‘Nog steeds discriminatie bij uitzendbureaus’

62

Van de grote etnische groepen in Nederland maken Antilliaanse mannen het minste kans een baan aangeboden te krijgen door het uitzendbureau. Ook werkzoekende Surinamers hebben last van discriminatie. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) naar discriminatie van niet-westerlingen in de uitzendbranche.

In opdracht van het SCP legden twintig perfect Nederlands sprekende acteurs 460 bezoeken af aan uitzendbureaus, voor elke vacature gewapend met exact hetzelfde fictieve curriculum vitae. De nepsollicitanten bestonden uit tien vrouwen en tien mannen, gelijk verdeeld over vijf etnische achtergronden: Surinaams, Antilliaans, Turks, Marokkaans en autochtoon.

Van de autochtone sollicitanten kreeg 44 procent werk aangeboden nadat ze op gesprek waren geweest bij het uitzendbureau. Onder Surinaamse sollicitanten was dat 28 procent, ondanks hun identieke cv’s.

Lees verder op www.jobplaza.nl.

62 REACTIES

 1. In Suriname is er discriminatie zat!!
  In Suriname wordt er niet eens gekeken naar je CV’s.
  Als dit het geval geweest zou zijn zouden de surinamers nooit opgescheept zitten met de 3 musketiers..bouta ,brunsie en somo!
  Waar anderen hun CV’s kunnen aantonen hebben deze 3 lummels geen 1.
  Wel zijn ze kampioenen in bedriegerij,huichelarij,zijn tevens ook verraders en moordenaars .
  In Suriname moet je gewoon een vriend of familie zijn van bouta ,brunsie of somo en je hebt al de beste job.En CV’s zijn niet vereist!


  Maak melding

 2. Niet echt verrast woon al 30 jaar hier niets veranderd.Zal ook niet veranderen.zijn we er nog niet achter dat is de aard van het beesje.EN DAN NOG LULLEN OVERANDEREN


  Maak melding

 3. @kolibrie

  You are wrong!
  In Nederland heb je niemand in de regering met de titel AMNESTIE!
  Daar heb je ook geen criminele amnesialijders die op bepaalde dagen laten merken dat ze door geheugenverlies geveld worden ..zoals bv onze amnesialijders van Boxel!
  Daar in Nederland hebben zij het gelukkig niet te doen met een somo,een brunsie of een bouta!


  Maak melding

 4. Tja ik kan het wel begrijpen dat werkgevers die heel wat slechte ervaringen hebben gehad met allochtone werknemers huiverig zullen zijn om nieuwe allochtonen in dienst te nemen, ze zullen vast denken voorkomen is beter dan genezen. Men kan dan in de slachtofferrol gaan zitten en lopen zeiken over discriminatie en racisme maar enige zelfreflectie zou beter zijn en als men dat zou doen dan zou men tot de conclusie moeten komen dat de vele rotte allochtone appels het weer eens voor de goede verpesten.


  Maak melding

 5. Maar in dit onderzoek is vastgesteld dat de marokkanen eerder een baan krijgen,alle vuilspuiterij ten spijt,
  De Turkse,Antilliaanse en Surinaamse allochtonen worden gediscrimineerd.
  En nog zal men een hoop nagemaakte Surneds lezen typen dat ze hier worden geliefd hahahahaha,kies ding mooi.

  Jammer voor de Turken,want hun ouders hebben kei en keihard gewerkt om Nederland te maken wat het nu is,kan men niet van de Antillianen en Surinamers zeggen want als zg Nederlanders kwamen ze hier naar toe in een gespreid bedje,het was en is zo dat de meesten hun handjes openhouden en juist die luitjes zullen nooit naar Suriname terugkeren ,want na hard labor daaro.En maar fitten op de vooruitgang van Suriname .


  Maak melding

 6. @kolibrie

  Als ze zich gedupeerd voelen of gediscrimineerd zien ,dan is er altijd nog hun Vaderland Suriname. Niemand houd ze tegen om de terugreis te maken naar Suriname!


  Maak melding

 7. uit het onderzoek blijkt het volgende!!!

  de werkgever slaat tog ff achterover wanneer een goed gebekte,goed voorkomen, en goed opgeleide marokkaan op sollicitatie komt,omdat hun beeld eén en al nega is!!!

  dus beste Su & Antil…ga je op solli, dan netjes gekapt en geschoren, en laat je pistool thuis 🙂

  ennuh.. zeg niet dat je om 12.00 uur wilt beginnen, en ga vooral niet per maand 3 keer langs om te vragen een

  ……….VOORSCHOT……….. 🙂 🙂


  Maak melding

 8. Landgenoten WATERKANT druft het verhaal van ontvoering van Suri jongen naar Nedreland door RTL5 zondagavond te zien niet te publiciren.
  Waterkant poept in zijn broek.
  Hoe de bakara;s een kind uit Suriname gewoon meesommlekd.
  Alle dommerikken de surinaamse amtenaren.
  De bakaras heeft weer kunnen winnen van de surinamers.
  Wat zijn we een domme vlok.


  Maak melding

 9. @socra

  Neen,je bewering klopt niet.
  Wat erg is ,is dat een kidnapper [moeder van het kind],op vrije voeten mag lopen in Suriname na deze ernstige misdaad begaan te hebben.
  Wij zijn blij voor Collins,hij is thuis bij zijn vader!

  Zijn moeder is een crimineel,geen goed vb voor niemand!


  Maak melding

 10. @suri-b

  koop lekker een enkele reis naar dat apenland waar je vandaan komt.

  JULLIE HEBBEN HET HIER VOOR JEZELF VERZIEKT, WANT HIER GELDT AFSPRAAK IS AFSPRAAK EN TIJD IS TIJD. EN DAAR ZIT HET VERSCHIL IN.

  Dus lekker wegwezen hier en nooit meer terugkomen.


  Maak melding

 11. door Ray

  @kolibrie

  You are wrong!
  In Nederland heb je niemand in de regering met de titel AMNESTIE!
  Daar heb je ook geen criminele amnesialijders die op bepaalde dagen laten merken dat ze door geheugenverlies geveld worden ..zoals bv onze amnesialijders van Boxel!
  Daar in Nederland hebben zij het gelukkig niet te doen met een somo,een brunsie of een bouta!
  nederland heeft zich goed gedaan door de slavernij niet tijdig af te schaffen toen dat aanbevolen werd dus weet jij waar je over lult uit je nek????????????????????


  Maak melding

 12. Voor ieders duidelijkheid:

  We discrimineren niet alle Surinamers.

  De groep die er wel last van hebben zijn mensen van creoolse afkomst lijkende op een gemiddelde Antilliaan.

  Dus ik voel me als een Javaan niet aangesproken.


  Maak melding

 13. in su.sluiten wij onze ogen voor veel mitstanden,stap binnen bij de combe markt en kijk rond wie allemaal daar werken alleen mensen die op mij lijken,maar de eigennaar krijg een lintje van de pres.


  Maak melding

 14. hahahahah kan me niet schelen naar jullie beoordeling, kan nu echte echte zien dat er nog veel slaven rondlopen,bv Ray.Die krijgt de hoogste beoordeling voor het goed praten van racisme,hahahaha vooral als hij Suriname erbij betrekt.Dit artikel gaat over discriminatie in NEDERLAND over Suriname wordt er met geen woord gerept,maar Ray sluit zijn ogen voor de waarheid,NL SURNEDS STELLEN NIETS VOOR HIERO en worden gediscrimineerd bij het LEVEN.


  Maak melding

 15. @alleen ,kolibrie en iknow

  Je hebt je vaderland Suriname. Als je vindt dat jij in het buitenland gediscrimineerd wordt dan kom je maar terug. Jullie moeten het niet houden bij praatjes. Nederland houdt geen pistool bij jullie slapen en ze dwingen jullie niet om in NEDERLAND te blijven,jullie zijn vrij om het land te verlaten.
  Als jullie toch in Nederland willen blijven omdat de voorzieningen daar heel goed geregeld zijn en jullie het niet gaan opgeven ,dan moeten jullie je smoelwerk maar dichtdoen en niet KLAGEN over discriminatie!
  Jullie hebben zelf gekozen om daar te blijven zo dan moet je ook leren alle shit te verdragen als jullie je bijstand enz op tijd willen ontvangen,okay??!!!
  Waarom schreeuwen jullie drietjes en roepen jullie niet luidskeel van….OH NEDERLAND,,,jullie discrimineren daarom wil ik ik geen voorzieningen meer van jullie!!!
  Maar dan zullen jullie zeker gek zijn dit te doen toch?!!
  En jullie drietjes ,aub
  Het slaven tijdperk is al eeuwen afgeschaft.
  kom toch over het slaventrauma heen!


  Maak melding

 16. @iknow

  ‘Gmap joe buba blaka geel dogla je bent buitenlander .ik heb nog nooit een zwarte of chinese nederlander gezien alleen in dat boekje en dat blijkt weer bij die uizend bureau s’

  Dit noem je Discriminatie en het komt van je maatje PATRONG!

  Patrong,ook een huilebak als jullie drietjes ,maar die de moed niet heeft om Nederland te verlaten vanwege de vele genoegelijke voorzieningen!!


  Maak melding

 17. Dit fenomeen kan op verschillende manieren voorkomen en komt niet alleen in nederland voor. Mokro’s komen niet voor in het rijtje dus zij tellen niet meer mee dat is nog erger. Maar wees trots op je huidskleur als er iedere keer een zonnebank open gaat. Men zich laat inspuiten voor dikke lippen. En gaan rappen. Het is de omgekeerde wereld. Willen lijken op Niggers.
  Negers=Negeren.


  Maak melding

 18. 8 reacties van die schaamteloze hond Ray. Het moge duidelijk zijn dat deze hond een minderwaardig wezen is, die totaal niet weet wat zich om hem heen afspeelt. Uitzenbureaus discrimineren nogsteeds en de reactie van ray is, pak je koffer uit Nederland en verdwijn als je daar commentaar op heb.

  henk die debiel zegt ga terug naar je apenland.

  Eentje beweerde discriminatie is niet van toepassing op mij, ik ben wel Surinamer maar gelukkig een javaanse.

  Ai boi, bovenstaande zijn dus reacties van fronters, die zgn betrokken zijn met het Surinaamse gebeuren, terwijl ze in nederland als minderwaardig worden gezien en niet eens een vuiste kunnen maken tegen discriminatie.

  Ja komen jullie maar massaal terug naar het apenland van henk, daar kun je tenminste jezelf wezen.

  Stelletje schaamteloze honden bijelkaar zijn jullie.


  Maak melding

 19. waarom zou ik,mijn roots liggen ook hier,mijn paps is een rasechte Hollander.Who the hell are you trouwens,gelukkig hebben wij,mijn familie ,nooit hun handjes hoeven open houden jere.
  Een neger die hier in Nederland komt zeiken wie wel of niet moet vertrekken hahahaha.Weet je wat Ray,ga de straat op en loop met pamfletten rond :hahaha Alle buitenlanders eruit,ik garandeer je dat je door de BLANKEN in je kraag gevat wordt hoepelaa en dan zelf eruit gekiept wordt.

  Ray blijf lekker hier joh profiteren van de sociale voorzieningen en bij walking about compangie luieren.


  Maak melding

 20. Nog even dit Ray: ik althans heb totaal geen last van discriminatie,maar ik praat er wel over met echte Nederlanders,blanken,mijn familie en vrienden.Ik ben anti-racisne zo ook mijn blanke familie.Waar ik een hekel aan heb is,dat de negers zich willen gedragen als de blanke racisten enkel en alleen maar om in een goed blaadje te komen.ze hebben totaal geen respekt voor hun eigen soort en zeker niet voor Hindustanen ,Javanen en Chinezen ze maken hun voor alles en nog wat uit.
  Jij Ray behoort ook tot die groep.


  Maak melding

 21. Ik vind dat we in het verleden voldoende hebben gewerkt. Laat de “blanken” nu voor ons de premie betalen.

  Werk is voor mensen die het leuke van het leven niet zien. Laat me met rust, zei Rodney vanmorgen tegen me, ik ben zo moe mang, ai baja…

  En die Hollanders die maar zeggen dat donkere mannen in regel veel jonger eruit zien dan ze zijn, logisch mang, we nemen tussen de middag onze rust. Dit is dus ons geheim. Wakker worden en dan komt mijn blondje Baukje, Kirsten of Silvia wel langs voor een wip. Zo goed en makkelijk is het leven.

  Ik ga echt niet harder lopen voor de blanken die ons toch discrimineren. Ga toch zelf werken.

  Maak je echt niet druk, doen die anderen wel.
  Er is geen werk, waarom moet ik gaan zoeken? Je moet geen werk zoeken mang, dan vraag je om problemen.

  Niet zo moeilijk doen, ook de sociale dienst moet werk hebben weetje, en de UWV moet ook werk hebben.

  Dus werk met mate swa


  Maak melding

 22. @i know

  Het Surinaams volk is zo verpest dat ze zelf niet weten wie ze zijn.

  Die mensen leven in het hier en nu, ze willen geld en wel nu, desnoods gaan ze vermoorden, beroven en noem maar op, want hun familie bepaald de Surinaamse politiek!


  Maak melding

 23. Dit vind ik wel vreemd omdat de gemiddelde Surinamer denkt dat hun kinderen beter af zijn in Nederland terwijl de kinderen later niet eens op een fatsoenlijke manier aan werk kunnen komen.


  Maak melding

 24. 18 december 2012

  @Esmerald / @ Medusa,

  Vorige maand reageerde ik op de armoede in Nederland, ook onder de Surineds. Ik bracht dit in relatie tot discriminatie op de arbeidsmarkt.

  Zeker Esmerald had een antagonistische reactie op mijn bijdrage.

  Nu blijkt weer hoe Surinamers (Surineds) op de arbeidsmarkt gediscrimineerd worden. En dit leidt zeker ook tot armoede onder de Surineds.

  Esmerald / Medusa,

  Srika wacht jullie reactie af. En geef Srika geen ongelijk!! Hoeveel minpunten?
  Srika


  Maak melding

 25. Beste Resto: Ik hoop dat je postings sarcastisch is bedoeld ander ben je echt de grootste loser die ik ook heb gezien.

  “ik vind dat we in het verleden voldoende hebben gewerkt. Laat de “blanken” nu voor ons de premie betalen”

  Wie is ‘we’ dan en ben jij zo’n luie donder die om 12 uur zijn bed uitrolt en dan lekker gaat zeiken over de blanken die zijn uitkering betalen.


  Maak melding

 26. wij sluiten onze ogen weer over discriminatie in su. zogenaam leven wij vreemzaam met elkaar,nee we verdragen elkaar anders waren de bevolginggroepen allang met elkaar vermengt.degene die op moengo of paranam gewerkt en gewoond hebben die weten het,je had een stafclub een maandlonersclub en een weeklonersclub het moment dat je als weekloner als maandloner ben bevorderd spelen jou kinderen niet meer met een kind van een weekloner(overdiscriminatie gesproken)


  Maak melding

 27. 18 december 2012

  Beste forumparticipanten,

  Het item over de olievondst in Coronie is vanochtend, vermoedelijk na 3.00u, als actueel onderwerp van dit forum weggehaald. Daar ik mijn bijdrage toch belangrijk vind, plaatst ik deze binnen dit item. Graag goed lezen en eventueel een reactie. Henk Molenaar mag dan ook participeren.

  Dinsdag 18 december 2012 om 02:28 uur, door Srika
  18 december 2012

  Ik had gisteren een gezellige bijeenkomst met enkele studenten uit Suriname, die de afgelopen weken zijn afgestudeerd van de universiteit, hier in Nederland, en nu met hun Bsc of Msc mogen pronken.

  Met de Msc geslaagden besprak ik de mogelijkheid zich verder te specialiseren of de terugkeer naar Suriname.

  Gelukkig denken deze geslaagden aan eventuele terugkeer naar Suriname. Een aantal wil zich eerst verder specialiseren, alvorens terug te keren naar Suriname.

  Maar wij bespraken ook de leuke en minder leuke momenten die zij als student op de universiteit hebben meegemaakt en en passant kwam de negatieve ondersteuning van de Surinaamse ambassade aan de orde, maar ook de cultuurbotsing tussen zij en Surineds waarmee zij dachten goed te kunnen samengaan en daarbij goede adviezen en ondersteuning te vinden.
  Kort samenvattend vinden deze Surinaamse geslaagden de Surineds waarmee zij contact hadden zeer onbetrouwbaar, hypocriet en tweespletig.

  En zoals een van de geslaagden het verwoordde:”Ik denk en wat mij is opgevallen is dat een aantal Surinamers hier in Nederland, die ik zeker ken en langer dan 25 jaren al in Nederland wonen, een erge prejudictie hebben tegen hun geboorte land Suriname, missen probiteit en missen de juiste pregnantie tegenover de witte man en ook tegenover hun eigen werkelijkheid. Ze proberen voor de witte man Suriname en de Surinamers neer te halen; binnen onze groep van Surinaamse studenten doen zij dan weer schijnheilig alsof Suriname het mooiste en beste land voor hen is.Ik vind het echt ziekelijk ambivalent gedrag.”

  Ook besprak ik met een van deze studenten, uit Delft, de olievondst in Coronie. Wij beiden kennen redelijk goed de bodemkaarten van Suriname en als deze student bij mij thuis was liet ik hem vaak publicaties van Staatsolie zien, met daarbij seimologische kaarten van Staatsolie.

  Onze conclusie is dat er sporen van olie gevonden zijn en uitgaande van dat type bodem zeker migratie heeft plaatsgevonden van olie (in de bodem) en dat deze putten niet veel olie zullen bevatten (meer water).

  Staatsolie zal dus eerst verder het gedrag van de migratie van die olie moeten bestuderen, alvorens verder te gaan met boringen in de zwamp van Coronie.(Misschien liggen de ware oliebronnen juist niet daar!)

  Anderen, hier op dit forum, ten spijt, geloof Srika dat er wel veel olie in de Surinaamse bodem zit en eens, of in de zee bodem, of op het land, gevonden zal worden.
  Srika


  Maak melding

 28. @ natsu

  Ik geef je geen ongelijk maar moet wel tegelijkertijd aangeven dat het niet voor alle stafleden geldt.
  Ik heb vrienden overgehouden wiens vader een uurloner is geweest (tuinman) bij Suralco alsook van de weekloner.
  Zelf ben ik thans 65 jaar en er leven nog enkele van die vrienden.
  Dus met alle respect wil ik aangeven dat de discriminatie meestal uit de hoek komt van sommige groepen die bewust wilden lijken op de niet zwart getinte groep Suralco stafleden. Trouwens mi na wang snesie en ben trots op mijn vrienden.


  Maak melding

 29. Gmap
  Jij bent een nederlander met donkere huids kleur je bent in nederland geboren maar toch.je ziet het die witte nederlander komt op de eerste plaats als het op aan komt ik geef die nederlander geen ongelijk hoor.trouwens ik heb geen enkele reactie van gmap gezien hij is verlegen hij staat voor lul omdat hij denkt dat hij in nederland geboren is dus geldt het niet voor hem na buba no wittie. Joe faja gmap
  Wees blij als jou land suriname economisch goed gaat vroeg of laat gaat de bom in europa barsten let maar op.


  Maak melding

 30. Nedland ,voor een hoogst ontwikkel land die de rechten van de mens handhaaft ,die als een vrede lievend en geordend christelijk land bekend staat ”,laat nu zien dat hun handelingen niet naar hun woord is gebaseerd maar een grote leugen zoals altijd is geweest en dat zij de ontdekkers van racisme en god lastering zijn”Bah.

  En wie die lef heeft mag mij tegen spreken,’i am waiting.


  Maak melding

 31. Als ik werkgever was zou ik mij ook 10x bedenken voor ik bepaalde figuren in dienst zou nemen.
  Ik denk voornamelijk aan types zoals Sabidierie Patrong, SRA en de rest van de NDP kuddedieren.
  En in Surimaribo komt racisme en discriminatie net zo goed voor, ik zou zelf willen stellen dat het daar een graadtje of 100 erger is…..


  Maak melding

 32. @Bryan
  Wat voor een toekomst is dan weggelegd voor je kinderen in Suriname?
  In Suriname worden de meeste hoge posten bekleed door de criminele bende van de ndp.
  Denk jij dat in Suriname geen fatsoenlijke en hoogopgeleide mensen aanwezig zijn die liever deze posten zouden kunnen bekleden?


  Maak melding

 33. @@@@ Resto
  Ik vind dat we in het verleden voldoende hebben gewerkt. Laat de “blanken” nu voor ons de premie betalen 🙂 🙂

  ook ik wilde reageren, maar hield mij ff in, naar nu blijkt terecht!!!!

  een smiley doet “wonderen”


  Maak melding

 34. @Srika
  Wat wil je dan horen??
  1.Heeft Nederland ontkent dat er discriminatie bij Uitzendbureaus voor werkzoekenden en op de werkvloer voorkomt?
  2.Heb ik dat ontkent?
  Waar heb jij het over;heb je niets anders te doen?
  Wil je discussiëren om de discussie?
  Voor mij is belangrijk dat dit euvel aan de kaak wordt gesteld.
  Wat mij betreft heeft het SCP door de opgezette val voortreffelijk werk verricht.
  Niets wordt onder de vloermat geschoven.
  Er wordt over gesproken en er wordt ook wat aan gedaan.Dat telt!!!
  Daar mogen andere landen een voorbeeld aannemen.
  Indien dit onderzoek in Suriname had plaatsgevonden,
  had men de acteurs landverraders genoemd en het SCP!


  Maak melding

 35. Weer zo een gelul, weten we toch allang, op straat maken we het mee, elke dag weer, ik heb eea aan de lijve ondervonden, dus ja, het zal blijven en erger worden, als je donker bent ben je tweede keus in dit land, logisch of niet.


  Maak melding

 36. 18 december 2012

  @Medusa,

  Je bent zeker weer met een ‘kansanalyse op het reageren’ bezig. Ik begrijp het, en zal je hierbij met een reactie helpen.

  Het gaat hier om een gebeurtenis in Nederland.
  Reageer dus correct.

  Jij,Henk Molenaar( Baas/eigenaar/item bepaler)en Esmerald hebben het vaak( zie: forum 2010/2011/2012)over dat in Nederland discriminatie geen structuur heeft en dat de Surineds beter moeten integreren om zich zodoende goed te kunnen inpassen binnen de Nederlandse samenleving, althans woorden van die strekking.

  Nu vallen jullie op de bek. Er is weer eens bewezen dat er gestructureerd gediscrimineerd wordt, ook tegen Surineds op de arbeidsmarkt.
  Dur werkloosheid kan wel degelijk armoede veroorzaken.

  Wat maak jij nu een hypocriete omslag. Opeens erken jij die discriminatie wel.

  Ja Medusa, hoe erg moet het zijn om van buiten keurig uit te zien, terwijl jij van binnen ziekelijk stinkt.
  Een Surined onwaardig!

  Medusa, hoeveel kans maak ik, volgens jouw kansberekening, op -5 punt? Dus even overleg met Henk Molenaar.
  Srika


  Maak melding

 37. natuurlijk gaan die redimoesoe stinkerds vinden dat ze niet worden gediscrimineert.
  deze figuren zijn ziek en moeten snel geopgeruimd gaan worden.
  oprotten met deze kakkerlakken.


  Maak melding

 38. Beste Astrando, dat er een serieus probleem is, erken ik meteen. Ik kan je nu al zeggen dat het probleem niet bij de uitzendbureaus liggen. Uiteindelijk bepaalt de opdrachtgever, en niet het uitzendbureau, wie hij als uitzendkracht wil aannemen.

  Het uitzendbureau is slechts een bemiddelaar. Ik vind het erg kort door de bocht om de schuld dan maar bij het uitzendbureau neer te leggen. Uitzendbureaus zijn hierdoor continu slecht in het nieuws terwijl de eigenlijke oorzaak bij de inlener ligt.

  Een uitzendbureau verdient geld aan het uitzenden van mensen ongeachte de afkomst of kleur, als ze maar kunnen plaatsen. Dit probleem ligt dan ook echt ook bij de inlener.

  MBK Nederland en VNO NCW zouden in deze kwestie een prominentere rol moeten spelen.


  Maak melding

 39. @Koos

  Erken je wel dat beiden dan het spel samen spelen. Het uitzendbureau mag jij niet beschermen en geen enkele andere bemiddelingsbureau die aan deze schandelijke visite kaartje meewerkt. Dat dit zich nog anno 2012 kan afspelen bij de uitvinder van apartheid. SHAME.


  Maak melding

 40. Beste Astrando, het probleem ligt echt bij de inleners / opdrachtgevers. De meeste uitzendbureau zijn aangesloten bij het ABU en onderschrijven de NVP sollicitatiecode. Of het nu een nederlander of een buitenlanders is, het zal de uitzendbureau een worst wezen. Het bureau verdiend toch haar geld wel. Het bureau heeft geen enkele belang bij om een buitenlander te weren. Een werkgever zal tegen een uitzendbureau nooit zeggen dat zij geen buitenlanders indienst zullen nemen. Astrando, op een CV is altijd wel iets op aan te merken en op basis daarvan wijst een werkgever in dit geval een allochtoon op af. Er wordt een drogredenen verzonnen naar de uitzendbureau toe. Ongetwijfeld zullen er bureaus zijn die meewerken aan deze praktijken. De namen van deze bureau moeten openbaar worden gemaakt en een beetje snel ook.

  Het zijn die ratten van een werkgevers die discriminatie in de hand werken. Kijk alleen maar als een allochtone scholier stage wil lopen in A’dam. Een ramp ! Hoeveel AEX beurgenoteerde bedrijven worden geleid door een donkere allochtoon of een vrouw ? Hoeveel donkere allochtonen of vrouwen in Nederland bemachtigen posities in het RVB of een commissariaat ? We hebben het nu over uizendwerk, maar in de top van het bedrijfsleven is ook eea mis.


  Maak melding

 41. @Srika
  Ik daag je uit om ergens in het archief van de “WATERKANT” aan te tonen dat ik beweerd heb,wat jij hierboven uitbraakt.
  Ik denk dat jij jouw braaksel gauw en direct zal moeten inslikken.
  Ik wacht erop “ONDERWIJZERTJE!”

  Je lult hierboven als volgt:
  “Jij,Henk Molenaar( Baas/eigenaar/item bepaler)en Esmerald hebben het vaak( zie: forum 2010/2011/2012)over dat in Nederland discriminatie geen structuur heeft en dat de Surineds beter moeten integreren om zich zodoende goed te kunnen inpassen binnen de Nederlandse samenleving, althans woorden van die strekking”.

  KOM NIET OP EEN LAFFE HONDSE MANIER MET
  *”ALTHANS WOORDEN MET DIE STREKKING” en
  *” vaak( zie: forum 2010/2011/2012)”

  Daar heb ik geen ene bal aan.
  JE SCHITTERT ZOALS JOUW LAAG IQ DAT VOORSPELDE,ALWEER IN VAAGHEDEN ZOALS BIJ ELK ANDER ANTAGONISTISCH hihihihihihi HYPOTHETISCH GEZEIK!
  De kans dat er iets verstandigs uit je muil komt (zoals bij de ontvoering van het jongetje)blijkt hier alweer nul komma nul te zijn.
  Sang de inie a bigie ede foe joe?Sosos gotro watra??

  KOM OP,LAAT DAT ZIEN WAAR IK DAT BEWEERD HEB EN STA NIET AAN DE KANT TE LOEIEN,ALSOF JE GEMOLKEN MOET WORDEN!RUND!


  Maak melding

 42. Dit speelt niet alleen bij uitzendbureaus. Het hele bedrijfsleven is racistisch. Ze hebben liever een blanke die desnoods weinig doet en minder bekwaam is, dan een goed hardwerkende bekwame allochtoon. Ik heb het zelf meegemaakt, en zie het om mij heen gebeuren.


  Maak melding

 43. 20 december 2012

  @Medusa,

  Ik begrijp dat ik een gevoelige snaar geraakt hebt. Ik speel met enkelen van jullie, zeker met jou, soms een psychologisch spelletje.Maar wel vanuit objectieve gegevens.

  Ik weet dat jij ook onder verschillende namen reageert op dit forum. Ik kan dat zien aan de gebruikte taalcultivering en syntactse in zinnen. Jij gebruikt vaak ook kenmerkende zinsdelen als op de wijze gebruikt door Esmerald. Geen wonder dat jullie beiden (deels)in de wiskunde zitten

  Jammer dat ik hier moet constateren, dat jouw bovenstaande reactie qua taalgebruik zeer onzorgvuldig, grof en abject is en mij nader tot de constatering brengt van een aberratie tegen het land Suriname, de Surinamers en de Surineds. En dat hierop dan veelvuldig gereageerd moet worden.

  Surineds ondervinden al jaren discriminatie op de arbeidsmarkt. Dat is voor mij heel duidelijk!!

  Je reactie geeft nu duidelijk jouw psychologisch niveau aan en zou mij moeten uitnodigen om op jouw niveau de discussie nader aan te gaan. Maar dat zal niet op dat laag niveau gebeuren. Hiermede frustreer ik dus jouw kansrekeningen, die toch niet zullen uitkomen.

  Als trol, op dit forum, heb je vaak gereageerd op onderwerpen betreffende discriminatie, achterstelling van Surineds, soms ook van sporters. Ga jouw eigen reacties weer even na.Ik heb verder geen behoefte om op het niveau van een charlatan – jouw niveau – deze discussie verder te voeren.
  Srika


  Maak melding

 44. Beste Srika: water is nat en mensen discrimineren.

  Nog een open deur?

  Als er één land waar op grote schaal wordt gediscrimineerd is het Suriname. Onder dat hele dunne laagje multi culturele beschaving borrelt een vulkaan van discriminatie.

  Ik sprak pas na een feestje hier in Suriname een vrouw die zei een volgende keer niet meer te komen omdat er zo veel ‘licht gekleurde mensen rondliepen” Echt gebeurd!!

  In Suriname lopen de raciale scheidslijnen dwars door de samenleving heen. In elkaars gezicht is iedereen beleefd, maar zodra men zich omdraait is het “die koelie, die bosneger, die Japanesie.

  Kom niet met dat gezeik dat discriminatie een uivinding van de blanke Nederlander is,


  Maak melding

 45. Henk Molenaar,

  Je bent zoals ik lees een blanke. Inderdaad discrimineren de blanken als geen ander. Kijk maar naar zuid Afrika met jullie blanke voorouders. Kijk maar hoe jullie zwarte piet beschouwen met Sinterklaas viering. Kijk maar de slavenhandel . Kijk maar de grootste groep nsb,r tijdens de oorlog waren met name Nederlanders. Kijk maar de apartheid in Amerika. De meeste blanken zouden Obama weg willen. Kijk naar jullie racistische groep Wilders aanhangers. Kijk maar naar jullie pedofielengroep die Bangkok en andere steden in Azië ,Afrika en zuid Amerika uitbuiten. En ik zie het om mij heen, zelfs ben ik hoog geschoold, en wel universitair geschoold en ik zie hoe mijn blanke collega’s negatief praten en denken over de allochtonen. Ook bij het werven van personeel. Je kan er alleen weinig tegen doen, want het is 1tegen 100. Blanken denken superieur te zijn. Hoop dat de tij snel zal keren.


  Maak melding

 46. 20 december 2012

  Beste Henk Molenaar,

  Ik weet dat je nu in Suriname zit. Hoe ik dat weet, vertel ik je wel een ander keer. Geniet van het land en het volk dat jij niet kan uitstaan, maar waar jij niet zonder kan.

  Ter zake,

  Je hebt gelijk dat in Suriname partiel interne discriminatie voorkomt. Ik kan uit jouw reactie opmaken dat dit je erg stoort.

  Je weet net als ik, dat dit vaker uit de politieke partijen in Suriname voorkomt en bewust of onbewust gestimileerd wordt, met uitzondering van de NDP.

  Deze partij heeft een open karakter waar alle etnische groepen welkom zijn en de kans krijgen zich te profileren. Op dit punt pas je goed in het denken van de NDP, t.a.v.een betere Surinaamse samenleving zonder discriminatie.

  Maar het onderwerp gaat over discriminatie op de werkvloer in Nederland. Het land waar ik woon en van deze vorm van discriminatie last ondervind. Daarover moeten wij het hebben, Henk Molenaar.

  Jouw reactie geeft weer duidelijk aan wat voor jou en consorten het doel van dit forum zou moeten zijn: Suriname en de Surinamers kapot schelden.

  Maar toch zoek je steeds je rust in Suriname en zeker onder de Surinamers. Wat een tweespletigheid, Henk Molenaar. Geniet van Suriname, laad je batterij op en kom dan terug naar Rijswijk.
  Srika


  Maak melding

 47. @Srika
  1.WAT VERSCHRIKKELIJK MET DIE OLIEDOMME TAALFOUTEN.
  JE SCHRIJFT:

  “Ik begrijp dat ik een gevoelige snaar geraakt hebt”.
  HEBT???? 😳

  TWEEDE KLAS LAGERE SCHOOL 1STE PERSOON ENKELVOUD ALLEEN DE STAM (zonder t dus).

  2.Ik heb maar een naam op dit forum.
  Dus ik kan jouw bemoeizucht stillen:
  MEDUSA is geen Esmerald.

  3.Het woord is geen “syntactse”maar SYNTAXIS!!!:oops:

  4.Waar kom je met die stomme wijsheid vandaan dat ik in de wiskunde zit?
  Alleen maar om het feit dat ik het woord “kansberekening” ooit gebruik hebt?

  5.Je moet en hoeft de discussie niet met mij aan (te) gaan. Mijn niveau heb je toch niet.
  Je bent,getuige de bovenstaande tekortkomingen,HARD OP JE BEK GEGAAN!

  6.Jij noemt mij een trol????
  Heb jij wel in de spiegel gekeken?

  7.Jij loeit verder:
  “Ga jouw eigen reacties weer even na”.

  WIE BEN JIJ OM MIJ EEN OPDRACHT TE GEVEN?
  WAAR HAAL JIJ DIE BRUTALITEIT VANDAAN?
  DOE JIJ DAT ZELF MAAR.DAT HEB IK NIET NODIG.

  8.Verder bler je:”Ik heb verder geen behoefte om op het niveau van een charlatan – jouw niveau – deze discussie verder te voeren”.

  Srika,dat wil ik je ook aanraden;doet dat maar niet.
  Jouw niveau zal je,zoals nu weer blijkt,erg in de steek laten.
  Foe soso joe ede bigie so.A foeroe soso nanga tokko tokko en gotro watra.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.