dus front jullie zijn gewaarschuwd…no zaka joe srifie gie ding wit mang ….op dit moment heeft nederland het moeilijk dat is overal te merken als je naar de armoe werloosheid voetselbanken kijkt….nederland barst in zijn voegen economisch.ze krijgen alleen maar spuit poep…..rutte e ka en liegen is deze man kampioen in de nederlandse politiek. wilders heeft bepaalde ideen waar ik simpatie voor heb als ik een blanke nederlander zou zijn …zoals ik graag zou willen dat en behoedzaam met het bos in suriname zou gaan en dat de illegale braziliane,guyanesen,chinesen en haitianen het land worden uit gezet.steeds meer criminelen wordt link.paars zit twee en een half jaar en hopelijk mogen ze voor mij de rit uit zitten en zien we weer in 2015.
  Mij maakt het echt niets uit wie aan de macht komt zolang er projecten worden gerealiseerd…projecten als wat paars wil gaan realiseren ….ik ben zeer ingenomenmet die bruggen onder bosje en het is bosje die dalian heeft binnen gehaalt waar vene tegen was ….maar toen vene aan de macht kwam heeft hij gebruik gemaakt van deze zelfde dalian om werken uit te voeren .men kan hier roepen dat die 18000 er niet zijn maar ik durf te beweren dat er honderden huizen worden gebouwd.in alle delen van suriname ….ik zie dat er wordt gwerkt in vergelijk met front die ook nog steun kreeg van nederland.voor mij paars nog vier jaar met bouterse als president.


  Maak melding

 81. Tedje,

  Wanneer je in een bepaalde land woont is het wel zo netjes om voor dat land op te komen. Ik merk dat jij in elk enorm je best doet om dat voor Nederland te doen. Niks mis mee hoor. Absoluut niet.

  Ik heb het reeds eerder aan Ray gemeld maar ik wil het
  nogmaals voor jou herhalen.

  De relatie met Nederland is gestoeld op historie. Er zijn gemeenschappelijke kenmerken n.l. de taal, de wetgeving en de Surinamers woonachtig in Nederland die ertoe bijdragen dat de verbondenheid is blijven bestaan met Nederland.

  Maar het ligt niet aan politiek Den Haag om te willen bepalen wat er in Suriname moet gebeuren (Dat traject zijn we al gepasseerd). Dat voorrecht is gegeven aan het Surinaams electoraat. Het is het electoraat dat bepaalt wie het land mag leiden. Nederland dient de keuze van het electoraat met respect tegemoet te treden. Suriname bemoeit zich ook niet met de binnenlandse politiek van Nederland.

  Nederland heeft enkele maanden geleden op eigen initiatief besloten om haar ambassadeur uit Suriname
  terug te roepen.
  Het lijkt me daarom volstrekt logisch dat politiek Den Haag ook de eerste stap dient te nemen wanneer ze weer een ambassadeur in Suriname willen stationeren.
  Daar is niks dappers aan maar wel een volstrekt logische stap.
  Als ik mijn buurman een klap zou verkopen dan is het ook volstrekt logisch dat ik de eerste stap neem om de relatie weer te herstellen. Dapper?? nee dus!

  Overigens is gebleken dat Suriname goed kan gedijen ook zonder een Nederlandse ambassadeur in Suriname.
  Er is een Surinaams spreekwoord; ‘wan ogri djar wan bun’. Dat is in dit geval zeer goed van toepassing.

  De verzakelijking van de relatie tussen Suriname en Nederland is het beste van Suriname kon overkomen.
  Op zakelijk niveau draait de molen tussen Suriname en Nederland als nimmer te voren.

  De noodzakelijkheid om een Nederlandse ambassadeur in Suriname of een Surinaamse ambassadeur in Nederland te hebben is daarmee teniet gedaan.

  Tedje,

  jouw opmerking dat het politiek Den Haag niet raakt is dus zeer terecht. Wat mij betreft mag de Surinaamse overheid ook dezelfde houding aanneme want inmiddels is gebleken dat een Nederlandse ambassadeur in Suriname geen toegevoegde waarde heeft voor zowel Nederland als voor Suriname.

  Dus Tedje, jij en ik kunnen wat dat betreft de handen schudden. De huidige zakelijke relatie tussen Nederland
  en Suriname zo houden en de beide ambassades opheffen.
  En als beide landen daarmee content zijn. Waarom niet!


  Maak melding

 82. tedje(holbewoner),
  jouw arme/trieste holland(horror)is nog net alleen interessant voor de 3e wereld.En alleen even suriname vanwege de historie. Maar daar komt spoedig ook een einde aan.

  Want de 1e en 2e wereld landen kijken niet eens om naar holland.Wat dat betreft is holland een geisoleerd boerendorp in europa en de wereld.


  Maak melding

 83. Weet je wat mij opvalt ….dat je die fronters hier niet ziet.die hele tjoetja die ze hadden opgezet om de regering bouterse dwars te zitten staat nederland alleen ze voelen die nattigheid dus willen ze weer die ambassade openen.rutte en rozenthal jullie zijn losers .het surinaamse volk staat in zijn recht en ze dwingen respect af en zo hoort het .fronters waar zijn jullie.


  Maak melding

 84. De figuren die schreeuwen dat ze respect willen hebben, hebben voor de slachting en moord van 8 december 80 en in de binnenlandse oorlog waar vrouwen en kinderen zijn vermoord en afgeslacht tot op heden geen enkel respect getoond. Zich verschuilen achter een eigen gegeven van amnestie 2012. De man die nu loopt te schreeuwen over Nederland moet respect hebben heeft een stinkende mond en geen ruggegraat. Laat hij tegen zijn baas zo praten dan kijken we wat met hem gebeurt.


  Maak melding

 85. Once you get the hang of a portable bbq ѕmoker grill,
  you could go for the pricier ones. I highly ѕuggest this
  uniquе аnd powerful Napoleon Рrestige Gas Grill for all
  сonsumerѕ. As foг smoκing ѕalmon at home, it’s really not that difficult.


  Maak melding

 86. Real

  Moet Suriname nog jaren van Nederland afhankelijk blijven of moet Suriname haar horizon verbreden en
  andere bondgenoten opzoeken?
  De relatie met Nederland is gestoeld op historie. Er zijn gemeenschappelijke kenmerken n.l. de taal, de wetgeving en de Surinamers woonachtig in Nederland die ertoe bijdragen dat de verbondenheid altijd zal blijven bestaan met Nederland. En dat moet ook!

  Ray, maar de tijd dat politiek Den Haag gaat bepalen wat er in dat Zuid Amerikaans land aan de Altantische Oceaan moet gebeuren is definitief voorbij.

  Een paar mensen zijn eerlijk

  Su hoeft niks van NL
  Geschiedenis zegt al genoeg
  Plus hier in nl is er geen respect voor surinamers
  Waarom willen ze de baas spelen over Su

  NL is niks in Europa alleen bluf en america achterna lopen

  Balkende wou terug naar Voc mentaliteid dus slavernij weer beginnen

  Rutte is tegen donkeren mensen en beledigt stiekem met dure woorden

  Mensen als je niks leert zul je alles laten herhalen.

  Suriname staat sterk net zo als de buurlanden
  Ze zullen ons nodig hebbben maar voor 1cent terwijl we 10000000 zijn

  Het moet een keer op houden
  En het is de eerste keer dat ik geen discriminatie lees van NLers hier op deze site

  Waarom is su met nl bezig wester economie is over
  Dus ze moeten verwarring brengen over de wereld om zo weer overtenemen maar met je toestemming deze keer

  Klaus en konings huis regering 1ste 2de kamer Nl veeel grotere moordennaaars

  Jullie mensen moeten een keer sirrieus worden
  Feiten zijn dan NL geen moer geeft om Suriname alleen het geld willen binnen halen

  Hier krijg je geen baaan
  Maar hun willen het meeste verdiene als ze naaar suriname gaan wan ze zijn zo goed

  Zoek op wat nl goed heeft gedaan
  Willy lynch was in nederlander
  Geschiedenis zet in slaven tijd NL stond bekend als de hardste en gewetenlosen mensen

  Je praat nl om dat zo de band stevig blijft
  Maak engels je hoofd taal waarom nl hier willen ze engels praten hor

  20miljoen ontwikkelings geld maar hoeveel geld in winst richting NL

  Israel leeft 12tribes leeft

  Christus komt terug en daar zijn ze bang voor
  Het is bijna over

  Denk aan je voorouders maakze trots
  Geen schaap zwak afhankelijk wezen zijn

  We are strong wij onze voorouders hebben de wereld opgebouwd

  Donkeren hebben de universiteiten gebouwd in heel europa hoeveel hebben ze er terug gegeven of gebouwd in suriname

  Ga weg stop met die 2de hanze NL wijsheid
  Die ze van een ander hebben

  Genoeg

  Mensen denk na als dit anders om was als nl rijk was. En de grondstoffen bezat. Hoorde je niks van ze

  School is punt 1 hier is de school dood teduur
  Dus nu is het in haal tijd eu staat still

  Waarom laat je hun jou ontwikkeling still zetten
  Ze vinden ook niks news uit omdat ze alles gestollen hebben

  Laten ze alles terug geven dan dan kunnen we samen werken

  Wat we nietr nodig hebben mag je kopen voor 10x de waarde

  Bala de rest van de wereld weet dat je shemite shem bent uit de bijbel black history boek
  Waarom veranderen ze hem en krijg je nu een newe versie weer omdat mensen bijna wakkker worden
  Bijna!! Maar sytseem werkt goed je brengt je zelf weer in slaap. Wakker worden

  Ik neem het niemand kwalijk maar nl is niet het antwoord maar de ondergang

  En vergeet niet dat us ook nl is en canada ook en australie ook een noord africa ook

  En nu volks lied nl
  Zegt spanje en duitseland ook
  En geschiedenis zegt frankrijk ook engeland ook

  Indianen en bala spreken
  Engels nl spaans. Dus weet wie je vijand is
  Wees blij dat we een weg omhoog hebben

  Als het aan hun lag was dat niet zo
  Mensen zijn daar voor gestorven

  Wees eervoll

  Amen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.