donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAmbtenaar krijgt tien procent extra in loonzakje

Ambtenaar krijgt tien procent extra in loonzakje

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 dec – Ambtenaren mogen vanaf deze maand tien procent loon extra meenemen naar huis. Volgens vicepresident Robert Ameerali is dit het resultaat van onderhandelingen met ambtenarenvakcentrale CLO en de onderwijzersbonden. De verhoging gaat terug naar januari dit jaar. De uitbetaling geschiedt wel in kavels.

In eerste instantie wordt voor drie maanden tien procent extra betaald. De rest wordt volgend jaar betaald. De regering wil zo min mogelijk golven maken. Onder meer het bedrijfsleven had gewaarschuwd voor al te drastische aanpassing. “We denken dat we een beroep mogen doen op de ambtenaren om het geld duurzaam te gebruiken en niet zozeer in de consumptieve sfeer”, zegt Ameerali. Tien procent loonsverhoging wordt nog net verantwoordelijk geacht.

Vandaar ook de goedkeuring voor het voorstel van het onderhandelingsteam van de overheid. Tien procent is ook wat de andere partijen wel zagen zitten. De onderwijzers willen ook hun toelagen aangepast hebben. Maar daar wordt nog over onderhandeld. “Ik denk dat we al bij al de beloning van ambtenaren behoorlijk hebben opgekrikt”, aldus Ameerali. De onderwijzersbonden hadden een ultimatum gesteld om nog voor kerst een overeenkomst te hebben.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

43 REACTIES
 1. Onvoorstelbaar wat een financieel wanbeleid. Hoe gaat dit enorm bedrag aan extra kosten worden betaald?

  Is er uberhaupt al een van de vele duizenden spookambtenaren ontslagen?

  Dit gaat resulteren in hoge inflatie waar werknemers in dienst van het bedrijfsleven de dupe van zullen worden. Het verklaart in ieder geval wel de verdubbeling van de AOV van vorige week.

  Een advies: ruil per direct eventuele spaartegoeden in SRD om in harde vreemde valuta, goud/zilver/grondstoffen of simpelweg in vruchtbare percelen.

  Na deze regering lang het voordeel van de twijfel gegeven te hebben kan je na die corrupte mafkees Belfort die gevangenen als dwangarbeider voor eigen gewin inzet en nu deze waanzin van financieel wanbeleid, is het slecht te hopen dat er zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen komen…


  Maak melding
 2. Het werd tijd dat met het conjuctuurverschijnsel in de wereld een correctie op het inkomen van de modale klasse en de rest van de economisch gebonden surinaamse volk plaats vond. Het is geen garantie tegen sociale onrust maar het werd hoogtijd dat de koopkrachtverhouding aangepast moest worden. Daar tegenover staat dat de extra goudinkomsten en de hoge prijs hiervan op de wereldmarkt voor een solide dekking zorgen ten opzichte van de SRD munt. De gouden kerst is een belofte die eenmaal ingewilligd moest worden. Deze president houdt woord bij woord. Goed zo!


  Maak melding
 3. Dit is het begin van het slopen van onze economie.
  Bij loonsverhogingen lachen de chinezen in hun vuistje,want ze weten dat ze de prijzen in de winkels weer kunnen verhogen,om daarna het geld naar china te sturen.
  Je mag de salarisen zoveel verhogen als je wilt,maar als je de prijzen in de winkels niet in toom houd,dan zijn de verhogingen verloren geld.


  Maak melding
 4. Het is wederom een dode awarie waarmee de mensen blij moeten zijn..
  Het leven is vele vele malen duurder geworden, de verhoging staat NIET in verhouding met prijsstijgingen van levensonderhoud….


  Maak melding
 5. 10% loonsverhoging voor 80% van de beroepsbevolking?

  Ik gun een ieder zijn geld, maar normaliter wordt er al ‘moeilijk’ gedaan om stijgingen / correcties van 0.2% – vanwege de lange termijn gevolgen op de economie…

  Lijkt mij ondoordacht, of Suriname moet idd. 100% economische groei per kwartaal doormaken momenteel…

  Aan de andere kant is 10% van weinig natuurlijk nog steeds niet veel.


  Maak melding
 6. En deze regering schreeuwde moord en brand toen de vorige regering hun maatregel om de salarissen te verbeteren invoerde.
  En nu nog eens 10 % er overheen.
  Prettige Kerst mensen, het is jullie gegund,……………maar jullie zullen helaas straks de gevolgen ook zelf dragen.


  Maak melding
 7. nou vooruit dan…een stevige dure ambtenaren schuur hebben wij al, nu nog een groente schuur,…maar dan, wie wil goedkoop cassave planten???

  China…kan je wat chinezen missen?? 🙂


  Maak melding
 8. Het is goed de lonen te verhogen.Maar wat ontbreekt bij de politiek in Suriname is dat er geen meer jaren beleid achter zit.Het land wordt met adhoc beslissingen bestuurd.Kennis ontbreekt bij de heren maar ze zien dit niet en denken dat ze goed bezig zijn.Het is boven hun pet.Daarbij komt luiheid.ongediciplineerdheid en geen zelf respect bij kijken.Bouterse neemt met zijn intelligente staf beslissingen om te overleven.Hoe kan iemand die zo op gejaagd wordt tijd hebben om een land te leiden.Geef het roer aan mw. Simons.


  Maak melding
 9. Roy,
  De Mega omkoping van die EZELS is begonnen.
  Hij weet dat de verstandige Surinamers hem door hebben daarom deze actie van die massamoordenaar DDB.


  Maak melding
 10. @ Savioen,

  Mw.Simons is, of moet ik zeggen was een intellectueel maar is inmiddels zodanig besmet met het NDP-virus dat het lood om oud ijzer is.
  M.a.w. het zal geen verschil maken.


  Maak melding
 11. @GMAP
  De wolf blijft het maar proberen…
  maar als je geen geschoolde mensen om je heen hebt met name in dit geval goed gekwalificeerde economen dan krijg je alleen maar korte termijn oplossingen wat niet goed is. Maar tja het is een bananenrepubliek met apen in kostuums aan de macht..


  Maak melding
 12. Ongekende maar onverantwoorde loonsverhoging. Onder Bouterse is het aantal ambtenaren explosief gegroeid.
  In nederland zou dit ondenkbaar zijn ! Een loonsverhoging gaat de economie verstoren. Voedselprijzen zullen opnieuw duurder worden maar buiten dat zal Suriname als investeringsland weer een stukje onaantrekkelijker worden. Als de winkelier weet dat de ambtenaren meer te besteden hebben, veranderen ze prijzen. Iedereen wil hiervan profiteren. Dat is toch logisch. dom dom dom

  De vraag is hoe gaat de regering deze verhoging betalen ? Welke NDP Groupie durft ?


  Maak melding
 13. In Suriname moet je ambtenaar zijn of in dat “duistere circuit” zitten, wil je op een normale manier kunnen rond komen. De ambtenaren kunnen de hele dag slapen of sloffend lopen naar hun loketten, de mensen in dat duistere circuit” hebben slapeloze nachten….die slapen niet. Hun geweten spreekt? Of ze hebben geen geweten natuurlijk. De rest werkt als een paard (geen ezel) en passen zich aan. Mopperen wel. Zijn te moe en te lui om op straat te demonstreren.
  Dan heb je ook nog een groep die snachts op pad gaat en met geweld jouw zuur verdiende spullen af probeert te pakken. Die zijn sterk en geweldadig.
  En de rest ? Die slaapt op “een oor”, met een illegaal of niet illegaal vuurwapen naast zijn/haar bed.
  En dit lieve mensen is de samenstelling van de Surinaamse bevolking.


  Maak melding
 14. =Vraagt niemand zich af hoe de regering aan dat geld komt????

  =Zoveel panden om ambassades in verschillende landen te openen??
  =loonsverhoging??
  =Onnodige vliegreizen en feesten??
  =Baas haalt vriend op in Guyana om samen te reizen??
  =Geld wordt gebruikt zonder toestemming van de DNA??

  =Mensen, hoe zit het met de armen van het land zelfs?
  =Is het niet verstandig om sociaal woningen op te zetten voor deze groep??

  =ER IS NOG STEEDS GEEN BELEID EN MEN LEEFT ZO GROOT????


  Maak melding
 15. @Ira

  er is wel een beleid nl WANBELEID….
  grootdoenerij is optisch bedrog….hier is de grootste gedeelte trots op…
  midden in de maand is het weer geldlenen geblazen om de oude schulden te betalen en wat boodschappen te halen…
  Holland krijgt weer de schuld van de pinarie….

  De kankantrie stam in hun eigen oog zien ze niet maar die prienta in een ander zijn oog zien ze wel…


  Maak melding
 16. @Roy, je hebt groot gelijk.

  =Wat mij zorgen maakt in Suriname is het feit dat elke keer dat Bouterse en zijn aanhang aan de macht waren zij altijd met geld hebben gestrooid.

  =Wie denk je dat het terug moet betalen??
  =En inderdaad als het straks niet goed gaat heeft Nederland het weer gedaan.


  Maak melding
 17. @Ira

  Een ezel stoot zich geen 2 keer….geldt helaas niet voor mijn broeders…..
  ze hebben al zoveel bulten op hun voorhoofd….
  Triest maar waar.
  Time will tell.


  Maak melding
 18. 10% extra loon voor de tientallen duizenden spookambtenaren. Lanti heeft al geen geld (zie eerdere berichten) dus dit betekent gewoon geld printen, verwacht dan ook een devaluatie volgend jaar van de SRD en zo een grote loonsverhoging in één keer zal ook een flinke stijging van de inflatie betekenen.

  Eindresultaat: IPV verbetering in de koopskracht gaat de surinamer alleen maar achteruit. Goed zo NDP


  Maak melding
 19. GMAP>Ray
  Onthulling van de dag. Het is meer dan duidelijk dat GMAP Ray is. Zo merk je dat GMAP nog meerdere nicknames onder zijn MAP heeft. Dat is Corruptie.
  En waarom houden deze kerels de -/+ in gijzeling. Een troost voor hun maar de inhoud kun je niet verdoezelen noch de waarheid.


  Maak melding
 20. De ambtenaren die op het werk verschijnen,krijgen 10% meer geld.En zij die spoken,wordt er op hun geld een 0 [nulletje] bij gedrukt.Zo wordt 20 gewoon 200.Te besteden bij Somo.

  Cobie.


  Maak melding
 21. Economische wetmatigheden, loon-prijs spiraal, meneer Hoefdraad weet er alles van maar kan er niets tegen doen, want bij iemand zit er een Schroefdraad los. Komen de verhogingen uit de meer opbrengst van de governement take??? Want ondanks de daling van de intern. olieprijs is deze nog steeds heel duur in Su. Het zal wel een chaos worden als de wereld economie zich stabiliseert en de goud en olie prijzen zullen dalen. Een Surinaams spreekwoord : “Jang nanga fesi …. Nanga baka.


  Maak melding
 22. ik snap niet dat de regeerders niet weten wat er in Griekenland is gebeurd. Door deze korte termijnvisie worden de jongeren in de toekomet opgezadeld met de problemen. We kunnen toch niet ervan uitgaan dat de goud- en olieprijs altijd zo hoog zullen blijven. Vooral de landbouw sector en toerisme zouden nu gestimuleerd moeten worden


  Maak melding
 23. Laten wij de macro- economische gevolgen van deze loonsverhoging rustig afwachten. Ameerali spreekt de ijdele hoop uit dat de ambtenaren deze verhoging niet zullen aanwenden in de consupmtieve sfeer. Maar hij zal wel lelijk op zijn neus kijken want de inflatie komt eraan. We zullen zien….


  Maak melding
 24. Laatst nog een bericht gelezen dat Surinaamse ministeries geen geld in kas hebben om de dagelijkse kosten te voldoen en nu blijkt dat er wel geld is om de veelal luie en incompetente ambtenaren (waaronder heel wat spookambtenaren) een salarisverhoging te geven. De overheid heeft al jarenlang te kampen met een begrotingstekort d.w.z. dat men meer geld uitgeeft dan er binnenkomt. Vanwaar gaat men het geld dan vandaan halen voor deze loonsverhoging?? Men zal of geld moeten lenen wat de jongeren opzadelt met een schuld in de toekomst of men gaat geld bij moeten drukken en dat zal weer leiden tot inflatie en devaluatie waar iedereen last van gaat krijgen. Het land Suriname is vervloekt dat het geleid wordt door een stel incompetente politieke beesten, het zal zo helaas altijd een Derde Wereld bananenrepubliek blijven.


  Maak melding
 25. Nu merk je duidelijk dat de fronters in ned. het druk hebben met hun BAAS St. Klaas. Waar zijn ze??????????

  Ik was even vergeten dat Raymap en GMAP het nu druk hebben als alternatieve Pietjes van hun BAAS St.Claas.
  @Fronters/GMAP-RayMAP


  Maak melding
 26. @Ray2

  De hele oppositie van het FRONT zijn nu in Suriname spook assembleeleden.

  Lopen weg en verschijnen niet voor hun verantwoordelijkheid:wat voor uitleg wil Santokhi dan??????


  Maak melding
 27. Sinterklaas bestaat! Hij heet Ameer(goedoe)Ali en deelt met zijn pietenteam procenten uit. Eerst deelt de ‘kale’ Sint 100% extra uit aan de senioren, nu deelt de ‘reserve’ Sint alvast 10% (met twk.) uit aan meesters. En de kinderen krijgen dit jaar geen cadeautje, niet omdat de piet zwart is, maar omdat het geld op is!


  Maak melding
 28. dit is nog nooit in wereld voorgekomen..

  in deze wereld wijde crisis waar, landen aan de rand van het faillesement zijn,geeft onze hoofd verdachte moordenaar zijn arbeiders zomaar 10 % loons verhoging met t.w.k. vanaf voor christis..

  wat de meer prestatie is is onduidelijk..

  ieder gaval dit jaar 10 %, volgend jaar 2013 in december 20 % ,,en in 2014 50 %,, en in het jaar van de verkiezing 100% verhoging..

  dat is het verschil..


  Maak melding
 29. @pawiro

  Suriname en Brazilie maken geen deel uit van de crisis in de wereld want zij investeren hun geld niet buiten hun eigen grondgebied. Zij genieten in tegendeel van de crisis in de wereld en kunnen hun producten met veel winst aanbieden. Daarom kunnen deze landen zich nu veel permiteren. Go lesi njunsu nanga economia buku nep paè.


  Maak melding
 30. Ik ben er van overtuigd dat dit een poging is om het volk stil te krijgen. Het is duidelijk dat niet geleerd is van de jaren tachtig, nog van de jaren “Bosje”. Dit zal grote gevolgen hebben.


  Maak melding
 31. Astrando, je kan hier wel brallen als brugman maar leg ons eens uit hoe Bouterse al zijn plannen wil gaan betalen.

  * openingen ambassades in diverse landen
  * loonsverhoging defensie
  * diverse vliegreizen en feesten
  * verhoging aov
  * budgetten voor parlementariers
  * verbetering openbaar vervoer

  En dan heb ik het niet eens over zijn verkiezingsbeloftes !!!

  Waar blijft de financiele onderbouwing van het NDP.

  We zijn benieuwd.. want als dit allemaal doorgaat weet ik nu al wie de rekening gaat betalen.


  Maak melding
 32. Inmiddels blijkt dat dit bericht WEER niet klopt. Het is nog helemaal niet zeker dat ze het krijgen en er is ook geen geld voor.

  Waar verdwijne al die opbrengsten van het goud, de government take, etc toch.


  Maak melding
 33. @ Koos de Jong

  je moet het hele doe jaar doornemen en je ziet dat alles de chinezen zullen doen en finacieren.En tegen de tijd dat er betaald moet worden,zijn we allang een provincie van China.

  Cobie.


  Maak melding
 34. MEnEEr de jong ikmzou nog willen reageren hoe de loons verhoging betaalt zal worden,Er komen miljoenen zoniet miljarden uit de grond . Een werk nemer dat word beloont zal zich extra inzetten en wel 10maal nadenken om steek penningen te nemen. Ook weer een goede zet het lijkt wel of onze exellentie je vrouw heeft gepikt. Je noemt mensen die hun statemant onderbouwen en jou zonder weerwoord laten groupies of we al onze afkoop som hebben gehad.jammer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES