Suriname wil tropisch regenwoud beschermen

25

De Wereldbank van de Verenigde Naties zal in februari bekijken of de Surinaamse plannen om het tropisch regenwoud beter beschermen, voldoen aan de voorwaarden voor financiering. Suriname bereidt zich voor op toetreding tot het zogenaamde Reducing Emissions from Deforestation and forest Degradation(REDD+)-programma van de Verenigde Naties.

Midels dit programma wil het land de uitstoot van CO2 door ontbossing aanpakken. De VN kan landen belonen voor het behoud van hun bossen via het REDD+-programma. De gelden worden nu nog niet uitgekeerd omdat de donorlanden nog geen geld in het fonds hebben gestopt meldt de NOS.

Suriname zegt de plannen voor het regenwoud door te zetten, onafhankelijk van de vraag of het geld er komt. De regering is momenteel bezig de bevolking van het binnenland te informeren over de plannen om de ontbossing tegen te gaan. (Bron: NOS.nl)


25 REACTIES

 1. woeha, Suriname wil tropisch regenwoud beschermen!
  Ma dang hoe dang?
  Ze kunnen het vervuilen niet eens aapakken laatstaan het regenwoud beschermen.
  Het binnenland wordt dagelijks vernietigd door de grote kap van buitenlandse houtreuzen.
  De grond wordt omgeploegd door de grote mijnbedrijven zoekend naar goud en bauxiet.
  na het zoeken wordt niets gedaan om het oerwoud weer te herstellen, zoals Australië dat doet, door bomen te planten.
  Maar als klap op de vuurpijl het vernietigen door de eigen geldzuchtige gelukszoekers die alleen maar oog hebben voor het geel metaal en een overheid die ogen heeft “the eye is bigger than the mouth” voor alleen corruptie geld rijkdom en s..
  Ma dang hoe dang willen zij het oerwoud beschermen?
  Of willen ze alleen het geld om het voor eigen gebruik aan te wenden?


  Maak melding

 2. Dat zijn goede stappen van de regering”het liefst met eigen kracht en mensen van het land beschermen en onderhouden.
  Het is ons regenwoud en niet van redd+of vn ,wij moeten die stappen ondernemen “,ik weet dat er andere bedoelingen hier achter zitten ,,.

  Regering:,maak geen deal met hun ,neem geen geld van die aasgieren”,zij hebben niks in ons gebied te zeggen of te beslissen,”geef hun niet die gelegenheid.

  Krakti


  Maak melding

 3. sra, ga eens even nadenken voordat je hier iets post!!

  Ga eens even kijken bij Brownsberg!!
  Mijn advies: zoveel mogelijk mensen er naar toe!! Desnoods alle touristen een gratis overnachting aanbieden en vragen of ze zoveel mogelijk foto’s willen maken. Vooral van al de squats die je voorbijstuiven met allerhande personen, die dreigingen uiten wanneer je een foto wil maken. Illegaal of zo??

  Aandacht vestigen op het probleem! De kosten kunnen makkelijk betaald worden door de overheid, mits deze het “verlanglijstje voor de Goedheiligman” aanpassen.

  Als het zo doogaat is de Brouwnsberg binnen no-time één grote kale vlakte.
  En iedereen die het gezien heeft en er niets tegen doet, zij het alleen maar het doorgeven aan anderen, is nét zo schuldig!
  Wel eens gehoord van “de stem van het volk?”
  Nou dan!


  Maak melding

 4. o ja,Sra, de regering geeft alleen Brazilianen de gelegenheid om er bezig te zijn.
  En in plaats van ze te verwijderen, worden ze geregistreerd, zodat ze legaal aan het werk kunnen.
  Easy toch??

  Schande!


  Maak melding

 5. In het artikel wordt beweerd: ‘Middels dit programma wil het land de uitstoot van CO2 door ontbossing aanpakken’.
  En een paar regels verder staat er: ‘De regering is momenteel bezig de bevolking van het binnenland te informeren over de plannen om de ontbossing tegen te gaan’.

  Degene die het artikel geschreven heeft moet zich maar beter laten informeren. Je kunt de uitstoot van CO2 niet aanpakken door ontbossing en waarom zou je ontbossing tegengaan als je daarmee de uitstoot van CO2 zou aanpakken?

  Door minder fossiele brandstoffen of minder bos om te hakken/verbranden kun je de overmatige uitstoot van CO2 aanpakken. Levende planten absorberen de CO2 uit de lucht, door de bossen te beschermen pak je het probleem van teveel CO2 in de lucht aan.


  Maak melding

 6. Ion

  Het gaat om surinaams regenwoud en niet over bronsberg.
  Die kale plekken waren al toen het oude regering toestemming aan europese bedrijven waaronder canada gegeven had om grondstoffen in te winnen”in die grondstoffen was ook goud en diamant inbegrepen,,dat heeft ruim 14 jaren geduurd en dat voor maar 5% van het totale winst voor het oude regering .nu word er op mindere mate grondstoffen opgegraven”wat die brazilianen in Su doen vind ik ook niet goed,”ik heb liever dat wij de surinamers ons eigen zaakjes in de hand hebben.en ook zelf oplossen zonder inmenging van buitenstanders,”alleen zo kan men naar eenheid werken en ons probleem oplossen,”het vertrouwen in onszelf is zoek “maar deze strijd word niet opgegeven tot dat het Su volk een éénheid geworden is.


  Maak melding

 7. =Zolang er geen orde in het binnenland is als het gaat om de mentaliteit van de mensen die daar wonen en het goudsector, zal het bos niet op een goede manier beschermd kunnen worden.

  =Er zijn ook teveel illegalen die de bossen kappen en wegbranden.

  =Ik hoop het beste voor het bos.


  Maak melding

 8. Als je die Goedschalk beluistert,vraag je je af of deze man van de maan komt.Of hij werkt met gegevens uit 1772!!!Ik kan aanraden om nog een chinese houtkap bedrijf toe te laten.Die hebben beloofd om het bos weer heel te maken nadat het gekapt is hahaha.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Al eerder aan gegeven dat een zwarte niet in staat is iets te produceren.Ze kunnen alleen verbrassen wat het land waarop ze leven herbergt.Dat ze plotseling oerwouden gaan beschermen doet de bos goden rillen


  Maak melding

 10. Savioen

  Al eerder aan gegeven dat een zwarte niet in staat is iets te produceren.Ze kunnen alleen verbrassen wat het land waarop ze leven herbergt.Dat ze plotseling oerwouden gaan beschermen doet de bos goden rillen
  je mut een vraag voor me beantwoorden. Wat hebben die CHAMARS als jij van su gemaakt???? geen ka integendeel die smokkelde coke bij de vleet na europe en dan zeiden ze na bigi sneki den e kweki hahaha


  Maak melding

 11. Hmmm…De Surinaamse regering WIL van alles, maar doet niets. Gouddelvers hebben het binnenland in een maanlandschap veranderd en de rekening voor de vervuiling is nog niet gepresenteerd. Die Pai Man komt nog als de mensen ziek worden van de zware metalen die gebruikt worden (kwik enzo). Daarnaast wordt er illegaal hout gekapt en worden er steeds bedreigde diersoorten verhandeld en gedood voor consumptie. Ma solanga sma gridi en solanga sma e mek moni zal het alleen maar bij willen blijven.


  Maak melding

 12. @alleen

  Jezus Christus toch, moet die slang tot bij aan huis geleverd worden zodat je het gaat aanbidden om rijk te worden?!
  Om vlug rijk te worden daar heb je toch alleen een SLANG voor nodig volgens jouw?!
  Waarom doe je dan niet deze kleine moeite…GA ZELF EEN SLANG VANGEN EN BEGGIE BEGGIE DOEN,JIJ SLANGENZOON!!Dan hoef je je buurman niet te gaan benijden om alles wat hij heeft bereikt middels hard werken!!
  Jij kan het ook doen ,probeer eerst een slang te vangen ,lUILAK,of moet buurman dit ook voor je doen?!!!


  Maak melding

 13. @Hissssss…hissssss…Alleen

  En als je al rijk bent geworden door die slang beggie beggie te doen ,dan kan je gelijk een slangen kwekerij beginnen om je andere soortgenoten die ook luilakken zijn netals jouw een vlugge manier van rijk worden aan te bieden!!
  Misschien zullen ze het bed en bord met de leuze’kansarmen’ op geven en in de slangen business gaan,om snel rik te worden volgens het SLANGEN THEORIE VAN JE!!

  Hissssssss….hisssssssss……


  Maak melding

 14. Die kalf is bijna kopje onder, en nu dit nieuws,een zoethoudertje, komt niets van terecht, er is al veel ellende in het oerwoud daar, let maar op mensen over een jaar of vijftien, of de boel daar is weggespoeld,
  of het is in het binnenland 1 grote giftzooi.


  Maak melding

 15. door Ray

  @alleen

  Jezus Christus toch, moet die slang tot bij aan huis geleverd worden zodat je het gaat aanbidden om rijk te worden?!
  Om vlug rijk te worden daar heb je toch alleen een SLANG voor nodig volgens jouw?!
  Waarom doe je dan niet deze kleine moeite…GA ZELF EEN SLANG VANGEN EN BEGGIE BEGGIE DOEN,JIJ SLANGENZOON!!Dan hoef je je buurman niet te gaan benijden om alles wat hij heeft bereikt middels hard werken!!
  Jij kan het ook doen ,probeer eerst een slang te vangen ,lUILAK,of moet buurman dit ook voor je doen?!!!
  als ik allen naar jou en je vooorvaderen kijk zie ik die slangen die jullie hebben


  Maak melding

 16. @Alleen

  ‘als ik allen naar jou en je vooorvaderen kijk zie ik die slangen die jullie hebben’.

  Wil jij niet een paar van de slangen dan lenen die je snel rijk gaan maken?!
  Ze gaan niemand bijten noch vermoorden!
  Ze gaan je alleen maar rijk maken en het enigste wat jij moet doen is in je bed liggen te slapen met het bordje ‘kansarme’ opgehangen aan je deur!!


  Maak melding

 17. @Koos de Jong>Henk Molenaar pseudoniem voor elkaar.

  Nog een belangrijke onthulling lezers: Koos de Jong is Henk Molenaar. Let dus op gebruik en misbruik dubbele nickname.


  Maak melding

 18. beste mensen co2 kun je omzetten in boomstammen; dan neem het co2 gehalte af in de lucht…het domme parlement ziet alleen dollar teken; terwijl inderdaad 90.000 staven goud al ook leeg geplunderd is in suriname via concessie.. daarvoor in de plaats is het geld niet in de kas gekomen,. maar uit de grond uitgehold… de algemene middelen zijn dus niet gespek voor de gemeenschap. geld verdienen voor de gemeenschap suriname doet de regering niet, maar geeft alle ruimte om het land leeg te plunderen, de klein kinderen komen straks met lege handen te staan, en er zal geen goud meer zijn om een halsketting te dragen in suriname als het goud roof in dit tempo door gaat. alle buitenlandse concessie moet direkt aan banden gelegd worden, het voordeel komt niet in onze eigen belang, maar dient de belang voor de bedrijven.. surinaamse bedrijven krijgen daarvoor ook de gelegenheid niet optimaal zelf te delven. de regering vertrouwd alleen boeven uit het buitenland… deze boeven en de regering samen die het mogelijk hebben gemaakt suriname na de onafhankelijk leeg te plunderen, dienen allemaal dood geschoten te worden.dat is nodig !!!


  Maak melding

 19. @Wereldbank

  Wat klopt niet??
  Dit klopt niet:
  Directoraat milieubeheer van ATM naar het Kabinet van de president.(bron:starnieuws).

  Strategisch corrupte politieke zet, het geld komt in handen van die criminele pres, die ene die gezocht wordt door DEA.

  Beware Werelbank!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.