Ex-minister ziet Suriname afglijden naar machtsstaat

54

PARAMARIBO, 5 dec – Het heeft er veel van dat Suriname steeds meer afglijdt naar een machtsstaat. Dit stelt ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP). De regering wil naar alle waarschijnlijkheid miljoenen aan uitgaven pas achteraf goedgekeurd krijgen. “Kijk wat er van ons parlement geworden is. Men wil geen verantwoording afleggen aan het parlement, maar het moet alles goedkeuren dat de regering wil.”

Dat is de enige redelijke verklaring die de oppositie heeft voor de reeks aanvullende begrotingen die nu zijn ingediend. Maar liefst zeven ministeries komen kort voor het jaareinde opdraven mt een zogenaamde suppletoire begroting. “Ik vraag me af wat je met nog zoveel miljoenen gaat doen als het jaar zo om is. Wat is de haast”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. Vermoedt wordt dat het om een schijnbeweging gaat. Het geld is waarschijnlijk al lang uitgegeven.

Er wordt dus achteraf om goedkeuring gevraagd. De oppositie wil een onderzoek instellen naar mogelijke overtreding van de comptabele regels. Het onderzoek moet uiteindelijk aangeven wat er van de vermoedens klopt. Het zal wel nakaarten worden met hooguit een sisser als uitkomst. “Ik vind het jammer dat het huidige parlement zich leent voor zulke dingen. De coalitie wil alles recht praten wat krom is”, aldus Santokhi.

54 REACTIES

 1. Chandrikapersad Santokhi heeft wederom een heeel gevoelige snaar geraakt…
  Ben benieuwd naar de reactie van de wolf….hy zal weer d.m.v. een show het probleem verdoezelen…
  uiteraard met gratis oud vreten en warme bier…


  Maak melding

 2. Beste heer Santokhi,

  U bevestigt hiermee mijn uitspraken. Wat de huidige regering wil is zichzelf verrijken voor rest van hun leven. Men is alleen bezig om met gemeenschapsgelden te sjoemelen.

  Ik hoop dat er ingegrepen wordt door het vertrouwen in deze regering op te zeggen. Het is binnen een democratie zelfs mogelijk om een referendum te houden zodat deze regering naar huis gezonden kan worden.

  Tevens zullen we deze criminelen strafrechtelijk moeten vervolgen.

  Het is een taak aan u om de burgers in ieder geval goed te informeren. helaas weten vele laag ontwikkelde mensen niet eens wat er gaande is in hun land.

  Ik kom u binnenkort ondersteunen!


  Maak melding

 3. hihihihahahahahhah ai santhoki.
  jullie proberen van alles no!!!!! jullie raken echt in paniek ,jullie zijn radeloos ,paniek voetbal kunnen jullie spelen .jullie hebben 15 lange jaren de kans gehad om te regeren …gun paars zijn zitting periode ze zitten nog maar 2,5 jaar .op alle mogelijke manieren proberen jullie om het volk op te hitsen maar ik verzeker je het gaat nog nederland nog front lukken om voor tweedracht te zorgen .ik ga drie voorbeelden geven waar deze losers dachten te scoren …die kogel brief,die zaak wortel waar zogenaamd bouterse bij betrokken is ,en die zaak van boeren veen waar er tot op heden geen bewijs is dat bouterse bij betrokken is .
  front pas jou strategie aan en ga echte oppositie voeren zoals doe van breeveld oppositie voert .
  in suriname is een krachtige sterke oppositie nodig maar wat front doet is geen oppositie voeren .
  ze zijn opruierig bezig en niet bezig oppositie te voeren …ze proberen chaos te veroorzaken in de hoop de wil van nederland uit te voeren .die nederlaag van de afgelopen verkiezingen die front heeft geleden lijkt moeilijk verteerbaar .jullie hebben geen keus jullie zullen en gaan moeten inbinden …deze wettig gekozen regering gaat door regeren tot 2015 en haar grote plannen uitvoeren .het surinaamse volk weet heel goed waar front mee bezig is .die schip van front is zinkende .


  Maak melding

 4. Een oppositie die verzuimd en elke keer weg loopt voor zijn verantwoordelijkheid tegenover het suri volk verdient geen respect en uitleg van de hard werkend coalitie regering. Suriname heeft een machtstaat nodig om deze kudde van het front corruptieve bende te bestrijden en Suriname niet op lang termijn in haar ontwikkeling en vooruitgang te verhinderen. Weinig praatjes maar vullen de gaatjes die de frontkudde hebben achtergelaten. Ontwikkeling nu. De comptabiliteits wet werd door de frontperiode overtreden met Barlesar en Gilds en Santhoki met Segobai. Een comptabiliteitswet is pas overtreen als je als regering niet kan verantwoorden waar staatsgelden voor besteed zijn. Santhoki je verliest elke keer meer terrein en je wordt steeds meer spookambtenaar the big loser on time. Welkom machtstaat. Weg met de oude boevenbende van het FRONT.
  Nieuw Front bestaat niet als oude stront.


  Maak melding

 5. Deze Persad, Chandrika, en nog wat, moet nog even wachten, dan wordt hij wellicht de nieuwe grote man daar, dan kan ie doen wat hij denkt te doen, zijn mik goed vullen met poen, en als zijn tijd erop zit pleite gaan, want met hem daar in dat land wordt het een grote shit.


  Maak melding

 6. @Astrando

  Ja hallo, je bent zeker een tolliezuiger van de president geworden. Ben je nou achterlijk of gedraag je je achterlijk?. Op alle posten in Suriname zitten nu de grootste criminelen. Dat was eerder echt niet zo.

  We zullen zien wie de sterkste is. laat de verkiezingen maar komen. Ik heb nog iets heel bijzonders in petto.

  Suriname moet zo snel mogelijk af van deze boeven regering!


  Maak melding

 7. @ patrong
  Jij bent het bewijs als een van de leeghoofdige Bouta aanhanger. Er ontbreekt jullie aan capaciteit.

  Leer eerst normaal Nederlands te schrijven met je nog Nederland en nog NF gelul. Ik denk dat je te dom bent te begrijpen wat ik bedoel. Tja, ik verwacht ook niet meer van mensen als jou die een IQ van een garnaal hebben en liever garnalen kunnen gaan pellen. Dan doe je iets nuttigs! Zeker een op de vlucht geslagen rover!


  Maak melding

 8. toen hij als politieman persoonlijke iemand dood schoot die wegrende voor de avondklok heeft geen dag voor gezeten dus over machtstaat heeft hij wel een punt want in een gezonde democratie die de regering verantwoording af te leggen aan de DNA voor zijn uitgaven en moet met goede voorstellen te komen zodat erover wordt gedebateerd en daarna in stemming brengen dat is de volgorde


  Maak melding

 9. Resto ik weet niet als het zinvol is om te reageren op die onzin van Patrong en Astrando. Als iemand een machtstaat verwelkomt dan kan ik alleen maar jammeren. Ik hoop voor de beide heren dat ze voldoende vermogen(geld en bezittingen) hebben.Want als het zo door gaat komen we wee bij een volgende aanpassings programma. schulden maken is een maar terug betalen is iets anders. we hebben bijna 20 jaren gedaan om antonie nestie sporthal af te betalen.
  Ik vraag deze lieden laten ze eerst goed uitleggen wat de regering zo goed heeft gedaan. We schelden steeds op Nederland uit. Ik ben niet Pro nederland maar kan hun spaarzin appricieren. Een beetje geschiedenis voor Patron en astrando. na de tweede wereld oorlog was nederland een van de eerste zoniet het eerste land dat geen gebruik meer maakte van de Marshall hulp. suriname is 37 jaar onafhankelijk is niet verwoest achtergelaten door Nederland zoals Nederland er na de tweede wereld oorlog eruit zag. waar zijn we nu en wat zijn we nu. Bedelaars en een verwoest land. Maar patrong success met je machtstaat. wat je zaait zal je oogsten. Het was welkom 25 februari 1980 en wat was het gevolg: onverklaarbare dood Ormskirk, Zonnesteek, door mahadew op vakantie met Bouterse (waar in Brasilie), 8 december, dood Horb, Binnelandse oorlog, Moiwana, Dood indianen apoera, dood herman Gooding, etc etc.
  Aub Patrong en Astrando


  Maak melding

 10. bouta had het over een kruistocht tegen corruptie als je echt corruptie wil tegengaan is dit een foute zet van deze regering. Want als regering moet je gemeenschapsgeld kunnen verantwoorden en wat doe de rekenkamer van SURiname dan


  Maak melding

 11. Deze machtswellustelingen hebben een broertje dood aan verantwoording afleggen, en brengen daardoor dit land alleen maar naar de afgrond, en dat was voorspelbaar met een stelletje landmachters(zandhazen) aan het roer.
  Overal in de wereld waar militairen of ex militairen het voor het zeggen hebben, is het een grote puinhoop.
  maar dit volk is hardleers en zetten deze zelfde mensen die reeds eerder aan de macht waren die dit land in grote ellende brachten weer aan de macht.


  Maak melding

 12. In de coalitie zitten toch allemaal ruiters.Het enigste dat ze kunnen,is paardje rijden hahaha.Je zou haast denken dat Vishnudat en Doekhie bij de Pony-express werken.Ze wachten alleen maar op stukken die de regering hun opstuurt en hup paardje.Zelf de Doeman waagt een ritje.

  Cobie.


  Maak melding

 13. Patrong, volgens mij heb jij het verstandelijke vermogen van een bevroren ijslollie. Volgens mij weet je uberhaupt niet welke functies een oppositiepartij heeft.

  1) controleren regeringsbeleid
  2) met tegenvoorstellen komen
  3) daar waar het kan constructief samenwerken
  met de regering

  Als de grootste oppositiepartij aan geeft dat men geen verantwoording wil afleggen aan het parlement, maar alles moet goedkeuren zoals de regering wil, dan moet dat jouw als vaderland liefhebbende nationalist toch ook raken ? Dan accepteer je dit toch ook niet ?

  Sterker nog, Santhoki doet zijn werk goed. Dit is een terechte constatering.

  Iedere srd moet verantwoord worden. Bouterse, Somo en Klunswijk spelen roulette met belastinggeld en het volk staat erbij en kijkt er naar.

  Bouterse een blanco cheque geven is het domste wat je kan doen. Ik zou trouwens Rutte ook geen blanco cheque geven maar dat terzijde.

  Patrong met je selectieve geheugen kom je nergens. Doe je paarse bril af. Bekijk de zaak objectief. Feit is dat Bouterse geen moer voor Su heeft gedaan. Van die mooie beloftes is weinig over evenals de erfenis van Vene. Weg doekoe..game over !


  Maak melding

 14. @Allain
  We begrijpen elkaar. Ik zal ze leren dat ze opgesloten worden voor de misdaden die zij nu plegen. Geloof me of lach me uit. Die brunswijk, en die oude geit Somo en ga zo maar door.

  Alles moet terug worden gedraaid! En dat zullen we doen ook.

  Wij zullen dan toestemming geven aan mensen die Bouta persoonlijk uit het buitenland komt ophalen en dat deze misdadiger door derest van zijn leven eerst in NL en daarna in Amerika wordt opgesloten.

  Het is echt onvoorstelbaar hoe deze regering alle regels aan haar laars lapt.


  Maak melding

 15. Santhoki heeft gelijk. Ik kan mij nog steeds niet voorstellen dat de heer Michels zonder enige motivering Suriname de wereld in heeft geprezen. Dit is voor de paarse bende een ‘Carta blanche’ om hun woekerbeleid voor te zetten. Het einde is zoek.


  Maak melding

 16. Die Losers van het front rest niets anders dan te komen met Resto(Koos de Jong)en allain als andere nickname om de andere kant van hun tong te laten blijken.Hoe voeden deze mensen hun kinderen op?? (het zijn toch pedo`s) Maar wij die suriname ondersteunen en zijn regering deinsen voor niets terug. Welkom machtsstaat want dat heeft suriname echt nodig anders nemen de boevenbende en corrupte oude politiek het roer weer over om suriname te verkopen.


  Maak melding

 17. @Fronters
  Een oppositie die verzuimd en elke keer weg loopt voor zijn verantwoordelijkheid tegenover het suri volk verdient geen respect en uitleg van de hard werkend coalitie regering. Suriname heeft een machtstaat nodig om deze kudde van het front corruptieve bende te bestrijden en Suriname niet op lang termijn in haar ontwikkeling en vooruitgang te verhinderen. Weinig praatjes, en vullen de gaatjes die de frontkudde hebben achtergelaten. Ontwikkeling nu. De comptabiliteits wet werd door de frontperiode overtreden met Barlesar en Gilds en Santhoki met Segobai. Een comptabiliteitswet is pas overtreden als je als regering niet kan verantwoorden waar staatsgelden voor besteed zijn. Santhoki je verliest elke keer meer terrein en je wordt steeds meer spookambtenaar the big loser on time. Welkom machtstaat. Weg met de oude boevenbende van het FRONT.
  Nieuw Front bestaat niet als oude stront.


  Maak melding

 18. resto,alain koos dejong
  voor mensen als jullie die pessimistischwillen blijven denken …ook jullie gedachten gang zal ik respecteren .maar als jullie het land zouden moeten regeren .kes kesie srefie no bing wan tang inie .

  ik heb liever dat een fronter dit zegt dan mensen met hun volle verstand .oeng dong no ka .jullie zakken nog dieper in die stront .

  paars heeft het voor het zeggen en jullie zullen moeten dimmen …tijd voor een andere beleid .
  deze fronters zijn jaloers ze weten niet hoe oppositie te voeren …het geeft aan wie hier dom is .
  ze zijn nog steeds niet over heen dat ze de verkiezingen verloren hebben .ze streven maar om een doel .het macht centrum willen die fronters maar het probleem is dat ze steeds vaalen in hun opzet om paars zwart te maken .

  front is als een kameleon die steeds van stand punten verandert om te zien waar het kan slagen in haar leugens .na so wo tang .


  Maak melding

 19. Een politici mag zijn mening geven. Hij heeft net als een ieder recht op vrije meningsuiting.

  Alleen anders dan een normale burger heeft wat hij zegt invloed op de beeldvorming van het volk.

  Nu komt hij met speculaties. Soms vraag ik me af als de oppositie niets anders te doen heeft dan alleen maar kritiek geven en komen met zulke scherpe bewoordingen als een machtsstaat.

  Als jong Surinamer ben ik het echt sat dat de aandacht steeds wordt weggehaald waar het werkelijk omgaat: ontwikkeling van het volk.

  Ontwikkeling is iets dat gewoon MOET gebeuren daarom zit de regering daar. Maar elke keer weer wordt het gebruikt om stemmen proberen te winnen.

  Ik merk een patroon in de uitspraken van politici die in mijn ogen de focus van het volk weghalen van lange termijn zaken als economische ontwikkeling naar korte termijn, populistische zaken zoals deze.

  Zoals de waard is vetrouwd hij zijn eigen gasten. Al die moeite die er wordt gedaan om opeenvolgende regeringen scherp af te bakenen zodat hun identiteit scherp te onderscheiden valt van de andere regering. Terwijl als ze eerlijk zijn, konden ze zich ook wat meer gaan focusen aan de continuiteit van het ontwikkelingsproces van ons nog zo jong Suriname.

  We zijn nog zo jong, in de ontwikkelingsfase staan we misschien ergens onderaan in de take off fase.

  Kijk bijvoorbeeld naar de investeringswetgeving. Het is al sinds 2003 bekend dat de investeringswet niet deugd. Er is daarvoor de hulp ingeroepen van internationale organen die dit onderzoek hebben gedaan.

  Overal in de wereld worden export promotion agencys opgericht, zelf in ons less developed Guyana. In het wereld bank rapport over de positieve rol van export promotion agencies voor de economische ontwikkeling van een land komen bijna alle caribische landen erin voor behalve suriname.

  worden we niet moe dat er nooit gegevens zijn om echt een goed beeld te vormen van de ontwikkeling van ons land?

  Wel nu…. in plaats dat we maar blijven klagen dat de ene regering slechter is dan de andere, laten we onze ogen openen voor wat er ECHT gebeurt.

  Laten we erkennen en inzien dat er daadwerkelijk een vaste ontwikkelingslijn te bekennen tussen de verschillende machtswisselingen in plaats van te richten op minder belangrijke zaken.

  Welnu, er is een export promotion agency opgericht tijdens deze regeer periode die samenwerkt met VSB. Er is tijdens deze regeer periode een Investeringspromotion agency opgericht die de buitenlandse investeringen gaan kanalyseren. En ook al wil deze regering de credits ervoor, dat zulke zaken nodig waren was al vastgesteld tijdens de vorige regering.

  Het is totaal begrijpelijk dat we het beste willen voor ons land maar we moeten ook realistisch blijven dat we als klein land niet alles in 1 keer kunnen doen, dat er altijd zulke problemen zullen voortdoen in de fase waarin we nu zijn.

  Maar nee de politici moeten alles blokeren.

  Bekijk de huisvestingsector….huisvestingsbouwplan wetgeving wordt niet goedgekeurd door de oppositie. Waarom?

  de investeringswet ook niet behandeld.

  En de corruptie wet? noch oppositie noch coalitie heeft er haast mee. Die is alweer verschoven naar begin 2013.

  Wanneer gaan onze ogen open gaan voor de positieve zaken en gaan we de hand in eigen boezem steken?

  Al deze negatieve kritiek alsof het een constante strijd is tussen goed en kwaad slaat nergens op. Serieus..


  Maak melding

 20. De hele oppositie van het FRONT zijn nu in Suriname spook assembleeleden.

  Lopen weg en verschijnen niet voor hun verantwoordelijkheid:wat voor uitleg wil Santokhi dan??????


  Maak melding

 21. het geeft alleen maar aan hoe front te werk gaat .
  het volk proberen op te jutten …als je goed kijkt doen zij het om de beurt . de nps doet het op zijn manier en de vhp volgt op zijn manier …ze denken nog steeds in het verleden .opbouwende kritiek hebben deze fronters niet en daarom komen ze met bangmakerij en opjuttende opmerkingen .het volk weet precies wat zich afspeelt .deze gasten werken samen met olland om de surinaamse economie dwars te zitten en hopen suriname in armoe en bedelstaf te dompelen ….het volk heeft het door .
  deze fronters weten geen oppositie te voeren .
  kijk naar die oude garde, kijk naar die corrupte lieden aan die mannen hun ogen zie je dat ze in verval zijn .
  die redimusus en fronters hopen dat het slecht gaat …ik denk dat jullie lang gaan moeten wachten voor het slecht gaat in suriname .dan gaan jullie wachten tot jullie spuit poep krijgen .

  bouta go go


  Maak melding

 22. Aah…. de contouren van een machtsstaat zijn er duidelijk aanwezig. In eerdere postings 2 jaar geleden gaf ik u al enkel openingszetten die zouden komen
  Welke zijn die?
  . Creëer een imaginaire bedreiging het liefst van buitenaf
  . Bij gebrek daaraan zal het een interne moeten zijn die herkenbaar aanwezig is.ridiculeer die.
  . Centraliseer de macht door bevoegdheden direct te bundelen .
  . Mobliseer de massa door middel van kerngroepen die dicht tegen massa werken.
  . Controleer snel de media.
  . Installeer vnl technocraten. Dit zijn de afleiders en eenlingen die zullen volgen.
  . De pr zal gericht moeten zijn op een veelheid van media gevoelige onderwerpen om continu in de spotlight te blijven.
  .zorg voor een aantoonbaar concreet object welke symbool zal staan voor uw verdienste.

  Voor hen die dit kunnen volgen de vraag waar deze strategie vandaan komt?


  Maak melding

 23. Zou de oppositie moeten zwijgen indien de schatkist wordt leeggeroofd zoals dat nu gebeurd en als verantwoording een vodje A3 naar de DNA gestuurd. De oppositie zou geen kans op kritiek hebben als alles volgens de vastgestelde regels zou plaatvinden. Be honest ook van de zijde van de coalitie wordt er kritiek geuit op dit regeerteam, maar van de pres is dat een NoNo en daarom zwijgt men als het graf.


  Maak melding

 24. Wie wil nu nog terug naar Suriname ??? Ja, misschien die blinde makke lammetjes uit de Bijlmermeer. Die geen cent hebben, om hun kont te krabben.Om zo de crisis weer boven te komen ! Mij én mijn vrienden en families niet gezien ! Doei !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 25. bouta heeft letterlijk schijdt aan alles en iedereeen..,zelf zijn eigen vrouw al doet ze het met een ander..

  als hij bouta maar aan de macht blijft en ver weg van de gevangenis..

  iedereen kan schreeuwen wat zij willen, dat is de stand punt van bouta..

  tenslotte,, jullie hebben hem gekozen en aldaar gezet.

  dus nó lul.. moro é doro..

  somo en ronny vinden het toch prima zó.

  neem al die z.g.n. parlemtariërs ,het zijn allemaal geweten loze lummels,zonder i.q. verstand,als ze maar elke maand hun loon krijgen..

  en al die ministers,zijn gewetenloze poep figuranten,wetende dat ze geen moer te vertellen hebben en blijven zitten voor een loon facilteiten,dat ze hun levenlang nooit zullen kunnen krijgen nergens nooit..

  het zijn de lafste soort mensen die ooit geleeft hebben..

  gado zal zelf moeten afrekeen met dit soort figuranten..

  ze zullen kreperen bij het afblazen van hun laatste adem vervloekt zij ze..


  Maak melding

 26. Beste “patron” u bent te emotioneel betrokken en duidelijk een aanhang van Bouta.” Populisme is eerder een politieke stijl dan een ideologie. Het is een discours waar het volk centraal staat; een communicatiewijze die door eender welke ideologische stroming gebruikt kan worden om haar boodschap over te brengen. Ze gaat uit van de onderdrukking van de bevolking door een elite die de staat beheerst…” Ik denk dat de mensen van van VHP het beter voor hebben met Su beter geschoold zijn en niet populistish. Het is zo jammer om te zien dat mensen zoals u en vele niet geschoolde arme mensen zich zo laten misleiden door zo’n Populistische persoon genaamd Bouta. Als hij zoveeeel van SU houd, waarom leent hij zoveel US Dollar van het buitenland om Su te ontwikkelen en vervolgens contracten met de Chenesen afsluit om het werk in eigenland te laten uitvoeren. In dat geval is het maar voor een partij goed en dat is voor de Chinesen. Je geliefde SU blijft achter qua kennis en maar te zwijgen over de werkgelegenheid.. De criminaliteit cijfer misschien iets naar beneden gaan.

  Het spijt me enorm wat ik nu ga zeggen, maar deze man Bouta zorg voor een tweedeling onder de Surinaamse gemeenschap en geloof me of niet dit kan niet goed gaan.
  Komop zeg wij als obrechte Surinamers moeten gewoon iets meer PRINCIPE tonen. We kunnen en mogen niet trots zijn op zo’n Saka Saka.. persoon ongeacht of het tussen hakjes goed zou gaan met SU.


  Maak melding

 27. Dat er radiomannen (of zij die zich radiomannen noemen)op dit forum mee doen is zo klaar als een klontje!
  Wanneer ik in Amsterdam bij mijn vrienden op bezoek ben,zitten we tijdens bepaalde programma’s heel erg te lachen over het niveau en de taal die er gebezigd wordt!En die mensen sterk NDP gelieerd,herken ik op dit forum!!!
  Geen verrassing dus!


  Maak melding

 28. @dennis ik ben het eens met je stelling dat bij de VHP veel geschoolde mensen zitten en handelselite hun toekomst visisie is mijn welgezind maar je moet ook toegeven dat de VHP een bastion is van malversatie en fraudeurs en vriendjespolitiek witte bord criminaliteit en etnische gesloten groep is een ik kan nog me herrineren dat hun wangedrag in de parlement in de jaren 70 microfoon werd stukgeslagen zon vroom zijn ze ook niet hoor dus over Bouterse dat een tweedeling gebracht heeft in de samenleving kan zo zijn .Maar bij mijn weten is VHP en NPS samen gaan werken tegen BOuterse was er geen BOUterse bestond zou geen NF los van de decembermoorden die ik afkeur zitten heel veel capabele mensen in BOuterse hoek en er zijn voor- en tegenstanders van Bouterse eens dat Nederlandse politek niet zo bevorderlijk voor Suriname is ik ben niet etnische want wij hebben de goede mensen van de VHP ook nodigt in SU maar een deel van hun hebben het Staat Suriname miljoenen benadeeld en Bouta idem dito SOMO BRUNSWIJK het is wachten wanneer de natuur ons help met deze mensen


  Maak melding

 29. Dat het stelen schering en en inslag is is bij ieder bekent, wat nog rest is wie van jullie gaat dit met naam en toenaam bekent maken.NPS de grondlegger hiervan wij horen heel weinig van jullie.Meneer Venetiaan sta op en biecht alles op of durf je dit niet.Hoe kan de pot de ketel verwijten wat hij doet.Doe een goede daad geef de SURINED. hun geboorte recht.Dit heb je bewust niet gedaan.


  Maak melding

 30. Pero, hoe is het leven op frissenstein (6 hoog). Ik lees je reacties en denk bij me zelf, waar is het met je mis gegaan baja … Een cassaveplanter die als buikspreek fungeert voor een megalomano criminele President.

  Maar goed, voor jouw is het beter om terug te keren naar Su om het land op te bouwen. Bouta heeft je daar nodig.
  In nederland ben je nutteloos.


  Maak melding

 31. Een Corrupte Machtsstaat!

  Dhr Santhoki heeft natuurlijk gelijk, zelfs two-mofo gong doe, breeveld, geeft dit toe.

  Breeveld, wij hebben geen ratings nodig om tot constateren dat deze regering ziekelijk corrupt is.
  Jij wel dus…. losse flodder-actie van doe…

  lees:
  “De nieuwe positie van Suriname op de Internationale Corruptie Index, is een behoorlijke besmeuring van het imago van Suriname en vooral de regering. Dat is precies wat ik bedoel toen ik in het parlement zei dat de regering zoveel van de daken mag roepen over hoe goed het gaat met de economie van het land en alle andere mooie dingen, maar wanneer je positie op deze indexlijst slechter wordt, is dat een zeer slecht teken, zegt fractievoorzitter Carl Breeveld van DOE.”
  bron:starnieuws


  Maak melding

 32. @astrando,

  Bouta en ndp regeren met daden en scoren, toch?????

  SURINAME NR. 88 OP DE INTERNATIONALE CORRUPTIE INDEX!!!

  Wat een prachtdaad en geweldige score. GOAAAAAL

  Slaap lekker verder klootzak


  Maak melding

 33. Chandrikapersad Santokhi Ik ben het ook niet eens met de huidige regering ik walg van ze.
  Maar jij en de vorige regering hebben een kans gehad echter deze niet met beide handen aangenomen.
  Tuurlijk verdien je nog een kans maar benut hem dan ook anders zal je geloofwaardigheid ongeloofwaardig worden.
  Sorry voor je aanhangers maar eerlijk zijn is wel belangrijk.

  Ik ben voorstander van nieuwe verse gezichten die wel durven te doen en niet alleen maar denken.
  Wat Suriname nodig heeft? politici die Denken handelen doen naar eer en geweten.


  Maak melding

 34. Santhoki, Rusland, Castelen en de vakbeweging brengen Suriname langzaamaan naar haar verdoemenis in naam van democratie en rechtstaat. Bewijzen zijn er genoeg. Je kan deze lieden horen op verschillende media hun opvatting over besturen van een land alsof zij het werkelijk beter kunnen. Niemand heeft de rijstsector een handje kunnen helpen. Het zal weer Bouterse zijn die afgelopen onafhankelijkheidsdag initiatieven heeft genomen om duidelijke hulp te bieden aan de rijstsector. Santhoki is een prater, een papegaai die niet van ophouden weet. Vooral wat praten betreft. Ik hoop van harte dat dat deel van het volk die sedert de jaren 80 gebrainwashed zijn geworden door de NF kliek, dat nu hun ogen opengaan om te zien dat stapsgewijs het veel beter gaat met Bouterse aan de macht dan een prater als Santhoki die het volk alleen maar kan voorliegen dat wij een machtstaat tegemoet zien. En wat is er mis met een machtstaat? Als het ontwikkeling brengt voor zowel Suriname als haar volk, dan is het toch goed? Wij moeten alleen alleen beseffen dat wij allen moeten inleveren, dus offers moeten brengen in de vorm van arbeid, om dit land op te bouwen. Ik heb gezegd…


  Maak melding

 35. Donderdag 6 december 2012 om 17:04 uur, door pawiro

  pawiro; Beste Pawiro; weet je waarom wij(nog)niet willen komen matie ??? Wij hebben geen zin in jullie ! Figuren als jullie denken én handelen niet in vooruitgang. Wij wel. Wij willen het beste uit het leven halen.

  Wat jullie willen is, als de beste lui zijn én profiteren!!!! En praten als of jullie de hele wereld aan kunnen. Bla, bla, bla……bla die blaa……..daarom blijven wij nog weg. Als de tijd rijp is, zullen wij zien. Jullie mogen voorlopig zelf doen. Met jullie beste President en politicologie .

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 36. Zonder een sterke en integere oppositie kan geen enkele democratie goed functioneren, dus ook niet die van SU. Het is dan ook de taak van de oppositie om de regering te steunen waar mogelijk en te bestrijden waar noodzakelijk. Bestrijden betekent ook met alternatieven komen en zeker ook vanuit de oppositierol verantwoording afleggen.
  Goed oppositie voeren betekent ook het volk naar waarheid informeren over relevantie nationale aangelegenheden. Het zal de oppositie sieren als zij in staat is wantoestanden van de regering middels gedegen onderzoek openbaar te maken voor het volk. Daarom siert het ook de heer Santokhi als hij spreekt van “vermoedens”, want het bewijs moet de oppositie nog leveren.
  Maar ook de (onderzoeks) media moet in deze een belangrijke basistaak zien, namelijk zaken die voor het volk van belang zijn en die door de regering achter worden gehouden aan het licht brengen.


  Maak melding

 37. Gelukkig zijn dit slechts meningen….woorden. Kijk naar de daden. Iedereen zit hier de intelectuele uit te hangen, maar die rode draad, de continuering en verbetering van het ontwikkelingsbeleid door de regeringen heen zien jullie niet. Ik zie dat alle groen getinte teksten teksten zijn anti bouterse en anti deze regering. In plaats dat er wordt gegeken naar het beleid.

  Suriname gaat vooruit. We zijn een jonge staat, met gebreken. En bepaalde extreme uitspraken van politici zonder dat er bewijs is is gewoon zielig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.