Protestdemonstratie tijdens ACP-EU gaat niet door na kogelbrief

56

PARAMARIBO, 24 nov – Een prachtkans om de democratie in Suriname aan het werk te zien, is in rook opgegaan. De Jongeren tegen Amnestie zien af van hun protest tijdens de bijeenkomst van parlementariërs uit de EU en de ACP-landengroep. Woordvoerder Sharona Liew On heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Dit moet per brief zijn gebeurd.

Aanvankelijk vertelde Sharona haar ouders alleen van de brief. Volgens de Ware Tijd zei de jongerenleidster pas bij de politie dat er ook een kogel was mee gestuurd. Lieuw On zou haar ouders ‘niet ongerust’ hebben willen maken. “Als je weet wat goed voor je is, blijf je thuis vandaag. Laten we je niet meer op straat zien. Niet tijdens de EU-ACP vergadering en nooit meer”, staat in de brief. Jongeren tegen Amnestie wilde in het stadscentrum protesteren.

Sympthisanten zouden de gelegenheid krijgen een afdruk van hun in kleurstof gedoopte hand te plaatsen op een doek. Lieuw On ziet af van de actie. In de toekomst wil ze wel weer de draad oppakken. Haar groep verzet zich tegen de in april ingevoerde Amnestiewet. Jongeren tegen Amnestie vinden dat het strafproces rond de Decembermoorden door moet gaan. De internationale ontmoeting van parlementariërs werd als gelegenheid gezien nog eens een punt te maken.

UPDATE: de NOS maakt hier ook melding van: ‘Kogelbrief stopt Surinaams protest(FOTO: NOS)

56 REACTIES

 1. Als Baas ballen had en zowel democratie als vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel zou hebben, zou hij NU op de berm klimmen en tegen deze doodsbedreiging ageren.


  Maak melding

 2. Hij is volgens zijn aanhang democratisch gekozen en dat betekend dat hij boven de wet staat.
  Mijn geliefde vaderland komt weer negatief in het nieuws door die criminele bende die daar de macht hebben .
  Een president die protesterende jongere uitmaakt voor vijanden is mede schuldig aan deze laffe bereiging.


  Maak melding

 3. Tenten en traangas op Onafhankelijkheidsplein
  ——————————————————

  PARAMARIBO – De politie heeft zaterdag op het Onafhankelijkheidsplein in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo traangas afgevuurd op betogers.

  Enkele honderden demonstranten tegen het beleid van president Desiré Delano Bouterse hebben zich op het plein verzameld.

  Ze willen er voorlopig blijven, want ze hebben naar schatting 20 tenten opgezet. Vrijdag waren er grote betogingen tegen Bouterse in Paramaribo, Albina, Moengo, Nickerie en Alkmaar.

  Bouterse is volgens de betogers te ver gegaan met zijn decreet waarmee hij afgelopen week zijn macht heeft uitgebreid. Hij deed dat vooral om grip te krijgen op de rechterlijke macht die voor het merendeel bestaat uit magistraten uit de tijd van president Venetiaan en die de nieuwe regering zouden tegenwerken.

  (ANP 2012)


  Maak melding

 4. Wereldwijd zorgen over machtsgreep Bouterse
  ———————————————————-

  PARAMARIBO – De plotselinge machtsgreep van de Surinaamse president Desiré Delano Bouterse heeft niet alleen in Suriname, maar ook internationaal tot protest en ongerustheid geleid.

  De Verenigde Staten toonden zich zaterdag ‘bezorgd’. Amerika riep de Surinamers op er desondanks samen uit te komen en geen geweld te gebruiken. De Europese Unie riep Bouterse op het democratische proces, dat in Suriname nog maar net op gang is gekomen, te respecteren.

  Amnesty International stelde dat Bouterse’s nieuw verworven machten ‘de rechtsstaat vertrappen’.

  De mensenrechtenorganisatie doelt onder meer op het recht van de president om alle maatregelen en beslissingen te nemen die ‘nodig zijn om het land en de doelen van de revolutie te beschermen’ en waar juridisch niets tegen kan worden ondernomen totdat volgend jaar een nieuw parlement is gekozen.

  (ANP 2012)


  Maak melding

 5. hahahahahai boi ding mang dies tja ding boi !!!

  bouterse heeft het geschreven bouterse heeft ze bedreigt .laat maar komen wij zijn deze smoesjes al gewent het is niet nieuws echt niet .eigenlijk moet je geen tijd aan spenderen..mensen willen in de publiciteit en als je dat wil moet je bouterse en aanhang beschuldigen .dat trekt aandacht voor die redimusus en ze happen hoor ze komen straks los .oeng sit oeng oekoe tikie ding visie au betie !!!!!!
  er is nieuwssssssssss!!!!!!!


  Maak melding

 6. De prachtaanhang van de NDP is weer bezig.

  De democratie word weer eens de nek omgedraaid en die criminele president zal ook nu weer in alle talen zwijgen.

  Jammer dat deze jongeren afhaken, maar ergens begrijp ik ze wel.


  Maak melding

 7. Bedankt aan de Almachtige God/Allerhoogste persoon dat het niet door is gegaan, omdat het duidelijk te maken heeft met sabotage aan de Regering.
  Een Regering die conform de SU Grondwet te werk is gegaan
  Dus die negatieve gevolgen zoeken ze het zelf.


  Maak melding

 8. @pero

  JIJ BENT EEN IDIOOT NETALS JE BAASJE!!!
  Die bedreigingen die individuelen moeten incasseren komen niet vandegenen die GEEN MOORDENAAR ALS PRESIDEN T WILLEN!!!
  Die bedreigingen en intimidaties komen van de communistische groep de NDP!!!,van je baasje en van jouw!!!
  Baasje is gevlucht naar nickerie en zijn schoothondjes zoals jij zijn achter gebleven om de zogenaamde eer van je baasje te redden!!!

  God zijt dank ,deze move van de ndp honden heeft internationaal nieuws gemaakt!!!! en wel negatief voor hun!!!


  Maak melding

 9. Bouterse is niet voor niks voor training en advies naar Cuba gegaan.
  Bouterse komt met een verrassing let maar op.
  Hij gaat de macht naar zich toe trekken.
  Suriname wordt wakker,..de beest komt er aan.


  Maak melding

 10. Bakra Basi,

  en hier is mijn bijdrage eerder op de dag,…

  !!!!!! Sharona Lieuw On krijgt een Sint kadootje!!!!!!

  ooh kom eens k i j k e n wat ik in mijn enveloppe vind..

  ..een mooie rooie k o g e l van de beste pres

  🙂 🙂


  Maak melding

 11. @Pasew,

  jullie zijn zo blind dat jullie niet eens doorhebben dat Bakra Basi gewoon de berichten van de opstand in Egypte heeft overgenomen en het woordje Egypte heeft vervangen door Suriname.

  Ha ha ha, wat een stelletje idioten zijn die tegenstanders van Bouterse.

  Die brief komt ook van GMAP of de oppositie zelf want het is zo doorzichtig als het maar kan.

  En dan zijn dit de mensen die zogenaamd de democratie aanhangen.


  Maak melding

 12. er wordt paniek voetbal gespeeld dat ze niet weten weke kant die bal op gaat .die vergadering gaat door bouterse voert het woord boycotten mislukt economie loopt op rolletjes …dat zijn geen leuke dingen voor front en die redimusus .er wordt met van alles gesmeten uit jaloezie nijd en haat .wij van dit forum moeten bekennen dat pero al eerder had gezegd dat er nog meer gaat komen van dit soort scenario …ma no warang wij kunnen tegen elke onrechtvaardige stoot .wij bewapenen ons mondeling .oeng mofo na oeng krgroe dat na paars .
  wij zijn gewent om met dit soort onwaarheden om te gaan
  manders van de vvd had ook anders verwacht dat hij andere europese leiders kon overhalen maar heeft gevaalt ze zijn hem niet achterna gelopen .
  ik zal hierop niet meer reageren ik vindt het tijd verspillen .


  Maak melding

 13. Als R.H. voet aan de grond zet in suriname moet hij onmiddellijk worden aangehouden.
  Wat ik niet begrijp dat de beheerder van deze forum een valse brief toelaat ,is dat niet schandalig?
  Zulke mensen hebben het over democratie,weg jullie.


  Maak melding

 14. En nog steeds blijven degenen (waaronder henkes) die twijfelen aan de goede bedoelingen van dit bewind beweren dat het niet goed gaat in Suriname. We moeten wel een ijzeren plaat voor onze kop hebben of helemaal geschift zijn, anders kunnen de paarse aanhangers, die het naar eigen zeggen altijd bij het rechte eind hebben, het niet verklaren. Dat vreedzame burgers bedreigd worden terwijl de overheid ze geen bescherming kan of wil bieden, is namelijk, volgens de paarse bende, de ultieme uiting van democratie.


  Maak melding

 15. Ik probeerde vandaag een nieuw wachtwoord voor mijn Facebook account en ik maakte er “bouterse “van ,..kreeg ik als melding “sorry zwak bevonden” hahahaha woeiiii mi gado mi jezus mi tata


  Maak melding

 16. Zo’n vrouw moet jij nooit in huis nemen.
  Wanneer bezoekers bij jou in huis komen/zijn begint mevrouw des huize ruzie te maken….vies en vuil…neem nooit zo’n vrouw in huis.( je krijgt zelfs lik en blik verhalen te horen )

  Kogel………. eigen kogel in enveloppe om zogenaamd aandacht te trekken en anderen voor zeer gevaarlijk te slijten………wat een smerige bende zeg….. GEWOON GEEN GOED MENS DOOR EN DOOR SLECHT MENS.


  Maak melding

 17. jullie moeten een voorbeeld nemen aan het Egyptische volk. Eerst crimine diktator Mubarak weggejaagd en veroordeeld. En nu staat de volgende megalomane idioot op met dezelfde handelswijze als moordenaar Bouterse. En de mensen staan wederom klaar om zo’n gek weg te jagen.
  Dat volk heeft tenminste lef en ruggegraat en laten zich niet intimideren door een gek, zoals de bange, laffe Surinamer wel doet.
  Zulke honden moet je afslachten als Khaddafi.


  Maak melding

 18. @surinam patriot
  Heeft perro DE SCHAAMTELOZE WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE BITTERE CASSAVE PLANTER EEN KOSTGRONDJE?
  Je bedoelt een bloempot op 12 hoog zeker!
  whuahuahuahahahagheghehuahua!


  Maak melding

 19. wij surinamers moeten meer eerlijk en oprecht zijn dat is een voor recht tot natie vorming en niet doen als of alles wat nu in het land gebeurd slecht is, het land heeft ons allen nodig voor de nodige bloei en welvaard ik wens u allen een mooie srefidensi.


  Maak melding

 20. @lange

  Tja ,een srefidensi met een KOGEL als geschenk in de post meekrijgen is alles behalve MOOI te noemen!!!

  Zo zie je dat NIKS GOED gaat in Suriname!!
  Alles wat je denkt dat het goed gaat is voor de SCHIJN!!!
  Amnestie nodig hebben als lijder van het land ,is toch niet iets om als surinamer trots op te zijn ?!


  Maak melding

 21. Gisteren waren het journalisten, vandaag zijn het protesterende jongeren toch blijven sommige Surinamers het ontkennen en goed praten terwijl iedereen weet dat Suriname geregeerd word door criminele recidivisten die in het verleden hebben laten zien hoe ver ze kunnen gaan denk aan Radika,Abc en kranten gebouwen die in puin zijn geschoten in de jaren 80.


  Maak melding

 22. Waterkant, waterkant mi boi.

  Een brief noh, en van wie is die afkomstig. Waarschijnlijk kan het van elke waarachtige en vaderlandslievende Surinamer afkomstig zijn, die vind dat zo’n protest niet hoort bij zo’n vergadering. Wat zou de ACP hiermee aanmoeten?

  Trouwens was die brief nou echt of was het een hoax, want ook dat kan tegenwoordig . Als je geen aanhang hebt om mee te doen dan verzin je een brief en een kogel. Ik trap er in ieder geval niet in.

  Het is alleen maar triest dat een tiener misbruikt wordt.


  Maak melding

 23. Wie kan nu bewijzen dat de grappenmaker van deze dreigbrief uit kringen van de NDP achterban komt?
  Scenario om de democratie in Suriname een deuk toe te brengen. Politioneel onderzoek moet de kwaadwillige persoon uit het Front of welke andere partij op de hielen zitten en deze persoon in naam van de democratie een flinke straf opleggen.


  Maak melding

 24. Ik weet niet of het anderen is opgevallen, maar er heerst helemaal geen feeststemming in Paramaribo en morgen is het Srefidensie, toen Vene president was versierden velen spontaan hun auto’s met Surinaamse vlaggen en iedereen keek vrolijk, nu heerst er alleen in Nickerie een opgelegde feestvreugde. Tijdens de verkiezingen in de VS zeiden de Republikeinen dat ze zeker de verkiezingen zouden winnen, dat hadden de opiniepeilingen uitgewezen, tegelijkertijd werden er viermaal zoveel Halloween maskers van Obama als van Romney verkocht, toen wist het zeker dat Obama groots zou winnen van Romney, precies op dezelfde manier kan Limbo mij elke avond komen vertellen dat het volk blij is met Bouterse, maar dat het volk niet spontaan feest viert zegt mij meer dan al het geklets van Limbo (Limbo wil volgens de R.K. kerk zeggen het Voorgeborchte van de hel http://nl.wikipedia.org/wiki/Voorgeborchte).


  Maak melding

 25. “U hoeft niet van mij te houden, maar ik hou wel van u”

  Maar als je tegen mij bent, in woord of gebaar, zorg ik dat door mijn domme, achterlijke, blinde, hersenloze volgelingen, er een serieuze bedreiging in een envelop door je brievenbus komt.


  Maak melding

 26. De perso(o)n(en) achter de dreigbrief is/zijn (een) lafaard(s). Geen waarde hechten aan de rechtsstaat, democractie, een mening van een andere waardeert, vrijheid van vergaderen, organisatie enz. enz. Wat moet je met zo iemand of zulke waardeloze personen.

  Iedereen mag zijn of haar stem laten horen in een rechtsstaat en democratie. Hopelijk dat de justitie en politie in deze zaak een oplossing brengt.

  Recht en waarheid komen steeds meer in het nauw in Suriname.

  Hoe is gekomen dat een bepaalde deel van het Surinaamse volk, Somo en Brunswijk achter een van moord verdachte persoon staan? Somo en Brunswijk moeten bij zichzelf eens goed te raden gaan of hulp zoeken bij mensen die hen kunnen helpen. Somo en Brunswijk zoek hulp. Hulp helpt.


  Maak melding

 27. Beste passant,

  het is zinloos om een beroep te doen op een enkeling als Somo of Brunny. Het volk moet eindelijk eens in opstand komen, net als de noord-afrikaanse landen.

  Zulke regimes moeten omver geworpen worden en de misdadigers met pek en veren verdreven worden.


  Maak melding

 28. Bedreigingen met de dood zijn te verwachten en nog vele jaren tachtig perikelen. Zevenmaal zal dat worden gevoeld en ervaren door degenen die stemden op onberechte moordenaars. Langzaam maar zeker zien vele aanhangers hetgeen waarvoor werd gewaarschuwd komen. Nog meer moorden,drugs,bedreigingen, zevenmaal erger zal het worden. Ze hebben de duivel groen licht gegeven en ze zullen ook groen van ergernis der onderdrukking zuchten. Wat zijn wij oliedom.


  Maak melding

 29. Kijk zo kennen wij die paarse schoften weer. Als het te heet wordt onder hun voeten vertonen ze weer primitieve gedrag, stelletje beesten. Ze propageren maar al te graag dat Suriname een democratie is, maar de werkelijkheid is dat Suriname haar gele ster heeft ingeleverd voor een hamer en een sikkel.


  Maak melding

 30. beste suris ,,

  dit is het moment om massaal op straat te komen a.s. dinsdag.

  de acp landen en de eu is dan ook getuige van het weigeren voor de demostratie bedreiging met bom brieven inclusief geweer kogel..

  dit is het bewijs,dat su. totaal een dictatuur is geworden..


  Maak melding

 31. Wil de echte MacNack,ex diplomaat in Ned.zich melden?Kunnen wij dan zeker zijn dat niet hij in een plastieke zak in delen is gevonden te Clevia.

  Cobie.


  Maak melding

 32. Als DDB werkelijk een waardig preident was dan had hij de actie van de kogelbrief al languit in alle media afgekeurd en iedereen opgeroepen dit tot de bodem uit te zoeken.

  Inplaats daarvan geeft DDB er de prioriteit aan om de EU afgevaardigden te schofferen En waarmee? Wel simpel samengevat: de EU mag wel veel geld geven aan de ASP landen maar geen eisen stellen!! Jammer DDB maar wie geeft die bepaald en gelukkig maar want de enigste eisen die ze stellen zijn eisen van behoorlijk bestuur. Dat is dan ook precies waar de schoen wringt. Bouters en behoorlijk bestuur dat is water en vuur.


  Maak melding

 33. noem de drie machten: De Wetgevende Macht
  De Uitvoerende Macht
  De Rechterlijke Macht
  bouterse wil alle machten in zijn beheer, wie gaat hem nog tegen houden, wil gaat de kogel afvuren op bouterse, hij speelt wel met vuur, wie durf… niemand..dus gaat hij lekker door…waar is robin hood…hij is vertrokken naar nederland, hij wilde graag vermomd als sinterklaas langskomen, hij is verbannen door bouterse…


  Maak melding

 34. Wat een stelletje Zwakkelingen zijn die klagers ,zij klagen over het Su regering maar zien hun eigen gebreken niet.

  Deze redimusus en veraders die hun afkomst verloochenen zouden Su voor 1cent verkopen om het Su bevolking op hun knieën voor olland neer te laten gaan,precies hoe zij zelf al gedaan hebben.
  Nou “vergeet het maar.


  Maak melding

 35. Henk molenaar

  Blabla ,”niet wij”,maar jij denk ons zo goed te kennen dat jij ons een lesje voor wil lezen .
  Jij bent niet in Su geboren, dus wat weet jij van onze mentaliteit.rot op met jou gelul over surinamers.


  Maak melding

 36. dit is geen zuivere koffie ,wie kan garanderen dat het mensen van front zijn die dit hebben uitgehaald om bouterse in een kwaad daglicht te zetten ?
  let wel ik zeg niet dat het zo is maar de wijze hoe de oppositie reageert is verdacht .de oppositie reageert gelijk om te zeggen dat dat bouterse zijn aanhang openlijk op de televisie en de media moet oproepen om ze te waarschuwen te stoppen met wat ze bezig zijn .
  de oppositie is te voorbarig om te reageren de politie moet het uitzoeken .de oppositie speelt een vies spelletje te samen met nederland hebben ze getracht lans belang te ondermijnen door te bevorderen dat de vergadering van de acp-eu geen doorgang zou plaats vinden in suriname .nee ik vertrouw die oppositie niet hun eigen mensen kunnen dit hebben gedaan wat die bedreiging betreft .de oppositie ziet duidelijk dat de regering bouterse succes heeft op vele fronten en dat smaakt bitter voor de oppositie .probeer een eerlijke politiek te voeren en heul niet met de vijand .het gaat om ons land die op dit moment goede economische tijden door maakt .kom met bewijzen voor je een ander in een kwaad dag licht wil zetten .maar kom niet met vermoedens .vermoedens zijn nog lang geen bewijzen .als je iemand niet mag kom je snel met een oordeel maar niet een ieder trapt er in ..ik ben geen groot aanhanger van bouterse maar je kan mensen niet zomaar de schuld geven, omdat je een hekel hebt op dat persoon.
  nederland en front hebben gelobby om de vergadering te boycotten en een verstandig mens heeft niet veel nodig om in te zien dat er meer aan de hand is.ding mang wan sit bwang tjoetja gie bouta men .volg die politiek dan zal je zien dat men gevaarlijk spel speelt .en als het om suriname gaat kijk ik wie wat doet voor land en volk en voorlopig is hetb paars die wat doet en ik geef mijn morele steun aan paars …het volk heeft ze gekozen en ik wil geen afrikaanse toestanden waar deze witte mensen op afstand zich voordoen als beschermheer van mensen rechten .ik sta achter het beleid van de huidige regering en ik hoop van harte dat ze hun vier jaar voluit uitzitten en de kans krijgen hun werk te doen .het surinaamse volk bepaalt en niet de nederlandse surinamer of die kolonisator .
  ik hoop dat die vergadering in alle rust mag verlopen en dat suriname goeie economische tijden mee mag maken. de oppositie wil zich niet bij neer leggen dat ze de verkiezingen hebben verloren ,wat ze proberen gaat niet werken het gaat averechts werken voor zowel nederland als front ,wanders van de vvd heeft al een voorproef gehad, hij trachte andere europese gast heren tegen te houden maar ze zijn toch naar suriname gegaan .


  Maak melding

 37. Hij pleegt een staatsgreep tegen een democratische gekozen regen, hij vermoord zijn tegenstanders, hij pleegt een telefoon coup,hij is veroordeeld voor drugs handel en staat daarvoor op een internationale opsporingstlijst. moiwana massa slachting, aanname van een onmenselijke amnestiewet, bedreiging van journalisten in het land, bedreiging van jongeren die vreedzaam demonstreren.Toch heb je een aantal kortzichtige gasten die beweren dat dit niet waar is.
  Ik vindt dat de aanbidders van crimineel Bouterse een schande zijn voor land en volk.


  Maak melding

 38. Met de update zijn ook alle reacties verdwenen??

  Hoe het zij Deze gebeurtenis is afkeurenswaardig en het is een schande dat DDB als president nog steeds zijn afkeuren over dergelijke criminele, anti-democratische, laffe acties niet heeft uitgesproken. SCHANDE VOOR DDB, SCHANDE VOOR SME. WE STAAN WEER VOOR SCHUT ALS SCHURKENSTAAT MET EEN DICTATOR.


  Maak melding

 39. Zo zijn die NDPers nou eenmaal, ze houden ervan om Bouta critici te bedreigen en te intimideren want zelf zijn ze veels te stom om een redelijke discussie aan te gaan en hun critici te overtuigen met argumenten. Hun grote voorbeeld Bouterse heeft zelf zijn critici laten oppakken en afknallen, dus wat dat betreft volgen zijn aanhangers slechts het voorbeeld van hun criminele afgod. Bovenstaande artikel geeft precies weer waarom het zo belangrijk zijn om bewapend te zijn zodat men zichzelf kan verdedigen tegen het achterlijke en criminele NDP riooltuig. Met dat soort tuig is een discussie niet mogelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.