dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Ik daag ze uit te zeggen dat Palu bij de moorden betrokken...

‘Ik daag ze uit te zeggen dat Palu bij de moorden betrokken was’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 dec – “Ik daag de personen uit die steeds weer buiten de microfoon roepen dat Palu betrokken was bij de Decembermoorden, om dit in de microfoon te doen.” Dit zei parlementariër Henk Ramnandanlal (Palu) tijdens de begrotingsdebatten. Ramnandanlal baalt van de insinuaties die maar wilde door de parlementaire vergaderzaal geroepen worden. De oppositie zou open kaart moeten spelen. Als er bewijzen zijn, moeten die maar op tafel worden gelegd.

In elk geval zouden mensen, politici, niet moeten praten als ze hun aantijgingen niet hard kunnen maken. “Ik daag ze uit om wat ze informeel weten ook voor de rechter te getuigen. Na al die jaren informeel te beweren wie er allemaal betrokken waren, moet men dat toch durven”, zei Ramnandanlal. Hij vindt het maar half dat collega’s zich verschuilen achter hun parlementaire immuniteit. Uiteindelijk was er niemand die inging op de uitnodiging.

Tot de verdachten in het strafproces behoren enkele leden van Palu. Ramnandanlal vindt dat zijn partij zich heeft bewezen. Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) ziet het totaal anders. De betrokkenheid in de nationale politiek sinds de coup van 1980 was desastreus. “Het is duidelijk dat het Palu-beleid vernietigend was voor met name de energiesector”, aldus Venetiaan. Hij ziet het patroon tot vandaag doorgaan, nu deze partij deelneemt in de regering Bouterse.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

61 REACTIES
 1. Palu kijk op het internet naar dat filmpje waar Bouterse en Bischop naast elkaar staan tijdens de bedreigingen richting daal en anderen,zie hoeveel palu leden erbij waren. de morele vraag die palu zich moet stellen is wat hebben jullie gedaan om te voorkomen dat onschuldige en ongewapend burgers zonder proces zijn gemoord op 8dec 82.
  Als jr naar de ontwikkeling in de wereld kijkt dan zie je dat de bevolking in opstand komt tegen die totalitaire staat waar dictators jaren lang de touwtjes in handen hebben, in suriname doet men juist het tegenovergestelde. de wereld geschiedenis laat zien dat je geen ontwikkeling kan hebben in een land die in morele staat van ontbinding verkeerd en waar een dictator aan de macht is.


  Maak melding
 2. @GMAP

  Broeder, elke normaal weldenkend mens is het met jou eens…
  Als er een misdaad gepleegd wordt ben jij ook een dader als je erbij staat te kijken. In mijn beleving is de dader niet alleen een dader maar ook een grote lafaard….


  Maak melding
 3. De Palu verdachten vinden het toch ook goed dat ze amnestie gekregen hebben? Als ze zo onschuldig zijn eisen ze net als verdachte Carbierre (als ik het juist heb) dat het proces voortgang vindt zodat hun onschuld definitief en onomstotelijk bewezen wordt. Ze moeten van het Openbaar Ministerie eisen dat het proces voortgang vindt, ze hebben niemand in de assemblee uit te dagen om wat dan ook in de microfoon te zeggen.


  Maak melding
 4. Ik weet wel dat mijn moeder altyd vertelde dat er destijds aan mijn vader gevraagd werd of hy naar surunamen wou komen om mee te helpen voedsel paketten te versprijden in het binnenland hy is toen niet gegaan omdat mijn moeder zwanger was van mij


  Maak melding
 5. En dat mijn moeder droomde dat wat er ook gebeurde ze hem niet naar suriname mocht laten gaan al moest ze hem vast binden enz ben erg blij dat hy toen niet is gegaan anders had ik ook mischien geen vader gehad


  Maak melding
 6. de wereldgeschiedenis laat ook zien dat door toelating van vreemden en hun idee geen opbouw voor onze staat en welzijn ter bevordering teweeg heeft gebracht maar juist armoede,grote verdeeldheid en ontvreemding van onze cultuur.
  er werd toen die mentaliteit in de wereld aangeleerd dat zwart slecht of van het kwade is om zodoende de crioro in descredit te laten vervallen”als men nu in de wereld kijkt zal men zien dat het negatief gemal de crioro de schuld van alles geeft.

  bujaka


  Maak melding
 7. De amnestiewet is gewijzigd met slechts de bedoeling om de schuldigen, de daders van de december moorden hun gevangenis straf te laten ontlopen. Indien verdachten overtuigd zijn van hun onschuld, zou voor hun deze wet een doorn in het oog moeten zijn. Maar nee, de verdachten zijn allang blij met deze wet en dit getuigt van een duidelijk betrokkkenheid aan het gebeuren. Dit geld voor DiDiBrie en de Palu leden die in de leiding zaten van de regering waarvan een ieder nu aan amnesia lijdt. De Palu zou erop moeten staan om het December proces voort te laten zetten pas dan zou ze bij het volk geloofwaardig overkomen, totdan moeten ze beschuldiging maar slikken en verder niet klagen!!


  Maak melding
 8. laten eerst die dosee openbaar gemaakt worden’dan zullen wij zien wie de echte schuldiggen zijn.
  als dat niet gebeurd ‘dan vind ik die amnestie wet toepaselijk’
  case close


  Maak melding
 9. De zwarte bevolking in Amerika laten zien dat het wel kan dus paarse flauwekul van jou is domme onzin, jullie hebben in suriname laten zien wat zwarte ontwikkeling betekend,wij zijn als als land nu slechter aan toe dan voor de jaren 80, en we glijden steeds verder weg dat is volgens gasten als jou allemaal de schuld van vreemden. zolang zwarte mensen hun hoop zetten op figuren als Bouterse zullen ze achter de feiten lopen.


  Maak melding
 10. Over de amnestiewet.

  Is dat niet een uitbreiding van een bestaande wet? Waarom kregen de mensen waar het in de eerste ingediende en aangenomen wet amnestie? Geldt voor deze groep dan niet hetzelfde principe waar men nu over op de barricades staat?

  hebben de huidige tegenstanders van de uitbreiding van de bestaande wet, net zoveel reuring gemaakt bij internationale instituten en media zoals nu het geval is en waarom betrekken ze de eerste versie van de wet niet bij hun aantijgingen en argumenten?

  Is dit niet hypocriet?

  Nogmaals, ik ben tijdens de december gebeurtenissen familie verloren maar ook tijdens de binnenlandse oorlog. Waarom is de ene dode belangrijker dan de andere?

  Beide familieleden waren mij even lief. Sommige willen echter dat ik net als hen onderscheid maak. recht voor een moet recht voor allen zijn lijkt mij.

  krijgt de ene amnestie dan ook de andere. Anders moeten we consequent zijn en alles en iedereen, ook de mensen op de achtergrond die de poppetjes aanstuurden in het recht meenemen.

  Mensen die anderen rekruteerden om Surinamers te gaan vermoorden. Mensen die logistiek en financieel moordenaars hebben gefaciliteerd.

  Mensen die moordaanslagen hebben gepland en hebben uitgevoerd ongeacht of ze zijn gelukt of niet. iedereen moet dan worden meegenomen. je moet immers de consequenties van al je handelen nemen.

  Sommigen hebben er baat bij dat er alleen maar aandacht is voor een deel van het verhaal.

  Bah!

  Dit soort sujetten bezoedelen de nagedachtenis van degene die zijn gevallen. Stelletje hypocrieten.

  intolerante figuren, stelletje fundamentalisten!


  Maak melding
 11. Henk ramnalal. Het geweten voelt er niet beter door die amnestie wet. Jullie kunnen met die wet de physieke cel ontlopen. Maar het geknaag aan jullie geweten wroegt heel aardig. Geen enkele wet kan jullie daarmee helpen. Gebruik jouw salaris verhoging om wat extra poeder aan te schaffen.


  Maak melding
 12. die crioro’s in amerika pienaren erger dan in su,door feiten naar voren te halen hebben zommige een eigen gemmenschap in amerika kunnen opbouwen zonder inmenging van enige blanke ideolgie.
  in su zijn wij bezig die blanke ideolgie te verdrijven voor onze mentale zelfstandigheid dat tepaart gaat met strijdbaarheden van vreemden als jullie die in het noord zee verblijven en die blanke ideolgie als een god om armen.
  er is volop eten in su,er is geen armoede grens berijkt zoals de mensen in het noord zee gebiet,er worde volop gewerkt,er worden stappen ondernomen die bevordelijk voor su is’,dus voor iemand die niet in su woont en loopt te lullen dat wij aan het afglijden zijn”is het een tegen valler dat su een betere positie heeft dan toe het in de handen van hun noord zee baasje(god)was.


  Maak melding
 13. Ja Ramnandanlal,het grootste bewijs dat PALU ook betrokken is bij alles wat die baasje van je heeft uitgehaald eerder en heden,is het feit dat je partij PALU zonder te aarzelen Amnestie verleende aan hem!
  Schuilt jouw partij ook achter deze Amnestie ?!!
  Betekent Amnestie voor baasje ook Amnestie voor PALU?!


  Maak melding
 14. @Ray

  broeder zoals ik vaker heb aangegeven: die tandestoker in jou oog zien ze wel maar die kankantriestam in hun eigen ogen zien ze niet…of willen ze niet zien…
  Vandaar dat ik een ieder verbied om een paarse bril op te zetten…..maar tja zoals broeder GMAP altijd zegt:een uilskuiken blijft een uilskuiken…zelfs de aasgieren en hyena’s lusten deze kuikens niet.


  Maak melding
 15. Ramnandanlal vraagt iets onzinnigs. De PALU als partij, is alszodanig niet betrokken bij de decembermoorden. Er valt daar dus niets aan te bewijzen.

  Wat wel het geval is, is dat de PALU top van toen (Krolis), wel op de verdachtenlijst van de decembermoorden voorkomt. En dat hoeft niet bewezen te worden. Dat staat namelijk vast.

  Verder ware het beter dat Ramnandanlal zich met zijn werk als volksvertegenwoordiger bezighoudt en juridische kwesties laat voor diegenen die daarvoor aangesteld zijn.


  Maak melding
 16. ik vraag mij ook af waarom mensen die rondbazuinen op te willen komen voor hen van wie het recht zou zijn geschonden, slechts oog en oor hebben voor een kant van het complete verhaal. Feitelijk manipuleert men de massa, precies dat waarvan men anderen beschuldigd.

  Waar om was het Surinaamse volk niet geschokt naar aanleiding van 25 feb 80, dit typ ik omdat daar reeds sprake was van geen gerechtigheid, door toedoen van onrecht/geen gerechtigheid vond een coup plaats.

  ik vraag me af
  Over de amnestiewet.

  Is dat niet een uitbreiding van een bestaande wet? Waarom kregen de mensen waar het in de eerste ingediende en aangenomen wet amnestie? Geldt voor deze groep dan niet hetzelfde principe waar men nu over op de barricades staat?

  hebben de huidige tegenstanders van de uitbreiding van de bestaande wet, net zoveel reuring gemaakt bij internationale instituten en media zoals nu het geval is en waarom betrekken ze de eerste versie van de wet niet bij hun aantijgingen en argumenten?

  Is dit niet hypocriet?

  Nogmaals, ik ben tijdens de december gebeurtenissen familie verloren maar ook tijdens de binnenlandse oorlog. Waarom is de ene dode belangrijker dan de andere?

  Beide familieleden waren mij even lief. Sommige willen echter dat ik net als hen onderscheid maak. recht voor een moet recht voor allen zijn lijkt mij.

  krijgt de ene amnestie dan ook de andere. Anders moeten we consequent zijn en alles en iedereen, ook de mensen op de achtergrond die de poppetjes aanstuurden in het recht meenemen.

  Mensen die anderen rekruteerden om Surinamers te gaan vermoorden. Mensen die logistiek en financieel moordenaars hebben gefaciliteerd.

  Mensen die moordaanslagen hebben gepland en hebben uitgevoerd ongeacht of ze zijn gelukt of niet. iedereen moet dan worden meegenomen. je moet immers de consequenties van al je handelen nemen.

  Sommigen hebben er baat bij dat er alleen maar aandacht is voor een deel van het verhaal.

  Bah!

  Dit soort sujetten bezoedelen de nagedachtenis van degene die zijn gevallen. Stelletje hypocrieten.

  intolerante figuren, stelletje fundamentalisten!


  Maak melding
 17. 30 verjaardagen, 30 kerstmissen en 30 jaarwisselingen!
  ==============================================================

  “Hij heeft mijn eerste schooldag niet meegemaakt, mijn diploma-uitreikingen niet, mijn huweljk niet.
  Woorden van een jonge vrouw, waarvan haar vader 30 jaar terug op brute wijze vermoord is, om reden tot op heden niet bekend, of misschien moet hier gebruikt worden om reden nog onduidelijk.

  Beste verantwoordelijken binnen de rechterlijk macht, dat zijn woorden geweest uit het hart, niet gedramatiseerd, maar uit een verdrietig en gepijnigd hart.
  Ieder mens met wat humanitair gevoel stond daar stil van.
  Het was wederom zo ver, 8 december, ik zat weer voor de televisie om te mogen aanschouwen het leed en verdriet van nabestaanden die nog wachten op een antwoord.

  U moet zich een voorstelling maken; op een dag verdwijnt uw kind, man of vrouw en iedere zoekactie levert niets op. Intussen bent u dagen verder, let wel dagen verder we praten nog niet over jaren.
  Wat voor een gevoel moet dat zijn? Iedere morgen als u opstaat, is er hoop dat hij of zij gevonden wordt en als de dag eindigt realiseert u zich dat het geen hoop was, maar een illusie, want u sluit die dag af zonder een antwoord en of terugkeer van uw dierbare.

  Met dat gevoel leven de nabestaanden al 30 jaar. Hun vragen zijn niet beantwoord.
  In plaats van antwoorden, krijgen zij dolksteken door te moeten aanhoren dat hun vaders, mannen, ooms, broers and so on, verraders waren met plannen om te komen tot bloedvergieten.

  Via diverse media, tijdens diverse opbelprogramma’s wordt steeds weer gezegd: “we moeten vergeven en verder gaan”.

  Je vergeeft iemand voor iets, wanneer die erkend of bevestigd heeft schuld te hebben of medeschuldig te zijn aan een gebeurtenis.
  Wie moeten nu vergeven worden en waarvoor?

  Als er iemand jouw woning binnengedrongen is, geroofd heeft, mishandeld heeft en misschien ook nog verkracht heeft, dan kan van jouw gevraagd worden “vergeef de misdadigers en ga verder”. That’s something else.

  Nu verwachten wij van de nabestaanden om te vergeven en verder te gaan, maar dat gaat niet, om het simpele feit dat ze nog geen antwoord hebben op de vragen: hoe, wat en waarom?

  U als rechterlijke macht kan zorgen voor de antwoorden. Voorts wordt ook steeds weer gezegd: er zijn mensen tijdens de binnenlandse oorlog gestorven en waarom wordt er aan de nabestaanden van hen geen aandacht besteed?

  Uiteraard moeten zij nazorg hebben, maar we moeten geen appels met peren vergelijken. Het proces is nu al 12 jaren gaande en als burger ben ik verplicht te geloven in een eerlijk proces.

  Gaat u door met het proces en laat klassenjustitie niet in uw weg staan en ook geen aangenomen Amnestiewet. Een wet aangenomen door volksvertegenwoordigers die de Schepper moeten smeken dat zij ervoor behoed worden om ooit in de positie te moeten verkeren als die van de nabestaanden van de 8 december moorden.

  Recht en waarheid maken vrij. Schenk de nabestaanden recht en maak ze vrij opdat ze kunnen loslaten, afsluiten en verder kunnen gaan.

  bron: dagblad Suriname


  Maak melding
 18. @Roy

  Ramnandanlal is een echte LUL.
  Toen het echt tijd was dat de grootste misdadiger en schender van de mensenrechter ,bouta, voor eens en altijd berecht zou worden heeft hij en zijn partij op een vodje getekend en hem amnestie verleend!
  Het geschreeuw en de roep van bijkans de gehele bevolking heeft hij toen genegeerd en nu het te heet wordt onder zijn eigen kont moet je maar horen wat uit zijn bek komt.


  Maak melding
 19. @ik vraag me af

  En als jij bij het graf van je geliefde staat die slachtoffer werd aan de handen van je droom idool bouta wat zeg je dan aan je geliefde?dit misschien?

  Ik vindt het heel jammer voor je,maar kijk ik heb je moordenaar VERGEVEN hoor hij krijgt van mij een tweede kans..
  of
  …kijk je moordenaar krijgt een tweede kans van mij maar hij heeft je geholpen naar je graf,nu lig je 6 voet onder en daarom dus geen tweede kans voor jouw…
  of

  Kijk brunsie heeft amnestie gehad en dat geldt ook voor je MOORDENAAR,hij verdiend ook Amnestie want recht voor 1 moordenaar dus recht voor alle moordenaars.
  of

  Ik heb van je gehouden maar ik hou nog meer van je moordenaar!

  Boi,ik vraag me af of je geliefde nog wat rust krijgt als jij het graf van je geliefde aan het bezoeken bent !Je gaat lettelijk met Zout wrijven in de Wonden van je ‘geliefde’.Zelfs jouw ‘geliefde ‘ zou wensen dat jij liever ver weg blijft van zijn /haar graf!

  PS

  Maar daarom zijn wij er ,de rechtgeaarde surinamers. Wij gaan het gevecht van je ‘geliefden’ voortzetten en gerechtigheid voor ze zoeken!
  Ga jij maar rustig door met het flirten met de moordenaar van je ‘geliefde’.


  Maak melding
 20. @sanjay,

  Je maakt dezelfde denkfout als Ramnandlal.

  De partij staat niet in de beklaagdenbank. De toenmalige top van die partij daartegen wel.

  Kijk, dat Bouterse een hekel heeft aan Den Haag, betekent niet dat Suriname ook een hekel aan Den Haag heeft.

  Sommige zaken moet je voor de helderheid los van elkaar zien.


  Maak melding
 21. @ray,

  jij hebt mij niet te vertellen wat en hoe ik met mijn liefde en of geweten omga. Jij ziet jezelf en je kompanen als enige rechtgeaarde Surinamers. je ziet je zelf als het epicentrum van morele integriteit.

  Ik heb jou al aangegeven dat ik jou en je kompanen de grootste hypocrieten vind en je beantwoord met een bevestiging van je fundamentalisme.

  Argumentatie, nuancering zijn jullie vreemd. Hokjesgeest en benauwde visies zijn jullie kleding.

  Iedereen die jouw mening niet deelt is een Bouterse aanhanger. Alles wat niet strookt met jullie visie moet met de grond gelijk gemaakt worden. Waarin verschil jij met waar je Bouterse van beschuldigd?

  Jullie hebben je mond vol van recht en democratie terwijl jullie de eersten zijn die recht met de voeten treden.

  In je blindheid heb je niet eens dor dat de zelfde principes die jij zegt te vertegenwoordigen, jij als eerste in de uitverkoop hebt gegooid.

  In feite is het met mensen als jullie water naar zee dragen. Er komt niets zinnigs uit. Geef antwoord op mijn vragen die ik stel in mijn bijdrage, ga re inhoudelijk op in.

  Laat mij en mijn geweten.

  Waarom zout bij de ene helft van mijn familie en mag ik als het aan jouw en je kompanen ligt zwijgen en de andere kant opkijken bij de andere helft van mijn familie?

  Dat is het probleem van jullie. De ene is meer waard dan de andere toch?

  De nabestaanden van de binnenlandse oorlog hebben geen rechten, die moesten de amnestie slikken omdat er mensen zoals jij anders in de problemen zouden komen.

  Brik me met je morele verontwaardiging en je verhaaltjes, je bent voor mij geen knip voor de neus waard. Je bent waardeloos en je hebt het bevestigt met je posting.

  Als men het over moraal, eerlijkheid, integriteit heeft, neem een pauze, ga wandelen, maar reageer niet, je bent het niet waard en weet totaal niet wat deze begrippen inhouden.


  Maak melding
 22. @ik vraag me af

  Wij de rechtgeaarde surinamers wanneer wij het hebben over gerechtigheid voor de vermoorde mensen aan de handen van je baasje ,dan betrekken wij alle slachtoffers erbij ook de Moiwana slachtoffers,de moord op Goodings etc…
  Nooit hebben wij jouw gemerkt voor het vragen naar gerechtigheid !
  En dat jij het ooit zal doen daar rekenen wij niet op.
  Een HYpocriet ben jij! en waardeloos ook!
  Je denkt toch niet dat de KOGELBRIEVEN van de rechtgeaarde surinamers komen?!Wij die al 30 jaren voor gerechtigheid vechten waaronder ook voor gerechtigheid voor je twee ‘geliefden’.Het kan ook zo zijn dat jij de kogelbrief in opdracht van je baasje thuis bij de slachtoffer geleverd heb!
  Als je denkt dat ik de moordenaars ga vergeven en alles ga vergeten zoals jij het gedaan hebt zonder respekt voor je ‘geliefden ‘ dan heb je het MIS!
  Je gaat toch geen liefdesrelatie beginnen met de moordenaar van je ‘geliefden’!.
  En als je dacht had dat ik klaar was met je had je het mis want hier is nog iets dat ik je wilde vragen,
  Als je bij het graf staat van je ‘geliefde’ die nu 6 voet onder de grond ligt dank zij je nieuwe liefde bouta;
  En’geliefde’ kijk ik had altijd gedacht dat wij samen oud zouden worden en lief en leed met elkaar zouden delen’..maar kijk heden ben jij mij voorgegaan en wij gaan nooit meer samen oud worden,,,lief deel ik zogenaamd met je en symbolisch leg ik altijd nog bloemen op je graf maar het is gewoon voor de schijn …
  Leed kan ik niet met je delen ..want kijk ik heb liefde gevonden in de armen van je moordenaar en helaas ik kan niet vechten voor gerechtigheid voor jouw omdat ik al mijn tijd stopt in het helpen verkrijgen vaN Amnestie voor je MOORDENAAR bouta!

  Ik hoop alleen m,aar dat je ‘geliefde ‘ je nooit VERGEVEN zal vanuit haar graf.

  En je hoeft echt niet voor gerechtigheid te zoeken voor je ‘geliefde’ dat doe ik al sinds 30 jaren lang.
  Ga ga jij maar pret zoeken bij de moordenaar van je ‘geliefde’. Ik zou mij schamen om een familie als jouw te hebben!!Schande!!


  Maak melding
 23. De atmosfeer van 82 was geschapen door de NPS en dat willen jullie niet over praten.De grote schuldige is de NPS.Deze partij heeft het land en nu nog naar de verdoemenis gebracht.Er is geen een eerlijke figuur er tussen het is een bende respectloze dieven.Bepaalde dieven zijn over gestapt naar de NDP.Er is geen een productieve aktiviteit aan te wijzen dat uit de koker van deze mensen zijn gekomen.Verkopen wat moeder aarde te bieden heeft en de winst verkwanselen.Zelf iets bedenken dat het land vooruit kan helpen is er niet bij.


  Maak melding
 24. Ramnandanlal kan alleen maar onzinnige dingen verkondigen, en denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft, maar weet donders goed dat de Palu een grote rol heeft gespeeld met die moorden, vandaar dat hij en zijn maat Paal achter die omstreden amnestie stonden, deze 2 figuren spelen een omstreden rol in deze omstreden coalitie.


  Maak melding
 25. @Jack Russel

  Het is alg bekend dat degene die de kont van de wolf aflikt rijkelijk wordt beloond. Zonder enig vorm van schaamte zijn deze ellendelingen instaat om hun bloedeigen kinderen te verkopen.


  Maak melding
 26. De krokodillentranen van Borger Breeveld.

  Borger gaf zijn tranen de vrije loop. Van alle broers scheen Borger de meeste scrupeles te hebben. Hij heeft in de jaren 80 een moordenaar en drugshandelaar met ferve verdedigt en was ook zijn woordvoerder. Borger weet diep in zijn hart dat hij is misbruikt en dat Bouterse de hoofddader is van de december moorden. Volgens de inmiddels overleden vader van Borger, zouden de schuldigen moeten worden gestraft. En dat wreekt zich nu aangezien Borger jarenlang collaboreerde met deze massamooordenaar.


  Maak melding
 27. Ramnandenlal moet een toontje lager zingen. Tijdens de decembermoorden waren er bewindslieden afkomstig uit het Palu nest in de regering. Ze zijn misschen niet strafrechtelijk verantwoordelijk maar zeker wel politiek. Ze hebben na de gruwelmoorden hun PALU -kop in het zand gestoken en deden alsof er niets aan de hand was. Alsdan handel je dan ook immoreel!


  Maak melding
 28. @ray sodemieter een eind op man. je klets uit je nek.

  Je blijft de plaat maar herhalen omdat je geen antwoord hebt op mijn vragen.

  Je kan niet lezen en ratelt maar door op je misselijkmakende aannames.

  Nogmaals dit is mijn laatste commentaar op jou want je bent het niet waard. Schijnheilige.


  Maak melding
 29. Als PALU zo onschuldig is, waarom stellen ze hun partij en persoonlijke archieven dan niet ter beschikking aan de rechtbank?? Waarom publiceren ze niet alles??

  Waarom maken ze zich wel druk om de archieven in NL van ver voor die tijd terwijl belangrijke archieven in SME hermetisch gesloten blijven???

  PALU is minstens ideaologisch medeverantwoordelijk en moreel medeverantwoordelijk omdat zij nooit een hand heeft uitgestoken en de moorden heeft zitten goedpraten. En schuldig aan belemmering van de rechtsgang.
  Niet voor niets is de traf die bv eenheler krijgt zwaar.

  In elk zichzelf respecterend land zouden PAUL en NDP verboden worden als criminele organisaties.


  Maak melding
 30. @Dramaqueen ‘ik vraag me af’

  Wat een gejank op de vrijdagavond.
  Phoe, phoe, je hebt lang moeten nadenken, maar eindelijk, eindelijk heb je die Fronters ’tuk’, whahahahahahaha…

  Ai boi soso lafoe…………

  Ik vraag me af,
  – Heb jij je afgevraagd waarom jou mensen nooit protest hebben aangetekend bij de aanname van de amnestiewet?

  – Heb jij je afgevraagd waarom jou mensen op de moordenaars van je familie hebben gestemd?

  – Heb jij je afgevraagd waarom ze zowel alias Bouta als Brunsie de opdrachtgevers van de moiwana moorden steunen?

  – Heb jij je afgevraagd waarom tientallen bijna honderden familieleden van jou, op dit moment massaal richting Frans Guyana vertrekken?

  Binnen de Moiwana gelederen zitten er genoeg Intellectuelen, zowel in suri als hier, nota bene hele bekende.
  -heb jij je afgevraagd waarom deze mensen namens de Moiwana gevallen nooit protest hebben aangetekend, tenminste protest met enig effect.

  Mind you behalve de 15 moorden en de Moiwana moorden zijn er heel veel anderen vermoord.
  En ze zijn echt niet naar Holland gevlucht……

  Zooo, genoeg stof tot nadenken….

  Fijn weekend manneke!
  Stem op Leona, of laat je kindjes strax stemmen, want die ‘Friesen’ mogen niet winnen!

  Mazzeltoff


  Maak melding
 31. @ Ik vraag me af

  Normaal ben ik blij met je berichten, maarre, je maakt dit keer een grooooooooote vergissing. Amnestie wet 1 heeft nooit misdaden tegen de menselijkheid vrijgepleit. Bankovervallen wapengeweld en dat soort fatu’s wel ja, maar absoluut geen Moiwana en andere moorden. Vandaar dat je ook weinig ruis hoorde toendertijd. Deze wet is echter een duivelsgebroed.


  Maak melding
 32. @ ik vraag me af.

  Arghhhhh, mijn punt vergeten te benoemen, beetje haast.

  Maar……
  Wat in Moiwana is gebeurt, is nooit en te nimmer goed te praten, diep triest…..
  Maar waarom, zeg mij waarom, moeten wij ons druk maken, want zoals het er klaarblijkelijk uitziet, hebben de nabestaanden van de Moiwana moorden, geen problemen met hun huidige status.

  Je hoort ze niet, je ziet ze niet, geen bhoe nog bah!
  Het schijnt dat ze tevreden zijn met de bekende brunswickse spiegeltjes en kraaltjes.

  Correct me if i’m wrong!


  Maak melding
 33. Deze Henk R denkt dat we niets weten, natuurlijk waren die gasten betrokken bij die rotsooi etc. Maar goed we zijn jaren verder, en deze Henk gaat even uithalen, zieke man, maar liebeng, en trouwens toch neks no psa moro.


  Maak melding
 34. Aaahh. Klopt….hun filosofie zomogelijk politieke visie had nooit draagvlak. In hun frustatie hebben ze samen met de bekende pseudocommunisten idool van su in een te machtige positie gehouden. Maar om met teveel macht te kunnen omgaan moet je bestand zijn en compententies hebben want het loopt altijd mis. Dit zijn historische feiten. En toen het ontaardde hebben zij hun mond gehouden .


  Maak melding
 35. de geruchten machine is gaande .sommigen weten totaal niets maar er moet een slachtoffer gevonden worden .zo werkt het niet mensen ….en daarom zijn fronters niet te geloven .de hebben het van hun leiders over genomen . niks mis mee maar verifieer voor je anderen vooroordeeld .ie poe wang savrie poe ding mang die e mik ing dat ie loes wang kanoe oeng gevaarlijk boi!!!!!!sranang mang jullie kunnen van een mug een olifant maken hoor .vooral als ze niet van je houden .
  maar goed wij zijn die dingen al gewent .ma oeng kang doe sang oeng wanie …paars regeert paars deelt de lakens uit en paars brengt voorspoed .jullie ding redimusu moeten dimmen .olland is al gedimd je hoort ze even niet .
  strede strede wie no sa vrede bouta e vetie gie sranang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding
 36. @pero,…ben je ook familie van Abrahams? vraag hem een cassave project aan jou uit te besteden noh?

  Of heb je geen familie op santo boma,….Bouterse kan hem zo er uit hale voor je.

  Heb je geen ruzie met een chinees in de buurt? Coalitiepartner Brunsie van je baas kan hem zo timmeren.

  Heb je geen klusjes thuis? Belfort kan sowieso een gedetineerde bij jou regelen.

  Je weet wel NDP mang helpt alleen NDPmang ,..
  dus gewoon vragen mang.


  Maak melding
 37. Aah…..de palu jongens die mijn posting lezen weten waar wij het over hebben. U heeft toen iets gecreëerd dat niet te beteugelen was en uw eigen matties hebben de tol betaald. En sindsdien duikt u omdat u weet dat u boter op uw hoofd heeft.
  En Oom Vene werd opgezadeld om het op te lossen wetende dat hij dat niet kon omdat
  wij een 2e 82 niet konden riskeren… en zeg heeft jullie zg held daar niet altijd mee gedreigd.?


  Maak melding
 38. @ jenke,

  Ik heb nooit beweerd dat de amnestiewet geen gedrocht is. Ik heb als je dat kunt terughalen altijd gezegd dat recht zijn beloop moet hebben.

  Waar ik moeite mee heb is dat men selectief is. Daarnaast heb ik er moeite mee dat er mensen zich superieur wanen ten opzichte van anderen terwijl ze geen haar beter zijn dan de mensen waarover zij oordelen.

  Dat mensen het woord rechtgeaard in hun mond durven nemen. Als je de hypocrisie ter discussie stelt heet je direct Bouterse aanhanger.

  Men is zo inconsequent en ze gefixeerd op kritiek te leveren om de kritiek.

  Ik vind dat iedereen die de wet overtreed de bak in moet punt. Maar men is schuldig pas als de rechter dat heeft vastgesteld. Tot dan spreken we van verdachten.

  Dat de opzet van het rechtssysteem en de democratie deze gang van zaken heeft kunnen laten plaatsvinden is evenzo op conto van de huidige oppositie te schrijven.

  De afhandeling van de eerste amnistiewet liet ruimte voor de verder afhandeling nu.

  Ben ik daar blij mee? Nee geenszins maar ik ben ook democraat en je zal dus met de middelen die er zijn daar mee om moeten gaan.

  Ondertussen vind ik dat dit proces de rest van het land niet mag lamleggen en doet iemand waar je in principe niets mee te maken wil hebben iets dat goed is. Dan vind ik dat je dat gewoon ook zo moet benoemen.

  Nogmaals de manier waarop grote groepen mensen worden uitgesloten, gedeclasseerd, als domme mensen neergezet, ja.. dat stuit me tegen de borst.

  Alleen als je de mening deelt van die gasten ben je in hun ogen ‘rechtgeaard’.

  Wij hebben in het verleden al geconstateerd dat de wet een gedrocht is. Maar dat was hij in de eerste versie ook al.

  Laten we dat dus duidelijk stellen.
  Mijn simpele vraag is, waarom de een wel en de andere niet?

  Er zijn al mensen hier uit de groep die vinden dat de ene moord niet zo zwaar weegt als de andere. Duidelijk toch? dat noemt zich ook rechtgeaard.


  Maak melding
 39. Aah onvoorstelbaar en genant om het gegoochel en gedraai met woorden hier te lezen.
  Men probeert continu met epistels en monologen misdaden recht te praten.
  Het martelen en afmaken van mensen die hun recht op vrijheidsmening gebruikten is een misdaad. Uw held kan niet eens opvoeren dat er oorlogssituatie was.
  Het begon met vreedzame studentprotesten voor herstel van de democeratie.
  Ik stel vast dat het intellect in dienst staat van een voorbedacht scenario om misdaden te maskeren met een absolute overtuiging van het eigen gelijk.
  De ultieme valkuil van de intellectueel.


  Maak melding
 40. @Roy

  Je hebt helemaal gelijk met je reactie, daarom zijn deze grondwetrechtenschenders een gevaar voor de Surinaamse natie, want deze lieden gaan over lijken, want hebben geen geweten, anders zou je niet zo je best doen voor deze moordenaar, en het volk constant te bedriegen, en te misleiden.


  Maak melding
 41. Beste Ramnandalal dat is de juiste woordkeuze, het waren MOORDEN en geen gebeurtenissen. Kan je de tijd nemen en dit rustig uitleggen aan Bouwva en Panka, voor hun zal het wel moeilijk te begrijpen zijn. Gecertificeerde en ongecertificeerde……


  Maak melding
 42. Redimusus,jullie mogen zeggen/klagen wat jullie willen “jullie wil is niet ons wet “in Su hebben en maken wij ons eigen wetten,’als jullie daar moeite mee hebben,kom dan in Su en gaat jou klacht indienen”en poep spuit niet op dè ekte rechtgearde suri’s op deze forum,’stelletje homo’s.


  Maak melding
 43. Forummers, Odi odi.

  pasew, Fawaka mang!!!

  Foute boel op deze vroege zaterdagochtend met mijn stoute (sra-JUDESKA).
  Hij heeft zeker lekker plezier gehad op een SLUMBEREST MATRAS met de super Cassave teler (pero)!!!

  Dus niemand moet mijn Lieve Switi soms Stoute (sra-JUDESKA) uitdagen. (IMHOTEP)!!!
  Want (sra) is een (ekte rechtgearde suri.)!!!
  (sra) The Flyer Man from PALU.


  Maak melding
 44. sur. heeft stabiliteit nodig.
  geen djuku djuku, heeft het volk niet nodig.
  kijk maar naar libie,syrie,irak,afghanistan.
  oorlog na soso ede hati.
  laat de liefde zegevieren,en niet de haat.
  God bless sur.


  Maak melding
 45. @sra,
  Maken jullie maar je eigen wetten en voorkom hiermee dat moordenaars in de gevangenis belanden.
  Henk Rammelaar, steek je handen in eigen boezem, daag de hoofdverdachte uit om oprecht en eerlijk aan te geven wat er die avond/nacht gebeurd is, of ben je net als Borger Breeveld bang voor zijn antwoord hierop.


  Maak melding
 46. Beetvorming maar wie weet de waarheid precies en maak de nabestaanden niet para ik leef met ze mee, ja zeker maar hoelang duurt het om de daders te berechten constant daar over hebben geeft geen rust aan alles komt een eind elke dag het zelfde eten is ook niet goed en als de mens profect was was de wereld niet zo sommige dingen gaan hoe het moet free your mind and derest wil follow


  Maak melding
 47. Réé (Ray) dook kennelijk diepie in wang tiengie pléé.

  Aldus “réé (Ray)” tegenover “ik vraag me af”:
  Als je denkt dat ik de moordenaars ga vergeven en alles ga vergeten zoals jij het gedaan hebt zonder respekt voor je ‘geliefden ‘ dan heb je het MIS!

  Réé (Ray) eindelijk spreek je eens de waarheid. Zij die liefde bezitten, die kunnen mogelijk vergeven en/of vergeten. Als je geen liefde bezit réé, heb je volkomen gelijk, zou je zeker niet kunnen vergeven noch vergeten. Als “ik vraag me af” dat van je vergt vind ook ik het een onmogelijke opgave voor jou réé.

  Reactie artikel: We moeten zaken niet uit hun context halen. Een revo-periode is geen verjaardagsfeestje. Vandaar dat men het heeft over “omgekomenen” en/of “gebeurtenissen”. Raar maar waar.


  Maak melding
 48. Waarom heeft Ramtahal het over december”MOORDEN”, als een groot deel van hun aanhangers onder invloed zegt dat er geen moorden zijn geweest? Laten wij het er op houden dat die 15 zichzelf op de vlucht hebben doodgeschoten.


  Maak melding
 49. Het ontkennen of bagataliseren van gruwelmoorden is geen onbekend verschijnsel. Dit zagen wij bij de ontkenning van de holocaust en de Armeense kwestie. In Suriname vindt deze ontkenning ook plaats. Men wil koste wat het koste uit een soort overdreven voorliefde voor Bouterse, de 8 december moorden wegstoppen.


  Maak melding
 50. Nu de PALU aan de macht is, zijn zij toch in een de juiste positie om hun eigen onschuld krachtig te bewijzen. En dat kan door te pleiten voor en zich in te zetten dat de processen rondom de decembermoorden voortgezet en afgerond worden.
  PALU gelooft toch ook in een onafhankelijke rechtspraak in SU. Geloof dan ook dat PALU c.s. worden vrijgesproken. Durf het toch aan!


  Maak melding
 51. @Plato, u heeft gelijk. Ik vraag me af waar dat absolutisme van Ramnandenlal vandaan komt. Hij lijkt meer dan 100% zeker van zijn zaak. De geschiedenis zal wel met hem afrekenen. Vroeg of laat!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES