zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameCoalitie tracht vergeefs in te breken bij EU en oppositie

Coalitie tracht vergeefs in te breken bij EU en oppositie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 nov – De coalitie was niet uitgenodigd voor de bijeenkomst van EU-parlementariërs met de parlementaire oppositie. Dit zegt Ria Oomen, woordvoerder van de EEP-groep die de bijeenkomst organiseerde. Drie parlementariërs van de coalitie hadden nog gepoogd binnen te komen. Hen werd resoluut de deur gewezen en volgens Oomen was het hele incident niet nodig.

De coalitie wist vooraf dat alleen de BEP, Doe en het Nieuw Front welkom waren. Toch is getracht aan te zitten, wat achteraf meer weg heeft van opdringerigheid. Volgens Oomen was de bijeenkomst nodig om inzicht te verkrijgen in de democratische gang in Suriname. De coalitie had eerder al zijn zegje mogen doen tijdens een gezamenlijke bijeenkomst. Volgens Oomen is voornamelijk gesproken over de in april ingevoerde Amnestiewet.

De oppositie blijft die een onding vinden en een regelrechte inmenging is in het rechtssysteem. Met name het rechtsproces rond de Decembermoorden is verstoord. Ook over de politieke dialoog tussen een EU-delegatie en de regering is de oppositie niet tevreden. Volgens de Europese parlementariërs is er niets aan de hand met alleen met de oppositie willen praten. Het is de de werking van de democratie. Oomen noemt het “onwijs” van de coalitie om te willen inbreken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

72 REACTIES
 1. Ik heb het eerder al aan de orde gesteld. Deze dominante en afreken cultuur mentaliteit van de yankees zijn strateeg in het verdelen en opjutten van groepen en het verder bedenken van methodes om individuen uit te sluiten van deelname. Het gebeurt in Nederland. En nu willen de yankees ook tonen dat zij strateeg zijn APARTHEID ook in SURINAME te introduceren. En hoe groot hun macht kan blijken .
  De yankees (Jan-Kees) zijn in hoedanigheid van Euro dynamische afstammelingen in Suriname en niet als nederlanders in de eerste plaats daarom dient de surinaamse bodem als internationaal onschendbare wereld podium dan. Er is wel degelijk duurzame democratie in Suriname aanwezig.


  Maak melding
 2. @Astrando,..snap je het nog steeds niet wat er gebeurd.
  Wat versta jij onder democratie ?
  Dure panden kopen in het buitenland zonder mede weten van het parlement is dat democratie? Jongeren bedreigen met kogel brief is dat democratie? Het 8 december proces dwars bomen is dat democratie?


  Maak melding
 3. Hoe kan je, als je in Suriname opgroeit, en nooit buiten het land bent geweest een goed wereldbeeld ontwikkelen?

  Dan zie je spoken. En achter elke boom staat een Nederlander.

  Sneu.


  Maak melding
 4. Kijk zo kennen we de regering Bouterse weer. Liegen, bedreigen en intimideren. Je moet wel kamelenpoep in je oren hebben wil je aanschuiven bij gesprekken tussen de oppositie en EU aanschuiven. Die mensen van de coalitie haden daar niets te zoeken. Puur wanhoop.

  @Astrado, hou aub die vermoeiende slavernij troefkaart op zak man. Het is zo voorspelbaar. Bouterse hoeft maar een scheet te laten of nederland is daar de oorzaak van.

  Tussenstand

  Bouterse – EU (0-2) whahahahahaaaaa


  Maak melding
 5. IK HEB HET AL GEZEGD “ZIJ HEBBEN MAAR ÉÉN DOEL ,EN DAT IS DE REGERING OMVER WERPEN OM HET ZELF VOOR HET ZEGGEN TE HEBBEN.
  SU IS EEN RIJK LAND KWA GROND PRODUCTEN EN ANDERE GROND STOFFEN,DAT WILLEN ZIJ IN EIGEN BEHEER HEBBEN,DAT TEN VOORDELE VOOR HEN MÓET ZIJN EN NIET VOOR SU;’IK VRAAG MIJ AF WAAROM SU NOG MET ZULKE GASTEN ZAKEN WIL DOEN”,GEEN BEMOEIENIS VAN NEDLAND MAAR OOK NIET MET HET EURO STELSEL,”DIE GASTEN ZIJN MAAR OP ÉÉN DING UIT ,EN DAT IS DOMINANTIE OVER EEN ANDER VOLK .SU IS GEEN EURO LAND, LATEN WIJ HET DAN OOK ZO HOUDEN,”ZIJ MENEN HET NIET MET ONS.


  Maak melding
 6. Zowel coalitie en oppositie hebben parlementariërs..dus ieder ander verhaal is APARTHEID……dus er is duidelijk weer ….verdeel en heers …. zelfs GANDHI…..heeft ooit zulke smerige spelletjes meegespeeld toen hij wakker werd moest hij vluchten en werd in eigen land….gedood door eigen mensen…..puur door verdeel en heers….zeer domme achterlijke grappen……. wie wil mag erin trappen.


  Maak melding
 7. :):):)

  Voorzichtig EU,een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  Hoelang duurt deze conferentie eigenlijk?
  Ik lees dat de ex-JC leden hebben gedemonstreerd, wie volgt?

  panka is op zijn lange teentjes getrapt.
  panka, het is walgelijk en afschuwelijk, dat jij binnen een paar seconden, de amnestiewet hebt geaccordeerd.

  Dat is schandalig….


  Maak melding
 8. Phoe, phoe, ik heb met de coalitie te doen, maar niet heus.

  Plots zijn de Europeanen niet goed genoeg.
  Eerst was het geweldig, een unicum, suri is op de wereldkaart geplaatst vanwege de EU/ACP conferentie.
  En vandaag doen de Europeanen aan verdeel & heers-politiek.

  Wat willen jullie nou?????
  Make up your mind.
  Dan had je de eurie’s in eerste instantie moeten verbieden je
  land te bezoeken, besef je wel hoe DOM dat klinkt.
  Sinterklaas hebben jullie zelf afgeschaft….whahahahahaha

  Hoe toepasselijk…


  Maak melding
 9. Opvallend.
  Ze hebben EU niet nodig, maar ze willen erbij zijn.
  Misiekaba ,panka laten met hun uitlating zien dat ongeschoolde politici altijd terug vallen op roots dom achterkijk en emotioneel .
  Ik hoop dat mijn land bevrijd word van die ongeschoolde megalomane criminelen.
  Ze waren zo blij met het binnen halen van de ACP EU top nu blijken de mango manja heel zuur te zijn hahahaa, ik moet echt lachen om de reacties van die amnestie clubje.
  Je gaat niet kunnen winnen van de democratie, al doe je voor als democraat.


  Maak melding
 10. Bouterse is en blijft een domne LIJDER.
  In de jaren 80 kreeg hij het voordeel van de twijfel, verpest met de 8 dec moorden.
  Nu is hij op corrupte manier tot president gekozen, en weer verpest met zijn amnestie . Bouta na wan buriki.


  Maak melding
 11. “Santokhi negeert uitnodiging Doekhie om naar voren te komen”

  Parlementariër Rashied Doekhie (NDP/Mega Combinatie) was aanvankelijk niet opgebracht op de sprekerslijst bij de onthulling van het borstbeeld van wijlen Mr. Jagernath Lachmon. Na de toespraak van Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP, werd Doekhie aangekondigd die opeens hem naar voren riep. Santokhi heeft hieraan geen gehoor gegeven.

  Whahahahaaa…. !! Ze hebben worden genegeerd tot en met


  Maak melding
 12. Dat is wat moois. Ik nodig je overbuurman uit voor een gesprek in het buurthuis en de buurman van naast wil er ook bij komen zitten.

  Kolonialen dit en kolonialen dat, maar je loopt wel te huilen als ze niet afzonderlijk met je willen praten. Ha..haa..


  Maak melding
 13. Onze SRA van de abrabrokie crew zingt nog steeds de polonaise van de totaalmalloten.En wat een schaamteloze lieden van de coalitie, geen greintje zelfrespect. Maar ja dat wisten we allemaal al.


  Maak melding
 14. De Baas van Santoklaas zou nu samen met zijn pieten Mislikiekaba en Bouval, na zo een afgang, het liefst mevr. Oomen en de oppositie een rekening willen presenteren, die ze vervolgens contant mogen betalen, het kleingeld mogen ze, net als in het verleden gebeurd is, houden.


  Maak melding
 15. Denken de amateur politici dat ze met brokobana het kunnen winnen van de EU. Denken ze met zulks grootspraak dat ze de EU kunnen intimideren en dat die gauw geld zullen geven of overal ja en amen tegen zullen zeggen.
  Ik vraag me af waarom ik geen reactie van gelijke strekking hoor van de overige ACP landen. Zouden die betere politici (diplomatieker) zijn.
  Tot slot vraag ik me af waarom ze nu wel subisidie en andere vormen hulp willen terwijl ze “de EU niet nodig hebben”. Ze dachten dat de EU lidstaten Nederland zouden laten vallen. Helaas zijn ze vergeten dat de EU een baby van Nederland is en dat Nederland als grootste financiële bijdrager aan de EU een hele dikke vinger in de pap heeft.
  Na de president, de minister van buitenlandse zaken hebben nu de parlementariërs van NDP zich onsterfelijk dom gemaakt en getoond.
  De conferentie heeft Suriname op de kaart gezet maar helaas niet op een gelukkige cq respectabele wijze.


  Maak melding
 16. @sra, en @Astrando en velen anderen,,,waarom steeds Nederland de schuld geven terwijl niet een Nederlandse delegatie in Suriname zit, maar een EU DELEGATIE.

  =Ik zou zeggen stappen jullie weer in de schoolbanken, omdat de aanhang van Bouterse even dom is als hem zelfs.

  =Weten jullie nog steeds niet wat DEMOCRATIE inhoud???

  =Ik snap nog steeds niet dat de aanhang een leider en sommige van de regeringsleider ophemelen die:::moordenaars, verkrachters, drugdelers zijn. Bewijsstukken op ten top.

  =Als Bouterse een MAN was had hij zich allang gemeld bij de rechter. Domme aanhang. Bah AMNESTIE pleit hem vrij////


  Maak melding
 17. @Ira
  Indien ze de EU de schuld geven dan geven ze inclusief Frankrijk en Duitsland de schuld EN DAAR PASSEN ZE VOOR!
  Je moet de “poort naar Europa” toch open houden?
  Want als die ook dicht gaat;dan zijn de rapen echt gaar!


  Maak melding
 18. Met deze poging tot inbraak,bevestigen de NDP-ers dat ze niet tot de snuggersten behoren.Bij Bouval is het te begrijpen.Want hij heeft een vader als bout zijn leven lang moeten missen.Misiekaba,in maatpak en gouden tand,wilde waarschijnlijk indruk maken op de EU.De EU op zich zal geschrokken zijn van zo een stupiditeit.Ik neem Parmessar kwalijk dat hij juist de javanen voor zijn doelen misbruikt heeft.

  Cobie.


  Maak melding
 19. Als je ergens niet voor bent uitgenodigd moet je zelf niet opdringen om toch binnen te komen. Vervolgens in de pers met krokodillen tranen klagen dat je niet mag aanschuiven. Weg met deze opportunisten van de paarse coalitie!!! Voor me part bivakeren ze voor het vergadergebouw, maar ze komen niet binnen. Jaag je weg!


  Maak melding
 20. Parmessar …kom ,kom nu nonsens vertellen…kom!!…..
  Whahahaaaaaaaa…haaaaaaaa…

  Goed zo mevrouw Oomen,laat de coalitie bende zien dat de plaats vanwaar U gekomen bent, men het ernstig meent met Democratie!!

  Power…..mevrouw Oomen…..
  Laat de coalitie niet binnen in de zaal!!!Hou ze buiten!!!!


  Maak melding
 21. Na de Tweede Wereldoorlog vatte het idee kiem dat Europese integratie de enige manier was om af te rekenen met het vergaande nationalisme dat het continent tot dan toe geteisterd had. Jean Monnet, Robert Schuman en Konrad Adenauer presenteerden in een toespraak in 1950 het zogenaamde Schumanplan. Een jaar later werd de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS) opgericht door het tekenen van het Verdrag van Parijs door België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland en West-Duitsland.
  De EGKS bleek zo succesvol dat in 1957 besloten werd tot een verdere integratie. Het Verdrag van Rome, getekend door dezelfde zes landen, richtte de Euratom en de Europese Economische Gemeenschap op. In 1967 werden de drie organisaties door tekening van het Fusieverdrag samengevoegd, waarna ze verder werkten onder de naam Europese Gemeenschappen (EG). Dit leidde tot de oprichting van de Commissie, de Raad en het Parlement.
  In 1973 werden Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk lid van de EG. Griekenland werd lid in 1981, Spanje en Portugal in 1986. Het Verdrag van Maastricht, getekend in 1992, betekende de oprichting van de Europese Unie. Het legde de basis voor verdere vormen van samenwerking op het gebied van buitenlands en veiligheidsbeleid, op juridisch en intern vlak, en in de vorming van de Economische en Monetaire Unie. De Verdragen van Schengen zorgden voor een Europese interne markt. In 1995 werden Oostenrijk, Finland en Zweden lid van de EU.
  De euro werd ingevoerd in 2002. Tien nieuwe landen werden in 2004 lid van de EU: Cyprus, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Slovenië, Slowakije en Tsjechië. In 2007 kwamen daar nog Bulgarije en Roemenië bij, zodat de EU nu in totaal 27 lidstaten telt. Om te zorgen dat de Unie na deze uitbreiding goed bestuurbaar bleef, werd in 2007 het Verdrag van Lissabon getekend.

  Lees en je weet wat Nederland in de EU betekend.

  Het verdrag van Maastricht (Nederland) was de start van de EU.
  Nederlanders zijn opnieuw de grootste nettobetalers aan de Europese Unie,

  Dus nederland heeft een stevige vinger in de pap.
  Daarnaast doen Nederland en Duitsland niets zonder elkaar.

  Nu heeft Suriname hoe dom ook een ambassade in Frankrijk.

  Frankrijk zit met een schuld van 86% van het bruto binnenlands product (bbp), had een begrotingstekort van meer dan 5% in 2011 en voor 2012 is het dus nog maar de vraag of Frankrijk zich houdt aan een tekort van maximaal 3%.
  Verder daalde het Franse aandeel in EMU-export van 17% naar 13% over de afgelopen twaalf maanden wat een reflectie is van verlies aan concurrentiekracht.
  De overheid legt al beslag op 55% van bbp via belastingen en de Franse banken hebben ruwweg 540 miljard euro blootstelling aan de PIIGS. Stel dat de PIIGS failliet gaan (wat ik verwacht) en ze betalen maar 35% terug, dan betekent dit dus een verlies van 324 miljard euro.
  Dit hebben de Franse banken helemaal niet dus de overheid zal ze of failliet moeten laten gaan of een kapitaalsinjectie moeten geven van 16% van het Franse bbp. Dan komt de schuld van Frankrijk uit op 102%. Ik zou bijna Grieks gaan praten.

  Dus weer dom van Bouterse.
  Frankrijk moet voor hulp bij Duitsland en Nederland aankloppen.

  Politiek is polderen Bouta.
  🙂


  Maak melding
 22. Waar is Lackin?
  Hahahaaa opvallend dat hij uitgerekend nu in China zit.
  Die zogenaamde adviseurs hebben ezel Bouta weer verkeerde advies gegeven ai me gado.


  Maak melding
 23. Hoe dom moet je zijn, om te proberen EU parlementariers te overtuigen van je gelijk, met het aannemen van een omstreden amnestiewet die in no time werd aangenomen om het 8 dec strafproces te doen stoppen, en daardoor je eigen grondwet schendt, en tevens de Internationale verdragen schendt, figuren als parmessar, panka, bouva, doekie en die dominee misikaba en nog enkele van dat gespuis, hebben de grootste denkfout gemaakt, wat hun de rest van hun leven achtervolgd gaat worden, want het gaat zeker in de geschiedenisboeken komen, want deze parlementariers uit deze bananenrepubliek denken ook nog dat ze hiermee correct gehandeld hebben, alleen zullen ze van alle kanten in de wereld gecorrigeerd gaan worden.


  Maak melding
 24. De verdeeldheid onder het Surinaams volk is wonderbaarlijk.Ieder heeft gelijk naar zijn/haar inzicht en dit is jammer.Tracht in te zien hoe de witte mensen met elkander omgaan en dit zou misschien als een voorbeeldje kunnen dienen. Heb vertrouwen dat wij ook eerlijk zijn of is dit niet mogelijk.Tracht het slaafse naar de witten toe van je af te schudden.De witten komen in je huis om je te vertellen hoe je moet leven er is geen grotere schande dan dit.Denken jullie dat jullie het in een Europees land zouden kunnen doen.Jammer dat zwarten het als normaal zien dat anderen in hun huis komen om te verteleen hoe ze moeten leven.Stuur die mensen weg van Suriname.


  Maak melding
 25. Bosje,
  Je bent inconsequent tot op de bot.
  Hilter, Bouterse,Stalin Idi Amin,Mugabe beoordeel ik op zelfde manier, hun misdaden beoordeel ik.
  Voor de duidelijkheid VHP is Oranje en geen Rood.


  Maak melding
 26. @Savioen,
  Voor de laatste keer want met ezels als jou is verdomt lastig om te comminiceren.
  Ik probeer het nog een keer.
  Als wij Surinamers geen respect hebben voor de grondwet,nationale, internationale wetten, hoe kan ji in gods naam verwachten dan anderen respect voor jou kunnen hebben. het is in en in triest gesteld met die paarse varkens, sorry voor mijn woord gebruik maar ik word er stront ziek van dat alle ellende die mijn zwarte broeders en zusters zelf veroorzaken in de schoenen van de blanken word geschoven.


  Maak melding
 27. er komt geen hond meer op deze forum maar elke dag dezefde namen trekken langs van zelfde redimoesoe figuren.
  jullie moeten een baan gaan zoeken want niemand intreseert het domme geschrijfen.


  Maak melding
 28. De koalitie haalt bakzijl bij de EU toppers! Een mooier bericht kon er niet geplaatst worden. Deze paarse klungels denken een ieder de les te komen voorlezen met hun achterhaalde en verderfelijke ideologie. Misbaksels als Misikaba en consorten hadden gedacht zomaar aan tafel te schuiven op een plek waar ze niet zijn uitgenodigd. Wat een brutale vlegels zijn dat. Echt hondsbrutaal!


  Maak melding
 29. lees het relaas van de voorzitter van DOE een echte sranang mang eenheid maakt macht, wij zijn allen surinamers we mogen van mening verschillen maar voor de opbouw van het land moeten wij het met z,n allen doen niemand is perfect ook de huidige president niet maar zo kan ik meerdere noemen maar wat ik wel weet is dat deze president probeerd het land samen op te bouwen laten wij van dit land iets mooi maken voor en tegenstanders wij zijn allen sranang mang.


  Maak melding
 30. Misiekaba heeft gerekend op zijn gouden tand om indruk te maken op de EU en zo een boro te krijgen.Maar de EU had het gauw door dat Misiekaba zich in goud had laten betalen in case van de amnestie wet.En dat hij het goud had van de pres.Abdoel liet zich in grond uitbetalen.

  Cobie.


  Maak melding
 31. Gastheer/staatshoofd gevlucht naar een district en de coalitie de deur gewezen en op de gang gezet. hahahaha

  Wat een waardeloze, knullige, amateuristische en ongeorgeniseerde bende.

  Grote bekken, maar laffe honden en angsthazen die paarse simple-minds.


  Maak melding
 32. @Astrando

  Zal ik je naar een psychiatrisch ziekenhuis brengen? Je bent de weg totaal kwijt, mi mati. Daar krijg je van de zuster dagelijks jouw tabletten, zodat het weer rustig in jouw hoofd wordt. 😉 😆


  Maak melding
 33. Die gouden tand van Misiekaba is juist een doorn in het oog van de EU. Met dergelijke gasten als Misiekaba valt niet te praten. Ze ontberen het juiste niveau. Het zijn van die op het paard getilde gasten die hoog van de toren blazen.


  Maak melding
 34. Ik ben eens met Mevr. R.O van NL.
  Ze hadden al eerder gezegd dat ze gaan apart vergaderen met de Oppositie SU.
  Als de Coalitie niet uitgenodigd was moesten ze rustig weg blijven.
  Het is eenmaal democratie.
  Als de Coalitie commentaar hadden moesten ze dat eerder geleverd hadden, omdat ze dat geplande programma al eerder wisten.
  Dus Coalitie SU aub een beetje rustig te werk gaan en eerst goed nadenken voordat U allen stappen gaan ondernemen.
  Denk goed eraan, wanneer er stappen genomen moeten woorden moet U allen 100% zeker zijn dat U dat zaakje gaat winnen.


  Maak melding
 35. Hier, hier lees maar onderstaande. Hoe de EU de oppositie voor schut heeft gezet.

  “Breeveld zegt aan Starnieuws dat tijdens de bijeenkomst de europarlementariërs hebben gevraagd wat de Surinaamse politici ervan vinden dat er een boycot was om de ACP-EU joint meeting in Paramaribo te houden, omdat Desi Bouterse de president van Suriname is. ”

  Hihihihi, er is ook geen briefing geweest aan het einde zoals men had beloofd.

  Wat een stelletje debielen zijn de fronters toch ook.
  ————————
  “Europarlementariërs hypocriet over Bouterse en amnestie”
  27 Nov, 12:00

  Carl Breeveld Doe-parlementariër Carl Breeveld vindt de discussie die is ontstaan rond het gesprek tussen europarlementariërs en de oppositie een schandalige die niets te maken heeft met Suriname. Hij wijst er nadrukkelijk op dat de uitnodiging in eerste instantie is geweest naar alle ACP-parlementariërs om een gesprek te hebben met de oppositie. “ Ik ben in de eerste plaats dus niet daar geweest als oppositie maar als ACP. Ik vind het een uitermate rare politieke discussie.”

  In de vergadering met de europarlementariërs heeft hij zijn mening dan ook niet onder stoelen of banken gestoken. Breeveld zegt aan Starnieuws dat tijdens de bijeenkomst de europarlementariërs hebben gevraagd wat de Surinaamse politici ervan vinden dat er een boycot was om de ACP-EU joint meeting in Paramaribo te houden, omdat Desi Bouterse de president van Suriname is. “Ik heb aangegeven dat het Europa is dat enorm veel waarde hecht aan democratie. We praten hier niet over Desi Bouterse, maar over een democratisch gekozen president van een soevereine staat. Jullie zouden de eersten moeten zijn om er geen punt van te maken. We praten over de functie,” liet Breeveld hen weten.

  Hypocriet
  Op vragen van de europarlementariërs heeft de Doe-parlementariër gezegd dat hij zelf geen voorstaander was van het aanpassen van de Amnestiewet in Suriname. “Maar ik heb ze erbij gezegd dat ik het ook niet correct, maar hypocriet vind dat de Nederlanders voor 60 jaar hun archieven rond de jaren tachtig gesloten houden. Dan vind ik het hypocriet als je begint te kletsen over amnestie”, zegt Breeveld. Op zijn opmerkingen heeft hij doodgewoon geen reactie gehad van de europarlementariërs.

  “Ik heb er geen enkel probleem mee dat men mij het predikaat gaat opleggen dat ik Bouterse of coalitiegezind ben. In dit stadium kan dat predikaat mij niet deren. Het predikaat dat men mij moet geven is dat ik pro-Suriname ben en alle andere predikaten kunnen mij in deze fase als parlementariër gestolen worden”, zegt de Doe-leider ferm.


  Maak melding
 36. We zijn nog niet klaar met die lelekoe fronters.

  “Dat er een vervolggesprek komt is het enige antwoord wat we hebben gekregen”, aldus Wijdenbosch.”

  Dat ze zich hebben laten misbruiken, hebben ze nogsteeds niet door. Wij Surinamers zullen dit verraad niet vergeten mevr. wijdenbosch, 2015 will be payback time.

  Doe heeft zich al gedistancieerd.

  ——————————————–

  Ruth Wijdenbosch: ‘We zitten op een dood spoor’
  27/11/2012 12:57 – Nancy de Randamie

  PARAMARIBO – Naar aanleiding van het onderhoud van de Surinaamse oppositie met een groep Europarlementariërs over de amnestiewet, rekent NPS-parlementariër Ruth Wijdenbosch op internationale ondersteuning voor een oplossing. Wijdenbosch zegt dat ze tevergeefs heeft gewacht op een formeel antwoord van de Europese Unie aan het Surinaams parlement op de “Artikel 8-dialoog” over de Amnestiewet, in mei van dit jaar.

  Maandagmiddag hadden de Surinaamse parlementaire oppositie en enkele ACP-parlementariërs een onderhoud met enkele EU-parlementariërs, onder leiding van Ria Oomen, de enige Nederlandse Europarlementariër die in Suriname is voor de ACP/EU-conferentie. “Dat er een vervolggesprek komt is het enige antwoord wat we hebben gekregen”, aldus Wijdenbosch.

  Zij merkt op dat terugdraaiing van de amnestiewet “op een dood spoor” zit omdat “de oppositie met slechts veertien leden de wet niet kan terugdraaien”. Verder zou de oppositie tijdens de parlementsvergaderingen geen gelegenheid krijgen om de amnestiewet opnieuw aan de orde te brengen, terwijl het 8-decemberstrafproces sinds afgelopen mei is geschorst. Wijdenbosch ziet alleen een uitweg uit de impasse “als de huidige oppositie weer coalitie wordt”.


  Maak melding
 37. Die domme ezels snappen nog steeds niet dat er geen enkele sterveling op deze aarde tegen SURINAME is.
  Indien,dat zo was had men de Surinamers in de jaren 80/90 laten creperen.
  Het probleem ligt ergens anders!Boerikie!!!
  Hoe vaak moet het deze imbecielen nog gezegd worden.


  Maak melding
 38. Aaih….soh wat voor houdgreep heeft idool van su op Carl.?
  Carl als je dit leest is mijn boodschap dat je gefilosofeer totaal misplaatst is.
  Bad timing en dat gepredik over pro suriname zijn is volledig uit de context.
  Je generalisatie die je maakt over een democratisch gekozen president terwijl je weet dat manipulatie en politieke chantage de basis is van de coaltievorming is, en nog steeds is , stelt teleur.


  Maak melding
 39. @Sabidieri
  He mi ombouw mati medusa, het enige wat jij snapt is wat de witteman in je bek schijt.

  Mi ombouw mati???Ma …ti???Huh ….. mati??
  Ie njangmofo n’ê befie??Mati?
  Ô ting so????Mati???Joe sab wang sanie sang mi no sabie!Mati?Joe wan mek mie braak nôh?
  Boi go dres’joe priet mofo boi!
  Spoering bakka dat’nanga asieng!

  En wanneer die witte man in mijn bek gescheten heeft,schijt ik dat weer in jouw bek.
  Omdat jij onderaan de voedsel keten staat.
  Hij die klaar is met likken moet daarna ook stront slikken!
  Mati??Mati…?Boi joe ê smeer joe stinke nôh?Mati??
  No mik mie braak jere!


  Maak melding
 40. Aah…Carl…en over die nederlandse staatstukken. Het is toch geen diepgravende analyse waard wat al jaren duidelijk is.
  Wat wil je weten? Dat de grote vriend van Bouta kolonel Valk is?
  En dat Buza van Ned een verkeerde taxatie heeft gemaakt? En jij doet net of jij niet weet dat te grote macht corrumpeert?
  En dat heeft geresulteerd in 15 inkepingen op zijn karabijn. Toen was het telaat. Waarom van jou een masqerade van surinaams engagement met een verkeerde boodschap ?


  Maak melding
 41. @soer nr 1
  Karel voert nu al campagne;hij wil scoren!
  Maar men heeft dit soort malloten gauw door!
  We horen hem straks weer over de anti-corruptiewet!
  WAIT AND SEE!


  Maak melding
 42. Niet te zwaar wegen aan Breeveld.De doe is NDP light.De Doe is heftig meegezogen in de draaikolk van bout en de zijnen.Deze uitspraken tonen hoever hij al geraakt is naar een fusie.Er lopen tenslotte al predikers aan de overkant rond.

  Cobie.


  Maak melding
 43. Carl, we geven jou niet het prtedikaat Bouterse gezind te zijn, dat vermoeden bestond er allang en is nu bewaarheid geworden. De EU heeft dus toch een parlementarier in de persoon van Carl uit de coalitie toegelaten!! Ja Mang!


  Maak melding
 44. front probeert zijn gram te halen bij de {eu }hun baas .ik vraag mij af wat voor inbreng olland heeft …ik spreek niet over de eu het is achter de schermen olland en front ..zij hadden getracht die vergadering te boycotten en daar waren de andere leden van de eu niet mee eens .rutte bing sit ing koerkoeroe dat su het gaat voelen .

  pero bijlmer


  Maak melding
 45. De EU is duidelijk,….wij willen zaken doen met FRONT ,…eeee dan gaat Suriname draaien!!!! 2015 we komen er aan….Suriname voorwaarts full speed zonder rem


  Maak melding
 46. ik ga het nog eens herhalen het gaat niet om de eu het
  het is olland die nattigheid voelt .ze merken dat het goed gaat met suriname zonder financiele middelen van olland en dat er in suriname geld valt te verdienen .niet voor niets heeft ria Oomen een suggestie geoppert voor een voorzichtige dialoog met de regering .hier uit zie je dat front in paniek is …ze denken dat als paars met olland gaat praten het een teken is dat de regering bouterse het economisch beter .een klap in het gezicht van front dus . en daarom ding front mang pot na kogel brief om paars de schuld te geven .ding front mang koni te ding dong .olland weet dat het economisch goed gaat in suriname ..de tijd zal het leren dat ze deze democratisch eerlijk gekozen regering gaan moeten erkennen ..suriname zit niet op te wachten maar het zou goed zijn daar moet paars realistisch zijn …maar niet tot elke prijs .bouterse heeft trots hoog in het vaandel en dat demonstreet hij naar nederland met die ambassade in frankrijk en de goed draaiende economie .
  de eu is een paar projecten gaan bezichtigen en ze zullen er achter komen dat wij op weg zijn ..het is nog een lange weg maar er is een begin gemaakt .
  horie vastie sa joe habie mikie moro bribie kong .
  laat jullie handen wapperen in dit mooie land .ding lissie redimusu no kang wroko grong .na so so na uitkering voe rutte ding waktie .oeng mik mie leer oeng pranie casaba anga pongtaja .mie au leer oeng va oeng moesoe mik monie .

  ai na pero taki

  bijlmer .


  Maak melding
 47. Ik heb Carl Breeveld van Doe hoog zitten maar dit keer is zijn opstelling jegens de EP nogal arrogant. Het is niet het moment om de EP te les te lezen maar informatie te verschaffen over het democratisch gehalte van Suriname en de wijze waarop de mensenrechten worden beleefd. Carl heeft het verkeerd begrepen en ik betreur zijn uitspraken. Hiermee ontneemt hij zichzelf de kans de omstreden Amnestiewet inhoudelijk ter discussie te stellen. Ik heb de indruk dat Carl politiek niet zo slim is, dat is jammer.


  Maak melding
 48. @Socrates
  Gelijk heb je!
  Ik heb Carl trouwens nooit politiek een hoogvlieger gevonden!Ik vond hem meer een streber en uitslover dan een intrinsiek gemotiveerde politicus!
  Het streberachtige is hem op het lijf geschreven en heeft dit tijdens deze EU/oppositie vergadering ook duidelijk geëtaleerd.
  Van huis uit is hij predikant(vader was dominee bij de EBG,denk ik)broers een acteur in Wan Piepel,lid-NDP,STVS)de ander ex minister Binnenlandse Zaken en lid-NPS en de 3de zanger en muzikant;geen politieke kleur voor zover ik weet en een zus zit bij de diaconie.


  Maak melding
 49. Dinsdag 27 november 2012 om 22:42 uur, door pero
  ik ga het nog eens herhalen.

  horie vastie sa joe habie mikie moro bribie kong .
  laat jullie handen wapperen in dit mooie land .ding lissie redimusu no kang wroko grong .na so so na uitkering voe rutte ding waktie .oeng mik mie leer oeng pranie casaba anga pongtaja .mie au leer oeng va oeng moesoe mik monie .

  ai na pero taki
  from bijlmer.

  Voorlichters leren kneepjes cassaveteelt
  26 Nov. 2012 (Bron-StarNieuws)

  Een hectare cassave brengt bij een goede teeltmethode binnen zes maanden 25 ton cassave op. Voldoet de cassaveteler aan alle tien internationaal gestelde voorwaarden, dan is hij verzekerd van US$ 15.000 per hectare.

  Om tegemoet te komen aan de behoefte van cassave en cassavetelers, worden vijftig landbouwvoorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij getraind. Zij leren hoe het areaal plantklaar te maken, hoe plantmateriaal aan te maken, over onkruid bestrijding, bemesting en het onderhoud van het gewas. De bedoeling is dat deze voorlichters in hun respectieve regio’s kleine en middelgrote telers identificeren en begeleiden bij hun cassave aanplanten.

  Jammer voor onze (pero).
  Hij is nog steeds HARDLEERS.
  En dezelfde “voorlichters” hebben echt niets aan onze (pero).
  Want deze verblijft nog steeds in de (Bijlmer) met z’n kleine (wietteelt).

  horie vastie sa joe habie mikie moro bribie kong.


  Maak melding
 50. @ Fer. E.
  😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
  IK GA GEWOON KAPOT HIER!

  Hij zit op dat éénkamer flatje met zijn soulmate alias strontvlieg patrong!


  Maak melding
 51. Ik ken de wetten niet, waardoor ik bij de eerste reactie normaal had gereageerd.
  Als er wetten zijn dat het een ACP-EU gezamenlijke Parlementaire Vergadering was en de Coalitie Parlementarier toch helemaal uitgesloten waren door Ned Parlementarier R.O dan moet er wel harde maatregelen getroffen worden.
  Ik denk dat zij zeker met een opdracht van NL was gekomen om dat uit te halen, omdat zij zo een zwaarwichtige maatregel niet alleen op haar houtje zou uitvoeren.
  Maar ik ben blij dat Doe Parlementarier Carl Breveld toch hun flink van langs heeft gegeven.
  Als die Mevr R.O van NL fout heeft gehandeld moet zij dan wel een straf krijgen.
  Dat is helemaal geen misverstand, maar opzettelijk gedaan door haar, dus door NL.


  Maak melding
 52. Eerst was het Holland daarna de EU en nu krijgt de oppositie de schuld, na een goede evaluatie zullen we uiteindelijk tot de slotsom komen dat we toch deze meeting niet in Suriname hadden moeten houden. Nu kijken de ACP gasten uit naar info over het criminele verleden en de strafbare handelingen van deze president en vraagt men zich men zich in gemoede af waarom het Surinaamse volk hiervoor gekozen heeft. We leven in een tijd van globalisatie en social media. Meneer Google heeft alle info op het net dus gasten google maar op “Desi Bouterse” en je hebt alle info binnen handbereik, hopelijk heeft meneer Google geen dreigbrief met kogel ontvangen via de E-mail.


  Maak melding
 53. Carl Breeveld is zoals Somo het zei een “extra coalitielid”
  Ik denk ook dat hij nu persoonlijk geniet van zijn lidmaatschap in het parlement maar zijn partij en partijleden te schande maakt.
  Bij de volgende verkiezingen is het volgens doei DOE.


  Maak melding
 54. Nog even over de onnozele aktie van Carl Breeveld: de opstelling van Carl Breeveld oogt nogal nationalistisch en neigt naar paars. Kennelijk wil Carl de NDP rechts inhalen. Dat kan hem politiek wel duur komen te staan aangezien de paarse aanhang zich niet zal laten verleiden hun voorkeur voor DOE uit te brengen. Gevolg van deze misrekening van Carl is dat hij zijn partij, DOE, bij de volgende verkiezingen reeds heeft gemarginaliseerd. Deze partij kan beter ophouden te bestaan. De DOE achterban is not amused met deze naive move van Carl Breeveld en niet onterecht!


  Maak melding
 55. Nog meer slecht nieuws voor die azijndrinkers. Men zat te juichen om een artikel die nergens anders dan hier geplaats is. Nu komt een echte artikel uit een serieuse Surinaamse krant.

  Azijndrinkers lezen jullie vooral dit maar. En ook weer trekken jullie fronters aan het kortste eind.

  “De vertegenwoordigers van de EU zei gisteren dat het overleg niet gezien moet worden als straf, maar als een poging om een oplossing te helpen vinden voor mogelijke problemen.”

  MAW Surinamers we willen helpen een oplossing te vinden, meer kunnen we niet, jullie moeten er maar zelf uit zien te komen. Hihihihi

  ———————————

  Felle kritiek ACP op politieke dialoog EU
  27/11/2012 19:34 – Ivan Cairo

  Rabin Parmessar houdt zijn betoog Foto: Stefano Tull
  Paramaribo – De volksvertegenwoordigers van Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan (ACP), waaronder Suriname, hadden gisteren veel kritiek op het verloop van de politieke dialoog tussen de Europese Unie (EU) en Suriname in mei van dit jaar.

  Die ontmoeting eindigde in ruzie tussen de vertegenwoordigers van de EU en minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

  Volgens Rabin Parmessar (NDP) is in Paramaribo toen geen sprake geweest van een dialoog. Hij drong er bij het ACP-secretariaat op aan om voortaan een actievere rol te spelen bij dit overleg. De ACP-parlementariërs zijn ook ontevreden over de wijze waarop de politieke dialoog in andere landen is gevoerd. Zij noemden het overleg “eenzijdig” en zeiden dat de gang van zaken niet transparant was.

  Artikel 8 van het Cotonou-akkoord tussen ACP en EU maakt politiek overleg mogelijk over specifieke vraagstukken van wederzijds belang en over onderwerpen die de uitvoering van het akkoord kunnen beïnvloeden. In Suriname was de aanname van de omstreden Amnestiewet de directe aanleiding voor de politieke dialoog.

  De vertegenwoordigers van de EU zei gisteren dat het overleg niet gezien moet worden als straf, maar als een poging om een oplossing te helpen vinden voor mogelijke problemen.


  Maak melding
 56. Het bericht van Carl Breeveld heeft voor gezorgd dat sommige een diarhee aan onzin reacties plaatsen, feit is en blijft dat de EU de oppositie voor schut heet gezet, ze werden op geen enkele moment serieus genomen, ergo men heeft ze duidelijk als verraders van Suriname te boek gezet.

  “Breeveld zegt aan Starnieuws dat tijdens de bijeenkomst de europarlementariërs hebben gevraagd wat de Surinaamse politici ervan vinden dat er een boycot was om de ACP-EU joint meeting in Paramaribo te houden, omdat Desi Bouterse de president van Suriname is. “

  Surinamers zouden heel graag willen weten wat voor antwoord de fronters hierop hebben gegeven, we weten inmiddels ook dat fronters samenmet de EU bekokstoofden om de ACP/EU vergadering niet in Suriname te houden.

  Doe wordt de tweede Nationale Partij van Suriname, in 2015 wordt de NPS gedecimeerd en houden ze maar 1 zetel over in Paramaribo.

  Verraad loont niet en ze zullen het weten ook. Mark My Words


  Maak melding
 57. @surinam patriot
  @Medusa als jij ook in de Bijlmer woont, misschien ben je pero onbewust in de lift tegen gekomen,..

  Ik woon er gelukkig niet maar komwel’s op bezoek in dat BETERE gedeelte.In het armoedige gedeelte zag ik eens een man,klein van stuk met versleten spijkerpak aan,in de borstzak had hij een pakje zware shag.Hij had twee bloempotjes in zijn hand.We raakten aan de praat toen zei hij mij dat hij Per(r)oti heette.En dat hij cassave 12 hoog plantte met en vriend patrong.Dus je kan gelijk hebben!


  Maak melding
 58. Carl Breeveld mag de geschiedenis in als patriot
  degene die Breeveld proberen te bekladden zijn bezig hun eigen ruiten aan diggelen te slaan .

  De reden om Breeveld aan te vallen op zijn terechte opmerking duidelijk .

  de conclusie is
  – niks van de regeer coalitie is goed
  omdat het niet de regering is die ze wensen

  De olie domme reacties tegen Breeveld is niks anders dan wat haat van een mens kan maken.

  Onvoorstelbaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES