zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOp zoek naar praktische oplossing openbaar vervoer

Op zoek naar praktische oplossing openbaar vervoer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 dec – Oplossingsmodellen voor de vaak chaotische toestanden in het openbaar vervoer moeten vooral praktisch zijn. Dit zegt Martin Schalkwijk(foto rechts), directeur van universitair onderzoekscentrum IGSR. Het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme is op zoek naar de kortste weg . De opdracht aan het IGSR om oplossingen te formuleren is dan ook aangedreven door flink wat verwachtingen.

Het openbaar vervoer is al decennialang een bron van frustratie voor niet alleen politici. Ook de deelnemende groepen zelf komen er al lang niet meer uit. “Je zit met een stad en een samenleving die in ontwikkeling zijn. Je moet niet verwachten dat alles in één keer kan worden opgelost, zo makkelijk is dat niet”, zegt Schalkwijk. Toch worden oplossingen wel mogelijk geacht. Het centrum gaat daar in het komende halfjaar over nadenken.

Behalve passagiers, buseigenaren en bedrijven, zullen ook andere ministeries worden geraadpleegd. “Er zijn belangengroepen, we gaan met iedereen praten. Je moet iedereen mee krijgen voor een grondige oplossing”, aldus Schalkwijk. Behalve het ministerie zelf, moet ook de universiteit van Suriname beter worden van het onderzoek. Het helpen oplossen van ontwikkelingsvraagstukken is altijd het streven geweest. De studie kost ruim een kwart miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijftigduizend euro).

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Bouterse heeft de centen uit de schatkist al verbrast.
  Het geld is opgegaan aan reisjes, schilderijen, computers, voorbereiding herkiezing, auto’s, omkopen van parlementariers en organiseren van evenementen en feestjes.

  Ministeries hebben niet eens geld voor brandstof. Dijk projecten commewijne en coronie liggen ook stil, evenals de woningbouw projecten, aan te leggen wegen en bruggen.

  Bouta moet opsodemieteren in het belang van Su. Laat iemand anders aan de knoppen zitten.

  Nogmaals voor de O.V. problemen komt er geen oplossing. Dit is een geld kwestie. Geld dat er niet is. Bouta weigert overigens verantwoording af te leggen voor de begroting 2013. Dan weet je al genoeg.


  Maak melding
 2. Er liggen stapels cq meters aan rapporten over deze problematiek van binnenlandse en buitenlandse deskundigen.
  Als men daar nou een klein deel van uitvoert zou het probleem allang opgelost zijn. Maar men kiest ervoor om geld uit te geven.
  Eerst heeft men maatregelen genomen zonder er bij na te denken en nu gaat me proberen opeenstapelingen van eigen fouten te corrigeren.
  En wel onder het motto: “opzoek naar oplossing openbaarvervoer”
  Als het niet zo triest was zou je hard om lachen.


  Maak melding
 3. suriname is wereld kampioen in het benoemen van commissies in het leven .sinds mensen heugenis is men bezig met commissies maar als het wat op levert nee .
  het kost alleen maar geld .het bus vervoer komt maar niet van de grond wat ordenen betreft .iedereen weet het betr .front was jaren mee bezig nu is men weer mee bezig .
  een delegatie van front was in nederland om ervaring op te doen bij conexxion .er is weer niets van terecht gekomen .nu is het paars die wat van gaat proberen te maken ,het is afwachten wat het weer gaat worden .wij zijn de chaotische toestanden gewent ,het is ons met een paplepel ingegoten door de {leiders}al die tientallen jaren die zij aan de macht waren.van npk tot front vhp nps .de ndp is niet zo lang aan de macht dus die partij wil niet voor deze chaotische toestanden gezorgd door de jaren heen .er waait een andere wint in dat land en ik hoop dat het de goede kant op zal gaan .
  onderwijs ,infrastructuur noem maar op heeft de regering aan gegeven dat het beter wordt .wij hopen dat het ook gaat gebeuren ,wel zie je verbeteringen en dat stemt tot hoop .ik kijk niet naar de kleur van de partij ik kijk wat de regering voor land en volk doet ..en de mensen zijn tevreden die in dat land wonen .ik hou mij niet bezig met berechting van moorden .
  ik heb niemand vermoord .ik weet wel dat anderen de kans hadden om daders voor het gerecht te dagen toen zij aan de macht waren maar steeds kwam er wat tussen .als je spoed wilde zetten voor het berechten van de daders had je niet 15 jaar gewacht …dan had je snelrecht kunnen toepassen .nu willen deze front aanhangers het volk de schuld geven van hun blunders .
  het surinaamse volk is een slimme volk ze weten wanneer genoeg genoeg is ,ik geef ze groot gelijk .ze moeten zich niet aangesproken voelen als mensen willen zeggen dat het volk op moordenaars heeft gestemd. de fronters moeten inzien dat de vele fouten hebben gemaakt .leer van je fouten en geef geen anderen de schuld van jou beleid .


  Maak melding
 4. De eerste zinvolle aanpak is om de auto´s die parkeren langs de weg en trottoir in de binnenstad aan te pakken om zo wat ruimte te maken voor het openbaar vervoer.
  De tweede zinvolle aanpak is om een aparte werkgroep in te stellen om de uitvoering van aktieplannen te implementeren en te controleren en reviewen en corrigerende maatregelen te nemen / voorstellen.


  Maak melding
 5. Dit alles staat en valt met een goede ruimtelijk ordening. Zelf denk ik dat een half jaar onderzoek te kort is. Ik vraag me af of er genoeg statistisch materiaal is voor de sociaal demografische ontwikkelling van Paramaribo en omgeving. Daarnaast speelt de technische infrastructuur van de wegen een belangrijke rol. Een speerpunt zou moeten zijn om grote delen van de stad autovrij te maken. De stad barst uit haar voegen en is qua mobiliteit zou oud als Jeruzalem!


  Maak melding
 6. Zoals BARNIE reeds heeft aangeven liggen er metersdikke rapporten over het openbaar vervoer door binnen en buitenlandse deskundigen, maar in Surimaribo moeten men het wiel opnieuw uitvinden. Zucht zucht zucht…..


  Maak melding
 7. Love heeft in de bus gezeten tijdens het spits uur.Die kan als geen ander vertellen waar de botllenecks zijn.Nu is het een oplossing voor te bedenken.En deze regeerders kennende gaan ze het zoeken in highways en fly overs en meer asfalt waarvoor er geen plaats is.Ze komen niet op het meest voorkomende oplossing.De meesten[behalve ik] die een dagje naar school zijn geweest kunnen de oplossing aandragen.

  Cobie.


  Maak melding
 8. Graag zou ik willen weten of er meer slachtoffers zijn die bij exportsuriname
  Een auto heeft gereserveerd en borg hebben betaald maar nooit een auto hebben gekregen.
  De ene meneer Rosiek wonende aan de Abdoelweg laat mensen borg betalen om te reserveren maar krijgen dus geen huurauto. Hij doet zaken met iemand van de Hendrikstraat 59. Tel 8455191.. Waarna je zogenaamd je auto moet gaan ophalen bij de pad van wanica. Huur nooit een auto bij hem via suritrade want je bent dan je geld gegarandeerd kwijt. Ik wil waterkant ook verzoeken om hem niet meer te laten adverteren met zijn fraude praktijken. Hij is in ieder geval nog niet klaar met mij maar jullie zijn gewaarschuwd…


  Maak melding
 9. Deze minister is een, zo niet de waardelooste in het team. Ik twijfel tussen en Amafo. Ik ben het helemaal eens met Barnie. Er is volgens mij over geen enkele kwestie zoveel gerapporteerd als het openbaar vervoer in Suriname. Als je naar dat filmpje kijkt op Apintie, merk je dat duidelijk dat de man vol poehah zit. Een hoop blah, blah, blah, maar geen enkele actie.

  Ze gaan gewoon het wiel uitvinden. Een half jaar is veels te lang. Gewoon de rapporten die er zijn met elkaar vergelijken en er een van maken, uitvoeren en het probleem is opgelost. Deze minister zit de volle 5 jaren uit met misschien maar een verworvenheid en dat is praten over het openbaar vervoer. Resultaat nul komma nul.


  Maak melding
 10. Er wordt decennialang gesproken over ordening c.q. herstructurering van het openbaar vervoer. Inderdaad zijn er door de jaren heen kilometerslange rapporten betreffende het openbaar vervoer opgemaakt en aangeboden aan de bevoegde instanties. Het GVB en Connexxion uit het ontwikkelde Nederland hebben indertijd ook hun bijdrage geleverd. Er zijn zelfs snoepreizen gemaakt naar het ontwikkelde Moederland door nota bene vertegenwoordigers van bij het openbaar vervoer betrokken bedrijven. Wat is ervan terecht gekomen. NIETS. Men is er waarschijnlijk euro´s rijkker geworden. Hoe meer deskundige rapporten er verschijnen hoe chaotischer het openbaar vervoer wordt. Wie zijn de deskundigen op het Ministerie van TCT, die verantwoordelijk zijn voor het openbaar vervoer? Maar belangrijker nog: HOE DESKUNDIG ZIJN DEZE DESKUNDIGEN?
  Aan de Minister en zijn “deskundigen` het volgende advies: Minister stapt U eens een keer met enkele van Uw deskundigen als passagiers is een lijnbus. Pakt U bijvoorbeeld gewoon een lijn 1 bij de Hermitage Mall. U zult dan zelf ervaren dat gedurende de rit naar de eindhalte bij de CHM aan de Dr. Sophie Redmondstraat de bus niet minder dan bijna 40 stops heeft gemaakt om passagiers te in/ en uitstappen. Dit omdat de overheid met name Uw ministerie zo laks is om geen bushaltes te plaatsen, waar de busschauffeurs VERPLICHT WORDEN, passagierts te laten in- en uitstappen. Daar moet U een eind maken heer Minister. Want daar begint het. Als U er niet voor kunt zorgdragen dat de bussen bij bushaltes stoppen, omdat deze er gewoon niet zijn, maar toestaat dat er om de 10 meter wordt gestopt om passagiers te laten in- en uitstappen dan zal de chaos steeds groter worden.
  Plaats U de bushaltes en ziet U erop toe dat de bussen bij deze haltes stoppen. Bereid U een Wet voor dat indien de bussen niet bij een halte stoppen de vergunning niet alleen wordt ingetrokken voor een bepaalde periode en de chauffeur een fikse boete krijgt, maar dat ook de passagier die niet bij een halte in- of uitstapt eveneens fors beboet wordt. Daar begint de ordening Minister.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES