woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieLagere straf voor Robbert G. in hoger beroep

Lagere straf voor Robbert G. in hoger beroep

-

Does Travel - naar Suriname

Het gerechtshof in Den Haag heeft Robbert G. gisteren in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel voor doodslag op zijn vader. Hij schoot zijn vader in 1993 in Paramaribo dood na een ruzie in hun auto. Eerder kreeg hij van de Surinaamse rechter zestien jaar en van de Nederlandse rechter acht jaar cel.

G. werd na de moord door een Surinaamse rechter veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar, maar wist na een jaar te ontsnappen. Hij vluchtte naar Nederland, waar hij voor de dood van zijn vader woonde. Volgens het hof raakte de zaak daarna in de vergetelheid, totdat journalist Peter R. de Vries in 2007 aandacht aan de zaak besteedde.

De man werd daarop alsnog berecht voor doodslag. Van de rechtbank kreeg hij acht jaar cel. Dat de straf bij het gerechtshof nu lager uitvalt, ligt volgens het hof aan het feit dat de zaak al negentien jaar oud is meldt de NOS.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. De vonnis van het geweten echter is all life long. Je moet toch chahata in je hoofd hebben om jou eigen vader de grond in te boren. Voor dezen is mijn begrip 0,0!


  Maak melding
 2. deze fronters zijn als kameleons ze veranderen steeds van stand punten .als een Surinaamse rechter een vonnis veld dan is het niet goed. of is het aan de hand van bouterse die het achter de schermen de touwtjes in handen heeft .ze blijven maar poep praten die fronters .steeds spijkers op laag water zoeken .soms kan je ze beter negeren en denken pfffff LIBIE SANIE laat maar waaien .


  Maak melding
 3. Boi wat een lage straf? Daarom zijn de misdaden in Nederland stijgende. Straffen als in Suriname en andere zuid amerikaanse landen zijn in nederland ongekend. Nederland kent niet oog om oog maar eerder draai de andere wang voor het rest gedeelte.


  Maak melding
 4. Weer zoiets, gehaal en getrek, vader G was me er eentje, ik ken hem uit de jaren zestig, aan elke vinger een meid, enz, zoonlief daar loog het ook niet om, maar ja men moet beslissen of deze gast voor een lange tijd de lik ingaat, want hij heeft pa lief het licht uit de ogen geschoten.


  Maak melding
 5. als deze man veroordeeld in su 16jr krijgt ,en in nederland maar 5jr,waarom dan nog zeuren over december moorden,zij geven hier ook geen goed voorbeeld!.


  Maak melding
 6. deze klootzak vermoord zijn vader om geld krijgt 16 jaar in suriname komt in nederland krijgt die paspoort en krijgt een straf van 5 jaar .en deze gasten hebben het over mensen rechten ray is er een van .ray draai drie lees salto dang smeer joe bal boi .ik heb diepe respect voor mijn surinaamse justitie .de surinaamse politie heb je ook van die rotte appels maar dat heb je overal mie mang .hemel die patata niet op zie dat je ook goede politie mannen heb in suriname en rechters die naar eer en geweten hun werk doen .elke korps overal in de wereld heb je uitschieters .no broko ding die foe joe kondre zakka mie mang ray .anders joe kang go draai na salto


  Maak melding
 7. Oordeel zelf faaaka nanga a slavernij Joden zijn beloond ik als blaka JOOD heb niets gehad en die blaka kant van mij komt niet uit SU DE kristenen hebben mijn voorouders (slaven)per schip in SU gebracht en gemarteld


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES