dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameOok Den Haag wil geen ambassadeur sturen

Ook Den Haag wil geen ambassadeur sturen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 21 nov – Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken stelt tegenover de Ware Tijd dat een nieuwe ambassadeur ‘nu niet aan de orde is.’ Toch ligt al ruim een half jaar een verzoek tot toelating bij de Surinaamse regering. De Nederlandse parlementariër Harry van Bommel snapt het niet meer.

Aan beide zijden van de oceaan wordt klaarblijkelijk de kop in het zand gestoken. “Ik wil zicht hebben op wat de houding van Nederland politiek betekent en wat de voornemens zijn. Als er geen ambassadeur naar Suriname gaat, geldt dat voor de duur dat het Decemberstrafproces stil staat?”, aldus Van Bommel. Hij betreurt de houding aan beide zijden. Ook Paramaribo maakt duidelijk geen haast met de toelating. Aan de andere kant is onlangs een reeks ambassadeurs toegelaten.

Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken gaat er voorlopig geen Surinaamse ambassadeur naar Den Haag. In het Surinaamse parlement is al kritiek geleverd. Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) vindt dat de belangen van Surinamers in Nederland te belangrijk zijn. Problemen die president Desiré Bouterse zou hebben met Nederland mogen daar niet tussen komen. Ook Van Bommel ziet twee samenlevingen verliezen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

82 REACTIES
 1. Ach, de Nederlandse regering weet dat het Bouterse regiem na 2015 tot het verleden zal behoren. Het heeft dus geen zin om nu ambassadeurs uit te wisselen als de verhoudingen zo slecht zijn. Je kunt dan betere tijden of een volgend regiem afwachten. De standpunten van beide regeringen liggen mijlenver uiteen.


  Maak melding
 2. Er zijn veel raakvlakken tussen het NDSAP van Adolf Hitler en de NDP van Bouterse.

  De Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) was de politieke partij waarin het nationaalsocialisme zich georganiseerd had met als staatkundige leider, Adolf Hitler die ook grotendeels de ideologie had vormgegeven. Deze werd volgens zijn ideologie door “de voorzienigheid” uitgekozen en moest volgens zijn eigen woorden als een soort Messias het Duitse volk ‘verlossen van de binnen- en buitenlandse vijanden’ en vervolgens naar een glorierijke toekomst leiden. Ook Desiré Bouterse ziet zichzelf als een messias en uber Surinamer.

  Hitler werd gezien als de redder in nood, ook had hij charisma. Ware niet dat Bouterse ook een charismatische persoonlijkheid is onder een bepaald deel van de bevolking.
  Bouterse speelt net als Hitler op de sentimenten die er leven onder de bevolking (armen, boeren, arbeiders, middenstanders d.m.v. propaganda). Onder Hitler waren de joden de zondebok en onder Bouterse is dat Nederland.

  Nederland heeft geen probleem met Suriname, het gaat om de persoon Bouterse. Hypocriet ? Nederland doet ook zaken met de leiders van China en Iran ? Er is een wezelijk verschil, deze leiders zijn niet veroordeeld in Nederland.


  Maak melding
 3. het is zoals jesserun het ooit zei: problemen van de heer bouterse met het buitenland mogen niet gezien worden als problemen van suriname met het buitenland


  Maak melding
 4. Dat is toch de opzet van Bouterse. Van zijn probleem een trachten een volks probleem maken.
  Het is aan het volk van Suriname hoever zij de teugels laten vieren.
  Het Surinaamse en Nederlandse volk hebben geen problemen met elkaar getuige de volle vliegtuigen die op en neer vliegen en de vele gemende relaties.
  We zullen zien wat er in 2015 plaats vindt Is het genoeg geweest of komt er een periode bij.


  Maak melding
 5. Harry van Bommel, Suriname is voor Nederland niet van belang. Wij Surineds vinden altijd onze weg naar ons geboorteland. Daar hebben we geen Nederlandse ambassadeur voor nodig. Het is een hoogstaand gebaar van Nederland, die niets met moordenaars van doen wenst te hebben.


  Maak melding
 6. Is het dan nog niet duidelijk voor nedland”,wat een huigelaars zijn zij hier in nedland.

  Bouterse heeft al aangegeven er geen haast mee te hebben voor een ambassade in olland.

  en dan heb jij die veradelijke jogi bear van de front,;die vieze slijmbal met zijn smeek bede om su aan ooland te verkopen,.vent rot toch op


  Maak melding
 7. Paraman
  Ze hoeven niet niet! Het loopt zo toch gesmeerd zonder pottekijker!

  Tuurlijk, Bouterse rooft de staatskas leeg voor eigen gebruik en jullie Paarse Ezels staan er bij te klappen….


  Maak melding
 8. Dat meneer Mahinder aan geeft dat de belangen van Surinamers in Nederland belangrijk zijn is de grootste kolder dat deze man uit zo als de hele Front [bloedzuigers van Suriname] de bevolking voor de gek houdt.Nederland is democratisch voor zijn burgers die hier wonen inclusief de Surinamers die hier zijn en daarmee hebben wij het gehad.
  Surinamers jullie zijn in het verleden niet geholpen en nu ook niet door Nederland.Bouterse is het product van het beleid van de NPS die hebben hem gemaakt wat hij vandaag is.De aasgieren van de NPS brullen van alle kanten en willen weer naar het verleden.Ze willen gaan dansen voor hun mooie leider.


  Maak melding
 9. Voor nederland valt er in Suriname niets te halen. Dus geen ambassade.

  Nederlandse Ambassade Argentinië
  Nederlandse Ambassade Aruba
  Nederlandse Ambassade Bolivia
  Nederlandse Ambassade Brazilië
  Nederlandse Ambassade Chili
  Nederlandse Ambassade Colombia
  Nederlandse Ambassade Ecuador
  Nederlandse Ambassade Frans-Guyana
  Nederlandse Ambassade Guyana
  Nederlandse Ambassade Paraguay
  Nederlandse Ambassade Peru
  Nederlandse Ambassade Suriname
  Nederlandse Ambassade Uruguay
  Nederlandse Ambassade Venezuela

  In deze landen heeft Nederland een ambassade.
  Dus die van Suriname kan makkelijk gemist worden.

  Brazilië en Argentinië zijn belangrijk. De rest is corrupt en kan je vergeten.


  Maak melding
 10. Tedje

  Voor nederland valt er in Suriname niets te halen. Dus geen ambassade.

  Nederlandse Ambassade Argentinië
  Nederlandse Ambassade Aruba
  Nederlandse Ambassade Bolivia
  Nederlandse Ambassade Brazilië
  Nederlandse Ambassade Chili
  Nederlandse Ambassade Colombia
  Nederlandse Ambassade Ecuador
  Nederlandse Ambassade Frans-Guyana
  Nederlandse Ambassade Guyana
  Nederlandse Ambassade Paraguay
  Nederlandse Ambassade Peru
  Nederlandse Ambassade Suriname
  Nederlandse Ambassade Uruguay
  Nederlandse Ambassade Venezuela

  In deze landen heeft Nederland een ambassade.
  Dus die van Suriname kan makkelijk gemist worden.

  Brazilië en Argentinië zijn belangrijk. De rest is corrupt en kan je vergeten.
  maar beste teddy beer in die landen kan ned niet bepalen hoe ze gelden moeten besteden, hoe hun justitieel apparaat moeten inrichten en wie op welke post komt. en bovendien geen van die landen zijn voormalige kolonie van nederland en ze hebben geen “COUP GEORCHESTREERD IN DIE LANDEN OM DE ZITTENDE REGERING TEN VAL TE BRENGEN ten koste van hun om naar hun pijpen te dansen.


  Maak melding
 11. Het is crisis in NL dus wij kunnen op eigen poten staan

  NL weet dat zij de Goudmijn mis hebben gelopen

  Jammer maar de Nederlanders blijven SU bezoeken op

  HOOG tempo NL zegt dat Maxima niet mocht trouwen met

  Alexander Haar vader is een OOrlogmisdadiger

  BOUTA is en vrijheid strijder en tog word hij gehaat


  Maak melding
 12. Al die simpele zielen, die hier op dit forum bij herhaling Ned. als kolonisator trachten neer te halen, beseffen niet dat ze inmiddels een kolonie van China zijn geworden.

  Die Su. in een financiele wurggreep heeft omdat die seriemoordenaar het leningenplafond verhoogd heeft. Te stom en achterlijk om te realiseren dat die gelden ooit weer terugbetaald moeten worden. (met rente)

  En dan hangen ze weer jankend bij familie in Ned. aan de bel voor wat financiele ondersteuning omdat ze dan nog minder te vreten hebben dan nu al het geval is.

  Een ezel stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen, maar die paarse leeghoofden zien kans om zich 35 jaar lang aan dezelfde steen te stoten.

  Dan ben je nog stommer dan het paard van Christus en dat was een ezel.


  Maak melding
 13. @kolibrie

  de voedsel banken vind ik een heel fatsoenlijke oplossing van het armoede probleem.Als je in Sur.niets te eten meer hebt,ga je niet naar een voedsel bank maar naar Ornamibo om eten te zoeken.Daar is de nationale stort plaats.

  Cobie.


  Maak melding
 14. Prins Willem-Alexander heeft in Brazilië gezegd dat hij en Máxima niet zo maar een bezoek afleggen aan Brazilië:”Wij willen zaken doen”! In zijn kielzog reizen vertegenwoordigers van 175 bedrijven en instellingen.Het is de grootste handelsmissie ooit!

  HONDERD VIJF EN ZEVENTIG BEDRIJVEN EN INSTELLINGEN.
  Olland, wat goed van je,zeg!!!


  Maak melding
 15. @alleen.
  Je zegt:”bovendien geen van die landen zijn voormalige kolonie van nederland”

  Wat ken jij jouw algemene geschiedenis zeer slecht!
  Hierdoor diskwalificeer jij je zelf op een pijnlijke manier voor verdere discussie.
  Foei,alleen!!!Je staat werkelijk alleen! 🙂 🙂 🙂


  Maak melding
 16. @Paraman,

  Je irriteert me mateloos.

  Jij moet pas je smoel opendoen, als je afstand doet van je uitkering.
  Al die zogenaamde patriotten die geen poot uitsteken om het land te helpen en de grootste bek opzetten, mogen van mij de tering krijgen.

  Walgelijke patsjakkers.


  Maak melding
 17. @kolibri,

  ik ben van 1967 (was jij toen al geboren?) tot 2010 in Su.gweest, dus weet heel goed waar ik over praat en ken de cultuur als mijn broekzak. Heeft helemaal niks met frustratie te maken, maar met realiteitszin.

  Heb 43 jaar lang van nabij meegemaakt dat dat land op de rand van de afgrond balanceerd en tot op de dag van vandaag geen enkele progressie heeft gemaakt.

  Een grote corrupte diktatuur onder leiding van een seriemoordenaar.


  Maak melding
 18. @kolibrie

  Och ,had nooit geweten dat je maaltijd bestond uit een bordje rijst met bruine bonen en een gebakken surinamer!!!
  Hoe eet je de surinamer graag?
  gebakken,barbeque style,pittig enz…..
  Whahahahaaaaa………


  Maak melding
 19. Ray, neen. Maar ik heb goede ervaring met ze. En niet alleen met surinamers. Maar met iedereen die op planeet aarde woont. Dus ook de dieren en planten.


  Maak melding
 20. @kolibrie

  dat ben je wreed tegen over je voormalige landgenoten.Stuur je ze naar de vuilstort.In Sur.krijgen ze ook het NOS journaal te zien hoor en daar zien ze geen asgieren en Sabaku en honden tussen het eten.In Sur.moeten ze met deze dieren wedijveren om hun maag te kunnen vullen.Maar ook zij hebben waarschijnlijk de lik op de neus gekregen door op de NDP te stemmen.

  Cobie.


  Maak melding
 21. vleugels uit slaan vleugels uitslaan dat doet bouterse.
  front houdt het op enkel nederland in de hoop dat vandaar uit hulp zal komen .bouterse was toen der tijd de man die china en brazile als een goede partner zag en het werkt ….dank zij de regering worden er zaken gedaan in belang van land en volk .ambassade van olland in su is geen prioriteit voor deze regering denk ik .
  suriname lijdt er niet onder financieel .
  die rozenthal was ook nog brutaal om suriname op te dragen die ambassade in frankijk te sluiten …a ka wit mang dies njang wang lala boi !!!!rozenthal joe no bevie voe poeroe na woortoe in joe bek .waar zit die klootzak nu …hij moest het velt ruimen voor een andere klootzak .deze mensen denken nog steeds dat het front is die regeert dus kunnen ze bepalen .
  in olland gaan ze bepalen niet in su …die redimusus moeten slikken wat ze wordt op gedragen door rutte maar no dja!!!! dja na bouta e takie .
  strede strede wie no sa vrede gado de wie vesie mag ,herie libie te na dede pero e vetie gie sranang


  Maak melding
 22. Jacobus,
  Ik kan mij niet voorstellen dat mensen in suniname en nederland geen eten hebben.

  In suriname is voedsel in overvloed. Je kunt planten. Een moestuintje. De klimaat heb je mee.
  In nederland is eten helemaal niet duur.
  volgens zijn ze allemaal verwend en lui.


  Maak melding
 23. @kolibrie

  de mensen die op de vuilstort bezig zijn,kan je onmogelijk lui noemen.Ze hosselen daar om tenminste hun honger te stillen.Want voor planten,hebben zij geen grond.Misschien dat je hun kunt vertellen hoe ze aan grond kunnen komen als investeerders met geld geen grond kan vinden om hun bedrijf te starten of zelfs de regering geen grond kan vinden om huizen te bouwen.
  En als je langs de straten plant,oogst iemand anders het.Vraag het pero maar.Hij plant bittere cassave.

  Cobie.


  Maak melding
 24. Het maakt niet uit als Bouterse de meetings bezoekt of niet. Wie zegt dat Bouta op meneer Manders of hoe hij heet wacht. De nederlandse politici denken dat ze met hun wit boeba nog heel veel voorstellen in Suriname. Deze politici hebben nog een pyama aan. Zij leven nog in het verleden en nederland is reeds op alle gebieden zijn onschuld kwijtgeraakt.

  -Een onstabiele bestuurlijke cultuur (geen eenheid in denken) hoeveel kabinetten zijn sinds de laatste 10 jaar niet gevallen?????????
  -Een ontwortelde samenleving
  -Zwakke economie
  -Nederland zit vol met psychogestoorde moordenaars
  -Corruptie en drugshandel,wiethandel,hennephandel op zolders en landbouwkasten.
  -Pedofielen netwerk
  -Een ongelukkige samenleving daarom emigreren en remigreren duizenden mensen jaarlijks en de ww trekkers die het niet kunnen bekostigen moeten maar daar blijven creperen.

  Zo kan ik nog door gaan met de lijst en wat zal het worden met een samenleving die onstabiel is en steeds ongelukkiger wordt?

  Suriname een paradijs. Oeng tang pe oen de ijsklontjes.


  Maak melding
 25. De IJSKLONTJES regering van Nederland komen niet vertellen wat er in SURINAME niet moet gebeuren. Einde onderdrukking. Het is een ijsklontjes regering omdat ze elke keer smelten.Ik geef opdracht al de ministers af te beelden op een ijsklontje want deze regering zal met hun impopulaire maatregelen snel weer smelten.

  De couppogingen en pogingen diverse regeringen van Suriname (J.A. Pengel) door verraders te laten opjutten en ten val te brengen door de ned.ambassade en ned.regering is het goed om de invloeden buiten te houden en voorlopig ivm met het gedoe heen en weer geen nederlandse ambassade in Suriname toe te laten.
  EINDE NEDERLANDSE INMENGING IS GEZONDE ZAAK VOOR SURINAME.


  Maak melding
 26. Ambassadeur…zoveel jaren…nooit vooruitgang steeds keer op keer alleen maar problemen door bemoeizucht en zaken naar hand zetten…. met land en volk… spelen met een hoop vieze smerige spelletjes.


  Maak melding
 27. Iedereen moet met zijn eigen ogen lezen hoe slim NL te werk gaat.
  Toen de amnestiewet goedgekeurd was had NL om alleen sabotage te plegen op de amnestiewet zijn Ambassadeur gelijk terug geroepen. Dus gewoon weg gaan bemoeien met SU interne aangelegenheden.
  Nu zegt NL dat zolang het Strafproces stil staat er geen Ambassadeur naar SU gaat. Wederom blijven bemoeien met de beslissingen van de SU Rechtstaat.
  !!!!!!!!!!!!! Nu komt het belangrijkste punt wat ik wil aanhalen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Amnestiewet is niet ingetrokken.*********************
  Strafproces is tot nader orde opgeschort.************
  Maar Maar Maar Maar Maar Maar Maar Maar Maar Maar Maar
  Toch ligt een half jaar( zes maanden) lang een verzoek voor toelating van NL Ambassadeur in SU bij de SU Regering.
  Ik vraag me af wat voor vieze spel NL met SU aan het spelen is.
  De Pres DDB van SU heeft helemaal geen problemen met NL, maar NL heeft wel zogenaamde problemen en vanaf dat Mr DDB tot President van SU was gekozen hem constant is gaan ondermijnen/Boycotten.
  Van mijn kant kan NL Ambassadeur toegelaten worden onder 3(drie) voorwaarden nml.:
  1 NL moet deze Democratische Regering/Pres DDB accepteren.
  2 NL moet niet bemoeien met de belangrijkste interne aangelegenheden zoals Amnestiewet etc.
  3 NL moet niet bemoeien met de beslissingen van de SU Rechtstaat.
  (4 NL moet zogenaamde internationale veroordeling van de Pres DDB in trekken)


  Maak melding
 28. Kan iemand mij vertellen wat de toegevoegde waarde is van een ambassadeur?
  SUR heeft nu geen NED AMBA en NED ook geen SUR AMBA.
  Wat gaat er nu mis in SUR or in NED mbt de taken (wat het ook mag zijn) van een AMBA.


  Maak melding
 29. @Harnam, ambassades en consulaten kunnen je helpen overal helpen waar je ook bent.

  -Als je paspoort of reisdocumenten verloren zijn gegaan of gestolen zijn dan kan je terecht bij de ambassade of het consulaat. Zij bezorgen je dan een nieuw. Let op! Niet alle hulp is altijd gratis.

  – Ze zullen je adviseren hoe je aan geld kan geraken van bijvoorbeeld het thuisfront als je krediet of bankkaart gestolen is.

  -Ze brengen je indien nodig in contact met een plaatselijke arts of advocaat.

  – Als je tijdens je reis in aanraking komt met justie, Zij kunnen je natuurlijk niet uit de cel krijgen of een boete doen verdwijnen, maar kunnen wel bemiddelen in de zaak en vrienden of familie in het thuisland op de hoogte houden.

  -In nood kan de ambassade jou bijvoorbeeld geld voor een vliegtuigticket lenen. Dit is echter nooit verplicht!

  -Kan bemiddelen met het thuisland bij een onrustwekkende verdwijning, crash van een vliegtuig, ernstig ongeval, etc etc.

  In Nederland wonen meer dan 300.000,00 Surinamers. Als ik bepaalde mensen moet geloven investeerd Ex Kolonisator Olland een aanzienlijk bedrag in de Surinaamse economie. Als je kijk naar de wederzijdse belangen is het openen van ambassades een logische gevolg daarvan.


  Maak melding
 30. In 1972 woonden er circa 39 duizend eerste-generatie
  Surinamers en circa 15 duizend tweede-generatie
  Surinamers in Nederland. Rond de onafhankelijkheid van
  Suriname in 1975 is het aantal eerste-generatie Surinamers
  door immigratie snel gestegen. Ook rond 1980, vóór het
  aflopen van de overeenkomst waarbij Surinamers nog konden
  kiezen voor het Nederlanderschap, was er een immigratiepiek.
  In de periode daarna steeg het aantal eerstegeneratie
  Surinamers relatief licht, maar nam door geboorte
  het aantal tweede-generatie Surinamers fors toe. Op 1 januari
  2011 telde Nederland 184 duizend eerste-generatie
  Surinamers en 160 duizend tweede-generatie Surinamers.

  Daarnaast wonen er in Nederlannd tienduizenden Nederlanders die in Suriname jarenlang hebben gewoond. Velen van hen zijn in Suriname geboren en hebben er vaak meer dan 20 jaar gewoond.

  Dan heb je nog de dienstplichtige militairen die dienst in Suriname hebben gedaan.

  Deze groepen zijn de bezoekers van Suriname.
  Daar verdient Suriname geld aan.
  Dus Bouterse is dom. Oer stom zelfs.

  Deze bezoekrs aan Suriname huren auto,s. Gaan uit eten. Geven geld uit in de stad. Gaan naar Overbridg en Berge en Dal.

  Dus heeft Suriname heel wat in Nederland te halen.
  Maar de jonge Surinamers geloven alles wat Baasje zegt.
  Helaas.
  Ik heb in Suriname niet alleen de zelfstandigheid meegemaakt maar ook nog 28 jaar in de kolonie gewoond.

  Ik kan je verzekeren dat het toen prima was. Schoon. Iedereen werk. De Surinaamse gulden was top.
  Veilig. Prima ziekenhuizen. Betere scholen dan in Nederland.

  Droom lekker verder.


  Maak melding
 31. Van mij kan die NED AMBA blijven waar die zit of zich ergens anders nuttig gaan proberen te maken, in Su wordt die niet gemist en laten we hopen dat dat nog heel lang het geval zal zijn.

  SU AMBA in NL?? Geen probleem hoor, ze hebben een consulaat en anders rijden ze even naar een buurland dus probleem no deh!

  Wat die honden allemaal neerzetten over eten in Su, ze moeten niet te snel praten want over hun toekomst durven ze het niet te hebben, velen gaan er dood omdat de ziektekosten niet meer te betalen zijn.

  Er moet een site gemaakt worden waar NL gebeurtenissen geplaats kunnen worden want volgens mij hebben ze stront in hun ogen want ze willen maar niet inzien dat ze nu al pufjes laten voordat ze dalijk echt gaan schijten. Op die site kunnen we alle geweldige nieuws van ze kwijt om hun ogen te openen want volgens mij zijn ze vergeten dat heel de wereld kan meegenieten van hoe “goed” het met ze gaat via internet.

  3 kinderen op een dijk wachtend op Sinterklaas, maar helaas die Sinterklaas kwam niet, geen geld en dat voor een land die zo een grote bek heeft.

  Sinterklaas ( Turk ) en de Zwarte Pieten ( gekleurden ) zijn trouwens wel de enige buitenlanders die zo feestlijk worden binnen gehaald in NL, dan sturen ze de Spaanse AMBA ipv de Turkse.


  Maak melding
 32. Ik blijf het zeggen/herhalen:
  Zij wij de tijden vergeten toen de meesten als ratten pinaarden en dat er hulp in de vorm van geld en dozen met levensbehoeften richting SU werden verscheept ?
  Met vele dank aan de broeders van SU afkomst die nu surneds worden genoemd. Dezelfde broeders worden nu gehaat.,
  Mensen met de dood in hun ogen zaten dag en nacht uit te kijken naar de gevulde dozen. Broeders (uit NED)die hun eigen vrouw en kinderen tekort deden alleen voor steun richting broeders in SU.
  Wat zijn wij toch een LAAG volk…sorry maar ik moet het kwijt…
  Ik ben wel mijn broeders dankbaar hetgeen zij gedaan hebben om hun families te steunen ondanks later/nu blijkt STANK voor DANK.


  Maak melding
 33. Roy ,
  behalve de uitbuiting van SU door jouw Koloniale Meester , ben jij ook de tijd vergeten toen de Meester de ” 1 cent – aktie of de maandag-cent-aktie ” op de scholen werden/hadden geintroduceerd en dat de arme school kinderen ( sommigen hadden zelfs geen schoeisel )gedwongen waren om daaraan gehoor aan te geven ???
  ” HULP VOOR DE MOEDERLAND ” was toen het motto !!!
  RETHINK , Yo chicken-shit yo !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding
 34. @Roy,

  diegenen waren ons ook zeer dankbaar!!

  let wel,’waren’,…onze oude generatie oom tante en overige zijn er nagenoeg niet meer en dus moeten wij het doen met neven en nichten en tja, ook die moet je steunen he ondanks dat ze verkeerde keuzes maken!!


  Maak melding
 35. @sempa

  WEDEROM:Het is nooit te laat om je school af te maken….
  De koloniale meester heeft ons ook de kans gegeven om wat te bereiken, ik ben de meester daarvoor dankbaar.
  De koloniale meester heeft ook heel veel geld gegeven aan onze leiders om SU op te bouwen., En wat hebben onze leiders gedaan ? Jou leider heeft jou in elk geval oud vreten voorgeschoteld en warme bier. Begin maar weer te huppelen want straks met de kerst is het weer gratis feest met dezelfde recept. Trouwens heb jij je familie uit holland wel gebeld voor iets lekkers straks met de feest dagen …geef niet hor is geen schande.


  Maak melding
 36. @pasew
  Het is een bodemloze put….altyd stank voor dank..
  Als je naar SU gaat verwachten ze dat je ze steunt.
  Als ze met vak in NED zijn moet je ze ook steunen.
  Meest herkenbare zin is altijd:Joe ab of tja wang lekkers gie mie tog…
  Een huisdier als een in NED toont wel waardering….


  Maak melding
 37. Roy ik denk dat je heel veel problemen heb met je zelf je moet denk ik naar de pdokter gaan en je gaan onderzoeken want je lult wel wat hier zonder verstand en dan ook nog op zo een manier wat voor soort Surinam,ers ben je als je zo over je volk praat,de rest mag jezelf aanvullen,na mie takie


  Maak melding
 38. Vanaf 1954 was Suriname eigenlijk al zelfstandig.

  In 1975 kreeg Suriname 4,3 miljard gulden. Omgerekend zou je nu kunnen zeggen 20 miljard euro.
  En dat voor 300.000 Surinamers want de rest zat al in Nederland.

  Het ging dus eigenlijk om 100.00 mensen in Paramribo waarvan zo,n paar honderd personen de ruif leeg haalden.

  Tja en die hebben het nu voor het zeggen.
  Wat er met al dat geld is gebeurd blijft een raadsel.

  Tot vorug jaar bleef Nederland Suriname steunen.

  Wat heeft het opgeleverd???? Niks.

  Dus stoppen. Ambassade sluiten. Negatief reisadvies.
  Het is in Suriname te gevaarlijk. Blanken worden slecht behandeld. Onbeschoft en opgelicht.

  Ga lekker naar Brazilië. Mooie stranden. Vriendelijke mensen. De helft goedkoper.


  Maak melding
 39. Roy

  De manier hoe jij hier op deze forum tekeer gaat is vol met haat naar het Su gemeenschap en regering.
  Ik steun het Su regering in hun goede daden ,en geloof mij ,zij doen ook goede dingen in het land en bevolking.
  De x kolonialisten hebben ook hun valse leer dat ten voordele voor hen was ,en niet voor Su en bevolking ge introduceert,,ook dat moet in Su veranderd worden ,omdat wij een onafhankelijk staat zijn en bouterse onze president staats hoofd is.
  Heb jij er last van “,dan moet jij er wat aan doen ,jij zal zelf merken wat wij zullen doen.jongen jij bent gewaarschuwd.

  Legre


  Maak melding
 40. Ik denk ook dat je of je bent heel oud al of heel jongf en gewoon maar lol wil hebben met andermans problemen en zeggen dat de Surinamers pinaren in Suriname,ik den k het niet hoor want mijn familie doet het goed daar en niet met de steun van de regering wij hebben altijd ons best in sduriname gedaan en nog steeds als ik daar ga wordt ik juist verwend door mijn familie met allen respekt voor de anderen die het misschien niet zo9 breed hebben en nog delen met anderen,misschien kom jij uit een familie die elkaar noit de helpende hand hebben gebodne,je kent ons echte surinamers niet jij bent een fake surinamers is wat de curacoaenaren zeggen over een anderr curacoaenaar dat hij een macamba is je zal wel weten wat dat betekent en dat pas bij jou priofiel,na mie takie


  Maak melding
 41. Ik heb het bedoeld voor jouw roy,dat je een macamba bent met je lul praat over suriname,misschien pinaar je hier of heb je problemen die je niet kabn verdragen,maar blijf maar dom lullen met je kornuiten,want ik ben ook een voorstander van deze regering en dat wil niet zggen dat ik van ze eet maar dat ze voor de armen heel veel heeft betekent in suriname en nog steeds moeten ze knokken om het beter voor ze te doen,maar het komt wel goed hoor roy mie boyke,macamba,blijf maar dromen ,na mie takie


  Maak melding
 42. Roy,Ray

  Jullie wonen niet in Su”,wat kletsen jullie ,achterlijk poep vreters,,het zou beter zijn als jullie niet in Su binnenlandse zaken bemoeien.
  Jullie poepen uit jullie mond en het stinkt,.


  Maak melding
 43. legre laat die roy maar lullen hij weet zelf nietwat hij lult,en ook zijn kornuiten want is alsof ze een probleerm hebben dat Bouterse aan de macht is,hij is beter dan velen die voor hem waren.na mie takie.


  Maak melding
 44. de waarheid is altyd hard om aan te horen…
  feiten liegen nooit…dit heeft niets met haat te maken.
  I’m always a peacefull loving man.
  Het is waarheid en een feit…geen list en bedrog kwestie.
  Nogmaals ik haat niemand, ik ben eerder teleurgesteld..


  Maak melding
 45. Teleurgesteld met jezelf,want misschien heb je geen vriendjes meer in de surinaamse politiek,of ben je de waanhoop nabij,maar ik waarschuw ga snel een dokter zoeken die je onderzoek,want ik zie echt dat je problemen heb,ik kan je naar een bonoemang sturen,misschien is dat beter


  Maak melding
 46. Je bent geschoold als ik dat mag lezen hier maar als ik het zelf oordeelt ben jij de domste prater van deze forum,en je papieren kan je als closetpapier gebruiken en ik denk dat dat je probleem is ga vlug een dokter zoeken voordat je voor een trein ga springen


  Maak melding
 47. Roy

  Jij zegt dat jij teleurgesteld ben,,ja teleurgesteld in nederland dat jij nu de harde feiten mee maakt en als een hond moet leven en de werkelijkheid dat het nog veel erger gaat worden.
  Jij woont niet in su,dus kom niet met jou gepraat over Su of hoe wij de ekte sus het moeten doen in ons land,bemoei maar in jou ooland en laat Su met rust,,slijmbal


  Maak melding
 48. Roy

  Jij stamt van de apen”,ik ben een afstammeling van een mens.

  Jij moet terug naar school,”of weet jij niet dat als de mens uit apen zou afstammen dat er geen apen meer zouden bestaan,,dwaze gek laat jou na kijken,stomme idioot.


  Maak melding
 49. Er is geen ondankbaar volk als Surinamers te vinden.
  Het klopt, het eten zit vol met kruiden en andere troep. Ik vind het echt niet te vreten. Ook weet ik van velen dat de hygiene ver te zoeken is.

  En het is zo onzeker wat het eten betreft:
  Bij de teelt van hun groenten gebruiken ze te veel pesticiden. De slachtkippen krijgen extra dosis antibiotica en dat doen de mensen zelf thuis. De vissen zijn gedeeltelijk vergiftigd met kwik. Water is bijna overal vervuild. Ook bij rijstbouw gebruiken ze echt te veel pesticiden, echt te veel.

  Ik kan u zo gegevens van mensen verstrekken die eraan overleden zijn.


  Maak melding
 50. @Paco2, nee die nederlandse plofkippen zijn gezond ? Of zalm met salmonella bacterie. Je praat poep hier ymppa.. ga lekker kleine kinderen lastig vallen in Thailand of zo… K. racist. Ik mag dan wel in nederland wonen, maar ik ben en blijf een trotse Surinamer met onze keuken inbegrepen. Capice ?


  Maak melding
 51. Roy ,
  leest jij de tegen-reacties ?!?
  Natuurlijk ga ik mijn fam. die in Olland wonen iets vragen maar pas na 05 december .
  Als de goedheilig man met zijn stoomboot weer richting Turkije gaat !!!
  Alles valt te relativeren behalve mijn gelijk !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding
 52. Daar liggen wij in Republiek Suriname niet wakker van , geen Amba , so what ?!?
  Olland kan een land zijn om zaken mee te doen maar het is niet HET LAND !!!
  Olland is maar een onderdeeltje van Europa en Europa op z’n beurt een onderdeel van de wereld , wel te verstaand .
  Gezien het feit dat de houding van Olland verre van vriendelijk is , is de reaktie van Republiek Suriname zeer gepast !!!
  Voor de huidige Republiek Suriname is Olland te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken !!!
  En er ligt al zes maanden een verzoek voor toelating van een Amba ?!?
  henk de MOL , leGMAPje , Ray , Roy , Vene en consorten , wat weten jullie hiervan ???
  Waarom delen jullie de informatie niet met ons ???
  ” Ook van Bommel ziet twee samenleving verliezen ”
  SAMENLEVING IS SAMEN LEVEN !!!
  De twee samenleving kunnen pas samen leven indien Olland het initiatief neemt en overgaan tot het vrijgeven van de bewuste historische ” Dossiers Suriname ” ,dat ter voorkoming voor een dagvaarding van het Internationaal Gerechts Hof of aansturen tot een ” Friendly Settlement ” , voor het beperken van gezichtsverlies !!!
  ” INDIEN MEN DE TWEE SAMENLEVING WILLEN LATEN WINNEN ”
  Thats the way , it is !!!
  De bal ligt nu bij ADO DEN HAAG , die is aanzet !!!
  Op z’n Surinaams zeggen wij dat : ” A FAYA D’E LITI NA TIGRI MINDRI EDE , N’EN SREFI ABI FU KIRI EN ”
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding
 53. Alleen ,
  Ik begrijp je volkomend .
  Ik doe het bewust , systeem !!!
  Maar toch bedankt !!!
  KRAKTI NANGA ALA SANI SAN YU ONDERNEEMT , SOSO LOBI !!!
  Sempa .


  Maak melding
 54. Roy ,
  jij gelooft nog steeds dat jouw meester een vierkante cirkel kan tekenen .
  Meesters komen uit het Westen , want de drie Wijzen komen uit het Oosten !!!
  Dinky bun tranga !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding
 55. Roy,

  Ik hoop dat je ooit eens een chloorbad krijgt, dat je haar blond geverfd wordt en je ogen blauw worden geslagen, dan kan je Roy veranderen in Blonde Tollie. Joe saka saka joe het zegt meer over jou dan over Surinamers. Van mij mag je gevoerd worden aan de pirhana’s dan zullen die ook dankbaar zijn.

  Paco2,
  Ben je pakistani?? Zo ja ruik je eigen voer eens dan al zal je kiezen voor verhongeren enne beter ga je je billen pieren ergens op een berg in Talibanland.


  Maak melding
 56. Wie A zegt moet ook B zeggen..

  Gewoon het verkeer van Nederland naar Su stop zetten.
  (goederen en mensen)
  Als je Naar Su of naar Europa wil komen ga je via Frankrijk.
  Werkt ook goed toch. (waar een wil is is een weg)
  En dat een jaar doen en kijken wie er beter en slechter van wordt.
  Nl is af van die drugs problelemen.
  Su is af van het bemoei van Nl.
  Iedereen blij goed !!


  Maak melding
 57. Geen NL AMBA in Su maar Nederland doet wel een rechtshulpverzoek aan Suriname ivm met een zogenaamde crimineel, gelijk weigeren in Su, is een probleem van Nl niet van Su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES