Overheid Suriname leent geld om beter uit te geven

49

PARAMARIBO, 3 dec – De regering krijgt een lening van twintig miljoen dollar van de Inter-Amerikaanse bank, IDB. Het geld is bestemd voor hervorming van het management van de overheidsuitgaven. Via de hervorming moet de overheid beter in staat zijn variatie te brengen in de economie.

De economische basis zal worden verruimd via het stimuleren van bedrijven. Volgens de bank zullen de groeimogelijkheden van Suriname aldus worden verruimd. Ook kan de armoede grondiger worden aangepakt. Uitgangspunt is dat via effectieve planning, beheer, besteding en beheer van de overheidsuitgaven de weg kan worden geplaveid voor een moderne en bestendigere economie. Kwaliteit en efficiëntie van het management moeten omhoog.

Volgens de IDB moet vooral worden gedacht aan openbare investeringen en aanbestedingen, financieel beheer, audit en controle. De hervormingen komen dus neer op grotere transparantie bij openbare aanbestedingen. Ook moeten er meer garanties komen voor effectievere uitvoering van projecten. Minder corruptie dus bij het verlenen van opdrachten aan particulieren. Suriname mag het geld in twintig jaar terugbetalen.


49 REACTIES

 1. Tja,..we gaan maar door met lenen….dat krijg je als meer uit geeft dan je binnen krijgt. Het is dweilen met de kraan open,……het zijn de jongeren van nu die het later moeten betalen.


  Maak melding

 2. Weggegooid geld, wat heb je ernaan als je bestuurders incompetent en corrupt zijn. Dit is gewoon schulden doorschuiven naar volgende generaties.


  Maak melding

 3. Ja ja, en straks.. straks mag NF de puin ruimen.
  Enige wat telt voor de huidige regering is zelfverrijking. Dit is misschien wel de laatste keer dat Bouterse president is geworden, dus hebben zij reserves nodig om rest van hun leven fortuinlijk te kunnen leven.

  Ja ja , dit alles kan en mag in Suriname onder de huidige leiders. Er worden ontelbare kuilen gegraven voor de arme burgers. Lenen, lenen en nogmaals lenen.

  Dat dit allemaal vandaag de dag plaats vind komt door de vorige regering. ZIj hebben nimmer naar haar burgers geluisterd. Dus dachten de burgers ” als ik geen rozen kan plukken, dan zal ik maar de stekels koesteren.

  De vorige regering heeft haar burgers miskent, respectloos behandeld en ontkent.

  Dit is het spel waarbij slechts de burgers door toedoen van de regering de duppe worden.


  Maak melding

 4. @Bryan, we hebben het gisteren allemaal kunnen zien “Andere Tijden”, ned 2. De NDP-ers zorgen goed voor zichzelf.

  De Surinaamse president Desi Bouterse werd in 1999 in Nederland veroordeeld wegens cocaïnesmokkel. Maar Bouterse werd 15 jaar daarvoor al in verband gebracht met drugssmokkel. In 1986 was hij het belangrijkste doel van een undercoveroperatie in Miami. De Amerikaanse justitie arresteerde toen Etienne Boerenveen, de rechterhand van Bouterse. Boerenveen probeerde een drugslijn vanuit Paramaribo op te zetten. Bouterse kwam op het laatste moment niet zelf naar Miami. Bekentenis van Boerenveen staat op tape !

  Bouterse kan zich niet veroorloven om geen president te zijn.

  1) hij zal alles in het werk stellen om niet
  vervolgd te worden voor de dec.moorden
  en drugsdelicten
  2) hij wil volledige controle hebben over
  de drugsmarkt. Tegenwerking wordt niet geaccepteerd.


  Maak melding

 5. wat ik weet dat het een chaos is op elke ministerie van suriname .neem een kijkje bij het domein kantoor .als je daar aankomt weet je al hoe laat het is .kom je aan bij burgerzaken zelfde .hoe er geordend gaat worden weet ik niet .venetiaan heeft alles op zijn beloop gelaten en deze dingen zijn van voor de jaren 80.als je naar de overheid gebouwen kijkt ,de mensen die er zogenaamd aanwezig zijn werken doen ze niet dat is een groot woord ..deze problemen doen zich sinds jaren voor .om alles te ordenen kost echt geen twintig miljoen .
  a san gro djissie ..je hebt echt geen respect voor een lands dienaar .die gebouwen stralen geen gezag uit nog die mensen die er werken .de vraag is hoe gaan ze het ordenen ,ik ben benieuwd .zover ik weet is alles wat overheid is weg gegooid geld .dit verander je niet een generatie .maar goed toch moet je ergens beginnen en ik ga deze regering het voordeel van de twijfel geven .ze zijn goed bezig er is hoop ..ik wil niet pessimistisch denken het is mijn land ik blijf hopen dat het goed komt .ik ga niet denken zoals anderen bij voorbaat negatief reageren .toen nederland in de tweede wereld oorlog werd gebombardeerd waren de nederlanders gemotiveerd om hun land weer op te bouwen …als dat niet was gebeurd waren mensen als patrong ,de jong ,suripatriot pasew niet in nederland .moet houden niet in kleur van een partij denken .het gaat om je land .makkelijk praten als je in een ander land bent .en daarom vindt ik dat de mensen in suriname hun eigen leider moeten kiezen .de mensen in nederland hebben weinig recht van spreken .


  Maak melding

 6. @Bryan,

  Je geeft feilloos het probleem aan.
  Onder het bestuur van de vorige regering hadden ze rozen met doornen. (er zijn namelijk geen rozen zonder doornen)
  Nu hebben ze alleen maar doornen. Ze/jij moet niet naar de vorige regering wijzen maar naar deze regering die alle bloemen (niet aan de rozen) in de knop vernietigen.
  Voor de dommerikken (heb de indruk dat je ook 1 van ze bent) die alle hoop op Bouterse c.s. hadden gevestigd geldt wie zijn wie zijn billen brand……..


  Maak melding

 7. @@@@@@@koos
  wat heb je gezien leg uit ,ik heb ook gezien maar trap er niet in .wie kan bewijzen dat desie delano bouterse er bij was .heb je bouterse daar gezien ,heb je bouterse zijn naam gehoort op tape of opgenomen op band dat hij er bij was .die witte mannen zeggen bouterse zou komen laten zij het bewijzen .allemaal politiek ,wat ik gisteren heb gezien raakt kant nog wal larie ..ongeloofwaardig .zelfs de rechter zou vragen waar is die man wij hebben van horen zeggen maar levende bewijzen zijn er niet .alles wordt naar de prullen bak
  verwezen .jullie mogen er in geloven maar een onafhankelijke rechter zegt er is geen bewijs het zijn geruchten en gerucht is geen bewijs .geloven jullie die witte man niet een jurist of mensen met hun volle verstand .koos ik snap dat jij en sommigen het geloven
  jammer genoeg zijn jullie niet relevant .


  Maak melding

 8. @Patrong, in de eerste instantie zou Bouterse zelf naar Miami komen om te praten. Hij had al een ticket en een hotel geboekt. Op het laatste moment stuurde hij Boerenveen naar Miami.

  Daarnaast is Bouterse is bij verstek veroordeeld in Nederland voor drugssmokkel. Jij wilt bewijs ? Bewijzen zat. Ordners vol met verklaringen van informanten, satellietfoto’s van de CIA / zgn coke labs in de binnenlanden van Su. Of denk je dat de rechter in Nederland hem voor lol heeft veroordeeld ?

  Patrong, jij hebt een selectieve geheugen. Jij wilt alleen de dingen zien en geloven die jouw uitkomen.
  Rechtzaak Piet Wortel moet nog beginnen, maar je kunt er vergif op innemen dat de beerput dan opengaat.

  De DEA is een gerespecteerde instituut als het gaat om drugsbestrijding wereldwijd. Waarom zouden ze liegen ?

  Trouwens sinds wanneer geloof jij in de onafhankelijke rechter ? Als jij daar werkelijk in geloofde had je ook niet achter de amnestiewet gestaan.

  Suriname verdiend een integere leiders. Mensen met een besmet blazoen mogen nooit en te nimmer functies bij de overheid bekleden. En zeker geen president worden !


  Maak melding

 9. Een land goed te regeren, daar heb je intelligente mensen voor nodig die kunnen “vooruit zien”, die betrouwbaar zijn en geen valse beloftes doen.
  Als een volk niet zo intelligent is, of het merendeel daarvan, dan is men blij met wat snoep, klein beetje licht en veel feesten, eten en drinken.
  Als een regering aantreedt, weet je van te voren hoe het land geregeerd gaat worden en hoe intelligent een volk is. Let maar op hoe mensen die “mogen” mee regeren bij interviews hun tong verdraaien. Ze zijn al blij dat ze in de assemblee mee mogen zitten. Praten doen ze weinig en als ze praten, praten ze voor hun partij/leider. Zelfs DOE heeft dergelijke figuren.
  Ik hoop dat een “Manorath” zich blijft ontwikkelen. Daar zit wel toekomst in voor Suriname……..


  Maak melding

 10. @Love, in het verlengde daarvan had Nederland in 1986 samen met de Verenigde Staten plannen om militair in te grijpen in Suriname. Main target was Bouterse.

  Het kabinet maakte zich in 1986 ernstig zorgen over de veiligheid van duizenden Nederlanders die in Suriname verbleven. Natuurlijk maakten de Nederlanders zich zorgen om de narcotica ambities van Bouterse.

  De inzet van Nederlandse militairen werd overwogen om orde en recht te herstellen, Nederlanders en Amerikanen te beschermen en hen indien nodig te evacueren.

  Over de plannen, die niet zijn uitgevoerd, is nooit een politiek besluit genomen. Millitaire inlichtingen dossiers worden helaas niet vrijgegeven. Begrijpelijk, de betreffende dossiers staan vol met namen.

  Natuurlijk ben ik ook benieuwd waarom Nederland en de VS dit niet hebben doorgezet.

  Mijn gevoel is dat Bouterse, de nederlanders die in Su woonden als schild had kunnen inzetten. Dan praat je over massa slachting. Waarschijnlijk hebben ze daarom de onderzoeken gestaakt en zijn de invasie opties van tafel gegaan.

  Anderzijds is dat Nederland het niet wenselijk vond om Suriname te koloniseren. Destijds verkeerde de Nederlandse economie in een crises. Koloniseren = financieel verantwoordelijk zijn.

  We kunnen er over gissen, maar Bouterse en zijn familie zijn gewoon fout.


  Maak melding

 11. @@@ de jong
  laat die ticket zien waar bouterse naar amerika zou vliegen .zelfs dat kunnen ze niet .het blijft bij woorden
  dat nis geen bewijs wees eerlijk mie mang .veel dingen kloppen niet .geen nenkele rechter zou het geloven wat deze mensen zeggen onbetrouwbaar .nogmaals dit houdt echt geen stand het zijn geen harde bewijzen .ik kan ook dingen vertellen die niet kloppen omdat ik een hekel aan je heb zoals nederland een hekel aan bouterse heeft .snel we fromoe wang san dang oeng beer in djing


  Maak melding

 12. Forummers, odi odi op deze koude maandagochtend.
  Maar wij houden het ook een beetje ‘warm’ op het forum.

  Geld lenen kost Geld.
  En als je reeds in huis hebt, dan leen je toch minder!

  Beroofd goudtransport Curaçao was legaal ANP: 3/12/2012

  Het goudtransport dat vrijdagochtend werd overvallen in de haven van Curaçao was legaal. Dat bevestigt de douane van het Caribische eiland. De lading goud op de Summer Bliss werd donderdag al elektronisch ingeklaard, nog voordat het schip de haven binnenvoer.

  Het transport werd vrijdag na aankomst spectaculair overvallen in de haven van Willemstad. De overvallers wisten er in de vroege ochtenduren vandoor te gaan met zeventig goudstaven met een gewicht van 216 kilo. Het goud is negen miljoen euro waard.

  De lading was op weg naar Miami. Waar het vandaan komt is niet duidelijk. Aanvankelijk werd gemeld dat zowel het schip als de lading uit de Guyaanse hoofdstad Georgetown kwam.

  De Guyaanse minister van natuurlijke hulpbronnen Robert Persaud zegt op de nieuwssite demerarawaves.com dat het goud vermoedelijk uit Suriname komt.

  Normaal gesproken worden bijzonder transporten voorzien van goede beveiliging. Waarom dat op Curaçao niet is gebeurd, wordt onderzocht. Op beelden van de bewakingscamera’s in de haven is te zien dat het schip onmiddellijk na binnenkomst werd overvallen.

  De overvallers droegen jacks met ‘Police’ op de rug. Bewakers dachten dat het om douanemedewerkers ging en lieten hen door. Op het moment van de overval waren vier bemanningsleden uit Guyana aan boord. Een van hen raakte gewond toen een overvaller hem met een geweer in het gezicht sloeg.

  Dus vermoedelijk is het GOUD afkomstig uit SU.
  Als ik mij niet vergist, hadden ze toch een lading GOUD onderschept op JAP?
  Het zou toen daarna voor onderzoek veilig zijn ondergebracht bij het CBvS.

  Mocht het verhaal op waarheid berusten, dan vraag ik mij af waarom er dan zoveel GELD wordt geleend bij het IDB.


  Maak melding

 13. @patrong

  Bouta is een moordenaar,het zal je wel pijn doen dat je elke dag eraan herhinnerd wordt ,feit is dat je baasje een moordenaar is!
  Waarom zijn zijn volgelingen ,en jij ,en bouta, zo BLIJ EN TROTS met de bouta amnestie?
  Had die zogenaamde onschuldige bouta van je Amnestie nodig? Kunnen alle’ onschuldigen’ om amnestie vragen volgens de mode van je baasje?

  Moordenaar ,moordenaar, de Amnesia lijders van boxel,de 28 indieners van het amnestie wet en degenen die ervoor gestemd hebben,somo en brunsie en bouta en doekhie en jij,jullie allemaal zijn moordenaars!


  Maak melding

 14. Neen volgens bouta en zijn volgelingen is geld ‘lenen’ geld cadeau krijgen!
  Verstand hebben ze toch niet,zij hebben geen idee dat al het geld terug betaald zal moeten worden met RENTE !
  Voor hun baasje betekent geld lenen = reizen!


  Maak melding

 15. Nedland zal alles proberen om de huidige regering ten val te brengen”,zij weten reeds dat door bouterse suriname andere stappen onderneemt en er ook succes met het ingeslagen weg boekken;su laat euronedland zien dat wij hun niet nodig hebben om vooruit te komen.
  Het zijn juist de bemoeienissen van hen(nedland) die denken dat zij nog voor het zeggen in su hebben”wanneer zal het hun duidelijk worden dat het niet zo is.
  De redimusus/fronters zullen een eeuwige klaag lied blijven zingen,vanwege hun beknopte realitijd bezef hebben zij nog niet door dat zij op de verkeerde aardbodem staan en hun geboorte land en hun zelf verlochenen(mentale/geestelijk slaven)en wakker geschud moeten worden uit hun aangeleerde droom.


  Maak melding

 16. @Patrong, bewijsmateriaal wordt nooit openbaar gemaakt, dit in het belang van een eventuele rechtzaak. Dat moet je toch weten. Je vraagt naar de bekende weg.

  Bouterse moet nog 11 jaar zitten in Nederland. In 2000 werd hij echter voor vijf andere drugszaken en voor deelname aan een criminele organisatie vrijgesproken. Dat moet je wel troosten.

  Volgens het Nederlandse strafrecht kan iemand alleen veroordeeld worden als er wettig en overtuigend bewijs aanwezig is voor zijn of haar schuld. Of ga je daar ook aan twijfelen. Zo blijven we aan de gang he ?

  Trouwens Ronnie Klunswijk moet ook nog 6 jaar zitten.

  Nederland respecteert de diplomatieke onscheidbaarheid van Bouterse. Zodra hij president af is, gaat het feest weer beginnen.


  Maak melding

 17. @@@ koos de jong
  ik geloof wel dat amerika onder ronald regean suriname wilde binnen vallen .maar lieg niet dat nederland wilde mee doen .jij kan dan een hoge dunk hebben van de nederlandse soldaat maar de wereld weet wel beter dat het bange schijterts zijn .waar kan jij aangeven waar nederlanders een oorlog hebben gewonnen .in nederland werden ze binnen twee dagen onder de voet gelopen en moest de koningin vluchten naar engeland .op indonesie hadden de mensen geen wapens dan met pijl en boog of oude wapens en waren ze nog zo laf om mensen stand rechtelijk neer te knallen en massa moorden te plegen .inn sebrenicia lieten ze 8000 moslims vermoorden en keken ze toe en namen ze ook nog drank van de serviers die de mensen hadden vermoord ,in libie landen ze met een helicopter midden in vijandelijk gebied en worden ze gevangen genomen .in afghanistan bleven ze maar in hun voertuigen zitten rondjes rijden waar zelfs de canadezen en australiers in opstand kwamen omdat zij vonder dat de nederlanders dan beter konden weg blijven .toen ze naar irak gingen moesten ze eerst kijken als het veilig is .breek mij de bek niet open als het om nederlandse militairen gaat .het nederlandse leger is goed voor passivistisch werk oorlog kunnen ze niet voeren .ze kunnen het wel toen de tegenpartij geen wapens had .nederlanders hebben bewezen dat ze in oorlog tijd niet deugen .het is geen kwestie van afkammen het is de realiteit dat kunnen velen beamen .zelfs de belgische militair is beter dan de nederlander .nederland is goed in bruggen bouw wegen bouw snel werken kan goed werk leveren maar op militair terein kunnen ze echt niet tippen aan anderen omringende landen .geef mij een brik met je nederlandse soldaat.


  Maak melding

 18. Het land Suriname moet IDB straks terugbetalen. Dus onze kinderen en onze kleinkinderen. De mensen die nu in de regering zitten zullen op dit moment wel zorgen dat zij “centjes opzij leggen”. Suriname is een klein land. Men kent elkaar, stuk voor stuk.
  Niets verb aasd mij meer. Dat goud op Curacao zou best uit Suriname kunnen komen. De TOP verrijkt zich altijd, kijk maar naar Rusland (notabene communistisch, dus alles samen delen…..ik een beetje meer dan jij…) en kijk naar onze grote vriend Obiang. Zijn volk is ARM, zijn zoon leeft als een koning…..Allemaal verdiend als “ambtenaar”…??????????
  Ik hoop dat de mensen in Suriname zich meer gaan ontwikkelen, meer lezen, zodat men ze niet voor de gek kan houden. Hopelijk lenen ze geld van IDB voor ONDERWIJS…..enige goede reden!


  Maak melding

 19. Als ik zo de problemen bekijk die met behulp van deze IDB lening aangepakt zullen worden, dan is meteen de helft tot driekwart van de lening overbodig als men per direct Brampie op O.W., desnoods met 20 jaar behoud van salaris, ontslaat als minister. Gebeurt dat niet, dan zullen de problemen niet opgelost worden en alleen maar groter worden.


  Maak melding

 20. Bouta pakt 80.000.000 srd (20.000.000 euro)uit staatskas,kan niet verklaren waarvoor.En nu leent hij 20.000.000 euro bij IDB.wie houd wie voor de gek in dit land.


  Maak melding

 21. front voert geen oppositie front is opruierig bezig.
  ze zijn jaloers.ze willen in het macht centrum en proberen het volk op te jutten .zolang het volk deelt in de winst met name er wordt gezorgd voor werk gelegenheid vooruitgang is er geen vuiltje aan de lucht.vene had de kans en heeft er geen gebruik van gemaakt nu moet deze man het velt ruimen en gaat hij klagen dat anderen geld verkwisten .niks geld verkwisten .front was niet beter als het om corruptie gaat .er zijn veel voorbeelden waar front het heeft laten afweten .ik blijf het herhalen ik ben geen voor of tegen stander van front of paars… maar bekijk de dingen die ik mee heb gemaakt en dingen die ik zie . hoe roei je dit uit .vene had ook een anti corrupte wet moeten invoeren nooit gedaan ,bouterse zei het zelfde maar tot op heden is er niets gebeurt .waar leg je de schuld weer paars waarom niet bij front die de kans had .waar is de surinaamse reken kamer bestaat het nog dit alles had vene 15 jaar de tijd wat heeft hij gedaan!!!!! natuurlijk moet paars het doen maar eerlijk is eerlijk front met vene tien schone handen wat deed vene .


  Maak melding

 22. Mooi, kunnen we het geld gebruiken om nieuwe coke en XTC labs op te zetten. Verdiend zichzelf dubbel en dwars terug. Goed voor ons, goed voor onze land. Bouta is king. respect voor deze brada


  Maak melding

 23. De megaschulden lasten die in het verschiet liggen zullen allemaal door de komende generatie moeten worden afgelosd. Velen van hen zullen degenen die stemden op onberechte mensenrechten schenders en boeven kwalijk nemen voor dit gevolg.


  Maak melding

 24. ai baya en dan nog schreeuwen van dat het goed gaat…
  lenen en nog eens lenen….
  Als geen geld hebt heb je een probleem.
  Als je geld hebt geleend en je kan niet ermee omgaan dan heb je nog een groter probleem…..

  Valse trots..


  Maak melding

 25. Deze coalitie maakt er vanaf het begin af de gewoonte van zo veel mogelijk leningen af te sluiten, om hun beloftes enm luchtkastelen te kunnen verwezelijken, want behoeven het zelf niet meer terug te betalen, want dat doen andere generaties wel voor deze boevenbende, en ligt dit geboefte al lang onder de zoden.


  Maak melding

 26. NOG MEER LENEN, WEER 20 MILJOEN,
  ALS HET OP IS, BETALEN WE TERUG, HAHAHA

  GEEF EEN AAP EEN KIST BANANEN EN HIJ VREET ZE OP VOORDAT DE SCHIL ERAF IS.

  @PATONG, ZUIG MAAR LEKKER DIE PAARSE EIKEL VAN JE CRIMINELE BAAS LEEG, HOMO!!!!


  Maak melding

 27. Beste Henk, Patrong lijdt aan tunnelvisie. Hij ziet alleen de dingen die hij wil zien. In zijn ogen is Bouterse onschuldig. Ook al reikt het bewijslast tot het plafond. Patrong is niets anders dan een betaalde stroman van Bouterse. Voor een broodje bakkeljauw en een lollypop doen ze alles.


  Maak melding

 28. “Overheid Suriname leent geld om beter uit te geven”

  Ha, ha, ha, is dit een fout van de redactie? Zou de kop niet moeten luiden:

  Overheid Suriname leent geld om MEER uit te geven. 😉
  😆


  Maak melding

 29. @@@ henk en koos .
  ik had jullie hoger in geschat mang
  oeng dong no ka ka …jullie praten stront is het enige wat ik kan zeggen .jullie geven geen antwoord van wat anderen zeggen maar jullie komen met een stront verhaal die nergens op slaat .
  voor mensen zoals jullie die pessimistisch willen blijven denken …ook jullie gedachten gang respecteer ik .maar als deze japies suriname zouden regeren zouden die japies zelf niet in suriname willen wonen .
  deze japies kunnen het mooi vertellen als ze achter die pc zitten .hun front heeft de kans gehad om bouterse te berechten 15 jaar …ze hebben de kans om corruptie uit te banen ,ze hebben de kans gehad om een constitutionele hof in te stellen zodat bouterse geen enkele ingreep of handelingen kon verrichten om het proces te dwarsbomen .oeng dong no ka leg je stront uit aan mensen die in front geloven .ze geven altijd anderen de schuld voor hun stommiteit die ze hebben uit gevoerd.gaan jullie te rade bij je {front leiders}.
  ik heb meer malen gezegd dat de eerste intelligente fronter nog geboren moet worden …mie no dink au geboren jere ik denk dat hij moet over lopen van paars.
  leren jullie te accepteren dat suriname democratisch zijn npresident gekozen heeft ..respecteer dat of ga naar suriname en schiet al die surinames dood en geven jullie front de macht oeng na hutu nanga ding tutsie jullie kunnen je niet bij neer leggen als je tegenstander heeft gewonnen en daarom oeng e kier oeng srefie .dong .daarom lachen die blanken dit soort figuren uit .ze hitsen ze op tegen hun eigen mensen en als dit soort mensen als de jong en koos de kans krijgen doen ze dat .gaan jullie je ontwikkelen mang ze kopen jullie gauw om .


  Maak melding

 30. @patrong

  doodschieten is de specialiteit van jouw massamoordenaar DDB.

  Alleen de gedachte die bij jou opkomt, geeft aan uit wat voor milieu jij komt.

  M


  Maak melding

 31. henk ik heb geen mensen vermoord ik heb niets op mijn geweten ,weet jij zeker dat bouterse gemoord heeft of is hij verdachte .je bent toch slim neem ik aan .wat jij doet is met de vinger wijzen maar je kan niet bewijzen wie gemoord heeft.wel geeft bouterse toe dat hij verantwoordelijk was op dat moment .joe sie na mang soetoe ,boi no tak lauw .heeft de rechter bouterse veroordeeld .jullie zijn slimme fronters en toch zulke blunders maken .nu beschuldigt henk de bijna gehele surinaamse bevolking .het is die mensen hun goed recht om te stemmen op wie ze willen henk .moet suriname kapot gaan omdat het volk bouterse heeft gekozen en niet vene !!!henk ik ben blij dat ik niet de gedachten van jou heb .ik zou denken ze hebben bouterse gekozen maar mijn land moet vooruit met of zonder bouterse .hem voor het gerecht dagen is weer wat anders maar mijn land mag niet er onder lijden en jullie bedoeling moet zijn dat het land desnoods er onder lijd maar bouterse niet aan de macht .ik vindt het verkeert .dan moesten wij bij front aan kloppen niet bij de mensen die op bouterse hebben gestemd .betrek de mensen niet bij .ga bij jou stomme front leider te keer .wat heb ik met moorden en wat heeft het suri volk met moorden te maken
  als venetiaan goed bezig was had het volk op hem gestemd toch .ik beledig mijn mensen niet als wat jullie doen .als bouterse het goed doet heeft hij mijn zegen, als hij het niet goed doet mag hij opkrassen. maar voor mij zal ik niet op vene stemmen omdat het nog altijd somo en lonnie die het voor het zeggen hadden in plaats vene .


  Maak melding

 32. @@@@ henk
  leg geen woorden in mijn mond die ik niet heb gezegd.
  geef mij hier aan waar ik het heb gehad over slavernij .
  bouterse kan zich niet verdedigen tegen de mensen die hem verdachten van drugs…maar ik wil mij verdedigen tegen wat je zei .waar heb ik slavernij verleden bij gehaald biecht op .lieg niet voor mij mie mang ,kijk en daarom geloof ik niemand .eerst zien en dan geloven .je bent een slecht mens .je liegt voor mensen waar ze bij staan .


  Maak melding

 33. honderd mie mang het gaat de goede kant op in suriname .als je in nederland op je ballen zit en verhaaltjes van fronters hoort dan gaat het zeker niet gaan .voorlopig zijn de eu en acp landen er getuige van dat het goed gaat .hopelijk blijft het zo.


  Maak melding

 34. @Patrong,..hoe maak je je keuze ? Wanneer ben je Pero, en wanneer ben je patrong?
  Maanstand of als niet wel gaat regenen? Lijkt me best frustrerend


  Maak melding

 35. Voor bouterse en consorten geldt, na mij de zondvloed. Ze mogen van geluk spreken dat ze steeds een goede startpositie krijgen. Dankzij de spaarzame regering van Vene.Ze mogen ook van geluk spreken dat ze een stemvee hebben die kruimeldiefjes en pajongwaaiers mentaliteit heeft-N.b. lui en kortzichtig is. Een ding staat vast de show zal niet meer lang duren!!!!!!!


  Maak melding

 36. suripatriot waarom vergelijk je mij met anderen op dit forum .ik doe niet aan nick name vergelijk mij niet met anderen ….volgens mij zit het in jullie om anderen voor van alles te beschuldigen .er zijn er nog meer die je beschuldigt met een nick name .ik denk dat ik nu echt een andere naam moet gaan verzinnen of weg gaan zoals anne_z
  weg is .gedragen jullie je als volwassen mensen mang .
  mensen willen hun ervaring delen als je het leuk vindt of niet .mensen zeggen ook dat ik niet kan lezen of schrijven daar heb ik geen moeite mee …ik kan incasseren maar men moet niet gaan liegen zoals henk liegt dat ik het over slavrnij heb gehad .leren jullie van je land te houden zoals jullie van olland houden ,
  haal je land niet naar beneden voor die ollander .verlochen je land en afkomst niet .casave plant ik pomtajer plant ik nappie plant ik ik verloochen niets .
  een man als medusa was heel veel over mij aan het zeggen maar ik ben er nog …ik laat mij door niemand uit het velt slaan …mie na para mang jere .fa go krong na so a kamissa e tai ….mie na avoe sinsie no wang mang no e broko pero .

  na mie alias pero


  Maak melding

 37. Als de IDB denkt dat de huidige regering het geleende geld gaat inzetten voor een grotere transparantie bij openbare aanbestedingen of het verminderen van corruptie bij het verlenen van opdrachten aan particulieren, dan hebben zij hun huiswerk slecht gemaakt. En die fout gaan zij dus niet maken. Want ook zij zijn voldoende geïnformeerd over achtergrond en de het bestedingspatroon van de huidige machthebber. Uiteraard weten zij ook wat SU straks gaat verdienen aan de goudcontracten.
  Zij lenen het geld uit om (een kleine) winst te maken, maar het volk van SU ziet met lede ogen de staatsschuld stijgen naar ‘Griekse hoogten’.


  Maak melding

 38. Hallo lieve,
  Ik zag je post, dus heb ik besloten om u te laten weten hoe ik mijn lening kreeg. Ik ben mevrouw Mariana, drie weken geleden mijn enige zoon ziek werd, werd gediagnosticeerd met hart-en vaatziekten, zei hij dat de verzekeringsmaatschappij, dat mijn verzekering niet mijn medische zorg voor kinderen te dekken.

  Als moeder, ik was er kapot van, want dat is gewoon mijn man verloren een paar jaar geleden, dus ik ging op zoek naar geld, want mijn werk was niet te betalen genoeg om de rekening voor mijn kind te dekken, zocht ik hulp van familie en vrienden, maar er kwam niet, ik ging naar de bank in mijn land vertelde hem, maar hij kon niet geef me een lening, want ik had geen garanties.

  Ten slotte, zoals ik gaf de hoop op kredietverstrekkers op het net als gevolg van oplichting, ik een man mevrouw Stein David voldaan als gevolg van mijn uitleg en mijn pijn die hij me helpen en me een lening, van de lening van 80, 000,00 euro, ik was verrast als gevolg van de internet oplichting, maar ik weet niet hoe je het goede dat hij voor mij heeft gedaan waarderen dus ik besluit om elke persoon die behoefte heeft aan een lening contact met hem te informeren.

  vandaag mijn baby het goed doet, ik ben niet dit woord voor u om medelijden met mij, in plaats van ik zeg dit voor degenen die behoefte hebben aan een lening om hem te contacteren via e-mail {steindavidfinance@gmail.com} De helper van mijn baby.

  mevrouw Mariana


  Maak melding

 39. Hallo,

  Ons bedrijf werkt een dynamisch, online systeem dat bestaat uit meer dan 42 miljoen abonnees. Deze online technologie die we gebruiken geeft ons de mogelijkheid om onze mensen daar een beste, beste keuze als ze op zoek zijn naar leningen of andere financiële hulp.

  Heeft u gedacht van het krijgen van een legitieme lening provider waar je zou willen om te herinvesteren na veel dividenden? Merk op dat we aanbieden uit lening tegen lage rente van 2% per jaar, bieden wij persoonlijke leningen, schuldenconsolidatielening, Venture Capital, Business lening, Onderwijs Lening, Home Loan of “Lening voor welke reden dan ook!”. Ben je al afgewezen door uw bank? Heeft u slecht krediet ?, Voor meer informatie kunt u contact opnemen met e-mail: (www.adicloaninsurance@gmail.com)

  Have Been lager te zetten door banken of andere financiële instellingen en u de lening of persoonlijke financiële hulp nodig? Heeft u onbetaalde rekeningen? Ben je in de schulden? Heeft u behoefte aan het opzetten van een bedrijf? Zorgen niet meer want we zijn hier om u een lage rente lening aan te bieden. Onze lening varieert van 4,500,00 euros tot 100,000,000.00 euros. Als u geïnteresseerd bent E-mail: (www.adicloaninsurance@gmail.com) voor meer informatie.

  Bedankt

  Beste wensen,

  Mevrouw AGS William

  E-mail: (www.adicloaninsurance@gmail.com)

  Systems Network


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.