Leden antiterreureenheid vast voor geweld tegen burger

22

PARAMARIBO, 18 dec – Drie manschappen van antiterreureenheid CTU zijn aangehouden. De mannen zouden zich misdragen hebben tegenover burgers en politieagenten. Ook is een burger met de dood bedreigd. De directeur van het Bureau voor Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, heeft intussen spijt betuigd. Als de indruk bestaat dat de eenheid boven wet en recht staat, is dit niet terecht. De politie mag te allen tijde optreden.

Dat is juist belet tijdens het incident. “De politie, als instantie met algemene opsporingsbevoegdheid belast, heeft in het kader van de handhaving van de openbare orde, rust en veiligheid en bij eventuele overtreding van strafbepalingen, de bevoegdheid om elke Surinamer staande of aan te houden”, staat in een verklaring die het kabinet van de president namens Linscheer uitgaf. In geval militairen betrokken zijn, worden die overgedragen aan de militaire politie.

“Wij willen u, het Surinaamse volk, verzekeren dat indien leden van de eenheid zich schuldig hebben gemaakt aan de feiten zoals in de publiciteit zijn vermeld, er disciplinaire sancties en eventueel vervolging zal plaatsvinden. Indien komt vast te staan dat het een en ander zich werkelijk heeft voorgedaan, betuigen wij hierbij onze spijt over het gebeurde en bieden aan de slachtoffers en de samenleving onze verontschuldigingen”, aldus de verklaring.

22 REACTIES

 1. Zet de CTU dan in op het kabinet daar zullen de CTUers hun handen vol hebben met de criminelen die daar rondlopen!Te beginnen bij hun baasje bouta en onder baasje dino!Vervolgens hebben zij jouw,melvin ,ja jouw en daarna komen de rest van de paarsgekleurden somo,brunsie doekhie enz…

  De CTU is gewoon een criminele gewapende bende om machtsvertoon tentoon te stellen!Ze zijn van Nul waarde en denken dat zij boven de wet verheven zijn omdat zij een onderdeel zijn van hun baasje bouta zijn entourage!Baasje heeft Amnestie dus denken zij automatisch dat ook zij Amnestie hebben!.
  Zowel bouva als de gehele CTU bende moeten opgedoekt worden!
  In een democratische staat is het de politie die moet optreden en niet de militairen of criminele benden zoals de ctu die denken dat zij de politie zijn!


  Maak melding

 2. Veel gewapende machten in Su hebben een soort commando-complex, ze denken dat ze machtig zijn alleen maar om dat ze over een wapen beschikken.

  Wij surinamers zijn niet meer bang hoor voor gewapende machten, al hebben jullie full automatic geweren…we zitten niet meer in de jaren ’80 !! 🙂


  Maak melding

 3. @Ray
  Broeder, de wolf heeft destijds CTU in het leven geroepen om zijn criminele aktiviteiten en van zijn zoon te beschermen..en hun concurrenten uit te schakelen.
  CTU beschermt alle handlangers van de wolf….criminelen beschermen criminelen..
  Kan alleen in mijn geliefde land…


  Maak melding

 4. Graag de Criminele Tuig Unit per direct opheffen. Als of Jihadisten het gemunt hebben op SU. Weg ermee.. stelletje smeerlappen zijn het. We hebben geen doodseskaders nodig.


  Maak melding

 5. Dit lijken wel losgeslagen achterlijken. Ze denken alles te kunnen en te mogen, immers het is de Dino show

  De zoon van de pres was allicht hun bescherm schild, maar voor hoe lang?

  Alles schijnt te mogen in Suriname en daarom mijn volgende oproep aan Bouterse:

  Beste heer Bouterse,

  Heb u enig idee dat dergelijke ongefundeerde optrede. van uw maffe team ernstige gevolgen heeft voor de burgers?

  Heb u ooit gehoord van een trauma? Heb u al niet genoeg nabestaanden voldoende trauma bezorgd?

  Waar moet men naar toe? Je wordt in je eigen land zonder enige reden mishandeld en wie doet er wat aan?
  Ja, nu het allemaal in de media is gaan we beloftes lopen doen.

  Uw beloftes zijn slechts waard als u deze gestoorde leden leden voor het leven royeert zodat zij nooit meer een gezag dragende functie kunnen uitoefenen.

  Wat een bananenrepubliek, dit krijg je zo een republiek waarbij topcriminelen als Dino de voorbeeld is en daarboven een drugs veroordeelde moordenaar Bouterse zit.

  Dit bewijst nogmaals dat het menselijke leven niets waard is voor de losgeslagen apen.

  Geef de aap een geweer en die zal je een dienst bewijzen, is hier echt van toepassing.

  Dit zijn echt Afrikaanse toestanden wat hoogst persoonlijk onder de leiding van Bouterse sr wordt uitgevoerd.

  Alweer een zoveelste bewijs dat de rechten van de mensen aan de lopende band geschonden worden.

  Enkele weken terug schoot de politie een burgers in Nickerie en liet hem voor dood achter. De politie gaat straffeloos verder, want ons kent ons. De hele zooi van Bouterse en zijn mannen deugen gewoon niet.

  Meneer Bouterse:
  U toont hiermee aan dat u van het verleden nog steeds niets geleerd hebt. U bent een malavide president, kent zelf waarden noch normen, hoe moet u dan uw eigen mensen opvoeden?

  STOP DEZE OPENLIJKE SCHENDING VAN DE MENSENRECHTEN EN WEL NU!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. =Ik zat aan de waterkant en was in gesprek met iemand die mij het volgende vertelde. Zelfs was hij heel emotioneel omdat het verhaal over zijn vriend gaat die nu helemaal getraumatiseerd is en onder een psychiater valt::

  =Die vriend heeft gezien hoe de zoon van Bouterse iemand gewoon heeft neer geschoten in het binnenland, maar als getuige mag hij niets over zeggen anders laat hij de hele familie uit moorden. Die vriend is de “enige” die het verhaal kent.

  =STEMT HET VOLK VOOR VADER DIE WEET WIE EN WET ZIJN ZOON UITHAALT???


  Maak melding

 7. Voor sommige CTU lieden is de opleiding die ze genoten hebben een negatieve uitwerking geworden, daar deze lieden doorgedraaid zijn in hun denkvermogen, en denken met wapens alles te kunnen oplossen, en i.p.v. de burger te beschermen, intimideren ze burgers, en zijn een gevaar voor deze gemeenschap geworden, daarbij zijn ze ook nog illigaal.


  Maak melding

 8. CTU= Centraal Toegestaan Uitschot.

  Uitschot onder leiding van Dino die op zijn beurt weer onder leiding van papa Desi staat.
  Daarom, niet uit te roeien die ellendige bende.


  Maak melding

 9. CTU,

  de zoon van is daar toch baas over??
  dan weet je het wel.
  Op dit moment is Suriname wetteloos voor bepaalde groepen , dat zal zo blijven zolang er een regering zit die geen ballen heeft of louter voor eigen gewin gaan.

  Suriname voor de Surinamers


  Maak melding

 10. Stop Stop Stop……

  niet verder persen, want er komt een duivel uit!!!

  toen was het te laat,. en werd geboren Baby Dino,..

  onze toekomstige sardiensinterklaas 🙂


  Maak melding

 11. Een “goed” voorbeeld doet volgen denken deze criminelen!
  De moordenaars die nu de regering leiden hebben ook
  amnestie voor hun wandaden geregeld (denken zij)!

  Hoe zit het met die andere moorden die recentelijk
  op vier andere criminelen zijn begaan door deze onwettig
  gewapende macht?!

  Deze misdaad zou ook tot de bodemloze bodem onderzocht
  worden. Nooit iets over vernomen!

  Een van de vele debiele beloften was, veilig op je
  balkon zitten? Zo te beoordelen ben je op straat ook
  niet veilig voor de gewapende arm van de
  decembermoordenaars!!!


  Maak melding

 12. Melvin linscheer hoofd nationale veiligheidsdienst, de beul van het binnenland.
  Deze moordenaar heeft de dood van veel Surinamers op zijn geweten, de man die het vuile werk voor Bouterse opknapt.
  Herman Gooding inspecteur .


  Maak melding

 13. In een land waar er sprake is van een bankroet van het rechtsgevoel (Amnestywet), waar nepotisme de hoofdtoon voert (zoon van de pres is machtige halfgod) en corruptie welig tiert (Somo & son, Abrahams en daughters) is het niet vreemd dat de directeur van het Bureau voor Nationale Veiligheid, kornuit Melvin Linscheer, al bij de aanhouding van drie van zijn stoere jongen bij voorbaat excuses aanbied.
  Uniek schouwspel in SU onder de mantel der bescherming van haar democratische gekozen PRESIDENT!!


  Maak melding

 14. Nu wordt hun echte naam duidelijk. TU (terreur unit). Ze terrorizeren het surinaamse volk met de belasting centen van het volk. Deze terreur unit (boutas Ton ton macoute ) moet ogenblikkelijk opgedoekt worden. Laat zijn goede zoon maar eens gaan sollicteren voor een echte baan. Kunnen ze het geld dat daarmee wordt vrijgemaakt gebruiken om lansi gron op te knapper en de oudjes hun AOV te betalen.


  Maak melding

 15. Als je jouw zoon en pleegzoon niet op het rechte pad kan houden, hoe in hemelsnaam ga je het land besturen en jouw volk leiden. Als je een geboren crimineel en moordenaar bent, zal je nooit criminaliteit en corruptie kunnen bestrijden. We zijn op een kruispunt beland en kunnen zo echt niet verder, ik geloof dat het paarse volk ook niet verder wil met jou.


  Maak melding

 16. Dit is slechts het topje van een heel grote ijsberg want er lopen nog veel meer criminelen rond in het Surinaams leger. De CTU wordt geleid door een stel criminelen dus het zou me niet verbazen als er in die eenheid nog meer criminelen zitten, soort zoekt immers soort op.
  We zullen zien of die 3 ook echt gestraft zullen worden.
  Ik heb verder ook nooit het nut van het bestaan van een Surinaams leger ingezien. Suriname heeft geen militair conflict met andere landen, zo’n conflict is ook niet te verwachten in de toekomst dus Suriname kan best het leger afschaffen en het geld gebruiken voor de financiering van een beschaafde, goed opgeleide en goed getrainde politiemacht aangevuld met een kustwacht om de territoriale wateren te bewaken.
  Costa Rica doet het al vele decennia zonder een leger en daar gaat alles prima, Suriname kan daar een voorbeeld aan nemen want gelet op alles wat Surinaamse militairen tot nu toe hebben gedaan (staatsgreep plegen, drugshandel bedrijven, mensen martelen & vermoorden) kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat het leger meer kwaad heeft gedaan dan goeds.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.