zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuralco wil minder betalen voor Surinaamse diesel

Suralco wil minder betalen voor Surinaamse diesel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 dec – Suralco wil Surinaamse diesel goedkoper betrekken. Volgens directeur Ruben Halfhuid, directeur van het bauxietbedrijf, is het kunnen drukken van de energiekosten cruciaal. Aan vertrekken uit Suriname wordt niet meteen gedacht. Maar van de regering wordt wat inschikkelijkheid verwacht om het bedrijf door de dip heen te helpen. Een deel van het personeelsbestand afvloeien is dus niet genoeg.

Eerder werd het voornemen bekend om zo’n tweehonderd man te bedanken. Het betekent niet het einde van het bauxiettijdperk. Integendeel, het management is niet weinig enthousiast over de toekomst, de aluminiumdip ten spijt. “Er is genoeg bauxiet aanwezig in Suriname om de komende vijftig jaar te blijven. Ik heb dertig jaren voor dit bedrijf gewerkt en heb de glorietijden gekend. Ik ben nu hier om de tijden van weleer terug te brengen”, zegt Halfhuid tegenover de Ware Tijd.

Het drukken van de energiekosten is daarbij een grote uitdaging. Als voor een lagere prijs kan worden ingekocht bij Staatsolie, wordt de concurrentiestrijd ook draaglijker. Volgens Halfhuid zal de bereidheid van Suriname om in te leveren, de koers van het bedrijf bepalen. De regering wacht dus zelf ook een stevige uitdaging. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen gaf onlangs nog de vorige regering lijk op stuk. Het vertrek van Billiton uit Suriname zou te wijten zijn aan de voorgangers.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. De witten draaien de zwarten de duim schroeven aan.
  Wordt het geen tijd dat jullie los komen van de witten.
  Wanneer zal het zelf respect komen.
  Neem eens de voor beeld van de witte en tracht zo met je onderdanen om te gaan.
  Heb je een witte asiel zien aan vragen bij een zwarte.


  Maak melding
 2. Suralco, dit is belachelijk!!!! Het doet me denken aan de kunstenaar Erwin de Vries. Vanuit Nederland zou van hem een schilderij worden aangekocht. Daar zag men van af. Van Erwin de Vries verwachtte men wel dat hij de schilderijen gratis beschikbaar stelde ten behoeve van een tentoonstelling.
  Wat Suralco voorstelt, is omgekeerde ontwikkelingshulp of te wel: schaamteloze bedelarij. Suralco staat niet stil bij bij haar uitbuiterij in de afgelopen decennia…..


  Maak melding
 3. Wat mij betreft mag halfhuid vertrekken en dat de Su staat suralco overneemt”het is dat wij die soort bedrijven overnemen “als wij het maar voor het zeggen hebben in ons land.


  Maak melding
 4. Uncle Tom Halfhuid. Hoeveel biljoenen heeft Suralco in Suriname verdiend? En nu zit je te zeuren over de prijs van diesel. Mischien moet Suriname het staatsolie model toepassen op de bauxiemijnbouw in Suriname. De tijd dat alleen Suralco alleen aluinaarde kon raffineren is allang voorbij.


  Maak melding
 5. Bij onderhandelingen heb je een bepaalde niveau van kennis en mentaliteit nodig om je onderhandelingspositie te kunnen verdedigen. Als je voor de Surinaamse diesel aan ander maatschappij of het buitenlang kwijt kan voor een betere prijs moet je het gewoon doen. Dus niet aan Suralco verkopen.
  —————————————————–
  @Ran-D; Heb je wel een wapenvergunning ? 🙂
  —————————————————–
  @Sra; Het overnemen van enig bedrijf is wel goed bedoeld mischien, maar dat is een deel van het proces.
  Het kunnen leiden (beheren) van zo een bedrijf moet je wel het bedrijf eerst beheersen. Dus er komt heel wat om de hoek kijken. Is net kompioen worden is een goed maar kampioen blijven is beter. En dit laatste is het moeilijkste. Dat wil ik alleen kwijt.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 6. Misschien moeten ze criminelen een fiets met vijf dynamo’s erop geven om 24 uur stroom op te wekken. Kunnen we nog wielrenwereldkampioenen maken ook!


  Maak melding
 7. Ach,geen probleem.
  Het gaat economisch toch goed in mijn land!
  De Nederlanders menen het niet met Suriname maar de Amerikanen zeer zeker.Zie je niet;de ambassadeur heeft laatst nog onze president de hand geschud???
  Daarom doen we geen zaken meer met “olland” wel met de VS! 😳 😳 😳 😳


  Maak melding
 8. Alcoa/Suralco kan beter uit Suriname vertrekken.

  De Noord-Amerikaanse multinational heeft decennia spotgoedkoop bauxiet gedolven waaraan miljarden zijn verdiend. Nu men in financiele nood verkeert wil men goedkoper benzine betrekken.

  Toen in de jaren ’80 de bauxietprijs laag lag en Suriname in financiele nood kwam, had de multinational ook oren naar Suriname haar wensen?

  De liefde tussen Alcoa en Suriname is allang bekoeld, nu is het hoog tijd om de relatie vanuit een zakelijk perspectief te bekijken.


  Maak melding
 9. Mijn favoriete dommie medusa heeft gereageerd.

  Ik weet het nu heel zeker Medusa, jij bent een waardeloos, verbitterd, walgelijk en vormloos individu.

  Er staat een bericht dat Suralco minder voor diesel wil betalen en deze idioot haalt Amerikanen en Nederlanders erbij. Het is geen enkel moment in zijn dolle kop opgekomen dat het gewoon een onderhandelingstactiek is van een bedrijf.

  Wat Suriname hoort te zeggen prima, jij betaald minder voor diesel en wij nemen het stuwmeer over of betalen ook minder voor electriciteit.


  Maak melding
 10. Over de hele wereld word zo zaken gedaan .in ned krijgen boeren ook goedkopere diesel.ze geheten rode diesel.het gaat hier om kwartjes maar als je zoveel truks hebt rijden is een dubbeltje al veel .en over chinezen waar niet nodig niet gebruiken.


  Maak melding
 11. Suralco zal en moet duur betalen voor de diesel
  de staat betaald ook duur en blauw voor de energie die Su zelf moet kopen in Eigen,dus opzouten.
  90 jaar al alles weg dragen ,en bij betalen voor energie ben je bedonderd.
  laat die 50jaar voor onze klein kinderen.
  Su wakker worden,oeng wikkie now mang het is 11.55u.


  Maak melding
 12. @ Dashrehnsing,

  In planeet Olland is rode diesel afgeshaft in de landbouw. Zo zie je dat je kletst over zaken waar je totaal geen verstand van hebt.


  Maak melding
 13. Suralco maakt al grote winsten door stroom vanuit Afobakka Stuwmeer te verkopen aan de staat SU/EBS.
  Nu willen ze meer winsten maken om goedkope diesel bij staat SU/Staats olie te kopen!!!!!!!!!!!
  D.W.Z winst/geld maken dubbel en dwars.
  Wie houd wie voor de gek.
  Opmerking:
  Het belangrijkste is dat de Regering de Afobakka Stuwmeer moet overnemen en geen andere sluwe manieren van wat ze allemaal bedenken in hun eigen voordeel om voor eeuwig en altijd stroom te verkopen aan SU.


  Maak melding
 14. Dieselprijs gelijk houden.
  De deal die ooit met dit bedrijf is gemaakt heeft Suriname zeer weinig opgeleverd Suriname had 50 % meer inkomsten moeten hebben vanuit dit bedrijf.
  Gaat het slecht jammer dan Bek houden of rechten teruggeven en oprotten.


  Maak melding
 15. Het zijn echte schurken, die zich bij tijd wijle als kinderen gedragen, Bigi man is kis’ bigi man. De trawanten van Suralco en Billiton huilen met de wolven in het bos. De Amerikaanse Kaiser, een Aluminium magnaat uit de V.S. wist Kwame Nkruma te vertellen dat hun bauxiet voorkomens van inferieure kwaliteit was om gesmolten te worden. Dus bewerkstelligden de Amerikanen dat ze verplicht waren om een kwalitatief superieure bauxiet van te halen. De vrijkomende opgewekte energie uit de door hen te bouwen Volta Stuwmeer kon zodoende effectiever gebruikt worden om de ingevoerde superieure bauxiet te kunnen smelten. De energiekosten voor eigen gebruik van deze energie kostte de Ghanesen klauwen vol geld en maakte ze straatarm. De Amerikanen hadden deze leugen hierbij verzonnen, om te voorkomen dat Kwame Nkruma de stuwmeer zou kunnen nationaliseren, zoals President Nasser gedaan had met het Suez-kanaal. De Amerikanen weten overal een list te verzinnen om onder een vastgestelde prijs onderuit te kunnen komen. Het wordt inderdaad tijd, dat deze Jankies uit Suriname vertrekken en dat de staat alles overneemt. Wat Staatolie kan moet de bauxietmaatschappen in Suriname ook kunnen!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES