Oppositie Suriname mag hart luchten bij EU-parlementariërs

86

PARAMARIBO, 26 nov – De oppositie mag het hart luchten bij de zogenaamde EEP-groep van het Europarlement. De pro-Europa lobbygroep wil van de oppositie horen wat die denkt van brandende issues. “We willen graag een open en heldere discussie over alle onderwerpen en de situatie in Suriname”, zegt EEP-lid Michael Gahler. De controversiële amnestiewet komt wellicht ook aan de orde.

Ook de politieke dialoog tussen een EU-commissie en een Surinaamse delegatie komt aan de orde. De dialoog liep uiteindelijk op niets uit na meningsverschil over de eindverklaring. De ontmoeting is een initiatief van de EEP-groep. Volgens de Ware Tijd zal de oppositie ook de politieke situatie in Suriname belichten. Te oordelen naar recente publieke verklaringen van het Nieuw Front is die situatie alles behalve bemoedigend.

De parlementariërs uit Europa zijn ook benieuwd naar de uitkomst van de dialoog. “Afgelopen mei heeft de EU-ambassadeur besprekingen gevoerd met Suriname, vanwege bezorgdheid in de Raad en de Commissie over de goedgekeurde amnestiewet. Een wet die ten doel had de president te beschermen. We willen graag de resultaten vernemen van die besprekingen, zo die er zijn”, aldus Gahler. Suriname heeft al vergeefs bij de ACP geprotesteerd tegen het verloop van de dialoog.

86 REACTIES

 1. Suriname heeft al vergeefs bij de ACP geprotesteerd tegen het verloop van de dialoog.
  Er wordt bedoeld “de president van Suriname heeft vergeefs geprobeert, met steun van zijn achterban”.
  Laten wij ophouden met deze simplistische verhalen.
  Want waar ook ter wereld werkt het zo “heb je iets te geven dan helpen wij (EU) want wij (EU) hebben het nodig. Heb je een grote bek dan moet je over bodemschatten beschikken die wij niet kunnen missen dan helpen wij (EU). Als je niets te bieden hebt sta dan even stil en gedraag je zoals wij (EU) dat willen.

  Conclusie:
  Grootpraats van Suriname brengt moesje niet naar parijs (paradijs).


  Maak melding

 2. De NDP heeft wederom 2 blunders begaan: de eerste blunder is om de President naar voren te schuiven om de openingsceremonie te doen en de tweede blunder is om een klaag/[protest brief in te dienen bij de EEP. Hiermee trek je juist de negatieve aandacht en speel je de oppositie in de kaart. Maar zoals we wel weten staat de NDP niet bekend om haar politieke hoogstandjes en maakt ze keer op keer deze kapitale blunders. Nu zijn alle ogen wederom gericht op de omstreden Amnestiewet. Stelletje sukkels!


  Maak melding

 3. mensen ik heb eerder gewaarschuwd . van dat paarse kogel in die brieven bus is een op gezette zaak van front om aandacht te krijgen.ze hopen met deze scenario aandacht te krijgen .ik vindt dit een vies spelletje en het is goed dat paars niet reageert .ze willen de regering in diskrediet brengen maar ze zullen zien dat ze een kapitale blunder hebben begaan.ze schaden hun eigen niet de regering .niet de acp bepaalt het surinaamse volk bepaalt en let op …bij de komende verkiezingen gaat paars dit incident weer naar voren brengen en ze verwijten dat ze het zelf hebben gedaan om aandacht te krijgen .het lukte niet met het boycotten van de regering nu maar dat proberen .deze fronters zijn net zo dom als die nederlandse fronters.
  worden jullie wakker .


  Maak melding

 4. Wat een dom schaamtelijke vertoning van P
  Zijn idool mag anderen voor vijanden uitmaken, hij mag bedreigen,moorden bedriegen valse beloftes maken en oohwee iemand wat van zegt is het een scenario. Heb je het nog niet door dat jij alleen staat met jou leugenachtige onzin.


  Maak melding

 5. Mooie podium om het NDP door de drek te halen. Het is het te zot voor voor dat 15 moorden ongestaft blijft,
  amnestie verleend wordt voor handgranten gooiers, een president die bij verstek veroordeeld is in één van de EU landen, censuur op de media wordt gepleegd, jounalisten en demostranten met de dood worden bedreigd, geen openheid van zaken wordt gegeven aangaande de begroting en nog meer meer op te noemen. Het huidige Suriname is een bananenrepubliek dat geregeerd wordt door criminelen.

  Oppositie trek de beerput open en bevrijd Su van deze schoften !


  Maak melding

 6. Om het maar ’s een keertje op z’n sra’s,perro’s,patrongs te hebben:
  DE BOUTA AANHANGERS KRIJGEN SPUITPOEP! 🙂 🙂 🙂
  (Dit doe ik echt één keer en nooit meer;respectabele forumleden ik hoop dat jullie mij vergeven voor deze uitdrukking)!!!! 😳


  Maak melding

 7. @Medusa, er valt niets te vergeven broeder. Waren er maar meer mensen die spraken met het hart op de tong. Je hebt toch niets verkeerds gezegt ? Het is de waarheid.


  Maak melding

 8. Hoe zeggen ze het op zem suri’s ook alweer?

  Tide, na mi dei na mi dei, whahahahahaha.

  Zou het….
  Eindelijk……….
  Wie weet kunnen we 2012 met een gerust hart afsluiten..

  Inderdaad Medusa, ik mag niet te vroeg juichen,
  maar……..

  Het voelt verdomd goed,
  of niet dan…….

  @NDP’ers, kies eieren voor je geld.
  Suriname wordt te kijk gezet door een individu, dat kan niet en dat mag niet, kies voor jezelf, kies voor Suriname!!!!


  Maak melding

 9. De regering heeft haar TROJAANSE PAARD binnen gehaald.
  Nu snap ik o.a. de “woorden van mevr.Wijdenbosch” waarom Toine Manders de reis niet had moeten afzeggen!

  EVEN DIT.
  Voor de leken onder ons.
  Het Paard van Troje is een van de bekendste verhalen uit de Griekse mythologie.
  Daarin wordt verteld hoe de Grieken erin slaagden tijdens een oorlog Troje binnen te dringen door zich te verstoppen in een reusachtig houten paard.Dit houten paard werd door de nietsvermoedende inwoners van Troje binnen de stadsmuren gehaald.

  Ik gebruik deze uitdrukking om te verduidelijken hoe in een gewenste zaak die ergens wordt binnengehaald,
  een ongewenste lading verborgen kan liggen.
  De ontvangers bewerkstelligen argeloos hun eigen ondergang.


  Maak melding

 10. De oppositie kan ook Sharona Lieuw-On toeveoegen aan haar delegatie die de gesprekken gaat voeren.Sharona is laatst nog door de politie opgehaald om te antwoorden wat ze op Kerkplein ging doen.En toen ze weer thuis was,kreeg ze een brief met een kogel in.Pure intimidatie en bedreiging.De ‘democratie’ van de jaren tachtig is weer werkelijkheid.

  Cobie.


  Maak melding

 11. @Jacobus,

  Inderdaad was ik effe vergeten.
  Ik hoop dat ze erbij mag zijn.

  En dan durven sommigen te beweren dat het een ‘front’ ding is.
  Ik zeg,
  Stuur die brief met inhoud maar op, dan zal, “CSI, Ballistics”, onderzoeken van wie die kogel afkomstig is, ctu, old soldier, farc, etc etc..


  Maak melding

 12. @Esmerald
  In de brief lag geen kogel (die raakt zijn doel op één plek) maar een geweerpatroon (is een papieren of metalen huls van kleine kogels in één verpakt)dat zijn doel over een bepaald oppervlakte raakt) bestemd voor jachtgeweren.
  (In de volksmond PANJA AGRA genoemd).
  .


  Maak melding

 13. @Jacobus, misschien mogen de journalisten Joyce Abdoellakhan en Gail Eyk ook aan schuiven bij de gesprekken. De camaraman van Van Eyk (Anthony Etman) werd zelfs fysiek bedreigt.

  Etman werd een vuurwapen tegen het hoofd gehouden. Het gebeurde toen hij per bromfiets van huis vertrok. Twee mannen, ook op een bromfiets, kwamen zijn richting uit met een boodschap voor Eyk: “Zeg aan Gail dat ze moet ophouden (kritiek op amnestie), anders gaat ze dood.” De twee waren weer even snel vertrokken als ze verschenen.

  Of zou dit ook georkestreerd zijn door Front ?


  Maak melding

 14. @Koos de Jong

  geen slecht idee om deze personen toe te voegen aan de delegatie.Zij kunnen uit eerste hand uitleggen hoe de democratie van de jaren’80, ook heden beleefd wordt in Sur.

  Cobie.


  Maak melding

 15. Het is schandalig dat een oppositie zich gaat beklagen om interne Surinaamse aangelegenheden bij vreemde mogendheden.

  Hebben ze niet begrepen dat Suriname een souverein land is?
  Hebben ze gisteren niet gemerkt dat men 37 jaar Srefidensi gevierd heeft?

  Begrijpen ze nog steeds niet wat Srefidensi is?

  Sommigen zijn als knecht geboren en willen ook als knecht sterven.


  Maak melding

 16. Oppositie mag hart luchten, en hopelijk zal dat meer opheldering geven over de situatie momenteel in dit land, wat geregeerd word door een stelletje onderontwikkelde criminelen, die voor verdeeldheid hebben gezorgt, d.m.v. mensenrechtenschendingen, grondwetrechtenschendingen, liegen en bedriegen intiemideren en misleiden van dit goedgelovige volk.
  Suriname moet snel af van dit paarse gespuis, hoe eerder hoe beter, voordat dit land nog meer de afgrond ingaat.


  Maak melding

 17. Europa heeft problemen, Suriname niet’

  26/11/2012

  PARAMARIBO – De acties van Nederlandse Europarlementariërs om Suriname te boycotten als gastland van de dertigste ACP/EU-vergadering zijn opnieuw resoluut afgekeurd door toppers uit de voormalige koloniën. President Desi Bouterse was in zijn sas over de getoonde solidariteit: “Jullie maken je druk over die mensen die ‘blabla’ schreeuwen. Economen van Europa, en niet ik, hebben zelf aangegeven dat Suriname de plaats is om te investeren. De EU weet dat hier de plaats is om zaken te doen. Zij hebben problemen, Suriname niet.”

  ACP-voorzitter Musikari Kombo gaf tijdens de openingsceremonie van het historisch evenement aan dat het laten houden van de bijeenkomst in Suriname, niet van een leien dak is gegaan. Hij doelde op het standpunt van een aantal Europarlementariërs, die niet in Suriname wilden vergaderen door de politieke situatie hier. “Hun houding demonstreerde onverhuld disrespect voor regionale instituten van de ACP.”

  De voorzitter voegde eraan toe dat de Europese Unie in 2010 waarnemers in Suriname had bij de verkiezingen en zelf heeft verklaard dat de stembusgang vrij en eerlijk is geweest. Door te ageren tegen het houden van de ACP/EU-meeting in Suriname, omdat Bouterse er een rol zou kunnen vervullen, typeerde hij als het trappen tegen de eigen Europese waarden en normen van democratie.

  Kombo zei dat op het tijdstip dat Surinames aanbod ter discussie werd gesteld, president Bouterse voorzitter was van de Caricom-staatshoofdenvergadering. Dat heeft gemaakt dat ACP-landen hebben besloten dat de vergadering in Suriname wordt gehouden “en nergens anders”. De Keniaanse vertegenwoordiger kreeg luid applaus.

  Geen moment heeft de ACP overwogen de vergadering elders te houden, benadrukte Kombo later tegenover journalisten. “Het is voor hen een gemiste kans”, noemde hij het wegblijven van parlementariërs uit Nederland. Guyana’s president Donald Ramotar deed het standpunt van de Europarlementariërs af als “zeer kortzichtig”.

  Bouterse ontkrachtte geruchten dat hij aan het vluchten is voor de Europarlementariërs die vanaf gisteren het land binnenstromen voor de ACP/EU-discussies. Overigens moet de officiële opening van de deliberaties tussen Europa en de ontwikkelingslanden morgen plaatsvinden.

  De president is in elk geval dankbaar voor de getoonde solidariteit. “Daardoor kun je barrières overbruggen. Volgende keer zullen ook wij solidariteit betuigen”, aldus het staatshoofd.-.


  Maak melding

 18. @Bally
  Het is schandalig dat jij je beklaagd over het feit dat een oppositie zich gaat beklagen om interne Surinaamse aangelegenheden bij vreemde mogendheden.

  Heb je niet begrepen dat Suriname een dictatuur is?
  Hebben ze gisteren niet gemerkt dat men 37 jaar Srefidensi gevierd heeft?Nee Paramaribo was in rouw gedompeld en het feest was in een distrikt!

  Begrijpen ze nog steeds niet wat Srefidensi is?

  Sommigen zijn als knecht geboren en willen ook als knecht sterven.


  Maak melding

 19. @Radar
  Intussen is gebleken hoeveel geloof en waarde wij mogen hechten aan de onderlinge solidariteit van jouw president en zijn ACP partners!
  Zie het artikel:-
  “Geen steun ACP voor protest Suriname tegen EU”!

  WAT IS HET AL BIJ AL HEEL STIL AAN DE OVERKANT! 😳


  Maak melding

 20. Nu gaat het duidelijk blijken dat er 2 grote politieke partijen in SU zijn.
  1 Nieuw Front/Oppositie een partij van NL die buitenland wil bevoordelen.
  2 NDP/MC+AC+PL een partij van SU die op de eerste plaats zijn eigen land SU wil bevoordelen.
  Opmerking:
  Een partij NF/Oppositie van NL in SU die de verdeeldheid brengt onder de SU bevolking, waardoor de eenheid in SU gesaboteerd wordt.
  Een partij NF/Oppositie van NL in SU die over zijn eigen geliefd land negatieve zaken aan de Buitenlanders gaan vertellen.
  Een partij NF/Oppositie van NL in SU waarvan de leiders krijgsgevangenen van NL zijn en eed hebben afgelegd om altijd voor NL te werken en hun opdrachten uit te voeren.
  Tenslotte; Ik zal lezen wat deze NF/Oppositie partij van NL te zeggen hebben.


  Maak melding

 21. @Radjkoemar Rajaram
  Ik weet niet of de V.Alliantie en CA altijd bij de MC zullen blijven!Verraders kun je nooit vertrouwen.
  Vraag het maar aan het FRONT en ze zullen je vertellen wie Somo en Brunswijk zijn!


  Maak melding

 22. Nogmaals: de NDP heeft een kapitale blunder begaan door als eerst de kwestie van de Amnestiewet op deze conferentie te willen aankaarten. Nu hebben ze hun eigen BEERPUT geopend. Dwz dat deze hele conferentie zal worden overschaduwd door Bouterse en de Amnestiewet. Zo heeft de NDP haar zin gekregen maar ze hebben daarmee hun eigen politieke graf gegraven. En die is heeeeelll diep!


  Maak melding

 23. Radjkoemar Rajaram, nee broeder je ziet het verkeerd. Hou die koloniale troefkaart maar op zak. Je verkondigd valse evangelie hier. Het is heel simpel:

  1 Nieuw Front, een partij die de democratie rechtstaat respecteerd en het land op basis realistisch vooruitzichten wil regeren.

  2 NDP/MC+AC+PL, partijen die graag alles bij de oude willen laten waarbij misdaad en angst beloont wordt en het volk misleid met populistische prietpraat.

  Zonder koloniaal Olland was Su lang en breed failliet geweest. Bakken vol Suri Neds die Suriname jaarlijks bezoeken. Niet te vergeten hoeveel geld ze uitgeven in Su. Nederlandse investeerders die nog steeds brood zien in Su.

  Radjkoemar Rajaram, beetje respect voor Olland is wel op z’n plaats toch ? Of heb je liever dat die toeristen naar Brazilie gaan ?


  Maak melding

 24. fronters gaan hun hart luchten bij de europa met name nederland .zal niks uithalen denk ik .van begin af aan heb ik mijn twijfels over die kogel brief en nu zie je dat er nog meer mensen die geen geloof aan hechten .
  een opgezette zaak .in suriname heeft iedereen de vrijheid om zijn haar mening duidelijk te maken .men sen willen de naam van suriname bekladden en dat is jammer .er moet een diep gaande onderzoek in deze hele affaire komen .de oppositie schaad haar eigen imago niet van paars men heeft ze ontmaskert .


  Maak melding

 25. Koos de Jong

  @Jacobus, misschien mogen de journalisten Joyce Abdoellakhan en Gail Eyk ook aan schuiven bij de gesprekken. De camaraman van Van Eyk (Anthony Etman) werd zelfs fysiek bedreigt.

  Etman werd een vuurwapen tegen het hoofd gehouden. Het gebeurde toen hij per bromfiets van huis vertrok. Twee mannen, ook op een bromfiets, kwamen zijn richting uit met een boodschap voor Eyk: “Zeg aan Gail dat ze moet ophouden (kritiek op amnestie), anders gaat ze dood.” De twee waren weer even snel vertrokken als ze verschenen.

  Of zou dit ook georkestreerd zijn door Front ?
  je leigt je liegt je liegt tot en met. als etman niet in de auto van apintie zit zit hij in zijn eigen auto, een bromfiets heeft hij niet en ik weet het want hij wonnt met zijn moeder ergens waar het perceel niet is afgeschudt dus je liegt je liegt en je liegt nogmaals.


  Maak melding

 26. Onderstaande onderschrijf ik volledig.

  De verraders en vijanden van het land Suriname, zullen in 2015 betaald krijgen voor hun walgelijk gedrag.

  ———————————

  Abdoel: Oppositie bekladt Suriname met dreigbrief en kogel 26 Nov, 12:00

  Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) Assembleelid Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) wil dat er een grondig onderzoek komt naar de ‘kogelbrief’ die Sharona Lieuw On, voorzitter van ‘Jongeren tegen Amnestie’, heeft ontvangen. Abdoel vindt dat de oppositie bezig is Suriname te bekladden. Als lid van de vaste commissie van Justitie en Politie dringt hij aan op dit onderzoek.

  De parlementariër benadrukt dat artikel 21 lid 1 van de grondwet duidelijk aangeeft dat het recht van vreedzame betoging wordt erkend. Tijdens de behandeling van de Amnestiewet is dit ook duidelijk naar voren gekomen. Er zijn protestacties gehouden zonder enige problemen. Burgers hebben volgens artikel 19 van de grondwet ook volledig de mogelijkheid gehad om gebruik te maken van hun recht op vrije meningsuiting via de drukpers en andere communicatiemogelijkheden. De vraag die nu gesteld zou kunnen worden is, waarom de organisatie van ‘Jongeren tegen Amnestie’ een dreigbrief krijgt met een kogel.

  Dwarsbomen
  Voor Abdoel staat het als een paal boven water dat de oppositie vanaf het begin geprobeerd heeft om de ACP-EU vergadering te dwarsbomen. Eerst door misbruik de maken van de Amnestiewet en verkeerde informatie door te geven. Abdoel vindt dat de protestmanifestaties gehouden door deze organisatie steeds gefaald heeft. “Nadat men inzag dat de ACP-EU vergadering hier heel goed gaat en Suriname er trots op is, had men geen andere keuze dan te komen met een politiek scenario”, meent Abdoel. Hij vindt dat Suriname nu beklad wordt met een brief en een kogel.

  “Hoewel wij verwacht hadden dat vanuit de andere kant acties zouden worden ondernomen, vinden wij het bekladden van Suriname op zo een manier ongepast. Wij eisen daarom dat er een onderzoek komt en dat het resultaat ervan ook naar de samenleving toe bekend wordt gemaakt”, stelt Abdoel. Ook zou volgens de parlementariër tot nu toe nergens zijn gebleken dat tijdens deze regeerperiode de grondwet is overtreden. Hij benadrukt dat de oppositie geen andere issues heeft dan misbruik te maken van de gelegenheid om Suriname te bekladden. Abdoel zal erop toezien dat het onderzoek daadwerkelijk komt.


  Maak melding

 27. Ik ben tegen Bouterse, en ook tegen die mensen die op hem hebben gestemd zelfde geld voor Hitler, Pol pot, Staling , Mugabe, Idi Amin en hun volgelingen .
  Ik hoop dat ik nu duidelijk ben.


  Maak melding

 28. Ik zie de vraag van de EU al richting oppositie.

  Enne wat willen jullie dat wij als EU nu precies moeten doen?

  Enne is dit niet een binnenlandse aangelegenheid, is de amnestiewet niet in de DNA besproken, is er open en eerlijk over gestemd? Heeft de meerderheid in de DNA voor of tegen tegenstemd?

  Enne voor wat betreft die dreigbrief, is er aangifte gedaan, zo ja, wordt het onderzocht of mocht dat meiske geen aangifte doen, zo nee, van wie niet?

  Enne by the way, waarom maken jullie ons als EU hoofd moet, met jullie gezeik, het wordt tijd dat je je neerlegt bij de verkiezingen van 2010.

  Trouwens als jullie willen dat wij Suriname Economisch moeten boycotten of militair moeten invallen, dat zullen wij NOOT doen want Amerika zal daar tegen zijn.

  Geen gezeik meer.


  Maak melding

 29. Hmmmmmmmmm……wat zal deze ABDOEL Amzad als beloning gekregen hebben van zijn baasje bouta om zoveel nonsens te verkondigen?!
  -Een aandeel in de bouta ,family en co goudmijn?
  -Een Bently?
  Hectaren aan grond?
  -Ambassade post voor zijn gehele familie?
  -GELD?!SRD,USD OF EURO’S!


  Maak melding

 30. front front front ,alleen op die manier probeert front aandacht te krijgen door te saboteren …saboteren dat het paars is die die kogel brief in die brieven bus heeft gedaan te amateuristisch mang.hun eigen land in diskrediet willen brengen omwille van machten aandacht te krijgen …zo werkt het niet front jullie zetten je eigen voor lul.jullie mogen je hart gaan luchten bij de eu maar aan de macht komen wordt een lijdensweg voor deze fronters en die redimusus .oeng kang doe sang oeng wannie ….de ndp gaat tot in lengte van jaren op democratische wijze regeren .front probeert van alles om paars te bekladden zonder succes …succes boekt paars en front faalt .
  de redimusus zijn in paniek ze hebben gehoord dat ria oomen op een dialoog hoopt met de regering .mie bar oeng dat olland uw wakka miet na regering .olland is rijk maar rijk wil nog niet zeggen dat jij als ontwikkeling land je onderdanig moet gaan op stellen voor olland als wat front al die jaren heeft gedaan .
  bouta laat olland kenbaar maken dat wij andere wegen kiezen om dit land vooruit te helpen .su onder bouterse is niet afhankelijk van olland .china brazile venezeula zijn goeie partners om zaken mee te doen.olland is welkom met in achtneming het land en volk te respecteren die deze president gekozen heeft ,en geen inmenging in binnenlandse aangelegen heden .
  je moet die ollanders op de feiten drukken dat wij ons ook niet in mengen in hun behoefte om een pedo partij te hebben of kinderen te leren op scholen dat ze boelers moeten accepteren hoe ze sex hebben .
  wij staan ze ook niet te vooroordelen hoe boelers op boten dansen met ministers .suriname respecteert jullie toch …alleen moeten jullie dat daar houden .


  Maak melding

 31. Bouerse kan z,n aanhang voorliegen maar de EU trekt zich daar niets van aan.
  Bouta snapt niets van politiek en democratie. Als een lid van het europarlement iets zegt krijgt hij geen kogelbrief en dreigementen.
  Dat mag.
  Intussen heeft de Nederlandse Regering niets gezegd.
  Wat ze achter de schermen doen wordt niet van de daken geschreeuwd.
  Natuurlijk gaat de EU vragen stellen en onderzoek doen naar mensenrechten.
  Aan drugssmokkel heeft de eu een hardgrondige hekel.

  De rapporten daarover en de rol van Suriname zijn bekend.
  Die informatie krijgen ze van de VS.


  Maak melding

 32. Nou oppositie, ga je gang, tijd zat, doen, ja echt,je hart is dan leeg en dan je klaar stomen voor 2015, dat willen jullie toch, en dan voorwaarts met het land, waar jullie zullen eindigen zal de tijd leren.
  Daar heb ik mijn twijfels bij, vanaf 1976 dan!!!!!


  Maak melding

 33. Ze moeten die paarse bende de gaskamer in duwen.
  Weg ermee, ze zijn een schade voor het land. Zo lang deze sujetten op het toneel blijven loert het gevaar van dood / verderf. Met didibrie aan de macht heeft suriname pleefiguur aan de haak geslagen.


  Maak melding

 34. PARAMARIBO – De NDP-leden die vanmiddag de bijeenkomst met Europarlementariërs van de EPP-Groep wilden bijwonen, zijn buiten de deur gehouden. De deur werd letterlijk voor de neus van assembleelid Andre Misiekaba dichtgetrokken, met de mededeling dat alleen oppositieleden welkom waren.

  Misiekaba en collega Rabin Parmessar vinden de uitnodiging van de Europarlementariërs misleidend. Daarin werd aangegeven dat ‘alle ACP-vertegenwoordigers’ aanwezig mochten zijn. Volgens Parmessar, voorzitter van het organiserend comité van de ACP-EU-vergadering, wilden Remy Tarnadi en Martha Djoseparto namens hem aan de meeting deelnemen, vanwege zijn positie als hoofdorganisator. Maar ook zij mochten niet bij deze internationale bijeenkomst aanwezig zijn.

  Volgens Misiekaba wijst deze actie van de oppositie erop dat het succes van de ACP-EU-meeting toch besmeurd moet worden. “Men gunt deze regering het succes van de vergadering niet”, is zijn conclusie. De coalitie zal nog nagaan in hoeverre geprotesteerd zal worden tegen de gang van zaken.

  Bij de bijeenkomst met de Europarlementariërs waren ook Nieuw Front-assembleeleden aanwezig die niet behoren tot de officiële Surinaamse delegatie voor de ACP-EU-vergadering. Meten met twee maten, dus constateert Misiekaba.

  bron:de waretijd


  Maak melding

 35. whahwahwahhahaahah nu denken die ezels dat ze het beter hadden kunnen verplaatsen naar een ander land,want nu zijn die parlementariers bereid met iedereen van de oppositie te praten en die verhalen zullen niet mals zijn.
  Vergeten jullie niet die parlementariers te vertellen over de bedreiging van die jonge dame van jongeren tegen amnestie.Oeng spiet kong dit is de kans van de oppositie baja.
  De acp en eu komen naarjullie toe mooier kon het niet whaWHAWHA


  Maak melding

 36. Als je niets te verbergen hebt, geef je de mensen privacy om zich te kunnen uiten, want in het openbaar kan dat immers niet ? Je krijgt een kogel en dreigbrief in je brievenbus…..
  In een interview op ABC heeft iemand van Gerechtigheid en Vrede nog meer verteld over de Prowagen bij dat dappere meisje, dat zij zich moest melden bij de Politie. Dat zij allerlei vragen moest beantwoorden, o.a. wie haar heeft opgestookt etc. Dat zij tijdens deze conferentie dagen zich koest moest houden!!!!!!!
  Ik geloof niet dat de nieuwe Korpschef dit weet????De Minister misschien wel, want die krijgt instructies van de regering. Het volk vraagt zich nu af: Wie heeft de politie dan opgestookt ? Nee toch Minister ? Ik vond U juist sympathiek. Ook in Tjin Liep Shie , de nieuwe Korpschef heb ik nog steeds vertrouwen. Maar…..ik begin te twijfelen. Kunnen we hier wel IEMAND vertrouwen ? Angstig idee. Mijn hele wezen is vol van gerechtigheid en vrede voor ons allemaal….


  Maak melding

 37. Parmessar heel goed gezien om als hoofdorganisator niet persoonlijk te gaan naar de bijeenkomst tussen de Europarlementariers van de EPP groep en de oppositie, maar Misikaba en anderen voor het karretje te spannen. Je zou na de president, nu als hoofdorganisator de toegang worden geweigerd in een door jou georganiseerde meeting dus heel goed gezien!


  Maak melding

 38. =Bouterse heeft zich altijd groot gedragen voor zijn aanhang en heeft ook altijd Nederland op een nette manier op zijn plaatst gezet.

  =Bouterse heeft het volk wijs gemaakt dat hij de baas is van het land en gewoon zal doen wat ervan hem verwacht wordt tijdens de conferentie.

  =Meneer Lackin op zijn beurt sprak Bouterse na en heeft duidelijk gezegd dat er NIET over de Amnestie gepraat mag worden.

  ==Wat gebeurt er vandaag in eigen land, en waar blijf die grote mond van Lackin en Bouterse dan????

  ==Zielig, MACHT IN EIGEN LAND IS NAAR DE ACHTERGROND???????


  Maak melding

 39. En nu zien we waarom de EU/ACP meeting niet wilde boycotten.(En waarom ze Toine Manders kwalijk nemen).
  Nogmaals:Het Paard v.Troje!!!! 😀
  Als ik dit zag aankomen,moet de regering dit toch hebben zien aankomen?De EU heeft gewoon een spelletje met Parmessar gespeeld en hij is in de val gelokt!
  Dit is een staaltje politiek van de bovenste plank!!!
  WIE ZAL PARMESSAR NU NOG GELOVEN? 😳 😳


  Maak melding

 40. Ik vraag me af of de oppositie begrijpt wat de lange termijn gevolgen zijn van hun acties.

  Ze zien dit als een overwinning maar het zal zeer waarschijnlijk een Pyrrusoverwinning blijken. Ik denk dat je als politicus altijd moet kijken naar de situatie en van daaruit de keuzes moet maken die in het belang zijn van het land.

  De oppositie laat zich klaarblijkelijk makkelijk voor een karretje spannen en weet dat niet en dat is dan een diskwalificatie van die groep als vertegenwoordigers van het volk en vaderland.

  Er zijn hier op dit forum nog meer mensen die zich 1 laten leiden door emoties en 2, niet in staat zijn op langere termijn te denken. Strategisch is dit een meesterlijke zet van de Europeanen maar zeker niet in het belang van Suriname.

  Nederland kent zijn pappenheimers en wist precies welke knoppen te drukken om bepaalde zaken te activeren. Ik had al geen hoge pet op van het gros van de parlementariërs maar mijn vermoeden is hiermee bevestigd.

  Men is niet in staat het hele speelveld (het internationale speelveld)te overzien en neemt ook voor henzelf maar vooral voor het land funeste beslissingen.

  Front is een stelletje strategische onbenullen. Ik denk dat als zij het verstand hadden gebruikt en gebruiken ze als oppositie veel meer kunnen doen dan ze nu doen. Nu is het sabotage van de regering ten koste van het land en volk.

  Ze hebben in ieder geval medestanders want ook her op het forum is het adagium, het land mag kapot gaan als dat zal zorgen dat de regering verdwijnt.

  Het is maar welke principes je hebt en wat je prioriteiten zijn.

  Het is treurig. en de reacties van de Suriname haters hier zijn zeer, zeer pijnlijk. Deze mensen blijven in Nederland en gaan echt niet meer terug, dus voor hen is het na mij de zondvloed.


  Maak melding

 41. Oppositie….i’m sabi dati wan lo Srananman don…dus opo loopt in de val van verdeel en heers…Wanneer de Euro. par. met deze ezels klaar zijn… heer Sranang o bari….en puur door dom kinderlijke achterlijkheid van juist een achterlijke bende Opoci


  Maak melding

 42. Het motto van de NAVO:Een aanval op een van ons is een aanval op ons allen!
  Dus als ik het goed begrijp,je in de clinch komt met Nederland,krijg je heel West-Europa op je nek (inclusief Frankrijk,de poort naar Europa,en indien nodig de V.S ).
  Rutte zei niet voor niets:”Bouterse zal de gevolgen merken”!Ik dacht:”Wat bedoelt die man nou”?
  En zie,de contouren tekenen zich steeds duidelijker af!
  SURINAME WAT NU? 😕


  Maak melding

 43. Vanaf vandaag ga ik nog serieuzer worden en ook strakker controleren dat in deze Coalitie Regering NDP/MC+AC+PL geen enkele misverstanden plaats vinden en een goede samenwerking wordt voort gezet.
  Er moeten vanaf vandaag nog strakker gecommuniceerd worden met deze Coalitie Leiders onderling en ook met Coalitie Parlementariers onderling om een goede eenheid te blijven behouden en voort te zetten in 2015/2020.
  De NF Politicus moeten zich zelf bevrijden van NL/Kolonisator en voor 2015 aan sluiten bij een van de Coalitie Regering Partijen.
  Ten slotte wou ik wensen dat voor de Verkiezing van 2015 bekend gemaakt wordt dat een Coalitie Regering vorming met de NF Partijen in 2015 helemaal uitgesloten zal zijn, zodat langzamer hand deze NF/NL niet meer bestaat. Dus einde verdeeldheid en vijandschap.
  Precies wat de NF gedaan hadden in 2010 nml geen samen werking met de NDP/MC


  Maak melding

 44. @Ik vraag me af, je hebt de enige juiste analyse. Niet emotioneel en rancuneus doorspekte wenselijkheden vanuit de Noordzee tellen, maar wat het Surinaamse volk bepaalt.


  Maak melding

 45. Dus in het land is Oppositie parlementariër.

  Dus het moet duidelijk zijn dat EU. duidelijk zeer smerige bedoelingen, heeft dat weet een ieder, uit het verleden hebben zij dit keer op keer bewezen vooral als zij ezels vinden.

  En Front kennende zijn het echte buriki’s die bereden moeten en zullen worden.


  Maak melding

 46. Ik heb het eerder al aan de orde gesteld. Deze dominante en afreken cultuur mentaliteit van de yankees zijn strateeg in het verdelen en opjutten van groepen en het verder bedenken van methodes om individuen uit te sluiten van deelname. Het gebeurt in Nederland. En nu willen de yankees ook tonen dat zij strateeg zijn APARTHEID ook in SURINAME te introduceren. En hoe groot hun macht kan blijken .
  De yankees (Jan-Kees) zijn in hoedanigheid van Euro dynamische afstammelingen in Suriname en niet als nederlanders in de eerste plaats daarom dient de surinaamse bodem als internationaal onschendbare wereld podium dan. Er is wel degelijk duurzame democratie in Suriname aanwezig.


  Maak melding

 47. @Radjkoemar Waarom kan je nog steeds niet begrijpen dat de NF partijen en Doe geen samenwerking wilden aangaan met de NDP, dit vanwege de politieke leider en zijn zeer slechte imago. Voor de principeloze AC en PL was dat geen issue zolang ze maar in de regering zitten. Aai booi. Hopelijk is het nu wel tot je doorgedrongen. Phoe!


  Maak melding

 48. Het europese-lobby groep moet niet bemoeien in Su aangelegenheid.
  De oppositie zou zich tegenover Eu anders moeten op gaan stellen en niet als een klein kind die zich laat corrigeren.
  Het gedrag patroon van de oppositie vind ik zwak,ten op zichte van de Euro jokers die denken dat zij overal het voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 49. De Europeanen mogen namens de Diaspora wel bemoeien, basta!

  Als jij je kinderen mishandeld of verwaarloosd, dan worden ze in ‘normale landen’ door jeugdzorg meegenomen en beschermd.

  Deze regering houdt het Surinaams volk ‘gegijzeld’.
  Het Surinaams volk heeft geen toegang tot de vrijheid van meningsuiting.
  Dan moet het maar achter gesloten deuren, mbv hun volksvertegenwoordigers, de Oppositie.

  En vwb die huilie huilie drama-queens hierboven, neem ze aub met een baal zout.
  Ze wonen aan de Noordzee.


  Maak melding

 50. @Esmerald, dat heb je prima verwoord. Als het aankomt op schendingen van mensenrechten en de democratische rechtstaat, dan heeft de internationale gemeenschap het volsterecht misstanden aan te kaarten. Dat Suriname zich beroept op souvereiniteit, zegt niets anders dan dat onderworpen is aan een dicatoriale regime.

  Want wat is souverein ?

  Vandaag de dag speelt internet en globalisering een dominante rol in de samenleving. Bouterse kan dit never nooit niet tegenhouden. Hij heeft het nog steeds niet begrepen.


  Maak melding

 51. Ik geef effe een voorbeeld:

  “er komt een een afgaanse groep parlementariers naar nederland en wil vervolgens een gesprek met de coalitie waar er absoluut geen VVD of PVDA bij mag zijn om te bespreken of de maatregelen die genomen worden wel goed zijn voor dit land”

  voelen julli em al,
  Amnestie is en blijft fout, maar dit is nog fouter, en je kan het als polieke blindeling wel goedpraten omdat het in je straatje past, maar is het in het voordeel van het Surinaams volk dat hoe dan ook zelf gebruik heeft gemaakt van hun democratish recht om voor de heer Bouterse te stemmen. Ik vind Dat Bouterse nooit President mocht worden, maar ook ik hoor mij te onderwerpen aan de wil van het volk.


  Maak melding

 52. BOSJE BRIBIMAN:Ook de Europarlementariers mogen gebruik maken van hun democratisch recht om te praten met wie ze willen, net zoals het Sur. volk gebruik heeft gemaakt van hun democratisch recht om op DDB en zijn 40 rovers te stemmen…..


  Maak melding

 53. @Bosje bribiman,

  hier nog één;

  “Komt een man bij de dokter,……. whahahahahaha.”
  oké oké, effe serieus, je bent niet fair.

  In de oppositie zitten de volksvertegenwoordigers die de belangen, van een groot deel van het Surinaams volk, behartigen.
  Wat er nu in suri gebeurt is abnormaal.
  Ben je niet ‘paars getint’ dan mag je tot de volgende verkiezing op een houtje bijten en hopen op een andere uitslag in 2015.
  Dat kan niet.
  Deze mensen worden dagelijks, geïntimideerd, geschoffeerd, ontslagen en monddood gemaakt.

  Iemand moet ze op weg helpen en das nou de Oppositie, of je het leuk vind of niet!

  We kunnen willy ook niet in een zak stoppen en meegeven met de sint.
  Hij vertegenwoordigd haast 1 miljoen burgers.


  Maak melding

 54. Misschien weet jij niet wat verschil is.
  Ik zal jou dat uitleggen, in Nederland heb democratie en in Suriname heb je Boutacratie.
  Bosje snap je het?
  jou vergelijking is paarse troep, reutemeteut.


  Maak melding

 55. Ik wil effe duidelijk zijn:

  ik ben niet tegen de oppositie, ook niet tegen Europa, ik vind alleen dat wat je in je eigen huis niet toestaat, moet je ook niet bij een ander thuis doen ook als ik zijn huis een echte chaos vind.


  Maak melding

 56. @bosje bribiman

  Dus Amnestie bieden aan een moordenaar die 15 moorden op zijn geweten heeft is fout,
  maar fouter[erger]is het …wanneer delegaties een vergadering niet mogen bijwonen?!!
  Dus als ik je begrepen heb ,is het niet slecht om moord te plegen en trots als een pauw met amnestie rond te lopen,maar het is uit den boze om de criminele coalitie te weigeren om een vergadering bij te wonen?!
  Mijn God,je hebt echt hulp nodig!!


  Maak melding

 57. @Bosje Bribiman
  Je bedoelt:”Wat u niet wil dat u geschiedt;doe het ook aan een ander niet”
  En als je het toch doet,vind ik je een lafaard indien je geen maatregelen treft!WAAR BLIJFT DE GROTE MOND?
  IS DIE GESNOERD?
  Ik denk dat de EU binnenskamers stijl achterover valt van het lachen.

  1.want het volk is constant door belazerd door die grote bek tegen Nederland en
  2.te vertellen hoe welgezind de EU al niet is,maar
  als puntje bij paaltje komt stuur je tegelijkertijd jouw president naar een distrikt 250 km ver weg!


  Maak melding

 58. @ GMAP
  Jou term Boutacratie bewijst wat ik al lang zei:
  Politiek blind ben je.
  mijn kleur is geen NDP paars nog NPS groen of VHP rood.
  Op het punt van de december moorden en de amnestiewet ben ik het ook volledig met jullie eens, maar blind ben ik niet en ik zal dus niet alles afkeuren wat de gene doet waar ik geen voorstander van ben. dat heet verder kijken dan je neus lang is.


  Maak melding

 59. front kijkt naar europa ,maar paars lijkt mij geen tijd voor europa te hebben ,azie net name china kijkt suriname naar uit en dat is maar goed ook .niet bouterse zoekt toenadering tot nederland alhoewel het goed is maar ik denk niet dat suriname op nederland wacht.het gaat prima zo toch .ik ben voorstander van goede betrekkingen maar om heel heel eerlijk te zijn niet tegen elke prijs .nooit mag en zal suriname moeten toegeven dat nederland komt bepalen wat er gebeurt .front mag haar zegje doen ze mogen hun hart luchten .oppositie is goed en het is goed dat suriname een sterke oppositie moet hebben …maar die zelfde sterken oppositie moet niet dienen om dat land in diskrediet te brengen als wat ze hebben gedaan met die kogel brief .
  het is te openlijk ,te amateuristisch zelfs een kind geloofd het niet ik hoop dat dit grondig wordt onderzocht als misschien de vader van dat meisje die kogel brief in die brieven bus heeft gezet .


  Maak melding

 60. Weet een ding….. en vergeet het nooit meer…..Door figuren als Front anno 2012…. zijn vele van ons, de voorouders in slavernij geraakt.
  De wil van Front is duidelijk het moet weer gebeuren…..WEET DIT !


  Maak melding

 61. Doe is het voorbeeld van hoe men oppositie moet voeren.

  De Europese landen waar sommigen zo vol van zijn.

  Engeland stelt de Palestijnen voor dat ze deze hun staat zullen erkennen als zij ervan afzien Israël voor het Internationale gerecht te slepen wegens misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden.

  Stelletje hypocrieten!

  Is Doe nu echt de enige oppositie partij met gezond verstand, een langere termijn visie?

  Zal de huidige oppositie in Suriname zich laten leiden door de meute hier? Het lijkt er erg sterk op en kijk wat het ze heeft gebracht. Nog verder van de weg naar Parijs!

  Triest, triest en nogmaals triest.


  Maak melding

 62. De grootste hypocriet is nog altijd de man die aan het hoofd is van Suriname.

  Ik persoonlijk ben blij dat er bemoeienis is van buiten Suriname. Dat heeft het land, het volk, nodig. Er wordt gezegd dat Suriname democratisch is, maar wie durft Bouta voor het gerechtshof te slepen en het proces eindelijk te starten? En dan heb ik het over alle verdenkingen.

  Nu komt dezelfde regering met een wetsvoorstel, een zogenaamde amnestiewet, om zo zijn handen schoon te willen wassen.

  Elk mens met eigen waarden en normen, zou nooit hebben gestemd voor deze regering.

  En NEE, het gaat niet goed met Suriname, zoals de één omschreef (ook in een ander topic).
  Economisch gaat het wereldwijd slecht. Suriname lijd daar ook onder en vooral met een kabinet van huichelaars en zelfverrijking.

  Ik hou van mijn land en weiger mijn ogen te sluiten en mijn mond dicht te doen.

  Welk land ter wereld neemt Suriname serieus? Hoe kan zo een persoon een land leiden? Moreel gezien, zou het nooit toegestaan mogen worden.

  Nogmaals, ik hoop dat de EU of welke buitenlandse partij dan ook, nou eens eindelijk zich gaat bemoeien met Suriname. Mensen die niet omgekocht worden, mensen die niet bedreigd kunnen worden, mensen die een neutrale positie hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.