vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat verwacht voortgang proces Decembermoorden

Advocaat verwacht voortgang proces Decembermoorden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 dec – Het is gerechtvaardigd te verwachten dat het strafproces rond de Decembermoorden wordt voortgezet. Dit stelt advocaat Hugo Essed. Als de zaak op twaalf december wordt voortgezet, moet vooral het recht zegevieren. De amnestiewet ten spijt. “Ik heb goede hoop dat de Surinaamse rechterlijke macht de amnestiewet terzijde zal schuiven.” De makers van de wet hebben alvast in één opzicht gefaald.

Het proces wordt voortgezet, dus is het niet ten einde. Dat was toch wel de opzet toen de wet werd ingevoerd. “De mensen die de wet hebben aangenomen, hebben erin geschreven dat het strafproces onmiddellijk moet stoppen. Maar het is niet gestopt. De rechterlijke macht heeft gezegd: we vragen ons af of dit geen inmenging is en dat willen we eerst laten onderzoeken”, zegt Essed tegenover de Ware Tijd. Dus is van ‘onmiddellijke’ stopzetting geen sprake.

De krijgsraad verwacht antwoord van het Openbaar Ministerie. Het OM had de opdracht gekregen te onderzoeken of er sprake is van inmenging. Tenminste één van de ruim twintig verdachten wil dat het strafproces gewoon door gaat. De man wil zijn onschuld bewezen zien. De amnestiewet werd in april in record tijd voorbereid en behandeld. Dat was kort voor het afronden van het strafproces. Volgens de oppositie is er sprake van regelrechte bemoeienis met de rechtspraak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

52 REACTIES
 1. Dan hebben de indieners en de voorzitter van de DNA het nakijken. Missie Mislukt voor hen.
  Het overhaast indienen en aftimmeren geeft aan dat ze niet zo zeker zijn van de onschuld van hun eigen hoofdverdachte.
  Hopelijk glijden ze over hun eigen bananenschil uit.


  Maak melding
 2. Meneer H.Essed,
  klop namens de rechtgeaarde surinamers ,en de nabestaanden van de 15 vermoorde ongewapende en onschuldige burgers van Suriname, bij de deuren van internationale organisaties die te maken hebben met onderzoek naar schendingen van de mensenrechten !
  Wijs ze erop dat wanneer bouta en zijn handlangers ongestraft blijven ,alle respekt en eerbied voor recht en wet in Suriname verloren zal gaan!
  Wat bouta verdiend is GEVANGENSCHAP en Absoluut geen VERGEVING !!!
  Vecht namens alle surinamers in zijn geheel ,meneer Essed!
  De rest van de advocaten en al de rechters voelen zich geintimideerd en bedreigd en wij vertrouwen hun dus daarom dan ook niet!!


  Maak melding
 3. Natuurlijk moet het proces doogaan. In de eerste plaats verdienen de nabestaanden gerechtigheid en in de tweede plaats voor de democratische rechtstaat. De strijd zal hoe dan ook doorgaan.


  Maak melding
 4. En nu is het woord aan de salonjuristen c.q. advocaten Officieren van Justitie,staatsrechtgeleerden om tegen anders dan wat mr.Hugo Essed hier beweert in te gaan.
  Ik wacht op uw afdwalingen!!!


  Maak melding
 5. Onze mooie en geliefde land Suriname word gegijzeld door een stelletje gewetenloze bloeddorstige monsters onderleiding van genocide pleger Bouterse.
  Het toch onbegrijpelijk en schandalig dat Suriname door deze crimineel elke dag zo negatief in het nieuws komt.


  Maak melding
 6. @GMAP
  Broeder, het recht zegeviert altyd.
  Gods molen maalt nu sneller, de wolf ziet er niet goed uit. ’s nacht gillend wakker worden, in zijn djokkie geplast, hy ziet de onschuldigen voor zich die hy heeft vermoord en laten vermoorden….

  A mang e brokko swittie…


  Maak melding
 7. Strafvervolging lijkt mij de enige juiste optie.

  Graag ook een onderzoek naar de financiele wantoestanden van Suriname. Want daar over doen ook de vreemdste verhalen de ronde. Het land verkeerd 2,5 jaar in chaos. Ministeries die geen geld hebben om brandstof aan te schaffen, kinderen die geen oefentoetsen meer mogen doen en vele projecten die niet meer doorgaan omdat de begroting niet sluitend is. Zorgelijke situatie.

  De balans dient opgemaakt te worden en zsm aan damage control doen. Gebleken is dat het NDP niet in staat is kundige bestuurders te leveren. Het NDP moet hoe dan ook afstand doen van haar troon, dit in het lang van Suriname. Het land moet zsm nieuwe verkiezingen uitschrijven.


  Maak melding
 8. mr Essed, ( mijn ex medestudent) is volgens mij de enige advocaat in Suriname die durft een goed onderbouwd juridisch oordeel te geven over de omstreden Amnestiewet. Niemand en dan maar ook niemand uit het Paarse Kamp heeft de stelling mr Essed gemotiveerd kunnen weerleggen. Men verzandt alleen maar in emotioneel ge-ouwehoer en verzuimd op gepaste wijze iets zinnigs te zeggen. Dat stoort mij.

  Plato


  Maak melding
 9. Oom D, lig er niet wakker van…zijn karavan trekt gewoon door..jullie hebben en trauma…na 30jaar is tog niet serieus,,denken jullie dat oom d de bak in gaat..mijn schoen neus..1 tip blijven jullie maar huilen…tot 100jaar….ik hoor ze al die redie moesoes…maar no dias..als broeder zijn wij geboren,maar door opvoeding zijn we vijanden….这 / 那个 多少 钱 ,Zhe/na ge duo shao Qian?….I love su woon en werk…..


  Maak melding
 10. de kogelbrieven liggen al klaar om verzonden te worden.

  Laat hij zijn grote voordeeld Hugo Chavez nu meteen volgen, dan zijn we voorgoed van hem af.

  Tijd voor een nieuwe start, democratie, respect en openheid.


  Maak melding
 11. henk mie boi ziekte is voor ieder mens ..dus jou frustratie heb je van vene die een ander niet gunt .het volk heeft chavez gekozen gun die man als je hem niet zou gunnen heb jij een probleem die man is ziek ik wens hem beterschap henk al is hij mijn tegen stander .na wiesatie sang oeng habie no boeng .pas jij maar op met jou uitspraken die je mensen toe wenst .je mag tegen iemand zijn jou goed recht ,maar bedenk goed wat je zegt .dit soort mensen willen anderen de les voor lezen terwijl ze zelf lering nodig hebben als het om normen en waarden gaat .boi go draai salto jere .ziekie na voe ala libie soema als jou goed of slecht bent .
  verder hoop ik dat bouterse nog vele gezonde jaren mag doormaken het geldt ook voor el vene .

  dag henk


  Maak melding
 12. De rechtsstaat, democratie en trias politica, de grondwet van de republiek Suriname, internationale verdragen, mensenrechten en iedereen die in de democratie gelooft zullen de overwinnaars zijn.

  Het gezicht van Suriname(rs) zal hiermee stand houden, haar waarde,kracht,recht en waarheid maken vrij bewezen hebben.

  Voor elke Suriname moet gelden justitia, pietas, fides, wijzullen handhaven en standhouden. Wij kunnen dan met opgeheven hoofd waar ook ter wereld ons gezicht laten zien en zeggen dat wij in een rechtsstaat wonen of hebben.

  Leve de democratie! de leve de grondwet van de republiek Suriname! leve de Trias Politica! Leve de internationale verdragen! Leve Suriname en de Surinamers!


  Maak melding
 13. Stel: het Constitioneel Hof wordt geinstalleerd.

  Ervan uitgaande dat er daadwerkelijk sprake is van een staatsrechtelijke vacuum, op grond van welk staatsrechtelijke gewoonterecht zal dit HOF oordelen en bij gebreke van dit gewoonterecht zal zij zich dan rechtens beroepen op de internationale verdragen en rechtspraak???

  Plato


  Maak melding
 14. Het bericht over Chavez heeft ook mij laten nadenken of we misschien toch op alleen een God kunnen rekenen om de mens ter verantwoording te roepen. De lijdensweg die je dan moet ondergaan is erger dan de verantwoording die je tegenover, op de eerste plaats, de nabestaanden moet afleggen, en dan het volk. Het Surinaamse volk is een vredelievend volk, ook al blijkt dat niet op dit forum.
  De naam Essed werd genoemd en dat is de enige die met verstand en niet met dreigbrieven en kogels, de mensen op zijn minst weer hoop kunnen geven voor de strijd tegen onrecht.


  Maak melding
 15. plato plato plato mie boi wat deed jou leider el vene om al dit soort dingen te regelen toen hij aan de macht was joe meen dat bouterse sribie oeng ala mala !!!!
  waarom heeft vene geen inlichtingen gewonnen bij jullie grote goeroe nederland ….fronters hebben zulke slimme mensen zeggen jullie zelf .neem henk ,gmap,ray koos ga zo maar door allemaal intellectuelen die paar voor dom uitmaken ..waar waren jullie om vene bij zijn verstand te brengen .vinden jullie het vreemd als mensen zeggen dat ze eerste slimme fronter nog geboren moet worden.nu heb ik een betere kijk op jullie .oeng dong no ka na so wo tang .


  Maak melding
 16. Sinds 25 feb 1980 tot heden heeft Bouta,je baasje Suriname in zijn greep!
  Sinds 1980 zijn de rechters en de advocaten bang voor hem!Ook onder Venetiaan zouden wij dezelfde taferelen meemaken als heden het geval is, ,er zou geen enkele rechter zijn die het vonnis..GUILTY,SCHULDIG.. tegen bouta de bruut zou willen uitspreken,want de angst dat ze dan overgebracht zouden worden naar Fort Zeelandia en afgemaakt zouden worden als de 15 onschuldige en ongewapende burgers van Suriname, was toen groot,en dat die angst heden nog leeft kan je merken aan het proces waarbij geen enkele rechter de moed en durf heeft getoond bouta de verschrikkelijke op te dragen te verschijnen bij het rechtszaak proces tegen hem gaande ,te boxel.In andere landen zou het passpoort ingetrokken worden van zo iemand als bouta en mocht hij het land niet verlaten. Maar hier zei bouta…okay mensen gaan jullie door met het proces maar dan zonder mij,ikke ga lekker op reis!!
  Waarom denk je dat de rechters de zaak steeds proberen uit te stellen?…Precies heden zijn ze nog steeds even bang als vanaf het begin 25 feb 1980!

  @patrong


  Maak melding
 17. Beste alle nabestaanden en andere naasten,

  Ik wil u van harte feliciteren met deze berichtgeving.

  Eindelijk zal de moordenaars worden berecht, althans dat is te hopen.

  Feit is dat zij op voorhand al hebben aangegeven schuldig te zijn!. Door de amateuristische en achterlijke wet die zij bedacht en ingevoerd hebben, hebben zij schuld bekend. Desnoods gaan wij met buitenlands hulp de criminelen berechten. Sommige zullen ook voor andere misdrijven worden uitgeleverd als het buitenland ermee gedwongen moet gaan bemoeien.

  Je weet wel he Bouterse, ik hoop dat je dan enkele lijntjes te snuiven krijgt in de gevangenis en zullen we diezelfde agra in je reet stoppen.

  NIEMAND maar dan ook NIEMAND kan en mag de vervolging en berechting in de weg zitten, ook niet deze president! We zullen het je leren hoe onschendbaar je bent, achterlijke randdebiel.

  Wie denkt dat het schenden van de mensenrechten al voorbij is in Suriname moet ik helaas teleurstellen.

  Overal waar mensen van deze regering aan het werk is worden de rechten van de mens geschonden.

  Kijkt u naar deze link:

  http://www.isharafm.com/index.php?option=com_seyret&view=video&id=292&videotitle=Aktueel+20-11-2012&Itemid=

  U ziet hier dat deze man onder leiding van politie inspecteur Ernst Pelswijk te Groot Henar Polder onterecht zware injecties werd toegediend en werd deze slachtoffer onterecht afgevoerd naar het gekkenhuis. Nadat het slachtoffer weer thuis was, werd deze arme man in opdracht van diezelfde inspecteur Pelswijk met opzet beschoten en in het bos voor dood achtergelaten.
  Het slachtoffer heeft darm perforatie opgelopen en heeft een trauma voor het leven eraan overgehouden.

  Echter heeft deze man uit het bos kunnen kruipen en hulp kunnen zoeken en doet hij hierbij zijn verhaal.

  Dit gebeurt allemaal omdat inspecteur Pelswijk een aanhanger van Bouterse is. Overal corruptie, het menselijke leven stelt niets meer voor voor een politie inspecteur als Pelswijk. Precies op deze wijze werden er velen door BOUTERSE persoonlijk vermoord.

  Bouterse en zijn vriendjes zijn schuldig en zullen schuldige bevonden worden.

  Mensen, wat stelt het DNA nog voor? Wat stelt deze regering nog voor?. Wat stelt hun achterlijk voorzitter nog voor die door omkoping voorzitter is geworden?

  De eigen mensen van Bouterse o.a. vele politie agenten plegen gemaskerd en wel overvallen en moorden met hun dienstwapen. Je bent nergens meer veilig in Suriname

  Mijn advies aan allen:
  Licht de burgers goed in van wat er gaande is. Houd met uw allen een referendum en stuur deze regering naar huis.

  Bouterse, het verschil tussen toen en nu is:
  Nu laat je het doen, kijk maar naar heer Girjasing, jij stuurt je mensen op ze af om ze te intimideren en te vermoorden. Nu laat jij het doen. Achterbaks dat je bent. Ik hoop dat je je laatste adem in de gevangenis uitblaast!


  Maak melding
 18. Ook ik wens dat Bouta nog lang en gezond mag leven, stel je voor dat hij dement of seniel wordt en zich straks ECHT niets meer kan herinneren van wat hij allemaal uitgevreten heeft in zijn jonge jaren. Bouterse doet wel stoer en macho met uitspraken als: ‘8 dec. is een gepasseerd station’, dat is echter slechts schijn. Hoe langer zijn geweten (??) hem kwelt, hoe liever. Als medemens wens ik hem eigenlijk ook geen gekweld geweten toe. Hij heeft dat echter zelf in de hand, hij moet, net als Rozendaal, eindelijk eens een keer komen vertellen wat hij precies heeft gedaan en daarna de samenleving om vergiffenis vragen, zich verschuilen achter een amnestiewet zal zijn geweten niet ontlasten. Hij en zijn paarse aanhang moeten daarom blij zijn als het proces gewoon doorgaat.


  Maak melding
 19. @Henkes
  Hahahaaaaaa…..

  Natuurlijk wensen wij de dood niet voor bouta de moordenaar noch zouden wij hem ziek willen zien ,want dat zal een te gemakkelijke straf voor hem betekenen voor alle leed en pijn die hij veroozaakt heeft en nog steeds aan het veroorzaken is!
  Wij zien dat hij liever in boeien geslagen wordt en afgevoerd wordt richting de gevangenis voor..ALTIJD!!
  DIT ZAL EEN GROTE OVERWINNING BETEKENEN VOOR DEMOCRATIE IN SURINAME!!


  Maak melding
 20. Baas is zelf slachtoffer. Er zijn bepaalde mensen in Suriname die met Wiesie en vrijmetselarij hocus-pocus hem in het zadel hebben geholpen om zo hun eigen geheime doelstellingen te bereiken. Deze mensen moeten worden vervolgd.


  Maak melding
 21. @Virago 535,

  Als dat zo is, dan is Brunswijk die wiesie en Somo de vrijmetselaar. (of andersom kan ook).

  Hou je zelf niet voor de gek, die bouterse zit vooral op die plek om zijn eigen huid te redden. En dat alles onder het mom van nationalisme.


  Maak melding
 22. Gisteren geluisterd naar het programma “Naar mijn mening”op SkyradioSuriname,..hm….er zit een zwaar censuur op het programma,..niet normaal.


  Maak melding
 23. Maandag 10 december 2012 om 16:17 uur, door Plato
  @Passent, deelt u mijn mening dat de Trias Politica sinds 2010 onder druk is komen te staan en vanaf de invoering van de Amnestiewet te loor is gegaan?

  Beste Plato,

  Suriname staat voor een hele grote uitdaging, nationaal en internationaal. Er staat heel veel op het spel.

  Er zijn verschillende oplossingen die ik kan aandragen, maar die houd ik nog even onder de pet.

  Een van de mogelijkheden die ik heb is dag DDB zelf de oplossing zal moeten geven. Er zullen wel heel veel adviseurs zijn die hem allerlei oplossingen aandragen, maar zie dat deze altijd niet de juiste zijn.

  Kijk maar waar het advies van Maurits Bisshop aan hem ons heeft gebracht.
  Kijk maar naar het advies van de amnestiewet ons weer heeft gebracht.

  Bouterse moet bij zichzelf goed te raden gaan en Suriname en de Surinamers niet verder te kijk zetten. Bouterse moet zelf met de oplossing komen en niet allerlei vlieg en kunstwerk oplossingen komen.

  Bouterse is het probleem zelf en hij zal daarom eerlijk en oprecht naar iedereen en zichzelf moeten zijn. Bouterse moet de oplossing zelf geven, hij heeft geen adviseurs nodig. Hij kent het probleem en ook de oplossing. Recht en waarheid maken vrij.


  Maak melding
 24. Die opmerking van Hugo E vind ik strak, die voortgang, absoluut, we gaan weer, weer 30 jaar wie zal het zeggen, tegen die tijd lig ik allang in het stof.
  Maar goed 12 december gaat die poppenkast weer open,
  onder het mom van Jan Klaassen en Katrijn, en nog meer.


  Maak melding
 25. ik hoop met heel surinaame dat het begin van het einde is gekomen voor bouterse hij moet in de zelfde gevangenis komen als waar ze roy horp hebben gevonden deze man speelt dat hij de president van surinaame is hij rooft heel surinaame leeg hoe langer hij in deze post blijt hoe slechter het met surinaame gaat maar met zijn eigen zaakjes gaat het goed hoor mensen doe het zelfde wat hij met surinaame deed zet hem af hij is geen god of leider maar een oplichter killer boef een knoeier eerste klas


  Maak melding
 26. “hocus spocus van de vrijmetselarij”….Iemand die dit zo schreef weet blijkbaar net dat de Vrijmetselarij een levensfilosofie is. Het zijn mensen die van zichzelf een beter mens willen maken en de ruwe kantjes proberen te slijpen door veel te lezen en met elkaar te filosoferen. Geen hocus pocus of wiesie. Heel belangrijke mensen waren Vrijmetselaars, zoals bijv. presidenten van Amerika.


  Maak melding
 27. Hoe kan je van iemand ,..die niet eens zijn eigen gezin onder controle heeft, verwachten dat hij een natie kan leiden.
  Mensen denk toch na,..
  Zoon een drugsdealer. Papa ook veroordeeld voor handel in drugs.
  Hetzelfde graai beleid van Wijdenbosch (bosje go home) wordt nu voort gezet.
  Het volk word weer genaaid!!


  Maak melding
 28. bouta is de sterke man in suriname en hij bestuurt dat land naar eer en geweten …je hoeft geen geleerde te zijn om jou land richting te geven en hij doet het goed
  de economie is prima het loopt op rolletjes en weet je het mooie van is dat olland geen geld geeft terwijl front wel hulp kreeg .
  die redimusus krijgen spuit poep van al die positieve ontwikkelingen in suriname .ze vragen zich af hoe dat kan.onderwijs is de basis en dat heeft deze vene nooit ter harte genomen ,de sociaal zwakeren hebben het nu stukken beter dan ten tijde van vene .vene jou schip is gezonken .2015 is een verloren zaak ga er honder van uit .


  Maak melding
 29. @ pero
  Iedere keer weer toon je aan dat je een randdebiel bent die er geen probleem mee heeft om een massamoordenaar, couppleger en drugsdealer als Bouterse te vereren als een messias. Jij en de rest van het debiele NDP afval mogen voor mijn part gerust doorgaan met het likken van Bouta’s reet als de achterlijke schoothondjes die jullie zijn maar ik vertik het om een crimineel als Bouta te steunen. Bouta is niet mijn president en ik zal hem ook nooit erkennen als mijn president.


  Maak melding
 30. Dat de hoofdverdachte van de decembermoorden nu ook verdacht wordt van het opzettelijk doorheen jagen van de Amnestywet is begrijpelijk. Want de president van SU is belanghebbende en heeft dus kwaadwillig een groot aantal collega parlementariërs ……. om voor de wet te stemmen.
  Hoe gaan deze ja-knikkers zich verantwoorden als zij parlementariër af zijn? Want zij hebben zich nu schuldig gemaakt aan niet alleen onethisch gedrag, maar ook aan gedrag dat een volksvertegenwoordiger, die de eed heeft afgelegd, onwaardig.
  Misschien moetennzij nu alvast hun eigen Amnestywet voorbereiden?


  Maak melding
 31. en nu snel de hoofd verdachte moordenaar oppakken en sluiten in ,,het fort zeelandia,, geboeit en al met zijn handen op ,,zijn rug en de voeten aan het plavon,,..

  net zolang,totdat hij ddb bekend ,,wie de 15 vermoorden,, op de vlucht heeft dood geschoten..

  dan pas komt gerechtigd heid..

  vergeet de andere mede verdachten niet.


  Maak melding
 32. Papegaai Panka, die dikke pad van Bouva, Paal, die farizeeer van Misikaba en nog enkele van die grondwetrechtenschenders, hebben nu slapeloze nachten, want hun missie is totaal op een fiasco uitgedraaid met die zogenaamde amnestiewet van deze moraalridders, die dit land tot een verdeelde gemeenschap hebben gebracht, maar wat ze wel bereikt hebben, is dat hun namen als grondwetrechtenschenders de geschiedenisboeken in gaat, en dat zal hun de rest van hun leven blijven achtgervolgen, ook al wordt het niet nationaal opgelost, maar Internationaal komt Suriname zeker aan de beurt.


  Maak melding
 33. Straf proces ingediend in 2007
  Mijn vraag 2007-1982=25 jaren lang, was er geen Rechtstaat in SU?
  Op een sluwe manier ingediend door de politieke partij van NL/NF om een vieze politieke spel te spelen met de Surinaamse Politieke partij NDP/MC
  En het spel was om te zorgen dat de SU Politieke partij NDP/MC de verkiezing verliest en NL/NF de verkiezing wint om daarna SU wederom Kolonie/Knecht/slaaf/ondergeschikte te maken, al het rijkdommen van SU te melken, hun eigen land schulden af te lossen en hun land een moderne land te maken.


  Maak melding
 34. ‘Stelletje honden’ is een uitspraak van een nabestaande.
  Mijn ervaring met deze honden is dat met deze chaotische situatie,de juiste sfeer is voor deze roofdieren om elk moment toe te kunnen slaan.Honden kennen geen recht en wet.


  Maak melding
 35. @ Leonard
  De decembermoordenaars en het achterlijke NDP uitschot een “stelletje honden” noemen is een grove belediging richting de honden. Een drol van een hond is meer waard dan alle NDPers bij elkaar.


  Maak melding
 36. Voor een paarse hond of ezel compleet met kleintjes zijn kruimeltjes meer waard dan hun soortgenoten.
  Met het kleinste weerstand blaffen en balken ze tegelijk.
  Hongerig als ze zijn na 10 jaren niets te hebben gevreten


  Maak melding
 37. De afloop van het proces mag niet door rechtsgeleerden via de media worden beinvloed. Dit is een grote fout van Hugo Essed. De contouren van de amnesty toepassing biedt mogelijkheid dat de volksvertegenwoordiging alleen bij machte is bij ingewikkelde politieke materies een tussenschakel te mogen vormen hetzij door voldoende corum en draagvlak de amnestyregel toe te passen zoals dat door het nederlands rechtssysteem is ontworpen en verankerd in het surinaams rechtssysteem.
  Men dient het onderzoek van inmenging of niet door de onafhankelijke rechter af te wachten zonder publiekelijk en buiten de DNA enig invloed dan wel precedenten te scheppen.


  Maak melding
 38. volk heeft gekozen dus vrii metselaar of niet het volk wou zijne exelentie.en natuurlijk gaat mijn mede leven uit naar hen waarvan hun familie slachtoffer zijn geworden van de gebeurtenissen in fort zee landia hun dood heeft in tegenstelling tot wat men zegt en denkt hebben hun dood er voor gezorgd dat het land niet in een constante staat van oorlog was het zijjn dus ook helden maar hun families hoe moeillijk dat ook is zouden in belang van suriname moeten denken.ook als het volk voor eimand kiest die zij verantwoordelijk voor hun tragie.als familie van deze helden in nederland op de radio gaan lopen afgeven op hun eigen volk vb ik kan niet begrijpen dat de juigd van su in zo n land kunnen woneb en nog honderd van dat soort dingen.beoordeel de president op zaken die met het land te maken hebben geen van ons is groter dan ons moeder land.als je hem alleen maar wil afrekenen voor het feit dat hij de coep beter hadmoeten laten verlopen ,is niet eerlijk .hij heeft als commander in chief al gezegegd dat hij de verantwoording draagt geen om wegen met die aantekening in tijd van oorlog is het jou hoofd of de mijne .ik ben geen bouta groupie ik ben een realist .tot nu toe hebben we mensen aan de macht gehad die makkelijk door het westen werden gemanipuleert werden .onze groote vriend wijden bosh (even bruggetje bouwen en naar jezelf noemen)daarna venetiaan ik denk niet dat iemand die zo een zwakke deal maakt met onze goud vooraad al dan niet met alle goeden bedoelingen.nee het is jammer dat we niet met ze alle hem een kans geven.


  Maak melding
 39. Wij, het volk van SU, hebben Spong!
  De verdachten van de december moorden (i.c. de president) kunnen helaas geen beroep meer doen op Moskovisch; hij is van zijn ambt ontheven, mede omdat hij niet aan de belasting had doorgegeven hoeveel miljoenen hij indertijd van Bouta ‘handje contantje’ had ontvangen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES