maandag, november 27, 2023
HomeOnderwerpenEconomieOud Staatsolie directeur lanceert eigen website

Oud Staatsolie directeur lanceert eigen website

-

- Advertisement -

Afgelopen weekend heeft oud Staatsolie directeur Eddy Jharap de website www.eddiejharap.com gelanceerd. Op deze website heeft Jharap onder andere een geselecteerd aantal lezingen geplaatst die hij tijdens zijn Staatsolie periode en daarna, heeft gehouden voor diverse groepen.

Srirampersad Eduard (Eddy) Jharap (Bomapolder (district Suriname), 24 juni 1944) is een Surinaams geoloog en zakenman. Hij heeft zijn bekendheid te danken aan het succes van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. tijdens zijn beleid als algemeen directeur gedurende 25 jaren. Eddy Jharap is de eerste werknemer, eerste directeur en de eerste jubilaris met 25 dienstjaren van het bedrijf. Voor zijn diensten mag hij zich drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster noemen. Hij werd in 2005 opgevolgd door Marc Waaldijk.

De lezingen op de website benadrukken het belang van de school en het hebben van een droom of doel voor de toekomst. Daarnaast zijn o.m. een plan van aanpak of strategie, gedrevenheid en doorzetting nodig om die droom waar te maken. De lezingen zijn ingedeeld in drie groepen en geïnteresseerden kunnen deze online lezen, uitprinten of een kopie naar hun PC of tablet maken. Geheel gratis.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
26 REACTIES
 1. Over voorbeeld functie gesproken, deze Surinamer is integer,slim, kundig en fatsoenlijk. Eddy is de peet vader, grondlegger van staatsolie.
  Eddy is de echte vader des vaderland .


  Maak melding

 2. @GMAP

  De huidige press kan hem zeer zeker niet nadoen, hy geeft geen goed voorbeeld, is niet integer, niet slim maar wel sluw, niet kundig daar scholing op niveau ontbreekt, en toont ook onfatsoenlijk gedrag als de vuur aan zijn poten wordt gelegd.
  Press is een echte duivel met duivelse aanbidders gekleed in paars.


  Maak melding

 3. Leuk van Eddy maar ik vind dat deze ondernemer meer stelling moet nemen tegen de verkoop van Staatsolie door de regering Bouterse. Sandew Hira heeft gemotiveerd stelling genomen tegen deze uitverkoop. Feit is dat de regering Bouterse de staatskas heeft leeggeroofd en nu met de handen in het haar zit. Eddy weet dat en stelt zich niet kritisch op tegen dit voornemen!


  Maak melding

 4. Roy,
  Die paarse ezels lopen te prediken dat Bouterse de grondlegger is van staatsolie.
  Zelfde doen ze met Anthony nesty, terwijl iedereen die op Google kijkt kan zien dat het leugens en bedrog zijn van die paarse amnestie clubje.
  In de Suriname van nu moet je een drugs crminele massamoordenaar zijn dan word je aanbeden, hoe meer doden je op jou naam hebt hoe meer volgelingen je krijg in suriname, joseph kony model.


  Maak melding

 5. @GMAP

  Broeder, Bouterse is de grondlegger van het faillissement van Suriname geweest tevens de munteenheid van Suriname…

  De grondlegger van import en export van coke en wapens.
  Firma genaamd List & Bedrog.

  Degene die het bovenstaande betwist heeft per direct dr Joemankhan nodig..ondanks dat hy met pensioen is.

  En dan wordt hy gezien als leider van het volk…

  Je moet toch wel stront in je hoofd hebben om deze zaagsel belangrijk te maken..


  Maak melding

 6. Een echte staatsman,leider vader des vaderland word geboren.
  In Suriname willen ze van een gewetenloze massamoordenaar een leider maken, van een ezel kan je geen paard maken.


  Maak melding

 7. Grote delen van het Surinaamse volk vergelijk ik met de volgelingen van Jim Jones in Guyana die omwille van hun leider de gifbeker leegdronken. Zo is Bouterse ook in sttat om fanatieke volgelingen om zeep te helpen. Deze mensen zijn zooo blind dat zelfs de ergste massaslachting hun geloof jegens hun leider niet in de weg zou staan.


  Maak melding

 8. gmap

  je spreekt met twee monden ..fronters zijn als kameleons die steeds veranderen van stand punten,zoals de kameleon van kleur verandert.
  jij gmap hoog eigen persoon die zei dat jharap een mee loper is toen paars aandelen wilde gaan verkopen …omdat jharap het geen slecht idee vond …nu prijst deze kameleon jharap dat hij een goeie man is foei gmap. en verder wil ik jou zeggen dat bouterse wel degelijk steun heeft gegeven om staats olie op te richten toen de militairen het voor het zeggen hadden ,ere wie ere toekomt .als mensen slecht zijn en ook hun goeie kanten hebben laten zien …moet je dat ook kunnen toegeven ..en daarom zeg ik dat jullie niet betrouwbaar zijn en dat fronters niet geloofwaardig zijn .zeg die dingen hoe ze zijn .de eerste intelligente fronter moet nog echt geboren worden …ik vraag me af als die geboren gaan worden .
  steeds leugens verkondigen loop je tegen de lamp vroeg of laat .nu blijkt weer dat jullie ongeloofwaardig zijn
  als je bouterse of paars niet mag prima ,maar wees ook rieel en weergeef de ware toedracht .


  Maak melding

 9. @patrong,

  Is jou LEIDER dan wel betrouwbaar en komt hij wel geloofwaardig over ??

  Ik geloof in elk geval niet in sprookjes, elfjes en lul verhalen die afkomstig zijn uit de monde van de wolf en consorten..


  Maak melding

 10. Ik ga uit van de feiten en realitet.
  Ik heb Eddy nooit de koppeling horen maken van zijn succes met staatsolie en die brute onderdrukkings militaire regime van Bouterse.
  In eddy zijn boek lees ik nergens die koppeling.
  Over kameleon gedrag en leugens verspreiden moeten wij bij die crimineel zijn van op de vlucht doodgeschoten, de man die staatsolie aan deawoo had willen verkopen,die crimineel die nooit van zijn leven met brunswijk zou kunnen samenwerken, die crimineel die 18000 wonigen zou laten bouwen.betrouwbaarheid en Bouterse gaat nooi zamen,kijk maar naar Horb,Haakmat,Bosje.


  Maak melding

 11. GMAP

  Roy,
  Die paarse ezels lopen te prediken dat Bouterse de grondlegger is van staatsolie.
  Zelfde doen ze met Anthony nesty, terwijl iedereen die op Google kijkt kan zien dat het leugens en bedrog zijn van die paarse amnestie clubje.
  In de Suriname van nu moet je een drugs crminele massamoordenaar zijn dan word je aanbeden, hoe meer doden je op jou naam hebt hoe meer volgelingen je krijg in suriname, joseph kony model.
  jij ongeletterd beestje. ik heb het boek 25jaar staatsolie in de boeknkast liggen en dat boek vertelt allees over het onstaan van staatsolie dus mij ga je gaa k komen vertellen om te gaan googlen. het boek is in opdracht van eddy geschreven ddo mevr cynthia Mc lloyd- ferrier. vertel die ezels waar mij jij in koud nederland woont maar je verhaaltjes.


  Maak melding

 12. Plato

  Leuk van Eddy maar ik vind dat deze ondernemer meer stelling moet nemen tegen de verkoop van Staatsolie door de regering Bouterse. Sandew Hira heeft gemotiveerd stelling genomen tegen deze uitverkoop. Feit is dat de regering Bouterse de staatskas heeft leeggeroofd en nu met de handen in het haar zit. Eddy weet dat en stelt zich niet kritisch op tegen dit voornemen
  deze coroniaanse varken moet eens goed gewassen worden. het is eedy zelf die de regering adviseerd om 20 % van de aandelen te verkopen om zo af te komen van alle invloed van de politiek niet de regering maar politieke invloed. wanneer jullie zover van de realitiet wonen dan krijg je dit dat je gaat geloven in verhalen van GMAPJE, wikileaks, tedje tray en consorten. zoek de kranten op dan klees je of vraag naar die info. stomme ezels jullie daar. schijnt de zon weer. het is nog geen winter en jullie hbn al zulks rot weer.hier schijnt de zon volop.


  Maak melding

 13. Ach ja als je naarstig opzoek bent naar lichtpuntje om jou criminele LIJDER te proten dan lieg je alles aan elkaar vast, wij weten dat die paarse bende pathologische leugenaars zijn dus jou reactie verbaast mij helemaal niet.
  20% is heel wat anders dan jou hele trots verkopen aan het buitenland om jou misdadige wanbeleid te financieren, eddy onderbouwd zijn stelling, wat was de ondebouwing van Bosje en Bouterse? vertel ons dat apenkop dat je bent.


  Maak melding

 14. @alleen

  lezen is ook een kunst….
  jij geeft aan dat daar de zon volop schijnt noh, wel, voorzichtig hor want de boter op jou kop gaat heel snel smelten…
  Hoeveel van jou soorten willen niet naar koud nederland komen…??
  antwoord : innerlijk heeel veel


  Maak melding

 15. gmap
  mie boi na so wo tang front brokkelt af de leugen regeert .gmap blijf pessimistisch …ooktoe dinkie mie e respecteer maar ik zeg je als jij en de fronters zuriname zouden regeren dangoe nanga kes kesie srif no bo wang tang .tang in joe ka e draai mie boi .sranang no e waktie joe .


  Maak melding

 16. Er is bekend gemaakt dat Eddy jharap een eigen website heeft gelanceerd”nou wat is er dan fout aan”,maar neen die haters fronters redimusus moeten er weer een persoonlijke aangelegenheid van maken.

  Fronters,jullie hebben persoonlijk iets tegen bouterse,het volk ,de regering,goede nieuws,en positieve postings,van/uit suriname.
  Er is voor jullie geen hulp “jullie zullen ook niet begrijpen dat wij in een andere tijd leven .
  Als Su en regering en het volk jullie niet bevalt”,bemoei jou er dan niet mee ,”het Su volk zit niet op jullie commentaren te wachten met jullie verdeel en heers politiek spelletje.


  Maak melding

 17. Ik heb twee tegengestelde meningen over Jharap;

  1 hij is als persoon een inspirerend spreker en een gedreven man. Heeft ook veel gedaan voor Staatsolie.

  2 hij is jammer genoeg ook een racist.

  Je kan veel van hem leren, maar hij heeft ook nog wat te leren in dit leven.

  Ik vind het wel geweldig van hem dat hij deze geste maakt.


  Maak melding

 18. waar zijn al die beloftes van hoofd verdachte moordenaar met amnestie gebleven..

  als je amnestie krijgt van je onderdanen,wil het nog niet zeggen dat je gevrij-waard bent van je daden,dat moet nog bewezen worden..

  gelukkig is het proces nog niet dood..

  de tientallen beloftes w.o.

  hay-way van ergens naar nergens,

  de spoor lijn naar argentië via brazilië

  de corantijn brug naar guyana

  de hay way indira gandi weg 8 baans

  de vele vele fly overs ook over de santo boma gevangenis

  de vele vele flats met tien en meer verdiepingen al waar honderden gezinnen van het soort die op bouta lijkt gratis huis vesten zouden vinden

  de brug over de marowijne rivier naar frans guyana
  en zo zou je een was lijst kunnen opnoemen

  verder contract met het movina volk die nog ingelost moet worden.

  het komende jaar belooft wat te worden

  we benne benieuwd

  je hoort nergens meer ,, streef déf stréé,movina ó ká’-ká


  Maak melding

 19. Eddy bedankt!
  Hij is ook een Surinamer!
  Hij is ook een leider! Een echte!
  Hij heeft zich opgeofferd voor staatsolie!

  Wat een tegenstelling met de man die zich nu heeft opgeworpen als lijder?

  Stel dat je nu beide heren samen op een weegschaal plaatst en je gaat meten:
  – 1e meting: goede daden
  – 2e meting: crimineel verleden
  – 3e meting: een voorbeeld voor de jeugd

  Ieder mag voor zich de uitslag bepalen!


  Maak melding

 20. Eddy bedankt voor alles wat je voor het land en volk hebt gedaan. Geen enkele Surinamer heeft zoveel gedaan als jij, je bent de waardige “role model” voor elke Surinamer.


  Maak melding

 21. Eddy, een beetje bescheidener mag ook wel. Die Amerikaanse oliemaatschappij uit Texas heeft jou geholpen het een en ander op poten te zetten en eerlijk is eerlijk de toenmalige regering heeft jou die ruimte gegeven. Toenmalige Shell had ook al boringen verricht, maar in die tijd was olieboren niet rendabel. Tijden veranderen. Straks over een jaar of 10 is ook de olie op als zij geen nieuwe olievelden vinden.Maar natuurlijk heeft Eddy heel hard gewerkt en zijn hele wezen ingezet, zoals alle arbeiders van Staatsolie. Maar daar gebeurt ook wel het een en ander, bijv. bij de inkoop, waar ik vraagtekens bij zet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES