Nederlandse Europarlementariër niet naar Suriname

48

PARAMARIBO/BRUSSEL, 21 nov – Onder de ruim vierhonderd Europeanen die de komende dagen Suriname aandoen, hoeft VVD-politicus Toine Manders niet gezocht te worden. De Nederlandse Europarlementariër weigert mee te gaan voor de ACP/EU-conferentie in Paramaribo. Als het van Manders afhangt blijft het niet bij een eenmansboycot.

Want dat het daarom te doen is, steekt de politicus niet onder stoelen of banken. “Ik heb besloten weg te blijven omdat ik niet het toneel wil zijn waarop de heer Bouterse mooi spel kan spelen”, zegt Manders. Hij wil ook anderen meekrijgen. Met zijn boycot valt meteen het enige Nederlandse ‘volwaardige’ lid uit de delegatie van het Europarlement weg. Aanleiding voor Manders is dat Bouterse de gezamenlijke bijeenkomst zou openen met de ACP-groep van voormalige kolonies.

Manders zei al maanden terug niet van plan te zijn handjes te schudden met het Surinaamse staatshoofd. Dit was na de aanname van een amnestiewet voor de plegers van de decembermoorden. Een poging aan te sturen op het verplaatsen van de conferentie stuitte op verzet van de ACP. Ria Oomen-Ruijten (CDA) reist wel naar Paramaribo als plaatsvervangend delegatielid. Oomen-Ruijten gaat er vanuit dat Bouterse alleen het ACP-overleg bijwoont en niet de gezamenlijke conferentie.

48 REACTIES

 1. Als Ranbindernath Parmessar ook maar één blonde kop onder de aanwezigen gaat kunnen ontdekken,praat hij glundert over dat de hele EU gekomen waren.
  En als de EU daar is,is bout schaamteloos genoeg om tussen hun te verschijnen.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat de hele nederlandse delegatie niet naar Suriname komt. 110 min 1 land is 109 landen aanwezig in Suriname, dat is voldoende om een geslaagd conferentie te noemen. Ik denk dat Nederland ook moet bezuinigen aan hun dienstreizen. De economische crisis is enorm daar. De bevolking pienaart en klaagt daar. Dus advies aan de nederlandse parlementariers, komen jullie aub niet naar Suriname. Bezuinig het aub! Kijk hoeveel de nederlanders pienaren. Oh ja en Succes met jullie Anti-Suriname beleid! Hopelijk zullen jullie ooit erin slagen. Bhy bhy


  Maak melding

 3. Aan de aanhangers van bouta wil ik vragen om in de vooravond van onze onafhankelijkheid en de grote parlementaire meeting hun agressief gedrag en koppigheid NIET tentoon te stellen maar in de naam van Suriname zich zodanig te gedragen dat acceptabel is.
  Verpest het niet voor de gehele gemeenschap en natie.
  Bouta zijn probleem is niet onze probleem.
  Wees een ware nationalist ALSTUBLIEFT.


  Maak melding

 4. Zolang NL Regering deze SU Democratische Regering niet accepteert hoeven ze van mijn kant niet naar SU te komen, omdat het helemaal geen zin en voordelen heeft.


  Maak melding

 5. Woensdag 21 november 2012 om 04:44 uur, door Radjkoemar Rajaram
  Laat het onder volgende duidelijk zijn voor de SU burgers en voor de wereld nml.:
  SU was in het verleden voor 1975 Kolonie van NL.
  SU was gelukt om in 1975 onafhankelijkheid te nemen en de toenmalige Kolonisator moest alles opruimen, inpakken en terug keren naar hun eigen land.
  Kolonisator/NL was helemaal teleurgesteld en maakte planning om wraakactie te nemen op die SU Regering die toen in 1975 onafhankelijkheid had genomen.
  1 *** Wraakactie op Onafhankelijkheid van Suriname. Geplande/gecoordineerde STAATSGREEP in 1980 om de Regeermacht in SU over te nemen. (daarom wil NL die Dossier van 1980 niet openbaar maken.)
  2 *** Wraakactie op Mr. D.D Bouterse, omdat hij de Regeermacht in SU in handen had en weigerde op een Systematische wijze dat over te dragen aan de Kolonisator.
  Geplande/Gecoordineerde dec COUP in 1982 om Mr. D.D Bouterse te vermoorden.
  3 *** Wraakactie, omdat het mislukt was om Mr D.D Bouterse te vermoorden, en hem alsnog te vermoorden.
  Geplande/gecoordineerde BINNENLANDSE OORLOG in 1986
  4 *** Wraakactie, omdat het ook mislukt was.
  Geplande/Gecoordineerde sabotage toen de NDP in 1996 de verkiezing gewonnen had, door stakingen etc. hun gelukt voor vroegtijdige verkiezing in 2000 en ook de verkiezing gewonnen.
  5 *** Sabotage zodat de NDP geen vorderingen maakt en nooit aan de macht komt en zijn grootste vijand Mr. D.D Bouterse uitgeschakeld wordt.
  Geplande/Gecoordineerde politieke val/hinderlaag d.m.v STRAFPROCES en met allerlei leugens om Mr D.D Bouterse op te sluiten.
  6 *** Doorgegaan met boycotten toen in 2010 de NDP/MC de verkiezing gewonnen had en zijn grootste vijand Mr. D.D Bouterse de President van Suriname was geworden en nog is.
  Opmerking: Bijna alles van de Kolonisator/NL was mislukt.
  Wat NL/Kolonisator nu met zijn handlangers bezig is te doen gaat ook mislukken, zolang Surinamers/Regering/Pres DDB vertrouwen en geloof heeft in de Almachtige God/Allerhoogste persoon.
  ============================================
  1 Monkey can’t stop no show! Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 6. Toine Manders “persona non grata” vanwege “BODEMVERVUILING” Suriname.

  Er is reeds genoeg bodemvervuiling in Suriname, zie het mijnen van goud in het binnenland, dat is een Surinaams “probleem” op zich. Maar om een racist pur sang – dus racist van het ergste soort – te ontvangen in Suriname, dat zou echt BODEMVERVUILING genoemd mogen worden. Als er een (1) Surinaamse douane deze vlegel toegang zou gaan verlenen tot Suriname, dan zou men te ver gaan. Dus Toine Manders, vanwege echte BODEMVERVUILING – met hoofdletters geschreven – blijf verre weg van Suriname. Een racist van een dergelijk kaliber in onze moderne tijd, dient overal als “persona non grata” ONGEWENST PERSOON worden aangemerkt.

  Deze man beweert de VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie te vertegenwoordigen. Welke democratie??? Ja hoor zelfgemaakte democratie binnen de VVD zeker, VVD democratie!

  Democratie is universeel.

  Suriname laat nooit en te nimmer een RACIST van een dergelijk kaliber in uw midden.

  Hier heeft gesproken de peetzoon van de PROMINENTE Surinaamse vakbondleider Cyrill Daal. Die even als Cyrill Daal destijds tegen elk onrecht is. Zijn ziel ruste in VREDE!

  Mijn God is een God van levenden en niet een God van doden.

  “Het is beter het land der levenden te verblijden, dan bloemen te strooien op de graven der doden”.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 7. deze zelfde Manders gaat straks wel naar Birma om daar de hand te schudden met de leiders van het regiem waar over praten wij, dat Obama daar was geeft aan hoe hij denkt over democratie en veranderingen neem daar een voorbeeld aan kijk naar de toekomst de tijd zal het leren.


  Maak melding

 8. Mensen.
  Indien de eenmansactie jullie niet kan deren,snap ik al die scheldkanonnades niet.
  Door al deze scheldpartijen ziet het ernaar uit dat Toine Manders in zijn opzet geslaagd is!
  Vinden jullie zelf niet?Doe nou niet als de gebeten hond!Hou je groot!
  MAAK JE NIET ZO BELACHELIJK!

  @Min
  Nederland is er reeds in geslaagd!
  Want om een president zo aan handen en voeten in eigen land te binden n.b.,gaat alle perken te buiten.

  @Leonard
  De voorzitter van DNA heeft reeds een verzoek gedaan aan de bevolking om:
  Letterlijk zei ze:”GEEN PAPIER OP STRAAT TE GOOIEN TIJDENS HET BEZOEK VAN DE EU & ACP LEDEN”.
  (Dus na het bezoek mogen ze zich weer als varkens gedragen????).
  Dat de Simons dit verzoek expliciet moet doen aan de Surinaamse bevolking vind ik een grote schande.
  WAT IS ONS VOLK TOCH DIEP GEZONKEN! 😮


  Maak melding

 9. Wie is Manders, zelf Brunsie is populairder dan hem. Nu al beginnen spanje en portugal hulp te roepen van hun ex kolonien. Over 20 jaar gaat holland een beroep doen op Suriname, trouwens je hebt hier veel hollandse likkers


  Maak melding

 10. mijn vraag is of suriname deze pedofiele parlementaier zal missen. hier zijn er geen kleine jongens die zult lokken naar je hotel kamer dus we zijn juist blij dat je niet komt.


  Maak melding

 11. Beste Alleen: De helft van de rechtszaken in Suriname betreft op dit moment (stief)_ papap’s en ooms die kleine meisjes van 11 zwanger maken…..


  Maak melding

 12. En wat is beter dan?Eén vogel in de hand of tien in de lucht?Wij Suri’s zijn nooit goed geweest in onder houden van betrekkingen en materieel.En dan gaan we nog vandoor met de batterij van de enigste nog rijdende drie tonner.Sarie…

  Cobie.


  Maak melding

 13. Wie zou handen wilen schudden van een veroordeelde en van moord verdachte President….Dat is een moreel- ethisch vraagstuk. Jesser Arafat en Mohamar Ghaddafi zijn later door respectievelijk Bill Clinton en Nicolas Sarkosy ontvangen. Is net hoe je het bekijkt en in welke context je dit wil plaatsen. De Koningin van Nederland heeft met een delegatie uit het bedrijfsleven toendertijd een bezoek gebracht aan China. Executies en mensenrechtenschendingen zijn aan de orde van de dag geweest (nu nog). Toch merk ik op dat zwaarwichtige economische belangen van doorslaggevende betekenis zijn. Indien Suriname relatief van groot economisch en strategisch belang was voor Nederland durf ik er gif op in te nemen dat de aanwijzigheid van Bouterse tijdens deze topconferentie geen probleem was geweest. Of niet soms…


  Maak melding

 14. Eeeeeeee Toine Manders luister no oom D BOUTA e vierie ka
  djie joe en niet een klein beetje een hele 10 tonner vol ka
  …wie ben je eigenlijk…oom D heeft jou niet nodig…
  …可以 把 它 写 下来 吗? ..Ke yi bat een xie xia lai ka?..
  ….i love su woon en werk……


  Maak melding

 15. @Flexara, die post die Manders bekleed zal Bouterse NOOIT krijgen dus weet wat je schrijft.

  =Als Surinamer zou ik mij diep schamen dat Bouterse mijn land vertegenwoordigd voor de buitenwereld en deze op kaart zet.

  =Zie zijn geschiedenis


  Maak melding

 16. Mag mijn persoon het ook van Olland verwachten om helemaal niet aanwezig te zijn .
  Geen euro-parlementarier en idem dito geen plaatsvervanger .
  Blijven jullie maar weg , wat zijn jullie hypocriet !!!
  Olland is maar een onderdeeltje van de EU en als het erop aankomt moeten zij toch de dictaten die door Brussel worden opgelegd , netjes naar behoren opvolgen .
  Wij dealen met de EU en dat maakt het verschil !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts
  STRE DE’F STRE
  WI NO SA FREDE
  SRANAN SA WINI !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 17. Anton de Kom na so.laten ze maar negatief praten,zijn mensen die het land geen goed wensen.je weet hoe het gaat ,het gaat niet om goed te spreken voor de gebeurtenissen,maar het is meestal zo dat velen van deze mensen die zo negatief praten de grootste zakenvullers waren van toen,en nu hebben ze geen kansen meer zitten ze hun frusstraties uit te gooien,en dan maken ze van de regering daar een pispaal.Maar ze moeten maar slikken,want het volk heeft in ding in het o0og is dat het land geen tweede probleem wordt als de jaren tachtig,en dat vind ik heel goed van ze,want degene die zo zitten te praten zijn meestal woonachtig in het buitenland en de zaak maar opstoken,om daarna de buit te willen halen.Maar ze vergissen zich in de achterban van deze regering,ze zullen zelf opkijken als hij weer gekozen wordt.


  Maak melding

 18. de vraag die wederom gesteld moet worden is ” of heer manders deel was van het hele gebueren van 22 – 29 november in de surinamaamse hoofdstad paramaribo??/ I rest my case


  Maak melding

 19. Tjek Manders giem. Hij is komen kijken en nu al so wang bigie b..k Bouterse is gekozen door het volk. of hij de hele conferentie bijwoont of niet….dat bepaalt hij en niet Manders!!


  Maak melding

 20. Toine Manders is in ieder geval geen draaikont.
  Why in heavens name zou je plotseling van gedachten moeten veranderen.
  Zo veel beter is het er niet op geworden in dat land.

  Dan maar naar Brazilië, met haar 190 miljoen inwoners, om waardevolle contracten binnen te halen, zoals Maxima en Willem nu doen.


  Maak melding

 21. wanders bouterse mist jou als kiespijn …jullie hebben van alles ge probeert om die vergadering te boycotten.
  proberen guyana en andere landen op te jutten tegen suriname neks no jagie …nu kiest deze stront voor thuis blijven wetende dat mijn president koste wat kost het woord gaat voeren en terecht anders heeft hij pero zijn stem niet meer en het volk gaat het niet pikken reken maar …dat zou een blamage zijn voor bouterse en de gehele regering en dat no au go passa …ding mang die na plei we plei jongoe .

  soema bouta no o go!!!!! wanders draai drie lees salto dai smeer joe bal …wie respect wil moet het bij pero verdienen .

  bouta go go


  Maak melding

 22. Ja, meneer Manders als je te vroeg conclusies gaat trekken dan zie je een snoep en avontuurlijke reis in een voormalig kolonie voorbij gaan. Gelukkig zijn de andere europarlementariers het met jou ouderwets denken niet eens en zullen jou ook niet missen. Loser en neokolonialistisch besmet en ouderwetse kalf dat je bent. Loser.


  Maak melding

 23. Het maakt niet uit als Bouterse de meetings bezoekt of niet. Wie zegt dat Bouta op meneer Manders of hoe hij heet wacht. De nederlandse politici denken dat ze met hun wit boeba nog heel veel voorstellen in Suriname. Deze politici hebben nog een pyama aan. Zij leven nog in het verleden en nederland is reeds op alle gebieden zijn onschuld kwijtgeraakt.

  -Een onstabiele bestuurlijke cultuur (geen eenheid in denken) hoeveel kabinetten zijn sinds de laatste 10 jaar niet gevallen?????????
  -Een ontwortelde samenleving
  -Zwakke economie
  -Nederland zit vol met psychogestoorde moordenaars
  -Corruptie en drugshandel,wiethandel,hennephandel op zolders en landbouwkasten.
  -Pedofielen netwerk
  -Een ongelukkige samenleving daarom emigreren en remigreren duizenden mensen jaarlijks en de ww trekkers die het niet kunnen bekostigen moeten maar daar blijven creperen.

  Zo kan ik nog door gaan met de lijst en wat zal het worden met een samenleving die onstabiel is en steeds ongelukkiger wordt?

  Suriname een paradijs. Oeng tang pe oen de ijsklontjes.


  Maak melding

 24. De IJSKLONTJES regering van Nederland komen niet vertellen wat er in SURINAME niet moet gebeuren. Einde onderdrukking. Het is een ijsklontjes regering omdat ze elke keer smelten.Ik geef opdracht al de ministers af te beelden op een ijsklontje want deze regering zal met hun impopulaire maatregelen snel weer smelten.


  Maak melding

 25. Groot gelijk. Blijk weg!. Verkrachting van minderjarigen, moord, beroving, is orde van de dag sinds Bouta aan het roer staat. Zo neemt het mensenhandel weer toe terwijl de vorige regering in 10 jaar tijd aardig op peil had.

  Schending van de mensenrechten gaat alsmaar door.

  Corrupte rechters, advocaten, notarissen waarvan de huidige regering en haar ministerie van Juspol sinds 2011 alle bewijzen is aangeboden gekregen. Wat zijn uw woorden dan nog waard domme schaap van een president?

  U zou de corruptie toch met wortel en tak bestrijden?
  Wat heeft u tot nu toe bestreden? U heeft alleen maar maatregelen genomen tegen de mensen van NF/VHP.

  Je kunt je bijna nergens in Suriname begeven zonder op je hoede te zijn.

  Bouterse, stik erin.


  Maak melding

 26. @Astrando
  Niet zo wijzen naar Nederland@.
  Niet zo goedkoop schrijven over pedo netwerken!

  Kijk maar naar jou eigen land, wat de vaders met hun eigen dochters doen. Kijk maar naar ouders die hun minderjarige kids in de prostitutie exploiteren. Kijk naar de vele misbruik van minderjarigen door jullie eigen mensen. Het is niet van nu! Het is al jaren orde van de dag. Sexueelmisbruik door eigen vlees en bloed, te denken aan vaders, broers, zussen en ga zo maar door.

  Er is geen recht in Suriname.

  Neem maar als voorbeeld de naschoolse opvang. Bouta wil scoren dus worden kinderen gedwongen tot 17.00 uur op school gehouden en ja hoor, Bouterse komt dan met Amsoi, wormen en kip met rijst!

  Bouterse, je zul alles behalve stemmen mee winnen.


  Maak melding

 27. Astrando heeft 1000% gelijk en die het niet willen horen, de waarheid is hard om te horen.

  Dus die ka Manders kan liever weg blijven en de ticket geld doneren aan een voedselbank om een paar pepernoten en een chocolade letter aan de bedelaars te kunnen geven.

  Maar als het probleem van Manders de ticket geld is dan moet die dat zeggen want die crisis is hebie en de bezuinigingen zijn wreed n NL dan betaalt President Bouterse het wel, dus no spang.
  Maar om eerlijk te zijn blijf maar lekker weg zonder jou gaat het toch wel door en het zegt meer over jou dan over Suriname.

  Hoop niet dat je een fout maakt door toch nog 1x in deze regering op reis te kunnen voor die weer valt, bijna was het weer raak he?


  Maak melding

 28. Toine Manders blijf liever in Nederland en schud de hand van wilder enzz.
  Ik begrijp niet dat deze mensen een hoog moraal willen spelen, ze hebben geroofd bij het leven en mishandeld en verkrachtingen gepleegd. Vader van Maxima was eerst niet gewenst hier en later weer wel.
  Ja wie is hier hypocriet bezig.
  Lib deng witmang nanga deng denkie a teng datie pasa kaba kong luku moro fara.

  gr


  Maak melding

 29. 22 nov. 2012

  Beste Esmerald, Ray, Henk Molenaar e.a..

  In mijn ogen zijn jullie de ware draaikonten. Jullie prijzen de beslissing van Manders om niet naar Suriname te gaan, maar zodra jullie een kans vinden zijn jullie wel in Suriname, in het land van president Bouterse.

  En Esmerald, de rest van de EU is wel in Suriname aanwezig. Beslissingen die de EU in deze meeting zal nemen gelden evenzeer voor Nederland. Eingelijk zijn deze Nederlandse parlementariers op hun bek gevallen en schamen zich in Suriname te vertonen.

  Esmerald, Srika heeft weer gelijk gekregen. De rest van de EU is toch aanwezig in Suriname en bewijst duidelijk dat het internationaal belangenspel door jou en cs. niet begrepen wordt.

  En van Henk Molenaar heb ik een goede koude Parbo tegoed. Henk Molenaar, leer toch eindelijk het internationale belangenspel te begrijpen en zodanig daarop te reageren.Internationaal gaat het niet om de persoon Bouterse, maar gaat het om wederzijdse economische belangen tussen landen. Dit bijvoorbeeld t.a.v. de grondstoffen, die Suriname rijk aan is.

  Esmerald of Ray – soms kan ik jullie niet uit elkaar halen -, hoeveel minpunten verdien ik met deze reactie?
  Maar Srika heeft toch gelijk gekregen!!!
  Srika


  Maak melding

 30. Paco2,

  Vraag naar je moeder dr eigen leeftijd, bloedgroep,DNA enz misschien is je vader ook zo 1 geweest zoals jij de Surinamers beschrijft voor dat je je grote bek open trekt!


  Maak melding

 31. @Srika,

  Whahahahahaha,
  het land van bouterse, hoe durf je, ben je gestoord of zo…….
  Ik ga naar Suriname wanneer ik wil en niemand kan mij tegenhouden.
  Wat ik daar ga doen, is none of your business, je bent brutaal.
  Suriname is niet jou’nes, nog bouterse zijn bezit.

  Ik vraag jou toch ook niet, waarom jij, ondanks dat je een bloedjehekel hebt aan het land of de mensen, nog steeds in Ned woont.

  Ja.. en … whatever als de EU-parlementariërs daar zitten, so…..
  Het maakt toch niet uit dat Toine niet komt, why the fuzzzz?

  Toine heeft er eigenhandig voor gezorgd dat die alias b. van je, de EU/ACP vergadering NIET mag openen.

  Klaar…..niet zeuren het is geen wedstrijd of zo..

  Die minpunten krijg je niet van mij, maar van die mensen die online zijn, zie rechtsonder.
  Zo belangrijk ben je heus niet.


  Maak melding

 32. Sorry hoor jongens maar onderstaande vind ik toch belangrijker nieuws, dan die manders die niet naar Suriname gaat terwijl er misschien wel 200 andere parlementariers gaan, inclusief vele uit de EU.

  Minister Lackin naar China
  Friday 23 November

  Minister Winston Lackin
  PARAMARIBO- Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken vertrekt op zaterdag 24 november 2012 met een delegatie naar China. Minister Lackin is als eerste minister van het Caribisch gebied uitgenodigd door China voor het brengen van een bezoek.
  Tijdens dit bezoek zullen er onder meer gesprekken gevoerd worden over de infrastructuur- en het energievraagstuk van Suriname. De minister en de delegatie worden op 1 december 2012 terug verwacht in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.