zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRonnie Brunswijk weer aangeklaagd voor mishandeling

Ronnie Brunswijk weer aangeklaagd voor mishandeling

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 dec – Ex-rebel en parlementariër Ronnie Brunswijk heeft de zoveelste aanklacht wegens mishandeling aan zijn broek. Winkelier Guo Qi Hua van het plaatsje Atjoni, in Sipaliwini, zegt geslagen te zijn. Dit gebeurde bij Brunswijk thuis, toen de man om vereffening vroeg van een oude rekening. De politie bevestigt de aanklacht.

Volgens Brunswijk gaat het om een drugsverslaafde die stennis kwam maken. De politie werd gebeld en de man is toen afgevoerd. Brunswijk ontkent tegenover de Times of Suriname zowel de rekening als de mishandeling. De man is alleen maar ‘geduwd’ van zijn erf. Volgens Guo Qi Hua is hij in het gezicht geslagen en hield hij ook nog een gescheurd T-shirt over aan de ontmoeting. De winkelier zegt de politicus ruim een jaar terug krediet te hebben verschaft.

Omdat hij het wachten op vereffening beu was, besloot de man Brunswijk op te zoeken. Het bezoek eindigde dus bij op het politiebureau. Van de politie kreeg Guo Qi Hua een verklaring voor het ziekenhuis, waar hij is behandeld. Brunswijk liet eerder van zich spreken tijdens onder meer gewelddadige voetbalincidenten. In 2008 kreeg een werknemer van waterbedrijf SWM klappen te incasseren. De aanleiding: een aanmaning wegens onbetaalde rekeningen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

78 REACTIES
 1. Top 3 van de top “lijders”:
  1) Bouterse: moordenaar, crimineel, veroordeelde drugsdealer.
  2) Brunswijk:crimineel, veroordeelde drugsdealer, veroordeeld voor diverse geweldsdelicten.
  3) Somohardjo: oplichter, verkrachter, strafbare feiten begaan in NED, zoals oplichting (st Makmur), valsheid in geschrifte.

  En deze idioten zijn aan de macht gekozen door het volk…
  nr 1 en 2 kunnen zich niet vrij (helemal) bewegen in het buitenland..
  Wie is nou de grootste idioot ??


  Maak melding
 2. In dit land verveel je je nooit.Er is altijd wat met de baala’s dan met de omoe’s.Jammer dat het even duurt voor het tot een uitbarsting komt.Omdat de chinezen nog niet sterk genoeg zijn en laten ze zich af en toe nog in de hoek drukken.Maar de belangen beginnen naar elkaar toe te kruipen….en de kruik gaat te water…zo als altijd.

  Cobie.


  Maak melding
 3. daar heb je de man lonny en co die amnesty kreeg van pa vene en nederland .deze waardeloze marron en zijn bende zijn to op heden bezig ellende te veroorzaken in dat land .ik kan in hemelsnaam niet begrijpen hoe venetiaan het in zijn hoofd heeft gehaald om deze moordenaar die verkrachter en moordenaar amnesty heeft gegeven terwijl er zoveel mensen zijn vermoord .mijn neef was ook het slachtoffer van deze bende .
  men heeft het steeds over 8 december moorden alsof de andere slachtoffers er niet bij horen .ik heb het eerder gezegd …is het omdat het juristen ,journalisten,vakbond leden waren en daarom meer aandacht krijgen!!!.er zijn heel veel mensen die een prijs hebben betaalt .die amnesty die brunswijk heeft gekregen te samen met zijn maatjes zijn onterecht .
  brunswijk en co bezorgen tot op heden ellende .
  ik ben dan ook volkomen eens dat er geen amnesty gegeven kan worden aan brunswijk en niet aan de ander .gelijke monniken gelijke kappen .vene heeft voor tweedracht gezorgd en nu is deze vene met zijn front zelf een gevangene van zijn beleid .vergis je niet ,er is heel veel gebeurt van beide kanten .zowel brunswijk als de militairen hebben voor ellende gezorgd.meedogenloos van het afslachten van mensen en amnesty krijgen en nog in het parlement zitting nemen hoe kan dat .niet verwonderlijk dat je dit krijgt.vene heeft al deze handelingen gepleegd om te mogen regeren
  hij moest brunswijk gedogen en zijn bende .desnoods had hij nog bouterse nog brunswijk een wt aangenomen om deze mensen uit te sluiten om deel te nemen in het parlement.nee koste wat kost vene moest regeren .de man die zogenaamd tien schone vingers heeft …heeft voor tweedracht gezorgd .


  Maak melding
 4. @Astrando

  kan je niet één keer iets verstandigs zeggen?Alles wat vreemdelingen in ons land doen,is dat de regering het wil.Zij kunnen weigeren om hun toe te laten.Als de chinees woeker prijzen vraagt,komt omdat de regering het zo wil.Basta.

  Cobie.


  Maak melding
 5. @Astrando, hoe langer jij en velen blijven reageren, hoe langer men leest dat jullie ONGESCHOOLD zijn.

  =Ik ben benieuwd of deze man daadwerkelijk nu de bak ingaat, omdat hij al voorwaardelijk had gekregen met de bedoeling, dat als hij het weer zou doen de gevangenis in zal gaan.

  =Ben dan bang voor opstand van zijn achterban als het zou gebeuren///


  Maak melding
 6. Volgens mij heeft Lonnie dit keer bij een assembleelid laten inbreken.Misschien onder leiding van oom Leo.Oom Leo even voor de verandering van de goudvelden Brownsberg gehaald.

  Cobie.


  Maak melding
 7. Ik ben blij dat ik ver van deze onberekenbare man zit, hij doet en doet, en zijn wil is wet, gaat tekeer, is erg vervelend, dreigt, en nog meer, maar neem 1 ding aan, hij komt een keer op een plek, op een moment, de verkeerde tegen, dan is alles voorbij, en de rest spreekt voor zich.


  Maak melding
 8. de mensen moeten vene vragen als lonnie de bak in gaat .vene heeft lonnie gemaakt voor wat hij nu is .lonnie is reeds jaren bezig mensen in elkaar te slaan .op voetbal velden noem maar op .een hele was lijst kan ik opsommen.
  ik verdedig bouterse nog brunwijk niet maar die brunswijk kan geen amnesty krijgen en zowel bouterse en brunswijk mochten niet in het parlement .vene wilde regeren en dacht niet verder na .vene dacht hoe bouterse een ak te zetten .meer is het niet ,klare taal zo dacht vene .mie o beer ing gie bouta .alle bereken is geen ontvangst .joe sa kwekie snekie kies aboma nu heeft vene abomas gekweekt .vene mik grong mandie .


  Maak melding
 9. Als je naar zijn profiel kijkt dan zie je dat deze man charisma uitstraalt en een veel hoger opleiding dan Obama heeft gehad. Deze man is zo geliefd in het land en hij is oprecht, hij nooit misbruik gemaakt van zijn macht.
  Hij is nooit in aanraking geweest met de politie en hij komt op voor zijn soortgenoten die onderdrukt worden.
  Zijn neus heeft veel gelijkenis met die ene inwoner te rotterdam een bekende verblijfplaats voor….


  Maak melding
 10. Niemand heeft lonnie gemaakt tot wat hij is dat is uit zichzelf gekomen. Lonnie/Ronnie is gewoon een kleine jongen met erge vorm van de bekende ADHD. De politiek heeft hem gebruikt en gebruikt hem nog steeds. Wat komt er van mijn geliefde Marowijne niets. Ook niet met een nieuwe regering. Niemand durft tegen Lonnie/Ronnie op te komen in het distrikt en daarom zullen ze zo blijven. Zeven jaar zitten we al goed in het macht centrum wat heeft hij, Lonnie/Ronnie bereikt niets.


  Maak melding
 11. Misselijke mensen zijn dit door types.
  Dit is niet de eerste keer dat Brunswijk aan geweldpleging heeft gedaan. Ik weet dat Brunswijk inderdaad deze chinees nog moet betalen, maar zegt dat hij de chinees niets verschuldigd is.

  Zo is het in Suriname, zo werkt alles in Suriname……als puntje bij paaltje komt, weten ze het niet!

  Brunswijk je bent een oplichten, een parasiet van de samenlevening.

  Toen Bouta jaren terug aan de macht was, liet Rachied Doekhie de stakende nickerianen mishandelen te Nickerie.

  Je mag en kan alles straffeloos in SUriname doen, het is een dictatuur geworden


  Maak melding
 12. Eey DADA wat is dit mang???

  pasew rot op, want jij bent ook maar een b-lander!

  ja maar ik krijg tog een PSA en dus recht van praten??

  Oke, wat wil je weten dan???

  Pres…waar was Dino ten tijde v/d goudroof op Kurasau?

  hij was bij mijn vriend Obiamang!

  Pres, waarom nog nodig die Lonnie???

  hij levert mij een binnenland wier stem 3 keer meer waard dan niekeerie!!

  Pres, waarom zijn de zwervers in het gevang en vertoeven de gevangen op JULLIE ZUUR verdiende villa’s??

  Sociaal programma pasew!!!

  Pres..da waarom is hij gevlucht???

  Wel pasew..die Belfort is vaak uitlandig, dus heeft Mw Belfort gedaan een oneenbare voorstel vandaar!!!

  Pres..da moet jij Ingrid in de gaten houden hoor 🙂

  jo vuile beest ju


  Maak melding
 13. het zit goed mis wat dat betreft en het begon d 1987 door het toenmalige nieuwe front regering had nps en vhp hun hebben toegelaten dat Soemita als minister werd beeedigd door de grondwet te schenden en daarna zijn er mensen om politiekemacht te behouden Brunswijk hand bovenhoofd gehouden er moet een refrendum komen om de grondwet te veranderen om voor de toekomst dit tegen te gaan er zitten mensen op bepaalde posititie die grondwet verbied en de kiesstelsel moet ook veranderd worden de kiesdrempel moet hoger anders krijgt je steeds een regering die afhankelijk van soorten als Brunswijk of Somohardjo


  Maak melding
 14. @ Astrando,
  Mi boi, laat mij even raden+ je bent een hol annex bos bewoner. Jammer genoeg wil je alleen op ander mans geld en arbeid teren.
  Ga werken om aan de koste te komen.
  Ik ben zelf geen Chinees, maar het zijn deze lieden die je lotgenoten financieren om naar goud te zoeken. Eerlijk is eerlijk, soms heb je goede ertussen lopen maar de meeste zijn waardeloze nietsnutten.
  Je bent niet verplicht bij de Chinees inkopen te doen. Ga naar lansie gron en doe daar je inkopen of bij Somo


  Maak melding
 15. gaat nog leuk worden als die miljoenenleningen aan China terugbetaald moeten worden.

  Zullen het wel weer moord en schietpartijen worden door die zwarte randdebielen.

  Als die gerdetineerden in de tuin van Belfort klaar zijn met het muurtje metselen, laat ze dan meteen beginnen om een Chinese Muur om heel Suriname heen te bouwen.

  Suriname heet dan voortaan CHINAME en de bewoners binnen die muur zijn SURINEZEN.

  Geef ze kralen, spiegeltjes en schelpen als ruil-en betaalmiddel. Dan zijn ze weer op hun eigen niveau. BACK 2 THE BASIC.

  Goed voor het toerisme ook, reizen naar Chiname om in een reservaat naar negers met spleetogen te kijken.


  Maak melding
 16. Deze zelfde Ronnie Brunswijk was door de oppositie gewogen en NIET licht bevonden ,hij voldeed immers perfect aan de gestelde eisen van de ex-president ,en wel zodanig dat er een ‘Amnestiewet’ speciaal voor hem in het leven was geroepen in 2003 zodat hij kon deelnemen als volwaardig parlementslid.
  En dan zijn het nu deze zelfde mensen die erover klagen, dat “hun” wet is aangepast.Stelletje hypocrieten !


  Maak melding
 17. Gaat Brunsie nu de bak in? denk van niet, want deze gasten zoals hij en bouterse en somo staan boven de wet, en kunnen zich van alles permiteren, maar als gewone burger zit je allang opgesloten, en dat is nou klasse justitie, meten met twee maten, en ook omdat corruptie een hoge plaats inneemt in dit corrupte land.


  Maak melding
 18. Brunsie hoeft zich geen zorgen te maken, want hij is parlementariër. Misschien denkt hij dat ook dit misdadig gedrag onder de amnestiewet valt. En anders, hij is parlementariër dus kan hij denken ‘ik ben onschendbaar’! Dit lijkt allemaal kolder, maar met deze volksvertegenwoordiger weet je het nooit!

  Op de vraag van een journalist: wat is uw visie (het ging toen over de amnestiewet), had hij toch geantwoord met: ANJOEMARA.


  Maak melding
 19. Wacht maar, als die Chinezen hun ogen helemaal open gaan…..? Ze zijn wraakzuchtig en wreed. Maar harde werkers en spaarzaam.
  Wie had ooit gedacht dat een Surinaamse regering van een Chinese regering geld zou lenen ? Wij zijn geworden tot een bedelaarsvolk. Waren we eigenlijk allang. De Nederlanders worden nu uitbuiters genoemd die nog steeds denken dat zij zich slaven kunnen permitteren…?????Geld is geld, wij worden nu gemaakt tot slaaf van de Chinezen. En ik weet niet wie beter is. de Chinezen of de Nederlanders.
  En dat Assemblee lid dat steeds met zijn armen zwaait en “duuwt”, die zal eens moeten buigen voor de chinezen. Dat zal niet leuk zijn.
  Wij willen allemaal VRIJE mensen zijn, onafhankelijk, en dat kan alleen door hard werken en niet afpakken.


  Maak melding
 20. het probleem is de kiesstelsel die moet veranderen worden want vandaag zitten zij met bouta en morgen met vene in een regering dus een pot nat coalitie en oppositie hebben ons dit erfenis achtergelaten want Santhoki springt hoog en laag dat het nu niet goed is maar als hij morgen regeermacht kan dmv BRUNsie en SOmo doet hij het


  Maak melding
 21. Weer een gek anti chinees (zie boven).Haha weer die zielepoten blijven klagen over die chinezen blablabla, kunnen deze mensen niet bij de topic houden zucht.

  Lonnie is te gewelddadig om zich in een pak te bevinden, een boxer short in een box ring past beter bij meneer Lonnie.

  Chinezen, brazilianen, Guyanezen, Afrikanen, Javanen, Hindoes, Creolen, Indianen…..Suriname is een mooie multi culturele land!! Stop Discriminatie!!


  Maak melding
 22. @Maisa

  de chinezen hebben van hun land een groot fabriek gemaakt.Om voldoende energie te hebben,hebben ze ook de DE DRIE KLOVEN DAM als laatst gebouwd.De landbouw gronden die daardoor verloren zijn gegaan,hebben ze aangekocht in Afrika.Op deze goede gronden verbouwen zij de gewassen voor het thuisland.
  Voor import uit China doet de USA moeilijk.Maar als de dingen in Sur.gemaakt gaan worden,heeft de grote Amerika geen moeite om het te importeren.China kan haast niet wachten tot het zijn producten in Sur. kan verpakken.Op dit ogenblik krijgen Chinezen premie als ze naar Sur.willen gaan.
  Elke politicus die naar China gaat,komt met een koffer met geld.Letterlijk.Als betaling om mee te werken om de chinezen binnen te laten.Andere landen in Z.Amerika zijn niet zo soepel met toelating.
  Z.g. bouwen ze een ziekenhuis voor Sur.Maar in werkelijkheid is het voor de chinezen in Sur.bedoeld.Er komen daar alleen chinezen te werken daar met chineze instrumenten.Hahaha.

  Cobie.


  Maak melding
 23. @Maisa

  maar je hebt gelijk.De Suri’s gaan in hun eigen land behandelt worden zo als de chinezen de Oeigoeren behandelen.Niet zo lang gelden waren ze in het nieuws.

  Cobie.


  Maak melding
 24. @patrong, Venetiaan heeft helemaal niets misdaan. De achterban had toen geëist dat Brunswijck erbij moest horen.
  =Men heeft ook goed erover nagedacht om een burgeroorlog te voorkomen.

  =Persoonlijk vind ik het ook niet slecht dat iemand een volk vertegenwoordigd, maar ben wel tegen als men gaat denken dat het alleen om de achterban en niet in zijn geheel.

  =Ik heb het al eerder geschreven:: in de toekomst moet men voldoen aan keiharde regels om in de politiek te komen anders is het, en blijft het een puinhoop. Dit zal ook niet ten goede van het volk komen.


  Maak melding
 25. Het is nergens ter wereld zo dat 3 vooraanstaande leiders van grote politieke partijen een strafblad hebben van hier tot Tokyo. Bouterse, Brunswijk en Somohardjo zijn met z´n allen politieke leiders die een misdrijf hebben begaan en waarvoor ze veroordeeld of verdacht zijn. Wat voor land is Suriname eigenlijk? Is ons land het enige land ter wereld waar misdaad beloont wordt met een politieke carriere? Hoe moet ik dit verkopen aan de beschaafde wereld? Zijn dit de mensen aan wie het Surinaamse volk haar toekomst in handen heeft gesteld? Wie zal het zeggen…


  Maak melding
 26. Woensdag 5 december 2012 om 16:52 uur, door Plato

  Nou het is geen land.
  Het is bedacht door Engeland, Nederland en Frankrijk.
  Ze hebben van overal mensen gehaald om dat stuk oerwoud te ontginnen.
  Zelfs blanken hebben ze omgepraat om naar dat stukje grond te gaan.

  Alles is mislukt.


  Maak melding
 27. @Jacobus, Topic is simple: een chinees krijgt een pak slaag van mister Lonnie ivm geld zaken, niemand is geinteresseerd in die lange anti-chinese propaganda van u. 🙂


  Maak melding
 28. =Zie waarom het niet goed gaat in Suriname met deze regering::een stukje tekst:::: DE SCHUILPLAATST

  Man in Suriname gepakt na moorden Purmerland
  ZAANSTAD –

  Er is een nieuwe verdachte aangehouden in de zaak van de drievoudige moord in Purmerland eind vorig jaar. De 36-jarige man werd eind november opgepakt in Suriname, zo maakte de politie woensdag bekend. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


  Maak melding
 29. Wat is het moreel gehalte van een samenleving als lieden als Brunswijk ongestraft door het leven gaan? Persoonlijk denk ik dat Suriname een land is geworden waar het recht van de sterkste overheerst of het recht van diegene met de grootste mond. Het volk is de weg kwijt! Wie spiegelt zich aan leiders als Bouterse, Somohardjo en Brunswijk? I

  Gelukkig heeft Suriname wel een tijd gekent (30 – 40 jaar geleden) waar je geen minister of parlementslid of zelfs minister- president kon worden als je slechts een verkeersboete op zak had. De tijden zijn veranderd en niet ten goede!


  Maak melding
 30. Aah.. slechte zaak…..gelukkig heeft die arme man het nog.kunnen navertellen.
  Bij idool van de ndp zou dat anders zijn afgelopen
  En al zijn volgelingen zouden toekijken en geen helpende hand bieden.


  Maak melding
 31. Aah.. slechte zaak…..gelukkig heeft die arme man het nog kunnen navertellen.

  Bij idool van de ndp zou dat anders zijn afgelopen
  En al zijn volgelingen zouden toekijken en geen helpende hand bieden.


  Maak melding
 32. @ Plato
  “Wat is het moreel gehalte van een samenleving als lieden als Brunswijk ongestraft door het leven gaan?”

  Goeie vraag, en het juiste antwoord daarop is: zeer laag tot niet aanwezig.
  Daarom is het verstandig om bewapend te zijn in Suriname. Je weet immers nooit wanneer je het nodig zal hebben om je te verdedigen tegen gewelddadige criminele beesten zoals Ronnie Brunswijk. Op de politie kan ook niet gerekend worden want die komen vaak te laat.
  Ik hoop echt dat er een dag komt waarop criminele beesten zoals Brunswijk hun verdiende loon zullen krijgen.
  Het zou geweldig zijn als hij op een dagje de verkeerde persoon lastig valt, iemand die niet afwacht totdat de waardeloze surinaamse overheid voor gerechtigheid zal zorgen (iets wat toch nooit zal gebeuren, zie de decembermoorden proces) maar die besluit om het recht in eigen handen te nemen door zelf af te rekenen met het crimineel gespuis. Zo een persoon zou ik beschouwen als een held.


  Maak melding
 33. Ja dit is de zoveelste keer die boef die zichzelf heeft verrijkt van diefstal van zware machines van verschillende mensen die in de houtconsessie zaten. Denk aan dat benadelen die van leidingen en omgeving waren. De meesten van hun hebben de machines als sloop terrug gekregen. Het was de periode van nieuwe Front op te treden deze grote bedriegende boef, maar nee deze man werd als een zeer gewaardeerde ere gast parlementarier naar binnen gehaald waardoor hij nog steeds zijn gedreven macht uitoefent zonder enig waarde te leveren in de dna (stoelverwarming). Elk Surinamer die loert naar de vetpot.


  Maak melding
 34. Aah Bij idool van de ndp zou dat anders zijn afgelopen En al zijn volgelingen zouden toekijken en geen helpende hand bieden.

  Guo Qi Hua.. count your blessings. It is wilwild west in su.


  Maak melding
 35. @sanjay
  Deze beelden zijn duidelijk een bewijs dat de BANANEN REPUBLIEK SURINAME een WILD-WEST is. 😳 😳
  Een Free for all!!!DE WET VAN DE STERKSTE!
  Wat een onbeschaafd land is dat toch op zijn tijd!
  ZELF DE SCHEIDSRECHTER DENKT AAN ZIJN GEZONDHEID EN DURFT GEEN POOT UIT TE STEKEN!Hoe moet het verder??? 😀
  Clarence Seedorf,blijf maar lekker in Brazilië!!


  Maak melding
 36. Wie heb je alweer KEslagen Brunsie?!!!

  @Astrando

  Ja ,wij zijn het kinderfeest aan het vieren samen met Sinterklaas en pieterbaas,
  en kijk bij jouw partij zijn enkelen doorgedraaid en delen Meppen uit!
  Misschien gebeurd het sinterklaas vieren bij de ndp troep voortaan zo…Meppen uitdelen!!!!

  Whahahaaaaaaa…..


  Maak melding
 37. ik ben boos ..mie atie en brong no no .deze blauwkop deze plyer kan je niet op andere gedachten brengen .het zit deze luie marrons in het bloed om mensen hun dingen af te pakken ….de gehele bende heeft amnesty gehad.zie wat voor ellende deze blauwkops veroorzaken .

  deze mannen willen voet ballen maar kunnen niet voetballen en gaan ze mensen te lijf als je niet uit hun woorden kunnen komen….nu gaat deze blauwkop deze plyer spullen bestellen betaalt niet …en als die man zijn geld wil hebben sla je hem met een paar lijfwachten in elkaar ….is deze plyer een parlementarier waardig vraag ik mij af .

  respect moet je verdienen …respect krijg je niet zomaar .vene heeft deze man gemaakt voor wat hij nu is
  aan vene hebben wij te danken dat deze lelekoe deze blauwkop deze pryer een schande is voor de natie .ik heb geen enkele respect voor deze bos aap .
  ik wil brunswijk een ding zeggen en ik hoop dat deze pler het in zijn bekrompen kop prent …joe e poer na agoe uit na boesie ….maar joe no e poeroe na boesie voe na agoe .dat is wat ik deze achterlijke plyer bos varken mee wil geven .

  ja ik ben kwaad ,overal waar deze ellendeling komt veroorzaakt die bos varken voor problemen .deze achterlijke marron is geen voorbeeld voor de marrons.
  vene heeft zijn eigen graf gegraven door deze bos varken amnesty te verlenen…deze plyer is niet overal welkom hoor voor wie het niet weet … onverwacht domburg is deze plyer niet welkom .deze ka zak heeft heel veel op zijn kerfstok …hij moet uitkijken als hij zo door gaat …hij komt nog de verkeerde tegen .

  ding bigie sma takie …kes kesi e mik ing piking te a poring .loekoe boeng lonnie ding mang au zakka joe .
  het gaat uit eigen gelederen komen .deze man heeft veel heel veel gedaan tijdens de binnenlandse oorlog .
  die bende van deze plyer hebben behoorlijk huis gehouden en dat maakt mensen kwaad dat deze bos aap amnesty heeft gekregen .deze blauwkop verbeeld zich dat hij iedereen naan kan .die man heeft bijna tien vrouwen en heeft huizen overal ,met kinderen die ook nog crimineel zijn ..zo de vader zo de kinderen .a no torie mie e gie ..twee van die vrouwen van deze plyer gingen zelfs op de vuist aan de saramacca straat …men zei dat het om hekserij obia ging sos o kaka .lonnie ga weer in je bos met al je 10 vrouwen haal die ene vrouw weg die aan de ringweg woont .deze libas kunnen zich niet aan passen in een multiculturele gemeenschap .ga tussen je marrons wonen en leef je daar uit.ding mang e moors a foto wie pero niet geloofd hoeft niet maar met dit soort figuren die vene heeft toegelaten tot het parlement heeft hij veel uit te leggen hoe hij deze blauw koppen amnesty heeft kunnen geven .


  Maak melding
 38. @Pero,..maar je vind het niet raar dat Bouterse hem tot coalitie partner heeft gemaakt.
  Zeg Brunswijk en Somo dankie,..dat Bouterse president geworden is ..mi boy.

  By the way vene heeft het goed gedaan hem amnestie te verlenen, anders waren we net zo ver als Columbia verwikkeld in een binnenlandse oorlog.
  Onnodige bloedverlies van burgers heeft Venetiaan gestopt.
  Vene had het verdomd zwaar!!!
  1. Binnenlandse oorlog
  2. Een bankroet Suriname (leeg schatkist)
  3. Het leger
  4. Dictatuur
  4. Inflatie
  5. Torenhoge schulden
  6. Partijgenoten (Gilds) die hem in verlegenheid hebben gebracht

  Venetiaan heeft alles gedaan in zijn vermogen om alles weer recht te strijken, maar niet zonder slag of stoot.


  Maak melding
 39. Ik heb kennissen die de ouders van Clarence Seedorf goed kennen.
  Ik zal hen de beelden sturen en vragen dit aan Clarence Seedorf te laten zien.
  BEN ERG BENIEUWD WAT CLARENCE ER VAN VINDT!

  Jeeeeeeezzzzzussssss Chrrrrrrrrriiiiiiiiztuzzzz!!
  HOE KAN DAT?HOE IS DAT MOGELIJK????
  EN DAN MAAR LULLEN DAT SURINAME EEN VEILIG LAND IS.
  ZELF OP HET VOETBALVELD NOG NIET EENS!


  Maak melding
 40. Dit zijn nu onze role models “Somo, Baas en Bravo” naar deze personen moet onze jeugd naar opkijken. Hebben wij als volk niet door dat we tekijk worden gezet voor de hele wereld? Sorry maar we zijn als volk heel erg diep gezonken en het zal generaties duren voor we hieruit komen. Ik hoop dat ik dit nog meemaak.


  Maak melding
 41. Ik heb het een of twee dagen geleden gezegd dat,
  de EU en ACP parlementariërs die zo lyrisch over Suriname waren nu maar onverwachts terug moeten komen!
  En ze zullen zich afvragen of ze in hetzelfde Suriname van een week geleden terecht zijn gekomen.:oops: 😳
  SCHANDALIG!!!


  Maak melding
 42. Da, wie doet mij wat dang ???? ha ha ha ha…….Brunsie denkt: ik sta toch boven de wet………denkt ik ben heer én meester in Surimaribo.

  Waarde én normen mensen. Is ver te zoeken in Suriname.En , dat is één van de voornaamste reden waarom de Suri-neds absoluut niet denken ( geen haar op hun hoofd) om terug te gaan naar die onbeschofte land !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 43. @ surinam patriot
  Brunswijk is net als Bouta een drugsdealer, moordenaar en gewelddadige crimineel. Er is heel weinig verschil tussen die twee. Zulke zware criminelen verdienen NOOIT amnestie want dat werkt straffeloosheid in de hand.
  Pero is gelet op zijn comments hoogstwaarschijnlijk een NDP schoothondje maar hij heeft gelijk door te stellen dat Brunsje geen amnestie had moeten krijgen.
  Vene had NOOIT moeten samenwerken met zo’n crimineel figuur, immers wie met pek omgaat wordt ermee besmet. In mijn optiek heeft Vene z’n eigen reputatie besmeurd door politiek samen te werken met criminelen zoals Brunswijk en Somohardjo.
  Brunswijk en z’n criminele Jungle Commando trawanten hadden jaren terug opgepakt, berecht en gestraft moeten worden voor hun vele misdaden, net als Bouta en zijn trawanten.
  Ik heb het sterk vermoeden dat het feit dat Brunsje ongestraft is weggekomen met zijn misdaden voor veel djoeka criminelen de inspiratie is geweest om zich op het criminele pad te begeven, ze hebben immers gezien hoe hun leider en rolmodel de dans is ontsprongen en goed voorbeeld (of in dit geval slecht voorbeeld) doet volgen.
  Als men jaren terug Brunswijk flink had gestraft voor zijn vele misdaden dan hadden velen zich bedacht voordat ze het criminele pad opgingen want ze zouden dan zien dat misdaad niet loont.


  Maak melding
 44. @Ray2,…je hebt gelijk dat Brunswijk gestraft moet worden, maar wat zou jij doen in Venetiaan situatie.
  Suriname moest vooruit, maar dat kon alleen als er vrede werd gesloten.
  Toen er vrede werd gesloten,..dan pas kon Venetiaan beginnen met de wederopbouw van Suriname.
  Deze vuile oorlog heeft Suriname miljoenen dollars gekost.
  Ik sta nog steeds achter het besluit van Venetiaan.


  Maak melding
 45. Forummers, Odi odi.

  @pasew, Fawaka mang.
  Dat was weer een mooi interview met DADA!!!
  Soso lafu.

  @MEDUSA: Vandaag ben je weer op dreef.
  Geef ze van langs hoor!!!

  Maar lees wat onze (pero) de CASAVETELER heeft geschreven.

  Woensdag 5 december 2012 om 20:47 uur, door pero
  ik ben boos ..mie atie en brong no no .deze blauwkop deze plyer kan je niet op andere gedachten brengen .het zit deze luie marrons in het bloed om mensen hun dingen af te pakken ….de gehele bende heeft amnesty gehad.zie wat voor ellende deze blauwkops veroorzaken .

  (pero & patrong): Vragen jullie aan BELFORT & DADA, om Lonnie te laten opsluiten.

  Dus anno 2012 ding mang nanga (monie) é borgu eté na Umo Snesi.


  Maak melding
 46. Sommige figuren kunnen gewoon niet anders, ze staan altijd negatief in de spotlight. Pas wanneer Brunsie, Somo en Bouta voor de verandering iets geciviliseerd, oprecht en of zinvol gedaan hebben is het nieuws, anders niet.


  Maak melding
 47. DEZE SCHANDALIGE VOETBALBEELDEN MOETEN DE WERELD ROND VERZONDEN WORDEN!
  Ik hoop dat de FIFA dit ook onder ogen krijgt!
  Misschien is het zwaar gegijzelde Surinaams voetbal dan wel te redden!HUUUUULLLLUUUPPPP! 😳 😳 😳


  Maak melding
 48. ‘LONNIE te GROOT voor SERVET en ook te GROOT voor een Chinese LAKEN’ in het BINNENLAND.

  Geld lenen kost Geld.

  Maar bij ‘LONNIE’ is borgoe bij Umoe Snesi in het Bos,
  kost Umoe Snesi een pak rammel.
  ……………………………………………….

  ik zal begrip hebben als deze aap te grazen wordt genomen .
  Misschien door (pero) from BOXEL.


  Maak melding
 49. Waarom zou parlementariër Ronny zich druk maken over het feit dat hij geweld gebruikt tegen medeburgers? Waarschijnlijk denkt hij een beroep te kunnen doen op de amnestiewet. En als dat niet voor hem werkt hoopt hij misschien op ‘onschendbaarheid’ als lid van de huidige machthebbers in SU.
  Van dit soort parlementariërs is dit soort kolder wel te verwachten. Ik breng in herinnering zijn antwoord op de vraag: wat is uw visie (m.b.t. de Amnesty wet)? Waarop hij antwoordde: ANJOEMARA.
  En uiteraard kan hij terugvallen op de wederdiensten die zijn afgesproken tijdens zijn steun bij de verkiezing van de president.
  In welke staat zijn wij beland? Dit heeft in elk geval weinig van een democratie!


  Maak melding
 50. deze dwaas kun je heel makkelijk tegenkomen in suriname; hij rijdt in een marine kleurig voertuig van een amerikaanse merk!! en alle vrouwen willen met hem gezien worden….kijk uit voor hem, negeren lijkt het beste, voordat je rake klappen oploopt; ook al heb je niets gedaan. maar heb je toevallig een handgranaat ben je; dan weet je wat je wel ermee kunt doen…….als hij goud roof vind ik niet erg, als hij houtkapt vind ik ook niet erg, maar hij moet niet mensen zomaar gaan slaan, want dan heeft hij een probleem met mij….


  Maak melding
 51. He Brunswijk gast,
  Je noemt jezelf politicus je gedraagt je als een verwend kind van 10.
  Je bent gewoon een schande voor de Surinaamse bevolking.
  Doe me een lol en treed terug als politicus ga lekker in de jungle koken op een hout vuurtje.
  Maar zet Suriname en zijn inwoners niet te schande!! “Eikel”.


  Maak melding
 52. @ booster

  NDP stond al jaren bekend om geweld.

  Bent u het allemaal vergeten?

  Jaren terug was Rachied Doekhie de DC van Nickerie.

  Doekhie heeft toen de actievoeren landbouwers toen door de Militaire politie laten mishandelen.

  En bij wie ga je dan klaagen?


  Maak melding
 53. Afwachten wanneer het volk in opstand komt.
  In 1970 kon je nog naar Nederland gaan.
  Dat is nu onmogelijk.
  Dus het wordt vechten.

  Een rassenstrijd.
  En zoals in de kolinialetijd.
  Stads stadsnegers ,Redi Musu, tegen Bosnegers.

  Want vergis je niet maar lees de geschiedenis er maar opna


  Maak melding
 54. @CalmeroM,
  Waar het omgaat is dat politici van welke partij dan ook zich als politici gedragen.
  Als wij de bevolking van Suriname dat aan politici laten weten middels dit forum hoeven wij ons niet te schamen voor laakbaar gedrag van Politici.


  Maak melding
 55. Brunswijk beantwoordt aan het ‘Lombrosso type’. Kijken we naar zijn uiterlijk dan typeert dat een misdadig uiterlijk. De man is gewoon niet te vertrouwen en straalt alleen maar agressie uit. Hoe kan de Marron zich met een dergelijke figuur identifeceren? Als ik een marron was zou ik me diep schamen voor zo iemand en uitdrukkelijk afstand nemen van zijn daden.


  Maak melding
 56. Ik vraag mij in alle oprechtheid af wanneer de psychologenpolietie bij Astrando, takkie , pero en c.s. langsgaan om hen te arresteren en te onderwerpen aan een langdurige test op zwakzinnigheid, want ze hebben lang genoeg hun waanzinnig gewauwel op wkn kunnen spuien.
  En wat Brunsie betreft je kan het oerwoud uit hem halen, maar het oerwoud niet uit hem.Hij is ook geen haar beter dan de rest binnen de ploeg van DDB en zijn 40 rovers…..


  Maak melding
 57. Calimaron Klunswijk is een schande voor Suriname. Hoe kan je als politicus inlaten met dergelijke praktijken. Als je iets koopt in de winkel moet je altijd afreken. Kluns blijft een oermens zonder hersenen. Afrekenen doet bij voorkeur met z’n vuisten of kogels. Omu Snensie heeft gelijk. Je opkomen voor je eigen belangen.

  Klunswijk, Somo en Bouta zijn 3 gamblers bij elkaar. Ze houden elkaar gegijzeld met hun mallote dealtjes.


  Maak melding
 58. Wat is de meerwaarde van deze spermakwak op aarde?
  Deze gespierde maar intelligentieloze wezen kan zijn lichaam levend ter beschikbaar stellen aan de wetenschap om nieuwe medicijnen uit te proberen. Gaat hij de geschiedenis in gaat the living experimental legend.


  Maak melding
 59. Ja ja, Suriname een mooi voorbeeld voor andere volkeren.
  Lekker schijnheilig doen naar buiten, maar als het puntje bij paaltje komt dan prevaleren de onderbuik gevoelens…

  Allemaal eilandjes; de surined kijkt neer op alles en iedereen en de bosland bewoner in het bijzonder, blakka uit de stad vreet bij iedereen maar is nergens welkom, andere groeppen leven in hun EIGEN wereldje en iedereen leeft met elkaar langs mekaar heen!

  Grootste ramp voor suriname zijn de (geïmporteerde) mensen..


  Maak melding
 60. @ surinam patriot
  Sorry hoor maar ik raak niet overtuigd van dat argument.
  Je kan geen echte vrede sluiten met iemand die een pistool tegen je hoofd gericht houdt, dat is geen vrede maar chantage. Dat is wat Vene volgens jou heeft gedaan, amnestie geven aan Brunsje omdat anders Brunsje door zou gaan met z’n vuile oorlog, ik noem dat een gechanteerde schijn-vrede. Vene had gewoon door moeten vechten en desnoods buitenlandse militaire hulp inschakelen om dat criminele J.C. tuig op te ruimen of voor het gerecht te slepen. Amnestie geven aan Brunsje heeft er in ieder geval niet toe geleid dat hij zich nu aan de wet houdt want die beest gaat gewoon door met zijn gewelddadige criminele handelingen.
  Verder hadden Vene & co. vele jaren terug een wet moeten maken waarin staat dat mensen die niet van onbesproken gedrag zijn en die een crimineel verleden niet benoemd mogen worden als president, vicepresident, minster of parlementarier. Als men dat had gedaan dan had Suriname nu geen crimineel als president en geen criminelen zoals Brunsje en Somo als parlementariers. Wat dat betreft zijn Vene en het NF behoorlijk nalatig geweest.


  Maak melding
 61. Gezien de reactie’s van sommige moet ik constateren dat zij hebben dezelfde moraal als R.Brunswijk.
  evil man,playing smart and not being clever. INIQUITY!!


  Maak melding
 62. brunsie is een echte oso tigrie,,

  hij durft nergens buiten sme te komen,wetende dat ,,interpol,,op hem wachtende is ..

  dus net zo-één grote laaafaaard als zijn evenknie moordenaar ddb.

  en dat zijn de lijders v/h land sme..

  wat een poep volk zijn wij toch..


  Maak melding
 63. beste surinaamers deze twee brunswijk en bouterse laat ze maar speelen in suriname ze graafen hun eigen graf het duurt niet zo lang meer dan is het over met ze


  Maak melding
 64. joe kang poeroe na agoe uit na boesie …maar joe no kang poroe na boesie uit na agoe . deze plyer ,marron blauwkop
  heeft snel carriere gemaakt als crimineel en door vene benoemd tot basja van de marrons die suriname onveilig maken als het gaat om criminaliteit met ernstige gevolgen voor de slacht offers.deze plyer krijgt amnesty voor zijn wandaden van moorden en verkrachtingen die deze marrons vanaf 86 hebben begaan.
  ze zitten zelfs in het parlement …het hoogste college van dat land .niemand minder dan front el vene heeft deze crimineel benoemd .a dee datie mie sidong da mie loekoe lonnie mie tak sang!!!!!!lonnie parlement lid .
  vene heeft het gehele parlement op de rand van de afgrond gebracht ….vene was macht dronken …koste wat kost moest hij president worden en daarom had hij lonnie in zijn regering genomen en gaf hij hem amnesty ze wilden een blok vormen tegen bouta ….in de hoop bouta te berechten ..het heeft niet het gewenste effect gehad dat hebben zij kunnen zien. en het is vooral el vene die met de gebakken peren zit .werkloos vier zetels lonnie die over loopt en zelfs tjekre tjekre somo die over loopt .zal je het vreemd vinden als bouta zegt vene joe boto boro …die strategie van vene was voor korte duur …terwijl bouta dong loer slag ….no vene no wang sik anoe amang vier jaroesoe nanga sjing .
  eigen schuld .vene heeft niet naar het volk gekeken terwijl die blauwkop delen van suriname voor eigen gewin op eiste en kreeg van vene …van waar die goud en hout concessie die deze plyer heeft gehad ….wat was zijn verdienste …was het omdat ze verkrachten en moorden ..tot de dag van heden is het velen een raadsel alleen die fronters en die redimusus hebben er begrip voor ,is dat niet vragen om problemen .ik heb totaal geen enkel brgrip voor deze crimineel waar olland ook een vinger in de pap heeft…vene had tegen lonnie kunnen zeggen dat hij lonnie en bouterse uit de politiek willen hebben ..dan had je toch laten zien dat je een ander politiek wilde gaan voeren waar er geen plaats is voor mensen die mensen rechten hebben geschonden ….maar nee vene had de drang voor macht wetende dat dit een staartje zou gaan krijgen .
  no grong mandi nanga el vene ..deze zelfde man waar el vene zoveel voor heeft gedaan …laat hem nu vallen als een bak steen .nu gunt vene zijn vijand de over wining niet maar wij hebben gesproken vene bouterse gaat regeren als ze het leuk vinden of niet …nu maakt bouterse gebruik van deze lonnie om samen te gaan regeren .vene krijgt koekje van eigen deeg .
  ik hoop dat suriname voort gaat met het proces van vooruitgang die is ingezet door paars .wat anderen ook willen zeggen ze vormen geen enkele bedreiging voor dit gekozen gezag …wij gaan door op deze weg .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding
 65. @Pero,..jij alleen kan niet voor Suriname vechten.Surinamers is van ons allen, Hindoestanen ,creolen, Javanen,marrons,chinezen etc.
  Suriname kan alleen vooruit gaan als alle Surinamers een eenheid vormen.
  Je doet je voor als een grote NDPer, maar dat ben je niet.
  De marrons werden jarenlang achter gesteld en voor dom gehouden. Nu komen ze op voor gerechtigheid en dat vind ik een zeer goede zaak. Ze hebben tijd nodig om te kunnen participeren.
  Venetiaan heeft hun een hand gereikt ook mee te doen.
  Dat is Suriname,..respect voor een andere cultuur, geloof en achtergrond!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES