‘Regering besteedt meeste geld aan feesten en reisjes’

102

PARAMARIBO, 3 dec – De regering besteedt een onverantwoord groot deel van haar budget aan dienstreizen en feesten. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Aan de andere kant is er geen of nauwelijks geld voor de sociaal achtergestelde groepen. De regering zal een verklaring moeten geven voor deze scheve verhouding.

Dat zal dan moeten gebeuren tijdens de begrotingsdebatten in het parlement. “De regering moet onder andere verduidelijken waarom er grif geld is uitgegeven aan dienstreizen en feestvieren en meer aandacht daaraan is besteed dan de sociale groepen die in het afgelopen jaar juist aan de kant zijn geschoven. Als je kijkt naar hun prioriteitenlijstje, dan zie je precies het omgekeerde gebeuren”, zegt Gajadien tegenover de Times of Suriname.

Een goed voorbeeld is het onafhankelijkheidsfeest in Nickerie. Daar zouden miljoenen aan besteed zijn. “Daarnaast zien we een heleboel onnodige dienstreizen met chartervluchten voor de president en leden van de regering. Dat zijn allemaal onnodige uitgaven die liever besteed konden worden aan de sociaal zwakkeren in de samenleving”, aldus Gajadien. Het spreekt dat de afgelopen weken onder meer kindertehuizen klagen over het uitblijven van subsidies.

102 REACTIES

 1. – Verklaart ook waarom Bouterse de begrotingsdebatten mijdt

  – Verklaart ook waarom ministeries geen geld hebben voor brandstof

  – Verklaart ook waarom zijn verkiezingsbeloftes niet ingelost worden

  Waarom nog op Bouterse stemmen ? één groot raadsel


  Maak melding

 2. Wie geloven en hopen dat onberechte mensenrechten schenders rust,vrede en voorspoed zullen geven zijn terecht dwazen, die het stemden en deze ontwikkelingen verdienen. Dit is pas het begin.


  Maak melding

 3. front laat mij niet lachen hoor .jullie deden het zelfde zie nu hoe het voelt .kan mij nog goed herinneren toen paars al dit soort vragen stelde toen front aan de macht was .nu gaat het omgekeert front stelt nu de zelfde vragen aan paars .die vuile politiek die zowel front als paars speelt is niet goed voor de opbouw van suriname .leer om leer politiek voert men uit .dit is niet bevorderlijk voor de democratie. sarie boi .geen van deze vervloekten zijn goed bezig het gaat die mensen puur om geld en macht .straks komt front weer aan de macht en gaat het zelfde liedje door .


  Maak melding

 4. De weeshuizen krijgen de subsidie die ze van de overheid moeten ontvangen niet en kunnen daardoor de kinderen niet van gezonde voeding voorzien. Dit schandalige nieuws werd door de paarse aanhang van Bouterse zo’n draai gegeven dat de president toch als grote weldoener en held werd afgebeeld. Een ondernemer uit Saramacca doneerde om de nood te lenigen namelijk landbouwproducten aan de kindertehuizen en dat werd op de T.V. zo gebracht: “deze groente is gedoneerd door een vriend van PRESIDENT DESIRE DELANO BOUTERSE”. Niet door een bezorgde Surinamer of door een ondernemer die anoniem wenst te blijven, maar door een VRIEND van de grote roerganger, held en staatsman.


  Maak melding

 5. Wat de meeste mensen niet begrijpen is dat er geen beleid gemaakt wordt, daar wordt er gefeest. Ik denk dat Suriname een unieke positie op de wereld heeft, de “zogenaamde parlementsleden “zijn parttimers/deeltijd, dus het is een bijbaan. “De gekoze “zogenaamde” parlementsleden zijn vaak zeer laaggeletterde sujetten, sommige van hen weten niet eens dat ze daar zitten als “volksvertegenwoordigers”. Voor het maken van wetten, voorstellen of aanpassen, veranderen zo u wilt, zelfs daar hebben deze struikrovers nog nooit van gehoord. Het is toch duidelijk dat de rechtsstaat – de democratie – wordt uitgehold, bijkomende zaak is dat het kiezersvolk – Apolitiek – is en maar loopt te papegaaien dat het goed gaat met Suriname. Hiervan onstaan er hilarische lachbuien bij mij, ministeries hebben geen geld meer. Deze schaamteloze georganiseerde geslepe struikrovers, geven het gevoel dat er buitenlandse krachten de schuld hiervan zullen krijgen. Voor deze kudde dieren telt een ding beter met criminelen omgaan dan met oprechte regeerders, hiermee bedoel ik het zooitje met hun Front, VHP, NPS, KTPI, PSV en wat dies meer zij. Ook als je goed kijkt denk ik dat Suriname een hoge scoren zou halen, als we naar het volgende kijken. Verhoudingsgewijs heeft Suriname voor een land met een kleine populatie, meer politiekepartijen dan welk ander land op de wereld, mij dunk. Voorbeeld: USA ruim 300 miljoen zielen met, maar 2 partijen. Dit fenomeen zegt al heel veel over land en volk, men leeft in een voor wat hoort wat cultuur, je ziel verkopen voor een bordje “linzensoep”. We lezen niet we luisteren vaak naar wat we zelf graag willen horen, en dat gebeurd iederedag in daguit, jaargo jaarkon, en het zal voorlopig niet anders zijn.

  Comodo Wa


  Maak melding

 6. ‘Daar boven in de lucht,ik zit zo gezellig in de vliegmachine ,en niemand kan mij zien ,ik heb de pret van tien…..’

  Ah,kijk het reis motto van Bouta!!


  Maak melding

 7. @Patrong,

  “jullie deden het zelfde zie nu hoe het voelt”

  Dus als iemand iets anders iets slechts doet, mag je dit ook doen. Of ze nu Front, NDP of VHP heten, iedere belasting srd moet goed besteed worden. Jouw argument gaat niet op.


  Maak melding

 8. En wij blijven als Misters steeds reizen.

  Moestadja voor conferentie naar Indonesië

  DEN HAAG – De minister van Binnenlandse Zaken Soewarto Moestadja is zaterdag naar Jakarta, Indonesië, gereisd. De bewindsman zal daar een ministeriële conferentie bijwonen over de rol van vrouwen in de ontwikkeling van lidstaten van de Organisatie van Islamitische Landen. Suriname is sinds 1996 lid van deze organisatie.

  De conferentie duurt van 4 tot en met 6 december. Moestadja zal aansluitend hierop twee weken vakantie in Indonesië houden. De bewindsman zal dan de gebieden bezoeken waar zijn grootouders vandaan kwamen.

  Ook een complete Geestelijke delegatie van PL begeleiden deze minister op z’n reis naar het zoeken van zijn grootouders.

  Tzt. maakt (schijndood SOMO) een reisverslag hiervan en zal het vervolgens aan DADA overhandigen.
  NEKS NO FOUT zouden onze (pero & sra-JUDESKA) zeggen.


  Maak melding

 9. Troost je beste Gajadien, je zult een ons wegen, maar je zal geen antwoord krijgen op je vragen. Je hebt te maken met een quasi-democratie en deze lieden hebben lak aan verantwoording afleggen. Ze gaan hun eigen gang, zelfs als de schatkist leeg is wordt de bodem eruit geslagen.


  Maak melding

 10. jenniffer
  dan moet je verder kijken wat ik heb gezegd .
  het is ook zo gegaan maar dat wil niet zeggen dat die ander het ook moet gaan doen .niet goed voor dat land .en daarom willen ze geen van hen plaats maken voor de jongere generatie ze willen regeren tot ze erbij neer vallen .ze weten dat ze makkelijk het volk kunnen bedonderen .en reisjes kunnen maken .


  Maak melding

 11. En als de schatkist is leeg gedragen en de bodem eruit geslagen dan nog zullen er heel wat paarse lieden zijn die dit zullen goedpraten en Nederland en Front hiervan de schuld geven.


  Maak melding

 12. Heb je zo een kort geheugen dat je vergeten bent dat je zelf aan de stuur gezeten hebt.Kijk naar de zelf doding onder het volk die geen uitzicht hadden.[Nickerie]
  Jullie hebben de hele landbouw te gronde gericht zie je dat niet Gangadien.Jullie zijn zakkenwassers van de NPS.
  Wat hebben jullie gedaan voor de zwakkeren in de samenleving.De arme Afro Surinamer en Hindoestaan kijkt naar de rijke ras genoot en zegt wat zijn wij rijk.
  Het volk moet stoppen naar jullie te kijken als intelligente mensen want jullie zijn gewoon domme mensen met een dieven mentaliteit.


  Maak melding

 13. En na deze 5 jaar gefeest te hebben, gaan we lekker verder met feesten, daar we de schatkist geplunderd hebben zoals we reeds eerder gedaan hebben, domeingronden verkavelen en verkopen die we in die 5 jaar hebben toegeeigend, en met allerlei dubieuze projecten zal er ook veel geld aan de strijstok blijven hangen zodat er nog meer gefeest kan worden, kortom het leven is een groot feest voor deze boevenbende.


  Maak melding

 14. dit item is oud nieuws,

  roven, stelen, liegen en bedriegen,
  of je boslandcreool, indiaan of javaan bent, die hele regering is 1 grote dievenbende en die paarse sufkutten lopen er als ganzen achteraan.

  Grote muur om dat land bouwen en weg laten rotten die handel. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 15. Wanneer zal het Surinaamse volk gaan inzien, dat het bij de huidige regering slechts om de ego’s van Bouta, Bruinsie en Somo gaat? Daarom worden er zoveel luchtkastelen gelanceerd om het volk zoet te houden. Het Surinaamse volk mag zichzelf zeer dom noemen, als het inzicht over de spilzucht van de huidige regering niet begint te dagen.


  Maak melding

 16. de regering komt met 7 aanvullende begrotingen (starnieuws),

  het kan nog net in doe-jaar 2012.
  Beetje bijlenen bij China misschien.
  De feestwinkel Bouterse is 24/7 geopend.


  Maak melding

 17. =Mensen, het zal NOOIT GOED gaan met Suriname als men steeds domme reacties geeft op het buitenland die nu niets met de situatie te maken heeft.

  =Als men wilt hebben dat het land SURINAME vooruit moet gaan, moet men kunnen praten over zaken die verkeerd gaan.

  =Ik vind het zelfs zielig dat men het op rassen gooit, terwijl het onderwerp helemaal niet daarover gaat.Dit gedrag kun je zelfs weer horen via sky radio Suriname “naar mijn mening”.

  =Bouterse heeft laatst zijn vriend in Guyana opgehaald met de vliegtuig om samen naar de vergadering te gaan.


  Maak melding

 18. De premature uitspraak van een zekere Michels van de EU heeft menig paarse idealisten in een euforiestemming gebracht. Wat deze Michels niet weet is dat deze regering haar staatshuishouding niet op orde heeft en er geen sprake is van ‘good governance’. Michels geeft hiermee een slecht signaal af en bewijst het Surinaamse volk een slechte dienst.


  Maak melding

 19. Wat maakt het uit “,de koningin van nedland heeft ook een feest reisje van 4 miljoen in turkije georganiseerd,,president blear van engeland doet het zelfde,en nog steeds als er peilingen opgenomen word ,”komt er armoede in die landen voor”dus waarom klagen van bouterse dit of dat of regering dit of dat of Su volk dit of dat ,”kijk in de spiegel en vraag je zelf af als jij eerlijk met jou zelf ben.
  Tijdens die begrotingdebatten zal het duidelijk worden wat er daadwerkelijk met die miljoenen gebeurt is .
  Front is met een vies spel bezig,maar zullen in hun eigen gat vallen ,front heeft hun tijd gehad en hebben teveel op nedland gesteund en hebben nooit geweten hoe zij van Su een echte onafhankelijk staat te maken ,Su is in hun regeer periode dom gehouden en de ware feiten onder de tafel werd gehouden.
  Vanaf de periode van de engelsen tot nederlandese heerschappij heeft Su nog nooit een zelfstandig vooruitgang gekend,”nu dat Su langzaam aan het opbouwen is ‘:dan is dat berkeerd in jullie ogen .


  Maak melding

 20. Niets met Europa en nederland te maken willen hebben maar bij iedere schijn van compliment op de rug liggen en blij zijn met wat geaai over de borst.
  zieligerds deze NDP ers zijn neppe nationalisten. ze beleiden het met de mond maar iedere daad ademt de geest van kees. Daarom zingen zij iedere dag het hossana lied holland holland holland


  Maak melding

 21. Ik ben reeds met pensioen en heb dus leerzame jaren achter de rug.
  Geloof me: alle Surinaamse regeringen van welke kleur of geloof dan ook hebben zichzelf verrijkt. Vanaf de PSV tot NDP vanaf jaren 50 tot heden, het maakt niet uit welke partij aan de macht is / heeft gezeten. Allemaal boeven, op enkelen na, en meidang die op 2 dingen afgaan te weten: rijkdom (geld/grond etc) en sex (vrouwen aan een baan helpen en tegelijkertijd deze vrouwen aan een kind helpen of niet doet niet terzake).
  Dus mensen zeg maar nilks want ze zijn allemaal één pot nat en zoals mijn moeder het altijd heeft gezegd “na a seme stront ma na deng seme frefre die e saka tapoe a stront wiens soort kleur a frefre abie”


  Maak melding

 22. @sra,

  het grote verschil tussen buitenlandse reizen van een wereldwijd gerespecteerd vorstin of een wereldwijd bekende coupepleger, diktator, drugsdealer en seriemoordenaar is dat de vorstin met miljardenorders naar huis komt en de veelpleger met miljardenleningen.


  Maak melding

 23. @ Sra
  Hare majesteit haar reisje naar Turkey mag dan euro 4 miljoen kosten er zijn 17 miljoen Nederlanders die het kunnen betalen en er zijn direct resultaten geboekt. Resultaten waardoor de 4 miljoen een habbekrats geworden zijn.
  Het Surinaamse reis en feest- en reisbudget moet opgebracht worden door 0,5 miljoen Surinamers die jaarlijks euro 150.000.000 aan voedselhulp krijgen van familie uit Nederland. Om over de resultaten maar niet te spreken, die zijn namelijk nul, nul


  Maak melding

 24. @kolo kolo,

  ik ben ook een pensionado en heb vanaf 1967 tot 2010 jaarlijks om diverse redenen in Suriname vertoeft.

  Dus heb alles wat er in Su. gebeurde van nabij meegemaakt. Maar 2010 was voor mij de limit en heb ik voorgoed afscheid en afstand genomen om reden van het huidige regime.

  Met alle respekt begrijp ik niet dat u het allemaal zo gelaten over u heen laat komen en klakkeloos accepteerd.

  Kijk naar de noord-afrikaanse landen, Egypte, Libye, Syrie. Hier gaan de mensen, jong en oud massaal de straat op om hun ongenoegen te uiten.

  Dat is de enige manier om ooit resultaat te boeken, zelfs al duurt dat vele jaren.


  Maak melding

 25. Er zijn meedere politieke partijen in de usa, voor zij degene die het niet weten.

  Politieke partijen
  De federale en staatsoverheden worden overheerst door de twee grootste politieke partijen, de Republikeinen en de Democraten. De Republikeinse Partij is conservatiever en de Democratische Partij is progressiever. Er zijn verscheidene andere, kleinere partijen, maar zij hebben weinig invloed in de nationale politiek.
  De politieke partijen in de Verenigde Staten hebben geen formele ‘leiders’ zoals veel andere landen, hoewel er complexe hiërarchieën binnen de politieke partijen zijn die diverse uitvoerende commissies vormen. Beide grote partijen zijn ideologisch zeer divers; zo zijn er binnen een partij meestal zowel gematigden als radicalen en kunnen er forse meningsverschillen zijn over bijvoorbeeld de doodstraf, abortus of de mate van autonomie van de deelstaten tegenover het federale gezag.
  Maatschappelijke groeperingen, organisaties en rijke particulieren verlenen financiële steun aan beide belangrijke partijen. De Republikeinen ontvangen over het algemeen meer financiering en steun van commerciële groepen, belijdende christenen en Amerikanen op het platteland, terwijl de Democratische partij meer steun van vakbonden en etnische minderheidsgroepen ontvangt. Omdat de Amerikaanse federale verkiezingen vrijwel geheel via gekochte zendtijd in de massa-media wordt uitgevochten, behoren die tot de duurste van de wereld. De totale kosten van de presidentiële campagnes van alle kandidaten bij elkaar loopt in de honderden miljoenen dollars. Toegang tot fondsen is daardoor essentieel in het politieke systeem. Bedrijven, vakbonden en andere georganiseerde groepen die fondsen en politieke steun aan partijen verlenen, spelen een rol in het bepalen van politieke agenda’s en overheidsbesluitvorming.
  Het politieke systeem van de Verenigde Staten heeft historisch catch-all-partijen eerder dan coalitieoverheden gesteund.


  Maak melding

 26. =Zoals ik al eerder schreef=Bouterse heeft laatst zijn vriend in Guyana opgehaald met de vliegtuig om samen naar de vergadering te gaan.:

  =Het volgende nieuws was::

  WILLEMSTAD – De douane van Curaçao bevestigt dat het goudtransport dat afgelopen vrijdagochtend op Curaçao werd overvallen, legaal was. Vermoedelijk kwam het goud uit Suriname, laat de Guyanese overheid weten.

  Volgens de douane was de lading goud donderdag al via elektronische weg ingeklaard. Het schip, de ‘Summer Bliss’, moest toen nog binnenkomen.

  Afgelopen vrijdag werd op spectaculaire wijze een goudtransport in de haven van Willemstad overvallen. De overvallers wisten 70 goudstaven met een gewicht van 216 kilo buit te maken. Het goud heeft een waarde van negen miljoen euro. De lading was in transit met bestemming Miami. (PC)

  =Wie was de eigenaar van die boot?
  =Van wie was het goud?
  =Wat heeft de Guyanese overheid hiermee te maken?
  =De douane op Curaçao wist dat er een lading binnen zou komen?????


  Maak melding

 27. PARAMARIBO, 3 dec – De regering besteedt een onverantwoord groot deel van haar budget aan dienstreizen en feesten. Ha ha ha ha ha ha ha ha……………..komen jullie nu pas er achter ???????

  Ha ha ha ha ha ha ha….. Woei woei woei……….Na Wang Hiep Hiep Hoeree voor de Paarse Blinde Makke Lammetjes …………….dit is vóóruit gang vóór die blinde Lammetjes !!!!! Néé hoor !!!

  Dit is Good Will kweken vóór 2015. Snappen jullie dat niet ?????? En dat nog roepen Mi Lobie Srang…….. ha ha ha haha ha…………stelletje loesers zijn het bij elkaar !!!!! (Sinterklaas(goedoe pappa) spelen in Suriname !!!)

  Met anders mans geld !!! Hup Bouta Hup Bouta !!! Maar niet heus .

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 28. @Ray
  Daar boven in de lucht,ik zit zo gezellig in de vliegmachine ,en niemand kan mij zien ,ik heb de pret van tien…..’

  Gelijk heeft ie. Over wie zou hij zich druk maken. Zeker niet om jou bende hier op WTN.
  Goed zo Ray je hebt het nu pas goed begrepen. Thanks!


  Maak melding

 29. als in 2015 Bouta weer aan de macht komt ,dan zien wij wat voor puinhoop hij achter gaat laten ,dan is het geld helemaal op .nu hebben ze alles van de Front geerfd.


  Maak melding

 30. sang ,regering feest maar ,oppositie nis in rep en roer .oppositie slaat wild om zich heen ,oppositie ruikt onraad ,oppositie smeer ing pissie hihihihihihhihi
  neeeee lieve mensen zo werkt het niet .je ziet het weer.
  er zit veel jaloezie in front en die redimusu .ze trekken geen lering uit hun fouten …ze zijn zo volmaakt dat ze hun eigen fouten niet herkennen.suriname is van ons allemaal die hun land een warm hart toe dragen maar zeggen jullie geen onverantwoordelijk heden .er wordt gewerkt aan de opbouw van ons land . tuurlijk gebeuren er dingen die het dag licht niet verdraagt maar dat is in elk land toch!!!het mag dan niet aan het volk ten ore komen anders is het niet zo leuk .maar vergis je niet .de oppositie gaat het altijd op blazen .erger maken dan het is .het is werkelijk zo dat er de laatste tijd veel buitenlandse reisjes worden gemaakt en dat is zonde van al die valuta …front was ook veel in het buitenland maar de heren zeggen dat zij vergaderingen bij wonen en daar sta je dan ,het is zeker triest .
  laten wij hopen dat het toch goed komt zoals het nu gaat zijn wij surinamers redelijk tevreden ….het kan natuurlijk nog altijd beter .moge de almachtige suriname behoeden en voorspoed voor ons geliefd suriname ongeacht voor mij wie aan de macht komt ,ik wil niet blijven steken .daarom zeg ik
  strede strede wie no sa vrede gado na wie vesie mag herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .ja mie hoop dat 2013 sa go sranang moro boeng bakka .
  het is nu prima maar het kan nogmaals nog beter geloof er in werk er naar zoals pero ernaar werkt .een liefde volle man die van zijn land hod net als iedere surinamer die van zijn land houd .alleen moetn jullie redimusus in nederland geloof in hebben .niet achter die computer zitten en klagen klagen …dan ga je niet vooruit komen .

  wijze woorden van pero


  Maak melding

 31. Look who’s talking….Gajadien ha ha ha.

  Hij zou het niet eens uit kunnen rekenen, wat ie hier uitkraamt.

  15 jaar was de VHP aan de macht en nu ze in de oppositie zitten praten ze over “sociaal zwakkeren”.

  VHP is net als de VVD in Nederland, een partij die niet voor het volk is.


  Maak melding

 32. Maar de oppositie reist altijd en eeuwig mee naar allerhande vergaderingen en bestemmingen in het buitenland dus als men dit een probleem vind, dan moeten ze zeggen van; de oppositie doet nooit en nimmer mee aan deze zaken dus blijven we maar thuis !

  Maar …….. het gaat om de daggelden in het buitenland, en deze zullen de leden van de oppositie never en nooit laten liggen !!!!!


  Maak melding

 33. Hoop Niet dat het door blijft gaan want in het binnen land worden wij geplunderd er moet een einde aan zulke misbruik komen. Ik denk dan dat SU geregeerd word door Westerse kapitalisten en dat wij het niet door hebben

  SSANG SARI TORI!!!


  Maak melding

 34. Beste Pero, het leven in Bijlmer Frissenstein (6 hoog) zal vast zwaar zijn. Hele dag met een uitkering gekluisterd in je flatje. 4 muren die op je afkomen en wat dacht je; ik ga een partij bagger afvuren op waterkant. Je argumenten raken kant nog wal. Jouw megalomane president weigert verantwoording af te leggen voor de begroting 2013. WAAROM ? Iedere premier of president moet verantwoording afleggen voor zijn/haar financien. Waarom speelt Bouterse spelletjes ? Dit is niet in het belang van de surinamers.

  Stelling Pero: “tuurlijk gebeuren er dingen die het dag licht niet verdraagt maar dat is in elk land toch”

  Luister broeder als er zaken zijn die het daglicht niet kunnen verdragen is het zaak dat de onderste steen naar bovenkomt en de verantwoordelijken hiervoor gestraft worden.Zo gaat dat in een fatsoenlijke democratie. Met minder moet je geen genoegen nemen. Met belastinggeld van burgers mag je geen roulette spelen. SIMPEL

  Wees blij dat er een oppositie is. Zij heeft de taak om de regering te controleren, met tegenvoorstellen te komen en daar waar het kan constructief samen te werken.

  Bouterse of ieder andere president een blanco cheque geven is het domste wat je kan doen. Ja Pero, ook Mark Rutte zou ik geen blanco cheque geven voordat je weer over Olland gaat beginnen. Iedere srd, dollar of euro moet verantwoord worden.


  Maak melding

 35. @Koos de Jong,…mensen als Pero, Paraman,..zijn zo achterlijk,.ze denken dat Bouterse alles uit eigen zak betaald.
  Echt niet,..hij strooit met gemeenschapsgeld !!


  Maak melding

 36. Welke regering heeft dat nou niet gedaan, al voor 75 was dat zo, en dat zal zo blijven, de volgende clan
  gaat ermee door, dus slap gelul van wie dan ook.


  Maak melding

 37. @ soer nr 1

  de man is ook de zelfde dag uit Peru terug gekeerd.Hij is steeds bang dat de Amerikanen hem uit de roulatie gaan plukken.Durft nergens meer te overnachten.Ramotar stribbelde wat tegen.Die had geen zin om zo snel weer weg te gaan maar het vliegtuig was nu eenmaal van bout.

  Cobie.


  Maak melding

 38. Een schreeuwer roept zonder na te denken – erg onpragmatisch vind ik – dat de USA meer dan twee partijen heeft. Maar, feiten worden niet aangedragen, alleen maar insinuaties. Want meer kom je in de USA echt niet tegen, wetend dat zij geen schijn van kans maken, want buiten deze twee partijen, de Republikeinen en de Democraten verschijnt er een onafhankelijke partij soms of partijen, maar bij deze verkiezing waren er maar deze twee. Waarom worden ze dan niet op de Billboards langs de weg geplaatst? Verder wil ik het niet hebben over de politiek van een ander land dan SME, discussie gesloten, basta.


  Maak melding

 39. Ik acht de governor van de Centrale Bank ook verantwoordelijk voor het financieel wanbeleid van deze regering. In de tijd van Telting kon de overheid altijd een waarschuwend signaal ontvangen als de overheidsuitgaven het toelaatbare dreigden te overschrijden.Deze governor houdt zijn kleppen stevig op elkaar en laat oogluikend toe dat belastingcenten van de burgers over de balk worden gesmeten.


  Maak melding

 40. Aaaih……Jacobus..maar dat reizen kost de gelovige ndp volgelingen alleen maar veel srd’s.

  Het is een hele reizende clan en wat vervoeren ze steeds weer aan vracht?


  Maak melding

 41. Surinam Idol in vliegtuig tegen Ramotar: I sing you Bollywood songs you like? Ramotar: Go ahead mon, than me will sing: “I gat the power, cuz me gat the Tiger”.


  Maak melding

 42. Ik wil de heer Gajadien, vanwege zijn rol als parlementariër, met klem vragen om de concrete uitgaven aan het volk van SU openbaar te maken. Want de lening van de IDB zal ook geen betere bestemming krijgen.


  Maak melding

 43. @Vene
  Maandag 3 december 2012 om 12:57 uur, door patrong
  Ben je aan het bekeren?Je geeft nu dus toe dat deze regering ook uit schurken bestaat.

  Dat weten ze al lang.Ma ding no mang har’ding srefie poer’moro!Ding dring’a papa toem’sie!


  Maak melding

 44. Het heeft natuurlijk geen enkele zin om de “dienstreizen” van regeringsleiders van andere landen aan te halen. Willem Alexander en Maxima hebben zojuist hun bezoek aan Brazilie afgerond. Kost een paar centen, maar het levert miljoenen zo niet miljarden op voor het Nederlandse zakenleven. Wat hebben al die “dienstreizen” van Bouta, Somo, Lackin en vele anderen Suriname eigenlijk opgeleverd? Behalve dat er weer ergens om een lening wordt gebedeld? Niets, maar dan ook helemaal niets! Somo beloofde rijen investeerders voor Suriname, er is niets van terecht gekomen. Blaaskaken zijn het.


  Maak melding

 45. @Felix verraadt @Vene.
  Lezers heb ik niet laten blijken dat ze zelf door de mand vallen. Dubbele nickname zelfmoord. Domme Fronters. Vene is Felix.


  Maak melding

 46. Kijk wie praat,gajadien en de hele Viese Hypocriete Partij moete als laast hebben gesproken over uitgave van deze regering.
  Wat deze regering in 2,5 jaar heeft kunnen realisern, heeft nieuwfront zeker 25 jaar voor nodig


  Maak melding

 47. Maandag 3 december 2012 om 21:52 uur, door Plato

  Beste Plato:Wat betreft de Governor van de Centrale Bank van Suriname heb jij volgens mij helemaal gelijk.

  Deze man verdient even veel als de president van de Centrale Bank van Nederland (Klaas Knot).Wat doet hij allemaal vóór dat geld voor Suriname??? Hij heeft tot nu toe, niks zinnigs publieke uitgelaten over het beleid van Suriname. Weg met die profiteur !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 48. @@@ vene
  ik heb meer malen gezegd dat elke regering bandieten corrupte lieden herbergt.je gaat het niet kunnen uitroeien .als jij wil zeggen dat ik paars beschuldig van diefstal en anderen buiten schot laat …laat ik aan jou over .ik ga mij niet verdedigen tegen dit soort uitwassen .vene het zit in die fronters om mensen mensen in een kwaad daglicht te zetten ..zo wordt ik voor pero uitgemaakt of een of andere nick name of in de bijlmer woon noem maar op .laat maar praten .bouterse en zijn regering worden ook voor van alles uitgemaakt ,nu hoor je dat hofdraat familie is van bouterse .wat is er met jullie fronters …waarom zoveel paniek waarom beschuldigingen die jullie niet hard kunnen maken maar het baseren op vermoedens .niet doen probeer opjectief eerlijk te zijn .als je het niet weet beschuldig dan geen mensen.erwort veel gerodeld en als een persoon wat zegt is het hekje van de dam …dan loopt iedereen achter de ander aan zonder te verifieren .maar goed dat ter zijde ,ik hoop dat suriname vooruit kijkt en dat het de goede kant opgaat.wat de oppositie zegt over geld verspillen van paars weet ik niet ,ik geloof niet klakkeloos fronters ze liegen bedriegen .men zegt zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten .
  zo voer je geen oppositie en bereik jij je doel niet met beschuldigingen met onwaarheden …je schaad je eigen .front heeft heel veel boter op hun hoofd als het om reisjes en corruptie gaat .in ieder geval laat paars het volk mee genieten zoals de oudjes die bouterse in de watten heeft gelegt met hun uitkeringen ouroesma dee .wat heeft front voor de oudjes gedaan leggen jullie dat uit .het was somo en de vhp die geprofiteerd hadden .dus als jullie vinden dat paars geld verbrast dan vindt ik het goed dat zij ook de oudjes laat profiteren .had vene dat gedaan dan had hij geen vier zetels gekregen .die strategie van bouterse werkt duizend maal beter dan die van vene die geen moer te vertellen had in front .


  Maak melding

 49. suri patriot

  je zegt bouterse is familie van hoefdraad .
  wat is er dan mis mee als ze familie zijn .hoefdraat doet zijn werk toch .hij is een centrale bank president die op de centjes past en naam heeft gemaakt bij het imf .
  die man is geschoold .gunnen jullie die man ,de deviezen voorraad van suriname loopt op .niet steeds negatief praten als je niet positief wil zijn .maak je niet belachelijk mang .ik ben blij met deze bank president hoefdraad …als hij nou familie van bouterse is of niet .het is een man die goed bezig is .voorlopig is het een waardige vervanger van wijlen telting.
  moge hij nog jaren die post bekleden ook na bouterse.


  Maak melding

 50. Patrong, op z’n minst moet de president van Su ook geschoold zijn toch ? Bouta kan niet eens zijn naam spellen. Bouta is geen waardige president. Su slaat met Bouta een pleefiguur voor de rest van de wereld. De man durft z’n eigen continent niet eens te verlaten. Ook die mooie praatjes van hem vullen geen gaatjes.

  Wat heb je aan Sinterklaas Bouterse. NIETS. Het is een ordinaire populist in het kwadraat. Hij doet precies wat Wijdenbosch deed. Sinterklaas spelen.

  Bouterse is wanhopig op zoek naar respect. Kijk naar die Caricom bullshit, ACP bijeenkomsten en ministers die hij de halve wereld over laat vliegen. De man is desperate !

  Regeren is niet alleen populaire maatregelen uitvoeren en geld uitdelen. Suriname is gebaat bij solide beleid.


  Maak melding

 51. Patrong
  maak je niet zo kwaad.je schrijft een heel lang niets zeggende verhaal op.Rusig man denk aan je hart.Hahahaha als je het over liegen hebt ,dan is bouterse kampioen(Denk maar aan de slachtoffers van hem die op de vlucht waren).
  Owroe sma dee en aow verhoging zijn u al achterhaald,met die nieuwe aow kunnen ze nu hetzelfde kopen als die aow van vene,due zijn die oudjes niets opgeschoten.We hebben nu te maken met een welvaart,waarvan het volk niets merkt.Owroe sma dee was somo sinds de tijd van vene mee bezig,dus dat is ook niets nieuws.


  Maak melding

 52. @Koos de Jong
  Even tussen door.President zijn is niet alleen intellectueel werk maar vooral ACTIE GERICHT.

  DOEN en DENKEN.

  President worden is geen formele of wettelijke eis.

  Een president werkt niet op No Cure, No pay basis.

  Je zit vol afgunst Koos. Probeer jij maar te bereiken wat Boutrse bereikt heeft en Suriname. Trouwens wat heb jij nog in Suriname te zoeken en op dit net??????


  Maak melding

 53. @patrong
  Je zegt bouterse is familie van hoefdraad wat is er dan mis mee als ze familie zijn .hoefdraat

  Even een paar feiten.
  Dat er een familielid voor die post in aanmerking komt vind ik op zijn zachts gezegd heel opmerkelijk!
  Zijn zoon hoofd CTU,ook zo’n benoeming die erg verdacht overkomt!
  Zijn vrouw krijgt een salaris van SRD6000,-
  De schoonzus van de minister van buitenlandse zaken is direkteur van het onderwijs.
  Indien je clean wil overkomen moet je dit soort benoemingen zoveel mogelijk vermijden.
  Weet je hoe dit in beschaafde kringen heet?
  NEPOTISME!


  Maak melding

 54. Hee Astrando, om President te zijn zal je toch over een bepaalde abstractie niveau moeten beschikken. Door globalisering en mondialisering zal een president zich op bepaalde vlakken diplomatiek moeten opstellen. Hebben ze je op school niet geleerd, eerst nadenken dan iets doen ? Bouterse is alles behalve diplomatiek. Het is een ongeleid projectiel. Deze man doet aan incidenten management en is vooral bezig met z’n imago.

  Als ik jouw moet geloven moet een President actie gericht zijn. Vertel ons eens hoe actie gericht Bouterse is aangaande zijn verkiezingsbeloftes ? Immers 2012 was “het het doe jaar”. Hoeveel procent van zijn programma is al na 2,5 jaar uitgevoerd of is er een begin mee gemaakt ? Daar kun je kort over zijn.

  Wat mijn binding met Su is gaat je geen ene moer aan. Het is lastig voor je, maar blijf on topic Astrando. Laat je niet afleiden.


  Maak melding

 55. Beste Felix, en vergeet ook niet dat zijn matties uit de coupe jaren ook mooie functies hebben gekregen. vb een zekere Abrahams en Boerenveen. Als je doorspit kom je zeker nog 10 namen tegen. En de belastingbetaler maar betalen. Deze mensen hebben 0,0 toegevoegde waarde.


  Maak melding

 56. hahahahah @@@ vene de jong

  waarvoor moet ik mij druk maken ,het gaat goed in dat land .als ik mij niet vergis lees ik alleen maar fronters die klagen klagen en bla bla bla .paars is positief over de regering …het volk klaagt niet .als front zo goed was vanwaar die vier zetels nps .mie gado wie bedenderd wie .niet verwonderlijk dat front steeds verder in die stront zakt terwijl de trein van paars door dendert zonder rem .wie uit allerlei onwaarheden terwijl paars verder gaat waar ze mee bezig zijn .front heeft zijn tijd gehad .te kauw njang a moesoe gie asie passie .nu is het de beurt aan paars ,zij zetten suriname op de kaart ik ga het niet meer herhalen de eu heeft er kennis van genomen toen ze in su waren .de eu weet ook dat die kogel brief door de fronters zelf in elkaar is gezet …maar het is niet aangeslagen .jullie zijn dommer dan dom zo maak je geen indruk .paars maakt indruk door te bewijzen dat het volk hen heeft gekozen en dat paars vooruitgang brengt .de deviezen voorraad van suriname is bijna een miljard amerikaanse dollar .de regering bouterse vult het verder aan mie mang .ben je niet blij vene ..venetiaan heeft 650 miljoen dollar achter gelaten en zie .hopelijk moeten wij fronters trots zijn op zowel venetiaan als bouterse die geld laat rollen en niet steeds op pot zonder dat het volk wat van merkt .er wordt veel gebouwd door de overheid wegen bruggen hulde en veel lof aan bouta .wat jullie zeggen deert het volk niet .na loko e lolo doro go miet 2015.had vene ook naar die oudtjes gekeken maar nee vene liet de vhp en somo profiteren .vene joe au tang dong wijzer worden jullie niet .ik kijk niet naar kleur ik kijk wie mijn land vooruit helpt .wat jullie doen is steeds de regering neer halen vanaf dag een .zie nu .mijn moeder heeft de gezegende leeftijd van 84 jaar en zegt dat het beter gaat met die uitkering die ze nu krijgt .een oude vrouw die recht heeft als recht geaarde surinaamse met nog duizenden en vene dacht niet aan die mensen .nog de mensen met kinderen .nu kom jij vertellen het heeft geen zin .giemie wang brik boi .gun die oude mensen hoe lang hebben ze nog .laat niet somo en de vhp maar profiteren,vene komt nooit tussen de mensen vene zat maar als een afrikaanse koning met zijn chinese pak in zijn hokje .wij willen mensen hebben die motiveren .geen praatjes die vullen geen gaatjes .
  nederland maakt bouterse zwart niet de wereld zoals de jong wil voor doen .bouterse komt overal terecht .wat moet je in nederland als je geen doet met nederland .wie kan zeggen dat suriname ge isoleert is ,dat is wat die fronters en nederland hoopten .het gaat ze niet lukken .de macht ligt bij het volk die bouterse gekozen heeft .jullie kunnen zeggen ze zijn dom ik zeg ze zijn niet dom .ze hebben bewust gekozen en het is goed .front moet bij zijn eigen te rade gaan niet bij het volk .als je goed werk had geleverd had het volk hoe dan ook jou weer gekozen .komen jullie niet met op merkingen dat bouterse moordenaar is en het volk kiest hem .gelul dat soort antwoorden .niet het volk heeft gemoord ze weten het niet .dat moest vene uitzoeken toen hij aan de macht was .maar die bedreef politiek met de na bestanden in plaats snel recht toepassen .ik sta tot op de dag van heden achter de huidige regering .jullie kunnen ze neer halen het volk haat ze niet neer het surinaamse volk gunt ze tot 2015 om aan het roer te blijven .jullie zijn niet belangrijk .vene blijf maar met je hutu tutsie denk beelden van haat .leren jullie je erbij neer leggen dat bouterse gekozen is door suriname en niet door rutte en sommige surinedl .die mensen hebben geen tijd voor ons .suriname heeft veel te bieden en daarom hoop ik in maart daar te zijn vene .no joke .vene ik zie geen surinamers die massaal naar nederland willen .de rollen zijn omgekeerd hoe vindt je dat .ik zie veel surinamers van derlandse afkomst huis en grond kopen in su .een teken dat het goed gaat .laten wij ook kijken naar nederland vene .wij wonen in nederland .gaat het goed in nederland vene .in su eten en drinken die mensen hoor .ze hebben het beter dan velen in nederland ,en kijk nederland is een rijk land en toch zoveel armoe .hoe verklaren jullie dat .het einde van bezuinigingen is nog lang niet inzicht hoor .
  terwijl het goed gaat in suriname .ik wil dat het ook goed gaat in suriname maar rutte bedonderd ons allemaal .ze zeiden dat suriname het zou voelen maar ik denk dat rutte het moet ontgelden met die leugens en die domme fouten waarvan hij steeds moet terug krabbelen .wat een afgang .wij moeten weer gaan inleveren voor de grieken terwijl deze lozer zei dat wij het geld terug zouden krijgen .de tweeded kamer heeft hem gewaarschuwd dat hij beter op zijn uitspraken moet letten .wat vindt je daarvan vene .bouterse zit in zijn vuist te lachen .


  Maak melding

 57. ding front mang jaroesoe jongoe .ze hebben geen houvast .
  ze roepen van alles zonder inhoud .het volk heeft ze door .het gaat goed ik maak mij geen zorgen .bouterse hoeft dan niet slim te zijn het volk ziet dat hij goed werk doet .liever dom en toch goed werk leveren .


  Maak melding

 58. patrong
  je verhaal word steeds langer en steeds meer niets zeggender.Je hart raakt steeds vermoeider en uiteindelijk hebben wij het beste voor met Suriname.Het enige verschil tussen ons is ,dat jij een moordenaar als president aanbid en ik niet.Kijk zo kort mijn verhaal is ,maar het zegt eel hahahaaha tik les dja mega gek hahah


  Maak melding

 59. Patrong, gefeliciteerd !

  Wat mij betreft ben je NDP medewerker van de maand. Je hebt je targets dubbel en dwars gehaald, overtuigend was je allerminst. Maar goed je kan niet alles hebben.

  Je hebt een broodje bakkeljauw verdiend met een blikje Fernandez.

  PS. je ligt op schema. 31 december gaan we landverrader troffee 2012 / 2013 uitreiken. Goede kans dat je hem wint. Hou vol broeder !


  Maak melding

 60. @vene

  Whahahaaaaa…..patrong denkt dat wanneer hij langere stukjes opschrijft ,wij hem dan knap gaan vinden!!!

  Whahahaaaaa…patrong de sebreniciaan heeft niet door dat zijjn lange verhalen hem nog dommer laten klinken dan hij in werkelijkheid al is!!
  Whahhaaaaaa…..

  Hij ,patrong denkt ,dat Dom zijn ,Goed betekent!!!
  Ja maar dan alleen op de school waar bouta en hij gezeten hebben!!
  Daar slaag je wanneer je uitblinkt in DOMHEID!!
  Whahahaaaaaaaaa….hahahaaaa….


  Maak melding

 61. Ray
  whawhawhahahaahaha joe tja deng.patrong denkt dat pas als je voor bouta bent, dan ben je Surinamer.hoe dom moet je niet zijn.Geen wonder dat een moordenaar president kan worden in Su hahaha.Allemaal patrong,sra pero etc. stemmen.


  Maak melding

 62. vene de jong ray

  ik wil kwijt dat bouterse de touwtjes strak in handen heeft .gekregen van het stemgerechtigde surinaamse volk.
  niet nederland niet front niet de surindl kan hem dat ontnemen .het staat geankerd dat hij nop dit moment de sterke man van suriname is .niemand kan om hem heen op dit moment .als je nou wil of niet hij bepaalt .niet nederland niet front niet de surinedl maar bouterse en het surinaamse volk

  duidelijk …ray de jong en vene!!!!!


  Maak melding

 63. Yere noh patrong

  is voor Linscheer is het, dat het volk bang voor is.En in mindere mate voor Dino en Meriba.Het volk weet tot welke dingen deze mensen in staat is.Op bevel van bout zijn deze lieden bereid om door het vuur te gaan voor hem.Niemand wil in de rivier of in stukjes op een vuilnisbelt terug gevonden worden.Als je dat bedoelt met sterke man?

  Cobie.


  Maak melding

 64. Eindelijk worden die domkoppen in Suriname wakker. Mensen, mensen, mensen, wat is er aan de hand???????

  De leden van de huidige regering willen tijdens deze regeerperiode voor het leven hun buit binnen hebben gehaald. Bouta, ze doen geen moer voor haar bevolking, echt niet. Dat was ze wel doen zijn zaken die tijdens de vorige regering in vergevorderde stadium werd overgedragen aan de huidige regering. Zaken van er geen begin aan was gemaakt, zal Bouterse echt niet uitvoeren.

  Alles draait om zelfverrijking. De Surinamers kunnen de mars van Bouterse likken.

  Wat ik niet begrijp: waarom zegt de bevolking het vertrouwen niet op in de huidige regering?
  Neen, gaan ze niet doen, want ze zijn bang voor de leden van de huidige regering. Het kan namelijk levensgevaarlijk worden, ze laten je verdwijnen of je krijgt zogenaamd een ongeluk.

  Daarbij komt kijken, dat mijn ervaring met Surinamers niet echt positief is. Ze leven van moment tot moment, krijgen ze een feestje, wat te vreten en te drinken, ach man dan zijn ze voor Bouterse. En of ze morgen stront eten of geld moeten verdienen door in de hoererij te werken, maakt allemaal niet uit.

  Een ander groot probleem is: het zijn kuddedieren die van het moment genieten. Sex, drugs, prostitutie, drank en rock and roll!

  Kijk maar naar de onlangs verschenen bericht van een dame die onder valse voorwendselen sex zou hebben gehad met een van de leden van de huidige regering.

  Mensen, mensen, mensen, hoe kun je als voorbeeldfiguur zo misbruik maken van je eigen arme bevolking door je macht te misbruiken? . Dat dit mogelijk is in Suriname, zegt al genoeg.


  Maak melding

 65. sang oeng e doe jongoe ik heb toch in het nederlands geschreven .heeft bouterse een geweer op het hoofd van de surinaamse bevolking gezet om te zeggen stem op mij…als jullie niet op mij stemmen vermoord ik je .is dat gebeurt .waarom denken jullie dat de mensen op bouterse hebben gestemd . oeng dong no ka misschien moet ik het op die manier uit drukken .jullie zijn die boeman .oeng go leg a volk uit dang als jullie het aan de rechte eind hebben .ik geef mijn democratisch stem aan wie ik wil .de jongeren hebben bouterse gestemd waar waren jullie fronters toen zij 15 jaar aan de macht waren om goed beleid te voeren en de jongeren een beter uitleg hadden gegeven over die moorden …nee ze hadden geen tijd .wel tijd voor corruptie
  daar had front tijd voor .


  Maak melding

 66. Graag zou ik willen weten of er meer slachtoffers zijn die bij exportsuriname
  Een auto heeft gereserveerd en borg hebben betaald maar nooit een auto hebben gekregen.
  De ene meneer Rosiek wonende aan de Abdoelweg laat mensen borg betalen om te reserveren maar krijgen dus geen huurauto. Hij doet zaken met iemand van de Hendrikstraat 59. Tel 8455191.. Waarna je zogenaamd je auto moet gaan ophalen bij de pad van wanica. Huur nooit een auto bij hem via suritrade want je bent dan je geld gegarandeerd kwijt. Ik wil waterkant ook verzoeken om hem niet meer te laten adverteren met zijn fraude praktijken. Hij is in ieder geval nog niet klaar met mij maar jullie zijn gewaarschuwd…


  Maak melding

 67. vene vene deze japie wil het niet begrijpen net als zijn vader pa vene .die venes zijn hardleers ding mang ede tranga hihihihihih ding mang dies no e begrijp .
  het bewijs is weer geleverd ..de intelligente fronter moet nog geboren moeten worden .jullie gaan lang op die verlosser wachten mie boi .oeng ede na voe tja baskieta .
  nanga paar boto ….vene ze zoeken een wachter niets voor jou .


  Maak melding

 68. @patrong

  De stemgerechtige volk waarover je het hebt bestonden uit brunsie en somo,twee vallende ‘sterren’ geslaagd met een doctorandus titel in Domheid .
  Ze komen ook van de school waar bouta en jij een doctoraal studie in Domheid hebben afgerond!

  Boi als AMNESTIE een prestige zou betekenen ,iets waarop je trots zou moeten zijn en eer en respect zou uitstralen ,dan zouden alle presidenten in de wereld met Amnestie willen regeren!
  Maar Amnestie is nou eenmal weggelegd voor de allerdomsten in de wereld en natuurlijk voor bouta!!
  Whahahaaaaaa…….

  Als je gedacht had dat bouta zich 15 jaren geleden zou laten oppakken en in de gevangenis zou willen belanden,dan kan ik je verzekeren dat je nog stommer bent als je geloofd dat 15 jaar geleden de rechters geen bangerikken waren.
  Jij bent een sebreniciaan,in Suriname is men bang voor bouta sinds 25 feb 1980 tot heden.
  Ook de rechters zijn vanaf deze datum bang voor bouta.
  Ze worden wel rijkelijk beloond hoor om bouta uit de gevangenis te houden, bouta zegt….geef en neem…
  Geef mij Amnestie en ik geef je een beloning…!!!


  Maak melding

 69. als ik de idb was,zou ik zelf een pand huren op Lelydorp en het geld zelf besteden aan allerlei projecten..
  zou nooit en nimmer aan die boeven bende geven maar direct hulp verlenen.

  nu komt het niet aan het land ten goede..


  Maak melding

 70. =Een paar regels uit een tekst::::::

  =Wat de afgelopen jaren vooral ook opvalt is de enorme drang om gemeenschapsgelden, die deels uit goudinkomsten komen ten eigen bate te verbrassen. Een frappant voorbeeld is het feit dat Suriname ontwikkelingshulp geeft aan Guyana door de Guyanese President mee te laten liften op de buitenlandse vluchten van de President, terwijl dit land het gebied Tigri bezet houdt.


  Maak melding

 71. Ik wil wel wachter worden.ik ben iemand die graag werkt.jij niet he luiwammes.vandaag je bouta stemt in de hoop Alles gratis
  te krijgen he.mAak maar lekker de aow van je mmoeder op.


  Maak melding

 72. Volgens mij is patrong (pero) cum laude afgestudeerd aan het universiteit van stommiteit,..het druipt gewoon van hem af,..vertel? hoe kan iemand stommiteit zweten?


  Maak melding

 73. Surinaamse politici (daarbij maakt niet uit of ze tot decoalitie ofde oppositie behoren) verbrassen al decennialang geld van de staatskas aan o.a. feestjes, snoepreizen naar het buitenland en het in dienst nemen van incompetente en luie, familieleden, vriendjes, buitenvrouwen,partij-aanhangers als ambtenaren. Daarom noem ik Surinaamse politici dan ook een stel parasieten want ze geven niets om het algemeen belang, ze zijn enkel geinteresserd in hun eigen belang. De Surinaamse staaskas wordt door de politieke- en ambtelijke klasse al vele jaren lang misbruikt als een grabbelton. Surinamers die op die klojo’s blijven stemmen zijn ook medeplichting aan de achterlijke politieke situatie in Suriname. Het wordt tijd dat men in opstand komt tegen de politieke graaiers en verbrassers door bijv. te weigeren geld af te staan aan de overheid (belastingen) totdat de corruptie, nepotisme en geldverspilling die heerst bij de overheid geelimineerd wordt.


  Maak melding

 74. @Koos de Jong>Henk Molenaar pseudoniem voor elkaar.

  Nog een belangrijke onthulling lezers: Koos de Jong is Henk Molenaar. Let dus op gebruik en misbruik dubbele nickname.


  Maak melding

 75. Beste mensen, vindt u dat vreemd?
  Het is toch middeleeuws dat SU in staat is een persoon met een dergelijk dubieuze statuur te kiezen tot president van de republiek!
  Wat mag je dan verwachten? BROOD en SPELEN.
  Met één verschil: toen werd het volk ‘getrakteerd’, nu mogen alleen de trawanten genieten van ‘s-lands inkomsten.


  Maak melding

 76. Dinsdag 4 december 2012 om 20:28 uur, door Astrando
  @Koos de Jong>Henk Molenaar pseudoniem voor elkaar.

  Nog een belangrijke onthulling lezers: Koos de Jong is Henk Molenaar. Let dus op gebruik en misbruik dubbele nickname.

  Wat een enorme loser is dit Bouterse Teefje toch…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.