Aardolievoorkomens aangetroffen in district Coronie

37

PARAMARIBO, 17 dec – In het ‘kokosdistrict’ Coronie is aardolie aangetroffen. Dit gebeurde tijdens exploratiewerk van Paradise Oil, dochteronderneming van Staatsolie, en het Australische Tullow Oil. In drie van de vijf boorputten is olie gevonden. Over de kwaliteit en hoeveelheid zijn nog geen details vrijgegeven. Wel wordt binnen enkele dagen beslist of het onderzoek doorgaat.

Het onderzoeksgebied is fysiek nogal zwaar. Het betreft vooral zwampgebied waar de afgelopen jaar ijverig is gevorst. “De zwamp is moeilijk bereikbaar. Het moest verkend worden, vegetatie moest verwijderd worden om een waterweg te banen en het materiaal was niet makkelijk in het gebied te krijgen”, zegt Paradise Oil directeur Patrick Brunings tegenover de Ware Tijd. Er is geboord in een gebied van zo’n veertig vierkante kilometer.

Het werk was nogal intens en er moest nogal worden geïmproviseerd. De boorinstallatie moest over zee en dan over land worden verplaatst. “Olieactiviteiten in moerassen zijn niet gangbaar”, aldus Brunings. De boringen moesten vooral helpen het gebied in kaart te brengen. De bedrijven zijn hooguit voorzichtig optimistisch, er moet nog veel worden vastgesteld. De vondsten betekenen nog niet dat er ook werkelijk ooit grote boortorens komen te staan. “Het is nog lang niet zover.”

37 REACTIES

 1. Waarschijnlijk hebben ze een paarse strontvlek in coronie gevonden en het is meteen feest. Het zal de bevolking een worst wezen. De locals zitten te wachten op een dijk.


  Maak melding

 2. Hoeveel olie is gevonden?
  Deze boringen zijn aangevangen tijdens de Nieuw Front regering evenals het telen van suikerriet i Wageningen.
  Nu probeert de NDP te showen. Waarom?


  Maak melding

 3. Het onderzoeksgebied is fysiek nogal zwaar. Het betreft vooral zwampgebied…..wat een lul verhaal. er zijn nog ergere plekken op aarde waar ze naar olie boren….hier maken ze van een mug een olifant


  Maak melding

 4. Al die verhalen over olie, tot nu toe hebben ze geen druppel gevonden. Intussen blijven die ezels maar geld uitgeven.

  Het ambassadegebouw in Parijs is nog niet gekocht. Het geld is wel vrijgemaakt door het ministerie van Financiën en is geparkeerd op een speciale rekening. Een vierkante meter kost euro 12.000. Het gaat om een bouwoppervlakte van 650 m2. Dit komt neer op euro 7.8 miljoen.

  Eur. 7,8 miljoen !!! Ze zijn gek geworden.


  Maak melding

 5. jullie paarse gelul noem ik hoop tegen beter weten in.
  Een crimineel als Bouta is en blijft een sta in de weg voor een beschaafd,fatsoenlijk,rechtvaardig, democratisch Suriname omdat zijn klauwen bebloed zijn.


  Maak melding

 6. lees jullie rectie goed? heeft het betrekking op Paradise oil die meedeelt dat haar boring in cornie succes heeft opgeleverd door de vondst van olie in de coronie zwamp. ik snap die jaloers e ex-surinamers niet hoor. wees blij voor het land en niet voor de regering.


  Maak melding

 7. Gmap mie boi vorige had mij gezegt dat je in nederland geboren bent en dat de mensen van paars dom zijn …mijn antwoord aan jou was dat je op papier nederlander bent…..je hebt jou kleur niet mee je moet wit zijn dan ben je nederlander….nu vanmorgen hoor ik op het nieuws dat de uizend bureau s
  discrimineren op huids kleur ….gmap hou je eigen voor de gek troost je eigen
  Dat je nederlander bent en stiekem niet wordt gediscrimineert.natuurlijk moet je er boven staan maar als het op aan komt als alles schaars wordt in nederland zoals werk ..dan ben jij buitenlander ,de nsbers weten alles van .nu is de werkloosheid hoog in nederland dus steekt het de kop op dat er zonde bokken gezocht moeten worden …en die zonde bok is de buitenlander ..kan ik ook zien in griekenland wat de grieken met alles wat anders gekleurt is. Gmap ga touwtje springen.


  Maak melding

 8. Ik weet dat begrijpend lezen niet jullie sterke kant is.
  ga lekker spelen met die paarse amnestie clubje.
  Iedereen die voor 25 nov 1975 is geboren was in bezit van de nederlandse nationaliteit, jij bent een revo kind daarom weet jij dat niet.


  Maak melding

 9. Gmap
  Het is de gezegde van fronters ,ze gaan het verdraaien dat had ik al verwacht .
  Gmap je weet dat ik fromters als jou meerdere malen heb uitgemaakt voor kameleons die steeds veranderen van stand punten zoals die kameleons van kleur veranderen.ik heb niets te verbergen ik bekijk de kat uit de boom jij maakt je eigen hier belachelijk .ik heb ook een nederlandse paspoort ….maar dat is geen garantie voor mij .mijn kids zijn hier geboren maar hebben geen garantie hihihi snap je.
  Gmap joe buba blaka geel dogla je bent buitenlander .ik heb nog nooit een zwarte of chinese nederlander gezien alleen in dat boekje en dat blijkt weer bij die uizend bureau s.
  Dag gmap


  Maak melding

 10. @patrong

  Voor de duizendste maal!
  Wanneer ga jij in Suriname landen samen met je gezin?!!!
  We worden nu echt knap moe van je te horen hoe jij en je gezin’pinaren ‘ in nederland!!!!!
  Kom Hesi BAKA!!


  Maak melding

 11. Ray

  @ROY

  …ezels blijven ezels, maakt niet uit hoe je ze aankleedt..

  Whahahaaaaaa……
  Ben helemaal eens met je!!
  alleen als je hi ho hi ho uitkraait weet ja dat het een ezel is. soort kent soort kleed maar aan, pas op dat je niet valt. ” GIJ die meent te staan, zie toe dat GIJ niet valt” Korinthiers


  Maak melding

 12. @gmap & ray…precies zoals wij ook moe worden van jullie reacties, 1 en al negatief…ik heb met jullie te doen, echt! blakka bakras.., eeuwig zitten jullie NL op te hemelen, en kijk nu…jullie worden gediscrimineerd…tje poti, hoe voelt het om geen moederland te hebben?


  Maak melding

 13. gmap & ray zijn beide zieke honden, die alleen maar kunnen blaffen. Deze mensonwaardige, mislukte en waardeloze wezens kan je het liefst negeren, het is water naar zee dragen met ze, ze kunnen helaas niet helpen.


  Maak melding

 14. “”Aardolievoorkomens aangetroffen in district Coronie”

  En die minderwaardige wezens krijgen al dhiarree bij het lezen van dit artikel. Ik hoop dat men gauw kan vertellen dat er miljoenen barrels aanwezig zijn, zodat deze groep debielen een hartinfarct krijgen, zijn we van hun dom geklets verlost.


  Maak melding

 15. Gmap
  Mie boi dat is te kort door de bocht dat ik met mijn gezin moet vertrekken .
  jij voelt je op de teentjes getrapt ..maak van je hart geen moord kuil hoor. Ik neem alles wat je zegt met een korreltje zout.ik klaag niet over nederland ik geef de werkelijke feiten aan …ik heb toch niet gelogen over die uitzend bureau en dat je het zelf hebt gehoort dag ze discrimineren om surinamers,antillianen en turken in dienst te nemen.zie onder ogen dat paars weet wat zich in nederland af speelt als op aan komt.die nsbers zelfde.gmap zegt hij is nederlander en ik zeg in die paspoort en dat blijft zo voor elke donkere of ander huids kleur mie mang .
  Als echt op aan komt hebben ze schijt met zelfs die paspoort die witte huid heeft voorrang als het te heet wordt onder de voeten van de nederlander en terecht .
  Zo zou ik ook denken als ik een blanke nederlander zou zijn ..gmap eigen volk eerst zou ik zeggen .en daarom ben ik blij dat het goed gaat in suriname en als het op aan komt mogen die brazilianen enguyanezen weg als mijn mensen eronder zouden lijden…eigen volk eerst.
  De eerste intelligente fronter moet nog geboren worden mie mang.
  Bedenk dat nederland in zijn voegen kraakt met die bezuinigingen het wordt er niet beter op.meten is weten mie mang. Joe no mang djompo touwtje moro djongsro angrie au kier joe je moet bezuinigen …in suriname gaat het redelijk goed ik gun die mensen ze hebben jaren de broekriem aangehaalt ik vindt dat ze nu lucht moetn krijgen in suriname .gmap in nederland krijgen jij en ik spuit poep
  Dag gamp


  Maak melding

 16. De bodem van Suriname heeft haar geheimen aan natuurlijke hulpbronnen maar een beetje prijsgegeven. Neem van me aan dat in het achterland van Suriname, het enorme gebied in de binnenlanden, ook oliereserves voorkomen. NDP is voor vooruitgang van Suriname. Nieuw Front breekt af.


  Maak melding

 17. Deze vondst vergroot de kans dat we tot aan zijn dood met Bouta als president opgescheept zitten, net als de mensen in Equatoriaal Giunnee al meer dan 30 jaar opgescheept zitten met president Obiang, hoe meer oliedollars, hoe meer CetaBever deze figuren op de stoel van de president kunnen smeren, als njang en dringi, tijdens de verkiezingen, aan de ezels opvoeren niet voldoende is, doen Uzi’s en Glocks het ‘fijne’ werk wel. Alleen de dood kan dit soort megalomane figuren nog van de presidentiële stoel scheiden en dan nog dragen ze het stokje over aan hun zoon (al heeft die ze niet allemaal op een rijtje), straks heeft onze eigen Surinaamse Dinosaurus; de GO2 Tyrannosaurus ook appartementen en garages vol luxe auto’s in Parijs net als de beruchte Afrikaanse duivelshagedis Petroleumraptor Theodoro Juniorus


  Maak melding

 18. =Beste mensen, Alle grondstoffen in Suriname zijn van de staat. Ik ben altijd blij als men weer een natuurlijk hulpbron of grondstof ontdekt.

  =Vaak genoeg lees ik dat Suriname het zelfs kan doen, maar jammer genoeg zal er altijd kennis van buitenaf gebruikt worden.

  =Heeft men nog steeds niet door dat Bouterse en zijn familie en vrienden alleen rijk worden.
  =Velen die achter Bouterse staan hebben soms vaak geen goed onderdak of inkomen.

  =Als Bouterse zijn aanhang hun ogen goed open houden wat er in landen gebeurd waar een dictator aan de macht is, zal men in de toekomst anders gaan denken.


  Maak melding

 19. Gmap
  om om je doel te berijken zal je geduld moeten betrachte,en aangezien fronters gee geduld hebben….zijn het altijd mislukkelingen geweest…..zie sommigen hier op dit forum..het is gewoon triest om deze reacties te moeten lezen.maar soms moet je denken dat het fronters zijn dus laat maar waaien…..ze weten niet beter……ik kan mij nog gelukkig troosten dat zij niet aan de macht zijn .ding mang sidong tap oedoe bangie oppositie. Toch wil ik deze pessimistiche fronters een ding mee geven
  Voor mensen als jullie die pessimistisch willen blijven denken…..ook jullie gedachten gang respecteren wij……maar als jullie het land zouden gaan regeren dagoe nanga kekesie srif no bing wan tang . Gmap mie boi jij en die fronters blijven jullie in die manarie .vene heeft jullie geleerd om nederland te respecterenom hulp te krijgen maar bouta en het volk zeggen dat respect van twee kanten komt anders opzouten . En ik waardeer dat suriname neederland op de vingers tikt .
  Ik hoop van harte dat ze olie vinden in coronie …het is een surinaamse zaak.


  Maak melding

 20. 18 december 2012

  Ik had gisteren een gezellige bijeenkomst met enkele studenten uit Suriname, die de afgelopen weken zijn afgestudeerd van de universiteit, hier in Nederland, en nu met hun Bsc of Msc mogen pronken.

  Met de Msc geslaagden besprak ik de mogelijkheid zich verder te specialiseren of de terugkeer naar Suriname.

  Gelukkig denken deze geslaagden aan eventuele terugkeer naar Suriname. Een aantal wil zich eerst verder specialiseren, alvorens terug te keren naar Suriname.

  Maar wij bespraken ook de leuke en minder leuke momenten die zij als student op de universiteit hebben meegemaakt en en passant kwam de negatieve ondersteuning van de Surinaamse ambassade aan de orde, maar ook de cultuurbotsing tussen zij en Surineds waarmee zij dachten goed te kunnen samengaan en daarbij goede adviezen en ondersteuning te vinden.
  Kort samenvattend vinden deze Surinaamse geslaagden de Surineds waarmee zij contact hadden zeer onbetrouwbaar, hypocriet en tweespletig.

  En zoals een van de geslaagden het verwoordde:”Ik denk en wat mij is opgevallen is dat een aantal Surinamers hier in Nederland, die ik zeker ken en langer dan 25 jaren al in Nederland wonen, een erge prejudictie hebben tegen hun geboorte land Suriname, missen probiteit en missen de juiste pregnantie tegenover de witte man en ook tegenover hun eigen werkelijkheid. Ze proberen voor de witte man Suriname en de Surinamers neer te halen; binnen onze groep van Surinaamse studenten doen zij dan weer schijnheilig alsof Suriname het mooiste en beste land voor hen is.Ik vind het echt ziekelijk ambivalent gedrag.”

  Ook besprak ik met een van deze studenten, uit Delft, de olievondst in Coronie. Wij beiden kennen redelijk goed de bodemkaarten van Suriname en als deze student bij mij thuis was liet ik hem vaak publicaties van Staatsolie zien, met daarbij seimologische kaarten van Staatsolie.

  Onze conclusie is dat er sporen van olie gevonden zijn en uitgaande van dat type bodem zeker migratie heeft plaatsgevonden van olie (in de bodem) en dat deze putten niet veel olie zullen bevatten (meer water).

  Staatsolie zal dus eerst verder het gedrag van de migratie van die olie moeten bestuderen, alvorens verder te gaan met boringen in de zwamp van Coronie.(Misschien liggen de ware oliebronnen juist niet daar!)

  Anderen, hier op dit forum, ten spijt, geloof Srika dat er wel veel olie in de Surinaamse bodem zit en eens, of in de zee bodem, of op het land, gevonden zal worden.
  Srika


  Maak melding

 21. Yolanda,

  Hoe voelt het om de duivel te aanbidden? Lekker noh?

  En denk je nou werkelijk dat Suriname vrij is van discriminatie en racisme. Tje poti, wat ben je toch zielig. Haal die balk uit je ogen dan zal je zien dat alles daar in dat land op ras en afkomst is gebaseerd. Was vroeger zo en dat is nog steeds zo. Maar met een balk in je ogen zie je maar één kleur natuurlijk: het zwart van de duister.


  Maak melding

 22. mocht het idd zo zijn dat er straks een “” HIT “” is, dan is er geen diaspora die dit niet gaat toejuichen!!!

  heden, met een crimi regering, op handen gedragen door aanhangers ,,de sardienbeloften,, hier hebben wij moeite mee!!!!

  Maarrrrrrr,…(en ik hoop van ganser harte)als ooit het tij gaat keren, vergeet dan deze niet!!!!!

  dank U Surneds….anders hadden wij thans erbij gelopen als ethiopiërs…dank u dank u 🙂 🙂


  Maak melding

 23. Hij heeft nog nooit een zwarte of chinese nederlander gezien.
  Ik wist dat je onwetend ben maar zo erg had ik niet gedacht.
  Kan iemand mij vertellen wat voor kleur een Surinamer heeft? als wij deze vraag hebben beantwoord dan weten wij precies welke kleur een nederlander heeft.
  Ik kan mij de discusie nog herinneren over tiger woods, de aziaat en zwarte amerikanen vroegen zich openlijk af in welke hok ze tiger moesten stoppen.
  Tiger zijn antwoord was ik ben een Amerikaan.
  Rijkaard,Gullit,Humberto Tang zijn nederlanders.
  Is somo een indonesier of een Surinamer.


  Maak melding

 24. Als ik naar het plaatje kijk, zie ik dat het meer lijkt op een zwarte drop. Misschien een verzoek aan coronianen om niet in de de zee te zwemmen vanwege de hoge zoutgehalte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.