Lof van Amerikaanse ambassadeur voor drugsaanpak Suriname

77

De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania(rechts) heeft vrijdag zijn lof uitgesproken voor de aanpak van internationale criminaliteit en drugshandel door de Surinaamse regering. Hij zei dat bij de opening van een modern containercontrole-systeem in de Surinaamse haven meldt de NOS.

Suriname is nu aangesloten op een regionaal controlesysteem waarmee de herkomst van containers wordt gecontroleerd. Onderdeel is een containerscanner in de Surinaams haven waarmee het veel makkelijker wordt om verdachte containers op te sporen en desgewenst te openen voor nader onderzoek.

De containercontrole maakt deel uit van het drugs- en criminaliteitspreventie-bureau van de Verenigde Naties (UNODC) en is betaald door de Verenigde Staten. De staf bestaat uit mensen van de douane, politie en het Bureau Nationale Veiligheid van het kabinet van President Bouterse. Lees verder op NOS.nl.

77 REACTIES

 1. strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  alle lof aan het surinaamse volk en paars .een teken dat er wordt gewerkt …dit is weer een tegen valler voor front en die redimusus hihihihihihihi
  na so wo tang in oeng manarie .

  bouta kraktie .


  Maak melding

 2. @pero, een teken dat er gewerkt wordt.

  =Ik ben voor vooruitgang van mijn land, maar wees ook redelijk en eerlijk en schrijf hoe alles in elkaar zit.

  =Hoop dat DDB zich ook zal opgeven wat hij, zijn zoon en een aantal regeringsleiders op hun geweten hebben als het gaat om drugs.

  =Vergeet niet, dat alles wat je nu ziet als vooruitgang komt niet van DDB zijn regering. Het gaat gewoon door wat anderen hebben achtergelaten.

  =Vreemd genoeg hebben die Amerikanen de amnestie wet afgekeurd, maar niemand durft de Amerikanen uit te schelden.????????


  Maak melding

 3. Ere wie ere toekomt. Dat deze regering een groot deel van het Surinaamse volk een rad voor de ogen draait, was bekend, maar het getuigt van onverwacht veel verborgen talent dat ze er ook in slaagt zelfs de Amerikanen om de tuin te leiden, dat had ik eerlijk gezegd tot voor kort niet voor mogelijk gehouden.


  Maak melding

 4. Hahahaha, kijk met wie deze amba zijn handen schudt. De man links op de foto moordt dealt en belazert iedereen en de hele boel.

  Ambassador please have yourself informed by the CIA and DEA whose hands you are shaking. Shame on you to legitimize this piece of $hit.


  Maak melding

 5. Suriname is nu aangesloten op een regionaal controlesysteem waarmee de HERKOMST van containers wordt gecontroleerd. Maar moet er niet gekeken worden naar de EXPORT ervan? Daarom staat Didibrie te glunderen, hij heeft ze weer op het verkeerde been gezet.


  Maak melding

 6. Straks gaan ze die nieuwe bushuisjes ook aan het succes van de regering Bouterse toe juichen, terwijl ze door een bedrijf en niet door de regering zijn neer gezet.

  By the way die Amerikanen zijn veel slimmer dan Bouterse.
  Het systeem is door de Amerikanen ook neer gezet.
  Die amerikanen “belonen goed gedrag”. … psychologie!!!
  Maar dat kan je mensen als pero niet wijs maken.


  Maak melding

 7. Redimusus,”dit hadden jullie niet verwacht hè.
  Bouterse had al aangegeven dat er criminaliteit bestreden zal worden en hij heeft zijn woord gehouden.
  Wat jullie niet begrijpen is dat mijn paarse regering niet alleen beloofd maar ook doet “,en wat hebben jullie hier over te zeggen ?
  Bouterse en zijn regering zijn goed bezig,als jullie het leuk vinden of niet onze trein is in opmars “probeer het niet te stoppen anders gaan jullie onder die wielen terecht komen .

  Pero
  Die fronters è braak deng é kies ala soortoe sikie deng é draai drie trong salto nanga deng go in awara maka,zij zijn in de waar.
  Krakti
  En krakti gie Bouta nanga regering.


  Maak melding

 8. Blaka bakra
  Jij bent mischien een bakra maar niet blaka ,”gaat overgeven ,dat zal jij de komende tijd blijven doen want er komen nog meer schok golven die te zwaar voor jou gaan zijn.


  Maak melding

 9. Eey sra mi gudu fawaka skatje?

  bedoel jij het wiel uitgevonden in de oudheid door de Nubische ras??

  ai boi..die tories van jou gaan bij mij in als “warang boroe” hmmmm!
  zeg mi lekkertje…dartel jij op dit moment in je woonkamer in Z-O in een roze negligé…mwah mwah 😉


  Maak melding

 10. Sra,

  “Wat jullie niet begrijpen is dat mijn paarse regering niet alleen beloofd maar ook doet “,en wat hebben jullie hier over te zeggen”

  Wat dacht je het uitblijven van:

  – realisatie algemeen ziektekostenverzekering
  – 18.000 huizen
  – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden)
  – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht
  – voedselschuur Caricom
  – een brug naar Guyana en één naar Frans-Guyana
  – Diepzee haven
  – een weg naar brazilie
  – 6 baans weg naar Pengel
  – bouw van diverse dijken

  EN ZO KAN IK NOG WEL DOORGAAN ! Containercontrole-systeem is te danken aan de oude regering. Dit is pronken op andermans veren. Laat Bouterse eerst maar verantwoording afleggen in de DNA voor de begroting 2013, WAT HIJ NOOIT GAAT DOEN. Mijn gevoel zegt dat de schatkist inmiddels als brandhout gebruikt kan worden aangezien er toch niets meer in zit. Ministeries kunnen niet eens brandstof aangschaffen om van A naar B te komen en kinderen kunnen geen oefentoetsen meer doen in het basisonderwijs.

  Dit alles zegt al genoeg.


  Maak melding

 11. zij nemen maar 1 scanner in gebruik, maar sturen het nieuws de wereld in alsof zij het zelf hebben ontworpen en dat het per heden ook gedaan is met de coca-crimi!!

  Eey Dino..jij kent nog genoeg wegen naar….tog 🙂


  Maak melding

 12. Pasew
  Die vraag was niet voor jou bedoeld”maar als jij het toch wil weten,”ja de wiel en nog veel meer is door de crioro man en vrouw ontdekt en zij waren de Ta na hisian en Ta merian ,nu weet jij ook een klein beetje van mijn voorouders.
  Het is niet de bedoeling om jullie redimusus geschiedenis les te geven.Hieruit valt mij op hoe achter gesteld jullie zijn.


  Maak melding

 13. Koos de jong (columbus)
  Jij liegt weer.

  Gaat naar Su en kijk hoe de dingen echt zijn ,”ik weet zeker dat jij niet naar Su durft en niet kan gaan .
  Ik ben in Su geboren”jij toch ook .


  Maak melding

 14. sra mi lovie,

  dan is er flink wat mis/verloren gegaan in de loop der jaren tog??

  ik mis nl het supergen van toen….geen goeie “overdracht” mss??,..dat is wel jammer,anders had ik wat bij jou kunnen “lenen” 🙂


  Maak melding

 15. “De staf bestaat uit mensen van de douane, politie en het Bureau Nationale Veiligheid van het kabinet van President Bouterse”.

  Mensen van welk bureau en welk kabinet?
  Ha ha…haa..


  Maak melding

 16. @Sra, waarom zou ik liegen !! De zaken die ik opsomde heeft Bouterse tot op heden niet voor elkaar gekregen.

  OF WIL JIJ BEWEREN VAN WEL ? Als je 5 op kan opnoemen zou ik dat knap vinden.

  Ik ben om de 2 jaar in Suriname. Ik kan het me niet iedere jaar veroorloven. Ben nog begin dit jaar geweest. Natuurlijk is eea veranderd, maar ik kan zeggen dat dit te danken is aan Bouterse. Daarvoor zit hij tekort.

  Natuurlijk is het goed dat Suriname een containercontrole-systeem heeft, MAAR uit eindelijk heeft deze regering een commitment naar de bevolking in te lossen. Ik neem aan deze regering op basis van haar politieke standpunten is gekozen. Als daar weinig tot niets over blijft, is dit feitelijk kiezersbedrog. We zijn ruim 2,5 jaar verder en op alle grote dossiers is geen progressie te zien. Hoeveel tijd heeft Bouterse nodig ?

  Jij wil toch ook dat het goed gaat in Su en dat er (grote) vooruit gang te zien is ?


  Maak melding

 17. Vene
  Jij probeerd de rollen om te draaien maar zal jou niet lukken(bloedzuiger)”jij bent die redimusu en geen ekte sranang mang “,boj go was jou smoel nanga dagoe sopo


  Maak melding

 18. sra
  Jij lult zo maar hier ,je wil er gewoon bij horen.Maar je bent te dom om er bij te horen,we accepteren geen meelopertjes als jou.Ga toch lekker een studie volgen,ipv zomaar een uitkering te nemen in Nederland.Joooooooo EEeeezel hahahaah hihihi whawhawha


  Maak melding

 19. Aan de blinde en verblinde Paarse Super Nationalisten.
  Telkens als de mensenrechtenschenders de macht in handen bebben volgt de subtiele boicot door de Amerikanen:MASSA-ONTSLAGEN door de Suralco.Kijk maar in de achteruitkijkspiegel. Vind ik jammer,maar dat krijg je als de leiders partij kiezen voor vrienden die tegen het Amerikaanse belang zijn.


  Maak melding

 20. @Koos de Jong
  Voordat jij je druk maakt over voedselschuur Caricom zou ik je willen vragen je druk te maken om de 1.5 miljoen voedselbanken in nederland. Het moderne nederland van jou. De federatie van europese staten die jullie naar het model van de USA willen opzetten is al een mislukte zaak want daarvoor bestaan er in europa te grote cultuurverschillen en taalbarrieres.
  Liever gezichtsverlies voor nederland en europa en elkaar beconcureren op de wereldmarkt en STOPPEN met de Euro betaal- en eenheidsmunt inplaats dat nederland straks ook een deel wordt van de voedselschuur uit Suriname.


  Maak melding

 21. @ Koos de Jong/Henk Molenaar (Nep bakra/sranangmang)

  Dat eenwording van Europa zal leiden tot WELVAART is MISLEIDING. Noorwegen is geen lid maar streeft niet alleen nederland maar alle europese landen tegelijk voorbij als het om welvaart gaat. Brazilie heeft dat als z-amerikaans land als eerste gespresteerd en alleen deze regering van de NDP en Bouterse kan als z-amerikaans land ook de volgende worden. Koos en Henk uit nederland willen dat voorkomen en doen alle moeite voor. Tijdsverlies. Houden jullie je liever bezig met jullie eigen misere daar dan een welvarend Suriname in opmars maar steeds in de weg staan.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 22. coca bladeren en goud en bouxiet, dat zijn toch allemaal natuurlijke hulpbronnen, daar kan je toch geld mee verdienen, als daar nou eens een groot gedeelte van naar de bevolking ging, dan zou een groot probleem opgelost zijn.
  gr. schoerpioen


  Maak melding

 23. @Koos de Jong/Henk Molenaar (nep suri`s/nep bakra)

  Dat de FRIEZEN van Nederland een aparte provincie of land willen maken, even zo goed dat amsterdam en rotterdam een oorlog met elkaar zouden kunnen voeren vanwege verschil in denken en handelen geloof ik heilig in, maar dat het jullie ooit zal lukken van europa een natie staat te maken is nu al een mislukking en natte droom als een lijdensweg.


  Maak melding

 24. Deze hand schudding moet toch jullie wakker schudden van hoe de mensheid zich gedraagt.Zolang de belangen niet geschaad worden zal het de andere een worst zijn wat met jou gebeurt.Zwarten zoeken het bij de witten wat aangeeft wat hun eigen waarde is.Stop om elk keer Bouterse bij te betrekken in elk onderwerp op deze forum.
  Kijk naar de ambtenaren die het land niet goed besturen.
  Kijk naar investeringen die ze doen dat niet noodzakelijk is voor het volk.


  Maak melding

 25. Het is bekend dat de wolf samen met zijn zoon de drugshandel stevig in handen heeft. Zijn concurrenten worden opgepakt en hierdoor lijkt het alsof de drughandel in SU onder controle is..


  Maak melding

 26. @Astrando,waarom reageer je zo dom op @koos de jong, terwijl heel veel de waarheid is.

  =Mensen, ik zou een IEDER beleefd willen vragen (al moet ik knielen) Luister naar een herhaling van
  “niet zomaar een gesprek” naar radio apintie van zondag 9 december 2012.

  =Ik hoop echt dat velen ernaar zullen luisteren.

  =Ik zou mijn afvragen wat de voorstanders hierover zullen zeggen.

  =Ik maak mij zorgen, omdat deze regering een puinhoop zal achterlaten en het volk WEER eronder zal lijden.

  =Mensen vraag maar een kopie van het gesprek. Heel interessant. DNA TAFERELEN IN HET PARLEMENT. LEUGENS EN NOGMAALS LEUGENS.

  =Mensen ik heb zelfs vernomen waarom de president NIET in Paramaribo was tijdens de ACP vergadering. Omdat velen van de ACP landen hadden aangegeven dat zij de regering en de President GEEN HAND zouden geven, daarom zijn zij ook weggebleven.

  =Je hoeft niet met alles eens te zijn.

  =Voorstanders, NIET omdat je kritisch bent, hoor je bij de FRONT. Ik heb geen partij.


  Maak melding

 27. @Astrando, niet van de topic afwijken pannekoek. We hebben het niet over “Olland”. Als het lastig wordt grijp je meteen naar de troefkaart “olland”. Jullie paarse ezels zijn doorzichtig en zooooo voorspelbaar.

  Als ik jouw moet geloven heeft nederland 1,5 miljoen voedselbanken. Zelfs Appie Heijn + Jumblo + Dirk + Hoolvliet hebben niets eens zoveel filialen bij elkaar.
  Over feiten gesproken.

  Voor de record in Nld maken er +/- 60.000 mensen gebruik van de voeselbanken. Huishoudens die minder dan 180 euro per maand te besteden hebben aan eerste levensbehoeften. Veelal mensen die in de bijstand , echtscheidings situatie zitten en gok(schulden) of verslaafd zijn.

  Astrando, wat doet Su voor deze groep mensen. GEEN MOER !! Luister, in olland kennen we geen armoede. Iedereen die olland werkt en 1x modaal verdiend heeft in principe een goed leven.

  Intussen heb je wel huisvesting van Olland en een uitkering. Waar haal je het gore lef vandaan om Nederland te bekritiseren. Lever je paspoort + je huis in en sodemieter op naar Su. Trek je terug uit de noord zee kust, trek je terug uit de lage landen, trek je terug uit het land van de kolonisator. Ga je land helpen opbouwen. Bouta heeft je daar nodig. Je bent nutteloos in Olland. Scheer je weg, eng wezen…


  Maak melding

 28. @Ira, ik ben ook bang dat deze regering een puinhoop gaat achter laten. Het feit dat deze regering geen inzage wil geven in de financien en de begrotingsdebatten ontwijkt zegt genoeg.

  Dat ACP leden weg zijn gebleven is nieuw voor mij. Kan mij goed voorstellen.

  En idd Front / VHP interesseert mij ook geen moer.

  Het wordt tijd dat nieuwe (jonge) leiders op gaan staan. Suriname moet iets te keizen hebben. Er moet frisse wind gaan waaien.


  Maak melding

 29. @Astrando

  ook Sur.kent voedselbanken.De centrale voedsel bank annex sociale woning[kartonnen doos]is te vinden op Ornamibo.De filialen zijn langs vele wegen te vinden en in de binnenstad in oranje tonnen.Voedsel voor het grijpen.Vraag het takkie die geniet van al het lekkers.Jaja,het kan verkeren.

  Cobie.


  Maak melding

 30. wij zijn op de goede weg een zwaargewicht geeft ons die compliment en het is te waarderen ..alle lof voor onze president en zijn team …wij moeten de regering die power geven en je ziet het …het slaat aan .

  bouta kraktie mie mang .


  Maak melding

 31. hoe zeer het ook pijn doet, maar ik moet de verkelijking aangeven tussen voed-/voetselbank!!!!!

  een pakket voedselbank in ned; aardappel,groente,vlees,toetje en een drankje!

  een pakket voetsel in Su ; veel rijst met vleessaus,..want het vlees is voor het personeel!!!


  Maak melding

 32. De witte man schudt de hand van een Surinamer en de zwarte man valt wederom in zwijm. 😀 😀 😀
  (Sinterklaas komt weer met kraaltjes en spiegeltjes)
  voor de negertjes! 😳
  Ze hebben nu weer een beetje zuurstof,tjeh potie!
  Ze zaten er ook op te wachten na zo’n herdenking van gisteren!

  *De EU-man Copensky heeft ook de handen geschud in april en in mei was het tijdens het dialoog 8 gesprek goed raak!!!!

  *De Amerikanen hebben in het verleden nog meer staatshoofden de hand geschud;ik hoef niemand te vertellen hoe het jaren erna met die zelfde staatshoofden is afgelopen!

  Ik hoop echter dat alleen de domme ezels in zwijm vallen en dat de rest er heel argwanend tegenover staat en op reageert!


  Maak melding

 33. Aahh…goed die container controle. Die amerikanen zullen wel iets blij zijn. Maaar ik zie de ambassadeur al kijken …i got ou a little more at your balls…but we know that you are distributing by air.


  Maak melding

 34. en het voetselbank in Su werkt zo!!!

  Maandag; zoontje tikt op het raam en mama geeft een pan met vlees, zoon rent naar huis en…sra vreet zich vol!!

  dinsdag; astrando vreet zich vol!

  woensdag; paraman vreet zich rijk!

  LET OP….. het is dezelfde moeder die geeft aan haar zoon,…de eter verschilt per dag 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 35. de amerikanen zijn helemaal in de war weten niet meer waarover zij het bebben..

  neen, ik had de amerikaan op een hoger niveau ingeschat..

  wat jammer toch..


  Maak melding

 36. Aii….ik zie de ambassadeur al kijken …
  …. got you a little more at your balls…but we know that you are distributing by air.
  Daarom reist hij nu zoveel.


  Maak melding

 37. Terwijl Nederland met verouderde en misleidende programma´s komt opdraven om de grootste Surinaamse zoon zwart te maken, worden wij met de feiten op de neus gedrukt door de Amerikanen. De boodschap van de ambassadeur is meer dan duidelijk. Maw Suriname hoeft niets te vrezen zolang de Amerikanen pal achter deze regering staat heeft Rutte en co het nakijken.

  Alweer val die idioot medusa door de plee, hij heeft het nu over witte man en negertjes die blij zijn met dit bericht.

  Deze debiel was zo blij als een kind to Amnestie International met zijn bericht kwam, hij verwees zelf naar de witte EU die hier achter stond.

  Toen waren de ezels als medusa heel blij, zolang Suriname negatief wordt besproken zijn de ezeltjes als medusa blij.

  Domme ezels als medusa vallen dan in zwijm bij negatieve Surinaamse berichten en de rest mag NIET heel argwanend tegenover staan en op reageren!


  Maak melding

 38. Medusa ik heb gemerkt dat er een verstopping is, je poep waarmee je ons irriteert kan niet meer naar buiten zoals daarvoor. Wat mij betreft is het een permanente verstopping.


  Maak melding

 39. @Koos de Jong/Henk Molenaar (nep suri/nep bakra)

  Koosje het heeft je allemaal diep geraakt in je hersenen vol beladen met zaagsel.De waarheid is pijnlijk te lezen voor jullie merk ik. Toen ik vrijdagmorgen naar mijn werk ging pakte ik een Metro krant bij het station. Uit een column van Ebru blijkt dat 1.5 miljoen nederlanders gebruik maken van de voedselbank. Als jij werkte en geen uitkering kreeg was je zeker hiervan op de hoogte want iedere persoon die werkt in nederland lees de metro krant s’morgens die gratis is voor iedereen. Dit nieuws komt niet van mij en eerlijk gezegd ben ik ook verbaasd dit te vernemen. De associatie die jij hebt met de familie die waterkant.net runt hebben allemaal hun mond vol democratie maar jullie censureren heel wat inzendingen die met de waarheid te maken hebben. En deelnemers van dit forum zouden op hun hoede voor jullie moeten wezen.
  Als je democratisch bent en oprecht dan laat je mensen in hun waarde en hun democratische rechten. Maar verplicht hun niet welke politieke kleur zij moeten en niet moeten prefereren.


  Maak melding

 40. @ Koos de jong/Henk Molenaar (nep suri/nep hollander)

  Lezers om de misleiding van Koos de Jong de achterhalen verzoek ik u op het net: http://www.metronieuws.nl
  van vrijdag 07 december 2012 onder column Ebru Umar.
  Een interessant artikel over “VOEDSELBANK”.

  En onder weg naar mijn werk las ik deze krant. Deze meneer Koos is gedreven en bedreven in het misleiden van mensen. En natuurlijk wil ie weten waar ik werk.

  Ik heb de krant hier fysiek onder ogen
  Veel leesplezier op het net.


  Maak melding

 41. @Alle Lezers
  @Koos de Jong

  Zo moet je die nep surinamer/annex nep bakra terug pakken. Graai eerst in jou misere alvorends van een andere.

  Metro column vrijdag 07 december 2012. Ebru Umar.

  Zelden een grotere contradictio in terminis meegemaakt dan de Voedselbank. Leef je in een van de rijkste landen van Europa, betaal je zo’n beetje het hoogste belastingtarief van de wereld, sta je jezelf als land erop voor zo vooruitstrevend te zijn, is er een instituut als de Voedselbank nodig om 1.1 miljoen Nederlanders bij te voeden. Waaronder 300.000 kindertjes. We hebben het dus over Nederland hé, het nieuwe Afrika.

  Het hele instituut Voedselbank is natuurlijk belachelijk. Hoe kan het dat er in Nederland dusdanige armoede heerst, dat de Voedselbank nodig maakt? Hoe kan het dat we politici hebben die massa ontslagen kunnen verdedigen, ipv mensen dwingen om te werken? En tegelijkertijd ben ik blij voor die gezinnen met kinderen, die het nodig hebben en er een beroep op mogen doen. Maar hoe je het ook wendt of keert: een instituut als de Voedselbank is geen barmhartigheid maar West-Europa – Nederland – onwaardig. Momenteel miept de Voedselbank dat er te weinig eten wordt gedoneerd. Volgens hun onderzoek is 10% van het verspilde voedsel genoeg om alle Nederlandse armen te voeden. Als dat zo is, zorg dan dat je het krijgt, denk ik dan.

  Maar goed, veel verder dan constateren en in hun eigen straatje denken, kunnen ze niet bij de Voedselbank. Voor initiatieven van derden staan ze niet open. Zo wilde een vriendin van me kinderen van voedselbankouders uitnodigen om kerstkado’s te knutselen. Gratis. December is nou eenmaal niet alleen een k-maand voor singles, maar ook voor arme kindertjes die geen kadootjes krijgen of kunnen geven. Het enige wat mijn vriendin vroeg aan de lokale Voedselbank was het beschikbaar stellen van een ruimte, waar ze de kinderen kon ontvangen. De Voedselbank reageerde lauw. “Leuk idee hoor”, zeiden ze. “Succes ermee!” De kindertjes moesten maar blij zijn dat ze vreten krijgen. Meedenken over kadootjes en ontspanning ging de lokale Voedselbank te ver. Godzijdank heeft mijn vriendin hart voor kinderen en zocht ze verder. Met succes. Het lokale Ronald McDonaldhuis stelt nu niet alleen de ruimte beschikbaar, maar regelt ook vrijwilligers, drinken, snoepjes, koekjes én een extra kadootje voor de kinderen die komen. Weet je wat Voedselbankers: niemand, echt niemand, is verplicht om de armen bij te voeden. Het is júllie doelstelling en het is fijn dat er instituten zijn die bijdragen. Maar hoe haal je het in je hoofd om mensen te negeren die wél willen meehelpen met nét dat beetje extra? Succes met je zoektocht naar die 10% van het verspilde voedsel. Ik vraag me af of jullie donateurs zouden herkennen als ze op de stoep staan.


  Maak melding

 42. wat ik van paars waardeer is de wijze hoe ze olland negeren en diepe respect hebben voor de amerikanen chinezen brazilianen en venezuelanen .
  op vele manieren zie je dat bouterse suriname totaal los maakt van olland en dat is pijnlijk voor hen die afhankelijk zijn van olland ….met name die redimusus en front hebben zich vast geklampt aan die afhankelijkheid en die mentaliteit verander je niet in een jaar .niet verwonderlijk dat ze verraad plegen om hun uitkering veilig te stellen .dit soort mensen hebben geen zelf vertrouwen ze hebben hulp nodig mie boi

  bouta go go


  Maak melding

 43. @ pero

  ze hebben geen keus.Het geld van Holland is OP.Nu lenen ze waar ze maar kunnen.IDB en de grote China.En bij hun eigen CBvS.Hoefdraad gaat de gevangenis in.

  Cobie.


  Maak melding

 44. pero die fronters en redidumus hebben nou eenmaal geen enkel zelfrespect of eigenwaarde vandaar dat ze zich vastklampen, ondanks ze als minderwaardige wezens worden behandeld.

  Ik zie ze daarom als verloren en irrelevant


  Maak melding

 45. Jacobus yu buriki yu. LENEN IS NOG ALTIJD BETER DAN BEDELEN.

  Als je leent en terugbetaald behou je je trots, zelfresppect en eigenwaarde, maar bedelaars als jullie fronters daar heeft niemand meer respect voor.


  Maak melding

 46. @pero en sabidieri,…wat wil je hier mee zeggen? Je bent pas Surinamer als je een NDPer bent?? pero yu lik bigi mang hoe kun je zo achterlijk en bekrompen denken?
  Straks ga je zeggen je bent pas Surinamer als je een creool ben.
  Iedereen heeft een andere voorkeur en dat respecteer ik.
  Ik heb ook genoeg vrienden die NDPers zijn maar,..zaterdag is onze vaste avond troefcallen en Parbo drinken, maar dat maakt ze toch niet minder dan mij?? Ik kan je 1 ding zeggen hor,.het is gezellig hor,..soso lafoe,..en dat na libi!!


  Maak melding

 47. @Sabidieri

  nog beter is het geld te verdienen.Maar het duurt wel even voor de cassave van pero gegroeid is en tot voer voor jou is gemalen.Dus niet zo vulgair beginnen te schreeuwen als of je nog in een kot staat.Wahahaha.

  Cobie.


  Maak melding

 48. jacobus
  je ziet het verkeert volgens mij ben je nog nooit in suriname geweest mie mang .ik vindt dat suriname desnoods bij andere landen gaat lenen maar olland vermijden …bouterse moet front bewijzen dat er anderen klaar staan die zaken met suriname willen doen. het surinaamse volk heeft gekozen voor bouterse en die trots heeft het volk …die ollanders dachten druk uit te oefenen met die resterende 20 miljoen ..ze mogen het houden voor die voetsel banken en die meer dan een miljoen armen jacobus …in su hebben wij geen voetsel banken terwijl olland rijk is …schaam je en vergis je niet …die ollanders verwijten die buitenlanders zolas jou dat je terug moet naar je land om het op te bouwen .hihihihi..strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .verloochen je land niet om een uitkering terwijl die ollander je liever ziet gaan dan komen oeng no e sjing !!!!jullie krijgen allemaal spuitpoep van rutte mie mang .bezuinigingen hoe lang volhouden er komen nog meer voetsel banken .
  die tijd waar front van olland afhankelijk was moet tot het verleden gaan behoren en dat bewijst bouterse .
  rutte heeft een verbeelding hij heeft problemen niet bouterse blundert maar rutte jacobus .
  na loko voe bouta e lolo go doro mie mang


  Maak melding

 49. Astrando,

  je hebt de rol die molenaar en de jong spelen door.
  Het zijn gevaarlijke sujetten. die varen op de baren van angst en een koloniale mentaliteit.

  Die mentaliteit is tweeledig. aan de ene kant voelen de Europeanen zich in alles en ten opzichten van een ieder met meer pigment dan zijzelf superieur.

  Ten tweede is de koloniaal geknechte in een mentale infantiele staat, ongeacht hoeveel scholing deze heeft genoten. Het ultieme doel van deze gekoloniseerde is de kolonisator te behagen en voortdurend te bewijzen dat hij/zij voldoet aan de subjectieve en telkens veranderende criteria van de kolonisator.

  De gekoloniseerde weet dat hij/zij nooit zal voldoen en surrogaat is maar het gedogen door de kolonisator is voldoende om een spontaan orgasme teweeg te brengen.

  Een ieder die het in zijn of haar hoofd haalt de kolonisator ter discussie te stellen is per definitie een vijand van zo een gekoloniseerde geest en die zal dan nog harder dan de kolonisator willen slaan. Ook weer om die koloniaal te bewijzen van zijn/haar loyaliteit.

  De jong en molenaar hoeven niet meer te doen dan aanwezig te zijn ( zelfs op een virtueel forum) om deze mechanismes in werking te stelen en te onderhouden. Let vooral op de wisselwerking en de reacties, het vragen om goedkeuring door de gekoloniseerde geesten bij sommige topics.

  Over Suriname kan ik kort zijn. Het gaat de goede kant op. Zijn er zaken die absoluut niet goed zijn? Zeker en naar mijn mening veel te veel. Hoe gaan we die zaken aanpakken? Door te geloven in en te werken aan een eenheid en de zaken weldoordacht aan te pakken.

  Zijn er ook goede zaken in Suriname? Wel zeker en meer nog dan ik dacht. het is zaak deze dingen uit te bouwen.

  Overigens is deze regering het daar gelukkig helemaal mee eens. Dus dat er nog teveel niet goed gaat en dat daar iets aan moet gebeuren en ook dat we de goede zaken moeten koesteren.

  We hebben met zijn allen een pad uitgezet en nu kunnen we niet omdat er mensen aan het stuur zitten die sommigen niet lusten de regels van ons spel gaan veranderen.

  Het komend jaar nog meer onze schouders eronder zetten. Waar we ook zijn. In Suriname en of in de Diaspora, we hebben allemaal onze bijdragen.


  Maak melding

 50. @ pero

  kijk noh,
  Voorlopig zit ik te duimen dat de SRD niet meer in waarde daalt.Over wat jaren wil ik niet meer werken,dan ben ik afhankelijk van pensioen en AOV in Sur.Dus maak het tot je leuze als die van vroeger:PRODUCEER,EXPORTEER,WE HEBBEN MEER.En zo houd je mijn uitkering straks waarde vast voor mij.

  Cobie.


  Maak melding

 51. waar heeft deze jacobus het over .ik kan deze jacobus niet volgen mie e tak loslossie joe e tak borborie .
  waar hebt u het over meneer jacobus .je hebt helemaal geen antwoord gegeven op hier bovenstaand ik heb gezegd.


  Maak melding

 52. @ pero

  wat en wie de politiek ook bepaalt,wil ik dat je werkt en exporteert en niet gaat lenen.Want daar mee daalt de waarde van ons geld,mijn geld.Straks moet alles weer betaalt worden en ik wil niet nog eens meemaken dat een broodje ei SRD 10.000 gaat kosten.Begrijp je het nu?En kijk hoe goedkoop je bout onze nationaliteit heeft gemaakt.Elke vreemdeling krijgt het,al is hij maar voor een paar dagen in Sur.

  En wat Rutte betreft,laat ik het aan jou.Hij doet zijn dingen maar.

  Cobie.


  Maak melding

 53. Aii….ik zie de ambassadeur al kijken … …. got you a little more at your balls…but we know that you are distributing by air.

  De reizende lijder met veel koffers met…….?


  Maak melding

 54. jacobus alias cobie

  ga jou theorie aan die fronters uitleggen .wat weet jij van economie ..suriname heeft een reserve van miljoenen opgebouwd en wij hebben een centrale bank president die weet wat hij doet en zowel nationaal als internationaal suriname op de kaart heeft gezet financieel.
  jacobus vertel je theorie aan die fronters hoorr!!!!
  wij hebben geen boodschap aan jou theorie .
  ik heb boodschap aan mijn paars die het land economisch helpt boven op te komen en je ziet het het gaat de goede kant op.
  hulde aan paars
  bouta go go


  Maak melding

 55. Nog twee en een half jaar te gaan,wanneer gaan de poorten open voor de investeerders?
  Zelfs chavez en castro hebben geen tijd voor deze Surinaamse president.Krijgen we nog een gouden kerst?
  Wanneer….wanneer….wanneerrrrrrrrrrrr


  Maak melding

 56. Interessante ontwikkeling! Een regionaal controle systeem bewaakt door UNODC.

  Ik vraag mij af of wij dan niet alert moeten zijn op allergische reacties van sommige personen “het Bureau Nationale Veiligheid van het kabinet van President Bouterse”
  bij het horen van het woord drugsbestrijding?


  Maak melding

 57. Haijaja ding kleurlinggen foe sranang e kier ding srefie
  in tata….lachertje…ding baiwa,jangpaneesie,indjie,dogla”s,nanga ding sneesie,…. e lokoe en e laffoe,,,
  oeng dong plakamang..ding witmang e strooit cement in jullie ogen..Oom BOUTA ga zo door mie boy..we in surinam love it…en in mijn taal zeg ik 可以 便宜 一点 吗 Ke yi pian yi yi dian ma?
  I LOVE SU WOON EN WERK…..


  Maak melding

 58. vene
  al hebben deze presidenten geen tijd voor suriname zoals je zegt ,suriname doet zaken met deze landen en suriname staat er goed voor .is nederland alleen de messias voor jou en andere landen niet .die opvoeding die jullie fronters van nederland hebben gehad bewijst dat jullie beperkt zullen blijven en gedoemd zijn je te verlagen tot nederland en nergens anders .hoop in eigen kunnen zit niet in front .het blijft maar nederland en daarom ben ik blij dat suriname het zonder nederland het financieel prima doet .front had altijd op steun van nederland kunnen rekenen terwijl paars ons bewijst dat wij nederland kunnen verwaarlozen als zij ons niet respecteren met onze verkiezingen …hulde aan het surinaamse volk die de grootmacht bewijst dat wij nog steeds niet op de knieen te krijgen zijn .rutte heeft hoe dan ook heel veel moeten slikken in vergelijk met met bouterse .zie de peilingen waar nederland het echt moeilijk heeft en dit is nog het begin .ik hoop van harte dat suriname zijn best doet stand te houden tegen nederland om niets toe te geven .Oomen heeft graag dat het goed komt tussen suriname en nederland …maar ik denk niet dat bouterse daar op zit te wachten .suriname is echt niet afhankelijk van nederland wat export betreft .ontwikkeling hulp is niets dat geld is op. die resterende 20 miljoen die nederland moest geven is een drupje op een gloeiende plaat. ze zitten er niet op te wachten .suriname verdient miljoenen aan olie goud bauxiet rijst hout de tijden van hulp wat nederland gaf aan suriname is voorbij .nederland is zelf blij dat ze het niet hoeven te geven ..ze gaan het gebruiken die 20 miljoen voor hun voetsel banken en armoe die de miljoen armen is voorbij gestreefd .nederland heeft problemen zie zelf die werklozen in nederland .rutte heeft het moeilijk en die bouterse die dendert door .rutte heeft verkiezingen moeten organiseren hij heeft gewonnen maar
  zijn eigen achterban kan hij niet tegen houden .ze zakken in de peilingen ..wilders zit ze allemaal op de hielen .de regering rutte houd het niet vol .bouterse houd het tot 2015 vol weet ik wel zeker ,suriname voelt het niet zoals rutte het naar buiten bracht …in tegendeel heeft rutte grote problemen .
  ik fris je gedachten even op vene .
  tang boeng


  Maak melding

 59. Bouta, Bouta, tide tamara we strey go moro fara.
  Opnieuw wordt het tegendeel bewezen. Su onder Bouta bloeit voor het eerst in 10 jaar. Big up naar regering Bouta. Niks isolatie, niks afkeuring van de wereld.


  Maak melding

 60. @Biga&Dashrehnsing

  het is te merken dat jullie niet in rijen hebben gestaan.De nood was zo hoog dat een pres.werd verjaagd door het volk.En El Vene heeft orde geschapen in de ellende van de NDP en het volk te eten gegeven.Wat je heden ziet,is een na ijl effect van het beleid van El Vene.Wat denken jullie dat jullie president achter gelaten had voor het volk in ’87?Ellende,honger en een binnenlandse oorlog.

  Cobie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.