dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit NederlandKlanten doen aangifte tegen reisbureau Elegant Travel

Klanten doen aangifte tegen reisbureau Elegant Travel

-

Does Travel - naar Suriname

Een woedende menigte stond vandaag voor reisbureau Elegant Travel in de Bijlmer. Tientallen, mogelijk honderd mensen, kochten er voor duizenden euro’s aan vliegtickets naar Suriname, maar de tickets zelf kregen ze nooit meldt AT5.

Volgens de zender is het reisbureau al dagen gesloten, de medewerkers zijn in geen velden of wegen te bekennen. En dat terwijl de vertrekdatum voor veel mensen steeds dichterbij komt.

Meerdere mensen hebben aangifte gedaan van oplichting en de politie is inmiddels met de zaak bezig. Een officieel onderzoek moet uitwijzen of de eigenaren van Elegant Travel inderdaad met de noorderzon zijn vertrokken of dat er een andere uitleg is voor de zaak. Bekijk de reportage van AT5:

De advertentie van Elegant Travel op Facebook:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. =Dit soort oplichterijen zijn al eerder voor gekomen.

  =Men heeft in zoveel programma’s en in de kranten aangegeven waarop je moet letten als je een ticket gaat kopen en zelfs onderzoeken hoe of wat.

  =Zijn deze mensen soms dom of
  =Gingen zij voor goedkoop?

  =Ik vind het jammer voor ze, maar zij zijn ook verantwoordelijk hiervoor. Dit omdat je niet een paar dagen voor vertrekt om een ticket gaat vragen.


  Maak melding
 2. Ben het helemaal met Ira eens. Was Elegant aangesloteen bij het SGR ? Antwoord is makkelijk, NEE uiteraard niet dus dan kun je dit verwachten. Al sinds 30 jaar wordt voor dit soort reisbureaus gewaarschued maar helaas zijn er altijd nog mensen die liever e 20.- bezuinigen op een “veilig” ticket en dus gokken met veel geld….. Goedkoop = duurkoop, blijkt dus ook nu weer.


  Maak melding
 3. De geschiedenis herhaal zich. Dit een een regelmatig terugkerend tafereel. Surinaamse reisbureaus in nederland zijn verworden tot bak-bak-winkries.SLM-toestanden bij deze reisbureaus. Schandelijk.


  Maak melding
 4. IK snap onze surinamers niet, ga gewoon op internet en koop je ticket bij klm of air france of slm.Jullie hebben geen reisbureau’s nodig, dé poeroe dong gi oenoe.

  Het is een moderne tijd, jullie hoeven niet afhankelijk te zijn van malafide reis bureau’s. kom op man we leven in 2012.


  Maak melding
 5. Ira, sommige mensen kijken geen nieuws en lezen de krant niet. Ze kijken niet naar educatieve programma’s. Radar, opgelicht, opsporing verzocht. Zijn niet zo slim geweest als criminelen die nog steeds niet weten dat er een camera zit in pinpas automaten.


  Maak melding
 6. gelukkig hebben ze DDB niet de schuld weer hiervan gegeven want alles dat verkeerd gaat is DDB, terwijl je zelf verantwoordelijk ben voor je eigen daden.


  Maak melding
 7. Wellicht moeten de slachtoffers een paar werkloze colombianen inschakelen om hun geld om te halen. D.m.v een bezoek te brengen aan de woningen van de families van Elegant travel. Ook om een punt te maken.

  Groet Eduardo.


  Maak melding
 8. Wellicht moeten de gedupeerden geld bijelkaar zetten om een paar werkloze colombinen in te schakelen om hun geld te halen aan het adres bij die families van Elegant Travel. Tevens om een punt te maken.

  Grt Fabio


  Maak melding
 9. Het SGR is niet voor losse vliegtickets van KLM en SLM. En geld alleen voor georganiseerden tours, dus incl hotel etc en dan moet de reisorganisator aangesloten zijn bij het SGR.


  Maak melding
 10. Ik vraag me toch af waar al deze surinamers uit de bijlmer het geld vandaan halen… als alles doorgelicht wordt komt er zeker weten heel veel illegale geld naar boven, zwart werkers, uitkering fraude etc… en ga zo maar door..

  succes
  bakra


  Maak melding
 11. Wat een geswet hier over een reisburo… terwijl men niet-eens weet hoe de vork in de steel zit…. het is bijlmer…al die joeka’s (dat zie je op de film willen een ticket kopen maar betalen de helft nu en de helft als ze zeker weten dat ze weg willen… Volgens mij werkt dat niet zo… a kies un moi…En het is jammer dat Bouta sommigen mensen is vergeten in zijn jonge jaren


  Maak melding
 12. Bigiemaan,

  Ik denk dat je heel voorzichtig moet zijn met die kloterige opmerkingen van je!!
  Vooral die laatste zou voor mij een reden te zijn om je commentaren meteen te weigeren!


  Maak melding
 13. Dit schiet me net te binnen….

  De meeste mensen die een reis geboekt hebben, zijn eerst naar de pandje huis gegaan om sieraden te verpanden om zo hun reis te bekostigen omdat ze geen vreten hebben…typisch een soort bevolkingsgroep doet dat… dat noem ik nou schame on you….


  Maak melding
 14. Die landgenoten van mij trappen er steeds in, nu weer
  jullie bekijken het maar, eigen schuld, dus vul maar in. Ik begin nooit aan zoiets ik boek via de KLM en die bakra ja die bakra, daar zit je goed, maar onze mensen sorry hoor, triest diep triest.


  Maak melding
 15. Een ticket tegen 800 Hoogseizoen kan zeer zeker! Een ticket tegen 630 euro, laagseizoen, kan ook! Uiteindelijk kan een ticket in het hoogseizoen, na 1 jaar, tegen 680 euro. SGR geldt niet voor losse tickets!
  Men moet zeker spelen en niet bij reisbureaus boeken. Er is een groep die tranga yesie is.


  Maak melding
 16. Beste mensen, vind het jammer hoe jullie oordelen terwijl jullie niet weten wat er precies is gebeurd. Typisch Surinamers!!! Degene die een ticket hebben gekocht jammer (ongeacht bevolkingsgroep of land van herkomst), ze zijn niet zo slim geweest. Maar een ticket kopen voor € 650,- in december is geen grap als jij eind januari terug vliegt. Dus mensen eerst oordelen voor jullie de feiten weten. Oen na Sranangman mek u bundru kon na wang. Als degene ervoor hebben gekozen hun sieraden te belenen om een ticket te kopen zie ik niet als een probleem. I.p.v. het te stelen of lenen doen ze dat. Wie weet was dit hun laatste kans om hun moeder/ tante of oma te zien. Ze hebben geen van jullie lastig gevallen met geld, waarom reageren jullie zo negatief. Nederlanders worden ook opgelicht door keurige mensen in een pak en bedrijven. Zo wordt er niet gereageerd. Dus lieve mensen ik wens jullie een gezegende dag. Soso lobi


  Maak melding
 17. Een ticket voor 680 bij SLM/KLM in de decemberperiode die twee weken hoogseizoen kent, is wel een grap. Tenzij het reisbureau er geld op toe wilde leggen.


  Maak melding
 18. het is echt jammer dat dit soort uitlatingen worden gemaakt. Het enige wat ik jullie kan meegeven is dat ze geen oplichter is. God zegen haar en geef haar kracht, want wij stront mensen hebben haar zover gebracht. eerlijkheid duurt het langst of niet mensen. ik heb alle vertrouwen in haar en het is heel erg triest dat jullie de dupe zijn geworden van het problematiek. het heel triest…….

  gr Yvonne


  Maak melding
 19. Als al die creolen die onder valse voorwendselen een ticket hebben gekocht dus met Borgoe zijn gaan reizen en hun tickets niet betaald hebben waardoor Elegant travel nu in de shit is gekomen hun tickets alsnog komen betalen
  dan is het dit probleem snel uit de wereld…toch


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES