zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinisteries zonder geld voor dagelijkse uitgaven

Ministeries zonder geld voor dagelijkse uitgaven

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 nov – De rekening van meerdere ministeries staat al maanden rood. Dit meldt de Ware Tijd. Periodieke uitgaven voor onder meer brandstof en huur kunnen niet meer worden voldaan. Het geld dat was gereserveerd voor dit soort uitgaven, is al lang op. Een aanvullende begroting zou redding kunnen brengen. Maar dat moet over een aantal schijven.

Eerst wacht het ministerie van Financiën voor de beoordeling. Dan is er nog het parlement dat ook wel zijn tijd wil nemen. Intussen blijven de schulden natuurlijk oplopen. “Ik bevestig dat dit een nijpend probleem is waar Handel & Industrie mee zit op dit moment”, zegt minister Michael Miskin van Handel & Industrie. Net als andere ministeries kreeg Handel & Industrie aanmerkelijk minder geld dan was aangevraagd voor periodieke uitgaven.

Deze zogenaamde materiële kosten waren wel keurig opgebracht op de eigen begroting. Het geld dat van Financiën werd verkregen was tegen de helft van het jaar al compleet uitgegeven. Wat projecten en beleidsmaatregelen betreft, verkeert Handel & Industrie in een relatief betere positie. “Ik heb een realisatie van ruim vijf en negentig procent. Ik hoef geen extra geld, als ik maar wat kan verschuiven en de materiële kosten veilig kan stellen”, aldus Miskin. Maar ook daar is toestemming voor nodig.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

42 REACTIES
 1. Sinterklaas bestaat echt en hij heet Desi Bouterse.

  Het ging toch allemaal zo geweldig in Suriname
  (volgens de paarse aanhangers Sabidirie, Astrando en Sra en Sempa). Weer staan jullie met lege handen.

  Periodieke uitgaven voor onder meer brandstof en huur kunnen niet meer worden voldaan ? Het moet niet gekker worden.

  Bodem van de schatlist wordt zichtbaar. Diep en diep triest !


  Maak melding
 2. Natuurlijk is al het geld op….
  Ze reizen toch niet met lege zakken op en neer naar Djakarta,Cuba,Venezuela ,Afrika,Guyana,0f Brazilie…neen ze nemen , graaien de srd’s en zetten het om in valuta’s .. als ZAKGELD!

  Vraag maar aan bouta hoeveel aan miljoenen niet is uitgegeven voor het VERBANNINGS FEESTJE van hem in Nickerie!!God alleen weet hoeveel mensen daar hij omgekocht zal hebben…en omkopen doe je toch met geld! Voeg maar rustig toe,auto’s,grond enz….


  Maak melding
 3. @Koos de Jong
  “Bodem van de schatlist” zal binnenkort ook als brandhout gebruikt gaan worden. OGEM gaat geen gasflessen meer leveren…..de rekeningen worden toch niet voldaan..


  Maak melding
 4. Roy, de bodem van de schatlist als stookhout. Whahahahaaaaa…. Heb vernomen dat Batavus en Gazelle de nieuwe sponsors zijn van de Surinaamse overheid.


  Maak melding
 5. Ik ben echt benieuwd wat die paarse kamikaze piloot van dit bericht gaan maken.
  Geef hem een kans hoor die idioten roepen.
  Dit wordt geen goude, maar koude kerst .


  Maak melding
 6. Ja Ja, heel Langzaam komen er weer zaken naar boven.
  Let op Morgen of overmorgen is er in ene wel weer geld, rara hoe kan dat? Ik weet het antwoord wel men heeft weer stemmen nodig voor een nieuwe regering’s periode.

  Oplichters!!


  Maak melding
 7. —————————————————————-
  Gelukkig zijn de Witte Mannen in Suriname; snel geld vragen!
  ________________________________________________________________


  Maak melding
 8. GAAT LEKKER… ZO MAAR EEN GREEP UIT DE EERSTE VIJF HEADLINES

  VOLGENS MIJ WAS DIT NIET WAT BAAS VOOR OGEN HAD…
  ________________________________________________________________
  ________________________________________________________________

  * Europarlementariër trekt neus op voor ethanolplan

  * Ministeries zonder geld voor dagelijkse uitgaven

  * Broodvrees remt link havens Suriname en Frans Guyana

  * Coalitie tracht vergeefs in te breken bij EU

  * Oppositie Suriname mag hart luchten bij EU-parlement


  Maak melding
 9. Beste mensen,niet zo negatief over tekorten van de ministeries.Hoe gaat hij(ddb)zijn plannen waar maken?5000 huizen bouwen,wegen asfaleren etc.Plannen zijn er altijd.WE gaan voor hen bidden en daarna collecteren.


  Maak melding
 10. Dit is geen politieke probleem maar een bestuurlijke probleem.Suriname heeft te kampen met incompetente ambtenaren.Deze mensen werken alles tegen en het graai cultuur zegeviert.Geen ene directeur denkt aan lands belang ze zijn allemaal met hun zelve bezig.De minister moet van goede huize komen om leiding hieraan te geven.
  Het is een heidens karwei omdat je van alle kanten wordt tegen gewerkt.Dit cultuur is door de NPS/VHP gecreeerd.
  De directeuren die aan gesteld zijn door de politiek zijn niet geschikt voor de functie die ze vervullen.
  Het is jammer dat de juiste vrouw/man niet benoemd wordt maar een schildknaap.En aan gezien de cultuur van de zwarte is om de leider te zien als de boos of weldoener kan je ook niet verwachten dat ze dit inzien.


  Maak melding
 11. @SAVIOEN: Je aanbidt je massamoordverdachte en veroordeelde drugsbarron toch ook als zijnde een knecht die zijn slavenmeester dient?, dus jij bent geen haar beter als de rest van de zwarte , ook dat zit in je cultuur.


  Maak melding
 12. Zelfs, ik, Plato, zie door de bomen het bos niet meer. Het geld is op! Maar onlangs heeft men wel 81 miljoen geresveerd voor het Kabinet van de President. Hoe valt dat te verklaren. Ik snap hier geen hout meer van. Help!


  Maak melding
 13. Het is slecht beleid of zelfs dom beleid…..als jij weet wat de dagelijkse/weekelijkse/maandelijkse kosten zijn……dan hoe kan iemand het in zijn hoofd halen om mij te komen vertellen….. ik kan geen huur betalen.
  DIT IS DUIDELIJK ZEER SLECHT BELEID of DOMOOR.


  Maak melding
 14. Het is geen onbekend gegeven dat de paarse idealisten niet goed met staatsgelden kunnen omgaan. Zie daar de periode van het Wijdenbosch bewind in 1996. Alle economische wetten werden aan de laars gelapt. Het volk had op den duur niet meer te vreten en moest het vertrek eisen van die regering: Bosje go home!
  En nu zien we min of meer het zelfde gebeuren. Wanneer gaat het volk roepen: Bouta go home!


  Maak melding
 15. @Socrates
  Wanneer gaat het volk roepen: Bouta go home!
  Als ze wederom niets meer te vreten hebben en het land OPNIEUW bankroet is. Alleen deze keer zullen de bekende voedseldroppingen achterwege blijven en de aanhoudende bedel telefoontjes niet meer beantwoord worden.


  Maak melding
 16. Als alle Surinamers morgen op straat gaan met “Bouta go home” dan gaan pero, sra, sempa en de rest van die grappenmakers het druk krijgen 350.000 kogel brieven te maken.


  Maak melding
 17. Na jaren krijgen we dit weer te horen “Ministeries zonder geld voor dagelijkse uitgaven”. Terwijl het cabinet van de president ons allerhande dubieuze voorschotelt. De afbraak is al begonnen me bar joe!!!!


  Maak melding
 18. dit willen die redimusus en fronters horen ..ze zijn niet geintreseert in de opbouw van su wel sensatie belust .in dat land weten niets wat er gebeurt en staan klaar met hun oordeel .
  een mooi voorbeeld was die kogel brief .ze weten het beter .storm in een glas water ….het luwt vanzelf zoals het geval wortel .weer het bewijs dat je dit soort dingen met een korreltje zout moet nemen .

  pero bijlmer


  Maak melding
 19. die poep ministers schreeuwen huizen hoog,dat ze geen geld hebben,,je vraagt je af ,waarom houden ze dan de eer niet aan zich zelf..dus weg lopen..

  deze ministers zijn gewoon foetoe boys van ddb die werkt alleen met zijn eigen commissies.


  Maak melding
 20. als ik mij niet vergis,had lackin persoonlijk gezegd,,tegen eu ( holland ) houdt je ká geld,

  wij su. hebben het niet nodig..

  waarom houdt je dan een eu/acp conferentie in su..


  Maak melding
 21. Dat bout plots besluit om naar Cuba te gaan om zijn solidariteit met dat eiland te betuigen,gelooft alleen zijn aanhangers.Hij heeft daar iets in veiligheid gebracht waarvan het volk niets mag weten.Misschien de gelden van de ministeries die hij zwart gewisseld heeft.We mogen ook niet weten hoeveel hij van ons vermogen aan Cuba heeft gegeven.Dat is openbaarheid van bestuur a la NDP.

  Cobie.


  Maak melding
 22. waarom zijn sommige surinedl zo opgewekt als ze horen dat er negatief nieuws is over suriname al zou het waar zijn. .ik vindt jullie echt triest .ik ben in nederland het gaat slecht en dat weet een ieder maar toch hoop ik dat het goed komt en ik denk alle nederlanders hopen dat het goed komt ondanks dat er tegen stellingen zijn, tussen politieke partijen hoe er bezuinigt moet worden .


  Maak melding
 23. een waarachtige surinamer zou anders op nreageren als zijn land in de problemen zou komen .b.v in dit geval dat de ministeries geen geld hebben .ik geloof het nog niet hoor maar de wijze hoe anderen op reageren blijkt niet van vaders land liefde .het is niet hun mensen die regeren dus mag het slecht gaan .zo werkt het niet en daarom zullen wij donkeren altijd achter blijven .
  venetiaan had de aftrap al gedaan door bouterse niet te feliciteren en de achterban heeft het over genomen en je ziet het …die afrikaanse mentaliteit komt naar buiten .ze denken dat het ze niets kan schelen omdat ze in nederland zitten maar denken niet aan hun mensen .
  deze lieden zullen dan ook niets bereiken ,nog in suriname nog in nederland .in nederland hopen al die nederlanders dat het hun land goed gaat …er moet flink worden bezuinigt om er boven op te komen .coalitie en oppositie zijn het op vele punten niet eens maar je ziet ..ze zetten allemaal de schouders er onder om er boven op te komen .ongeacht kleur .zelfs de kleine man werkt mee .en ik woon in nederlan ik hoop dat het goed komt zowel in nederland als suriname ongeacht de politieke kleur .


  Maak melding
 24. Dames en heren LEES EN HUIVER.
  Patrong (Perro) SCHRIJFT:”ik ben in nederland het gaat slecht en dat weet een ieder maar toch hoop ik dat het goed komt ”

  Hij HOOPT :opps: 😳 dat het goed komt(met Nederland).

  HET MOET NIET GEKKER WORDEN OP DIT FORUM.
  LEES DE REACTIES VAN DEZE MALLOOT MAAR,VOORAL WANNEER HET OVER NEDERLAND GAAT.
  VOORSPELLINGEN EN BEDREIGINGEN DOEMSENARIO’S OVER WAT RUTTE EN WILDERS ALLEMAAL MET ONS ZOUDEN UITHALEN.

  En nu als donderslag bij heldere hemel DIT??????
  ONGELOOF’LIJK!
  Dit is een typisch voorbeeld van:CAPITULATIE IN OPTIMA FORMA”! 😳


  Maak melding
 25. @@ medusa
  ik zie dat je steeds mensen probeert uit te spelen tegen elkaar door steeds met vals nick names te komen die mensen hebben volgens jou .wordt wakker kom met zinnige dingen .heb je niet wat beters te doen .deze go opa zit van ochtend vroeg tot de late avond zijn stront te vertellen .ga met je klein kinderen lopen dan heb je toch wat te doen .ga wat doen voor de maatschappij mang .op al die forums lult hij dom .niets zinnigs komt bij jou naar boven .
  joe ma bing moes abie spijt a pot joe tap grongtapoe .
  je bent een hebie voor die oudjes .over iedereen lul je dom .iedereen heeft valse nick name opa medusa alleen is oprecht en eerlijk bezig .boi go zoek wang bejaarde tehuis go jere .volgens mij heeft die bejaarde vrouw van je een emmer met urine op deze opa gegooit .vandaar dat hij wartaal praat .medusa met zijn intellectuele uitspraken .steeds het hebben over anderen wordt een beetje eenrichting je herhaalt steeds .so so ka joe e taki .ding grampa dies no abie neks voe doe dus zijn ze blij als ze een beetje achter die pc kunnen zitten en hun zegje te doen .ze willen aandacht ze willen anderen naar hun hand zetten .ga jou vrouw en kleinkinderen naar jou hand proberen te zetten krakerie grampa boi .
  niets heb je in nederland opgebouwt keka joe no habie
  wedden dat deze opa geen moer heeft bereikt in het leven .wel doet hij zich voorkomen alsof hij geschoolt is en anderen de les wil voor lezen .welke bejaarde tehuis zit je medusa ik ga jou een bezoek brengen .
  ik ga een maand verband voor je opsturen geef je adres .ze zijn meer dan 40 jaar in nederland en denken dat ze alles over nederland weten .wat hadden ze in suriname geen moer .ding soort grampa dies joe no wan tang see ding amng dies .en vrouw no wan ding mang dies ..na pangjie negre ding redi negre dies ,takie sma sanie if joe e tang na see ding mang dies .vene heeft deze npsers niet goed opgevoed en ga je dit soort resultaten krijgen .soort zoekt soort .ze lullen over anderen terwijl ze geen haar beter zijn .ga rustig tussen die blanke oudjes zitten en geniet van je aow .go tja koffie gie ding grama nanga grampa dan doe je toch wat nuttigs .ga met jou leeftijd genoten communiceren in die bejaarde tehuis .ga je vrouw met een vibrator bewerken .of koop een blaas pop .


  Maak melding
 26. @patrong
  Heb je jouw partner Perro al geholpen met het planten van bittere cassave in dat bloempotje 12 hoog?Doen hoor en geef ze mest met de woorden die je uit je bakkes haalt!Ze zullen er nog bitterder van worden!
  Veel succes Stontvliegje!


  Maak melding
 27. Ze hebben wel genoeg geld om snoepreisjes te maken over de hele wereld en het vieren van feestjes maar voor de voldoening van dagelijkse kosten is er plotseling geen geld meer. Zoals gewoonlijk blijkt weer eens hoe waardeloos de surinaamse overheid is. Wat dat betreft lijkt de overheid/lanti qua verspilzucht, het niet kunnen omgaan met geld en altijd voortijdig blut zijn, wel heel veel op de gemiddelde surinamer.


  Maak melding
 28. Verachtelijk die zogenaamde Suri’s die Suriname het liefst zien zakken zolang deze regering er zit…

  Verwerpelijk zijn de Bouta aanhangers zonder een greintje kritiek naar hun leider toe..

  Ben ik blij dat ik niet tot front nog tot paars gerekend kan worden…….

  Met zulke inwoners/landgenoten heb je geen vijanden nodig……..


  Maak melding
 29. hoezo hebben ministeries geen money voor de dagelijkse uitgaven te betalen..

  de gemiddelde lantiemang/oema heeft een salaris van meer dan vijftien duizend srd per maand gratis telefoon auto benzine binnen/buiten vrouw/man gratia huis geen huur licht/water.

  het moet toch allemaal betaald worden..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES