maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisDocumentaire over familie Breeveld uit Suriname

Documentaire over familie Breeveld uit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vanavond in Holland Doc op Nederland 2 de documentaire Wan Famiri, het verhaal van de familie Breeveld uit Suriname. Blijmoedige domineeskinderen. Diep geworteld in, en betrokken met, de Surinaamse samenleving. Mediagoeroe Borger, beroemd door zijn hoofdrol in de klassieker Wan Pipel. Politicoloog Hans, de almanak van de Surinaamse geschiedenis. Muzikant Clarence, balsem op de ziel van Surinamers in Nederland met heimwee. Stervensbegeleidster Lucia, het engeltje van Paramaribo. En parlementariër Carl, die de nieuwe president van Suriname wil worden.

Dan wordt het 2012. Tegen het einde van het strafproces rond de decembermoorden, beschuldigt een nieuwe getuige Bouterse van directe betrokkenheid. Een litteken rijt open. Het land raakt verdeeld. Helemaal als president Bouterse alvast amnestie wordt verleend. Zo verdeeld is ook de familie Breeveld. Op politiek vlak zijn ze elkaars tegenpolen.

Hans vindt de amnestie onwettig. En terwijl Borger blijft geloven in zijn vriend Bouterse is Carl de luis in de pels voor de regering Bouterse. Hoe kunnen ze door één deur, hoe blijven ze één familie? Op politiek vlak zijn ze elkaars tegenpolen. Hoe kunnen ze door een deur, hoe blijven ze een familie?

Holland Doc: Wan Famiri, donderdag 13 december, 22.55 uur, Nederland 2

UPDATE: voor de start en na de aftiteling van de documentaire komt een tekst van de familie Breeveld in beeld: ‘Wij hebben meegewerkt aan deze documentaire maar herkennen ons niet in het eindresultaat. Wij hadden een ander beeld van hoe deze documentaire zou worden. Om die reden nemen wij nadrukkelijk afstand van deze documentaire die wat ons betreft niet uitgezonden zou moeten worden.’

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Dit komt zeker uit de koker van DADA & CO.

  DIVERSE JOURNALISTEN NIET TOEGELATEN TOT ZITTING KRIJGSRAAD. 12 Dec. 2012 (Bron-StarNieuws)

  De jurist Hugo Essed die de nabestaanden bijstaat, heeft diverse journalisten ingelicht over wat zich in de rechtszaal heeft plaatsvonden.

  Journalisten werden vanmorgen onaangenaam verrast bij de zitting van de Krijgsraad in het gerechtsgebouw aan de Frederik Derbystraat.
  Diverse journalisten kregen vóór de zitting in het 8 december strafproces te horen dat ze niet naar binnen mochten. De president van de Krijgsraad had beslist dat in totaal twintig personen, toegelaten konden worden tot de zitting. Hierin was het publiek inbegrepen.

  (Lees het vervolg via StarNieuws)

  Ik hoop dat dhr. Carl Breeveld van DOE, ook hierop zal reageren via de pers. B.v. via Apinti/tv (In de Branding).


  Maak melding
 2. Forummers, ondanks het verhaal niets te maken heeft met bovengenoemd artikel, is het misschien ook een eye opener voor dhr. Carl Breeveld van DOE.

  PREMIER KAAIMANEILANDEN OPGEPAKT. 11/12/2012-dwt.com

  Premier McKeeva Bush Foto: AP Photo/StarPix, Dave Allocca

  GEORGETOWN – Premier McKeeva Bush van de Kaaimaneilanden is dinsdag gearresteerd op verdenking van corruptie. Dat heeft de regering van de Kaaimaneilanden bekendgemaakt.

  De 57-jarige premier zou misbruik hebben gemaakt van een creditcard van de regering. Daarnaast zou hij explosieven hebben geïmporteerd zonder hier de juiste vergunningen voor te hebben.

  De drie Kaaimaneilanden of Cayman Islands zijn Brits overzees gebied en liggen ten zuiden van Cuba.
  De Kaaimaneilanden staan vooral bekend als een van de grootste belastingparadijzen ter wereld.

  Dus Carl Breeveld: Het kan ook in SU.
  Dan wordt het nu echt tijd om alles in het werk te stellen m.b.t. de Anti Corruptie Wet.


  Maak melding
 3. Fer E

  Jij bent typisch iemand die achter elk boom een beer ziet. En als je geen verklaring voor dingen kan vinden is het zeer makkelijk om de schuld te schuiven in de schoenen van Bouterse en onwaarheden te verspreiden. ach ja.. waarom ook niet. Jouw soort kennen we wel!

  De enige waarheid is dat het gebouw aan de Fred derbystraat te weinig mensen kan herbergen.
  Lees het nieuws hieronder en ga je schamen!

  duuh!

  PARAMARIBO – Het verplaatsen van de zitting voor het 8 Decemberstrafproces naar Paramaribo heeft niet voor problemen gezorgd, zegt commandant Tjark Ristie van de Militaire Politie (MP). De ordehandhaving tijdens de zitting ‘is prima verlopen’, vindt hij.

  Ristie benadrukt dat dit het resultaat is van een goede samenwerking tussen de verschillende veiligheidsdiensten, “in goed overleg met de krijgsraadpresident.” De politie en de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst waren ook aanwezig. Het was een nieuwe situatie voor de diensten omdat deze proceszittingen tot nu toe altijd in het gerechtsgebouw te Boxel zijn gehouden.

  Bij het begin van de zitting waren er wel enige problemen met de toelating van het publiek. De zaal aan de Frederik Derbystraat is namelijk veel kleiner dan die te Boxel en biedt slechts zitplaats voor dertig mensen. Een beperkt aantal leden van de pers kreeg toegang tot de zitting.

  De MP werd maandag op de hoogte gesteld van de verhuizing van de zitting naar het gerechtsgebouw aan de Derbystraat. “Maar wij hebben snel hierop kunnen inspelen”, geeft de commandant aan. De reden voor de verhuizing van Boxel naar de stad was dat het gerechtsgebouw en het terrein in Boxel in slechte staat van onderhoud verkeren.


  Maak melding
 4. Zielig hoe sommigen hun kop in het zand blijven steken.

  Als ik onschuldig was, dan had ik dertig jaar geleden ervoor gezorgd dat mijn Naam van alle blaam gezuiverd werd.

  De zogenaamde eerste burger van dit land, lijdt aan Hoogmoedswaanzin, hij ligt er niet wakker van dat hij dagelijks voor shit wordt uitgemaakt.
  Hij is ook niet bij machte om hier iets aan te doen.
  Simpelweg omdat hij schuldig is.
  Daarom doet hij alsof zijn neus bloed.

  Feit is alias Bouta is een psychopathische moordenaar met bloed aan zijn vingers.

  Bewijs maar dat het niet zo is!
  Kom maar op……


  Maak melding
 5. Vrijdag 14 december 2012 om 09:32 uur, door Duuh

  Fer E

  Jij bent typisch iemand die achter elk boom een beer ziet. En als je geen verklaring voor dingen kan vinden is het zeer makkelijk om de schuld te schuiven in de schoenen van Bouterse en onwaarheden te verspreiden. ach ja.. waarom ook niet. Jouw soort kennen we wel!

  De enige waarheid is dat het gebouw aan de Fred derbystraat te weinig mensen kan herbergen.
  Lees het nieuws hieronder en ga je schamen!

  Aldus Duuh, die deel uitmaakt v/h Kabinet van DADA!!!

  Papegaai (Duuh) is tevens voorzitter alsmede uitvoerder voor het onderhouden van Landsgebouwen met terreinen.
  Maar denk je dat deze (slimme) (Duuh) deze werkzaamheden daadwerkelijk uitvoert?
  De middelen zijn wel aanwezig hoor!!!

  Neen!!!
  Omdat (Duuh) niet gewend is, zulke werkzaamheden te laten uitvoeren.
  Daar heeft (Duuh) een broertje dood aan.

  Slimme (Duuh) was wel op de hoogte na de laatste zitting te BOXEL, dat er ONMIDDELLIJK GROOT ONDERHOUD moest plaatsvinden.

  Maar onze (slimme) (Duuh), gaat zich lekker verschuilen achter DADA & CO., met verwijzing naar het artikel voor FER E.

  Wel zie ik achter elke boom in SU. een AWARIE!!!
  ……………………………………………….

  En nu kunnen wij verder gaan m.b.t. bovengenoemd artikel over de Fam. Breeveld.


  Maak melding
 6. De krokodillentranen van Borger Breeveld.

  Borger gaf zijn tranen de vrije loop. Van alle broers scheen Borger de meeste scrupeles te hebben. Hij heeft in de jaren 80 een moordenaar en drugshandelaar met ferve verdedigt en was ook zijn woordvoerder. Borger weet diep in zijn hart dat hij is misbruikt en dat Bouterse de hoofddader is van de december moorden. Volgens de inmiddels overleden vader van Borger, zouden de schuldigen moeten worden gestraft. En dat wreekt zich nu aangezien Borger jarenlang collaboreerde met deze massamooordenaar.


  Maak melding
 7. Een uitstekende documentaire waarin een stel frisse mannen in beeld en aan het woord zijn geweest in de vorm van de fam. Breeveld.
  Erg openhartig, gespeend van emotie,maar rationeel en eerlijk, vooral waar het Borger betreft over 8 dec. Televisie is emotie Borger en dat mag je best laten zien.
  Ik vind het fantastisch overgekomen maar tegelijk jammer dat jullie hier afstand van genomen hebben. Er is niets mis met de documentaire en jullie!


  Maak melding
 8. Ik sluit niet uit dat deze documentaire vooral de paarse politici die Bouterse gezind zijn, voor het hoofd hebben gestoten. Vooral de openhartige huilbuien van Borger over de vragen die hebm werden gesteld over de 8 december moorden. Het was ook deze zelfde Borger die in de jaren 80 de journalistiek sterk manipuleerde door een florissant beeld ten toon te bespreiden over de dictator Bouterse.
  Deze documentaire toont de diepe spijt van Borger voor zijn bijdrage aan een moordadig regiem.


  Maak melding
 9. Ja de verraders familie en niet meer. zij hebben geregeld achter gesloten deuren samengeheuld met kolonialisten, lafbekken en hielenlikkers waren het, zelfs nu nog!


  Maak melding
 10. Ik vind het een zwaktebod van de familie Breeveld om afstand te nemen van de documentaire. Ze hebben willens en wetens meegewerkt aan dit product en nu daar ze zichzelf terugzien zijn ze enigszins geschrokken van hun eigen gedragingen en uitspraken. Persoonlijk vind ik het een prima geslaagde documentaire die duidelijk het politieke levensverschil van 4 broeders laat zien. Het feit dat de 8 december moorden ten sprake zijn gekomen doet daar niets van af. Zo hoort het!!!!


  Maak melding
 11. Carl Breeveld wil president worden van Suriname. Hij beweert dat hij weet welke wegen hij moet bewandelen. Ik vrees dat Carl de surinaamse politiek schromelijk onderschat. Ten eerste zal hij het moeten opnemen tegen Brunswijk en Somohardjo, want die willen naast Bouterse ook president worden. Wat dat betreft hebben zij meer kans dan deze arrogante Carl Breeveld. Vervolgens is de vraag of de NDP wel een presidentschap van deze dominee wel zien zitten? Maatstaf voor de NDP is wel dat je niet van onbesproken gedrag hoeft te zijn. Je moet je wel krachtig te weer kunnen stellen tegen Nederland. Wat dat laatst betreft heeft Carl Breeveld al bewezen dat hij geen tegenstander is van de Amnestiewet. Sterker nog: Carl heeft Nederland al op de vingers getikt door te eisen de documenten vrij te geven. Op deze wijze kan ik niet anders concluderen dat Carl solliciteert naar een functie binnen de NDP. Begrijpelijk want zijn DOE partij is op leven na dood!


  Maak melding
 12. De haatzaaiende en haatdragende haters zijn weer danig bezig. Rawagede is van een iets grotere omvang. En er zijn 6 x 15 = 90 militairen gedood. Ik zou me dood schamen.


  Maak melding
 13. De familie breeveld neemt afstand van iets waar ze zelf aan hebben mee gewerkt. Deze mensen zijn van huisuit nationalisten en leren ons niet onder te doen voor de bakra basie. Maar zet die zelfde bakra basie een microfoon onder hun schuif(mond) dan praten ze als papegaaien. Nu afstand doen van iets waaraan je zelf hebt gewerkt is laf. Daarom zeg ik menigeen ik ben geen nationalist maar een realist. Iedereen mag ambities hebben ook Carl Breeveld en ik vind niet dat we het recht hebben te zeggen dat hij geen ambities mag hebben. Dit land is nog steeds een democratisch land en als men voor hem is wordt hij de volgende president. Jullie weten het maar nooit het Surinaams volk is en blijft een vreemd volk. Kijk maar Vene met zg pricipes werkt samen met Brunswijk en Bouterse in Binnalandse oorlog met 95 dode militairen werkt samen met Brunswijk jungel commando commandant verantwoordelijke van deze dode militairen en Somohardjo tegen couppleger aldus verhalen van Desie Bouterse.Dit alles noemen de nationalisten het landsbelang
  Vrolijke en bezinningsvolle kersdagen aan jullie allemaal
  Allain


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES