Surinam Airways vanaf 2013 ook naar New York

26

PARAMARIBO, 11 dec – De SLM opent vanaf juni 2013 een vlieglijn op New York. Volgens bestuursvoorzitter Gerard Brunings is New York een logische volgende stap. Er wordt al met succes gevlogen op Miami via de Guyanese hoofdstad Georgetown. Surinamers, maar ook veel Guyanezenmaken dankbaar gebruik van die route. Voor de lijn op New York speelt ook een sociaaleconomisch motief.

Het is ook wat de nieuwe route uiteindelijk rendabel moet maken. “We hebben daar aardig wat diaspora wonen. De operationele details, zoals het kostenplaatje worden in de komende weken uitgewerkt. Het ziet er goed uit”, zegt Brunings tegenover de Ware Tijd.

Naar verwachting zal gevlogen worden met een Boeing 737. De SLM heeft al twee van deze toestellen in gebruik. Het vliegtuig wordt waarschijnlijk al in januari aangeschaft.

26 REACTIES

 1. SLM moet geprivatiseerd worden het is niet in het belang van het volk.De prijzen worden kunstmatig hoog gehouden en de winst vloeit weg.Met Telesur is het zelfde aan de gang.De NPS heeft deze bedrijven als melk koe gezien voor haar eigen.Ze zijn niet voor lands belang.
  Maar ja een zwarte denkt dat het hem toebehoort als hij aan de macht is.


  Maak melding

 2. ja hoor lekker vliegen naar new york heerlijk he goede zaak SLM gaat steeds openner voor suriname geen isolatie hahahaha loes,bere torie voor die ……aanhang ,odi,odi uit paramaribo,,


  Maak melding

 3. Een lijn naar New York is prima echter zou ik graag willen zien dat andere maatschappijen ook kunnen vliegen tussen A’dam en Paramaribo. Monopolist KLM maakt hier misbruik van. Prijzen zijn bizar hoog.


  Maak melding

 4. @ Koos de Jong,

  Ik ben het niet altijd eens met je maar nu 1000% zeker wel!

  @ Ramon,

  Vertragingen heb je niet altijd in de hand, er kan plotseling iets technisch aan de hand zijn, het weer kan opeens gek gaan doen, er kan een ramp plaats vinden ( gas wolk ) en dat soort dingens, elke maatschappij maakt dat mee, niet alleen de SLM, het probleem is dat als het goed gaat de mensen zoals jij nooit hoort maar als het slecht gaat schreeuwen jullie het hardst.

  Vertragingen die wel voorkomen kunnen omdat mensen te laat van huis vertrekken is wel idioot dus zou je je familie maar moeten adviseren om eerder van huis te vertrekken, dan begint die vakantie gevoel ook misschien eerder of wordt de heimwee naar huis ietsjes kleiner als je weg wilt.

  Ik vind het wel goed nieuws dat er nog een vliegtuig wordt aangeschaft, het gaat de goede kant op, hoe meer mensen voor de SLM kiezen des te beter de service kan zijn, ze groter worden waardoor de passagiers er op den duur profijt van kan hebben enne het zal toch geweldig zijn dat de kans groter wordt om zomaar ergens op de wereld een SLM vliegtuig tegen komt.


  Maak melding

 5. Dit is gedoemd te mislukken. Hoeveel Surinamers gaan er per jaar naar New York? Hoeveel New Yorkers kennen het bestaan van Suriname? Bezoeken Amerikanen, die nu via Miami naar Suriname reizen, niet mondjesmaat de uithoek van Latijs Amerika, die Suriname genoemd wordt?


  Maak melding

 6. Takkie is opgepakt op Schiphol, er kwamen tulpen uit zijn kont, had verkeerde bolletjes ingeslikt.
  Sra volgt…

  Dus bolletjes slikkers, voorzichtig want het is geen Holland maar USA….hier weten ze wel raadt met jou…
  vraag boerenveen maar…


  Maak melding

 7. wanneer puntje bij paaltje komt dan zien we wel wat er is verandert.
  zo zijden ze ook dat voor de kerst een route van suriname naar canda zou zijn. met een tussenstop op frans guana.Nou je ziet nu al dat dat niet klopt.zo waren er in de verleden ook veel gezegd maar weinig gedaan. nu is er een nieuwe directeur. dus nieuwe kansen. De vliegticket blijven hoog. als je op goeie dagen vliegt dan kan je voor een mooie prijs nog een ticket vinden.

  dus ja we zien wel. een 3de boeing 737-300. hmm
  was een airbus a320 fam. of b737-700 niet beter geweest??
  maarja we zullen zien. niets komt voor zijn tijd.


  Maak melding

 8. @ Koos de Jong

  Het monopolie van de KLM / SLM is allang [zeker zeven jaar] niet meer geldig; iedereen die wil, mag en kan landen.

  In de afgelopen jaren hebben oa. Arke Travel / TUI en MartinAir het geprobeerd; maar na één of twee jaar hebben ze het opgegeven; de lijn was voor hun niet rendabel / winstgevend.

  Dus het is niet dat het niet kan, maar gewoon dat het niet gebeurd.


  Maak melding

 9. @ROY ik moet echt lachen mie mang,ik ben vaak in new york waar jij nooit ben geweest,jij verplaats je alleen als je naar toilet moet en weer achter je pc dat weet ik,en of geld om te reizen? roy vorig jaar nog was ik in new york,,roy als je van uit nederland waar je nu bent om naar new york te vliegen ga je op de ,jfk, airport of la,gaurdia ,, niet bang zijn als die naam hoord hoor is niet duur om naar new york te vliegen maar je moet wel een ticket kunnen betalen wat je mij net vroeg maar ja roy ik kan wel een ticket naar new york betalen oke,, odi,odi uit paramaribo


  Maak melding

 10. roy opgepakt op schiphol hahahhihihi is dat jou wens? joe kang fiegi joe bek ;; roy ik luister nu lekker naar limbo oke , ik wil me niet bezig houden met jou maar no spang joe kang tjago,, in die tussen tijd luister in naar limbo en een parrrbooo hihihi ie,sabie,,odi odi roy


  Maak melding

 11. @ koos en bakra basi
  Koos bakra basi heeft gelijj de route is niet rendabel genoeg voor andere maatschappijen om op te kunnen vliegen vanwege bezetting

  @ Roman
  Zoals eerder gezegd werd vertragingen is een opsomming van gebeurtenissen en ik kan je zeggen dat SLM egt niet uniek daarin is weet niet als je vaker vliegt maar komt regelmatig voor bij alle maatschappijen als je mij een kan opnoemen waar het niet
  zois wil ik het graag weten

  @ sranangman
  In de luchtvaart gaat het openen van een nieuwe route niet 1 2 3 gaat veel papier werk vooraf de luchthaven in dit geval jfk moet eerst kijken als er ruimte is op de tijden dat de slm wil komen kijken welke slottijden mogelijk zijn een afhandelaar aldaar zoeken die jouw koffer kan ontladen bij aankomst dus zo een plaatje kan wat langer durenmen spreek alleen maar een verwachting uit


  Maak melding

 12. surinamers die niet in het buitenland gewoond of gewerkt hebben missen het denken in vooruitgang op de moderne snelle manier, en vervallen in het oude surinaamse patroon; hierbij maakt het ras niet uit wat je bent, en dat vormt de basis voor snelle en goede beslissingen voor surinaamse bedrijven die snel en sprong voorwaarts maken. Al jaren zeg ik dat de slm snel aandelen uitgifte moet doen om aan de kapitaal te komen en zo enkele boeings 777 kunnen aanschaffen en of kunnen gedeeltelijk van het aankoop bedrag leasen, en zo de surinamers en de surneds optimaal op hun wenken kunnen bedienen met alle moderne services, zodat wij onze eigen slm kunnen groot zien groeien. helaas snapt zo,n surinamer die de direkteur speelt, niet wat ie moet doen en hoe hij dat het moet doen, omdat hij de durf ontbreekt om een beetje risico te nemen…en zo blijven we waar we zitten. in de wereld zijn bepaalde kleine landen, zelfs uitgerust met een grotere arsenaal aan vliegtuigen dan suriname… gewoon omdat daar het denken en handelen optimaal wel functioneert met gekwalificeerde mensen die aan het roer zijn….


  Maak melding

 13. @ booster
  Zelfs die Surinamers die in het buitenland wonen (ergens 12 hoog in de Bijlmer)en niet verder dan de Amsterdamse Poort komen om een pakje shag te kopen.


  Maak melding

 14. @takkie

  laat de planten goed verzorgen.Het regent nog te weinig om het zo te laten.Komt er van als je verkeerde bolletjes slikt,dan gaan ze ontkiemen.Zie je ze groeien uit..

  Cobie.


  Maak melding

 15. Gun Suriname ook eens wat licht in de ogen. Zijn jullie dan geen Sruinamers, zei die zich zo negatief uitlaten? Ook al zou het zo goed gaan met Sranang dat zelfs de gerechtshoven leeg zijn, de gevangenissen leeg zijn, dan nog zullen de zure azijn zeikerds het land naar beneden te halen. De helft kent Suriname alleen maar van en uit verhalen. Het zijn vaak van die geassimileerden die hun frustratie botvieren op Suriname omdat ze niet meer weten wie ze zijn. De jonge natie is aan het herrijzen. Respecteer dat jij daar niks te vertellen heb. De laatste tijd is hen verduidelijkt dat Nederland alleen voor de Nederlanders(blank) is. Voor diegene die hun identiteit verloren zijn is `t opeens lastig. Zoveel misstanden in Nederland waar sommige Surinamers hun ogen voor sluiten. Stelletje bangerikken want je weet dat de blanke Hollander dan zal zeggen: “Dan rot je toch lekker op naar je eigen land”. Bespottelijk hoe de neppe Surinamers hier het land stelselmatig gestructureerd onder schoffelen. Nederland heeft de mens echt lui gemaakt door de verzorgingsstaat. Gelukkig sinds Balkenende voor het eerst aan de macht kwam, is er een begin gemaakt dat af te breken. “Meer zelf doen” Surinames economie groeit door nieuwe mogelijkheden en mogendheden.


  Maak melding

 16. @ iem sabie

  dat klopt. maar als men zegt dat het voor de kerst is geregeld. Ja dan verwacht je dat tog. dit hebben ze niet en paar dagen ofzo geleden gezegt, nee dit werd maanden geleden gezegt. als ze nu zeggen om dan in juli naar new york te gaan. ja dan ga ik het ook niet geloven. daarom zeg ik wanneer puntje bij paaltje komt. dan zien we wel wat er is verandert.

  de nieuwe boeing 737 komt waarschijnlijk volgend maand(januari). ik zie wel. ik gun het slm.
  alleen vind ik hun prijzen belachelijk. maar ja ze weten zelf waarom ze zulke prijzen hanteren. zolang ik van a naar b kan vliegen. dan ben ik al blij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.