Tyrone Spong tegen Remy Bonjasky in Londen

5

Op 23 maart 2013 zullen The Flying Gentleman en The King of the Ring het tegen elkaar opnemen. We hebben het hier over twee wereldklasse vechters van Surinaams afkomst te weten Remy Bonjasky en Tyrone Spong. Het is een bijzonder gevecht onder andere omdat beide sporters, die geboren zijn in Paramaribo, behoren tot de absolute top van de kickbox wereld. Dit gebeurt allemaal op het kickbox gala Glory 5 dat wordt gehouden in de Excel Arena in Londen.

Remy Kenneth Bonjasky (Paramaribo, 10 januari 1976) is een Surinaams-Nederlands thaibokser en drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix. Bonjasky, bijgenaamd The Flying Gentleman, maakte ‘pas’ op zijn achttiende kennis met de vechtsport. De in 1981 naar Nederland geëmigreerde Surinamer was in zijn jeugd vooral op het voetbalveld te vinden. Na een tijdelijk stop van bijna drie jaar is Bonjasky nu weer klaar voor de strijd.

Tyrone Clinton Spong (Paramaribo, 3 september 1985) is een Surinaams-Nederlands kickbokser. Spong, bijgenaamd ‘King of the Ring’, staat bekend om zijn krachtige stoten en trappen en wordt gezien als een technisch zeer vaardige vechter. Van jongs af aan traint hij bij de sportschool van Lucien Carbin. Op vijfjarige leeftijd emigreerde Spong met zijn familie vanuit Suriname naar Nederland. Hij komt in de ring dan ook uit voor Suriname. Spong maakte onlangs de overstap naar de Mixed Martial Arts(MMA).

UPDATE 23 november 2012 @ 14:00u – datum is veranderd naar 23 maart 2013 is zojuist bekend gemaakt.

5 REACTIES

 1. London, England (Nov. 19, 2012) – Heavyweight superstars Remy Bonjasky (77-14, 40 KO’s) and Tyrone Spong (68-6-1 42 KO’s) will collide in the main event of GLORY 5 London at the British capital’s Excel Arena on Saturday, Feb. 16, 2013.


  Maak melding

 2. Nou, geweldig hoor. Ik hoop alleen dat er geen doden vallen, zoals in Nederland onlangs. Kickboksen blijft een sport in de criminele sfeer, en ik geef overigens deze twee heren het voordeel van de twijfel. Ernesto Hoost blijft wat dat betreft een positief voorbeeld. Deze mening is geheel persoonlijk omdat ik kickboksen op zich een verderfelijke sport vind. Maar ieder zijn meug hoor. May the best man win, without brain damage.


  Maak melding

 3. @Paraman

  “In the end zullen zij beiden in bijzonder en in algemeenheid alle Surinamers en natuurlijk ook Suriname hebben gewonnen.Go you guy’s, I love it!!!”

  Wat zit je toch te bazelen. Zowel Bonjavski als Spong zijn de door jou verfoeide Surineds, want jij bent de man, die van de daken schreeuwt, dat jij van nabij de ‘revolutionaire’ ontwikkelingen onder Bouta in Su volgt. Stap vanuit jouw woning in de Pijp in de realiteit van de Woustraat en maak een ommetje over de Albert Cuyp, om te constateren, dat jij hetzelfde bent als de vele Surineds, die je tegen zal komen. 😉

  Dat wilde ik gezegd hebben en verder: REMY, GO FOR IT!!!


  Maak melding

 4. @blaka bakra

  blijkbaar heb jij brain damage want je lult uit je nek.
  iedere sport heeft een criminele sfeer. of het nou gaat om doping, fraude, enz… er gebeurd altijd wel iets welke sport je dan ook beoefend. ik betreur natuurlijk dat er een schiet partij onlangs is geweest op een kickboxgala, maar je hoeft niet te benadrukken dat de sport, kickboxen in een criminele sfeer zit. en ja er zijn eerder incidenten geweest, maar voetbal is net zo erg of zelfs erger. praat men dan over een criminele sfeer? het gaat om de pers en niet de sport de gene beoefend, alsof de sport je maakt tot een crimineel. you better think befor you zink


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.