Bouterse: Suriname rijk, maar Surinamers hebben het nog zwaar

34

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 26 nov -“We hebben een prachtig en rijk land, maar er zijn nog veel mensen die het moeilijk hebben.” Dit zei president Desiré Bouterse op het Brasaplein in Nieuw Nickerie. De principeovereenkomsten die met de multinationals Newmont en Iamgold zijn gesloten, moeten werkgelegenheid brengen. Het is wat Surinamers nodig hebben, “en niet nog meer vrije dagen.” Er komt ook een fabriek voor woningen.

De komende jaren moeten daar zo’n vijfduizend voorgebouwde woningen uit komen rollen. Op de oude padieplantage Wageningen komt ook een verwerkingsfabriek. “Het gaat om de rijstboeren van Coronie, Saramacca en Nickerie een plaats te bieden voor het verwerken van hun product en om hen garantieprijzen te geven”, zei Bouterse. Beide fabrieken worden door Chinese bedrijven opgezet. De overeenkomsten zijn ook in Nickerie getekend.

Werkgelegenheid en voedselzekerheid worden voorname drijfveren: “We gaan vooral de agrarische sector stimuleren.” Uiteraard zou Bouterse Bouterse niet zijn als in de presidentiële toespraak geen plek was ingeruimd voor de ‘oude politiek. “Er zijn mensen die het oude denken niet kunnen laten. We waren gewoon dingen op een bepaalde manier te doen. Wij gaan dat anders doen en dat moet al merkbaar zijn geweest in de laatste twee jaar.”

34 REACTIES

 1. Het land is inderdaad prachtig.Maar als mensen door coup rijk zijn geworden,dan gaan de minderen ook hetzelfde willen doen en zonder werken aan geld willen komen.En het is arbeid dat geld binnen brengt.Kijk maar China.Het hele land in één groot fabriek.Als de chinezen ook alles hier moeten doen,dan gaat het verdiend geld naar China en Sur.blijft achter met werkeloze en nutteloze boeven voor wie de regering woningen moet opzetten.En Wageningen had al opslag en verwerkings installatie’s.Gaat niet lang duren of de nieuwe faciliteiten gaan ook geprivatiseerd worden.Gestolen so bun.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Dingens worden inderdaad anders gedaan in Suriname: kogelbrieven op je mond te houden, de president die niet aanwezig mag zijn bij een hele belangrijke conferentie, dus dan een buitenlandse leider inhuurt voor de opening, (lees diezelfde leider die een groot deel van Suriname bezet), onafhankelijksplechtigheden worden aan de rand van Suriname gehouden, in een dorp, zodat hiet niet opvalt dat ondanks dat er honderden buitenlandse vertegenwoordigers in Suriname zijn, ze niet meedoen met Bouta´s feestje.


  Maak melding

 3. Vooruitgang betekent offers opbrengen maar dat blijkt taboe te zijn voor een groot deel van de suri bevolking. Offers opbrengen en de volgende generatie een goed fundament nalaten.


  Maak melding

 4. @Ira
  Op visie VHP

  -Jij en je VHP geven geen inhoud aan samenwerking anders neem je geen houding tegen de wil van de democratie aan.(heb jij mischien dat stuk geschreven om namens de VHP te spreken, waarom is de persoon die het geschreven heeft zo laag anoniem te blijven?)

  -Als NDPérs en NPSérs en PL’ers de spullen niet meer zouden kopen van de VHP zaken zouden de zaken toch ook over de kop raken. Maar dat moet je niet koppelen aan politiek want dat is dom van jou. De VHP’ers moeten stoppen met de achterlijke gedachte dat zij in Suriname SUPERIEUR zijn. De VHP denkt alleen aan hun belangen en willen niet delen met de rest van de totale bevolking en willen zelfs heel suriname kopen.
  Ze willen economische macht en politieke macht. Dat is niet een gezonde verhouding voor Suriname met een rijke verscheidenheid dat één groepering de samenleving uit balans haalt. De VHP heeft onder het FRONT grote corruptie gepleegd en waren bezig Suriname uit te verkopen. Hindoestanen denken dat met het uitschakelen van Bouterse dat de oplossing is om Suriname over te nemen maar dan gaan we terug naar 1973 toen lachmon opdracht gaf op schoolkinderen te schieten en Abaisa van de vakbeweging om het leven kwam (door een politiekogel van een hindoestaanse politieman).Zou daarom nooit gezond zijn als alleen de VHP in Suriname zou regeren. Het moet in balans zijn en Bouterse wilde dat samen met de VHP doen na zijn verkiezingsoverwinning maar de VHP heeft dat in de wind geslagen. Ik denk niet etnisch maar dat zijn de harde feiten en berust op waarheden. Dus moet de VHP nu niet staan zeiken om regeermacht en visie.


  Maak melding

 5. Nederland vraagt ontwikkelingshulp aan Suriname door in Suriname te willen investeren.

  Bouterse haalt uit naar Europarlementariërs

  PARAMARIBO – Nog niet alle Europarlementariërs hebben geaccepteerd dat de wereld gedekoloniseerd is en dat Suriname geen kolonie van Nederland meer is.

  Foto: ANP

  Dat zei de Surinaamse president Desi Bouterse zaterdag tijdens een vergadering van parlementariërs uit Afrika, de Cariben en de Pacific (de zogenoemde ACP-landen) in Paramaribo.

  Deze bijeenkomst van ACP-parlementariërs is een voorbereiding op hun vergadering samen met leden van het Europees Parlement, die volgende week in Suriname plaatsvindt.

  Bouterse reageerde met zijn uitspraak op het feit dat enkele Nederlandse Europarlementariërs de afgelopen maanden hebben geprobeerd de ACP-EU-conferentie niet in Suriname te laten plaatsvinden, omdat ze moeite hebben met hem als president van Suriname.

  Maar omdat de ACP-landen voet bij stuk hebben gehouden, is de vergadering nu toch in Suriname.

  Moskee

  De voorzitter van de ACP-parlementariërs, de Keniaan Musikari Kombo, vond de poging van de Europeanen om de vergadering uit Suriname te weren een uiting van een totaal gebrek aan respect voor de ACP. Secretaris-generaal Mohamed Chambas van de groep van ACP-landen prees Suriname.

  ”Iedereen die in Suriname komt, merkt dat Suriname een vreedzaam land is waar vele culturen vreedzaam samenleven. Daar kunnen veel Europese landen nog van leren”, zei de Ghanees. Hij was er vooral van onder de indruk dat de moskee en synagoge gebroederlijk naast elkaar in Paramaribo staan.

  Economist

  Bouterse wees er ook nog op dat het Suriname in tegenstelling tot Europa economisch voor de wind gaat.

  ”Ik heb het zelf niet geschreven maar in een Europees tijdschrift over economie, vergelijkbaar met The Economist, is geschreven dat Suriname op dit moment hét land is waar investeerders naartoe moeten gaan”, zei een trotse Bouterse tegen journalisten.


  Maak melding

 6. Het is heel erg makelijk op een deel van die domme massa naar de mond te praten.
  Makelijk is het ook om tijdens een feest allerhande beloftes te maken.Bouterse moet in het parlement zijn plannen kenbaar maken en verdedigen.
  ik vraag mij af hoe het mogelijk is dat mijn landgrnoten zo makkelijk met een kluitje in het riet laat sturen
  Waar zijn die duizenden woningen? waar zijn die miljarden uit China? waar zijn die honderden miljoenen uit India . weet het parlement wat voor contract is getekend?


  Maak melding

 7. “Er komt ook een fabriek voor woningen. De komende jaren moeten daar zo’n vijfduizend voorgebouwde woningen uit komen rollen” ???

  Bouta voelt die hete adem in zijn nek. Die 18.000 huizen zijn voor hem onhaal om de simpele reden : het geld is verdampt !Elke idioot weet dat Prefab woningen geen definitieve oplossing is voor de woningnood.

  Bouta wil ons doen geloven dat hij DE OPLOSSINGEN heeft voor de problemen in de surinaamse samenlevening. Al zijn plannen zijn niet eens financieel onderbouwd. Dus wie houdt wie voor de gek. Het volk wordt blijgemaakt met een dooie mus.


  Maak melding

 8. Bouterse heeft de vervelende neiging alle schuld te schuiven in de schoenen van de oude politiek en het volk te beloven dat hij het anders zal doen. Sinds zijn aantreden heeft hij geen enkele significante beleidsmaatregel uitgevoerd die gericht is op welvaartverdeling of het voelbaar verlichten van de noden van het volk. Het zijn net holle vraten, veel roepen en beloven maar niets uitvoeren. Ondertussen wel gelden die de vorige regering heeft gereserveerd aanwenden voor zijn eigen Kabinet ter grootte van 81 miljoen! Ja zo kan ik het ook!


  Maak melding

 9. Factor mens is belangrijk voor de president.
  Dames en heren dit zegt de moordenaar van onschuldige burgers van ons land waaronder kinderen zwangere vrouwen ouwde mannen en vrouwen slachtoffers zijn geweest .
  Degenen die deze beest nog serieus nemem zijn rijp voor LPI.


  Maak melding

 10. A sarie, en nu aan het werk!

  Deze man, alias b. doet alsof hij Suriname heeft uitgevonden.
  Hij doet alsof hij persoonlijk voor de onafhankelijkheid van Suriname heeft gezorgd.

  Al die bombarie, die hij ten toont spreid.
  En zijn bruine bone volgers, die doen alsof ze aan verstandsverbijstering lijden, geen enkele kritische noot, stelletje paupers.

  gruwelijk & afschuwelijk.

  Een ding moet ik je meegeven, tenminste je adviseur, jullie hebben dat doekhie-ding mooi verborgen gehouden,
  De patsjakker van Nickerie.


  Maak melding

 11. “Wij gaan dat anders doen en dat moet al merkbaar zijn geweest in de laatste twee jaar.”

  Uiteraard zou Bouterse Bouterse niet zijn als ie niet uit zijn nek zou lullen.

  Hoe durf je te stellen dat je het beter gaat doen, terwijl je je eigen familie zonder enig draagvlak posities geeft, als je je rug omdraait als het gaat om verantwoording nemen gaat (lees december moorden), hoe kun je roepen als er niet eens een gedegen plan is geschreven zodat je daar op afgerekend kunt worden.

  Blijf maar lekker uit je nek lullen Bouterse ik geloof je niet.


  Maak melding

 12. Het is niet te geloven zeg!

  Ik heb reeds eerder aangegeven dat dwt, onder het commando van alias b valt.
  Het berichtje van mevr Oomen hebben ze gewoon VERKNIPT.
  Hier het juiste berichtje:
  http://www.nu.nl/politiek/2966964/hoop-herstel-relatie-met-suriname.html

  Het weggelaten stukkie:
  “De politica is het niet eens met het besluit van haar VVD-collega Toine Manders om de parlementaire vergadering in Suriname te boycotten.

  ”Ik heb me ook verzet tegen Suriname als locatie voor deze ontmoeting. Maar we hebben een compromis gesloten dat Bouterse niet aanwezig zal zijn tijdens de vergadering. En als je die afspraak dan maakt, moet je je daaraan houden, aldus Oomen.”


  Maak melding

 13. Als Bouterse, in deze tijd van het internet, de voornaamste oorzaak te weten wil komen waarom veel Surinamers het zo zwaar hebben in het rijke Suriname, dan hoeft hij maar te Googlen op de trefwoorden: ‘Bouterse, Brunswijk, Somohardjo, Dhoekie, Misiekaba en Abrahams’, als dat niet voldoende is kan hij verder nog intoetsen nepotisme, vriendjespolitiek en corruptie, hij zal beslist een heleboel wijzer worden.


  Maak melding

 14. henkes laat mij jou en nog een aantal japies hier zeggen dat bouterse de spijker op de kop slaat .
  van nps tot nhp ktpi de oude garde .wat hebben zij gerealiseerd sinds zij aan de macht waren .suriname heeft geen vooruitgang gekend onder deze antieke partijen met hun doemdenken .surinamers hebben het leven gelaten sinds de coup van 80 en 82 en de binnenlandse oorlog in 86.
  ik ben geen aanhanger van bouterse maar heb toch innige simpatie voor bouterse die suriname zijn vleugel heeft laten uitslaan naar andere landen .niet de vhp,nps,ktpi,bouterse heeft dat gedaan geldt voor brazilie china waar zaken worden gedaan die voordelig zijn voor suriname .front kende alleen nederland en daarom dacht nederland dat suriname voor altijd afhankelijk van hun zou zijn .maar je ziet het …het is een misrekening van rutte en anderen .bouterse vaart een andere koers en daarom zegt rita oomen van het cda nu dat het weer goed moet komen tussen suriname en nederland ,niks mis mee hoor ,maar nederland denkt nog steeds bekrompen zoals sommige surineld.dank zij de ndp
  komen er grote projecten het begon bij bosje .wij kunnen niet klein blijven wij moeten groeien .het is nu de beurt aan zuid amerika om vooruitgang te boeken .zonder de ndp geen vooruitgang .men mag het over corruptie hebben maar front was kampioen in het benadelen van het volk al die oude politieke partijen hebben boter op hun hoofd .keer het hoe je hebben wil .paars laat het volk ook mee delen wat ze nu doen .sommigen hier zeggen dat paars bestaat uit njang dringi dansie partij .maar het volk profiteert .onder de voorgaande regering zag het volk niets terug alleen de rijken onder de vhp waren aan het profiteren .jullie gaan het nooit winnen van bouterse hij is een strateeg een man met visie een man die toch wat voor zijn volk doet .dit alles wekt jaloezie in front en anderen .ze gunnen bouterse die simpatie niet die het volk voor hem heeft .bouterse heeft fouten gemaakt maar hij is en blijft een geliefde leider .ik als tegen stander van bouterse zie dat hij wat doet voor het land .die goud deal die hij heeft gemaakt is weer een mijlpaal waar paars alleen maar van kan jammeren .vene heeft nooit
  meer dan 5 procent kunnen bereiken met deze bedrijven .wat vene niet kan kan bouterse en dat vindt ik een prestatie ,en het volk profiteert daar gaat het om .


  Maak melding

 15. Jawel Jawel dus…zo….. COME UP BOUTA…COME UP….I LOVE SU…incl BOUTA …JAWEL !!!!!!!JAWEL…a toekomst e siti mi boi….no fridi….toekomst voor land en volk….mami !!!…papi… komt zo…en dat wordt pagara….i love Su.


  Maak melding

 16. Suriname is zeker rijk aan allerlei grondstoffen, alleen de mensen die er over gaan, de huidige politiek deugen niet, roven en stelen het arme volk van Suriname, wat reeds eerder is gebeurd, en willen het volk doen geloven dat de opbrengsten van die grondstoffen eerlijk verdeeld zullen worden, terwijl er miljoenen verduisterd worden door deze huidige coalitie, en een gedeelte van dit volk gelooft ook nog in die onzin die deze moordenaar uitkraamt in die onzinnige en geld verspelende info acts.


  Maak melding

 17. Europa heeft problemen, Suriname niet’

  26/11/2012

  PARAMARIBO – De acties van Nederlandse Europarlementariërs om Suriname te boycotten als gastland van de dertigste ACP/EU-vergadering zijn opnieuw resoluut afgekeurd door toppers uit de voormalige koloniën. President Desi Bouterse was in zijn sas over de getoonde solidariteit: “Jullie maken je druk over die mensen die ‘blabla’ schreeuwen. Economen van Europa, en niet ik, hebben zelf aangegeven dat Suriname de plaats is om te investeren. De EU weet dat hier de plaats is om zaken te doen. Zij hebben problemen, Suriname niet.”

  ACP-voorzitter Musikari Kombo gaf tijdens de openingsceremonie van het historisch evenement aan dat het laten houden van de bijeenkomst in Suriname, niet van een leien dak is gegaan. Hij doelde op het standpunt van een aantal Europarlementariërs, die niet in Suriname wilden vergaderen door de politieke situatie hier. “Hun houding demonstreerde onverhuld disrespect voor regionale instituten van de ACP.”

  De voorzitter voegde eraan toe dat de Europese Unie in 2010 waarnemers in Suriname had bij de verkiezingen en zelf heeft verklaard dat de stembusgang vrij en eerlijk is geweest. Door te ageren tegen het houden van de ACP/EU-meeting in Suriname, omdat Bouterse er een rol zou kunnen vervullen, typeerde hij als het trappen tegen de eigen Europese waarden en normen van democratie.

  Kombo zei dat op het tijdstip dat Surinames aanbod ter discussie werd gesteld, president Bouterse voorzitter was van de Caricom-staatshoofdenvergadering. Dat heeft gemaakt dat ACP-landen hebben besloten dat de vergadering in Suriname wordt gehouden “en nergens anders”. De Keniaanse vertegenwoordiger kreeg luid applaus.

  Geen moment heeft de ACP overwogen de vergadering elders te houden, benadrukte Kombo later tegenover journalisten. “Het is voor hen een gemiste kans”, noemde hij het wegblijven van parlementariërs uit Nederland. Guyana’s president Donald Ramotar deed het standpunt van de Europarlementariërs af als “zeer kortzichtig”.

  Bouterse ontkrachtte geruchten dat hij aan het vluchten is voor de Europarlementariërs die vanaf gisteren het land binnenstromen voor de ACP/EU-discussies. Overigens moet de officiële opening van de deliberaties tussen Europa en de ontwikkelingslanden morgen plaatsvinden.

  De president is in elk geval dankbaar voor de getoonde solidariteit. “Daardoor kun je barrières overbruggen. Volgende keer zullen ook wij solidariteit betuigen”, aldus het staatshoofd.-.


  Maak melding

 18. Teodoro Nguema Obiang, de zoon van de president van Equatoriaal-Guinea, zal zijn luxeauto’s in Frankrijk moeten blijven missen. Het gerechtshof in Parijs heeft zijn beroep tegen de beslaglegging in het kader van een corruptieonderzoek afgewezen. Dit heeft de krant Le Monde vrijdag gemeld
  De familie Obiang bezit in Frankrijk elf luxe auto’s, waaronder Ferrari’s en Bugatti’s, evenals een huis in hartje Parijs ter waarde van meer dan 100 miljoen euro. Verder had de familie Obiang in Parijs doeken van beroemde schilders en een klok met een geschatte waarde van 3 miljoen euro, waar beslag op is gelegd.

  Frankrijk heeft ook een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de zoon van de president, die tevens vice-president is. Equatoriaal-Guinea spande daartegen in september een procedure aan bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.
  Equatoriaal-Guinea heeft enorme olievoorraden, maar het grootste deel van de bevolking is straatarm. De kliek rond president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo leeft in grote luxe.

  NU,hoe gaat bouta de acp landen en zijn grote broer Obiang solidariteit betuigen?!

  Door van Frankrijk te eisen dat de criminele zoon van Obian niet vervolg mag worden en dat alle rijkdommen vergaard door Obian en zijn criminele familie teruggegeven moeten worden waarop beslag is gelegd?!!
  Of gaat hij zijn paarse kudde luidskeel laten schreeuwen in Ocer…AMNESTIE VOOR OBIANG EN FAMILIE….NU,NU ,NU…..


  Maak melding

 19. Ali Baba was weer aan zet. Hij en zijnrovers hebben met het idee dat ze slimme spellen spelen de onafhankelijksviering van ons mooi Suriname verplaatst naar Nickerie. Daar konden ze volgens zichzelve mooi weer spelen en de kritiek de baas blijven. Mooi niet dus. De duivel van Suriname is al lang ontmaskerd.
  De viering in Nickerie kan gelijk gesteld worden met de rare sprongen die een kat maakt in het duister.
  De onthulling van het borstbeeld van Lachmon was gewoon een poging om de hindostaanse kiezer van Nickerie naar zich toe te trekken.
  En dan had je weer zoals altijd de bigi mofo beloftes.
  Het spel is bijna gespeelden de uitslag van de volgende verkiezingen begint zich al af te tekenen.
  De paarse idioten mogen dan naar huis.
  We moeten dan alleen maar zien hoe wij alles dat ze geroofd en gestolen hebben van het surinaamse volk
  terug gaan vorderen.


  Maak melding

 20. Als je er bewust van was dat Surinamers het zwaar hebben, waarom?
  -De governement take verhogen
  -81 miljoen “uitgeven” aan het cabinet
  -Jouw gezin, politieke vrienden en kennisen een riant salaris toebedelen
  -Veelvuldig reizen met 0,0 als tesultaat
  -Populistische showprojecten beloven

  Je weet niet hoe zwaar het voor ons Surinamers is, want het is makkelijk praten met een luxe salaris en het inkomen uit jouw hout- en goudconsessies


  Maak melding

 21. Patrong, je noemt een waslijst aan positieve zaken met betrekking tot Bouterse en toch zeg je dat je een tegenstander van hem bent, dat duidt slechts op één ding namelijk dat je niet goed wijs bent (yu tjepie!). Als ik zoveel positiefs in het optreden van Bouterse zag zou ik mezelf nooit een tegenstander van hem noemen, persoonlijk zou ik me van commentaar onthouden want ik mag die man zijn stijl niet, maar ik zou me zeker geen tegenstander van hem noemen want hij zorgde er hoe dan ook voor dat mijn geliefde land Suriname vooruit ging, het enige wat ik jammer zou vinden is dat ik vanwege de fouten die hij in het verleden gemaakt heeft, ik niet met geheel mijn hart hem zou kunnen ondersteunen, vooral omdat uit niets blijkt dat hij er spijt van heeft dat hij die grote fouten in het verleden (toen hij nog jong en onervaren was) gemaakt heeft. Het spijt me, maar ik zie met de beste wil van de wereld Suriname onder leiding van Bouterse niet vooruitkomen, ik hoop natuurlijk dat ik straks met een ‘smond’ vol tanden sta omdat het hem wel gelukt is, want als er iets is dat ik alle Surinamers van harte toewens, dan is dat een gelukkig welvarend leven. .


  Maak melding

 22. De mate van welvaart in een land zou je terug moeten kunnen vinden in het welzijn van de bevolking. Het opzetten van grote werken zou moeten uitmonden in een zichtbare vooruitgang voor ieder hoofd van de bevolking.
  Wat is de realiteit?
  De mofina’s wonen nog in dezelfde krotten, komen niet rond met hun salaris, moeten het doen met 2 of 3 banen om brood op de plank te brengen, moeten nog steeds even hard hosselen. Toch hebben ze allen een grote paarse vlag aan hun krot hangen.
  Ik veroordeel deze mensen niet maar wel degenen die ze steeds een worst voor de neus houden door van alles te beloven en ze gewoon voor de gek houden. Misbruik van de onwetendheid van het arme volk. Wat een contradictie: Suriname rijk maar de Surinamer heeft het zwaar.


  Maak melding

 23. bo niet terug vallen uterse is de enige die welvaart kan brengen .ik zie front echt niet zitten dat meen ik .die mensen zijn van de oude stempel ze moeten plaats maken voor capabele intelligente surinamers .het land mag niet terug vallen aan de fronters anders voorspel ik weer stagnatie .je ziet dat surinamers niet denken om suriname te verlaten …integendeel zie je suriollanders naar suriname komen om huizen te bouwen en grond te kopen .de rollen zijn omgekeerd .na lolo draai .ding e keka dape koroe ,rutte ala soort probleem in olland .ze krijgen spuit poep .
  paars is oprecht bezig met suriname in vergelijk met front …front e boet boetoe ze weten niet wat grondig aanpakken is .met dank aan paars worden is er minder armoe .als je wil werken is er werk .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 24. steeds gouden bergen beloven, maar het volk krijgt niets anders dan gebakken lucht en luchtkastelen….rijk is hij zeker geworden door te moorden en te stelen.


  Maak melding

 25. Zolang Bouterse en zijn paarse bende nog de regie hebben in ons mooie SU zal er niets veranderen aan het wangedrag van deze opvreters.
  Ze vullen hun zakken met ons geld en laten de bevolking kreperen!
  Ik ben met de dag verbaasder dat wij dit allemaal nog steeds pikken.
  Ons land zal, als dit zo door blijft gaan, weer terug vallen in een armoede van weleer.
  Wij Surinamers moeten nu toch wel eindelijk wakker zijn geworden van alle misstanden die we dagelijks meemaken?
  Of blijven we maar toekijken hoe onze rijkdommen worden gestolen door een moordenaar en zijn meelopers?
  Kom ook in opstand, laten we nu eindelijk eens gaan tonen dat we niet allemaal zo dom zijn als deze runderen die dit land nu besturen!


  Maak melding

 26. Dat Suriname handelsrelaties aangaat met andere landen, zou je zeggen dat het van economisch belang is. Dat Suriname dit aangaat met schurkenstaten, dat geeft stof tot na denken. Een land als Equatorial-Guinee, daar vraag ik mij af wat dit straat arme land Suriname te bieden heeft. Het zal altijd zo blijven, wij streven niet naar kwaliteit, maar veel eerder naar kwantiteit. Dit concept is voor een land in ontwikkeling funest, deze Afrikaanse despoot/dictator is de hebzucht zelve. Deze bejaarde boef en zijn familie en vrienden plunderen dit arme land. Suriname is trots op de nieuwe relaties. Wel weet ik dat China Suriname als springplank gebruikt naar het Westen. En wij naïef als wij zijn, laten we de Chinezen alles voor ons doen. In de toekomst zullen steeds meer van deze parasieten naar Suriname komen als toerist om niet meer te vertrekken. Want voor geld doen de meeste van ons alles.


  Maak melding

 27. @@@ henkes
  dus als je ziet dat jou tegenstander ook positieve dingen kan doen moet ik hem toch negatief blijven .zo werkt het niet bij mij en daarom kunnen wij creolen niet vooruit komen .en daarom neem ik geen aanstoot wat jullie zeggen omdat dit bewijst dat jullie oneerlijk en dom bezig zijn en zullen blijven .geef toe wat positief gaat en geef aan wat negatief wordt gedaan dan kom je geloofwaardig over .alles wat jullie zeggen lap ik aan mijn laars …ik kijk naar de toekomst van land en volk
  ik feliciteer jullie allen die vinden dat paars niets goeds doet maar ik als tegen stander van bouterse hoop dat het goed komt .als het nou bouterse is of niet .is het dan niet goed als er huizen gebouwd worden voor de mensen ,is het dan niet goed dat er een goede goud deal is is het niet goed dat er een vier baan weg komt zijn die twee grote bruggen niet goed .blijven jullie pessimistich maar als jullie het land zouden regeren
  dang na no oeng bo pina dan zou suriname pas leeg lopen
  het bewijs is weer geleverd dat de intelligente fronters nooit geboren zullen worden …ze zijn haatdragend oneerlijk vijandig en hebben geen enkel visie .en daarom heb ik sterk het vermoeden dat het de fronters zijn die ,die kogel brief in die brievenbus hebben gedaan om een ander de schuld te geven .ik hoop dat er een grondig politie onderzoek komt .omdat nederland eenheid heeft hebben ze hun land opgebouwd en zijn wij hier .als zij zouden redeneren zoals wij redeneren eens een vijand altijd een vijand… waren wij surinamers niet hier .onthou za mie takie .
  romney had die verkiezingen verloren maar schudde obama de hand terwijl ze elkaar voor van alles naar het hoofd waren aan het slingeren .in afrika vechten en moorden ze tijdens en na de verkiezingen maar schudden geen hand en daarom gaat het door tot de dag van heden .er wordt niets bij gelegd al toont die ander berouw ..ze willen hem koste wat kost betaalt zetten .een compromis is onmogelijk voor deze mensen.maar goed mijn land moet en zal toch vooruit moeten ik heb kinderen en ik hoop dat die dag komt dat ze terug gaan .ik leer ze ook wat nederland heeft gedaan in het verleden. ik heb ze over suriname geleerd wat betreft die coup en moorden en dat bouterse verantwoordelijk was als opperbevel . maar ik heb ze geleerd dat vene ook zijn aandeel heeft. omdat vene politiek bedreef met de na bestanden ,en de kinderen in zijn 15 jaar dat hij aan de macht was nooit de gebeurtenissen, in de geschiedenis boeken heeft laten drukken voor de jeugd .op dit moment weet niemand wat er is gebeurt het blijft gissen .maar ik gis niet mijn leven gaat door ik kijk vooruit .ik laat het over aan hen die aan het roer waren om het op te lossen .
  ik hoof eind februari in suriname te zijn en ga mij positief bezig houden .


  Maak melding

 28. Schaamteloos,Dom, onwetend vindt ik de reactie van P.
  Romney en Obama zijn bewakers van de democratie in de wereld.
  Bouta is een Moordenaar en anti democraat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.