Het regent nog mensenrechtenschendingen in Suriname

39

PARAMARIBO, 10 dec – Het regent nog mensenrechtenschendingen in Suriname. Dit stelt mensenrechtenorganisatie Moiwana ’86. Sinds de woelige jaren tachtig is er niet veel veranderd wat betreft heet respect voor mensenrechten. Integendeel is er een toename, als bijvoorbeeld het haast afgelopen jaar bekeken wordt.

Vergeleken met vorig jaar deden zich nogal wat gevallen voor. Levenspartners hebben bijvoorbeeld het leven verloren bij geweldsdelicten in de huiselijke sfeer. De samenleving zal zich er op gegeven moment rekenschap van moeten geven. “Het recht op leven is één van de mensenrechten die verankerd is in de nationale wetgeving, maar ook internationale verdragen die Suriname geratificeerd heeft”, zegt Moiwana-functionaris Renatha Simson tegenover de Times of Suriname.

Dat de samenleving en de overheid nog een lange weg te gaan, is buiten kijf. Het straatverkeer is ook een voorbeeld van hoe het niet moet met het respect voor elkaars leven. Het mishandelen en seksueel misbruiken van kinderen blijft ook zorgen baren. Het aantal gevallen neemt eerder toe dan af. Deze ontwikkeling bevestigt alleen maar dat het nog lang niet gedaan is met de gewelddadigheid in Switi Sranan. Moiwana ’86 wil vooral inzetten op nog meer voorlichting.

39 REACTIES

 1. Opvoedkunde is de oplossing voor deze problemen.
  Die meneer die economie wil gaan geven kan direct hier mee beginnen.Wel met die verstande dat zijn generatie en tot de middelbare scholieren een verloren generatie is.
  Hij moet bij de kleuters beginnen.
  Zo als ze geleerd hebben bevolk deze aarde en heers over is een verkeerde leerstelling.Deze stelling heerst al 2000 jaar en heeft moeder aarde alleen maar pijn gedaan.
  Tracht te begrijpen wat het betekent een kind op deze wereld te helpen brengen.Zoek iemand die je dit bij kan brengen.


  Maak melding

 2. ihihihihihiii ai mie mang bouterse verantwoordelijk voor huiselijk geweld .dit is weer spijker op laag water zoeken .maar goed dus als ik mijn vrouw zou mishandelen zou het bouterse zijn schuld zijn dat ik mijn vrouw of omgekeerd mishandel .dan moet deze man die argumenten aanhalen voor de rechter als zijn vrouw hem voor het gerecht daagt wegens mishandeling …wie weet krijgt hij dan straf vermindering dus el tigre je hebt een punt doen .dus mensen die zuipen en hun vrouw mishandelen en doden hier jullie argumenten om vrij uit te gaan .het voorstel komt van een fronter .
  daarom zeg ik toch !! de eerste intelligente fronter moet nog geboren worden .na so wo tang
  als jullie suriname zouden regeren dagoe nanga keskesie srif no bing wan tang


  Maak melding

 3. Wat mij het meeste in het oog valt:-

  (van de mensenrechtenschendingen zijn we al jaren op de hoogte;zie uitspraak van de AI-functionaris,Javier Zúñiga)-

  -zijn de schrikbarend toenemende gevallen van kindermishandeling en vooral seksueel misbruik van kinderen (vaak binnen het gezin).
  DEZE ARME jonge KINDEREN ZIJN OVER GELEVERD AAN STIEFVADERS(MOEDERS),OOMS,TANTES,NEVEN,NICHTEN ETC.

  Ik kreeg de indruk volgens de Surinaamse chauvinisten hier op dit forum,dat dit een specifiek Hollands probleem is/was.
  Ik heb ze telkens aan hun verstand willen brengen dat dit een wereldwijd probleem is;DUS OOK SURINAME GAAT HIER NIET VRIJUIT! 😳

  Ik vraag me nu af,of Suriname Nederland relatief nu niet steevast bezig is in te halen.
  ARME KLEINTJES!!! 😳


  Maak melding

 4. @patrong

  Als bouta voor moord AMnestie kan ontvangen ,dan denken ook degenen die hun partners en kinderen mishandelen ,dat zij ongestraft zullen blijven!
  Hun voorbeelds figuur in misdaad is je baasje !
  EERST de boel kapot schieten en dan vragen om
  VERGEVEN en VERGETEN a la ndp mode!


  Maak melding

 5. Zoals ik al vaker heb gezegd:Goed voorbeeld doet goed volgen.
  even kijken wat voor voorbeeldige figuren de dienst(en)uitmaken.
  1)press: veelvuldige moordenaar, crimineel, drugsveroordeelde.
  2)mattie brunsie:veroordeelde drugscrimineel, veroordeeld voor diverse geweldsdelicten.
  3)SOMO:Verkrachter, in NED diverse mensen en instellingen opgelicht.
  4)zoon vd press:een awarra valt niet ver van de stam, ook een moordenaar, crimineel, drugsdealer(nog niet veroordeeld), wapenhandelaar (wel veroordeeld).
  5) doekie:bordeel bezoeker, werd in zijn tollie gebeten omdat hy geen geld wilde betalen, openlijke bedreiging, veroordeeld wegen smaad en laster.

  Het is een feit, SU wordt geregeerd door criminelen, dus GEEN GOED VOORBEELD.
  Aangezien heel wat broeders kopieer gedrag vertonen loont misdaad…
  triest maar waar.


  Maak melding

 6. door Roy

  1)press: veelvuldige moordenaar, crimineel, drugsveroordeelde.
  2)mattie brunsie:veroordeelde drugscrimineel, veroordeeld voor diverse geweldsdelicten.
  3)SOMO:Verkrachter, in NED diverse mensen en instellingen opgelicht.
  4)zoon vd press:een awarra valt niet ver van de stam, ook een moordenaar, crimineel, drugsdealer(nog niet veroordeeld), wapenhandelaar (wel veroordeeld).
  5) doekie:bordeel bezoeker, werd in zijn tollie gebeten omdat hy geen geld wilde betalen, openlijke bedreiging, veroordeeld wegen smaad en laster.

  Het is een feit, SU wordt geregeerd door criminelen, dus GEEN GOED VOORBEELD.

  Landgenoten,
  willen wij door zulke figuren geregeerd worden?
  De pres.vertrekt volgens berichten woensdag naar het land van Obiang.Het is kort dag maar we zouden een manier kunnen bedenken dat hij niet meer op Zanderij kan landen en voorgoed weg blijft.Misiekaba neem ik voor mijn rekening om hem van zijn gouden tand te ontdoen

  Cobie.


  Maak melding

 7. @El Tigre, ik ben het met jou eens. Het volgende::

  =Geen respect voor zich zelf en anderen.
  =Men weet niet met elkaar te praten.
  =Men wordt gauw agressief.
  =Men is gauw op hun teentjes getrapt.
  =Opvoeding is soms ver te zoeken, omdat kinderen tegenwoordig vaak over gelaten worden aan anderen zodat men kan gaan feesten.
  etc, etc, etc.

  =Baas DDB die helemaal GEEN goed voorbeeld kan geven.


  Maak melding

 8. @Roy

  we nemen een tandarts mee om alles volgens de regels te doen.We pakken alleen zijn tand en niet zijn leven Tenslotte zijn wij geen barbaren en kannibalen.Het goud heeft hij gehad om mee te werken aan de amnestie wet.Net als Abdoel zijn grond.Dat wordt onder de eerdere [41]aanvragers verdeelt.

  Cobie


  Maak melding

 9. politieke criminelen / drugscriminelen / verkeerscriminelen / huiscriminelen / bolletjesslikkers / zwerfvuil / zwerfhonden / kwikvervuiling / corruptie / censuur / dictatuur.

  in zo’n pleurisland wil je toch niet wonen en leven.


  Maak melding

 10. @Jacobus,

  “De pres.vertrekt volgens berichten woensdag naar het land van Obiang.Het is kort dag maar we zouden een manier kunnen bedenken dat hij niet meer op Zanderij kan landen en voorgoed weg blijft”

  ANTWOORDT: PATRIOT MISSILE / GAME OVER


  Maak melding

 11. henk

  rustig aan henk niet zo luid roepen .wij zijn in dat land van die witte man henk .die witte man heeft zijn land opgebouwd henk en wij zijn naar toe gekomen voor lot verbetering .ik hoor er ook bij .ik kan wel klagen over het beleid van mijn {leiders} maar mijn land verloochen ik niet henk .ik respecteer mijn land met al zijn gebreken het is niet leuk maar het zij zo .nederland heeft zijn gebreken ,zie hoe wereld bekent ze zijn als het om pedofielen gaat bruggen bouw wegen bouw homos drugs, drugs moorden ,neder wiet ,lichte gevangenis straffen voor zware misdaden .
  dankzij die nederlander die na de tweede wereld oorlog zijn land heeft opgebouwd zijn wij in een welvaart land beland henk .als die nederlander tegen jou zegt …henk waarom ben je niet in eigen land gebleven om het op te bouwen zoals wij witte nederlanders nederland hebben opgebouwd wat is jou antwoord henk .henk stil hou je mond ..je gaat geen antwoord kunnen geven .die witte man heeft gelijk .als je in nederland zit is het makkelijk praten over suriname .en moet ik die nederlander gelijk geven .laten wij hopen dat het suriname goed gaat en dat is mijn grootste wens al zou ik niet in wonen ..hopelijk komt het goed ik heb vertrouwen in paars .dus henk wij zijn buitenlanders al heb je nie nederlandse paspoort joe buba blakka .een nederlander is europeaan wit joe blakka buitenlander.
  die mannen zien ons als indringers al zeggen ze het niet hard op henk …no mik grap nanga rutte wilders jere .je had toch gehoord wat balkenende zei over de voc en wat die wethouder zei van die marokanen ….kut marokanen zei hij .boi henk mie lobie sranang ik hoop dat het goed komt .bouta is niet mijn kleur maar het volk heeft hem gekozen en ik respecteer mijn volk .zij wonen in su ze weten het beter en daarom respecteer ik mijn surinaamse broeders en zusters die het beter weten dat patrong die in nederland zit .die nederlander kan alleen maar bewondering voor die surinamers hebben die in su hun land proberen op te bouwen zoals die nederlander zijn land heeft opgebouwd na de tweede wereld oorlog

  dag henk


  Maak melding

 12. Patrong, wat een lap tekst man, hoop geblaat weinig wol.
  Breathe In Breathe Out, tel tot 10…Patrong…

  Samengevat: Er is sprake van moreel verval in Suriname.

  Kijk Patrong, dit was kort en bondig…


  Maak melding

 13. @patrong

  Nederland zou je ook enkele vragen kunnen stellen van
  1..’patron waarom ben je niet in je land gebleven om het op te bouwen,
  2 Nu Suriname volgens jouw’de’ ideale lijder heeft waarom ga je dan niet terug,
  3 en natuurlijk patrong mag je kritiek leveren op de ‘lijders van je thuisland ,maar dat betekent niet dat jij de land die jouw heeft opgevangen,je blij maakt met kinderbijslag ,uitkereingen van a tot z ,medische faciliteiten,vakantie toelagen ,ww, etc verleend die jij in jouw eigen thuisland moet ontberen ,gaat verloochenen !!
  Nederland zou jouw persoon echt moeten natrekken en jouw eruit schoppen!! Want je geeft ze STANK VOOR DANK,en Dank voor STANK AAN JE paarse god bouta!!!


  Maak melding

 14. Dat mensenrechtenschendingen regent in Suriname bevreemd mij helemaal niet. Alleen al het verkrachten van de Amnestywetgeving, geeft al stof tot nadenken. Wel weet ik dat lekker maar enevinger lang is. Zolang deze heerschap president is zal hij onschendbaar lijken. Tip: laat je informeren uit Argentinië, dan zal hij merken dat hij met struisvogelpolitiek bezig is. Heel erg naïef van diegene die geloven in hun eigen vorm van rechtvaardigheid – “anti-democratisch denken” – want dat is wat hier gebeurt. Wel weet ik dat wanneer bij dit soort figuren, de grond (te)heet wordt onder hun voeten je best kans hebt dat de grondwet vertrapt/geschonden zal worden. Deze gebeurtenissen daar zijn legio voorbeelden van (in Zuid- en Midden-Amerika) vooral laatst nog in Argentinië van Fidela, en we weten hoe het voor Fidela is afgelopen, dus. Wel weet ik dat deze Surinaamse president daar zit voor eigen belang en niet in het lands belang. Alleen de landverraders zullen een andere mening zijn toegedaan.


  Maak melding

 15. Waar zijn de grote geschiedschrijvers uit Suriname?
  Loor, Gessel, Sandew Hira, Mc Donald etc etc etc.

  De jeugd heeft deze mensen hard nodig. Er is te weinig geschreven over de periode 80-90. Het zijn alleen buitenlandse auteurs die zich hebben ontfermd over deze periode en dat is jammer.


  Maak melding

 16. Wat mij frappeert is dat ik gemerkt heb dat sommige van ons heel erg naïef zijn. Want om eerlijk te zijn hebben we dit aan onze eigen mensen te danken, dat Suriname is blijven steken in verval. Om eerlijk te zijn begon het verval in 1975. Toen werd zonder dat wij het door hadden “of niet willen weten” het (Neokolonialisme) ingevoerd. De meeste van deze onze mensen kennen het verschil tussen kolonialisme en neokolonialisme niet. De meeste van deze politiekepartijen zitten nu grotendeels als straf in de oppositie hun wonden te likken. De meeste van deze naïeveling blijven dan wijzen naar Nederland, maar vergeten dat wij Canada alle ruimte geven – de Canadeseloterijen – om onze rijkdommen voor een grijpstuiver mee te nemen. Dat doet dit land met graagte, want zogenaamd wordt Nederland niets gegunt, via Canada komt het toch naar Nederland, dus. Wie houdt wie voor de gek?!


  Maak melding

 17. plato dat moest jou grote goeroe doen el vene maar die was aan het slapen en daar heeft bouta gebruik van gemaakt..el vene was bezig met andere dingen dus kon hij geen tijd vrij maken om scrijvers in te schakelen om de geschiedenis van de jaren 80 en 90 aan de jeugd te presenteren .lonny somo en gilds waren bezig met eigen belang en daarom vier zetels .dus je ziet het plato bouterse is jullie weer te slim af.geldt trouwens ook voor nederland hoor .en verder is suriname op de goede weg hopelijk zit bouterse in 2015 weer als president het volk is tot nu toe tevreden …die geluiden hoor ik hoor ik vaak en heb het zelf mee gemaakt gelukkig .


  Maak melding

 18. Plato, natuurlijk is het triest dat er weinig geschreven is over deze afschuwelijk periode. Onder wijle van Bouta zijn alle school geschiedenis boeken aangepast. De leerlingen wordt onderwezen dat de coupe noodzakelijk was en Bouta wordt als held afgebeeld. Als een surinaamse schrijver zich waagt aan dit onderwerp kan hij beter onderduiken. Suriname is een machtsstraat geworden alla model Kadaffi/saddam/Ben Ali/Mubarak enz enz .. triest


  Maak melding

 19. Het is een feit :”Surinamers die in holland voor tientallen jaren verbleven hebben en die terug zijn gekeerd hebben ook die mentaliteit ,gewoontes,gedracht ,leefwijze van de overzeese mensen waar zij verbleven mee genomen inplaats van hun persoonlijkheid als zelf getrouwe aan te houden.
  Tijdens hun verblijf in suriname hebben zij die patronen aangehouden en toe gepast in het dagelijks leven dat een onnatuurlijk gedracht teweeg heeft gebracht met de gevolgen van dien.
  Het waren toestanden vanuit gezin situatie’s waar de een de ander verwaarloosd heeft.
  Redimusus jullie moeten beter onderzoekken voor het ware toedracht en niet zomaar lopen blaffen.


  Maak melding

 20. Inspecteur Ernst Pelswijk te Groot Henar Polder Nickerie:

  Overal waar mensen van deze regering aan het werk is worden de rechten van de mens geschonden.

  Kijkt u naar deze link:

  http://www.isharafm.com/index.php?option=com_seyret&view=video&id=292&videotitle=Aktueel+20-11-2012&Itemid=

  U ziet hier dat deze man onder leiding van politie inspecteur Ernst Pelswijk te Groot Henar Polder onterecht zware injecties werd toegediend en werd deze slachtoffer onterecht afgevoerd naar het gekkenhuis. Nadat het slachtoffer weer thuis was, werd deze arme man in opdracht van diezelfde inspecteur Pelswijk met opzet beschoten en in het bos voor dood achtergelaten.
  Het slachtoffer heeft darm perforatie opgelopen en heeft een trauma voor het leven eraan overgehouden.

  Echter heeft deze man uit het bos kunnen kruipen en hulp kunnen zoeken en doet hij hierbij zijn verhaal.

  Dit gebeurt allemaal omdat inspecteur Pelswijk een aanhanger van Bouterse is. Overal corruptie, het menselijke leven stelt niets meer voor voor een politie inspecteur als Pelswijk. Precies op deze wijze werden er velen door BOUTERSE persoonlijk vermoord.

  Bouterse en zijn vriendjes zijn schuldig en zullen schuldige bevonden worden.

  Mensen, wat stelt het DNA nog voor? Wat stelt deze regering nog voor?. Wat stelt hun achterlijk voorzitter nog voor die door omkoping voorzitter is geworden?

  De eigen mensen van Bouterse o.a. vele politie agenten plegen gemaskerd en wel overvallen en moorden met hun dienstwapen. Je bent nergens meer veilig in Suriname

  Mijn advies aan allen:
  Licht de burgers goed in van wat er gaande is. Houd met uw allen een referendum en stuur deze regering naar huis.


  Maak melding

 21. Maar dit is geen nieuws om van te schrikken, of wel, waar gebeurt het niet, op vele plekken in deze wereld
  het hoort erbij, nooit zal dit totaal worden weggevaagd, no bja, aw tang, altijd.


  Maak melding

 22. @Plato
  Waar zijn de grote geschiedschrijvers uit Suriname?
  Loor, Gessel?

  Ben vééééél jonger maar waren in de jaren 70 mijn beste kameraden!
  dr.Loor is al jaren geleden gepensioneerd;over de 90 jaar en is nu blind.
  Sjinnie Gessel ook al jaren met pensioen;nu 94 en geniet nu echt van zijn vrije tijd!
  Staat ook weinig of geen interviews meer af!


  Maak melding

 23. @Ray
  DE VRAGEN DIE JIJ JOU OPPONENT OP maandag 10 december 2012 om 14:46 uur stelt zijn
  ZEER EN ZEER PIJNLIJKE VRAGEN!!!!!BRAVO!!
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  EEN DIKKE PLUS!!!!!


  Maak melding

 24. @MEDUSA

  Ik vrees dat de press weer het publiceren van de waarheid tegen gaat houden. Hy er alles aan doen om het volk te provoceren en dom te houden.

  Kijk maar naar de minister van toen die een schop onder zijn kont heeft gekregen inzake de december moorden (schoolboeken)_


  Maak melding

 25. Beste mevrouw Renatha Simson u moet beseffen dat SU momenteel op een historisch dieptepunt zit wat betreft respect voor mensenrechten. Het is SU in 30 jaar nog niet gelukt om verdachten te berechten die moorden van 15 vooraanstaande landgenoten op hun kerfstok hebben. En de opzet wil dat de hoofdgedachte van deze brute daad momenteel met excellentie wordt betiteld. Maar dat is niet het ergste, deze hoofd verdachte heeft er persoonlijk voor gezorgd dat SU nu ook een eenmalige Amnestuwet heeft!
  Ik zeg dam tegen Moiwana: Voorlichting over mensenrechten zal geen effect sorteren. Eerst rechtvaardigheid, het ontbreken van rechtsgevoel leidt tot allerlei vormen van schending van mensenrechten. Roep mensen op om zich te verzetten, al moet dat gepaard gaan met Burgerlijke Ongehoorzaamheid!


  Maak melding

 26. Je zou bijna gaan denken dat ze mensenrechtenschendingen in Suriname hebben uitgevonden, neem alleen maar als voorbeeld wanneer je hier door politie word aangehouden en meegenomen word voor verhoor, al je rechten worden je gelijk ontnomen, laat staan dat je probeerd je gelijk te halen, want je word monddood gemaakt, want deze klootzakken hebben hier nooit gehoord van vrije meningsuiting, en voelen zich daardoor zo geweldig.


  Maak melding

 27. @patrong,

  om jouw vooroordelen weg te nemen, kan ik je melden dat ik blank ben tot op de graat, woonachtig in Nederland. Geniet van mijn aow, riant pensioen en nog wat huuropbrengsten.

  Was van 1967 tot 2010 jaarlijks in Suriname om uiteenlopende redenen. Dus heb dat land 43 jaar lang van nabij meegemaakt en kan nu vaststellen dat het geen enkele progressie gemaakt heeft.

  2010 was voor mij dan ook de limit om er nooit meer terug te keren vanwege het corrupte, misdadige regime.

  Het is triest en treurig voor een groot deel van de bevolking om te moeten leven in een land van censuur en terreur.

  Dus kort gezegd, weet ik heel goed waar ik over praat enniet voornemens om ook maar 1 woord terug te nemen van hetgeen ik eerder op dit forum gezegd heb, want het is eenmaal een vaststelling van feiten.


  Maak melding

 28. @who cares,

  die conclusie had ik reeds lang getrokken en dat geldt ook voor nog een aantal paarse simpele zielen op dit forum.

  Mijn voorstel is dan ook om een struisvogel in de Surinaamse vlag te plaatsen, lijkt me heel gepast.

  Maar deze hint zullen ze waarschijnlijk ook niet begrijpen, het kwartje valt pas als de torenhoge leningen terugbetaald moeten worden aan kolonisator China.


  Maak melding

 29. Na onze geweldige ervaring met onze eerste kolonisator.zijn we zeker niet bang voor de chinezen .hun gierigheid verbleekt bij dat wat holland met ons gedaan heeft


  Maak melding

 30. De meeste +gasten op dit forum hebben het over de gelovigen die volgens Christelijke traditie zonder aanzien des persoon allemaal ondankbare beesten zijn, wellicht inclusief hunzelf. Het gelovige Surinaamse volk is ongetwijfeld zelf verantwoordelijk voor wat hen allemaal ten nadele overkomt analoog de stelling „vandaag wordt men goedgekeurd en morgen weer afgekeurd“. En de wil van hun God wordt in het dagelijks verkeer grandioos genegeerd zoals de gelovigen elders in derdewereldlanden. Het zijn allen ronduit ook zielige figuren en ondankbare kerkgasten, allemaal rijp voor de slachterij van hun God. Zij die geboren zijn in Suriname zijn allemaal kinderen van Suriname en allen met een eigen droom.

  Ook ik ben een kind van Suriname en in hart en nieren filantroop, en mijn droom is dat alle gelovigen en in het bijzonder ook die devote groeperingen die altijd zo vervolgd worden door andere goedgelovigen o.a. de Palestijnen, de oeigoeren, Ahmadija beweging, Christenen etc., en zij die geregeld moorden in Gods naam, horen allemaal niet op deze aarde thuis maar dienen bij hun God tussen de engelen en de djinns te verblijven. Ik vindt het zielig dat de gelovige mensheid zich hier op aarde bevindt terwijl ze een eigen hemel hebben waar zij in alle rust allerlei wreedheden tegen elkaar kunnen begaan zonder dat daarnaar een haan zal kraaien.
  Die schreeuw en meelijgevoel van zogenaamde eerbare Surineds en Surinamers slaat als een tang op een varken. Wat uit den mond van een gelovige komt of diens sympathisant is nimmer serieus te nemen volgens het principe „als het de mensen goed gaat vragen ze te weinig over de ander en als het ze slecht gaat, te veel“. Gelovigen zijn allemaal één-pot-nat en zeker niet goed snik onder hun hersenpan. En de quasi ongelovigen die momenteel op grond van medelijden of om onduidelijke motieven sympathiseren met de gelovigen in Suriname zijn in feite de kwaadaardige wolven in schaapskleren. Dezen tonen in hun spraak zogenaamd erbarmen met het Surinaamse volk, maar schijn bedriegt. Deze zijn juist de Judasachtigen van Surinaamse afkomst. M.a.w.; Het Surinaamse noodlot staat altijd op de loer staat en is paraat om in herhaling te vallen. En van wie hebben deze kwaadaardige ongelovigen hypocrisie aangeleerd, van de gelovigen natuurlijk.

  In een godvruchtige maatschappij is de waarheid zeggen niet gewenst. Lees en analyseer eens de reacties van diverse quasi geleerden en belezen figuren en andere weetallen hier op waterkant aandachtig door. Deze zijn de monsters die zodra het hun uitkomt hetze plegen, naar andermans mond meepraten en bestaande werken citeren omdat zijzelf geen verstand hebben om zelf iets anders te bedenken, maar wel alleen aan zichzelf kunnen denken. Volk van Suriname denk goed na bij de keuze van uw volgende president en onthoudt dat „kennis en verstand niet één en dezelfde zijn. Ook al is men professor, dominee, paus, arts, politicus, wetenschapper of wat dan ook, men dient niet als logisch aan te nemen dat degene die veel geleerd heeft ook over een gezonde dosis verstand beschikt. Onthoudt; „Verstand is iets op zich dat niet in academische normen kan worden uitgedrukt“.
  Ik ben geen bouterse fanaat maar een Natuurfanaat, die tot doel heeft om alle gelovigen en Natuurschenders in de wereld, ook in Suriname, een kado te geven. Namelijk door alle vrome mensen, milieu- en Natuurmisdadigers ongeacht hun levensovertuiging naar hun oorspronkelijke heilplaats te dirigeren zodat alle problemen in „één“ keer opgelost zijn. Dat is toch echt een cadeau of niet dan? De Moslims zijn al massaal onderweg naar hun Allah dus daar maak ik mij niet meer zo druk over, evenals de Roomsen die in alle wegen vertegenwoordigd zijn gaan ook naar hun Omnia en de Christenen zijn dankzij medegelovigen zoetjesaan op weg naar Neo-Nazareth in de hemel.
  Het is algemeen bekend dat er mensen leven op deze aarde die genoeg hebben van hun Godsgeloof. Kijk daartoe naar Israël waarbij men bij de joodse muur elke dag weer uit wanhoop met hun heilige boek in de hand hun hoofd na elke preveling tegen die muur bonkt. Daar krijg je een hersenschudding van wat inhoudt dat de dood spoedig intreedt.
  „Het Hoofd stoten“ doet pijn, wie daarvoor kiest is niet alleen „law” maar ook „gek”.
  Ik heb een humane en betere manier voor de gelovige mens om in de hemel te geraken dan de hiervoor aangegeven Joodse wijze van zelfkastijding en zelfmoord. Maak u allen zich maar klaar voor vertrek naar een betere wereld en zie uit naar een beter leven in de zevende hemel. Ik begrijp dat een massa’s gelovigen momenteel huiverig en bevreesd zijn om dit ander Hemelse leven te bereiken, maar heb geen angst, want zelfs Jezus van Nazareth wilde volgens Biblia aanvankelijk zijn hemelse vader ook geen bezoek brengen. Hij was doodsbang om te sterven, maar uiteindelijk heeft zijn rede hem overtuigd van zijn te nemen goede daad en ging hij op weg naar zijn moordenaars om gedood te worden.
  Zie (Joh.21:18-19) waarin Jezus Petrus (één van zijn discipelen) duidelijk aansprak voordat hij zich aangaf aan de gelovigen om zich te laten mishandelen, te laten kruisigen en te laten vermoorden c.q. vastnagelen aan een houten kruis.
  Jezus zei tegen Petrus: “Toen je jonger was, omgordde je jezelf en je ging, waar je wilde, maar als je oud wordt, zul je je handen uitstrekken en een ander zal je omgorden en je brengen, waar je niet wilt“.
  En dit zei Hij om te kennen te geven, met welke dood hij God verheerlijken zou” .
  Neem dus een goed voorbeeld aan Uw bijbelse Jezus en volg eens in UW leven „Gods Woord” op. UW handelen zal in Jezus naam vallen zeker in de categorie „een goede daad“ ter behoudt van de Natuur en van alle onschuldige Natuurwezens hier op aarde. En omdat ik niet haatdragend ben zal ik als blijk van mijn innige vriendschap aan alle gelovigen ter wereld als eerste hen uitbundig uitzwaaien met „adjosi na wan wortoe di tranga fut aki, ik groet u allen, bye bye en zwaai zwaai en ik wens U allemaal een goede reis en tot nooit meer ziens. Amen!

  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.