dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse daagt ACP uit ‘out of the box’ te denken

Bouterse daagt ACP uit ‘out of the box’ te denken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 nov – De landen van de ACP-groep van ex-kolonies moeten trachten nieuwe wegen te exploreren tot ontwikkel. “Ik daag onze landen van de ACP uit om out of the box te denken”, zei president Desiré Bouterse bij de opening van de dertigste vergadering van ACP-parlementariërs. In de aanloop naar de grote vergadering met de EU- parlementariërs, is het volgens Bouterse van belang het eigen denken te verdiepen. Meer met elkaar samenwerken mag niet langer een streven blijven.

De voormalige kolonies in Afrika, het Caribisch gebied en rond de Stille Oceaan moeten naar elkaar toegroeien. “Als voorzitter van de Caricom heb ik het idee gelanceerd van de Caribbean Enterprise. We hebben de hulpbronnen om precies te doen wat nodig is voor onze overleving en ontwikkeling”, zei Bouterse. “Wij geloven in een benadering die onze eigen capaciteit versterkt om ontwikkeling aan te moedigen en onze afhankelijkheid van hulp te verminderen.”

Ook de eigen cultuur zou meer moeten worden ingezet voor ontwikkeling. “Regionale integratie is een belangrijk vehikel voor ontwikkeling van onze regio’s en landen.”, aldus Bouterse. Hij bedankte de ACP ook voor het vasthouden aan Paramaribo als vergaderplaats. “Er zijn sommigen die nog moeten leren dat de wereld aan het veranderen is.” Zijn Guyanese ambtgenoot, Donald Ramotar, riep op tot meer eenheid, vooral om het ‘democratiseren’ van internationale organisaties.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

76 REACTIES
 1. Sang, out of the box te denken”, zei president Desiré Bouterse bij de opening van de dertigste vergadering van ACP-parlementariërs.

  Bij sommige is out of the box denken nou eenmaal onmogelijk. Trouwens ik dacht dat Bouterse helemaal niet aanwezig mocht zijn, dus ook niet bij de opening?

  Het is weer een zure dag voor sommigen.


  Maak melding
 2. @Sabidieri

  Bouta mag niet bij de EU-opening zijn, wel bij de ACP delegatie.

  De officiële EU-opening wordt gedaan door de president van Gyuana [op het moment dat Baas is gevlucht naar Nickerie, om zijn afwezigheid te maskeren].


  Maak melding
 3. Het ‘Out of the box’ denken die Bouterse lanceert is lood om oud ijzer. Dit gedachtengoed is al 20 jaar gaande. De landen zijn al geruime tijd bezig met de reintegratie en de daarbij behorende ontwikkelingen. De problemen die in uit proces voortvloeie zijn al regelmatig onderwerp van bespreking. Bouterse moet niet de indruk wekken alsof hij met iets nieuws komt of het lanceren van een nieuwe visie.


  Maak melding
 4. Klopt helemaal sommige moeten het leren dat de wereld aan het veranderen is, kijk naar Libie,Egypte,Syrie en naar de vroegere oostblok landen.
  In Suriname denkt die criminele moordenaar dat hij met grootspraak en retoriek indruk gaat maken, de Europianen en de Amerikanen maken de dienst uit in de wereld en niet een snotneus en meervoudige moordenaar Bouterse.


  Maak melding
 5. Wanneer sommigen met een bek vol leugenachtige front tanden staan, verzinnen ze maar op los. Het is als wanneer je in een gat zit en blijft doorgraven.

  “zei president Desiré Bouterse bij de opening van de dertigste vergadering van ACP-parlementariërs.”

  En een of andere dode ziel ganaamd bakraka maakt er doodleuk ACP delegatie van.


  Maak melding
 6. Soeverein dat is wat Suriname is op dit moment. Een nieuw tijdperk is aangebroken de tijdperk dat onze buitenlandse politiek wordt bepaald van buiten is voorbij.
  Welke richting we ook gaan wordt bepaald door de democratische principes die door de meerderheid op een bepaald moment kiest.
  Elke democraat zal zich daarin moeten berusten zo simpel is dat .


  Maak melding
 7. En dan nu vraag ik DADA DESI jullie, “hoe gaan wij dat doen”,

  b’wana ik ,,nee luister naar mij, BOEWANNA Luister, BOEM BOEM BOEM…

  order order Africa,..potjandorie, dit is een geciviliseerde samenzijn!!!

  …sooryyy Dada…maar wat was de vraag???

  ooh ja,..onze EKOOONOMIEE!!

  nou,..Wij moeten harder werken,..

  ..en nog harder werken maar dan in verticale houding!!

  voorts beloven wij trouw aan ons volk hoe zwart de toekomst er ook moge uitzien, want er is geen volk zo trouw als wij!!

  !! 😉 !! 🙂 !!


  Maak melding
 8. @GMAP
  In de werld mogen de rijke landen met hun raket geleerden de dienst uitmaken maar in ons Suriname maken wij de dienst uit. Dank zij erfenis van de revo idealen en Bouterse en rechtgeaarde kondre mangs is Suriname eindelijk VRIJ van die landen die volgens jou de dienst uitmaken. Kan Suriname nu als waardig lid op elk wereld podium haar verhaal en standpunt uitleggen.
  Dankzij de erfenis van de revo op 25 februari 1980 is Suriname nu zo ver in haar ontwikkeling en heeft de oude politiek geleerd eigen initiatieven te bdenken in onze bodemschatten en niet meer zitten wachten op het huichelgeld van de Noord -Zee. Fronters ga jullie geschiedenis en bewustzijn opvijzelen.


  Maak melding
 9. Moordenaars denken altijd uit ‘out of the box’!
  Bouta amnestie is ook iets ‘out of the bo’ denken geweest van bouta de moordenaar.
  Hoe vernederend zal het voor hem geweest zijn alleen 1 gedeelte van de delegatie toe te spreken ,en voor de andere gedeelte sloeg hij op de vlucht!
  Verboden toegang …bouta niet welkom!
  Whahahaaaaaaa…..


  Maak melding
 10. DE ERFENIS VAN DE REVOLUTIE ONDERLEIDING VAN D.D. BOUTERSE EN VADERLANDSE MILITAIREN HEBBEN VOOR GEZORGD DAT SURINAME EINDELIJKE BEVRIJD IS VAN HAAR VOORMALIGE KOLONIALISATOR NEDERLAND.

  Suriname bepaalt nu haar eigen weg en met welke landen verder samengewerkt wordt. Dankzij de erfenis van de revo telt Suriname nu mee in de wereld. De wedersopstanding van de oude politiek zijn de verworvenheden van de revo van 1980. Eigen waarde, eigen inzicht.


  Maak melding
 11. @Astrando

  Ga eerst de defenitie van HET WOORD REVOLUTIE opzoeken ,okay!
  De weg die voor Suriname door je paarse god bouta wordt bepaald betekent een harde val in de AFGROND!!


  Maak melding
 12. Dit clubje doet mij denken aan de Beweging van niet-gebonden landen ook toen was retoriek troef, ik zie Castro nog met zijn ellenlange lulkoek verhaal.
  Bouterse doet groot maar hij is een schijtebroek.


  Maak melding
 13. @Ray

  Als jij ervoor zorgt op GOOGLE de wettelijke definitie van DEMOCRATIE op te zoeken.

  Dan vertel ik jou wat het woord “LANDVERRADER” voor een legitieme REVOLUTIE betekent.


  Maak melding
 14. `Bouterse daagt ACP uit ‘out of the box’ te denken`;

  Bauta heeft de reputatie niet,om zo één belangrijk boodschap over te brengen !!!! Hij is niet de juiste persoon.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 15. De Revolutie van Suriname was legitiem omdat Nederland en de rest van de wereld en het sranang volk dat toegejuicht heeft. Nederland door majoor valk.
  Nederland door ontwikkelingshulp en wapens dus ga je GOD nederland vragen om verantwoording die jij wil vrij pleiten.

  Ken jou geschiedenis.


  Maak melding
 16. Sommige figuren worden boos wanneer je ze vergelijkt met ezels of bavianen.
  Ik vraag mij af wat sommige,figuren bezield om een revolutie te verheerlijken die moord, onderdrukking,vernedering,achteruitgang moreel verval heeft aangericht.
  Suriname was voor de revolutie een voorbeeld in hun regio..
  Je ben bevrijd maar komt aan geld dat Nederland heeft gegeven voor de bouw van dijken en dammen. je ben bevrijd maar wil wel subsidie uit Europa.
  Laat jou na kijken.


  Maak melding
 17. strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .vlekkeloos is die toespraak verlopen ,de stand is iedere keer weer in het voordeel van paars beslecht .

  bouta go go


  Maak melding
 18. bouta heeft het feest van 25 nov. opzettijk verplaats naar Nickerie ,want hij mocht niet bij de opening zijn van EU,en nu kan hij het volk weer een smoes kunnen vertellen ,Maar Bouta jullie vergeten dat al de ACP landen heel zwak zijn ,jullie kunnen niks tegen de rijke/sterke EU ,dus hou je zelf voor de gek.


  Maak melding
 19. EEN DUIDELIJK BERICHT UIT:
  PARAMARIBO, OP 20 nov – President Desiré Bouterse en zijn Guyanese ambtgenoot Donald Ramotar zullen de conferentie in Paramaribo openen van ACP-parlementariërs. Dit zegt Rabindernath Parmessar, voorzitter van het organiserend comité van de gezamenlijke ACP-EU vergadering.

  Duidelijker kan niet,zou je zeggen,toch?
  DAMES EN HEREN FORUMLEDEN EN TOCH PRESTEERT SABIDIERI op zaterdag 24 november 2012 om 15:57 uur,HET ONDERSTAANDE ERVAN TE MAKEN:

  HIJ SCHRIJFT:”Trouwens ik dacht dat Bouterse helemaal niet aanwezig mocht zijn, dus ook niet bij de opening?
  Het is weer een zure dag voor sommigen”.

  Hahahahaha.Het moet niet gekker worden met de analfabeten hier op dit forum!Getsie derie man!


  Maak melding
 20. Je moet wel echt droge ogen hebben om je als veroordeelde en verdachte te vertonen op een conferentie als ACP. Bouterse denkt met zijn lege uitspraak over ‘ out of the box’ denken solidariteit te winnen voor het consolideren van zijn machtspositie. Maar daarvoor is Bouterse een relatief gering politiek zwaargewicht. De deelnemers aan de conferentie prikken makkelijk door dit soort van statements heen. Gewoon gebakken lucht!


  Maak melding
 21. @ Socrates, je woorden zijn te hoog gegrepen voor de “hoogopgeleide” pres. uit SU. Hij moet een woordenboek erbij halen…rustig mi mang….hij bedoelt te zeggen… hoe kan ik de surinaamse box leeg roven


  Maak melding
 22. “Het uithalen van Bouterse” is vooral bedoeld voor de binnenlandse consumptie, zeg maar voor zijn domme volgelingen die nu staan te juichen.
  Weten ze niet meer hoeveel geld van de ex-kolonisators van Europa – met name van Nederland- heden ten dage in Suriname geïnvesteerd wordt.
  Zijn ze vergeten waar praktisch alle hulpmiddelen b.v. brandweerauto’s die door die boeven daar worden weggedragen vandaan komen.


  Maak melding
 23. “”Soeverein dat is wat Suriname is op dit moment. Een nieuw tijdperk is aangebroken de tijdperk dat onze buitenlandse politiek wordt bepaald van buiten is voorbij””

  Die tijd was al lang voorbij. Didibrie had het alleen even teruggebracht door namens Holland een coup te plegen.


  Maak melding
 24. Meneer de moordenaar heeft het behoorlijk zwaar, landen die het in de wereld er toe doen vinden hem geen president van een land waard.
  Deze criminele president kan het moeilijk verkroppen dat in ons een vergadering wordt gehouden en het hoog ontwikkelde deel ervan hem niet wil zien.

  Hoe vernederend is dit voor deze moordenaar, die amnestie voor zichzelf regelt.
  De wereld weet inmiddels dat Bouterse een moordenaar en drugsbaron is die geen enkele moreel gezagd heeft om een land te leiden.
  In Suriname mag hij wel door het achterlijk en domme deel van het volk worden bewierookt maar een fatsoenlijk iemand wil hem niet eens de hand schudden en dat hem heel erg zeer.


  Maak melding
 25. Bij God en in Suriname is alles mogelijk, wordt wel eens gezegd. Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat er een vergadering in een land wordt gehouden en de eerste burger van het land is niet welkom op die vergadering en hij komt daadwerkelijk ook niet op die vergadering? Een grotere desavouering van ons staatshoofd is volgens mij niet mogelijk en toch geeft zijn aanhang er zo’n draai aan dat hij er als de grote overwinnaar uitkomt. Kun je nog herinneren dat de telefooncoup gepleegd werd omdat Shankar als een ‘bobo’ buiten op een stoel moest wachten op de Nederlandse premier? Wat Shankar toen overkwam (naar zeggen van Bouta) , is, in vergelijking met wat Bouta nu overkomt, kinderspel. Shankar mag eindelijk de ‘eretitel’ “grootste BOBO van Suriname ooit” overdragen aan ons baasje.


  Maak melding
 26. Zaterdag 24 november 2012 om 20:58 uur, door stenaf

  Tide, Tamara, Wi é Stree go moro Fara

  volgens mij zijn sommigen met een achterhoede stree bezig.Want de leider van de revolutie is allang gevlucht hahaha.

  Cobie.


  Maak melding
 27. Valt me op dat geen van het kleuterniveau gaande frontkudde de term Outbox ooit in hun vulgaire kop laatstaan tot hun vocabulaire kop hebben kunnen stampen. Geen van ze hebben inhoudelijk kunnen laten blijken wat je in inbox aan informatie opslaat en moet relativeren met feiten naar buiten toe (outbox) dus heeft geen zin deze lieden met de BLACKBOX te confronteren.


  Maak melding
 28. Een poppenkast van heb je me nou, meer niet een hoop gebral, met alles erbij, en dan is het weer voorbij, en dan , dan niets, helemaal niets, het jaar zit er bijna op en zo gaan we door, hoop doet leven, maar wat Suriname betreft, forget it, het wordt nooit nooit meer goed, ik heb me al jaren geleden bij neegelegd en vindt het goed zo.


  Maak melding
 29. Oei…Out of the Box, ik ben gelukkig in mijn Box, want zonder broek aan heb ik koude billen. Gelet op de reacties hier op waterkant schijnt bijna iedere reageerder deze term te kennen of kwansuis. Veel filosofen op een forum, zelfs socrates schijnt weer te leven, terwijl hij al lang de pijp uit is. Veel negatieve reacties naar de gerespecteerde leider van een democratisch gekozen president, en dit zijn de fervente Christenen die het zogenaamd beter weten. Zoals gewoonlijk dus! De ene gelovige betweter scandeert zijn medegelovige weetal, maar beiden zijn geen haar beter, want gelovigen zijn meestal egotrippers en hun stelling is ..Ikke ikke ikke en de rest kan stikken, en op dit forum is het duidelijk merkbaar. Hoe willen zulke lieden dan een eenheid vormen terwijl ze bijkans allemaal egoïsten zijn! Geef elkaar toch de kans om er iets goeds van te maken in plaats van maar steeds op het negatieve af de andere goed bedoelende gelovige af te kraken. Zijn jullie soms vergeten wat de farizeeër bisschop Meye eens heeft gezegd? Bouterse is door God gekozen. Dus wie tegen de keuze van God in gaat pleegt in feite heiligschennis en daar voor zult U allen zwaar gestraft worden door Uw eigen barmhartige God. Dit staat vast in de Wet van Meden en Perzen waar aan niet te tornen valt. Dit is een teken aan de wand voor alle negatievisten…Mene Mene Tekel Upharsin, U bent allen gewogen en te licht bevonden. Desondanks wens ik U allen een goede reis naar het hiernamaals…Bon voyage et long retour!! Oftewel Ga Heen en kom niet meer terug!

  Geef mij ook maar een min-10 dan weet ik zoals normaliter dat ik raak geschoten heb.
  django


  Maak melding
 30. Bouta denkt met grote woorden, die hij niet eens zelf heeft weten te verzinnen, nog een wit voetje te halen bij de rest van de wereld.
  Vergeet het maar onderkruipsel, jou dagen zijn geteld!
  Jij Bouta, ja jij brengt ons mooie land weer eens ernstige schade toe door je onbehouwe gedrag!
  Denk je nou werkelijk dat de rest van de wereld heeft zitten slapen toen jij je plannetjes hebt zitten uitbroeden op je berg cocaïnne en goud?
  Nee Bouta, je bent een enorme suffert als je dat denkt.


  Maak melding
 31. Bouta vlucht in zijn eigen land voor de EU en als hij vind dat hij EU niet nodig heef moet hij zijn ambasade uit Frankrijk terug roepen , het kost het land Suriname Miljoenen €.


  Maak melding
 32. wanneer gaat de redactie de criminele schrijvers uit zicht halen zoals zij dat verwoorden

  zie opmerking

  Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
  Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door

  Het is schering en inslag met scheldwoorden beledigingen
  valse beschuldigingen op deze site dat reageren zinloos maakt .
  De gasten die de President niet lusten moeten een echte verwrongen , mentale en of gefrustreerde geest hebben
  om constant zulk rommel te schrijven .

  besteed tocht de tijd zinnig


  Maak melding
 33. Herman S:. “De gasten die de President niet lusten moeten een echte verwrongen , mentale en of gefrustreerde geest hebben”

  beste Herman: Nekschot of dreigbrief met kogel?

  Wie is hier nu verwrongen?


  Maak melding
 34. Volgens HermanS zijn criminele schrijvers ( ….) landverraders..

  En we weten wat zijn geliefde president met landverraders doet…. OP de vlucht doormidden schieten


  Maak melding
 35. Herman S is de nieuwste aan winst voor de NDP politbureau afd. Censuur. Tegenwoordig doen ze ook alles voor een broodje bakkeljauw en een blinke Fernandez. Met een beetje mazzel treed hij in de voetsporen van Hermann Wilhelm Göring. Zijn voornaam heeft hij al mee.


  Maak melding
 36. Beste Koos.
  Herman S is gewoon weer één van de 10 beroeps NDP propagandisten op dit forum die elke dag weer een nieuwe nickname moeten verzinnen….

  Kansloze Paarse Paupers


  Maak melding
 37. Let maar op ,”straks heeft Eu niks meer te zeggen.
  Het eenwording van de caribische landen gaat hun tot bedelaars maken ,en dat weten zij,”daarom proberen zij het op elke manier tegen te houden “,maar bouterse heeft zijn zegje al gedaan en als voorzitter duidelijke punten waar zij niet omheen kunnen naar voren gehaald.


  Maak melding
 38. ik heb in de lelegraaf gelezen dat bouterse de eu met name nederland er op heeft gewezen dat suriname geen kolonie is van nederland ..toen zij trachten de vergadering niet in su te laten plaats vinden .
  terecht heeft bouterse nederland er op gewezen ,suriname vaart zijn eigen koers .het is goed dat bouterse nederland er op wijst dat wij bepalen wat er gebeurt .ze denken nog steeds dat ze over suriname kunnen bepalen wat er gebeurt .laten wij de problemen in nederland oplossen .economisch zitten wij in nederland in zeer zwaar weer .wij merken het inn onze portemonnee .rutte lul over anderen maar hij heeft grote problemen die hij niet kan oplossen .hij denkt dat nederland een groot macht is voor suriname en dat de regering in su zou zwichten voor druk .ik vindt dat nederland afstand moet houden van suriname en zich niet mee moet bemoeien .wij het surinaamse volk moeten het oplossen als er iets mis is ..niet de kolonisator die met lippen dienst denkt te gaan bepalen wat er gebeurt.
  terwijl ze zelf mede schuldig zijn aan een hele boel ellende in dat land ten tijde van de coup .nederland had een behoorlijke vinger in de pap tijdens de coup.
  niet voor niets willen ze dat die stukken pas na 60 jaar worden geopenbaard ..ze slager die zijn eigen vlees keurt ,en bouterse heeft gelijk als hij zegt dat nederland dan die stukken nmoet afdragen maar dat gaan ze niet doen .die vuile was van nederland moet gedekt blijven en daarom vindt ik dat nederland een vies spelletje speelt .bouterse op zijn beurt is ook niet achterlijk .


  Maak melding
 39. Gmap……Kan je het niet begrijpen jongen….wij willen helemaal niets van jouw Nederland…kan je niet zien dat wij jullie de rug toekeren jongen.

  bydeway…heb je al resultaat gemerkt na het versturen van al die brieven


  Maak melding
 40. Jullie kunnen lullen wat jullie willen feit is wel dat meervoudige moordenaar Bouterse niet aanwezig mag zijn wanneer de EU leden aan het woord zijn.
  De EU zal altijd wat te brokkelen hebben in de melk .
  Ik heb de vergelijking gemaakt met de clubje niet gebonde landen,ook toen hadden ze een grote smoel . sommige van die paarse idioten leven buiten de realiteit.
  Nederland laat zien dat ze macht hebben door Bouterse weg te houden van de EU top in Suriname.


  Maak melding
 41. suriname gaat vooruit het wacht niet op nederland en daar ben ik blij om .en daarom heeft bouterse de macht van de kolonisator terug gedrongen .die bouterse zegt je mag die 20 miljoen houden het niet genoeg om een brug te bouwen .ze wilden suriname een oude verroeste brug een gulden verkopen aan venetiaan en lachman. bosje weigerde het toen hij aan de macht kwam ,bosje zei dat hij bruggen gaat bouwen en ja hoor die bruggen stonder er .en dat is toch een prestatie .mensen fitten steeds op bosje maar bosje heeft ook voor welvaart gezorgd al was het niet op dat moment .commewijne bloeit nu het is een proces en gaat niet van de ene op de andere dag .dankzij de ndp zijn er grote projecten
  gekomen dat moet men niet vergeten .bosje was niet perfect vene was niet perfect maar beiden hebben hun best gedaan .wat hebben die nederlanders aan grote projecten voor suriname achter gelaten .smalle wegen geen bruggen oude plantages verwaarloost te samen met de regeringen voor de tijd van bouterse en bosje .zie onverwacht marienburg commewijne .de mensen denken nog steeds dat nederland de messias is met hulp geven .wij gaan het zelf moeten doen ,nederland merkt dat onder bouterse zijn invloed afbrokkelt en ik vindt dat goed.
  indonesie was ook een kolonie van nederland maar nederland wilde teveel aagn uitleggen over mensen rechten en die indonesiers hebben nederland de deur gewezen en terecht .nu klopt nederland aan de deur bij de indonesiers en hoor je niets meer als het om mensen rechten gaat .bedenk dat juist deze nederlanders huis hebben gehouden in die landen wat mensen rechten betreft ,toch ongeloofwaardig .een land als suriname heeft geen ontwikkeling hulp nodig het moet kunnen rekenen op eigen kracht ,die potentie heeft dat land .
  mensen kammen die bruggen af als ik dit forum lees maar ze staan er ze zijn niet met nederlands geld gebouwd.
  het zijn surinaamse middelen die ze hebben afbelaatd hoe dan ook .het volk heeft een prijs moeten betalen maar als je een huis gaat bouwen zal je moeten offeren .die nederlanders hebben ook geofferd toen zij hun land moesten opbouwen na de tweede wereld oorlog .sommigen kunnen het nog steeds niet los laten en blijven maar hopen op nederland .china is goed bezig met suriname die nederlanders bwijzen niets .


  Maak melding
 42. Als DDB nu eens boter bij de vis doet, na zijn uitspraken op de vergadering van ACP landen.
  De landingsrechten van de KLM op Zanderij onmiddelijk intrekken en de SLM zijn dienstje laten doen vanaf Oostende i.p.v. AMS.
  Logistieke problemen met poederprodukten en defensiematerialen zijn niet te verwachten.


  Maak melding
 43. Dat de fronters niet eens een idee hebben wat de EU/ACP vergaring inhoud en wie daar allemaal aanwezig horen te zijn, moet ons ook niet meer verbazen. De zwakzinnige fronters hebben meermalen bewezen van NIETS echt verstand te hebben. Schelden, leugens en beledigingen dat is hun handelsmerk daar zijn ze goed in.

  Voor degenen die het niet weten, op een EU/ACP vergadering heeft een President of Minister niets te zoeken, het is een zaak van parlementariers onderling.

  Zo is het en zo zal het bijven.


  Maak melding
 44. Dat de aanhangers van Bouterse bestaat uit varkens en domme ezels weten wij al heel lang.
  Ze willen geen geld van nederland maar ze zitten wel met hun bloed klauwen aan geld dat uit Nederland komt voor de bouw van dammen,ze gaan vooruit maar de bevolking word in armoede gedonderd. met dank aan de restand van die ontwikkelingsgeld is suriname niet op het niveau van Haiti gekomen.
  Met dank aan vene heeft Suriname het kunnen redden, want die wurgcontract van Bosje en Bouterse had grote invloed op de nodige buitenlandsgeld in suriname.
  Die lulkoek reacties van sommige paarse varkens laat zien dat de geschiedenis van hun eigen land niet kennen.


  Maak melding
 45. “Dat de aanhangers van Bouterse bestaat uit varkens en domme ezels weten wij al heel lang.”

  En wat schreef ik een reactie eerder van de fronters. Bovenstaande reactie is kenmerkend van een echte fronter die niets te melden heeft. Dat dit soort reacties worden toegelaten op waterkant.net zal wel een reden hebben.

  “De zwakzinnige fronters hebben meermalen bewezen van NIETS echt verstand te hebben. Schelden, leugens en beledigingen dat is hun handelsmerk daar zijn ze goed in.”


  Maak melding
 46. @ GMAP

  Je bent geen varkens en of domme ezels maar je hoort wel tussen de domme ezel en varkens . Het zegt meer over jezelf dan de personen die onbeschaamd beledigt.

  waneer gaat de redactie dit soort onmaatschappelijk gasten weren uit deze site het is toch (zie onderstaand opmerking ) als voorwaarde gesteld om de reacties inhoudelijk toegevoegde waarde te geven FOEI Toch.

  Reacties moeten inhoudelijk zijn en iets toevoegen aan het bericht, persoonlijke aanvallen worden verwijderd.

  Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
  Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door


  Maak melding
 47. Herman S.

  Dat dit soort uitwassen nogsteeds worden toegelaten, heeft weldegelijk een toegevoegde waarde.

  Ze moeten nl. voor dienen dan andersdenkenden niet meer reageren, om die reden heeft menig forumlid waar je nog wat van kon leren het voor gezien gehouden.

  Wat rest is, gepeupel die het moet hebben van schelden en beledigingen. Laten we eerlijk zijn wanneer heb je voor het laatst een reactie van een fronter hier gelezen, waar duidelijk wat denkwerk vooraf is gegaan.


  Maak melding
 48. @ Koos de Jong & Henk Molenaar

  Dat jullie niks kunnen toevoegen is duidelijk gezien de taal en en niveau van reageren .Een normale discussie op het laagste niveau zoals deze kun je niet voeren zegt wel heel veel van je zelf . Een advies er zijn site waar dit soort uitbarstingen reacties normaal zijn je zou in je sas zijn

  Tot slot zal ik verder niet reageren op onbenul en suggestieve verwijten die nergens op slaan . ik besteed mijn tijd liever aan het volgende.

  Venetiaan: economie draait dankzij ‘erfenis’
  Donderdag 22 november | 93 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO 22 nov – Dat de economie het steeds beter doet, komt niet zozeer door uitmuntend beleid nu. Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald..

  Een bevestiging van de Ex president Venetiaan dat de economie aan het groeien is mooi toch of niet.

  Nieuwe snelweg heeft spin-off voor haven Paramaribo
  Donderdag 22 november | 40 reacties | Nieuws uit SR
  PARAMARIBO 22 nov – De aan te leggen snelweg naar de luchthaven te Zanderij zal ook voordeel opleveren voor de Nieuwe Haven in Paramaribo.. aldus de directeur van de nieuwe haven Defares mooi toch of niet.

  25 Nov, 04:00
  46565560b33b9bf764ad2ed9634da4d1.jpg
  De activiteiten rond de viering van Srefidensi in het district Nickerie hebben het district een economische boost gegeven. In Nickerie is de toegenomen koopkracht duidelijk te merken. Winkels, supermarkten, eethuizen, hotels, pompstations en andere bedrijven boeren goed door de drukte.
  uniek in de geschiedenis van SURINAME. mooi toch of niet.

  25 Nov, 00:30
  44414331268b7f6e02ccae3910a28623.jpg
  Goudverwerkingsunit van Iamgold op Rosebel Gold Mines. (Foto: Edward Troon)
  Het onderhandelingsteam van Suriname heeft overeenstemming bereikt met de multinationals Newmont en Iamgold. De positie van Suriname is aanmerkelijk verbeterd in de concept-overeenkomsten. Starnieuws verneemt dat Surinames aandeel in de mijnbouwactiviteiten behoorlijk toegenomen is. De maatschappijen zullen ook participeren in ontwikkelingsprogramma’s.

  De concept-overeenkomst met beide maatschappijen moeten nog worden goedgekeurd door de raad van ministers. Daarna moet de Staatsraad een advies uitbrengen, waarna De Nationale Assemblee zich erover zal uitspreken. De Amerikaanse multinational Newmont zal ruim 1,2 miljard US dollar investeren in het Merian-gebied in oost-Suriname, terwijl de Canadese Iamgold in Brokopondo een investering van ongeveer 1.5 miljard zal plegen.

  Als jullie het nu niet eens zijn dan is het wel triest met jullie gesteld .dan horen jullie niet in een ………. vul maar zelf in

  Suriname is SOEVEREIN en gaat vooruit


  Maak melding
 49. N.a.v. het you tube filmpje van Henk Molenaar:
  Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe sommige mensen het geloof misbruiken om hun misdaden te kunnen witwassen.


  Maak melding
 50. als je deze fronters op dit forum moet volgen zie je duidelijk dat die mensen zwakte vertonen .
  ze vloeken ze schelden dat zegt genoeg hoe slim deze [intellectuelen] zijn.maar ze kammen de mensen van paars af dat ze dom achterlijk en varkens zijn .vraag het ze wat hun bijdrage is in de nederlandse samenleving .
  vraag ze wat voor bijdrage ze hebben geleverd toen front aan de macht was .het enige wat ze doen is commentaar leveren .mie tak gado tangjie dat ding mang dies no e libie in sranang .deze hebies zitten in nederland suriname heeft geen last van ze .ze leven in hun wereld .de grootste massa moordenaars verkrachters rovers zitten in nederland .indonesie suriname kunnen mee praten .het is niet wiens brood je eet diens woord je moet spreken .ding mang dies e tak san lik ding tai wies mang na tete .


  Maak melding
 51. Het blijft een vreemde zaak, misschien zelfs triest: een gastheer wordt door de gasten tot persona non grata veroordeeld. Want zo is het toch! De president van SU is de gastheer van beide conferenties (ACP en ACP/EU). Maar in eentje mag hij niet participeren. Ik zie dit niet als een incident, maar als een daad van een rechtvaardige internationale gemeenschap. Zie hier de beknoptheid van de amnestie wet. Wie moet zich nu gesloten voelen ‘inside his own box’? Jammer, maar dit is geen reclame voor ons geliefde SU!


  Maak melding
 52. Revali
  Het blijft een vreemde zaak, misschien zelfs triest: een gastheer wordt door de gasten tot persona non grata veroordeeld. Want zo is het toch! De president van SU is de gastheer van beide conferenties (ACP en ACP/EU). Maar in eentje mag hij niet participeren. Ik zie dit niet als een incident, maar als een daad van een rechtvaardige internationale gemeenschap. Zie hier de beknoptheid van de amnestie wet. Wie moet zich nu gesloten voelen ‘inside his own box’? Jammer, maar dit is geen reclame voor ons geliefde SU!

  zoek het woord gastheer op dan weet je precies wat het betekent en dan maak je die stomme fout nooit meer. het parlement van su id gastheer van de parlementen uit de ACP/EU he he wat zxijn mijn landgenoten en surined toch slecht in het lezen en begrijpen.


  Maak melding
 53. Ik denk dat we met gemak kunnen stellen dat de fronters hier op waterkant.net tot de allerdomste laag Surinamers behoren. Eigenlijk is het gewoon schandalig als je je bedenkt dat de meeste in Nederland wonen, het land met zijn vele bibliotheken, hogescholen en universiteiten. al deze fronters hebben computers maar gebruiken het alleen om op waterkant.net te komen. can google zullen ze ook nooit gehoord hebben.

  Sorry jongens, het bewijs is geleverd, de intelligente fronter zal waarschijnlijk nog geboren moeten worden. Als verlosser mogen jullie op hem of haar wachten.

  Un dong moro sopo.


  Maak melding
 54. Uit observatie krijgt men begrip.
  als 2 honden vechten om een been, gaat de derde ermee vandoor. 1Suriname 2Nederland 3e Chinezen. Het Surinaams volk dient een flinke bewustwording aangeschoold te krijgen. Dit gedoe tussen Nederland en Bouterse is maar een SmokeScreen, een scherm voor het geen zich echt plaats vindt in Su. Er wordt op hoog tempo ontwikkeld hier,simlpe weg doordat ons land, de dingen di ons kracht, trots en geloof moetten geven, dat wij als volk degene zijn di het spel bepalen, allemaal Verkocht en weggeven worden. As they say “our people are sell-outs”
  Ons land, ons Goud, ons Hout, onze banen, onze kansen, onze kennis, onze trots en cultuur, onze Eenigheid als Natie wordt liefst weggeven, verniettigd en verstoord ipv. gekoesterd en ontwikkeld.
  Wat krijgen wij ervoor terrug…. eve kijken, Kledingzaken door chinezen, Fers “geimporteerd” GMfoods(geneticlally Modified Foods)fruit, groente, vlees, gebottelde dranken door chinezen, bouwmaterialen fabrieken “producten die wij met dezelfde Govenrment moeite kunne produceren”
  Dit alles vertaald naar ons gevoel “strategische overname” kijk maar naar de strategische wijze waarop de zaken worden opgezedt op elke hoek, vandaag kleren winkel, morgen als de medaile omdraait, strategische Parameters. Is het niet mooi om als ferse Chinees te stemmen op “je president” di je zo hartelijk heeft ontvangen in Suriname. De meerderheid telt, houden jullie de telling wel by….
  Dit is de poison, als kanker verpreidt t zich. a virus is magnificent if you truly come to understand it, het dringt binnen, doet zich voor als een deel van het geheel, kan jaren hangen totdat de omstandigheden gunstig zijn om zich te ontplooien verder ken je het verhaal wel. T mooie van een virus is, dat het niet bewust is van zijn kwade natuur…. nieteens bewust van het feit dat de vernietiging van zn gastheer zijn eigen ondergang bevestigd.
  Wij als Surinamers weten hoe moeilijk het gaat om iets in eigen land te ontplooien, de tegenwerking valt in geen enkel stadia mee,
  Het is makkelijk om verblind te raken door onze dagelijkse struggles, vechten voor je huur, je rekeningen, je schulden voor je dak boven je hoofd, je verplichtingen naar je baan en je gezin.
  Een ieder doet zijn best te vechten voor iets.
  Maar de tyd is rijp om still te staan en te letten op onze gezondheid, gezondheid als Land, als Natie
  We vernietigen meer dan we fixen hier, onze focus mag niet worden vervuild door de levenswijze di “outsiders” ons mee invloeden. We zijn instaat als Natie onze Eigen Ideaal te creeren, keuzen maken is niet makkelijk maar laat het niet “voor je” gemaakt worden
  Inspireer jezelf, wees open tot verandering van je gedachte, haal je vrienden by elkaar en wissel gedachte uit, Verander je manier van denken, verander je wereld


  Maak melding
 55. Hoewel ik geen Fan ben van Bouterse , heb ik toch respect voor hem en de bewust wording die hij heeft teweeg gebracht in Suriname.
  Tijdens de EU top in Suriname kregen de Nederlanders lik op stuk door oa Duitsland en België,Nederland moest zich niet inmengen met de Surinaamse politiek , Voor de EU top werd er In Nederland hoog van de toren geblazen , oa de Ministers zouden alleen maar met oppositie praten ,en nog veel Ge- BLA BLA BLA Na de EU top , kwamen met de stille trom terug en met de staart tussen de benen (figuurlijk) , de EU landen hebben veel moeite gedaan Nederland aan het verstand te peuteren dat Suriname een soevereine land is die zijn eigen boontjes kan doppen. Helaas is het Surinaamse bewustzijn Niet helemaal doorgedrongen Bij sommige Surinamers in Nederland , ik zat in de trein, en tegen over mij zaten twee landgenoten die ahw een aanslag op hun tong deden om zo goed mogelijk Hollands te klinken,de taal van hun ex overheerser ,, sommige Hollandse passagiers namen een “kiek”op die gasten ik voelde mij verontwaardig maar aan de andere kant besefte ik dat de Nederlanders werelds beste dresseur en dompteurs zijn want velen van mijn landgenoten zijn zo goed gedresseerd dat ze hun identiteit , het Sranan man zijn verwerpen . jaren geleden bij een spoorloos programma , was er een Surinaamse vrouw die naar Indonesië is geweest, en daar een jongen had ontmoet die toen hij 6 jaar oud was terug geremigreerd was naar java ,die Jongen is nu een man geworden , en 30 jaar later sprak hij nog Surinaams , de Surinaamse mevrouw had het lef te vertellen op de TV (KRO) dat ze al 2 jaren in Nederland is en geen Surinaams meer verstond . ik hoop dat zulke mensen ook eens zullen beseffen dat het een grote eer is om een Sranan Man te zijn, en die gedresseerde koloniale juk van zich zullen afgooien
  Voor de Surinamers in Swietie Sranan wil ik het volgende zeggen , als Jullie zulke gasten met een sterk Hollandse Accent horen praten , denk maar dat sommigen heel trots zijn met hun koloniale juk , en ze hun dompteurs graag willen gehoorzamen .Geaccepteerd worden ze nooit , maar wel gedoogd !!! Gelukkig is de Bewust wording in Suriname nu een Feit
  de volgende stap is het Nederlands verruilen naar Spaans Engels of Portugees
  Odie nanga kraktie soso bun djie me Swietie Sranan fu Tego


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES