Politie Suriname levert verdachte uit aan Nederland

19

De Surinaamse politie heeft eind vorige maand een 36-jarige man uitgeleverd aan Nederland. Dit gebeurde op verzoek van justitie in Nederland, maakte de politie gisteren bekend. De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de drievoudige moord in Purmerland, kon na uitgebreid onderzoek aangehouden worden in Suriname.

Op een parkeerplaats aan het Burgtpad in Purmerland werden op dinsdagavond 20 december de 42-jarige Arjan Kools en de 40-jarige Maurice Bouhuijs dood aangetroffen naast hun auto’s. Ze bleken te zijn doodgeschoten. Vier weken later, op 19 januari, werd het levenloze lichaam van de 34-jarige Mohamed Benbouker in het Noord-Hollands Kanaal in Landsmeer aangetroffen. Ook hij bleek door een vuurwapen om het leven gebracht.

De verdachte zit momenteel vast en in alle beperkingen en wordt vrijdag 7 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Naast deze verdachte zitten nog drie andere personen vast.

19 REACTIES

 1. Oei, volgende keer beter uitkijken waar je naartoe vlucht. Terecht uitgeleverd aan Nederland.
  Er lopen er nog meer rond in Suriname die moeten worden uitgeleverd, denk ik.
  De eigenaren van de grote bedrijven die waarschijnlijk hun geld niet op een eerlijke wijze hebben verdient.


  Maak melding

 2. Dat is een goede zaak Suriname moet af van misdadigers die een veilig heenkomen zoeken.

  Aan de Surinaamse justitie vraag ik dan ook om ook binnen de eigen gelederen te kijken en een aantal hooggeplaatste ook uit te leveren.

  Bouterse is daar een van.


  Maak melding

 3. Dit is 1 van de redenen geweest waarom bouta de grootste crimineel van Suriname Amnestie nodig had geacht voor hemzelf!!
  Hij was bang dat hij zonder Amnestie van land zou moeten verruilen!!

  De zogenaamde ‘goeie’ man met Amnestie?
  Waar kom je zoiets in de wereld tegen?
  Ja ,ja natuurlijk in Suriname alleen,waar Amnestie voor de criminelen van Suriname een goede zaak betekent!!


  Maak melding

 4. ik snap dat vele die hier reageren zelf de lager regionen van de school hebben afgemaakt. dus bepaalde schalkels ontbreken. als je niet eens weet dat staatsburger van een land niet worden uitgeleverd aan een ander land. dat de man in kwestie van dit bericht wel is uitgeleverd komt omdat de man over de nederlandse nationaliteit beschikt. als je iets niet laat je informeren en goed ook.


  Maak melding

 5. alleen

  ik snap dat vele die hier reageren zelf de lager regionen van de school NIET hebben afgemaakt. dus bepaalde schakels ontbreken. als je niet eens weet dat staatsburger van een land niet worden uitgeleverd aan een ander land. dat de man in kwestie van dit bericht wel is uitgeleverd, komt omdat de man over de nederlandse nationaliteit beschikt. als je iets niet weet laat je goed informeren.

  Beoordeel


  Maak melding

 6. @Alleen

  JE mag een staatsburger zijn van welk land dan ook ter wereld, als je een misdaad heb begaan in een ander land waar jij een criminele strafblad op je kop heb staan ,kan /mag die land dan om jouw uitlevering vragen . Het land waar de misdadiger een staatsburger van is, kan voorwaarden stellen en dan deze crimineel uitleveren!
  De voorwaarden kunnen bv zijn de misdadiger straffen maar de doodstraf besparen!
  Bovendien staan zowel bouta als zijn zoon op de internationale opsporings lijst van de Interpol!!
  Niemand zal vreemd kijken wanneer om hun uitlevering gevraagd zal worden , het zij 2 gezochte mannen in de wereld.
  Jij bent dom je baasje is Slim,Hij heeft Amnestie omdat hij weet dat het zijn enige kans is om vrij door het leven te gaan,
  Eerlijke en onschuldige staatsburgers hebben toch geen Amnestie nodig?
  Je bent echt heel Dom,dom ,dom…..


  Maak melding

 7. Politie Suriname levert verdachte uit aan Nederland.

  De volgende is DDB die door de politie aan Nederland wordt uitgeleverd om 11 jaar voor drugsveroordeling door de rechtbank in Nederland in de gevangenis van Scheveningen mag gaan zitten.


  Maak melding

 8. Waarom steeds de baas zijn naam noemen.hij had het lefte doen waar wij allemaal over droomden.de man is een held een vrijheids strijder die van zijn volk houd.


  Maak melding

 9. DDB zal zijn straf nooit ontlopen, onthoudt dat goed allemaal.
  Zijn politieke onschendbaarheid houdt op zodra hij eindelijk uit zijn ivoren torentje word getrapt.
  En als ik het allemaal zo bekijk hier in SU zal dat niet al te lang meer gaan duren, dat hoop ik en daar bid ik voor zodat SU bevrijd zal zijn van dit rotte paarse ellende kabinet!
  Ik hoop dat hij snel zal worden opgepakt, bv door Amerika, die hebben niets met zijn eigen wetten hier in SU te maken, hij staat internationaal geregistreerd als most wanted, dus Amerika, kom die kaalplukkende ellendeling maar arresteren.


  Maak melding

 10. Willen we echt Venetiaan(meneer) terug misschien kunnen we nog meer schaten van ons land in de verkoop doen tegen 5procent.met deBAAS word niet gespeeld


  Maak melding

 11. Hij word niet uitgeleverd aub,wat nederland heeft is zo belachelijk weinig dat als iedereen die daar over praat het eerst leest zich toch afvragen of het geen uitspraak is die je van een recht staat niet mag verwachten.nou meneer van de 15 blijft er een staan maar we geven u daar .12 jaar voor voor vergelijking wat kreeg de modenaar van gert jan hein aub vvrieden doet hij het zo slecht de bomen zijn geplant jullie sapege fruit is onderweg .jullie groeien hebben vertrouwen van groote naties mexico venuzwela jullie tijd is daar zie dat nou .Hier hebben we te kort aan voedselbanken .WE hebben uitstraling nodig dat hebben we nu .


  Maak melding

 12. Het is duidelijk dat de DDB aanhangers hun centen weer hebben ontvangen, ze kunnen weer hun gal spuwen op dit forum!
  Werkelijk te gek voor woorden hoor, DDB is en blijft een moordenaar die moet worden uitgeleverd zodat hij zijn straf niet zal ontlopen.
  En voor de paarse aanhangers, blijf maar hopen dat DDB niet wordt opgepakt, anders stort jullie wereld totaal in omdat jullie meester blijkt een grote leugenaar te zijn.
  Gewoon zielig hoe dom de ndp aanhangers zich laten houden, mooie praatjes helpen niet je brood te verdienen in ons mooie SU.


  Maak melding

 13. Als er geen uitleverings verdrag is zou Suriname mensen met een Surinaamse achtergrond/paspoort niet uit moeten leveren,als het een blanke zou zijn is het terecht dat ze hem een enkeltje NL hebben gegeven.

  Die heeft dan in zn eigen land een misdrijf gepleegd en moet daar dan ook de bak in.


  Maak melding

 14. @ Kamper,

  Als je een echte kamper bent dan ben je ook een allochtoon want de echte woonwagen bewoners zijn mensen uit Roemenie en dat soort landen, de kampers in NL met blond haar, blauwe ogen, grote bek zijn alleen wannabee’s.


  Maak melding

 15. Er wordt wel steeds geroepen dat Bouterse nog zoveel jaren moet zitten ivm drugs dingens maar je hoort nooit iets over waar die drugs gebleven is en wie het heeft ontvangen of niet??

  Ik was er niet bij maar als je zoveel hoort dan zou je toch eigenlijk veel meer moeten horen ipv alleen een naam en hoeveel jaren straf, met wie die dat deed want het lijk me sterk dat als je in Su zit en opeens zeg weet je wat ik maak een pakketje ga naar Surpost doe hem op de post naar NL, en iemand zal hem wel ontvangen en wat er met diegene is gebeurd en met de drugs.


  Maak melding

 16. Uitlevering van Bouterse aan Amerika, Nederland of whatever. Dit vind ik erg grappig, want Bouterse zal zijn berechting noch zijn amnestie niet meer meemaken? Daarom snap ik niet dat men zich daarmee nog druk over maakt.
  Er zijn belangrijker zaken om af te handelen in Suriname om zich nu alvast pre-postuum over amnestie uit te laten van een persoon. Dat kan later ook wel nadat de doodgraver zijn lijk diep heeft begraven en de laatste zode erboven heeft aangestampt. Help mij liever de Surinaamse weeskinderen een behoorlijk tehuis te geven, een plek waar zij zich thuis kunnen voelen.
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.