dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDiaspora wil Nederlands ingezetenschap niet laten voor PSA

Diaspora wil Nederlands ingezetenschap niet laten voor PSA

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 11 dec – Het Nederlandse ingezetenschap laten voor de PSA-kaart is geen optie. Dit stelden deelnemers aan een voorlichtingsbijeenkomst in Amsterdam, Nederland. Nadrukkelijk werd aangegeven dat mensen niet bereid zijn zich uit te schrijven in Nederland. Toch is het volgens het wetsvoorstel PSA, Personen van Surinaamse Afkomst, een vereiste om ingezetene te zijn van Suriname.

Pas dan kan de PSA-status worden verkregen. Ook dan is er aanspraak op privileges als stemmen tijdens lokale politieke verkiezingen. Volgens een verslag van de Ware Tijd is de vereiste een echte afknapper. “Die PSA-kaart is een selec tieve kaart, want die is alleen voor personen die ingezetene zijn in Suriname. De kaart moet voor elke Surinamer in het buitenland gelden en niet alleen voor hen die in Suriname gaan wonen”, werd opgemerkt tijdens de bijeenkomst.

In Suriname inschrijven zal voor de Nederlandse PSA het verlies betekenen van sociale en andere voorzieningen. De liefde voor de herkomst gaat ook weer niet zover. Tijdens de bijeenkomst gaf Ernest Grep van de stichting Collectief Overzee Suriname voorlichting over het wetsvoorstel. Het was de eerste van een reeks geplande bijeenkomsten. Grep zal de opmerkingen verwerken in een nota. Die wordt dan gepresenteerd aan regering en parlement van Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

72 REACTIES
 1. Gooi de PSA zo snel mogelijk in de prullenbak.De Surineds zouden gek zijn om zo iets te accepteren.Vergeleken met de nieuwe de Chinezen hebben ze nog minder rechten in Sur.De nieuwe chinees is binnen 3 maanden Surinamer en mag daarnaast ook de Chinese nationaliteit behouden.Wat de regering met de PSA wil bereiken is dat Surined met hun geld naar Sur.verhuist.Misschien als prooi voor de djoeka’s.

  Cobie.


  Maak melding
 2. ‘In Suriname inschrijven zal voor de Nederlandse PSA het verlies betekenen van sociale en andere voorzieningen. De liefde voor de herkomst gaat ook weer niet zover’.

  @PATRONG

  Arme patrong,in je fantasie had je de eerste vracht aan PSAers zien landen in Suriname dit allemaal dank zij het bouta PSA kaartje.
  Wel neen hoor,zoals verwacht zal niemand de sociale voorzieningen in Nederland opgeven om de dagelijkse misere in Suriname te komen meemaken!
  Je mag gerust zeggen dat je baasje onder de PSAers niet geliefd is om die offer te maken ,hij is de moeite niet waard!
  ps
  Wanneer geef je alles in Nederland op en wanneer mogen wij jouw in Suriname verwachten,please tijd en datum gaarne doorgeven,
  whahahahaaaaaaaaa


  Maak melding
 3. Wanneer zal een zwarte gaan inzien dat het lands belang boven zijn eigen misrabele denken staat.
  SURINED verenig u ongeacht van welke partij je bent onze lijders zijn niet beter. Alle zwarten zijn het zelfde.
  Het volks belang is onder geschikt aan hun eigen kortzichtige denken.Niet voor niets staan ze bekend voor een korte ter mijns denken.Als je het niet hebt mag men je niet kwalijk nemen.Mijn vraag is kan je niet inzien dat je voor bepaalde werkzaam heden niet geschikt bent en toch op die stoel wilt gaan zitten.


  Maak melding
 4. @Cobie & GMAP

  ALLEEN geld en kadootjes willen die beesten van ons surneds hebben…
  Nadat je ze geld en kadootjes hebt gegeven gaan ze nog meer geld en kadootjes verwachten, we hebben immers een verwachtingspatroon gecreerd.
  Als je vervolgens zegt van, sorry maar ik kan je voorlopig niet helpen, Mie boi, je moet die ogen zien en die tjoerie aanhoren…je krijgt allerlei verwensingen naar je hoofd geslingerd dat als je niet dokt (bukt) je hoofd geboord wordt..

  Je hebt ook wel heel correcte en gemanierde broeders die weten hoe het hoort en deze zijn NIET paars gelieerd.


  Maak melding
 5. Ik ben benieuwd wanneer onze Savioen een enkele reis koopt richting zijn geweldige LIJDER en Holland het centrum van de wereld laat voor wat het is…..


  Maak melding
 6. Ik heb dit al eerder geopperd.

  De Surinaamse regering moet een wetsvoorstel maken waarbij aangegeven wordt dat degenen die in Suriname geboren zijn( aantonen is heel simpel) en elders woonachtig zijn met een andere nationaliteit hun Surinaamse nationaliteit nooit zijn kwijtgeraakt.( zie Marokko) Nederland kan je dan nooit je Nederlandse nationaliteit ontnemen. Ze kunnen dat niet met de marokkanen doen dus ook niet met de Nederlanders van Surinaamse origine.Het is maar een idee.


  Maak melding
 7. Ik ben geboren met Nederlanse nationaliteit en ik maak zelf uit wanneer ik er afstand van wil doen, ik heb geen enkele jaloerse paarse ezels daarvoor nodig, die revo kinderen zijn de meest achterlijke surinamers die ik ken.
  Voor voetballers willen ze wel een uitzondering maken.
  yu buriki.


  Maak melding
 8. Mijn nederlandse paspoort biedt mij RECHTSZEKERHEID. In Suriname, waar het parlement de grondwet opzij zet t.b.v. een pleger van misdaden tegen de menslijkheid, heerst RECHTELOOSHEID.


  Maak melding
 9. @Savioen

  “Wanneer zal een zwarte gaan inzien dat het lands belang boven zijn eigen misrabele denken staat.”

  Als jij het voorbeeld geeft, zal ik MISSCHIEN volgen. 😆


  Maak melding
 10. Daar trappen wij niet in!

  Geboren in Suriname;Nederlandse nationaliteit => PSA document!

  Geboren in China;Chinese nationaliteit => Surinaams paspoort!

  Wat een mooie grap!


  Maak melding
 11. GMAP.wanneer ga ophouden je zo onmenselijk te gedragen?Volgens mij heb je geen opvoeding gehad, je maakt anderen steeds uit voor buriki,beesten enz.enz.,maakt niet uit als een ander een eigen mening heeft je scheldt maar steeds uit.Je slaat zo keihard op je borst dat je een “Nederlander”bent,nou een echte Nederlander gedraagt zich niet zo,lees de rubrieken van lezers schrijven,in de Ned.dagbladen maar. je zal nooit lezen dat ze elkaar voor alles en nog wat uitmaken,Ray is precies hetzelfde.Geen wonder dat je slavendrijvers je liever zijn gaan dan komen,no matter what je probeert uit te leggen:hahahahah geboren Nederlander,in hun ogen ben en blijf je een Surinamer.
  Idd jij en consorten eten lever van 2 walletjes.
  Sommige Surneds hebben geen drupje gevoel in hun donder wat Suriname betreft,maar ze willen wel van de hoogste toren blazen over Suriname.
  Mijn bakra vader en Javaanse moeder zijn geemigreerd naar Suriname en willen voor geen goud terug hier naar toe.
  Nog effe en dan volg ik,ben bereid me paspoort in te leveren after all moet ik keihard werken hier of daar.
  Ik ben een voorstaander van de Chinese immigratie,die kunnen Suriname economisch op de kaart zetten,als het aan die negers ligt zal Suriname steeds bergafwaarts glijden, kan men op dit forum opmaken,het zijn de negers die elkaar en anderen niets gunnen .Zie maar wat Ray neer typt,je geeft en maakt ze af,je familie zal zich rot schamen als die dit allemaal leest,hahahahahha ik weet zeker dat Ray geen cent te makken heeft vandaar dat ie zulke rotzooi typt.


  Maak melding
 12. @MEDUSA
  Geboren in Suriname, geen opleiding (scholing), veelvuldig moordenaar, dealer, gekozen tot press.

  Geboren in Suriname, geen opleiding (scholing), benoemd tot diverse directeuren iov press alias crimineel.


  Maak melding
 13. wees blij,dat een mens in sme wil wonen werken een toekomst bouwen ontwikkeling wil brengen voor hem/haar en voor het land..

  dus kom niet met allerlei wensen en beperkingen..

  als iemand wie dan ook ergens zich wil vestigen,dan heeft hij zeker bepaalde bedoelingen voor zich zelf en gezin,die heeft vermogen genoeg om dat te doen..

  leg hem geen beperkingen in de weg,anders gaat hij zijn geluk elders beproeven keuze genoeg in de wereld..

  de tijd van batjauw teré is allang achter de rug,die persoon vraagt geen grond/perceel foe soso dinkié boeng elke maand gratis harde valuta in kas ..


  Maak melding
 14. Ik citeer nogmaals: de toeschedingsovereenkomst zoals indertijd opgesteld door Nederland en Suriname moet worden nageleefd. Bij elk ander toepassingsmodel hebben de buitenlanders van surinaamse origine het nakijken.


  Maak melding
 15. Suriname staat voor grotere uitdagingen dan het invoeren van een PSA.

  – Wat dacht je van stijgende prijzen van voedsel. Onder andere maïs en rijst worden onbetaalbaar als de trend van extreme weers omstandigheden zich voortzet.

  – Vakbonden die graag de koopkracht van leden gecompenseerd willen zien. Een ramp voor de economie.

  – Kinderen die in het basis onderijs geen oefentoetsen meer mogen doen. Het onderwijs moet zsm naar een hoger niveau getild worden.

  Natuurlijk zou het prachtig zijn als een Surined in aanmerking komt voor een PSA. Voor mij persoonlijk is dit niet een must. Zie liever dat de kinderen in Su goed onderwijs en eten krijgen.


  Maak melding
 16. @@ gmap
  zegt hij is in nederland geboren en heeft de nederlandse nationaliteit .

  nu kamt deze man surinamers af omdat hij denkt dat hij meer is dan de surinamer .mie boi gmap je zegt je bent geboren na bong priet joe boi je bent niet geboren .
  suriname is mijn land en ik zal het niet verloochenen .
  mensen kunnen in nederland geboren zijn met een andere huids kleur maar een nederlander is wit joe buba blaka en als je niet wit ben ben je op papier nederlander .
  nooit zal je alles kunnen in dit land mie boi het blijft een droom .ik ben in nederland maar droom nog iedere dag van mijn land .ik heb mijn leven in nederland opgebouwd en heb onder de democratisch gekozen regering npk in december 80 suriname verlaten niet onder bouterse let wel …onder de npk nu front .ze waren corrupt als de pest en daarom hebben de mensen suriname verlaten .deze gmap zegt zelf dat hij in nederland geboren is .je weet geen bal van suriname maar hebt het hoogste woord hier zonder inhoud .
  mensen die in suriname gewoont hebben en naar hier zijn gekomen kan ik wel begrijpen maar mensen die in nederland geboren zijn moeten dimmen …je praat mensen na mie boi.ik praat niemand na .ik ben elk jaar in su en ik ga in maart weer naar su .ik heb mijn belangen in suriname ik hou van mijn land ik wil terug …en ik gun deze regering een kans wat men ook zegt .voor mij doen ze het goed en voor velen die in suriname wonen .als ik in suriname zou wonen had bouterse mijn stem .wat hebben de democratisch gekozen regeringen bereikt voor dat land met name npk die nu front heet .men mag bosje wel uitschelden hij heeft fouten gemaakt maar hij heeft toch zeer belangrijke projecten uitgevoed .asvalteren grote bruggen waar wij nu profijt van hebben ..wij hebben gepinaart maar om wat te berijken zal je moeten offeren en reken maar het was zonder hulp van nederland ..terwijl front wel hulp kreeg dan heb ik toch meer respect voor een regering die het zonder nederland doet .het toont aan dat wij ons niet hoeven te vernederen voor die nederlander als wat front deed .en daarom vindt ik dat bouterse nederland niet nodig heeft.jullie zijn verslaaft aan die hulp met name front toon wat je zelf kan en dat doet bouterse .bouterse is geen grootheid ,bouterse heeft ook boter op zijn hoofd maar toch geef ik hem het voordeel van de twijfel .
  hij is de man die nederland bewijst dat wij ze niet nodig hebben en dat wij het surinaamse volk zelf bepalen wie wij tot president kiezen .een rijk land die dacht het volk op de knieen te krijgen omdat ze dachten dat ze hulp geven aan front steuntje in de rug dus voor front .het volk heeft niet voor ze gezwicht en gekozen voor paars en dat vindt ik geweldig .nederland moest zich afzijdig houden en niet komen chanteren met boycotten of geen hulp geven opzouten .
  elk land heeft zijn trots .wat gebeurt nu met nederland
  iedereen voelt het als je nou fronter paars iedereen die in nederland woont voelt de crisis ..als de witte nederlander het voelt wie ben ik .ik ben dan ook heel blij dat het economisch redelijk goed gaat in suriname.
  terwijl het elke dag erger wordt in nederland . 2013 wordt het nog erger .die rutte schijt in zijn broek en ik verzeker deze fronters dat bouterse hem uitlacht en terecht .deze man laat ik over aan wilders .zie hoe rutte steeds verder in de peilingen zakt ,hij heeft zijn eigen mensen bedondert en liegen kan hij goed .
  gmap go sriebie boi ga spelen met je baard .


  Maak melding
 17. Jij zet jou zelf voor schut met die domme tirade van jou.
  Alle surinamers die voor 1975 zijn geboren hadden de Nerderlandse nationalitei yu kobi.
  Voor de laatste keer Patrong jij bent emotioneel en genetisch dom en dat maak je duidelijk met oer stomme emotioneel gelul.Met jou is het onmogelijk om een zinnige discussie te voeren, daarom worden jullie heel makkelijk bedonderd door die criminele president in suriname.ik hou van een democratisch,beschaafd,rechtvaardig suriname met morele waarden hoog in het vaandel net als voor de jaren 80
  AUB.


  Maak melding
 18. Suriname en Nederland hebben toch een “toescheidingsovereenkomst” getekend, is dit document soms niet meer valide? Hebben de SME autoriteiten soms moeite met deze overeenkomst waarin wij SurNed goed beschermd zijn! Want deze “dodemus” lijkt nergens op, stel je eens voor, jouw socialevoorzieningen moet je zonder blinken of blozen over boord zetten. Wie denken deze on-democratisch denken conspirateurs voor de gek te houden?! Want naar mijn gevoel doet men in SME alsof het om een gunst gaat, en niet om een plicht/recht naar de SurNed. Als SME het echt meent met haar overzeese landgenoten, dan zal SME uit een ander vaatje moeten tappen. Want dit voorstel vind ik erg respectloos naar de SurNed, je wordt eerst uitgekleed, en jouw opgebouwde zekerheden achter latend, want SME roept. Het is het zelfde als wanneer je de oude schoen weggooit alvorens een nieuwe gekocht te hebben.


  Maak melding
 19. gmap laat mij hoor met je wij zijn nederlanders
  droom verder met je paspoort van nederlanderschap hihihi
  die marokanen zijn hier geboren surinamers hier geboren maar als die gasten in de fout zijn gegaan zoals bij die schijtsrechter die door die marokanen zijn dood geschopt zijn ze geen nederlander maar marokanen .
  gmap trong ka ka bou go draai salto dang smeer joe go.
  ga op je ballen zitten .


  Maak melding
 20. PSA hahahaa weer een voor de gek houderij van deze regering.WEG MET BOUTA.
  Opvallend dat deze regering nergens voor deugt.Alles van ze is gedoemd te mislukken.Ongeschoolde bende.


  Maak melding
 21. Kortzichtig,dom,omwetend,geen algemene ontwikkeling,verband leggen die er helemaal niet ter zaken doen, en wanneer je ze dat duidelijk maakt dan vervallen ze in hun oorspronkelijke rol, riool manieren,attitude.
  kijk zelf hoe ze met de marron jongeren omgaan in eigen land,en maar lullen over marokken die in mijn ogen tuig zijn.


  Maak melding
 22. Je bent Nederlander of Surinamer.
  Ik heb indertijd voor Nederland gekozen.

  Ik ben en blijf Nederlander. Ik ga ook niet meer naar Suriname op vakantie.
  Jammer maar met zo,n rechtstaat en president voel ik mij niet veilig.
  Zeg maar dat ik een te bekende naam heb.

  Jammer want ik had nog graag ons laatste huis willen zien. De andere huizen waar we gewoond hebben zijn afgebrand of afgebroken.
  We gan wel naar Portugal of Turkije op vakantie.

  Als ik geld wil geven doe ik dat wel aan Amnesty.


  Maak melding
 23. @@ gmap
  wordt niet boos maak van je hart geen moord kuil
  mijn antwoord aan jou staat hier boven .het is aangrijpend anders reageer je niet zo vel mang .

  dag gmap tang boeng .


  Maak melding
 24. @GMAP

  Broeder,
  Als je de waarheid neerzet krijgt de paarse aanhang kromme tenen.
  Als je de waarheid verteld krommen de tenen vanzelf.

  De waarheid is HARD om aan te horen en wij gaan gewoon door met de waarheid dat de tenen vanzelf afvallen, scheelt de paarse aanhang geld tydens het kopen van schoeisel met GEDONEERD geld.


  Maak melding
 25. ik heb me laten vertellen dat de zwarten als eersten in suriname waren,daarna hebben ze hollander laten overkomen,dan de hundoestanen en de javanen enz. enz. de zwarten denken dat su.voor hun is de rest is bijzaak .voor 1975 waren wij met z,n allen nederlander


  Maak melding
 26. Het is voor veel mensen van symbolisch belang .ben blij dat er eindelijk een president is die ook aan ons surinamers niet woonachtig in suriname denkt .


  Maak melding
 27. @Dashrehnsing

  OCH, hij heeft jouw stem nodig voor 2015 vandaar dat hij aan jou denkt.
  Waarom geef jij je genoegelijke leven in Nederland dan niet op en dan kom je ook samen pienaren met ons hier in Suriname?!Ik bedoel niet SYMBOLISCH opgeven maar in het echt!!Wanneer kom je dan want die bloedige armen van je idool zou je graag willen omhelzen!Dan kan je idool straks pronken en zeggen ; kijk,er is 1 PSA lummel die om mij geeft…snik …snik…snik….

  Dacht jij dat die amnestie moordenaar zomaar aan je denkt?!
  Eerder had hij ook aan 15 surinamers gedacht in Suriname en nu zijn ze er niet meer!!!


  Maak melding
 28. @ROY vindt het normaal om je eigen mensen in Su beesten te noemem heb je geen families daar nou als dit een vorm discusseren van jou is kan je ff naar Su gaan voor beschaving @ Iknow chinezen vergiftigen de hele wereld met hun nep produkten.Wat de PSA/kaart betreft is mijn voorstel heel simpel lever je nederlanderse nationaliteit in als je in SU gaan werken wonen en kunnen stemmen maar sommige mensen willen van twee walletjes eten de mensen die het land hebben ontvlucht tijdens militaire periode en die van voor jaren 80 willen weer in Su begrijp ik wel en het mag maar je moet SU of Nederland kiezen want als het minder gaat zullen zij de eerste zijn die het land de rug toe keer


  Maak melding
 29. @Astrando,

  “@GMAPKoosMAPRaymap zijn geen Surinamers. Het zijn gasten”

  Liever een gast dan een beest hé Astrando.
  We hebben je precies waar we je willen hebben.
  Dit bevestigd alleen maar dat dat we te maken hebben met een clown. Bravo Astrando, vooral doorgaan ! Gebleken is dat met paars en Bushwick Bill Astrando in het bijzonder geen discussie mogelijk is. Wat hij nog hier doet is één groot vraagteken.

  @Patrong, beter op je ballen zitten dan op het plassertje van Bouta. Maar dat is jouw wel toevertrouwd, ouwe sterrekijker..


  Maak melding
 30. Hoe kan Bouterse denken dat Surineds hun Nederlandse nationaliteit zondermeer zullen opgeven voor een PSA kaart? Toen hij, de grootste nationalist die Suriname ooit heeft voortgebracht (in de ogen van paars), in 1975 als militair naar Suriname terugkeerde, heeft hij zijn Nederlandse nationaliteit en Nederlands salaris toch ook niet opgezegd? Pas toen hij, waarschijnlijk onder instigatie van ene Valk (een witte bakra), een coup gepleegd had en de Nederlandse chicken feed niet meer nodig had, hij kon/kan namelijk in de staatskas graaien zoveel hij wilde/wil (b.v. SRD 81 miljoen als baksjisj op de begroting van zijn kabinet alsof het niets is), werd hij de grote Surinaamse nationalist. Dat nationalistische gevoel werd alleen maar sterker toen hij een Nederlandse veroordeling aan zijn broek kreeg hangen. Hij moet zijn ‘liefde’ voor het land Suriname niet vergelijken met de normale liefde die een gemiddelde, niet gekke Surined heeft voor Suriname.


  Maak melding
 31. De diaspora zal wel gek zijn wie wil er nou een president die achter de coulissen wordt gehouden nergens wordt uitgenodigd alleen in functie mag verschijnen. Behalve natuurlijk bij de sleutelhouder want daar mag hij op staatsbezoek.
  De diaspora wil niet gegijzeld worden in een paradijs.


  Maak melding
 32. Hoeveel van de gasten hier, ontvangen uitkeringen in Holland

  Neen!!!!!!
  Ze gaan nooit weg
  Ze hebben nooit gewerkt !!
  Ze ontvangen uitkeringen
  Ze gedragen als de pot !!


  Maak melding
 33. @basja
  Sorry het zijn geen beesten maar profiteurs met beestachtig gedrag.
  Als je mensen uitnodigt om het land op te bouwen moet je ze ook kunnen opvangen.Vervolgens worden dezelfde mensen ook op termijn niet geaccepteerd omdat ze willen werken maar worden tegengewerkt…dus stop met die lul verhaal om een keus te maken…
  Zorg eerst dat je bv huisvesting regelt en dan de mensen uitnodigen en geen loze beloftes doen zoals jou press.


  Maak melding
 34. @Roy
  Het krioelt ook van zogenaamde radiomensen uit Amsterdam op dit forum!
  Luister naar bepaalde radiostations in A’dam(indien je niets te doen hebt)dan zal je merken dat het niveau precies hetzelfde is.Slecht en onverzorgd Nederlands oftewel garbage,rubbish,trash! 😳


  Maak melding
 35. Aah…natuurlijk weer een duidelijke vorm van misleiding geweest. Ik stond al klaar om de boel daar weg te stemmen. Ja hoor. we hadden het door. Was een maskerade om het arme volk die in de sekteleider geloofd te misleiden.


  Maak melding
 36. je kunt van dit PSA alleen spreken indien alle surinamers en ook alle nederlanders die voor 25 november 1975 geboren zijn zowel in suriname en in nederland, omdat toen iedereen nog deel uitmaakte van het oude gedachte. dus dan pas kan het goed functioneren…dus ook nederlanders die voor dit datum in nederland geboren zijn zouden uitgenodigd kunnen worden om aan dit proces een bijdrage te leveren bijvoorbeeld als toevallig je partner een surned is, dan kun je optimaal in suriname leven en het land meehelpen bouwen. Ook hier zie je het trage denk wijze niet tot een haalbare zaak; omdat te veel belemmeringen zijn. ik zal dus in dit geval geen behoefte hebben om aan een psa te laten registreren… surinamers denk verder goed na. wat ik hiermee zeg…als mijn voorstel hier in goede aard valt dan zie ik een hoop nederlanders in suriname komen wonen en hun oude dag daar slijten, wat positief is voor suriname… dan het koude winter of het volle spanje….de surinaamse politiek doet het goed aan een beleid te stippelen die voor velen voordelen moet bieden…………………


  Maak melding
 37. Aaahhh….een beetje surinamer die in de schoolbanken heeft gezeten heeft deze djafferij al doorgehad.
  Dat die zg parlementarier met droge ogen en veel tamtam stemrecht beloofde aan de ndp gelovigen in Ned is zelf misdadig te noemen. Gaan we onthouden.
  Sekteleider van Su onthoudt ook alles dus gaat leuk worden.


  Maak melding
 38. Nederland zou eigenlijk hierop moeten inhaken,

  en dan met n.m. voor de groep die geen kans meer maakt op de arbeidsmarkt, alsook de “radio Mart” aanhangers oftewel de steunlovers door te zeggen;

  maak gebruik van de PSA, lever in de Nederlandse status, en je krijgt tot aan de dood een uitkering maar dan naar Su maatstaven!

  dus geen euro 1400 p/m, maar bv 700 euro..dit is srd 2800 p/m !!!!

  diaspora blij…Ned superblij,..geen 5 dec. gezeik meer, dus ook pasew blij!!!

  sra mi gudu…jij tog ook blij??? 🙂 🙂


  Maak melding
 39. Forummers, Odi odi.

  @pasew, Fawaka mang.
  Dan zijn wij met z’n allen misschien een beetje ‘blij’.

  Ook mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA) zal bijzonder blij zijn!!!

  En dan vergeten ze met hun PSA ook het AOW-GAT.

  En straks krijg je nog een vraaggesprek via de bekende radio Mart over het AOV gebeuren in het DIASPORA beleid.

  Want mijn Lieve Switi (sra-JUDESKA) wenst bij deze ook recht te hebben met zijn PSA op AOV.
  ………………………………………………

  diaspora blij…Ned superblij,..geen 5 dec. gezeik meer, dus ook pasew blij!!!

  sra mi gudu…jij tog ook blij???

  Maar onze (sra) heeft nog zijn witte ezel.
  En deze heeft hij reeds zonder PSA ondergebracht in de stal van Maria & Jozef.
  Want het wordt straks een echte witte Kerst voor mijn Lieve Switi (sra-JUDESKA).


  Maak melding
 40. Wanneer je vraagt om je ingezetenschap in Nederland op te zeggen, dan ontneem je het land Suriname aan extra inkomsten. De AOW is bijvoorbeeld gekoppeld aan ingezetenschap. Zij die dit wetsvoorstel hebben geredigeerd, hebben hieraan niet gedacht en zijn dus onkundig dan wel te betitelen als Surinamers die het landsbelang niet voor ogen hebben.


  Maak melding
 41. Het wonen in Suriname van Surinaamse Nederlander betekent voor Suriname een economische vooruitgang. Iedere EURO die ja naar Suriname meeneemt wordt in Suriname uitgegeven. Dus Suriname wordt het alleen maar beter van. Als een Surinaamse Nederlander zijn/haar nationaliteit moet afstaan en in Suriname ingeschreven moet staan, dan kan hij/zij gewoon in Nederland blijven. Dat is de keuze. Dan ZONDER PSA,


  Maak melding
 42. Er word niet naar euro in Su gekeken maar naar de srd onder het bevolking.
  De euro is bijzaak en geen vereiste.
  Europa heeft voor euro gekozen vandaar hun instabiliteit en armoede die steeds erger word “Su heeft voor de dollar gekozen om een eigen stabieliteit te kunnen verwezenlijken en een ander pad bewandeld.


  Maak melding
 43. Su heeft voor de dollar gekozen om een eigen stabiliteit te kunnen verwenzelijken en een andere pad bewandeld.
  Dames en heren dit schrijft onze onwetende dorps idioot.
  Suriname had voor de jaren 80 een sterke munt door wanbeleid van Bouterse,Bosje en goedshalk en de moorden van 8dec 1982 is onze munt gedevalueerd, met dank aan wijlen telting en vene heeft suriname een stabiele munt met minder nullen.
  Jij lult veel over suriname maar je weet geen moer over suriname dat is mij inmiddels al duidelijk. jij bent een uilskuiken .


  Maak melding
 44. Gaymap
  En wat voor voordelen heeft Su toen gehad'”,geen ene moer “,het was toen onder nedlandse beleid waar alle winst naar toe ging.
  Gaymap,mijn ziel kan jij niet winnen.

  Jij bent een hebzuchtige hond die naar eigen belang kijkt en niet naar volks en lands belang “als jij het leuk vind of niet “bouterse is de pres van Su en daar kan jij niks aan doen,.


  Maak melding
 45. HET KAN MAKKELIJK MENSEN JE GEWOON UITSCHRIJVEN HIER
  EN MET DE NOORDEN ZIN VERTREKKEN EN GEWOON IN SU GAAN WONENE
  ZE HEBBEN GEEN SUSTEEM OM TE KIJKEN WIE JE BENT HAHAHAHAHA
  LEKKER IN MIJN LAND BLIJVEN SU IK NEEM GEEN ENKELE KA KAART


  Maak melding
 46. Surinamers in het buitenland kunnen Suriname altijd steunen via sociale projecten.
  Stemmen over Suriname’s toekomst moet je ingezeten van het land zelf zijn!logisch toch!


  Maak melding
 47. Dames en en heren met de devaluatie van onze sterke gulden is alles in waarde gedaald de pesionen,huizen de economie is daardoor kapot gemaakt en alles wat je uit het buitenland koopt moet je met buitenlands geld betalen, jou geld word nergens im de wereld geaccepteerd dit zijn volgens die domme volgelingen van sekte lijder Boutetse voordelen, oordeelt u maar zelf.
  Sterker nog de prijzen in sommige winkkels worden met Euro of amerkaanse dollars aangeprijsd,allemaal
  voordelen volgens die domme NDPers. ga lekker slapen.


  Maak melding
 48. @GMAP
  Broeder, zij die de staatsgreep (gevolgen) aan den lijve hebben ondervonden reageren anders dan die uiskuikens. Deze uilskuiken waren toen niet geboren of liepen nog in hun soro go rond. Hun ouders hebben het ervaren hoe het toen was.
  In mijn beleving ((denk ik) is het pure jaloezie dat deze uilskuikens op zo’n ongeletterde randdebiel hebben gestemd. deze randdebiel is net als de uilskuikens anti holland. Diep in hun hart willen deze uilskuikens wel de lusten vanuit holland….
  Moet je ze zien glunderen als oom en of tante aankomt in SU…bekende kreet: e joe tjar wang lekkers gie mie tog…
  Als ze neen horen, boi je buik begint gelijk te draaien van de innerlijke verwensingen..
  Let wel !! Ik heb het enkel over de uilskuikens….


  Maak melding
 49. @sra, goede keuze hoor, srd afgelopen jaar met 20% gedevalueerd.

  je bent echt een oetlul van het ergste soort.

  je weet niks, kunt niks en doet niks, maar had niet anders verwacht van zo’n schreeuwlelijk zonder inhoud en volume.


  Maak melding
 50. Hou aub op met nutteloos kletsen hier op de site.

  Waar zijn die idioten die deze achterlijke pas koesterden en Nederland uitscholden omdat ze zich als tussen die andere achterlijken in Suriname zaten zitten??????.

  Allen die Bouterse de hemel in prezen, opdonderen naar Suriname alwaar jullie gebakken stront van Bouterse gaan eten.

  Altijd maar afgeven op Nederland en toch niet zonder kunnen. Stelletje dorpsgekken bij elkaar.


  Maak melding
 51. Surinamers waren,zijn ook tuig in de echte Nederlander zijn ogen.
  In Stavenisse werde de Surinamerr keihard afgewezen om daar te gaan wonen voor 1975,de dorpbewoners betilelden de Surinamers als dieventuig,ze konden hun deuren dan niet meer open laten staan zelf de dorpsdominee stond achter de dorpelingen,GEEN SURINAMERS in hun gemeenschap,dat dieventuig.
  En GMAP beweert dat de Marokkanen tuig zijn???De Surinamers werden/worden nooit met open armen ontvangen hiero,ook zij werden uitgemaakt voor ,drugsdealers,pooiers,inbrekers enz.enz.enz.
  Ai baja sommige Surneds denken nog steeds dat ze Nederlanders zijn of te wel net als de oorspronkelijke Nederlanders behandeld worden,tja blijf maar lekker in die fantasie jere .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES