‘Nederland te groot voor servet, te klein voor laken’

105

PARAMARIBO, 5 dec – “Nederland is te groot voor een servet en te klein voor een laken.” Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken ligt deze bevinding ten grondslag aan de veranderingen in het beleid naar Europa. Uit gesprekken met Europese diplomaten is geconcludeerd dat Suriname te lang op het verkeerde paard wedde. “Het is zaak een ambassade te hebben in Parijs.” Ook Duitsland wordt overwogen.

Mogelijk wordt er over niet al te lange tijd een diplomatieke post gevestigd. Voor de regering is er reden genoeg anders te richten. “In het diplomatieke verkeer vul je in op basis van het belang en de waarde van de relatie. Wanneer politiek Den Haag besluit de keuze van het Surinaamse volk, die is gebaseerd op democratie, niet te respecteren, verwacht u haast van mij om een ambassadeur te benoemen in Den Haag?”, zei Lackin in het parlement.

Een consulaat in Nederland moet voldoende zijn onder de omstandigheden. “We versterken het consulaat, omdat we de beste relaties willen met het Nederlandse volk en bedrijfsleven”, aldus Lackin. Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) kan niet begrijpen dat Suriname blijft zakken op internationale ranglijsten, ondanks al het diplomatieke werk. Het is nog immer slecht scoren wat betreft de aanpak van onder meer mensenhandel en corruptie.

105 REACTIES

 1. De hr Lackin gaat besluiten nemen over nederland op basis van “horen zeggen” van enkele lieden uit de europees-uni?Dat lijkt mij toch geen objectieve kijk op nederland.Puur uit eigenbelang:zo praat nederland ook over andere europa.Waarom Parijs?Brussel is toch de hoofstad van Europa?Wilt men zaken doen met Europa ?Dan hoort DEn Haag,Parijs,Bonn niet tot de meest geschikte plek in Europa. BRUSSEL is de poort van Europa.


  Maak melding

 2. Voor zwarten geldt waar ze wat kunnen krijgen daar zijn ze.Er is geen erecode dat als je iemand zijn zweet hebt gegeten probeer dat terug te betalen.Z.a.een politicus dat vroeger zij mie kies ding.Hij heeft nooit kuunen inzien dat niets in deze wereld gratis is.Suriname heeft Nederland nodig en de hele wereld.Het servetje is Winston en consorten.
  Wat de Fransen betreft die zijn van het ergste soort witten.


  Maak melding

 3. De Surinaamse Tarik Assis is weer bezig met zijn grote smoel, er kom niets verstandig uit deze paarse ezel zijn waffel.
  Retoriek en grootspraak is zijn hadelsmerk .
  Wat zijn tot nu toe de voordelen vgan al die miljoenen die worden uitgegeven aan ambassades in het Buitenland?


  Maak melding

 4. Minister Suriname is niet eens een servetje vergeleken met Nederland. Op het verkeerde paard wedden maar wel trots zijn op de subsidiegelden van de EU. Zou ik niet accepteren, twinningprogramma zou ik niet accepteren, hoe zo richten op andere landen.

  De rol die Nederland speelt in de Europese Unie is zo groot dat deze uitspraken alleen maar tot een verdere verslechtering van de samenwerking met andere EU landen zal leiden. Nederland is een van de grote Bruto betalers aan de EU. Nederland heeft samen met Duitsland de dikste vinger in de pap bij het oplossen van het probleem van de Grieken.Voor de handel ligt Nederland dichterbij de andere EU landen dan Su om maar te zwijgen over de productie en producten die Nederland wel heeft en Su niet.

  Nederland hoeft niet de wereld rond om leningen en andere vormen van hulp te vragen. Wordt het geen tijd dat Su haar Anti-Ned. verhaal opbergt en doet wat goed is voor Suriname. Namelijk samen met de EU inclusief Nederland het land tot ontwikkeling brengen.


  Maak melding

 5. Goede zaak”die consulaat zou ik wel goed vinden ten behoefte voor de ekte sus in nedland,”maar zou geen handels betrekking met nedland aangaan,”nedland heeft in politieke zin al duidelijk gemaakt ,en op een gedwongen manier “dat Su zich móet onderwerpen naar hun regels anders geen zamen werking,,”wat mij betreft ,geen handels betrekking met nedland ,want onderwerpen “dat zal niet gebeuren ,”.wij zijn onafhankelijk en dat moeten wij op alle gebieden zijn en ons standpunten duidelijk maken en wie het er niet mee eens is mag zijn mening geven “als wij ons standpunt maar blijven behouden.
  M.a.w.,,if jou dont like it ,”bite it


  Maak melding

 6. Barnie heeft het goed verwoord. Als grootste netto betaler van de EU heeft Nederland samen met Duitsland, Finland en Oostenrijk de dikste vinger in pap bij het oplossen van de schuldencrises. Dat moet Dhr Lackin toch wel snappen ?

  Nederland is de enige land op deze aardkloot dat iets om Suriname geeft, alleen louter omdat er 350.000 surinamers in Nederland wonen. Daarnaast heeft spelen factoren als oud kolonie, emigratie en investeringen een belangrijke rol. Dhr Lackin en Bouterse zouden er goed aan doen hun persoonlijke vendetta’s opzij te zetten en constructief samen te werken met Nederland (DAAR WAAR HET KAN !!!).

  Of zou de boycot van Mark Rutte toch haar vruchten afwerpen ? Lackin maakt een zenuwachtige indruk.


  Maak melding

 7. Nedland is een Eu land die vanuit arme landen hun producten voor een slaven loontje bemachtigen en die landen economis onder geschikt houd zodat die landen geen vooruitgang kunnen boeken.v b.kijk hoeveel eeuwen Su onder nedland was “hebben wij ooit een goede economische ontwikkeling gekend”neen”nu worden er stappen zonder nedland ondernomen ,” en het gaat beter in Su ,als jij niet lui ben heb jij geen probleem,trouwens dat is in elke land het geval.
  Su is geen euro land en ik bid god dat het zo blijft,die verzamelde euro landen gaan vooruit ten koste van arme landen die zij zogenaamd willen helpen maar tegelijkertijd keihard uitbuiten met hun politiek die zij legaliseren.
  Nedland heeft inderdaad een sterke positie die zij hun zelf gegeven hebben en bekend hebben gemaakt”,maar,laten zij die arme landen niet meer uitbuiten en kijk hoe sterk zij dan zullen zijn”,zij zullen niks voorstellen.
  Zij hebben een sterke handels politiek ontwikkeld waardoor zij met elkaar concurreren en die lasten door anderen laten dragen.
  De gene die beweert dat Su nedland nodig heeft heeft geen zelfstandig beeld van Su maar wil Su weer verkopen voor onderwerping aan nedeuro land.


  Maak melding

 8. ik kan begrip op brengen voor wat deze minister naar voren brengt.je hebt mensen die geen begrip hebben ,maar een volk met een beetje trots zou zeggen verplaatsen die ambassade. mensen vergeten dat het een democratisch door het volk gekozen regering aan de macht is .nederland is de laatste die met de vinger moet wijzen .mensen zonder waardigheid zoals sommige surinedl willen steeds dat suriname zich moet gaan verlagen en dat moet niet vindt ik .nederland wil een grote broek aantrekken als het om suriname gaat en dat moet stoppen .bouterse heeft een probleem met nederland niet het surinaamse volk.waarom betrekt nederland het gehele surinaamse volk bij .nederland begon met boycotten geld inhouden noem maar op .ze hoopten zo het volk onderdruk te zetten .het zou een vernedering voor suriname zijn als suriname had toe gegeven ….dat wil zeggen nederland bepaalt wat goed is en niet de onafhankelijke suriname die gekozen heeft.weg wezen met die witte man .dit is geen stoer doenerij van mij of van suriname .nederland kan niet zo handelen .nederland heeft altijd met de gedachten rond gelopen dat zij suriname kunnen maken en breken en die tijd is voorbij het moet ophouden .nederland is hypocriet bezig en dat weet ze.als je democratie hoog in het vaandel hebt respecteer je wat het volk zegt .het probleem van nederland met bouterse moet nederland niet het gehele volk mee slepen .hoor oeng 20 miljoen suriname wacht er niet op .


  Maak melding

 9. 1) Bouterse is niet door het volk gekozen.
  2) Bouterse is door omkoping en corruptie aan de macht gekomen.
  3) een volk met een beetje trots,waardigheid en moraal kiest geen moordenaar en drugs veroordeelde crimineel als president.
  Idioot dat je ben.


  Maak melding

 10. =Lackin, je praat precies als jou baas. Een ding kan ik zeggen dat je niet professioneel overkomt.

  =Het echte probleem die gaande is in Suriname wordt niet vertelt.

  =Waarom praat je ook niet over de Amnestie kwestie die de ACP/EU landen toch naar voren hebben gebracht, terwijl jij zelfs had geroepen dat het van de tafel was??

  =Lackin die moordenaar die in Frankrijk zit moet wel voorzichtig zijn, want zonder Nederland doet Frankrijk en Duitsland ook geen zaken.
  =Vergeet niet dat zij allen EU vrienden zijn en een sterke band met elkaar hebben.

  =Weet je wel wat DEMOCRATIE inhoud???????Vraagt het maar aan je baas zelf


  Maak melding

 11. sommigen hier denken nog steeds dat suriname afhankelijk is van nederland geloof ik .volgens mij denken ze nog steeds dat eu nederland is .nederland is nederland en eu is europese gemeenschap ,die belg en die duitser hebben aangegeven wat voor spelletje nederland speelt .suriname heeft zijn trots als jullie dat niet hebben kan ik jullie niet kwalijk nemen .suriname moet niet aksepteren wat nederland bepaalt .er is geen hongersnoot in suriname .dat geld wat nederland geeft aan kleine projecten kan ze de voetsel banken mee betalen voor hun eigen mensen .er is heel veel armoe in nederlrijk en toch heel veel problemen en het wordt nog erger .doen jullie niet alsof de wereld vergaat als nederl suriname niet helpt.wij kennen geen hongersnoot,laat nederland dat geld geven aan bangladesch,india ,pakistan ,afrika indonesie haitie ze hebben honger niet suriname .integendeel heeft suriname nederland voetsel gestuurd in de tweede wereld oorlog .
  verlagen jullie je niet mang .


  Maak melding

 12. Lackin en Bouta moeten zoveel mogelijk consulaat in afrika openen ,als men toch een maal bezig is geld te vergooien voor consulaat, hier lijken die mensen nog op Surinamers


  Maak melding

 13. =Niet Nederland verkoopt spullen met vervaldatums erop, maar de CHINEZEN in eigen land Suriname.

  =Een slimme volk die Suriname straks in zijn geheel in handen zal hebben zijn de chinezen en niet de Nederlanders.


  Maak melding

 14. Je blijft toch lachen. Ik kan er weer een dag tegen en het zonnetje schijnt ook al in Nederland.
  Vanavond komt zwarte piet met cadeautjes.
  Zo leren de kinderen dat er toch nog leuke zwarte mensen zijn.


  Maak melding

 15. Nedeuro land/en wil de wereld en vooral het Su volk laten geloven dat wij financieel,economis afhankelijk van hun zijn “bouterse laat merken dat het niet zo is .
  Nu komen zij met geld aanlopen voor zogenaamde bos bescherming of om projecten in het land op te zetten”wij hebben het niet aan hen gevraagd ,vuile euro clown slijm ballen.


  Maak melding

 16. Ach, wie luistert nou naar Lackin ! Niet eens de moeite waard om erover te discussieren.
  5 december ? Is hij nog niet beland in de zak van Zwarte Piet?


  Maak melding

 17. Patrong
  mensen vergeten dat het een democratisch door het volk gekozen regering aan de macht is
  Hou toch op met je stommiteiten te verkondigen hier op het forum.
  Niet het volk heeft de president gekozen,maar het parlement nadat Brunsie en Somo zijn omgekocht.
  Doe maar eerst goed je huiswerk man,voordat je wat schrijft hier.


  Maak melding

 18. Nederland kan nogsteeds niet begrijpen dat suriname ze niet nodig hebben.we zijn moe van holland!! Er zijn andere landen in europa waarmee we samen kan werken.
  De hele wereld staan nu in de rij bij de poort van Suriname. Holland wordt alleen maar agressief omdat hun valstrik naar president Bouterse toe niet werkt


  Maak melding

 19. sra
  ,,”wat mij betreft ,geen handels betrekking met nedland ,want onderwerpen “dat zal niet gebeuren ,”.
  Door wie denk je dat waterkant word gebouwd?
  Wie bouwt volgens jou de dijken hier in Su?


  Maak melding

 20. HESSO
  De hele wereld staan nu in de rij bij de poort van Suriname.

  Hahahaha wanneer gaat die poort een keer open ,want ze staan al 2,5 jaar te wachten.En jij gelooft dit verhaal nog steeds sarie torie nanga joe.


  Maak melding

 21. Woensdag 5 december 2012 om 11:25 uur, door sra

  Weet jij hoeveel Surinaamse kindertjes er dit jaar door Nederlandse cardiologen in Suriname zijn geopereerd. Gratis!! Klets niet zo dom.

  Je weet niet eens wat er in Suriname gebeurt.


  Maak melding

 22. Vene
  Jij praat zomaar,”jij woont niet in Su ,”gaat zelf kijken wie aan het bouwen is.
  Denk jij dat ik niet weet dat nedland wkn beheerd en dat er selectief naar postings gelezen word,ook door de politie.


  Maak melding

 23. @Ira.
  Jij hebt gelijk, ik heb twee jaar geleden met mijn eigen ogen gezien hoe die Chinezen,Turken en marrokanen mijn landgenoten behandelen in hun eigen land, in mijn tijd moesten ze dat durven. voor de jaren 80 waren wij een onschuldig,saamhorig,trotse en fatsoenlijke volk nu lopen meer zwart wit denkers en pseudo nationalisten rond in Suriname.


  Maak melding

 24. kijk die wegen in nederland en bekijk die smalle paatjes die de nederlanders in suriname hebben gebouwd.kijk naar die bruggen in nederland en zie niet een grote brug konden ze in suriname bouwen .opzouten met die mensen mang.trots dat suriname zijn eigen dingen doet ,wij moeten door gaan met wat wij bezig zijn .toen die bruggen werden gebouwd moesten wij offeren maar nu staan ze .ga zo door suriname ,ik gun jullie een beter leven jullie hebben gekozen wie je wil als je toegeeft aan buiten standers verlies jij je waardigheid ,niet doen volhouden .ze gaan merken dat ze gaan moeten inbinden ,en dat wij een trotse natie zijn. ik heb het hier niet over bouterse ik heb het hier over mijn surinaamse broeders en zusters die hebben bepaalt wie ze willen als volks vertegenwoordiger en president.als de kolonisator nog steeds moet bepalen heb je geen waardigheid en dat meen ik .


  Maak melding

 25. Hesso, wat doe jij en je andere paarse matties nog in Olland dan. Ga terug naar Su om het land op te bouwen.
  Lever je Nederlandse paspoort en uitkering in en donder op naar je moersland. Trek je terug uit de noord zeekust. Doe van alles wat met Olland te maken heeft afstand.

  Alleen een grote bek hebben jullie stelletje beesten… je schaamt je toch kapot voor deze ondankbare volk. Die koloniale troefkaart vertoont inmiddels gele randen.


  Maak melding

 26. Lachin mi gudu tjek deze!!!

  de dag dat Su zegt: nee wij blijven te lande en verwelkomen buitenlanders omdat Su een SUPERPOWER aan het worden is, pas dan ben jij een groot Laken!!!

  Heden heb jij (het volk) nauwelijks Servet, en moet jij (het volk) na een bezoek KUMAKOISIE het doen met banablad, dus svp…

  GEEN BIGI BEK…want bijkans 60% en meer is zo vertrokken als de kans zich zou aandienen!!!

  Ik wens jou een fijne Sint in de zak van sra 🙂


  Maak melding

 27. =Mensen die NIETS met Nederland te maken willen hebben en ook GEEN handel met Nederland willen hebben het volgende:::

  =Gaan jullie naar de DNA om te protesteren dat alle schepen richting Nederland per direct worden gestopt.
  =Er mag van vandaag ook geen schepen vanuit Nederland naar Suriname vertrekken.
  ==letterlijk ook niets, dan bedoel ik ook dat er geen geld naar Suriname mag gaan en mogen de mensen alleen maar bellen.

  =Ik kan nu voorspellen dat de Surinaamse economie zal instorten voor de gene die bedrijven hebben in beide landen.
  =Nederland als land zal alleen een stukje belasting verliezen, maar meer niet.

  =Grappig dat vele Surinamers die zo negatief op Nederland afreageren zelfs in Nederland wonen en van een “uitkering” genieten.

  =DAN MAAR MET DE CHINEZEN EN DE AFRIKAANSE LANDEN WERKEN WAAR OOK DE DICTATORS ZIJN.


  Maak melding

 28. Tedje
  Jij lult,”
  Die arme kinderen leiden nu aan ontstekings gevaar.
  Wat lul jij”nu dat wij ons standpunt duidelijk maken,wil jij laten merken dat jullie ook goed kunnen doen ,terwijl het niet gemeend is.
  Al die medische experimenten die door nedlandse artsen op surinamers genomen werden,”daar zeg jij natuurlijk niks over.
  Rot toch op.


  Maak melding

 29. sra
  wkn beheerd en dat er selectief naar postings gelezen word,ook door de politie.

  Heb je wat te verbergen dan?Ben je bang voor de politie?
  Ik denk dat jij in Nederland woont,en toch praat je zo slecht over het land dat je te vreten geeft.
  Let op Holland no habie tiefie maar ai bitie hahaa


  Maak melding

 30. @barnie en koos de jong mislukte mongolen luister als nederland zo barmhartig is Suriname is al onafhankelijk is het toch zonde voor de tijd en geld er in te stoppen voor een land die zogenaamd onwillig en anti nederland is dan het wordt toch tijd om SUriname met rust te laten jullie hebben Curacao en andere eilanden schenkt eens aandacht daar zodat de mensen een betere leefbaar situatie daar hebben deze misplaatste imbecielen weten dat om Economische belang bij Nederland gaat wordt wakker klootzakken de wereld wordt steeds kleiner you can fool the people sometime but not the alltime (dick)


  Maak melding

 31. Lackin jongen ,aangezien jij besloten hebt nooit op te groeien ,wens ik jouw een fijne kinderdag toe en geniet maar van sinterklaas en pieterbaas in Ocer,want jullie gaan het eenmaal toch vieren in alle geheimzinnigheid.Jullie PAARSEN slaan toch geen enkele feest over?
  Wie gaat voor sinterklaasje en pieterbaasje komen spelen in Ocer?
  Zijn het…..
  SRA,ASTRANDO of komt sinterklaas uit SEBRENICIA…SINTERKLAAS PATRONG!!
  Whahahaaaaaa….


  Maak melding

 32. @Ira, neem aan dat je met schepen vliegtuigen bedoelt, want als er geen vliegtuigen vanaf schiphol naar Paramaribo vliegen is het gedaan met Suriname. Suriname leeft van de nederlandse toeristen.

  Idd een verbod op money tranfers en verbod op het versturen van pakketten naar Suriname. Een verbod voor buitenlandse studenten, een verbod op educatie van artsen of uitlenen van artsen, verbod op samenwerking op gebied van utiliteitsbouw, een verbod van nederlandse bedrijven om zaken te doen in Suriname.

  Ach dit moet je toch niet willen, maar deze regering is hard op weg om alle banden met nederland door te snijden. En jullie paarse redimusus denken dat Duitse en Franse toeristen in rijen staan om naar Su te gaan. whahahahahaaaa!!! whahahahaa… Luister als Nederland echt kwaad wil doen, dan gaat de doos van pandora open en ligt Su binnen no time op z’n gat.


  Maak melding

 33. @@@@@ vene en consorten
  suriname is niet van nederland afhankelijk wat deviezen betreft .onze goud olie hout gaat niet naar nederland
  deze japie vene weet geen moer .hij blaft maar voor de rest moet je ze verwaarlozen.nu komt deze aap met wat anders lezen jullie wat hij zegt hihihi boycotten …suriname boycotten om zelf aan de macht te komen .en daarom het bewijs dat ze zelf voor die kogel brief hebben gezorgd en anderen de schuld geven .typisch die tusie en hutu denkbeelden van deze aap vene .die naam past je prima .leer te accepteren dat je verloren hebt om jou land niet naar de verdoemenis te brengen .wacht de tijd af waar het volk weer mag beslissen …maar ga geen geesten op roepen die je niet kan bezweren .venetiaan moet leren zijn verlies te accepteren en van zijn fouten leren .ik hoop uit het grond van mijn hart dat bouterse nooit zal toegeven aan nederland ,nog de komende regering als het front mocht zijn of niet ,om nederland er op te wijzen dat suriname zelf bepaalt .volgens mij weten sommigen niet wat zelfstandigheid in houd .


  Maak melding

 34. Koos de jong
  Nederland heeft ons naar hier toe gehaald,dus niet kletsen.
  Nu dat wij duidelijk maken “niet meer:dan kunnen wij oprotten.”toch koos ?


  Maak melding

 35. @Koos de Jong
  Hesso, wat doe jij en je andere paarse matties nog in Olland dan.

  Ik heb nooit een zinnig antwoord over deze vraag van deze mensen gekregen!Ze ontwijken het altijd schaamteloos.
  IK HEB HET GEVOEL DAT JE ZE MET DEZE DEZE VRAAG ZE ERG TREFT!
  TECHNICAL KONCK OUT voor aanvang van de wedstrijd!

  Anderen op dit forum (Perro,takkie) doen om speciaal deze vraag te ontwijken alsof ze in Suriname zitten. 😳
  WAT EEN INBORST MOET JE NIET HEBBEN. 😛


  Maak melding

 36. =WIE GAAT DE EU NU OP ZIJN PLAATST ZETTEN???

  =@sra en vele anderen, lees even de tekst::::::

  PARAMARIBO – Vliegmaatschappij Blue Wing wordt door de Europese Unie (EU) nog steeds bestempeld als een onveilige carrier. Zo blijkt uit de zwarte lijst die de EU vandaag publiceerde. Bij drie ongelukken in het binnenland zijn de afgelopen vijf jaar in totaal 25 mensen om het leven gekomen en raakten acht gewond.

  De vliegmaatschappij, die samen met vliegtuigen van 287 andere carriers uit verschillende landen geen operaties naar de EU mag uitvoeren, stond ook al op de lijst van april eerder dit jaar. Blue Wing wil onder meer vluchten naar het Franse gebiedsdeel Frans-Guyana uitvoeren. De maatschappij wordt echter geweerd, naar verluidt omdat apparatuur om veiliger te kunnen landen in de toestellen ontbreken.

  Per jaar vervoert Blue Wing duizenden passagiers naar het binnenland en worden er vluchten naar Guyana uitgevoerd.


  Maak melding

 37. @ Vene het bullshit s dat je verkondigt is veel voorkomen als het zo is zouden veel nederlanders hun straf krijgen wat ze andere mensen landen hebben gedaan en nog steeds doen denk je dat het zo werk dus in jou visie mogen nederlanders allerlei soort kritiek over SURINAME hebben en andersom mag het niet waar haal jij de wijsheid na wisman e denk so


  Maak melding

 38. Hahahahaha!Jere Lackin mofo now bakka! 😀 😀
  Als de kat van huis is piepen de muizen.
  Toen de EU/ACP meeting plaats vond a go kiebrie na China likie ing baas go die na Nickerie!
  IK DENK DAT DE EU MENSEN ZICH ROT LACHEN!


  Maak melding

 39. En daarom is FIDEL CASTRO zóóó groot in mijn ogen!
  Er is indertijd een EU delegatie naar Cuba geweest die stiekem met de oppositie wilde gaan praten.
  Ze zijn gearresteerd (onder wie Ferrier van het CDA) en de volgende dag op het vliegtuig richting Europa gezet!
  DAT IS EEN MAN NIET ALLEEN VAN WOORDEN,MAAR OOK VAN DADEN!


  Maak melding

 40. Ira
  En wat heeft het met die gesprek van Lacking te maken”als jij sensatie zoekt ,zoek het dan naar het boven vermelde nieuws.
  Trouwens er zijn meerdere grote vliegtuigen die ge crash zijn in nedeuro land,dus wat probeer jij uit te leggen


  Maak melding

 41. Lakei is GROOT kontelikker van de wolf met KLEIN VERSTAND.
  Hy is een slaaf die moet gehoorzamen en doen wat de wolf zegt….
  geen principes net als de meeste addergebroed binnen zijn partij.


  Maak melding

 42. Wij Suriname zullen ons moeten richten op zuid Amerika Latijns-Amerika en de Caraïben daar groeit de economie hier in Europa krimpt deze. Nl zal Suriname smeken als wij zo door gaan
  Ik herinner mij wisselkoersen van een op duizenden en nu een op vier. Zorg dat de bevolking beter betaald wordt en de welvaart omhoog gaat voor de gemiddelde Surinamer en vergeet Europa denk aan khadaffi die Europese honden hebben hem wreed gepakt


  Maak melding

 43. Woensdag 5 december 2012 om 12:13 uur, door sra
  Vene
  Bang voor wat

  Je laat me lachen,kan je niet lezen?De politie staat er toch.Toch stel je me zo’n domme vraag.whawhawhawha


  Maak melding

 44. GMAP>Ray
  Onthulling van de dag. Het is meer dan duidelijk dat GMAP Ray is. Zo merk je dat GMAP nog meerdere nicknames onder zijn MAP heeft. Dat is Corruptie.
  En waarom houden deze kerels de -/+ in gijzeling. Een troost voor hun maar de inhoud kun je niet verdoezelen noch de waarheid.


  Maak melding

 45. @ VENe nou stelt je de vraag wie waterkant bouw nou ik stel jou de vraag waarom bouw een nederlandse bedrijf waterkant als nederland ze zo princieel tegen huidige regering was (dick)


  Maak melding

 46. Nou nou, ziet zo minachtend over NL doen. Nederland is bavianen als jou erg zat. Onze centen zijn goed en nu maar NL lopen denigreren?

  Dit zijn stuk voor stuk zieke geesten, loop jongetjes van Bouterse.

  Aan hun houding kun je al zien en weten dat deze mensen geen enkel niveau hebben. Ze praten alles wat verkeerd is goed. Stuk voor stuk zakkenrollers. Hier hangen ze de minister uit terwijl ze geen knip voor de neus waard zijn.

  BOUTERSE, je bent een miezerig mannetje!


  Maak melding

 47. basja
  Er bouwt een Nederlands bedrijf omdat jou pres ze heeft verzocht,want jou pres is eigenlijk nog stapelgek op Nederland.Het liefst zou hij graag naar Nederland op vakantie willen.Hij houdt mensen als jou pero en sra en consorten voor de gek dat hij niets van Nederland moet.
  Hij heeft leuke herinneringen aan de tijd dat hij in Nederland woonde opo joe ai mi boi


  Maak melding

 48. Astrando is weer op ontdekkings reis whawhawhawh.Bij gebrek aan een goede mening op het onderwerp gaat hij maar uitzoeken wie dubbele nickname heeft hier op het forum.Na so law e bigging hahah


  Maak melding

 49. @ VENE ja over een ezel gesproken die is nog nuttig hij kan lasten dragen maar jij bent een muilezel definitie een kruising tussen een paard en en ezel die zich niet kan voortplanten er komt niets vruchtbaar uit jou


  Maak melding

 50. Koos de jong: je hoef niet te denken dat ik in jou achterlijke, hypocriete land zit.ik heb betere dingen te doen in sur,hier zorg ik voor zich zelf en niet de staat zoals bij jou het geval is.Suriname is onafhankelijk en dat besef holland nogsteeds niet en Vene is waarschijnlijk blind om niet te zien dat Suriname een land is waar iedereen naar toe willen komen.Suriname is geen vrijgevochte boel waar een ieder binnen mag stormen daarom is nederland NIET welkom


  Maak melding

 51. basja
  je hebt het helemaal mis .ik heb al 8 keer voortgeplant jo ezelsveulenschaapskop.Hahahhaa ik geef je een mooi antwoord op je vraag en je gedraagt je zo als een varken.
  Fijne dag verder knor knor knor hihihih


  Maak melding

 52. in de eerste de plaats idioot hij is mij pres niet en ik ben niet pro bouterse of anti ik ben voor SURIName ik heb nederlanders paspoort en durf mijn mening te geven dan jou kontlikker


  Maak melding

 53. @ pasew:”Heden heb jij het (volk) nauwelijks Servet, en moet jij (het volk ) na een bezoek KUMAKOISIE het doen met bananenblad, dus svp…

  GEEN BIGI BEK…”

  Waarde forumlid ,het kan nog erger er zijn er in het oosten miljoenen die zelfs een bananenblad moeten ontberen en aangewezen zijn op de linkerhand en een flesje water.
  Maar er is nog een alternatief.

  @koos de jong ,als volwaardig lid van het vierpotig geblafte zou jij je tijd beter kunnen benutten en de gewezen bezoekers van het resterende kunnen ontdoen.

  Proost !! mien jong.


  Maak melding

 54. Dat een politicus zijn volk nog met zulke uitspraken voor de gek houdt is onvoorstelbaar!
  Wat een uitspraak trouwens.
  EEN MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN ONWAARDIG! 😳


  Maak melding

 55. In de rangschikking van landen op de Human Devlopment Index van de UN, staat Nederland in de categorie ‘Very high human development’ op plaats 3. Suriname staat op plaats 104 in de categorie ‘Medium human development’.

  Lackin is als geschoold persoon zeker op de hoogte van deze realiteit. De onzin (stoere taal) die hij vertelt is bestemd voor zijn half- en ongeschoolde achterban. Bestemd om de mythe van de buitenlandse vijand in stand te houden. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index


  Maak melding

 56. Stoer doen brengt ons nergens. We zullen het met nederland moeten doen als we het willen of niet. Wie denkt dat Nederland Suriname zo nodig heeft daag ik uit om me precies uit te leggen wat Nederland van Suriname wil hebben. Wat Nederland niet begrijpt is dat wij surinamers nog zo dom lopen achter onze politieke leiders die het land met z’n allen de verdoemmenis in hebben gestuurd. Na de onafhankelijkheid hadden we Bruynzeel,Wageningen,Marienburg etc etc. wat hebben we ervan gemaakt. Laat Bouterse en Venitiaan en alle andere Politicie die de afgelopen 50 jaren het voor het zeggen hebben gehad me een brik geven. Van af zelfbeschikking is het slecht gegaan. wij moeten gewoon toegeven we zijn corrupt en begint al bij de illegale parkeer wachters opstraat. Laten we daar beginnen en dan zien we wel waar we komen. Lackin ga zo door hopelijk kan je jouw kleinkinderen morgen recht in de ogen aan kijken.


  Maak melding

 57. Tedje

  Woensdag 5 december 2012 om 11:25 uur, door sra

  Weet jij hoeveel Surinaamse kindertjes er dit jaar door Nederlandse cardiologen in Suriname zijn geopereerd. Gratis!! Klets niet zo dom.

  Je weet niet eens wat er in Suriname gebeurt.
  in je witte blauwe oog is het gratis. vraag maar aan het team in azp of het gratis was!


  Maak melding

 58. Weer zo,n onzinnig verhaal van een leeghoofd als Lackin, en als je vraagt naar zijn diploma,s dan kan hij ze tot nu toe nog steeds niet tonen, en zo,n analfabeet moet zaken doen met het buitenland.


  Maak melding

 59. Wat de Indonesiers,Antillianen,Marokkanen en Turken niet begrijpen is dat sommige Surinamers nog steeds denken dat ze in de slaventijd zitten,alles wat Nederland doet is heilig bij ze,ho maar als een Surinamer het lef heeft om Nederland op zijn zwakke punten te wijzen mie gado dan zijn de rapen gaar men wordt dan voor alles en nog wat uitgemaakt,TYPISCHe,vooral negers, gedrag.Vooral de Antillianen vragen zich af hoe komt het dat sommige Surinamers zulke kontelikkers van de bakra”s zijn en blijven,net alsof ze hier o zo gewenst zijn.
  Mijn vader is een rasHollander mijn mams is een Javaanse,wat de minister zegt,geeft mijn vader hem groot gelijk,Nederland bemoeit zich graag nog met zijn exkolonieen.Toendertijd wilden ze de Indonesiers ook vertellen wat ze met hun land moeten doen,enkel en alleen maar omdat ze ontwikkelingshulp gaven,Indonesie zei toen: bemoei je niet met onze binnenlandse aangelegenheden, neem je ontwikkelingshulp en opzouten, klare taal van een natie die genoeg geleden heeft onder het juk van Nederland, nou Nederland boog toen voor de Indonesiers.’
  Kom maar op exslaven maak me maar uit voor wat ge wilt, i dont care hahahahhaah ik geef geen sikkepit om het gebler van exslaven.


  Maak melding

 60. NED = DEMOCRATIE SURINAME = DIKTATUUR
  NED = HEINEKEN SURINAME = FERNANDES
  NED = PHILIPS SURINAME = KAARSJES
  NED = WERELDECONOMIE SURINAME = BANANENREPUBLIEK
  NED = HANDELSNATIE SURINAME = KLAGEN EN VRAGEN
  NED = WATERMANAGEMENT SURINAME = GEEN DIJKEN

  ROTTERDAM = WERELDHAVEN PARAMARIBO=STRATEN VOL
  TOEGANGSPOORT TOT EUROPA ZWERFVUIL EN PETFLESSEN,
  STINKENDE VUILVERBRANDING
  IN ELKE STRAAT.

  SURINAME NUMMER 100 OP DE LIJST VAN 103 MEEST CORRUPTE LANDEN.

  OPDRACHT VOOR DE PAARS MEUTE: ZOEK DE VERSCHILLEN!!!

  IK WEET DAT HET GEEN EENVOUDIGE OPDRACHT IS VOOR JULLIE, MAAR GEZAMENLIJK KOMEN JULLIE ER MISSCHIEN WEL UIT.


  Maak melding

 61. Medusa, het is toch een raadsel waarom de paarse meute nog steeds in Olland rondlopen. Ze krijgen wel huisvesting en meestal een uitkering van Olland en dan nog hebben ze het gore lef om Olland te bekritiseren.

  @SRA, reacties als “ze hebben ons hier gehaald” is regelrechte bullshit. De nederlandse staat dwingt je tot niets. Olland is geen bananenrepubliek.

  OPROEP AAN ALLE PAARSE REDIMUSUS !!

  Als je niets hebt met Olland, hoepel aub op naar sranang. Doe alles wat koloniaal is afstand. Het beloofde land waar investeerders de deur platlopen. Ga je land helpen opbouwen met je criminele leider(s).

  Maak plaats voor oa. vluchtelingen die wel iets willen betekenen voor de nederlandse samenleving.


  Maak melding

 62. Volgens Lackin eerbiedigt Nederland de keuze van het Surinaamse volk niet, Bouterse is democratisch gekozen en daar moet je eerbied voor hebben. Onder normale omstandigheden zou ik voor de zienswijze van Lackin begrip kunnen opbrengen, maar Bouterse is NIET op democratische wijze president geworden, je zou eerder kunnen zeggen dat hij op DEMONcratische wijze tot president gekozen is; de politieke opponenten Bouterse, Somohardjo en Brunswijk, die op alle podia verkondigden dat ze nooit met elkaar zouden kunnen of willen samenwerken, kozen na de verkiezingen ervoor om via een duivelspact Bouterse tot president gekozen te krijgen en daarmee hielden ze totaal geen rekening met de wil van de mensen die op hen gestemd hebben. De personen die in eerste instantie ook meededen met dit duivelspact maar toch nog een greintje principes in hun pink of kleine teen hebben, zijn al lang uit het pact gezet of er zelf uitgestapt, ik denk dan o.a aan Monorath en Allendy, slechts de meest principeloze figuren als Somohardjo en Brunswijk blijven ondanks alle beledigingen die Bouterse hen naar het hoofd slingert en alle verraad aan democratische principes, het demonische pact steunen, omdat ze, koste wat het kost, voor alles zo dichtbij mogelijk bij de vleespotten willen blijven zitten.

  Bouterse is volgens democratisch principes president van Suriname geworden; een grotere leugen of verdraaiing van de feiten is bijna niet mogelijk.


  Maak melding

 63. Woensdag 5 december 2012 om 14:41 uur, door alleen.

  Is gratis. Net als de vorige keren.
  De Nederlandse regering betaalt zelfs het verblijf.

  Door Johan Donner

  PARAMARIBO – In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zullen van 03 tot en met 14 december 2012 twaalf hartoperaties plaatsvinden bij kleine kinderen. Het jongste kind is één jaar oud, terwijl het oudste twaalf is.

  Dankzij een samenwerkingsverband tussen het Thorax Centrum Paramaribo(TCP) afdeling Cardiologie en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) vertoeft momenteel een kinderhart chirurgische missie in ons land. Het LUMC heeft een team van 11 personen naar Suriname afgevaardigd, die zullen assisteren bij de zeer specialistische ingrepen.

  Daarnaast stellen verschillende afdelingen van het AZP, voornamelijk de Kinderafdeling, Intensive Care, Operatiekamer en Cardiologie personeel beschikbaar voor deze missie. Ook verpleegkundigen van andere ziekenhuizen worden ingezet.


  Maak melding

 64. Maar goed de hulp moet gewoon doorgaan en niet zeiken.
  De nederlandse belastingbetaler betaalt ofschoon deze meestal niet weet waar Suriname ligt.

  In de krant lees je nooit iets over Suriname en uit de mond van politici hoor je ook niks.
  Suriname is onbelangrijk.
  Dat was het altijd en is het nu ook.


  Maak melding

 65. Dat had je gedacht voor de NDP is holland zeer belangrijk. De NDP Hossanna Holland Holland Holland Holland Holland.
  Zodra deze man zijn mond open doet krijg je een lo kinderlijke onzin
  Deze man straft dus Surinamers om Nederland te pesten.
  Estupido Buriki


  Maak melding

 66. @Koos de jong,

  Uit waardering voor de (warme)aanbeveling die jou van harte gegund is enkele posting’s terug ,had ik wel gerekend op een klein bedankje.
  Het lig me dan ook zwaar op de maag om dit te moeten zeggen !
  Maar wat ben jij toch een ondankbare hond, bah!


  Maak melding

 67. Ronnie voor een corrigerende tik
  Somo voor het prijsbeleid en investering
  Lackin als poortwachter en serveillance
  Santokhi als cipier en wilde stier


  Maak melding

 68. Nu merk je duidelijk dat de fronters in ned. het druk hebben met hun BAAS St. Klaas. Waar zijn ze??????????

  Ik was even vergeten dat Raymap en GMAP het nu druk hebben als alternatieve Pietjes van hun BAAS St.Claas.
  @Fronters/GMAP-RayMAP


  Maak melding

 69. @Tedje
  Is gratis. Net als de vorige keren.
  De Nederlandse regering betaalt zelfs het verblijf.

  Heb je het nog niet door?
  De Nederlandse regering heeft niets tegen het SURINAAMSE VOLK!
  Bouterse is niet het SURINAAMSE VOLK!
  Dat hebben ze vaak genoeg gezegd!
  Laat de ondankbaren maar schreeuwen;
  hun kinderen is het leven bespaard!
  Dank je wel sinterklaas!


  Maak melding

 70. “Wanneer politiek Den Haag besluit de keuze van het Surinaamse volk, die is gebaseerd op democratie, niet te respecteren, verwacht u haast van mij om een ambassadeur te benoemen in Den Haag?”

  NL hoeft een moordende en drugsdealende crimineel als Bouterse en de keuze v.h. immorele en stomme Suri gepeupel voor zo iemand als president helemaal niet te respecteren. Van geen enkele weldenkende persoon mag respect voor zo’n crimineel verwacht worden. Respect moet verdient worden en de crimineel Bouterse heeft niets positiefs gedaan dat respect verdient.


  Maak melding

 71. Wat moet SU trots zijn op zo’n minister van buitenlandse zaken?
  Hij heeft het over democratie in SU. Klopt, bij de laatste parlementsverkiezingen konden de kiezers hun stem op politieke partijen uitbrengen. Maar de wijze waarop de huidige regering haar beleid ontwikkeld en uitvoert heeft kenmerken van een pure (democratisch) dictatuur. En dat blijft niet onopgemerkt door de internationale gemeenschap, vandaar dat Su internationaal volledig is geïsoleerd.
  En de handelwijze van deze minister (geen ambassade in NL) heeft iets weg van traumatisch gedrag. Terwijl SU juist visie nodig heeft betreffende het buitenlands beleid.
  Is de discussie rondom PSA dan alleen lippendienst?


  Maak melding

 72. En ze hebben groot gelijk ook een consulaat is goed genoeg voor die Surinamers in holland. Maar tegenwoordig ook in Frankrijk Indonesie en zelfs in Duitsland want op ambtelijk niveau worden er geen zaken met de Surinaamse overheid gedaan. Buitenlandse bedrijven doen zaken met de overheid van Suriname. In Equatoriaal Ginea daar hoort er wel een ambassade Bouta en de pres zijn bigi maties


  Maak melding

 73. Tegen het eind v/d jaren 90 deed Bouterse twee markante uitspraken:

  1. Pas op voor de grieken(doelend op ned.)
  2. Venetiaan heeft nog z’n pyama aan.

  Beide voorspellingen zijn uitgekomen.


  Maak melding

 74. Uitstekend en heel correct van Minister W.L.
  NL wacht op 2015 en zal maar blijven wachten, omdat zijn partij NF(VHP, NPS, SPA en DA,91) nooit meer de verkiezing zal winnen en aan de Regeer Macht komen. Ik vermoed ook dat in NL mensen gecoordineerd worden en naar SU gestuurd om zijn partij te versterken en ook met financieel steun als een laatste hoop om wederom aan de macht te komen.
  Opmerking:
  Alleen de SU partij NDP(MC)+PL+AC (+DOE) zal de verkiezing in 2015 winnen en ook voor altijd bestaan.
  Fout van NL is dat ze aan een partij verbonden zijn, terwijl Amerika niet verbonden is, maar neutraal is.
  Dus wat NL moet doen zijn er 3 belangrijke punten nml:
  1 Drugs veroordeling intrekken/annuleren.
  2 Strafproces idem intrekken/annuleren.
  3 Neutraal worden. dwz samenwerking/relatie SU-NL met alle partijen die democratisch aan de macht komen.


  Maak melding

 75. Frontnedland willen rellen in Su tegen de huidige regering veroorzaken.
  Het is wel duidelijk voor het Su volk dat de achter hoede van front, nedland eurosysteem is.
  Vieze land en volks veraders die het kont van die grieken (nedeuroland) aan het likken is .
  Front,”het is afgelopen met jullie verdeel en heers politiek.


  Maak melding

 76. @Sra, tijd om je paspoort in te leveren en op te hoepelen naar Su. Je bent het nederlandse paspoort onwaardig. Ken geen grotere ballenlikker op deze forum.
  Als schandknaapje zal je baas heel blij met je zijn.

  En wat bedoel je met “het Su volk”..?
  Het Su volk heeft niet massaal op Bouterse gestemd. Sterker nog, Bouterse is in de DNA gekozen als president. Het volk is helemaal niets gevraagd.


  Maak melding

 77. Astrando,

  Slogan van de maand december 2012

  Santokhi en het Front reageren en regeren met woorden.

  Bouterse en NDP regeren met kogels. Pangggg Pangggg

  ——————————————————-

  Doe jezelf een lol, en laat je vandaag nog opnemen.


  Maak melding

 78. Winston Lackin,

  Kliopt helemaal echter is het vaak goed fatsoen om goed te praten over een land welke bezocht word, de amnestie wetgeving is veel landen zeker een doorn in het oog.

  Je zou er goed aan doen Winston Lackin, eerst een met echt beleid te komen je bezig te houden met de problemen in het land wat je dient te vertegenwoordigen zoals je gekozen was geloof ik.
  De hele tijd maar roepen dat Suriname internationaal geaccepteerd gaat worden daar heeft de Surinaamse bevolking geen moer aan.

  Wat wij willen is beleid toekomst visie en verbeterde omstandigheden.
  Aan jou gedrag en dat van een aantal anderen in de huidige regering te zien, heb je daar weinig kaas van gegeten, bedrijven waar het slecht mee gaat de eigenaren doen veelal hetzelfde, hard naar buiten toe roepen hoe goed het wel niet gaat om te voorkomen dat de werkelijkheid zichtbaar word.

  Ik stel voor dat je nu eindelijk eens met concrete beleidsplannen komt en dat e de problemen waar de Surinaamse bevolking hinder van ondervind gaat aanpakken.
  Daarvoor ben je gekozen en niet om de hele dag met je hoofd in de wolken te lopen omdat een paar leden uit Europa je een veer in je reet gestoken hebben.

  Ga eens werken naar je loon gast.


  Maak melding

 79. “Ritueel de Jong” valt liever niet in ongenade.

  Koos(jer) de Jong. Koosjer (betekent: ritueel). We begrijpen het allemaal dat jij het moeilik hebt en in goede aarde moet zien te vallen in Holland om jezelf staande te kunnen houden. Deze oude stategie schelden op een buitenlander, in dit geval de/een Surinamer(s) is ons alombekend. Ik begrijp het door jou uitgevoerde “koosjer” = ritueel. Jou dagelijkse en verplichte ritueel is een ieder al heel lang overduidelijk. Of jij ervoor betaald wordt of niet laten wij dat met z’n allen even in het midden laten. Want als zakenman???? ben jij al te vaak in beeld liefst op de meest kinderlijke wijze. Voor mij ben je voortaan: ritueel (koosjer) de Jong.

  Ritueel de Jong: over “regeren met kogels. Pangggg Pangggg” gesproken, jou eigen formulering. Wat dacht je van het geval: Doodgeschoten Rishi (17) droeg geen vuurwapen. De Hindoestaanse jongen die zaterdagochtend, 24 november 2012, door de politie in z’n hoofd werd neergeschoten op het Haagse station Hollands Spoor droeg geen wapen.

  Als het in Suriname zou zijn gebeurd, had jij je handen vol en een gedegen reden om overuren te maken (wellicht voor je “baasje”) op deze site.
  In het Surinaams zouden ze zeggen: Holland beng ptieng!

  Dat is “regeren met kogels. Pangggg Pangggg” in het geliefde “klooster” Holland van ritueel de Jong.

  Daarover moet jij zoals het de Nederlandse democratie betaamt: muis- maar dan ook muisstil wezen! Over in ongenade vallen gesproken………
  Ritueel de Jong begrijpt ’t als geen ander!


  Maak melding

 80. De negativiteit druipt ervan af!
  Als ik een foto van deze man zie krijg ik spontaan kotsneigingen, walgelijk.

  lackin wat wil je eigenlijk?
  Als je baas vind dat de Diaspora (ook de paarsjes) moeten helpen met de opbouw, denk ik niet dat een psa genoeg is.

  Volgens mij moet er veel geregeld worden op administratief gebied en ‘alleen’ een consulaat gaat dit niet trekken.
  Je hebt totaal geen kaas gegeten van diplomatieke beleidsvorming.

  En ook nog zoete broodjes bakken.
  Hoe kan het dat lackin 40 milj heeft binnengehaald (EOF)vanwege de ambassade in Parijs(bron:starnieuws)
  Het EOF, Europees Ontwikkelings Fonds heeft niets van doen met een ambassade in Parijs, het zijn Europese gelden waaraan Nederland ook meebetaald.(zie site EOF).

  Die 40 miljoen is ook niet afkomstig van de laatst gehouden EU/ACP-meeting, want parmessar zegt het volgende:
  “Volgens Rabin Parmessar, hoofdverantwoordelijke voor de organisatie van de vergadering, moet de focus echter niet gelegd worden op de economische spin-off. “Dit project heeft vooral andere voordelen met zich meegebracht. Politieke ideologie, kadervorming en samenwerking bijvoorbeeld.”

  Echt een LOSER die lackin, wat verwacht je anders van een vreemdganger, liegen is een tweede natuur geworden!!!!


  Maak melding

 81. @oh

  ventje heeft een strafblad, staat onder toezicht, loopt nog een onderzoek naar hem vanwege betrokkenheid bij steekpartijen. Dus zo’n lekkere hindoe is het niet.

  b.t.w werden er dit jaar niet vier dieven in suriname, ook ongewapend, genadeloos neergeknalt.

  Dus ff je tunnelvisie bijstellen sukkel


  Maak melding

 82. @GMAP,

  mi switi sranang scoort met daden.
  het is een doe-jaar, ze hebben gescoord!!!!!

  NR 88 0P DE INTERNATIONALE CORRUPTIE INDEX!!!!

  EN NR 1 OP DE LIJST VAN NEERKNALLEN VAN 15 ONSCHULDIGE BURGERS

  LANG LEVE DE OPBOUW VAN MI SWITI SRANANG


  Maak melding

 83. koos de jong

  noem mij maar hoe jij wil,’als ik mijn groente en cassave aan het eten ben zal jij stront eten want nederland heeft de armoede grens gehaald en het wordt de komende jaren erger”wat ga jij dan doen”ook naar de voedselbank gaan of ga jij al naar de voedselbank eten bedelen?
  Jij vieze kontelikker dat jij ben en een vieze huigelaar die geen grenzen kent”reken er maar op dat mijn verblijfplaats su is,en als ik voor bouterse gekozen hebt is mijn goedrecht dat beslis jij niet voor mij en ook niet voor het su volk.
  huigelaar.


  Maak melding

 84. henk zoek geen ondersteuning bij je kornuitjes anders verval je steeds weer in het oude en zul je dan ook niets kunnen leren. Het is opmerkenswaardig dat jij je zo aangesproken voelt als het om “ritueel de Jong” gaat. Of ben jij “ritueel de Jong” himself. Dan is het “verplichte” ritueel of zijn de verplichte rituelen nog groter qua omvang dan menigeen zou durven vermoeden. Wat heb jij een neusje voor de Nederlandse “democratie”. Jij bent een gevangene van je eigen braaksel. Blijf maar kotsen van en voor jezelf. Je leeft immers in “braaksel”. Blijf het maar produceren. Wat is je volgende brrrrraaaaaaaaaaksel, henkie mijn kornuitje?

  Op reactie van bovenstaand artikel vind ik dat minister Winston Lackin een transparante en duidelijke richting aangeeft en geen valse hoop schept als het de Surinaamse/Nederlandse politiek betreft. Dat is voor partijen zeer efficiënt. Dan weet men op z’n minst, waar men aan toe is. Zeer krachtig van Lackin. Suriname moet zoals het voorheen vaak aan toe ging, zich niet zozeer bezighouden met virtuele zaken, schijnbaar c.q. denkbeeldige toestanden. Men moet zich bezighouden met zaken die in de huidige omstandigheid passen en/of haalbaar zijn. In die zin is het buitenlandbeleid van minister Winston Lackin effectief maar vooral degelijk en zoals eerder gesteld efficiënt. Praktisch en werkzaam in de verhouding Suriname/Nederland nu.


  Maak melding

 85. dat is nu 1x zo:als een negrein 1 neger ziet moet ze kotsen,als daar 1 blanke had gestaan en hetzelfde over Suriname had uitgekraamd,zou die negerin hem met alle egards bedanken..Negers haten hun eigen ras,sorry de goeden niet meegerekend.


  Maak melding

 86. Winston Lackin blijft hakken naar Nederland!

  Wat deze onbenul over het hoofd ziet is dat Nederland nog steeds van groot belang is van ons mooie SU.
  Denk alleen al aan de techniek van weg en waterbouw, daarmee krijgen we hier in SU nog veel te maken.
  Zeker als alle beloftes van deze regering tot uitvoer gaan komen.

  Winston Lackin is en blijft een onbenullig figuur die alleen de wonden, welke in de jaren 80 van de vorige eeuw gemaakt zijn, ten telke malen bijft openschuren.
  Wederom blijkt dat hij absoluut geen verstand van zaken heeft, maar fijn, zijn baas DDB, geeft constant het voorbeeld van hoe het nu juist NIET moet!
  Weg met deze rotte paarse bende, ze zorgen alleen voor veel ellende!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.