dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVHP: schending mensenrechten verdient straf

VHP: schending mensenrechten verdient straf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 dec – Alle schendingen van mensenrechten moeten bestraft worden. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP. Er zal voor gewaakt worden dat straf ook werkelijk volgt. Vandaar ook het verzet tegen de amnestiewet. Het gaat immers om het principe. Als dergelijke schendingen niet afgestraft worden, betekent het steeds minder respect voor mensenrechten. Zover mag het nooit komen.

Daarom ook dat partijleider Chandrikapersad Santokhi en andere parlementariërs van de VHP onlangs fel ageerden in het parlement. Santokhi wees er onder meer op dat de kans groot is dat de wet nietig wordt verklaard door het Inter-Amerikaanse Hof voor Mensenrechten. Ook de internationale kritiek mag niet uit het oog worden verloren. Los daarvan wordt al tientallen jaren vanuit de samenleving geroepen om respect voor mensenrechten.

De VHP wil dan ook alle democratische middelen inzetten om de rechten van de mensen te beschermen en te waarborgen. Vooral de regering wordt opgeroepen om de rechten van de mens na te leven en te bevorderen. Het is de plicht van de regering de rechten te beschermen en te waarborgen. De VHP keurt in elk geval alle vormen van geweld af. Er zal steeds gewaakt worden voor het waarborgen van de rechten van mens.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

33 REACTIES
 1. VHP waar laten jullie de NPS jullie baas.
  Staan ze nu op de achtergrond en hun voetoeboy zijn nu aan het blerren.Jullie die altijd de rechten van de armen hebben vertrapt lopen nu voor om aan te geven dat het verkeerd is.Stop dit raciale verbond en steun de NDP.
  NPSers zijn niet geschikt om een land te besturen.


  Maak melding
 2. en de huidige voorzitter van de VHP dan, war verdient hij? geen straf?? deze drugs dealer en vrouwen mishandelaar! vraag maar naar de koop van een woning bij wijlen sege bai. en aan die moeder te charlesburg die haar zoon verloren heeft door een kogel uit de politie wapen van Chandrika santhoki


  Maak melding
 3. Meneer Santokhi zet de strijd voor gerechtigheid voor de 15 ongewapende en onschuldige burgers geexecuteerd door bouta de moordenaar,onherroepelijk voort!!!!

  De surinaamse bevolking wil berechting en strafvervolging van bouta en zijn handlangers die berucht staan als de AMNESIAlijders van Boxel!


  Maak melding
 4. De partijen die de rechten van de mens moet beschermen,is zelf de agresseor en de schender van het volkerenrecht.Men moet meer dan ooit van bewust dat het geen vanzelfsprekendheid meer is dat ze ongestraft blijven.


  Maak melding
 5. Ik vindt het terecht wat Santokhi zegt dat alle schending van mensenrechten moet worden gestraft Maar hij zelf heeft in de jaren geen dag gezeten toen hij iemand dood schoot als politieman die voor de avondklok wegrende toen werd hij gedekt door zijn superiueren Dus mijn mening er moet een einde komen aan straffeloosheid in SURIname Over de decembermoorden ik denk dat hoe je keer of wend een veroordeling gaat komen of als het gerechtigheid biedt aan de nabestanden van de slachtoffers. Dat er eens en altijd een einde komt dat SURIname in twee kampen verdeeld is. En nu worden mensen die verdacht zijn van zware criminele activiteiten door zogenaamde faja blo eenheid zonders proces of verzet doodgeschoten dat hoor niet in een rechtstaat


  Maak melding
 6. Aangezien je op DWT geen reactie meer kunt plaatsen zonder ergens op een van hun gewenste site geregistreerd te zijn, een nieuwe poging om hier mijn mening te ventileren.
  Waarom wel Nederland bij voortduring wijzen op de verantwoordelijkheden m.b.t. tot het slavernijverleden en de ogen gesloten houden voor de verantwoordelijkheid van de huidige machthebbers en de misdaden die zij begaan hebben in een recenter verleden?


  Maak melding
 7. Een ieder heeft het over Santhoki dit en Santhoki dat: maar tot op heden heeft Santhoki alle processen die tegen hem heeft gevoerd gewonnen. Dus de man kan een ieder recht in de ogen aankijken. En als er slachtoffers zijn van de uitspraak van de rechtbank, waarom maken ze dan geen gebruik van de artikel 12 Procedure. Bouterse daarentegen is veroordeeld wegens drugshandelen in Hoger Beroep. Daarnaast loopt tegen hem een procedure wegens MOORD. Wat is het verschil tussen Bouterse en Santhoki. Ik daag elke paarse garnaal uit mij het verschil uitgebreid uit te leggen!!!


  Maak melding
 8. Ieder normaal mens met normen en waarden,menselijkheid, rechtvaardigheid en menselijke waardes moet toch weten dat schending van mensenrechten straf verdiend?
  Ik hoop echt dat Santokhi de volgende president van Suriname wordt.


  Maak melding
 9. Als het om MENSENRECHTEN gaat, waarom deelt de meerderheid van de Assemblee de opvattingen van Santohki niet, die wel door de internationale gemeenschap gemeenschap geschraagd worden? Omdat ze lak hebben aan internationale verdragen, die schendingen van mensenrechten veroordelen. Zij en de regering zijn WILLENS EN WETENS fout.


  Maak melding
 10. vhp geen grote mond met je schenders van mensen rechten moeten bestraft worden .santhoki komt met podium taal mang .santhoki gaat samen werken met bouterse mensen ik waarschuw jullie .santhoki denkt nog even dat hij gaat scoren bij de komende verkiezingen maar ik waarschuw jullie .no lasie stjieng gie ding mang dies.mie lolong miendrie ding mang dies ik ken ze .ze willen in het machtcentrum en als het er op aan komt heeft bouta ze in hun macht ik waarschuw .en ze gaan de nps laten vallen als een baksteen .de nps bestaat straks niet meer weet ik wel zeker .deze mannen zijn sluw .ze willen het niet meer mee maken dat ze aan de zijlijn staan …ze willen ook delen in die koek .ding mang no wan tang na se se e dring a daroe nomo …ze willen ook regeren en ik waarschuw scrijven jullie het op wat patrong heeft gezegd ,de vhp spreekt podium taal straks gaan ze in zee met de ndp of die partij wordt weer gesplits en dat gaan ze niet willen , ze willen gaan regeren en el vene gaat die prijs betalen .
  de ndp wordt groter einde nps.a no torie mie e gie een gewaarschuwd mens telt voor twee .


  Maak melding
 11. EN DENKEN JULLIE DAT HET MAKKELIJK PRATEM IS MET AL DAT ONRECHT EN RACISME OM JE HEEN IN NEDERLAND ? NEE JULLIE HEBBEN HET MAKKELIJK AL JULLIE ZAKKA ZAKKAZ DIE BOUTA ZN MARS VRETEN


  Maak melding
 12. Baja, we zitten nog in de moeilijke dagen, na 8 dec, dus nog volop kritiek, commentaar, allerlei suggesties, noem maar op, alleen maar bla, bla, niest gaat helpen, niemand gaat die lik in, kondremang, loekoe joe torie, na spang moro nanga sang e psa now,
  las teng.


  Maak melding
 13. en men vergeet ik ben een nps-er ik kan me nog herinneren hoe goed ze samenwerkten met elkaar iedereen heeft op bouta gestemd omdat ze bang waren dat hij weer zou gaan moorden

  daarom is trias politica zo belangerijk dat je president of minister president bent betekent niet dat je boven de wet staat het recht geld voor iedereen zo ook de mensenrechten als jij die hebt geschonden kan je er niet tegen zijn of dissen of vinden dat ze zeuren

  dus ook voor die mensenrechtenschenders hoort straf

  je kan bouta niet gaan vermoorden want dat is tegen de mensenrechten ; en daarom is voorkomen beter dan genezen

  luister naar wat ze gaan zeggen en hou je aan de mensenrechten want ik kom ook dagelijk in de verleiding een moord te behgaan maar ik vind altijd iets om stuk te slaan als het maargeen levend ding is , ga tegenb een boom trappen gooi wat glazen kapot geef je reactie scheld uit maar laat het anderen geweld en onrecht aan te doen !


  Maak melding
 14. de nps samen met vhp hebben door de jaren heen het beste voor gehad met surinaame dat kun je van bouterse club niet zeggen zij lopen en steunen een van moorden verdachte leider achter na het nieuw front zal winnen want de mensen zien steeds weer slechter berichen over het land en de man zijn verleden komt nu weer sterk naar voren en wat doet bouterse er tegen het is toch raar dat hij hier niks aan doet ja hij neem zo wet aan en denkt zo nu is het klaar nooit zal het klaar zijn tot hij de waarheid vertelt


  Maak melding
 15. Het zou een zegen zijn voor het land als de NPS zou verdwijnen.Het is een partij van domme mensen.
  Zie hoe ze dansen voor hun lijder.Ze hebben het land verkwanseld.Het zijn mensen die eerbied hebben voor witten.Zelfs denken ze dat ze dom zijn en de witte weet alles.Ik heb ze mee gemaakt respectloze mensen ze buigen voor de witte dat je niet wil weten.En denken ze na de witte ben ik de man.


  Maak melding
 16. Dat dit nu uit de mond van de corruptste partij van Su komt is lachwekkend.

  De VHP wordt met de dag een beschamendere partij.

  Notabene de Front heeft de amnestiewet 1992 bedacht zodat ze de macht konden grijpen en zo hun zakken vullen, grond roven etc.

  Om nog maar niet te spreken over het feit dat de huidige fuhrer van deze criminele organisatie VHP zelf een ongewapende jongen in de rug heeft neergeschoten/vermoord. Santhoki is gewoon zelf een smerige moordenaar die dankzij zijn corrupte koelie vrienden bij politie zijn straf heeft ontlopen.


  Maak melding
 17. Het siert de VHP, respectievelijk de heer Santokhi dat deze oppositie partij nu krachtig stelling neemt tegen de decembermoorden. Te meer omdat de ‘oude’ voorgangers van Chan zich over deze zaak steeds gedeisd hebben gehouden. Ik vermoed dat de partij de trauma van de coups (i.c. telefoon coup) en de daaropvolgende repressieve regime nu wel verwerkt hebben. Het is bekend dat Chan en andere partijgenoten hun rug recht hebben gehouden na de verkiezingsnederlaag van 2010 en geen opportunisme hebben getoond bij diverse ‘aanbiedingen’ van Bouta c.s.
  Het wordt nu tijd dat Chan de jonge achterban van de partij mobiliseert om samen met andere SU-jongeren een “Tropisch lente” te ontketenen.
  Het oproepen van de huidige machthebbers “om de rechten van de mens na te leven en te bevorderen” is voor deze regering aan dove mans oren!
  Het is toch publiek geheim dat onze president maar één missie heeft: namelijk AMNESTY!
  Het is duidelijk dat veel jongeren die op de NDP hebben gestemd de leiders hebben ontmaskerd, veel van deze jongeren zijn teleurgesteld in het huidige beleid, jongeren geven aan dat hun vertrouwen in de toekomst steeds verminderd.


  Maak melding
 18. Had 30 jaar geleden al moeten plaatsvinden, want deze moordenaar heeft al die jaren kunnen genieten van zijn leven terwijl de nabestaanden al 30 jaar gestraft zijn doordat iedereen het heeft laten afweten


  Maak melding
 19. Had 30 jaar geleden al moeten plaatsvinden, want deze moordenaar heeft al die jaren kunnen genieten van zijn leven terwijl de nabestaanden al 30 jaar gestraft zijn doordat iedereen het heeft laten afweten. deze mmoordenaar had al lang vernietigd moeten worden d.m.v.liquidatie, want daar was hij nl. ook niet moeilijk in.


  Maak melding
 20. Paraman heb jij er wel eens over nagedacht om je te laten testen op zwakzinnigheid? Als je toch gaat neem je boefjesknuffelaars Patrong Sabidierie Takkie en c.s. ook gelijk mee…..De uitslag is ons overigens al bekend….


  Maak melding
 21. Het land een paar jaar in de uitverkoop zetten voor een appeltje eitje verdiend ook straf!

  Ze keuren elk vorm van geweld af, beter beginnen ze zich in te zetten tegen al die roof, kap partijen enz in het land dan dat ze andere landen willen laten horen wat die graag wilt horen zodat er weer billen gelikt kunnen worden.


  Maak melding
 22. Wat mensenrechtenschendingen!! De meeste +gasten op dit forum hebben het over de gelovigen die volgens Christelijke traditie zonder aanzien des persoon allemaal ondankbare beesten zijn, wellicht inclusief hunzelf. Het gelovige Surinaamse volk is ongetwijfeld zelf verantwoordelijk voor wat hen allemaal ten nadele overkomt analoog de stelling „vandaag wordt men goedgekeurd en morgen weer afgekeurd“. En de wil van hun God wordt in het dagelijks verkeer grandioos genegeerd zoals de gelovigen elders in derdewereldlanden. Het zijn allen ronduit ook zielige figuren en ondankbare kerkgasten, allemaal rijp voor de slachterij van hun God. Zij die geboren zijn in Suriname zijn allemaal kinderen van Suriname en allen met een eigen droom.

  Ook ik ben een kind van Suriname en in hart en nieren filantroop, en mijn droom is dat alle gelovigen en in het bijzonder ook die devote groeperingen die altijd zo vervolgd worden door andere goedgelovigen o.a. de Palestijnen, de oeigoeren, Ahmadija beweging, Christenen etc., en zij die geregeld moorden in Gods naam, horen allemaal niet op deze aarde thuis maar dienen bij hun God tussen de engelen en de djinns te verblijven. Ik vindt het zielig dat de gelovige mensheid zich hier op aarde bevindt terwijl ze een eigen hemel hebben waar zij in alle rust allerlei wreedheden tegen elkaar kunnen begaan zonder dat daarnaar een haan zal kraaien.
  Die schreeuw en meelijgevoel van zogenaamde eerbare Surineds en Surinamers slaat als een tang op een varken. Wat uit den mond van een gelovige komt of diens sympathisant is nimmer serieus te nemen volgens het principe „als het de mensen goed gaat vragen ze te weinig over de ander en als het ze slecht gaat, te veel“. Gelovigen zijn allemaal één-pot-nat en zeker niet goed snik onder hun hersenpan. En de quasi ongelovigen die momenteel op grond van medelijden of om onduidelijke motieven sympathiseren met de gelovigen in Suriname zijn in feite de kwaadaardige wolven in schaapskleren. Dezen tonen in hun spraak zogenaamd erbarmen met het Surinaamse volk, maar schijn bedriegt. Deze zijn juist de Judasachtigen van Surinaamse afkomst. M.a.w.; Het Surinaamse noodlot staat altijd op de loer staat en is paraat om in herhaling te vallen. En van wie hebben deze kwaadaardige ongelovigen hypocrisie aangeleerd, van de gelovigen natuurlijk.

  In een godvruchtige maatschappij is de waarheid zeggen niet gewenst. Lees en analyseer eens de reacties van diverse quasi geleerden en belezen figuren en andere weetallen hier op waterkant aandachtig door. Deze zijn de monsters die zodra het hun uitkomt hetze plegen, naar andermans mond meepraten en bestaande werken citeren omdat zijzelf geen verstand hebben om zelf iets anders te bedenken, maar wel alleen aan zichzelf kunnen denken. Volk van Suriname denk goed na bij de keuze van uw volgende president en onthoudt dat „kennis en verstand niet één en dezelfde zijn. Ook al is men professor, dominee, paus, arts, politicus, wetenschapper of wat dan ook, men dient niet als logisch aan te nemen dat degene die veel geleerd heeft ook over een gezonde dosis verstand beschikt. Onthoudt; „Verstand is iets op zich dat niet in academische normen kan worden uitgedrukt“.
  Ik ben geen bouterse fanaat maar een Natuurfanaat, die tot doel heeft om alle gelovigen en Natuurschenders in de wereld, ook in Suriname, een kado te geven. Namelijk door alle vrome mensen, milieu- en Natuurmisdadigers ongeacht hun levensovertuiging naar hun oorspronkelijke heilplaats te dirigeren zodat alle problemen in „één“ keer opgelost zijn. Dat is toch echt een cadeau of niet dan? De Moslims zijn al massaal onderweg naar hun Allah dus daar maak ik mij niet meer zo druk over, evenals de Roomsen die in alle wegen vertegenwoordigd zijn gaan ook naar hun Omnia en de Christenen zijn dankzij medegelovigen zoetjesaan op weg naar Neo-Nazareth in de hemel.
  Het is algemeen bekend dat er mensen leven op deze aarde die genoeg hebben van hun Godsgeloof. Kijk daartoe naar Israël waarbij men bij de joodse muur elke dag weer uit wanhoop met hun heilige boek in de hand hun hoofd na elke preveling tegen die muur bonkt. Daar krijg je een hersenschudding van wat inhoudt dat de dood spoedig intreedt.
  „Het Hoofd stoten“ doet pijn, wie daarvoor kiest is niet alleen „law” maar ook „gek”.
  Ik heb een humane en betere manier voor de gelovige mens om in de hemel te geraken dan de hiervoor aangegeven Joodse wijze van zelfkastijding en zelfmoord. Maak u allen zich maar klaar voor vertrek naar een betere wereld en zie uit naar een beter leven in de zevende hemel. Ik begrijp dat een massa’s gelovigen momenteel huiverig en bevreesd zijn om dit ander Hemelse leven te bereiken, maar heb geen angst, want zelfs Jezus van Nazareth wilde volgens Biblia aanvankelijk zijn hemelse vader ook geen bezoek brengen. Hij was doodsbang om te sterven, maar uiteindelijk heeft zijn rede hem overtuigd van zijn te nemen goede daad en ging hij op weg naar zijn moordenaars om gedood te worden.
  Zie (Joh.21:18-19) waarin Jezus Petrus (één van zijn discipelen) duidelijk aansprak voordat hij zich aangaf aan de gelovigen om zich te laten mishandelen, te laten kruisigen en te laten vermoorden c.q. vastnagelen aan een houten kruis.
  Jezus zei tegen Petrus: “Toen je jonger was, omgordde je jezelf en je ging, waar je wilde, maar als je oud wordt, zul je je handen uitstrekken en een ander zal je omgorden en je brengen, waar je niet wilt“.
  En dit zei Hij om te kennen te geven, met welke dood hij God verheerlijken zou” .
  Neem dus een goed voorbeeld aan Uw bijbelse Jezus en volg eens in UW leven „Gods Woord” op. UW handelen zal in Jezus naam vallen in de categorie „een goede daad“ ter behoudt van de Natuur en van alle onschuldige Natuurwezens hier op aarde. En omdat ik niet haatdragend ben zal ik als blijk van mijn innige vriendschap aan alle gelovigen ter wereld als eerste hen uitbundig uitzwaaien met „adjosi na wan wortoe di tranga fu taki, ik groet u allen, bye bye en zwaai zwaai en ik wens U allemaal een goede reis en tot nooit meer ziens. Amen!

  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES