Tarten en steekspelletjes troef in Surinaams parlement

48

PARAMARIBO, 12 dec – In het parlement is het weer eens behoorlijk uit de hand gelopen. Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) slaagde er bijna in een herhaling te forceren van zijn fysiek treffen met een politieke tegenstander. Het voorspel deed veel denken aan de aanloop naar de bokspartij met Ronnie Brunswijk in december 2007. Ook nu waren de snerende opmerkingen en suggestiviteit niet van de lucht. Het scheelde niet veel of Doekhie was op de vuist gegaan met Guno Castelen (Nieuw Front/SPA).

Een fysiek treffen kon nog net worden voorkomen. “Ik laat straks dat stuk van jou publiceren”, riep Doekhie tijdens zijn spreekbeurt. Die had meer weg van een verbale uithaal dan een bijdrage aan het begrotingsdebat. Wie met ‘jou’ werd bedoeld, was niet meteen duidelijk. Maar de opmerking was een reactie op Castelens observatie dat Doekhie eens een keer zinnig sprak. Het hek was meteen van de dam. Alsof erop gewacht werd, zwaaide Doekhie met een document.

Het zou de schriftelijke weergave zijn van een e-mail. Volgens Doekhie werd daarin aan de ‘baas in Nederland’ gevraagd om advies. Castelen zegt dat het om een mail gaat die aan meerdere personen is gestuurd. Gevraagd wordt om advies over bestuursmaatregelen in het district Para. Wat Castelen hindert is dat privé communicatie zo makkelijk toegankelijk is. Hij wond zich danig op, omdat Doekhie zaken verdraaide. De vergadering werd uiteindelijk verdaagd.

48 REACTIES

 1. Oke, jongens, is de speeltuin weer open?
  Mijn aandacht gaat eerder uit naar de krijgsraad waar Kanhai rechter Chu (vervanger van Rodrigues) heeft gewraakt. Deze vertragingstacticus is dus alweer bezig met zijn schommeltje. Eens kijken of het Constitutioneel Hof er inderdaad komt. Ik denk dat er een paar zijn die heel ongemakkelijk op hun stoel zitten op het ogenblik.


  Maak melding

 2. …en zo gaat het jaar in en jaar uit….we zitten straks in 2013… Het verantwoordelijkheidsgevoel ontbreekt bij deze ‘kinderen’. Wanneer ze wel dat gevoel tonen, is wanneer er verkiezingscampagne gevoerd moet worden. Dan staan ze op het podium de mooiste en leukste verhalen te vertellen. Schaam me dood voor deze luie parlementsleden. Allemaal 1 pot nat!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ze zijn gewoon moe van alles in het parlement, omdat deze mensen steeds worden gekozen om in het parlement te ‘zitten’. Ze zijn gewoon geirriteerd hahahahaha


  Maak melding

 3. Somo en Brunsie hadden zoooo gehoopt dat het tot een handgemeen zou uitlopen om dan Castelen de helpende hand te bieden. Doekhie die leert het nooit meer af, maar ja zucht, voor dit niveau heeft het Su volk gekozen.


  Maak melding

 4. Het verbaas mij niet “ndp wil openlijk met de feiten naar voren komen en front die het kont van hun nedlandse baasje blijft likken en baka doro(onder tafel )spel blijft spelen”front is afhankelijk van nedland vandaar hun geheime afspraken met nedland”front jullie zijn ballen likkers van die nedlanders.
  En dat bewijs dat front niet capabel is om Su op zelfstandigheid te leiden.


  Maak melding

 5. Doekhie was de man die rake klappen ontving van Brunswijk en Somo enkele jaren geleden. Nu vormen ze zelf een coalitie. Doekhi is een heethoofdige man die een DNA lid onwaardig is. Hij is meer een straatschoffie die zich beter op de noodmarkt kan begeven want daar hoort hij thuis.


  Maak melding

 6. Doekhie is een goede vriend van die criminele president van Suriname.
  Hij heeft zoveel berijkt ja, luchtkastelen bouwen kan hij heel goed, stelletje idioten.


  Maak melding

 7. Hr. Castelen is een van de weinigen in het parlement die zinnige taal gebruikt. Een wijs iemand zei eens tegen mij: als je iets zegt, laat het opbouwend zijn. Houd anders je mond. Soms heb je hobbies, je houdt van planten en je houdt van dieren, je houdt van vrouwen, soms van dezelfde vrouw ook nog. Je houdt van rijstarealen en chemicalien.Als je van dezelfde dingen houdt, neem je het voor elkaar op. Met vrouwen kan je elkaar chanteren. Sommigen vertonen dan een soort “hanen gedrag”. Omdat zij door deze gezamelijke “hobbies” elkaar moeten steunen zullen zij elkaar blijven beschermen. Mijnheer Castelen, U komt in ieder geval intelligent over. Als je schreeuwt toont dat ONMACHT. Behalve als je de “kudde” moet overschreeuwen.
  De kerstviering is volgende week/ De herdenking van slachtoffers die vermoord werden is alweer voorbij. De gadachte aan VREDE is er nog niet, integendeel.
  Maar lieve mensen, gelukkig hebben wij heel wat vuurwerk geimporteerd en zullen alle boze geesten weggeschoten worden hopelijk. Deze dagen is er “kunstvuurwerk” in het parlement. Alvast wennen en deze dag de 12e december 2012 een bijzondere dag.
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ.


  Maak melding

 8. Wederom een schandalig optreden waar het woord fatsoen een vies woord blijkt te zijn..
  Wat een wanvertoning, geluk dat andere landen die op een fatsoenlijk manier politiek voeren dit niet hoeven te lezen..

  Je schaamt je toch heel erg diep als een rechtgeaarde surinamer.

  Voor de paarse aanhang is dit uiteraard geen schande…moreel besef ontbreekt nl.
  geen normen en waarden..


  Maak melding

 9. Voor de paarsen is het DNA net een boksring!Aangezien Brunsie en Somo kampioenen in het boksen zijn ‘DNA-BOXSKAMPIOENEN ‘wil doekhie de waardeloze niet achterblijven!
  Wat een paarse spektakel zet de paarsen op in het DNA
  Zeer walgelijk!!!


  Maak melding

 10. =Een ieder die de tekst goed heeft gelezen zal gauw erachter komen wat er aan de hand is in de Surinaamse politiek.

  =Men is gauw op zijn teentjes getrapt
  =Men weet niet samen te werken
  =Men is niet eerlijk naar het volk toe
  =Men is voor zich zelfs bezig om weer te winnen
  =Men is eigenwijs en is ook niet geduldig
  =MEN WERKT NIET VOOR HET VOLK

  =EEN BAAS DIE HELEMAAL NIET KAN OPTREDEN, OMDAT HIJ OOK EEN VINGER IN DE PAP HEEFT.

  =Bah en nogmaals bah voor het land die steeds een slechte naam krijgt.


  Maak melding

 11. @Ira

  Ter aanvulling:
  Men maakt gebruik van kennissen ipv kennis.
  Men liegt,vliegt en bedriegt.

  Baas heeft niet alleen een vinger in de pap maar ook zijn tenen, deze worden dan ook flink afgelikt door zijn aanhangers/volgelingen..


  Maak melding

 12. Heel leuk toch, daar staan die gasten toch om bekend, op de vuist, eerst schelden, dan het gemep,
  en er wordt ook nog een keer met een blaffer geschtoten
  daar kun je opwachten.


  Maak melding

 13. Doekhie verdient een klap in zijn smoel, hij heeft zoveel lulverhalen maar er komt geen enkel bewijs op tafel. Mensen als Doekhie verdelen de wereld met zijn “witte mannen”.


  Maak melding

 14. Ja van doekhie kan je alles verwachten,die man is zelfs nog de domste in het parlement,zoals nu weer is bewezen,wil hij alles vechtend oplossen.
  Doekhie :WAAR WOORDEN TEKORT KOMEN ONTSTAAT GEWELD.
  Goed onthouden mi boi.


  Maak melding

 15. Blijkbaar is de koning van Nickerie de tandafdrukken, die de Guyanese dame, na het uit de hand gelopen snoepreisje, op zijn knakworstje en gehaktballetjes heeft achtergelaten, vergeten. Hij voelt zich weer mans genoeg om, zoals gebruikelijk, een fysiek gevecht aan te gaan met collega parlementariërs. Eens beloofde de huidige president het niveau van het parlement te verbeteren, ook van deze belofte is niet veel terecht gekomen, integendeel wordt het niveau steeds ‘Oceriger’ d.w.z. het wordt steeds paarser van kleur.


  Maak melding

 16. @Henkes

  Wat een voorbeeld figuur is die doekhie,,
  Als politicus wordt je in je tollie gebeten in een bordeel….
  wat een vader figuur….
  Gelukkig dat de EU ministers geen waterkant.sr volgen ha ha ha


  Maak melding

 17. Met figuren als Doekie, Bouterse, Panka, Bouva, Visnedat, Abdoel, Missikaba, Brunswijk, Somohardjo ben je in ieder geval verzekerd dat je de afgrond ingaat, de meesten van ze hebben een veroordeling achter hun naam, geen van allen hebben een titel voor hun naam, zijn ongeschoold en hebben tevens geen enkele visie om dit land op een grotere hoogte te brengen, terwijl er voldoende integere Surinamers rond lopen, maar die zijn juist door deze ongeschoolde bende op een zijspoor gezet, heel erg triest.


  Maak melding

 18. Dat doekhie een viezerik is wisten we al, maar tegenwoordig ook nog Mafia?

  Doekhie heeft eigenhandig Telesur gehacked om het mailtje te bemachtigen.
  Hoe komt doekhie aan het mailtje?
  Of hij liegt dat het gedrukt staat…..

  Anyhow Telesur-BB was lately niet beschikbaar en we weten allen, dat ze telf gesprekken afluisteren, nu worden mailtjes ook nog gehacked.

  Ook zo’n griezel die miranda van distr. Para, volgens mij is hij die reageerder ‘African lion’.


  Maak melding

 19. Voor mijn part mag de koning van marowijne de koning van nickerie weer een pak slaag geven. Brunsie is wel niet zo intelligent maar hij spreekt wel recht voor z’n doel in vergelijkenis met die huichelaar.

  Op de een of ander manier hebben de coalitie veel betere sprekers dan de oppositie…( behalve Monorath )


  Maak melding

 20. Feit blijft dat er raad gevraagd wordt aan de witte meester.Men kan schelden wat men wil hier maar het onderdanig doenerij blijft.Als deze mensen weer de macht krijgen is alles voor niets geweest.Ze hebben geen eigen waarde dus kijken ze tegen de witten op.Als een onderwerp boven hun pet gaat dan kloppen ze direct bij de witte aan want die heeft de oplossing.Ze kunnen niet veel hebben dus het kloppen geblazen


  Maak melding

 21. Geschoten werd er in 1984 al rechtstreeks op de Ned. tv

  dus de geschiedenis herhaald zich, hopelijk raken ze elkaar dan met een salvo kogels. Baasje weet wel hoe dat moet.

  Maar haal eerst de karatepakken maar uit weer uit de kast, want de klap en schoppartijen barsten weer los.

  b.t.w dit land wordt geregeert door Kanhai i.p.v DDB, want die is er ter stom en achterlijk voor.


  Maak melding

 22. Bouva wil meer vlagvertoon op scholen en dagelijks het volkslied.

  Chinese toestanden: iedreen in uniform langs de weg en op het plein en allemaal geregisseerd wapperen en zingen voor het baasje.

  Een nieuwe communistische diktatuur is geboren!!!!
  CHINAME


  Maak melding

 23. @ Sra
  Indien Nederland inderdaad een einde wil maken aan deze poppenkas zoals jij dat vindt,houdt geen enkele NDP’er hun tegen. Maurice Bishop van Greneda had toch ook een grote smoel opgezet tegen de USA? Waar is hij nu! Ik vind het jammer voor zijn Surinaamse vrouw bij het voormalig Nationale Liegdienst. Nederland heeft geen enkel belang bij om de handlanger van geen enkele Surinaamse parlementarier uit te hangen: ook Castelen niet.


  Maak melding

 24. Zijn er beelden van “DNA SCRIMMAGE-III” OP YOUTUBE?

  *DNA SCRIMMAGE-I NDP DOEKHI vs. MC SOMO + LONNY
  *DNA SCRIMMAGE-II NDP BOUTA vs. FRONT VENETIAAN
  *DNA SCRIMMAGE-III NDP DOEKHI vs. FRONT CASTELEN


  Maak melding

 25. @Henk

  Hahahaaaaa…CHINAME!!

  Bouva zegt dat hij Hondenvel,Kippenvel En doksenvel krijgt bij het luisteren naar het volkslied,

  Jezus Christus ,deze man brengt zijn dagen letterlijk door in de nabijheid van een moordenaar en heeft geen last van de honden de doksen en de kippenvel!!
  Het luisteren naar het volkslied maakt hem bang.

  Ps Bouva ,als je het volkslied zingt doe je dat met je reinste geweten,het is niet als show bedoeld maar is een teken van patriotisme!
  Het volkslied is niet bedoeld voor jouw en nog minder voor je baasje en zijn handlangers!


  Maak melding

 26. Alsof dat niet genoeg is,
  nu wil bouva de stemgerechtigde leeftijd brengen naar 16 jaar.Hij is al in een vroege stadium begonnen met VERKIEZINGSCAMPAGNE,straks gaat hij nog komen zeggen dat ook de kleuterleerlingen mogen stemmen.
  Het zal wel met een prijs komen natuurlijk…
  wat zal het worden…
  grond,auto,ministerspost…rararaaraaaaa….


  Maak melding

 27. volgend jaar op 25 nov. danspasjes en hindoestaanse liedjes zingen Bouva met baas op een sinaasappelkist, net als dit jaar in Nickerie. en het volk met de nieuwe vlag zwaaien, met hamer en sikkel en een struisvogel erop.

  De nieuwe Churinezen!!!!!!!!!!


  Maak melding

 28. Doekhie, je was niets, je bent niets en je wordt niets!
  Weleens van persona non grata gehoord?

  Wat ben jij nou voor een man? heel Nickerie kots jou uit.

  Doekhie is de grote voorbeeld van een mens zonder enige beschaving. De man is agressief en vergelijkbaar met de opgefokte Marokkanen in Nederland.

  Deze man was eerst leraar en werd toen ook al uitgekotst door iedereen. Om respect af te dwingen en zich financieel te verrijken is hij de politiek in gegaan waarbij hij eerst zijn ex als onderpand aan Bouterse gaf.

  Zo liet hij de actie voren de mensen in Nickerie door de MP mishandelen toen zij DC in Nickerie was.

  Ik hoop dat deze onkruid zichzelf zal vernietigen!


  Maak melding

 29. dat gehele parlement is een zooitje van oppositie tot coalitie .als je somo ,lonnie ,castelen ,en nog een aantal van die mannen zie dan weet je genoeg .dan heb ik het nog niet over de inrichting van het parlement die nog geen eens een uitstraling heeft van een parlement .sorry hoor maar wij moeten haast maken om een degelijke parlement op te zetten met goed opgeleide krachten die uit hun woorden kunnen komen… en het volk goed kunnen vertegenwoordigen als je nou oppositie bent of coalitie .steeds moet je vernemen dat er geen
  quorum wordt verleent en dat soort rotsooi.oem sjing oppositie en coalitie .je ziet dat die mentaliteit van sommige surinamers veel heel veel wensen te over laat .
  vene heeft wel degelijk schuld om toen hij aan de macht was in begin van zijn 15 jaar aan de macht om orde op zaken te stellen .nooit en te nimmer moest brunswijk die plyer amnesty krijgen …joe poer na agoe uit na boesie maar joe no poeroe na boesie uit na agoe vene .
  na blauwkop no mang takie hij wil vechten en dat schaad het parlement .so so sjing .


  Maak melding

 30. aahh… prive mail wordt onderschept en bekeken door de NDP.

  “. Wat Castelen hindert is dat privé communicatie zo makkelijk toegankelijk is.”

  wie van de NDP leest ook uw mail?


  Maak melding

 31. Surinaamse volkslied heeft prachtige woorden…Elk kind dat naar school gaat moet inderdaad het volkslied leren zingen. Zou Bouva de woorden kennen en er naar leven ? Ik geloof het niet. Hij is gewoon een “blaag” met een grote mond, die blij is mee te mogen doen.En natuurlijk pleit hij voor verlaging van leeftijd om te mogen kiezen. Die kan hij makkelijker brain washen.
  En ach, die grote schreeuwlijk uit Nickerie….die moet wel schreeuwen anders hoort niemand hem. Zelfs als hij gelijk zou hebben, gelooft men hem niet meer!
  Het zou mij niet verbazen als e-mails mee gelezen kunnen worden en telefoon gesprekken worden zeker afgeluisterd. Heb je iets belangrijks te vertellen, loop dan maar even een ommetje in het bos……..


  Maak melding

 32. Dat er gekibbeld wordt in een parlement, is heel normaal, maar wat daar gebeurt, is asociaal een laakbaar. Probleem in Suriname is dat parlementslid zijn, is een bijbaantje wat je niet overal ter wereld tegen komt. Dit geeft aan dat er van regeren geen strake kan zijn, hoe kan het anders, met mensen van dit allooi? Derhalve of men komt te laat of er wordt geknokt als straatjongens wat onmiskenbaar blijkt.


  Maak melding

 33. Jammer dat je op dit forum niet op een nette manier kritiek mag leveren. Het woordje “disable” verschijnt dan. De vaak ordinaire taal op “paars “gekleurde mensen mag wel.Ik moet toch even weer opzoeken wat “democratie” en persvrijheid en vrijheid van menings uiting betekent.
  En natuurlijk moet ik mij houden aan de regels van dit huis. Net als ieder ander, nietwaar ?


  Maak melding

 34. Wat voor nest is het parlement van SU geworden?

  Eerst een nest waar alleen de eigen kroost rijkelijk wordt beloond met volksgeld!
  Vervolgens een grondroversnest!
  En nu is het een straatvechtersnest!

  Wat een totale verloedering??
  “Tje poti mi SRANANG”.


  Maak melding

 35. het paarse woordenboek bevat maar 3 woorden:
  front/stront en nederland.

  lees de berichten maar terug van die analfabeten.
  Misschien is dit wel een nieuwe lichting parlementariers aan het niveau te beoordelen.


  Maak melding

 36. Het volk moet zich eerst diep schamen om deze volksvertegenwoordigers langer te steunen .bij iedere vergadering is het weer raak.stuur die gasten onmiddelijk naar huis en danwel zonder behoud van salaris en u zult zien dat het geblaf en geschreeuw meteen is afgelopen.we willen geen dieren gedrag in het parlement zien.


  Maak melding

 37. @blaka bakra

  Beste broeder,

  Kanhai is de grootste leugenaar die Suriname kent. Deze lolliepop zuiger is geen knip voor de neus waard.

  Eerder heeft deze zelfde Kanhai verklaard dat bepaalde van moord verdachte personen inzake decembermoorden toen in zijn gezelschap verkeerde. Ook verteld deze randdebiel dat hij geheel gratis de zaak voor Bouterse doet, ha ha ha, maak dat een baviaan maar wijs.

  Als ik naar deze man kijk zie ik eerder een zwerver met een leeghoofd die enkel en alleen bepaalde zaken tijdens zijn studie heeft onthouden: Hoe kan ik slachtoffer nog meer pijn doen en hoe kan ik een zaak langer rekken… hoe kan ik misbruik maken van het procesrecht. Dat is Kanhai in het echt. Een grote NUL


  Maak melding

 38. @Linglong

  Ik hoop dat de Nickerianen deze doekhie in 2015 met ‘pek en veren’ naar Guyana verjagen.
  Hij houdt het district Nickerie samen met die manglie gegijzeld.

  Helemaal eens met je commend over Kanhai, wat een advocaat zeg?
  Onverzorgd en onbetrouwbaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.