Intrekken aangifte geen belet onderzoek kogelbrief

34

PARAMARIBO, 29 nov – De intrekking van de aangifte door Jongeren tegen Amnestie betekent niet het einde van het politieonderzoek naar de kogebrief. Volgens het Korps Politie Suriname, KPS, gaat het onderzoek ‘onverkort’ verder. De vader van Sharona Liew On, leidster van Jongeren tegen Amnestie wil juist een streep onder de hele zaak.

Daarom ook is aangestuurd op intrekking van de aangifte. “Ik ben blij dat het onderzoek door gaat. Ik was het oneens met mij vader, maar hij is bezorgd. Het is goed dat het onderzoek doorgaat, want ik ben een vechter”, zegt Sharona Liew On. Ondertussen is de politie een buurtonderzoek begonnen. Volgens het KPS zullen alle middelen worden ingezet voor een goed verloop. Onder meer is de Forensische Opsporingsdienst aan het werk gezet.

Volgens het strafrecht is de politie bevoegd strafbare feiten te onderzoeken, ook nadat een eventuele aangifte is ingetrokken. Bedreiging met de dood is zo’n strafbaar feit. Jongeren tegen Amnestie zag onmiddellijk af van een protestdemonstratie, na het bekend worden van de dreigbrief met kogel. In de brief staat: “Als je weet wat goed voor je is, blijf je thuis vandaag. Laten we je niet meer op straat zien. Niet tijdens de EU-ACP vergadering en nooit meer.”

34 REACTIES

 1. De kans is groot dat de dame opgesloten wordt en voor de rechter moet komen.
  Dit komt uit de paarse smoelwerk van figuren die meervoudige moordenaars amnestie verlenen de man die het vertikt om voor de rechter te verschijnen voor massamoord.


  Maak melding

 2. Dati na à tori’de politie gaat door met onderzoek kogel brief ,,vind ik een goede stap naar het volk om onduidelijk te maken dat zulke daden niet getolereerd worden.
  Het is dus afwachten wat uit onderzoek voort zal vloeien.


  Maak melding

 3. Zoals ik al eerder aangaf, het onderzoek hoort door te gaan, de dame, ouders, vrienden en fronters iedereen hoort men als verdachte te behandelen zonder aanzien des persoons.

  Een valse aangifte is nogsteeds een strafbaar feit, dus mocht het een valse aangifte zijn, hoort men de intrekking te negeren.


  Maak melding

 4. SABIDIERIE inderdaad een valse aangifte is een strafbaar feit, net als het smokkelen van drugs en het doodschieten van 15 ongewapende burgers. Ik hoop dat je dus als je consequent bent(ik vrees met grote vreze dat het niet zo is) dus ook ervoor pleit om de illegale amnestiewet te negeren en het 8 decemberproces te hervatten.Maar aangezien je tot de categorie Awarioe domries en 2 moffo guns behoort zal je er wel een andere draai aan geven……..


  Maak melding

 5. who cares,

  Als je mij kan vertellen wie drugs heeft gesmokkeld, door de politie is betrapt, gearresteerd en door een onafhankelijke rechtbank is berecht. krijg je antwoord van mij.

  Hoe kan de amnestiewet illegaal zijn, als die door de hoogste orgaan in Suriname nl de volksvertegenwoordiging oftewel DNA met een ruime meerderheid is aangenomen?
  Als de amnestiewet illegaal is, zijn verder ook alle wetten die de DNA heeft aangenomen illegaal.

  Over het algemeen reageer ik niet op ezels die totaal niets weten, zie deze reactie daarom als een uitzondering.


  Maak melding

 6. @Sabidieri,

  Waarom moet je de paarse familie alles tien keer uitleggen? Oké again:

  Mensenrechtenschendingen komen niet in aanmerking voor amnestie. Het doorkruizen van een lopende rechtszaak, is ook niet toegestaan. Suriname heeft zich aan internationale verdragen hieromtrent gecommitteerd.

  En….het Institutioneel Hof die deze amnestiewet aan de Grondwet moet toetsen? Die is tot op de dag van vandaag niet geïnstalleerd.
  Bovendien komt het er op neer dat die criminele bouterse zichzelf amnestie wil laten verlenen. Volg je het een beetje?


  Maak melding

 7. Als de dader die brief heeft dichtgelikt, hoeft niet de hele Surinaamse bevolking , maar slechts een zeer klein deel, DNA materiaal af te staan, men neemt wangslijm af van iedereen die nu nog steeds denkt dat paars stemmen een goed idee was, men vergelijkt de DNA sporen en WHALLA!


  Maak melding

 8. Larry

  Dat jullie denken anderen zaken uit te kunnen leggen, kan ik niet bevatten. Hoe halen jullie het in je hoofd dat je het vermogen bezit anderen iets uit te kunnen leggen?

  Voor de simpele zielen onder de Surinamers nogmaals.

  De AANGEPASTE Amnestiewet is niet tegen de grondwet, als dat al zo is, zou dus de AMNESTIEWET aangenomen in 1992 ook tegen de grondwet zijn.

  De rechter heeft al aangegeven dat dit geen mensenrechtenschending is, maar gewoon een strafbaar feit, zo staat het ook in de aanklacht. De rechter heeft al aangegeven dat de aangepaste amnestiewet geen enkele internationeverdrag heeft geschonden. punt.

  Ook nu weer laten jullie merken dat jullie gewoon veels te dom zijn om simpele zaken te kunnen bevatten.

  NIET de President heeft zichzelf amnestie verleend, dat kan ook niet. Het is de hoogste orgaan in het land nl. de volksvertegenwoordiging oftewel DNA die alle verdachten amnestie heeft verleend door deze aangepastewet aan te nemen.

  Ik snap dat bovenstaande voor jou soort niet te volgen is, daarom wil ik wedden dat jullie volgende reactie een stortvloed aan scheldwoorden zal zijn.


  Maak melding

 9. sabidieri het heeft geen zin te reageren op jou schrijven.
  zolang jij een paars hart bezit is geen enkele uitleg voor jou aanvaardbaar.
  En over het onderzoek naar de afzender(s) van de kogelbrief maken jullie geen illusies als de amnestiewet zo simpel door het DNA is gekomen door onze paarse ongeschoolde ezels wat is dan het probleem voor deze paarse ongeschooolde ezels om die kogelbrief als onzin te vertalen naar het volk.
  Ik heb geen enkel geloof in niemand die door die paarse crimineel is aangesteld en daar hoort de minister van Justitie ook bij.


  Maak melding

 10. @Sabidirie
  Je moest eens geweten hebben welke duistere figuren zitting hebben in het hoogste orgaan van Suriname!
  We hebben je baasje …een massamoordenaar vrij mbv amnestie!
  De handlangers van je baasje ,degenen die nog in leven zijn ,en die je de amnesialijders van boxel kan noemen,
  Somo..de domme javaan die als een cobra slang zit te loeren waar hij zijn slag kan slaan en ook voor amina natuurlijk,
  brunsie die eerder onder internationale voorwaarden en toezicht amnestie was verleend voor zijn guerilla aktiviteiten in het binnenland van Suriname[LEGALE AMNESTIE],maar die nog steeds telkens weer voor het slechte pad en crimineel gaat kiezen,onverbeterlijk is hij ,dat heeft hij bewezen toen hij zijn vijand amnestie cadeua maakte en het surinaamse volk die hem een tweede kans gegeven hadden,verraden had,want eerlijk je baasje is vijand no 1 van het land en volk van Suriname!
  ps
  Zijn er andere landen waar presidenten graag amnestie willen hebben zoals je baasje?
  Zijn er presidenten behalve crimineel bouta die regeren met amnestie aan hun zijde?
  Amnestie is niet iets om trots op te zijn !
  Het is een certificaat om te tonen dat jij als misdadiger pardon heb ontvangen voor je criminele daden!


  Maak melding

 11. Zolang Belfort zich niet persoonlijk gaat bemoeien met deze zaak heb ik alle vertrouwen in de politie.
  Met Belfort in het spel is de zaak verloren!We weten wiens zijde hij kiezen zal!
  De zijde van baas en de paarse volgelingen!


  Maak melding

 12. Ik heb wel vertrouwen in de nieuwe korpschef. De minister staat natuurlijk onder druk van figuren boven hem en die hebben nooit kunnen /willen bewijzen dat het doodschieten van ongewapende mensen, zij daar niet aan hebben meegedaan en er zelfs niets van wisten. Die groep heeft zich samen gebundeld en willen zelf in leven blijven. Als je niets op je geweten hebt, waarom moest die amnestiewet zo snel behandeld worden en ondertekend door de vice president. Aan zijn handen kleeft nu ook het een en ander. Eens ben je geen vice president meer, waar moet je dan schuilen. In Nickerie ? Misschien wel Guyana ? Kan je op en neer via die illegale route “backtrack”.
  ACP landen hebben zo hun eigen problemen en de Afrikaanse landen zijn echt niet zo democratisch ! Wat hier in Suriname is gebeurd 30 jaar geleden, ach, dat gebeurt bij hen veel vaker. Er worden vrouwen verkracht en kinderen geronseld om kindsoldaat te worden. Moeten we ons aan hen spiegelen? Het Caraibisch gebied is uniek. We komen niet vooruit omdat wij vrolijke mensen zijn, weinig rovers en moordenaars, geen aardbevingen en elke zon en zee.
  We zijn veel armer dan de Westerse landen, maar ik geloof wel ook veel gelukkiger.
  Laten we niet zo op elkaar afgeven. Gelukkig hebben we allemaal onze eigen denkwijze en waar wij absoluut met elkaar eens moeten zijn is, dat mensen die gekozen worden in hoge functies, geen strafblad hebben en ook geen verdenkingen tegen zich, dus van ONBESPROKEN GEDRAG.


  Maak melding

 13. @Sabidieri,

  Het is gewoonweg water naar zee dragen met je.

  Het zou niet zo moeilijk moeten zijn om te begrijpen, dat niet de amnestiewet uit 1992, maar de onlangs doorgedrukte wijziging ervan ongrondwettelijk is. De wijziging is een juridisch dwaling. In arti.131, lid 3 van de grondwet staat: ‘Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging en in zaken bij de rechter aanhangig, is verboden’. Wat snap je hier niet van?

  Internationaal bestaat er geen misverstand over de definitie van mensenrechtenschendingen. De decembermoorden vallen onder deze definitie en het constitutioneelhof (als die er was), had de rechter en de wetgever hierop kunnen wijzen.

  En natuurlijk heeft die crimineel bouterse zichzelf niet rechtstreeks amnestie verleend. Grapjas. Dat deed hij middels zijn werkarmen: de coalitie in de Nationale Assemblee. Voor de bekrachtiging van de wet, liet hij de vicepresident Ameerali opdraven.

  Overigens, schelden etc. is meer een specialiteit van paars. Zou jij moeten weten.


  Maak melding

 14. @kugel lager

  Heb je aan de zijde van de rechtgeaarde surinamers horen schreeuwen
  ….wij willen eerst Amnestie….

  neen toch,zulke lage moves komen alleen van de paarsen en hun baasje.

  ps

  Het kan ook zo zijn dat strakjes een paarse volgeling zichzelf zal uitgeven als een Front lid, die de kogel heeft verstuurd.
  Het is eenmaal een bewezen feit dat de paarsen en hun baasje NOOIT te vertrouwen zijn.
  In ieder geval zal de paarse die zich zal opgeven als front lid ,forstelijk betaald worden door baasje.
  Smerig werk doen,chantage,intimidatie,cadeuatjes zijn een welbekend begrip onder de paarsen.


  Maak melding

 15. Het verwondert mij steeds dat enkele van de paarsen Mario Puzo gelezen hebben.Als je gepakt wordt en blijft zwijgen dan wordt er voor je familie gezorgd.Ga je in de gevangenis fluiten,dan overkomt je familie een ongeluk.

  Cobie.


  Maak melding

 16. Volgens mij moet je volgens de wet nog steeds een vergunning hebben voor een ‘gong’.
  De enige bewoners die een “gong” hebben zijn militairen en al die zogenaamde beveiligers van alias b.

  Het volk bezit geen “gong”, afgezien van enkele jagers die voornamelijk uit de militaire hoek komen!

  Het is dus een fluitje van een cent om dit uit te zoeken.

  Ik vermoed, een onbekende “huls”.
  Eentje uit Guyana of van de farc(laatst meegenomen door alias b. toen hij in Cuba was)


  Maak melding

 17. ….Tjepotie Meisie ga lekker naar school hoor..zoek een vriend ga leuke dingen doen …want die gebeurtenissen waren voor jou tijd…leuke meid trouwens….
  …I love su woon en werk…我 听得 懂 …Wo ting de dong


  Maak melding

 18. Als ik Plato een kogelbrief naar Bouterse, Somo of Brunswijk had toegezonden zat ik al lang achter slot en grendel en wellicht zonder vorm van proces. Al diegene die Lieuw – On belachelijk maken vanwege haar aangifte zijn moreel medeverantwoordelijk voor deze misdaad. Ze zijn vergeten dat in de jaren 80 er sprake was van dood en verderf. Er was geen sprake van vrije meningsuiting, en je leven was ook niet veilig. Deze periode zal niet in zijn huidige vorm wederkeren, maar ik denk wel dat verbaal geweld en intimidatie nog wel door de paarse idealisten zal worden gebruikt. Dus be care full!


  Maak melding

 19. Ik heb vaak meningen gelezen op dit medium onder de surinamers. Wat blijk, vanuit de nps en vhp surinamers valt op te merken dat zij steeds niet het thema behandelen maar vaak de 15 arme zielen bijbetrekken om hun politiek en partij voordelen binnen te halen. Los van de politiek blijkt ook dat je met een grote groep surinamers in suriname en die in nederland wonen onder deze soort groep mensen nauwelijks een discussie kan beginnen vanwege hun emotionele geaardheid. Nog een domme massa onder de surinamers die vaak een nps achtergrond hebben en desgeorienteerd zijn in hun ontwikkeling en zienswijze en benaderingswijze naar anderen toe. En ook nog de beoordeling van de reacties doet mij verbazen hoe dit medium van Waterkant.net hiermee om gaat. Wees toch een voorbeeld Waterkant.net en stop corruptie en partijdigheid.


  Maak melding

 20. @kriesnadath.

  Of hoe je ook mag heten.

  Voordat je blèrt doe eerst onderzoek.
  Het forum op deze site stikt van de jaren tachtig militairen, militieleden en paars-getinte groupies van bouta.
  Ze gaan daar als beesten tekeer.
  Dus klets niet uit je nek en ga lezen.


  Maak melding

 21. @Esmerald

  Weer een verdwaalde zielige, met veel wrok en verbitterd nps waardeloze en lid van de armzielige en kansloze burgers in nederland die onderzoek nodig heeft dan public health bij zichzelf te zoeken over zijn geestelijke gesteldheid.


  Maak melding

 22. Bouterse is de populairste president van suriname ooit.
  Ze scheiten op dit forum alleen maar water!
  Het is over met jullie mie boi,blijven jullie maar schrijven.
  Mie kondre troe mie lobie joe.


  Maak melding

 23. die kat en muis spel die front speelt ,nadert zijn ontknoping hoop ik .spoedig zullen ze worden ontmaskert
  door justitie .voer oppositie zoals doe oppositie voert.
  een sterke oppositie is goed voor suriname …maar dan ook een echte oppositie die de belangen van land en volk in de gaten houden .maar er moet geen oppositie gevoerd worden die eigen belang groeps belang en partij belang verdedigen .


  Maak melding

 24. @henkes

  Met een DNA onderzoek is het tegenwoordig ook mogelijk om het geslacht, de haarkleur, etc vast te stellen. Dat zal het onderzoek naar de dader nog verder inperken dan uitsluitend alle paarse idioten

  @Sabidieri
  Je hart is vol van paars, en je hersens van verontreiningd water.

  @ Plato
  Ik ga een stap verder. Iedereen die er uitpraken over doet of dit uit hoofde van zijn functie moet doen en het gebruik van kogelbrieven niet ten zeerste afkeurt is medeplichtig.

  Overigens: het is een schande dat de president nog steeds geen publiek afkeuren heeft uitgesproken over het gebruik van dergelijke brieven Blijkbaar vindt hij het allemaal wle goed.


  Maak melding

 25. We wachten nog steeds op een reactie van de president waarin hij onomwonden het versturen van kogelbrieven ten zeerste afkeurs. Liefst samen met poen-wassie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.