maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGevangene vlucht tijdens werk bij minister thuis

Gevangene vlucht tijdens werk bij minister thuis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 dec – Een gedetineerde heeft kans gezien te ontvluchten toen hij metselwerk verrichtte voor minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Dit meldt de Times of Suriname. Het incident, het soort waar elke oppositie dankbaar garen bij spint, voltrok zich bij Belfort thuis. De ontvluchte was met nog vijf andere gevangenen bezig een schutting op te zetten. Volgens Belfort is er niets aan de hand.

De mannen hebben niet lang meer te gaan in de gevangenis. Bovendien worden ze betaald voor de verrichtte arbeid. “Zodat zij wat geld hebben na hun vrijlating om het leven weer op te pakken.” De ontsnapte moet nog vier maanden brommen. De zes stonden onder bewaking, maar de man moet op een onbewaakt moment zijn weggeglipt. Het werk is uiteraard onmiddellijk stop gezet. Volgens Belfort zijn de andere gevangenen ’teleurgesteld’ in hun maat.

De man ging door voor rustig en gedroeg zich voorbeeldig in de gevangenis. Hij behoort tot de groep gevangenen die eerder vrij komt vanwege goed gedrag. Belfort heeft intussen besloten alle karweitjes buiten de gevangenis al op tien december te beëindigen. Traditioneel mag het buiten werken van gedetineerden doorgaan tot midden december. Kennelijk wordt rekening gehouden met de drang om thuis te zijn met kerst en jaarwisseling.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

56 REACTIES
 1. hahahahahahahahhha ai boi sani e pasa na su!
  Wat een lachertje> Goed gedaan jongens en jammer dat jullie niet belfort zijn huis hebben leeggerooft.
  Hoe durft deze man zoiets te doen.
  En geloof me denk je nou echt dat deze gevangenen, betaald hebben gekregen.
  Belfort, je moet nu gauw gaan denken om het parlemanet te verlaten.
  J e bent niet te vertrouwen en surinamers,ik vraag hoe kan dit.
  A tang so, Oh ja zulke dingen gebeuren echt onder dit soort zogenaamde landsdienaren.


  Maak melding
 2. Whahahaaaaa….en deze belfort had nog het voorstel gedaan eerder om de gevangenen massaal in de maatschappij los te laten zodat ze ingezet zouden worden zogenaamd om te werken!!


  Maak melding
 3. …en Belfort zegt er is niks aan de hand.
  Een gevangene is ontsnapt en belfort de held zegt ..er is niks aan de hand!
  Die gevangene kan een moordenaar zijn [netals bouta en belfort zelf],een verkrachter,een oplichter enzz….enz…en belfort zegt ..ach , er is niks aan de hand,echte ndp denkwijze,Neks no fout, niks aan de hand!


  Maak melding
 4. Maakt dat de kat maar wijs.
  Vergeet die paarse ezels niet.
  Een voorbeeldige gevagenen die eerder vrij komt hahahahaa, als het waar is g
  hoeft die lieve man niet te vluchten volgens mij.
  Wedden dat die ezels gaan zeggen dat het ook in Holland gebeurd.


  Maak melding
 5. als dat zo is dan is het triest.zo zie maar.
  en daarom kunt u lezen wat ik heb gezegd ,dat je geen enkele partij kan vertrouwen allemaal corrupt niet front niet paars ,de ene nog erger dan de ander .alhoewel ik dit geen ergere vergrijp is als wat je van gilds somo brunswijk kan vergelijken ,balesar kan gaan vergelijken .


  Maak melding
 6. En daar zijn de redimusus weer net als honds vliegen en cobra slangen die het territorium van één ander wil overnemen maar die steeds met het zelfde liedje komen en niks nieuws in te brengen hebben,,soso long streij ka.


  Maak melding
 7. Zoiets gebeurt niet als je eerlijk en oprecht bezig bent. Betrouwbaarheid is ver te zoeken.
  Je moet als mini ster brandschoon zijn dus iedere verdenking moet je zelf door eigen gedrag tegengaan.
  Maar als je, zoals deze mini ster, het toch doet door gedrag en handelen dan ben je geen knip waard voor je neus. Want hoe verkoop je zoiets als mini ster van justitie om gevangenen een muur voor je te laten bouwen, los van of ze wel of niet betaald worden.
  Waarom stel je hen niet te werk om scholen en gemeenschapsgebouwen schoon te houden, dit verlaagd de overheidsuitgaven.
  Waarom laat je de gevangenen de bermen niet schoonmaken en waarom laat je hen niet meehelpen tebouwen aan de duizenden huizen die de overheid heeft beloofd te bouwen?
  Het enige is dus aftreden en excuses aanbieden.
  Ik vind dit een hufterig gedrag en het ruikt naar zelfverrijking.


  Maak melding
 8. savioen .die indier is tien keer erger .kijk naar die balesar kijk in india pakistan allemaal corrupt . wij willen geen kasten stelsel in suriname .
  voor vijf roepies zijn de ministers en politie al corrupt
  moet je zien wie het zegt terwijl deze savioen donkerder is dan een zwarte .maak je niet belachelijk jongen .


  Maak melding
 9. Graag zou ik willen weten of er meer slachtoffers zijn die bij exportsuriname
  Een auto heeft gereserveerd en borg hebben betaald maar nooit een auto hebben gekregen.
  De ene meneer Rosiek wonende aan de Abdoelweg laat mensen borg betalen om te reserveren maar krijgen dus geen huurauto. Hij doet zaken met iemand van de Hendrikstraat 59. Tel 8455191.. Waarna je zogenaamd je auto moet gaan ophalen bij de pad van wanica. Huur nooit een auto bij hem via suritrade want je bent dan je geld gegarandeerd kwijt. Ik wil waterkant ook verzoeken om hem niet meer te laten adverteren met zijn fraude praktijken. Hij is in ieder geval nog niet klaar met mij maar jullie zijn gewaarschuwd…


  Maak melding
 10. Gevangene gaat van uit, dat als DDB de president niet in de gevangenis zit wegens zoveel moorden, waarom ik dan wel en nam een frisse ochtend wandeling de vrijheid tegemoet. Recht voor één, recht voor allen, ja toch?


  Maak melding
 11. Belfort heeft toch ook een voorbeeld functie…

  Je misbruikt rovers/criminelen om je zaken op te knappen…
  ai baya mooi voorbeeld ben/geef je…
  oja je baas is ook een crimineel dus niets anders gewend..


  Maak melding
 12. in een fatsoenlijk land met normen en waarden,zou zon lul van een minister onmiddellijk aftreden en hard weg lopen..’

  maar helaas in sme zijn het zelf allemaal criminelen die de macht beheersen in het land.,dus blijven ze zitten waar ze zitten..

  dit is geen goed v.b. voor de jeugd..


  Maak melding
 13. Beste heer Belfort,

  Wat bent nou van een minister?. In mijn visie geen knip voor de neus waard. U laat zien dat u in staat bent ter plekke uw eigen regels te maken door te zeggen dat:
  “Ze moesten nog kort zitten, en konden een paar centen bij verdienen voor hun resocialisatie in de samenleving”

  Heb u nou echt stront in uw hoofd?
  Nergens in de wet staat dat u hoogstpersoonlijk uw eigen regels binnen een democratie mag bepalen.
  U bent gehouden om zich verre van dit soort praktijken te houden. Helaas verraad u uw kennis en vaardigheden op deze wijze. Want dat heeft u niet!. U bent minister van Juspol, dus daarmee meent u onaantastbaar te zijn?.

  Dit gebeuren toont aan dat deze hogere gasten bij Juspol tot veel meer in staat zijn. Ik heb al eerder begrepen dat gevangenen gewapend worden ingezet om vuile klusjes te klaren. Ook weet ik dat diverse keren roofovervallen zijn gepleegd in opdracht van de hoge pieten bij Juspol. En deze lamlul durft nog te beweren dat er niets aan de hand is?.

  Bouterse toch, waar bent u mee bezig? Waarom laat u mensen als Belfort dergelijke functie bekleden?

  Overal in Suriname hebben dit soort criminele onbetrouwbare figuren een hoge post gekregen.

  Gaat u maar zelf in uw eigen land bij de burgers pijpen of het waar is of niet.

  Alle corrupte honden uit de tijd van NDP vroeger, zijn weer nu weer op hun post van toen. En de feest gaat gewoon zo verder. Neem Nickerie maar als voorbeeld en doe zelf een onderzoek bij de politie, vraag uw burgers om hun mening. Doe hetzelfde op Wageningen en ga verder naar de stad Paramaribo…..

  Meneer Belfort, u bent mij een man ben een IQ van een garnaal en uiterlijk van een baviaan.

  Succes en ik hoop dat u met trots iedere ochtend in de spiegel kun kijken.


  Maak melding
 14. Zulke berichten moet je gewoon lezen, en verder aan niets denken, gelul ten top, gewoon te gek voor woorden, en logisch dat die kerel de benen nam, had ik ook gedaan.


  Maak melding
 15. @@Ashwin

  Beste Ashwin, Ik ben er ook duppe van geworden in februari 2012.

  Thans heb ik het gemeld bij Suritrade.com. Maar die mongolen willen er niets aan doen. Dit terwijl deze heer Rosiek nog vele anderen heeft gedupeerd.

  Ik Heb nog mails van Suritrade bewaard waarbij ze aangeven niets aan te zullen doen. Deze leiden wonen ook nog in Nederland. Ach zijn en blijven achterlijken …of ze in NL wonen of in Suriname


  Maak melding
 16. De gevangenen zouden ingezet worden om werkzaamheden te verrichten op publieke plaatsen ter ondersteuning van de DC’s waarbij zij een vak zouden leren een paar centjes bijverdienen. Ondanks de hoge salaris van de minister heeft deze gemeend zijn huis te laten renoveren zonder hiervoor een cent neer te tellen en hierbij misbruik te maken van dit systeem. Foei toch minister!!!!!! Maar men zal inderdaad zeggen “Neks no fout” we dat zijn we ondertussen al gewend. Next reshuffling in planning and counting. Dit is nog steeds het Doe jaar.


  Maak melding
 17. Waarom moeten gedetineerden privewerkzaamheden verrichten voor de minister? Dat is toch geen onderdeel van de straf? Deze minister moet beter weten. Hiermee hoopt hij dan ook geld te besparen en de belastingdienst te omzeilen. Belfor heeft wat uit te leggen!


  Maak melding
 18. Broer Roy,
  Een deel van onze landgenoten weet niet wat voorbeeld functie betekent ze zijn in wezen moreel failliet.
  Lees hun reactie hier op WKN dan schaam ik mij echt als Surinamer, het is triest maar zo waar als een koe.
  Wanneer die pAarse aanhangers spreekt dan merk je duidelijk dat ze alles aan doen om het kwaad te verdedigen ik noem het moreel verval.
  Two wrongs don’t make a right.


  Maak melding
 19. Belfort betaalt de gevangen en vindt dat er daarom niets aan de hand is, hij zal ze vast niet betalen wat deze regering Steve Meye betaald om niets te doen, je zou namelijk gek moeten zijn om dan te willen vluchten. Voortaan moet Belfort een ijzeren bal aan de gedetineerden hun enkel vastmaken en ze een streepjespak aanmeten, die outfit zou Baas ook beter staan, dan de ambtsketting om zijn nek. Baas zou bovendien in dit gezelschap meer op zijn plaats zijn dan in de assemblee waar hij zich blijkbaar, in het verleden en nu nog steeds, nooit op zijn gemak heeft gevoeld.


  Maak melding
 20. —————————————————————-
  Het feit dat een gevangene de benen neemt, vind ik niet zo nieuwswaardig.
  —————————————————————-

  Maar dat een Minister van Justitie deze gevangenen als een soort betaalde privé-slaven in zijn achtertuin houdt om ze voor eigen gewin [bouw- en knutselwerk] in te zetten, komt op mij vreemd over.

  Een Minister [zeker van Justitie] moet zich niet inlaten met gevangenen, al is het maar om de schijn tegen te gaan dat hij zich op privé vlak met hun mengt.

  En wie betaald deze mensen hun loon? Komt dat uit de eigen zak van de Minister, het Ministerie of weer via-via?

  Natuurlijk een gevangene moet kunnen re-socialiseren – maar dat doe je niet door hand- en spandiensten te verrichten voor nota bene de hoogste man binnen Justitie zelf…

  Behalve geld en macht zetten ze blijkbaar ook mensen in voor hun eigen gerief…

  —————————————————————-
  Bakrabasi na Blaka Basi…
  —————————————————————-


  Maak melding
 21. Het is dan heel gemakkelijk om met de beschuldigende vingers te wijzen naar de brandweerlieden en te beweren dat ze hun salaris beter moeten besteden. Maybe it’s “Non Of My Business” maar met jou riante salaris kan je toch een aanemer betalen. Kaba mang Bellyman, fica mi je’e. Ik hoop dat er gepaste sancties tegen deze minister getroffen zullen worden.


  Maak melding
 22. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie.
  WAT EEN LUL ZEG!! MET ZIJN LUL VERHAAL!!!!!!!!!!!

  RECHTER “OPSLUITEN” DEZE HANDEL!!

  O, JA DE AMNESTIEWET BEN IK VERGETEN!! PAST HIJ ZELF TOE HA HA HA


  Maak melding
 23. Ja ho effe stoppen en goed lezen…….

  De betalingen betreffen slechts enkele SRD’s en echt niets meer. Vraag het maar na. Waarom hangt deze Belfort u een sociale weldoener uit?. Waarom betaalt deze Belfort niet een gewone arbeider?. Anders gesteld: voor een appel en een ei die gedetineerden voor je laten werken is iets wat veel meer voorkomt dan we denken.

  Ik ben van mening dat een ieder die doet aan machtsmisbruik, uit haar ambt moet worden geroyeerd. Laat ze maar garnalen gaan pellen. Misselijke schoften.


  Maak melding
 24. Die gevangenen hebben gewerkt voor Belfort, de ontsnapte gevangene is daar vandaan gevlucht, dat maakt Belfort persoonlijk aansprakelijk voor het feit dat die gevangene de kans heeft gehad om te ontsnappen. Waarom hadden ze geen enkelboeien om?? Daarmee kunnen ze prima werken maar minder hard wegrennen. Als Belfort een greintje eergevoel heeft dan zou hij opstappen vanwege deze blunder waar hij voor verantwoordelijk is. Helaas is hij een Surinaamse politicus en die laten zich voornamelijk leiden door eigenbelang, hij moet vast z’n zakken nog verder vullen.


  Maak melding
 25. @Koos de Jong>Henk Molenaar pseudoniem voor elkaar.

  Nog een belangrijke onthulling lezers: Koos de Jong is Henk Molenaar. Let dus op gebruik en misbruik dubbele nickname.


  Maak melding
 26. SURINAAMSE OVERHEID HERSTELD DE SLAVERNIJ IN ERE.

  VOOR WEINIG GELD WERKEN VOOR JE BAAS.

  DUS LATEN DIE PAARSE APEN VOOR EENS EN VOOR ALTIJD HUN GROTE BEK HOUDEN OVER DE SLAVENTIJD, WANT HIJ IS WEER TERUG IN VOLLE GLORIE.

  ZE ZIJN TROUWENS OORVERDOVEND STIL OVER DIT ITEM!!!


  Maak melding
 27. BELFORT & TJIN LIEP SHIE NAAR TRINIDAD
  (04/12/2012-Bron NoSpang.com)

  PARAMARIBO – Minister Edward Belfort van Justitie en Politie is maandag vertrokken naar de 3e jaarlijkse Caribische Veiligheidsvergadering, die deze week gehouden wordt op Trinidad. Hij zegt dat verschillende Caribische landen met elkaar van gedachten zullen wisselen over de veiligheid in het gebied en er ook gediscussieerd zal worden over de aanpak van veiligheidszaken.

  Belfort weet dat de criminaliteit in Suriname onder controle is.
  Ook de samenleving & gedetineerden leveren een grote bijdrage door de politie te ondersteunen bij de uitoefening van haar taken.

  Als Minister van JusPol, maak ik regelmatig gebruik van gedetineerden, om thuis bij mij gratis te komen klussen.
  Dat noem ik als Minister b.v. resocialiseren.
  Alleen heeft recentelijk één de benen genomen.

  Volgens Belfort zijn de andere gevangenen ‘teleurgesteld’ in hun maat.
  De man ging door voor rustig en gedroeg zich voorbeeldig in de gevangenis.

  Maar buiten de gevangenis is hij geen voorbeeld figuur
  minister BELFORT!!!

  Thans doe ik als Minister van JusPol., een beroep op (pero) om mij verder te komen helpen met het metselwerk.


  Maak melding
 28. Vreemd deze regering juigt het toch toe als iemand die voor een slavenloontje moet werken voor baas het heft in eigen handen neemt?? Nuheeft die man een extra groot kattenluikje in de schutting gemaakt,is het weer niet goed.

  Op 10 december wordt al het werk buitn de gevangenis gestopt. Tot die tijd werken de gevangenen dubbelle shits om het werk bij de minister optijd af te hebben.


  Maak melding
 29. belfort is half niet zo erg als wat gilds en balesar hebben gedaan .het is moreel niet goed wat er is gebeurt maar ik gedoog deze minister.
  ai na pero


  Maak melding
 30. Een Minister (Belfort) kan dit soort geintjes alleen in een land met een dictatuur uithalen! Maar SU heeft toch een democratische gekozen regering en president.
  En waarom zwijgt de president in alle talen als zijn minister van justitie (nota bene) voor eigen rechter gaat spelen?
  Wat een aanfluiting van een minister die gedetineerden thuis bij hem laat werken, beweert dat hij hen geld geeft en als er eentje ontsnapt, neemt hij geen verantwoordelijkheid, maar motiveert dat zijn medegevangenen in de wegloper zijn ’teleurgesteld’, onder de maat zeg!


  Maak melding
 31. Alleen in Suriname mag een gevangene klusjes doen bij een minister en dan ontsnapt hij ook nog,…voor mij is die gevangene een held!!Nog erger de minister mag blijven.
  Boy ,..ren voor je hor!


  Maak melding
 32. Weer een voorbeeld hoe het hier in SU vergaat.
  Deze mislukte minister moet maar zelf de rest van de straf gaan uitzitten, maar dan wel zonder kans op werken buiten de gevangenis hoor, anders ontsnapt hij ook nog!
  Duidelijk een voorbeeld voor hoe het niet moet in SU.
  Als zelfs de minister van JusPol dit soort voorbeelden geeft, waarom zouden wij Surinamers dan niet hetzelfde recht hebben om gevangen voor ons te laten werken?
  Scheelt een heel stuk in de kosten en belastingen zou ik zeggen!
  Nee, dit is duidelijk, we hebben te maken met een regering welke niet meer weet wat nu een goed of slecht voorbeeld is, ze denken alleen aan zelfverrijking en niet aan ons mooie land!


  Maak melding
 33. @Dirk, ben het roerend eens met het voorstel, laat de minister zelf de rest van de straf uitzitten, kan hij ook nog leren resocialiseren. Volgens Belfort zijn de medegevangenen teleurgesteld in de wegloper. Meneer Belfort wij zijn zeer diep teleurgesteld in jou.


  Maak melding
 34. Ik ben en blijf Astrando op dit forum. Dat is duidelijk en machtig genoeg en voldoende voor alle fron
  ters.My name is Astrando and don`t call me Django. I’m just from Surimaribo. Got it?


  Maak melding
 35. GMAP>Ray
  Onthulling van de dag. Het is meer dan duidelijk dat GMAP Ray is. Zo merk je dat GMAP nog meerdere nicknames onder zijn MAP heeft. Dat is Corruptie.
  En waarom houden deze kerels de -/+ in gijzeling. Een troost voor hun maar de inhoud kun je niet verdoezelen noch de waarheid.


  Maak melding
 36. Het reintergratie proces van gedetineerden in suriname moet herzien en bijgesteld worden.

  BVelfort is de Minister en een gedetineerde kan en mag niet werken in en rondom het huis van een minister.

  Dat is ook corupt en gevaarlijk.
  Maar dit is geen nieuws het gebeurt iedere dag en dit is maar een een druppel van de rare praktijken van machthebbers in onze mooie suriname.


  Maak melding
 37. Edward Belfort,

  De gevangenen worden netjes betaald toch wel uit je eigen zak hoop ik?
  En belachelijk dat je daar gevangenen voor gebruikt, hoeveel mensen zijn er te vinden die een eigen bedrijfje zouden willen opstarten maar die daar het geld niet voor hebben.

  Nog erger is het dat je zegt de betrokken gevangene hoefde niet lang meer te zetten, denk daar eens goed over naar misschien begrijp je dan wat ik bedoel.

  Prutser


  Maak melding
 38. Geweldig goede manier van reinteregratie,er zullen altyd mensen weg lopen(geen genade straf erbij en nooit meer kans tot de reintregratie beleid van het strafwezen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES