Surinaams staatshoofd opent bijeenkomst ACP

111

PARAMARIBO, 20 nov – President Desiré Bouterse en zijn Guyanese ambtgenoot Donald Ramotar zullen de conferentie in Paramaribo openen van ACP-parlementariërs. Dit zegt Rabindernath Parmessar, voorzitter van het organiserend comité van de gezamenlijke ACP-EU vergadering. De openingstoespraak is voor rekening van Bouterse. Nu de meeste protocollaire zaken zijn uitgewerkt, gaan aandacht en energie vooral naar de honderden gasten uit meerdere winstreken.

Volgens Parmessar komen uit Europa alleen zo’n vierhonderd gasten. Dat is ongeveer het aantal visa dat de ambassade in Brussel heeft verstrekt de afgelopen weken. “En dan zijn de delegaties uit het Caribisch gebied niet eens meegeteld, omdat die geen visum hoeven aan te vragen”, zegt Parmessar. Uiteindelijk moeten zo’n zeshonderd gasten arriveren. Voor de conferentie is het beursterrein van de Kamer van Koophandel & Fabrieken omgebouwd.

Het publiek kreeg één dag de gelegenheid de ruimten te bewonderen. “Het publiek moet zich betrokken voelen, dus wordt ook de media een belangrijke rol toebedeeld”, aldus Parmessar. Suriname zal actief deelnemen in de commissie voor economische economische ontwikkeling, handel en industrie. Onder meer komt de partnership overeenkomst met de EU aan de orde. Ook de handel in bananen staat op de agenda. In de andere commissies zit Suriname als waarnemer aan.

111 REACTIES

 1. Alhoewel zijn aanwezigheid niet geeist is gaat deze amnestie moordenaar met alle geweld toch deze gasten toespreken.Ik hoop alleen maar dat de gasten met een hele boel oordopjes en watten zullen komen!
  Bouta ga je feest vieren in nickerie hoor.!
  Je zal niet gemist worden in de stad door niemand!


  Maak melding

 2. Santhoki en Vene zouden roet in het eten moeten gooien.
  Laat ze maar intervieuws geven en EU-parlementariërs spreken over de wantoestanden in bananenrepubliek Suriname.


  Maak melding

 3. “De organisatie is er klaar voor om de ruim vijf honderd gasten uit Afrika, Caribisch Gebied, de Pacifische landen en Europa te ontvangen. Er worden twee vergaderingen in Suriname gehouden. President Desi Bouterse is de keynote speaker bij de opening van de 30ste ACP-parlementaire vergadering die op zaterdag 24 november begint. Een andere spreker voor die dag is de president van Guyana, Donald Ramotar.”

  Dit is een ander verhaal dan het bericht hierboven.
  Rara hoe kan dit.


  Maak melding

 4. Zeer geachte hoogwaardigheidsbekleders,

  Zelf ben ik er ook één hoor 🙂 , maar ik sta meer bekend als de spijbelaar van het Parlement, voor nadere info over mij kunt U terecht bij Interpol!!!

  🙂


  Maak melding

 5. Die criminele president spreekt het ACP deel van de delegatie toe. Daar zit de EU delegatie niet bij.

  @ Barnie, op 25-11 vergaderen EU-ACP samen en dan zit onze modder president in Nickerie Srefidensi te vieren.


  Maak melding

 6. best wel een slimme zet van DADA om Ramotar te laten participeren!!!

  nu kan EU niet weglopen,….maar geen nood, iedereen een bordje meenemen met de tekst; BOE!!!!

  🙂


  Maak melding

 7. ACP-EU conferentie. In deze tijd van honger en oorlogen. Elk land moet bezuinigen. Voor velen is het gewoon een vakantie en de organisatoren “pronken met hun veren”. Mensen gaan even wat geld verdienen. Sommigen werken ervoor, anderen snoepen mee. Een arm land, met heel wat problemen. Maar ja, het moet nou eenmaal. Er zijn toch al zoveel schulden gemaakt, dus deze onkosten kunnen er nog wel bij.
  En dan de vraag: Hebben de mensen nog wel principes? Juridisch zijn er nog heel wat onopgeloste zaken.Ook die worden als de zwervers en de honden even aan de kant gezet. Misschien wel voorgoed. Wie weet! Het zal wel aan mij liggen dat ik er niets meer van begrijp.Eigen schuld, want als ik naar de tv kijk en ik zie iets van “info…”, klik ik gelijk door.


  Maak melding

 8. Bouta zijn speech zal hij naar allewaarschijnlijkheid zo klinken….

  Ladies en gentlemen ik ben in je midden vandaag ,maar o wee, jullie kunnen mij niks doen hoor..IK HEB AMNESTIE!…hou rekening met mijn amnestie….

  Bouta ga feest vieren in nickerie met doekhie, okay!
  In de stad zien wij en de Eu je liever gaan dan komen!


  Maak melding

 9. @Larry
  Je hebt gelijk ,
  bouta de moordenaar gaat alleen de ACP delegatie flauwekul verkopen ,want de ACP delegatie alleen gaat die rommel die hij gaat staan verkondigen ,kopen.
  Trouwens in de ACP landen zitten de kleine landjes die zelf sterk afhankelijk zijn van hulp buiten.
  Wel bieden de ACP landen een veilige haven voor de criminelen die uit deze redio’s komen,zie vb Randeo en bouta,de twee drugsbazen van de ACP landen.Maar bouta is Jagdeo een stapje voor ,hoor,
  Bouta is een drugsbaas en een serial killer!


  Maak melding

 10. @Ray, Bouta heeft zeker een afterparty met black label geregeld. (incl. een spiegel, buisje + witte poeder).
  Hij wordt met de dag dikker en ziet er steeds slechter uit. Hoop dat hij zsm tussen 6 planken ligt. Deze man is een schande en hopelijk de rest van de paarse schorem ook tot inkeer


  Maak melding

 11. @Koos de Jong

  Hahahaaa…
  je hebt gelijk,
  bouta de moordenaar zal zijn verdriet met Black label gaan compenseren.Hij is niet gewild tijdens de vergadering dus gaat hij uithuilen in Nickerie met Blacklabel als medicijn !
  Hahahaaaaaa…


  Maak melding

 12. Zeer geachte hoogwaardigheidsbekleders,

  Ik ben de bevrijder van Caricom!!!

  Ik sta hier al 2 jaar op het kruispunt, ik ben helemaal vastgeroest, want mijn volk is lui, het woord DOMEIN tilt hun naar grotere Steel Hoogten, ik reshuffle me suf dat mijn broek is gezakt tot aan mijn knie, want mijn eega gebruikt de riem voor andere doeleinden, da hoe wil je dat ik moet slagen als een… KRUISVAARDER TEGEN CORRUPTIE

  🙂 🙂


  Maak melding

 13. Ja, inderdaad Koos de Jong en dat allemaal op kosten
  van de geldschieters uit Europa die lekker op hun hotelkamer in hun eigen braaksel kunnen blijven zitten.
  De ACP landen geven blijk niet te buigen voor
  voor de chantages van de heren uit Europa.
  Eerst gaat Bouterse lekker vergaderen met de diplomaten uit de ACP landen en Op 25 november gaat Bouterse lekker feest vieren met zijn bevolking dan mogen voor de rest de heren uit Europa hun eigen invulling geven aan hun dagbesteding.

  Suriname heeft reeds historie geschreven door ondanks de zware diplomatie van Nederland om Suriname te boycotten toch zover heeft gekregen om de meeting in Suriname te laten plaatsvinden.
  Wat de heren uit Europa verder voor de rest besluiten met hun tijd te doen zal ons Surinamers en waarschijnlijk ook Bouterse een grote worst zijn.
  We weten immers hoe Bouterse denkt over diplomaten uit
  Nederland.

  Laat die heren uit Europa maar lekker denken dat ze een grote daad stellen om onze president niet te ontmoeten.
  Wij Surinamers weten dat het maar een symbolische daad is zonder enige waarde.
  Wij Surinamers zullen de heren ondanks dat toch gastvrij ontvangen en laten genieten van Suriname.
  Voor de rest djoegoe djoegoe no deh.

  Ray, misschien kan die Europarlementariër Toine Manders uit Nederland mee gaan met Bouterse naar Nickerie om mee uit huilen omdat ondanks zijn boycotpogingen de meeting toch in Suriname is gehouden
  ha ha ha ha ha….


  Maak melding

 14. @GMap
  @Ray
  @Koos de Jong
  @Andere Fronters en felbestrijders van NDP en Bouterse.

  Moet ik niet veronderstellen dat het juist omgekeerd is wat jullie allemaal beweren. Jullie Fronters willen en staan er elke keer op toe dat er steeds maar een partij aan de macht blijft behalve NDP.
  Conclusie: Streven jullie niet een Oost-europees model na en de arabische landen waar steeds één partij aan de macht moet blijven? Dat is wat jullie nastreven. Je hoeft niet van Bouterse en de NDP te houden maar respecteer tenminste de wil van het volk want de democratie heeft gesproken in mei 2010 toen de NDP won en Bouterse als een sterke en daadkrachtige persoonlijkheid en energieke president werd gekozen en respecteer dat ook weer in 2015 als de VHP-NPS-NDP of welke partij ook de democratische verkiezingen wint en zijn president levert. Be wise, be a democratic person.


  Maak melding

 15. Meneer de president: Wat je in korte tijd bereikt hebt is prijsens waardig.Jullie zijn goed bezig.Als het Surinaams volk dit kan blijven inzien en zich niet laat beinvloeden door de NPS.


  Maak melding

 16. @Astrando
  Lees bericht
  SURINAME HEEFT 1 hoofdstad op vermeld website.

  Voor de zoveelste maal .
  het volk heeft nooit voor bouta gekozen,maar door somo en brunsie.


  Maak melding

 17. @Savioen

  Yep, je baasje heeft amnestie in recordtijd eruitgehaald voor hemzelf!
  Dit is een niet te verbreken record ooit!!
  Niemand in de wereld kan deze verdienste van je baasje nadoen!
  Of het prijzenswaardig is….???!!
  Het is Walgelijk!!


  Maak melding

 18. Eey DADA,

  het kan ook voor jou eerdaags RIP zijn tog!

  …ja mi boi, maarrr ik heb geregeld mooie dingen voor mijn gezin & mijn geboeften!!

  ok pres.. dat doet elk beest,..ma hoe zit dat met jou aanhang???

  wel mi boi..ook zij gaan delen in mijn legacy!!!

  op mijn begrafenis krijgt iedereen een blikje Morjon!!!

  maar DADA,..jou kiezers zijn tog meer waard???

  jazeker mi boi…daarom krijgen zij erbij een UI !!

  🙂 🙂


  Maak melding

 19. Ha ha allen die hier de afgelopen maanden beweerden dat Bouterse uitgesloten wordt van deze meeting, zullen nu janken van verdriet of boosheid. Bouterse en de president uit Guyana spreken de ACP deelnemers toe, en niemand kan dat beletten.


  Maak melding

 20. Bouterse spreekt de ACP deelnemers toe, want de EU deelnemers hebben geen behoefte om naar grote onzin van een moordenaar en drugsdealer te gaan zitten luisteren, die zijn wat dat betreft een stuk ontwikkeleder, dan dat volk wat uit die ASCP landen afkomstig zijn, want die zijn gewend aan mensenrechtenschendingen, grondwetrechtenschendingen, corruptie, en criminelen met een veroordeling die het in die landen het voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 21. @Jack Russel

  Duidelijker kan het niet…echter de paarse aanhang zien het anders…
  mensenrechtenschendingen, grondwetrechtenschendingen, corruptie, en criminelen met een veroordeling worden gekoesterd.


  Maak melding

 22. De leugen regeert

  Het is alom bekend dat de meeste politici in ons land zich bedienen van leugens en volksbedrog om verkiezingen te winnen. En als je denkt dat wanneer ze gekozen zijn als parlementariërs of in de regering zitten, ermee zullen stoppen dan heb je het glad mis. Eenmaal gekozen, gaan ze meer liegen, draaien, bedriegen en schmieren om alles dat nodig is gedaan te krijgen. Liegen en politiek gaan dus hand in hand samen. Natuurlijk heb je ook integere parlementariërs en ministers. Ik volg al een tijdje de politici van zowel de coalitie als de oppositie, en ik ben min of meer tot de conclusie gekomen dat veel politici uit het kamp van de NDP aan de lopende band onjuistheden vertellen.Neem als voorbeeld, de perikelen rond de amnestiewet van 5 april 2012. De waarheid wordt vaak voorgelogen en de leugen wordt vaak voor waarheid verklaard. De feiten die zij aandragen zijn niet meer dan dorre en dubieuze feiten.

  Het zijn vaak de nieuwkomers van de NDP die zich afzetten tegen de zogenaamde oude politiek en zich dan beroepen op de leugens, gedraai en geklets van politici. Telkens weer zien we echter dat ook zij zich al snel bedienen van datgene wat zij zo verafschuwen. De oude politici als Rashied Doekhie, Theo Vishnudatt en Ricardo Panka maken zich vaak schuldig aan bedrog en lasterpraatjes. De huidige president Desi Bouterse heeft zich in het verleden ook vaak schuldig gemaakt aan bedrog en lasterpraatjes.

  Denk maar aan de vele beschuldigingen en lasterpraatjes van hem richting Santokhi toen hij minister was van Justitie en Politie. Op 3 mei 2012 gaf president Desi Bouterse te kennen dat de ‘reshuffling’ nog niet af is. Directeuren van departementen, staatsbedrijven, raden van commissarissen en andere ondersteunende diensten zouden ook onder de loep worden genomen. Binnen 14 dagen zou dat gebeuren. We zijn nu zes maanden verder, er is niet eens een mug gereshuffled.

  Ik weet niet onder welke categorie zijn uitspraken geplaatst moeten worden. Leugen of misleiding. Volgens de bewoners van Goede Verwachting heeft Andre Misiekaba de mensen aangezet om te occuperen, maar Misiekaba beweert dat het een pertinente leugen is. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken zei tegen districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Bink, dat de dijk bij Alkmaar niet gebouwd zal worden.

  De vice president, Robert Ameerali, gaf aan dat er in de RVM niet besproken is dat de bouw van de dijk stopgezet zal worden. Later werd door Ramon Abrahams beweerd dat hij nooit heeft gezegd dat de bouw van de dijk wordt stopgezet. Een halve waarheid is een leugen die klinkt als waarheid, maar het is een bedrog. Wie moeten we nu in hemelsnaam geloven? U ziet het zelf, de leugen regeert.

  De laatste tijd is er veel te doen geweest over de plaatsing en onthulling van het borstbeeld van wijlen voorzitter mr. Jagernath Lachmon van de Vooruitstrevende Hervormings-Partij (VHP). Een normaal weldenkend mens moet goed weten, dat het plaatsen en onthullen van het borstbeeld van wijlen mr.Jagernath Lachomon, zuiver een aangelegenheid is van de Vooruitstrevende Hervormings-Patij en niemand anders.

  Wijlen mr. Jagernath Lachmon is vorzitter geweest van de VHP en niet van de NDP of de overheid. De rol van de overheid in deze zaak moet faciliterend zijn en geen bemoeienis. Als de overheid wijlen voorzitter mr. Jagernath Lachmon wenst te vereren, laat zij De Nationale Assemblee naar hem vernoemen. Eenieder weet dat hij vele jaren voorzitter is geweest van het parlement en hij baanbrekend werk heeft verricht voor dit instituut.

  News images/ © Fos Network

  Het is overduidelijk dat de NDP de hele kluit staat te bedriegen en probeert politiek te scoren over lijken van personen. Het standbeeld van wijlen mr. Jagernath lachmon staat vlak tegenover het presidentieel paleis. Hoeveel keer is president Bouterse, Rashied Doekhie en Wedperkash Joeloemsing naar het standbeeld van wijlen mr. Jagernath Lachmon geweest om een bloemetje of kransje te leggen?

  Hebben deze heren ooit omgekeken naar het standbeeld van J.lachmon? Het heeft geen zin en ook geen enkele waarde om iemand een staatsman te noemen als dat niet uit je hart komt. Derhalve moeten deze heren de samenleving niet beduvelen met de zogenaamde verering van wijlen mr. Jagernath Lachmon. Bouterse is vergeten dat hij wijlen J.Lachmon heeft beledigd door hem voor tomatenboer uit te maken.

  De hoofdrolspeler Rashied Doekhie en zijn handlanger Wedperkash Joeloemsing, denken dat zij door te liegen en te bedriegen over de onthulling van het borstbeeld, de samenleving naar hun hand kunnen zetten. Kennelijk zijn ze niet ervan bewust dat ze met zulke handelingen, zij feitelijk hun eigen nest bevuilen. Rashied Doekhie verstaat de kunst van de politieke leugen. Met totaal ongenuanceerde voorbeelden en zelfs leugens probeert hij de aandacht te krijgen.

  Wat Rashied Doekhie doet, is loze kretologie. Hij is de absolute koning als het gaat om het liegen en bedriegen. De samenleving wordt horendol van de NDP parlementariërs die zeggen dat de ander een onwaarheid spreekt om vervolgens terug te horen dat ze dat zelf doen. De samenleving weet het ook niet meer wat zij van de NDP parlementariërs moet denken. Het is evident dat de hoofdrolspeler Rashied Doekhie een pathologische leugenaar is.

  Hij heeft een drang om te liegen die hij niet kan bedwingen. Bij hem leidt dit vaak tot problemen in de omgeving omdat hij niet te vertrouwen is. De omgeving weet niet op welk moment hij gaat liegen of de waarheid vertellen. Misschien kan Rashied Doekhie niet helpen dat hij liegt en bedriegt, want pathologisch liegen komt voort uit een gedragsstoornis of een persoonlijkheidsstoornis.


  Maak melding

 23. @Sally
  Reeds maanden van te voren hebben wij ,die geen moordenaar als president willen, aangegeven dat je baasje hoe dan ook een smoesje zal bedenken om de vergadering toe te spreken!
  Het is hem gelukt om de leiders van de ACP landen te spreken omdat zij geen bezwaren hebben met een MOORDENAAR als COLLEGA. Zulke taferelen zijn ze gewend in hun eigen landen te zien.Dat een moordenaar het land regeert daar schrikken zij niet van ,voor hun is het de normaalste zaak van de wereld.
  Vreemd niet, dat je baasje een deel van de vergadering gaat toespreken en het meest belangrijkste deel de EU,niet.
  Hij gaat dan naar nickerie om zijn wonden te likken .
  Bouta de gewonde tijger.
  Whahahaaaaaaa……


  Maak melding

 24. De essentie van DEMOCRATIE is WISSEL van de MACHT.
  Laat dit duidelijk zijn voor een ieder die dit leest.
  Zij die dit niet willen erkennen en verbitterd zijn over het verleden zullen de prijs van de democratie betalen.


  Maak melding

 25. Sally, tuurlijk staan ze met een bek vol front tanden.

  Sinds wanneer is een hoop van deze idioten uitgekomen. Al 30 jaar lang hebben deze losers het voor het nakijken, al 30 jaar lang hebben ze het verkeerd.

  Deze ezels blijven hun snuit stoten aan die front steen en leren niets, ze zijn wat dat betreft wel consistent, echte ezels zijn het.


  Maak melding

 26. @Ray en Losers
  Jij krijgt nachtmerries van de NDP en jou broeders.
  NDP heeft 3 keer groot gewonnen bij de parlementsverkizingen.

  1. De algemene verkiezingen van Suriname (NDP)
  2. Verkiezingen voorzitter Parlement (NDP)
  3. Verkiezingen President door parlement (NDP)

  Wie dit geen DEMOCRATIE noemt is een regelrechte ramp
  voor de mensheid. Er is steeds met ruime meerderheid en overtuigende wijze gewonnen door de NDP (Na Desie Partij) (D.esi D.e B.aas). NDP N.a d.jadja P.artij.
  N.ickerie D.jumu P.aramaribo.


  Maak melding

 27. op de corruptielijst van de caricom (103 landen), is Suriname gezakt van de 75e naar de 100e plaats.
  Op de agenda met de ACP landen staat de handel in bananen op de agenda.
  Hoe kan het anders, in landen waar alleen maar apen regeren.
  NDP-sukkels, vooral blijven denken en hopen dat het goed gaat in die apentuin.
  Jullie geluk is dat achterlijkheid geen pijn doet.


  Maak melding

 28. @Afu ede

  Als wij het verkeerd zouden hebben, zou die lieveling van jouw en Sally, bouta de moordenaar ,vandaag nog zijn dagen slijten zonder AMNESTIE!
  Wat wil je lieveling met die Amnestie ding van hem bewijzen?!
  Dat hij SCHULDIG is maar hemzelve heeft vergeven?!
  Want eerlijk ,die Amnestie komt niet van het volk,maar van hemzelve en jouw en Sally en de 28 amnestie indieners en de ondertekenaars ervan en van brunsie en de pedofiel Somo!
  Ga de surinaamse geschiedenis vanaf 25 feb 1980 tot heden eerst leren kennen ,okay Afu ede en neem je vriendinnetje Sally mee met je!
  EEN ‘lijder’ met amnestie!
  Waar ter wereld kom je zulke leiders tegen?!
  Nergens, alleen in Suriname kan het gebeuren,negens anders ter wereld!!


  Maak melding

 29. @Astrando

  3x verraad heeft je baasje met het volk van Suriname gepleegd op deze dag 25 mei 2010.
  Trouwens op het gebied van plegen van verraad is hij geen onbekende.
  Zijn verraad begon al op 25 feb 1980 en hij is nog even hard bezig met juist…VERRAAD plegen.
  Amnestie is ook 1 van zijn verradelijke smerige tactieken om uit het gevang te blijven!


  Maak melding

 30. Wij, Bouta inbegrepen, kunnen wel stoer doen dat het ons niets kan schelen dat de EU geen hoge dunk heeft van ‘onze president’, maar wij, inclusief Bouta, hadden toch liever gezien dat ‘onze president’ met alle egards behandeld werd. Het zou toch prachtig zijn dat Bouta naar Europa kon reizen en de schoolkinderen, al was het slechts in Amsterdam en den Haag, net als in het geval van Obama in Birma, met de Surinaamse vlag langs de weg stonden te zwaaien?


  Maak melding

 31. ray feit is en blijft dat je WEER met een bek vol front tanden staat.

  Je bent een geboren loser, alleen een ezel als jouw snapt dat niet. Wij zijn jullie meerdere in alle opzichten. Wij zijn geboren winnaars, daarom hoeven we niet de hele dag op waterkant.net te zitten. Nu mag je nog een fles azijn gaan drinken.

  Hihihihi. Wij zijn allang klaar met dat amnestie ding hoor, nu jij nog?

  Feit is en blijft dat NIEMAND de bak in gaat, voor ons is dat het belangrijkste. Onze Vader des Vaderlands D. D. Bouterse zal en mag niet uitgeschakeld worden, daar zorgen wij Surinamers wel voor.
  en jullie ezels zullen daar niets aan kunnen doen.


  Maak melding

 32. @Afu ede

  Je baasje is een loser.
  Alleen losers lopen rond met een kogelvrij vest als Amnestie 1×24 uur rond!
  Zonder Amnestie is er geen beweegruimte voor je baasje!
  Jij mag dan dom zijn .je baasje schijnt een grammetje meer hersenen dan jouw te bezitten.
  Jij gaat die Amnestie ding nooit begrijpen ,maar je baasje die weet wel waarom hij Amnestie nodig heeft.
  Jij snapt het voordeel van je baasje zijn amnestie niet,maar je baasje heeft hard over de voordelen van amnestie gedacht en toen werd hij ervan bewust dat amnestie voor hem noodzakelijk was!
  Als jij denkt dat amnestie een soort van tatoeage mode is ,kan ik je verzekeren dat het voor je baasje zijn VRIJHEID betekent!!
  Hij blijft een moordenaar met Amnestie!


  Maak melding

 33. =Ik vraag mij alleen af waarom de opening plaats moet vinden met:::President Desiré Bouterse en zijn Guyanese ambtgenoot Donald Ramotar.
  =Is er soms een reden waarom hij het niet alleen doet?????


  Maak melding

 34. “…Dit zegt Rabindernath Parmessar, voorzitter van het organiserend comité van de gezamenlijke ACP-EU vergadering.”

  De nationale bedelaar van Suriname heeft zich een strategische positie als voorzitter van het organiserend comité toegedicht, zodat zijn gebedel niet aan de aandacht van Europa kan ontsnappen.


  Maak melding

 35. @Ira

  Ik geloof dat hij de mensen in de zaal niet recht in de ogen zal durven kijken uit schaamte dat hij tenmidden van de delegatie leden staat als de enige ‘lijder’ met Amnestie!

  Dus Ramotar zal het van hem overnemen,hij zal dienen als bouta zijn spreekbuis,mocht het zijn dat bouta uit schaamte zal flauwvallen in de zaal!
  En dan gaan ze,bouta en ramotar, later een pracht van een DRUGS DEAL met mekaar sluiten!


  Maak melding

 36. EU-parlementariër Manders boycot top Suriname

  BRUSSEL –
  VVD-Europarlementariër Toine Manders heeft besloten een internationale top in Suriname te boycotten omdat de omstreden Surinaamse president Desi Bouterse de conferentie opent. Manders roept ook andere Europarlementariërs op niet naar Suriname te gaan.

  „Ik heb besloten weg te blijven omdat ik niet het toneel wil zijn waarop de heer Bouterse mooi spel kan spelen”, aldus Manders dinsdag. Hij was het enige volwaardige Nederlandse lid van de delegatie van het Europees Parlement voor de top.
  Op de conferentie volgende week overleggen de EU en de ACP-landen (Afrika, de Caraïben en de landen in de Stille Oceaan) over bijvoorbeeld verdere samenwerking. De bijeenkomst, die om het half jaar plaatsvindt, is voor het eerst in Suriname.
  CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten legt de oproep van Manders naast zich neer. Als plaatsvervangend lid van de delegatie gaat zij wel.
  Zij benadrukt dat Bouterse het ACP-gedeelte van de conferentie opent, maar niet het gedeelte met de EU. „Hij is niet uitgenodigd. Maar als hij toch opduikt, dan zijn wij Europarlementariërs weg. Dan verlaten wij de zaal.” Ook wil Oomen naar Suriname om daar met de oppositie te kunnen spreken.

  Ja in de rest van Europa doet Jullie President het goed.

  Ik schaam me om Surinamer te zijn en er te wonen.


  Maak melding

 37. Dus Onze regering speelt mooi weer!!!!

  Zij benadrukt dat Bouterse het ACP-gedeelte van de conferentie opent, maar niet het gedeelte met de EU. „Hij is niet uitgenodigd. Maar als hij toch opduikt, dan zijn wij Europarlementariërs weg. Dan verlaten wij de zaal.” Ook wil Oomen naar Suriname om daar met de oppositie te kunnen spreken.


  Maak melding

 38. =Ik hoop dat alles rustig verloopt, maar heb wel mijn twijfels. Lees dit even::::::

  EU-parlementariër Manders boycot top Suriname
  BRUSSEL –

  VVD-Europarlementariër Toine Manders heeft besloten een internationale top in Suriname te boycotten omdat de omstreden Surinaamse president Desi Bouterse de conferentie opent. Manders roept ook andere Europarlementariërs op niet naar Suriname te gaan.

  „Ik heb besloten weg te blijven omdat ik niet het toneel wil zijn waarop de heer Bouterse mooi spel kan spelen”, aldus Manders dinsdag. Hij was het enige volwaardige Nederlandse lid van de delegatie van het Europees Parlement voor de top.

  Op de conferentie volgende week overleggen de EU en de ACP-landen (Afrika, de Caraïben en de landen in de Stille Oceaan) over bijvoorbeeld verdere samenwerking. De bijeenkomst, die om het half jaar plaatsvindt, is voor het eerst in Suriname.

  CDA-Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten legt de oproep van Manders naast zich neer. Als plaatsvervangend lid van de delegatie gaat zij wel.

  Zij benadrukt dat Bouterse het ACP-gedeelte van de conferentie opent, maar niet het gedeelte met de EU. „Hij is niet uitgenodigd. Maar als hij toch opduikt, dan zijn wij Europarlementariërs weg. Dan verlaten wij de zaal.” Ook wil Oomen naar Suriname om daar met de oppositie te kunnen spreken.


  Maak melding

 39. Bananen, bacoven! Bananen bacoven party. Everybody loves bananan. Ook in Suriname houden ze van Bananan. Kromme bananen, rijpe bananen, bak bananen, ingie bananen, groene bananen, bananen republiek, Suriname.
  bananen republiek.

  Kom uit die bananenboom, kom uit die bananenboom.


  Maak melding

 40. bouterse, “vader des vaderlands”???
  Wuhaaaahaaa, zo goeie had ik vandaag nog niet gelezen.

  “Vader des Vaderlands” di ben tjier’ing pikien?
  @Afusensie keep them coming.-:)


  Maak melding

 41. @Sally
  Vind jij het dan normaal dat jij, n.b. als president op een meeting in eigen land niet uitgenodigd bent,niet gewenst bent?
  Jij als eerste burger van het land?
  Dit zou ik als een regelrechte belediging beschouwen!
  En nu slaat hij op de vlucht;hij gaat zogenaamd “feest vieren in Nickerie”.Dit lijkt trouwens ook een “voor gekookt potje” om zodoende weg te kunnen en de belediging niet aan te hoeven zien?
  Dus Olland heeft toch zijn zin!
  En daar ging het om!


  Maak melding

 42. @echte sranang meid

  Hahahaaaaa…je hebt te vroeg gejuicht!
  Niet Toine Manders gaat bouta vergezellen naar nickerie ..maar JIJ!
  Doei doei,prettig feestvieren in nickerie met je baasje hoor,en niet te veel huilen hoor!
  Bouta gaat zijn ogen droog huilen en zijn traanklieren gaan het begeven ,dan komt het gevaar van een Tsunami in nickerie.Neem een heleboel dweilen en emmers mee,okay.
  Zijn jullie beiden aan het inpakken nu ,voor jullie grote reis naar nickerie?
  Whahahaaaaaaa….


  Maak melding

 43. Ray, moet jij niet naar school of geld gaan verdienen. Je zit heel de dag op waterkant, achter de computer. Is niet altijd even gezond.

  Je moet er even uit voor frisse lucht.


  Maak melding

 44. Medusa heeft gelijk, Bouta verdwijnt met zijn staart tussen zijn benen naar Nickerie. Die mafkees is niet gewenst bij deze meeting. Nederland owend deze gast en Bouta is gezwicht voor Olland. Let maar op dit is het begin. hihihi ….

  @echte sranang meid, doe die pimp van je de groeten in Nickerie. Als je verstandig bent begraaf je hem daar ter plekken, dan ben je een echte sranang meid.

  @Afu Sensie, jij domme paarse clown, jij snapt het nog steeds niet. Of ze nu Saddam, Ben Ali, Kadaffi, Marcos, Noriega, Ceaușescu, Pol Pot, Videla of Pinochet heten. Ze gaan allemaal voor gaas. Je mag je rijk rekenen maar de uitkomst staat al vast. Of 5 meter de grond in of zo op de BBQ.

  @Astrando, democratie kan idd geweldloos wissel van macht zijn. Bouterse en geweldloos. Grote vraagteken, maar goed…Zover mijn geheugen reikt was amnestie geen onderdeel van de verkiezingsprogramma. Juist op een controversieel dossier als de decembermoorden is dit een vorm van kiezersbedrog. En dat weet jij ook, dus kom niet met je slappe verhalen aanzetten. Zeg dan anders dat je een lakei bent van Bouta.

  @Savioen, jouw president heeft niets bereikt. En dat is precies het probleem, op alle grote dossiers oa huisvesting, infrastructuur, financien en veiligheid heeft hij niets bereikt. Alleen de lippendienst heeft haar werk gedaan, aldus Sigmund Proeve (Directeur Surinaamse Bank / Macro Econoom). Geen spelt tussen te krijgen of je moet ook Drs. Econoom afgestudeerd zijn en inzicht hebben in de surinaamse economie. Met die onzin die jij hier uitkraamt denk ik dat je niet verder bent gekomen dan lagere school.


  Maak melding

 45. @Kolibrie
  @Ray

  Net wat @Was Was Godo schrijft @Ray beschouwd het computerscherm als een KLAAGMUUR en is zijn frustraties aan het afreageren in zijn eigen falen en vloeken tegen het scherm die onschuldig is. Op kosten van de W.W.kom.


  Maak melding

 46. De europeanen hebben hun mond vol over democratie.
  Suriname is voor meneer Maxim Verhagen (Bouterse is niet welkom in Nederland)een makkelijk doelwit geweest om de wil van het volk om Bouterse tot president te bekronen aan de schandpaal te hangen. Ik had ook voorspeld dat het met deze Verhagen (Miximums zittings periode bereikt)het CDA naar de klote zou helpen vanaf deze ondoordachte uitspraak niets meer zou worden en dat hij in de put zou eindigen met zijn CDA (Criminaliseren Allochtonen Altijd). Bouterse lacht deze kerel nu hard uit. Bouta gaat in de geschiedenis boeken maar vele van deze saboteurs niet. Over 4 jaar weet niemand meer wie Verhagen en zijn saboteurs zijn.
  Velen proberen NDP ook los te koppelen van Bouterse maar Bouterse is NDP, de grote zoon van Suriname. Ik eet niet en drink niet van Bouterse maar hij is voor mij de bevrijder van de oude FRONT rovers en corrupte bende en het leeg roven van Surinames rijkdommen door het buitenland. Niemand zit in Suriname op de europeanen te wachten maar laten ze met hun eigen ogen gaan aanschouwen hoe het nu werkt in Suriname. Suriname kan het zelf met zijn buurlanden. United we stand, united we fall.


  Maak melding

 47. Dit is toch een belangrijke bijeenkomst om het intrnationaal zeer beschadigd beeld van SU enigszins op te poetsen. Hoewel ik mijn hart wat betreft Bouta vasthoud, hoop ik toch dat de SU parlementariërs hun beste beentjes zullen voortzetten in het belang van het volk.
  Hopelijk kunnen zij even de aandacht van hun aanvraag voor ‘lanti gron’ tijdens de conferentiedagen even opzij leggen.


  Maak melding

 48. Amnestie is een goede zet geweest om de wereld te laten merken dat Suriname op eigen benen staat en voor nobody bang is. Amnestie als middel gebruiken tegen degenen die elke keer de december kwestie misbruiken voor eigen gewin. De december’82 problematiek is een traumatische gebeurtenis die in Suriname opgelost moet worden en daar heeft geen enkele buitenlandse mogendheid inclusief Nederland zich te bemoeien. De VN heeft het begrepen en heeft laten doorschemeren net de franse autoriteiten dat het een interne (surinaamse zaak) aangelegenheid betreft en dat alles democratisch is verlopen. Niet Bouterse maar de hoogste orgaan des vaderlands heeft het besluit genomen de Assemblee volksvertegenwoordiging. En degenen die denken dat Bouta dom is hebben weer een sterke POEPIE geroken van deze slimme INDIAAN. Elke keer dat gelul en misbruik van december is nu AMNESTIE geworden.


  Maak melding

 49. @Astrando .. stiefzoon van Bouterse,ik weet dat jij het bent..en ik weet dat je blij bent dat je stiefvader jou uit de gevangenis bevrijd heeft, anders zou je nog een aantal jaren brommen mi boy.
  Wiens bitch was je daar?


  Maak melding

 50. manders van de vvd… denkt deze bakra dat suriname van wakker ligt dat deze bakra niet komt of dat er meerdere niet komen !!!boi njang keka jere …in mijn land komen en jij bepalen dat ik het wood niet mag voeren !!a wit mang dies dink dat ing au kong leg uit????in olland ga je uit leggen niet in suriname …hier in su heeft het volk bouterse die mandaat gegeven en geen redimusu ,geen eu en geen front .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  die redimusus hadden van te voren gezegt dat bouterse er niet bij zou zijn …ik had ze gewaarschuwd dat wat er ook zou gaan gebeuren bouterse die vergadering zou openen …het zou een belediging aan mijn president zijn als bouterse er niet bij zou zijn …dang a vergadering no bo go doro .die olladers mogen weg blijven een teken dat ze als lucht worden gezien .


  Maak melding

 51. strede bstrede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero e vetie gie sranang .
  laat die bakra weg blijven mang .na keka .
  hier bepaalt suriname hier bepalen wij het volk van suriname .


  Maak melding

 52. Astrando, je moet wel het hele verhaal vertellen. Natuurlijk hebben wij een mond vol over democratie, maar we hebben ook een mond vol respect voor de rechtstaat. Geen onbelangrijk detail lijkt mij. whahahahaaaaa you fail again !!

  @Pero, heb je duik in de gierput genomen of zo ? Redimusu, Olland ?? Die grammafoonplaat van je vertoont krasjes.


  Maak melding

 53. @ Pero
  Kun je niet lezen. Jouw president laat zich in eigen land maximaal beledigen. Hij mag alleen de ACP landen toespreken bij hun voor vergadering. Het ACP voor overleg betreft 200 gasten het geheel gaat om 600 gasten. Het totaal is de EU-ACP vergadering, daar komt men voor.
  Bij de serieuze opening is BAAS gevlucht naar achter Coronie en mag hij even stil zijn.


  Maak melding

 54. Moet ik trots zijn op deze president? Sorry Neeeee Hooooor ook nooit geweest!!! Zijn aanwezigheid wordt niet op prijs gesteld in volgens Parmessar de grootste internationale bijeenkomst totnutoe in Suriname. Hij wil alsnog zijn gezichtsverlies minimaliseren door slechts de ACP toe te spreken. NDPers zijn jullie trots op JULLIE president die zich in allerlei bochten wringt om dit internationaal parlement in eigen land toe te spreken waarin hijzelf niet welkom is. Ze zien liever zijn hielen dan zijn tenen, we zouden ons als Surinamers heeel diep moeten schamen.


  Maak melding

 55. =Het verschil tussen de aanhangers van Bouterse en NIET aanhangers is het volgende:::

  =De NIET aanhangers zijn heel erg kritisch over de manier waarop het land regeert wordt.
  =Zij zijn kritisch om mensen wakker te schudden dat wat er nu gebeurt niet kan. En velen van hen zijn volgens mij goed opgeleid om precies aan te geven wat er toen en nu heeft plaats gevonden in Suriname.
  =De jaren 80 willen zij NIET meer mee maken.

  =De aanhangers van Bouterse praten hem na en willen niet inzien dat wat er nu gebeurd in de regering niet goed is.
  =Zij staan zo achter die man dat zij gewoon blind zijn om te weten dat velen van hen een criminele achtergrond hebben.
  =Velen zijn soms laag opgeleid, dit omdat zij altijd Nederland de schuld van alles geven.
  ==Kennen zij werkelijk de geschiedenis van het land Suriname wel???

  =Aanhangers, door deze Bouterse en vooral zijn Amnestie staat Suriname laag op de wereld ranglijst.
  =Zie ook het politiek klimaat op welke lijst Suriname staat. SLECHT

  =Een ding hebben beiden gemeen en dat is dat allen van hun land en volk houden.


  Maak melding

 56. ik vraag mij af wat voor zin het heeft om te reageren .
  ik kijk wat mijn president doet voor ons niet wat ik al weet wat deze redimusus gaan zeggen.jullie hebben geen enkel invloed laat dat voorop stellen ,nog die manders van de vvd …de enige die invloed heeft is de regering bouterse en daar kijkt pero naar …de rest is tijd verlies .

  bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 57. Hij kan niet schrijven,hij kan niet lezen en komt er nog bij kijken dat ie zelfs geen bittere cassave kan planten.
  Dat zal niet lukken als je onder verschillende schuilnamen (perro=patrong zie het scheldwoord “keka”)van uit een flatkamertje 12 hoog onzin zit te verkopen.
  Dus SCHAAMTELOOS ONBETROUWBAAR MISLUKT en WAARDELOOS zijn hem op het lijf geschreven.


  Maak melding

 58. O,ja en als ze er toch zijn dan kunnen ze gelijk aan de wereld vertellen waarom ze die dossiers voor omin ka jaren hebben opgeboren want dan zullen zij door velen worden geboycot.

  Die Manders is dom hij weet niet hoelang hij nog op zn stoeltje zit want die regering van NL is onrustig en dan kan die nu toch een reisje maken als er genoeg geld voor is tenminste want zelf Sinterklaas gaat naar de rommelmarkt ( kringloop )


  Maak melding

 59. @surinam patriot
  stiefzoon van het FRONT dat ben jij duidelijk gelet op de manier van mensen proberen te misbruiken en misleiden. Jij bent geen patriot want een patriot beoordeeld zaken anders ten opzichte van het vaderlands lievend gevoel tegen buitenlandse inmenging en leegroven van Suriname. Ga eens goed na wat een patriot is. De naam doe je geen eer aan. Duidelijk.


  Maak melding

 60. @surinam patriot
  Ja toch?
  Iemand die zijn eigen bevolking wegzet voor- 1.plijers,blauwkop en komt er bij dat hihj iemand van zijn eigen coalitiepartij uitmaakt voor-
  2.tjekre tjekre kaoso jampanesie is toch als Surinamer
  SCHAAMTELOOS ONBETROUWBAAR MISLUKT en WAARDELOOS?
  Of niet soms!


  Maak melding

 61. De opening van ACP coonferentie door Bouterse zal niets afdoen aan zijn beschadigd imago. Een ieder weet dat hij deze bijeenkomst politiek wil misbruiken door zijn opponenten zijn macht te demonstreren. Het had immers een haartje gescheeld of de voortgang van deze bijeenkomst zou in gevaar komen omwille van het drammerige gedrag van Bouterse om deze bij te wonen.


  Maak melding

 62. Eindelijk ben ik blij dat de Pres DDB de ACP/EU conferentie in SU gaat openen.
  Alle boycot vanuit NL is dus helemaal mislukt.
  Elk fatsoenlijke mens die uit het buitenland naar SU komt moet blij en enthousiast zijn dat hij of zij de Pres van dit land ziet en naar zijn speech luistert en een handdruk aan hem geeft.


  Maak melding

 63. @Radjkoemar Rajaram je bent totaal verkeerd ingelicht, DiDiBrie zal de meeting niet openen men lust hem niet. De ACP minus EU maw de landen die meer voor hun bananen willen zal hij toespreken, daarvoor heeft hij ook ene Ramotar voor zijn karretje weten te spannen (And Ramotar he lang glad he gat Tigri ya naw). Radj dit nog, elke fatsoenlijke mens die uit het buitenland naar SU komt wil voor geen cent de hand van jou pres schudden, gezien zijn crimineel strafblad en verleden en de amnestiewet.


  Maak melding

 64. Beste gefrustreerde 1975:

  Denk je nu echt dat de “waitmangs” waar ook ter wereld het een bal interesseert dat ze er Suriname omtoveren tot de ultieme bananenrepubliek.


  Maak melding

 65. En beste 1975: hopelijk komt jou President een beetje uit zijn woorden en heeft niet te veel gesnoven. Zij laatste toespraken waren niet om aan te zien, onbegrijpelijk en een aanfluiting.


  Maak melding

 66. o mensen mensen,wat een gedoe hier op de berichten .vind het vreselijk om zo mekaar de das om te doen.ik zou van u graag willen weten welke regering aan de macht moet komen,ze deugen geen van allen.bekvechten als apen.apen zijn zelfs beter dan deze schooiers.om iemand zo te bekladden dat is erg.het moest je familie maar zijn,dan wil ik wel zien hoe je het zou vinden.vreselijk.het is schofterig wat jullie doen.


  Maak melding

 67. Genoeg destabilisatie pogingen ondernomen door de ex-kolonisator middels aperte leugens en power-play weerhouden de ACP-EU parlementariers niet om het land van ” GASTHEER D.D.BOUTERSE ” te komen bezoeken !!!
  Maar natuurlijk , dat conform het logisch- en gezonddenken ,gaat en zal de heer des huize alle gasten verwelkomen en een toespraak houden !!!
  Wij zijn mensen-kinderen en met goed fatsoen opgevoed!!
  SRANAN , MI LOBI YU !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 68. Hey gekkie Henkie Molenaar,

  Bananenrepubliek?? Nog veel en veel beter dan jou landje (waarom emigreren zoveel NL’ers naar Su?) en het was diezelfde bananenrepubliek die jullie economie gespekt heeft toen jullie als beesten tekeer gingen in diezelfde bananenrepubliek in het verleden, moorden, verkrachtingen, mishandelingen, kinderarbeid, slavernij, plunderingen enz en omdat jullie wel overal ontvangen willen worden en niet dat andere hoge pieten van belangerijke landen niet de zaal zullen verlaten of niet opkomen dagen hebben jullie die dossiers voor zoveel jaren achter slot en grendel verstopt.

  Snuiven?? Hahaha laat me niet lachen, het is onlangs nog bekend gemaakt dat er in Volendam meer wordt gesnoven dan in grote wereldsteden, 1100 lijntjes per dag en als je vind dat onze president een drugs crimineel is dan moet je er maar blij mee zijn want anders had Volendam zulke hoge ziektekosten door een ieder die geen lijntje zou krijgen dat NL nog dichterbij bij de afgang was dan dat ze nu al zijn.

  Kijk zolang er vraag is zal die ellendige gif de wereld overgaan helaas maar wat ik er mee wil zeggen is dat die vraag uit NL komt dus niet Su is die probleem land maar NL, stop die vraag en dat shit hoef de grenzen niet meer over.

  Hahaha gefrustreerd wacht jij maar wat jou regering gaat doen en dan moet je het over frustratie hebben als je uit een prullebak moet eten na je pensioen of 1x per maand een kippeboutje.

  En tja je hebt gelijk, die witmangs zijn overal ja op de wereld, als pedo of als drugs smokkelaar in de bajes.

  Het is wel grappig te zien dat de soort nederlanders als jij lachend, klappend, zingend in de kou staan te vriezen om Sinterklaas ( Turk ) en Zwarte Pieten ( gekleurden ) binnen halen. Zijn allochtonen toch nog ergens goed voor!

  Hanneke, je hebt helemaal gelijk, maar gebruik aub niet de woorden apen anders doe je even hard mee.


  Maak melding

 69. Why the fuzz,

  “President Desiré Bouterse en zijn Guyanese ambtgenoot Donald Ramotar zullen de conferentie in Paramaribo openen van ACP-parlementariërs.”.

  Dus een ‘speech’ voor derde wereld landen, whahahahahahaha…

  Alias b. je bent niet welkom bij de EU-clan met geld, maar dat moet geen verrassing zijn toch…


  Maak melding

 70. Medusa ,
  De conferentie is op parlementair niveau en de huidige President opereert op presidentieel niveau met een drukke- en overvolle agenda !!!
  Vreest niet , er is een zeer gepaste “gastheer” voor de gelegenheden aangesteld ,conform het draaiboek wel te verstaan!!!
  Het is een conferentie van parlementariers en de President kan het niet permiteren om ook deel te nemen in de conferentie .
  No span , DE PRESIDENT zal een ieder/elk deelnemer van de conferentie met open armen verwelkomen en een toespraak houden !!!
  Wij , Surinamers zijn mensen-kinderen en worden met goed fatsoen opgevoed en mede daarom is het een plicht van de President van de Republiek Suriname om op z’n minst bij de opening aanwezig te zijn en een toespraak te houden !!!
  HORI VASTI SAN YU HABI
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  SRANAN MI LOBI YU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 71. deze mensen dromen en hopen dat bouterse niet bij gaat zijn …let op wie het woord gaat voeren dat mie e takie pero .time will tell…. te wojo jagie wo sie soema serie ik heb jullie redimusus meerdere malen gezegd dat jullie verhaal allemaal theorie is en dat levert geen rendement op so so poorlai redimusus .


  Maak melding

 72. @1975,

  hoeveel Ned. naar Su emigreren?????
  Er wonen 380.000 suri’s in Ned. dat is 79% van de totale surinaamse bevolking.
  Allemaal gevlucht voor die corrupte dictatuur.

  Je hebt de hersencapaciteit van een gatenkaas.
  Slaap lekker verder, na 2015 wordt je wakker met spleetogen en een opiumpijp in je bek in de kleinste Chinese provincie, genaamd Suriname.


  Maak melding

 73. @henk

  79%???? je kan niet rekenen domoor.

  hersencapaciteit 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001


  Maak melding

 74. @henk
  Het hangt er maar vanaf hoe je dat bekijkt.
  In Suriname en Nederland wonen er in totaal
  500.000 + 380.000 (volgens jou) = 880.000 inwoners.
  In Nederland wonen er ong.380.000 Surinamers.
  Dus dat is 380.000/880.000 x 100% = ong. 43% van het totaal aantal Surinamers incl. met Surinaamse roots!


  Maak melding

 75. Er zijn nog steeds mensen die niet kunnen lezen.
  Ze snappen nog steeds niet dat Bouterse samen met Ramautar bij de opening alleen het ACP deel en niet de hele EU/ACP vergadering zal toespreken.
  Wat een stelletje analfabeten zijn dat zeg!


  Maak melding

 76. @Henk,

  Over kaas moet je het niet hebben want check je spiegel en zie kaas, ruik je zelf eens, kijk tussen je tanden, je tenen, bij je vrouw, moeder, oma tussen dr benen, een en al kaas. Bij je dochter misschien niet want als ze stage loopt in Su zit daar geen kaas maar een banaan!

  Gevlucht voor die corrupte dictatuur?? Hahaha dat was in ’75 eikel en weet je waarom ze naar NL gingen om een beetje terug te halen van wat jullie geplunderd hadden en terecht. Dat moeten ze nog steeds doen ook al is de bodem in zicht in NL. En precies dat is de reden dat Suriname vol stroomt door NL’ers omdat de bodem in zicht is en ze worden kaal geplukt door allerlei regeltjes ivm bezuinigingen. Dat is pas vluchten!

  Jullie goorlappen slapen ook lekker, ook met spleetogen in/uit oa Azie ( Thailand,Filipijnen ) en worden wakker met een minderjarige jongetje of meisje ga daar maar eens over nadenken. Of een 60 plusser met een 20 jarige ofzo.

  Liever een provincie van China dan een gemeente van NL.
  NL had zo graag gewild dat China zich zo zou inzetten voor NL maar ja helaas. Jij moet je in 2015 maar afvragen of NL nog bestaat met alle onkruid uit de Oostblok landen en alle andere 1000-den, ze brengen niks goeds mee naar NL, de chinezen wel naar Su dus. China heeft 1 van de sterkste en best groeiende economie van de wereld en Polen wat heeft die NL te bieden?? O, ja NL mag een pretpark daar bouwen, zo wat een feest zeg, heel NL is voor die Polen een pretpark, leven er goedkoop en vertrekken met een zak vol geld op in de Poolse economie te pompen. Ze kunnen misschien een pretpark uit NL kopen want er zullen zeker een paar hun deuren sluiten met de crisis.


  Maak melding

 77. Henk ,
  mag dat de vrije keus zijn van de surinamers zelf of heb jij het liever dat de surinamers eerst bij Ollanders moeten aankloppen voor toestemming/fiat ???
  Republiek Suriname is een Staatskundig Onafhankelijk Land en is vrij om zijn/haar eigen toekomst te bepalen!
  Dat maakt het verschil !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het Geluk en de Overwinning
  STRE DE”F STRE
  WI NO SA FREDE
  SRANAN SA WINI !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 78. Henk ,
  De patient was geinfecteerd door een virus (kanker -gezwel ) uit de Noord-Zee en daar chemo-therapie niet had mogen baten was een chirurgische ingreep zeer noodzakelijk !!!
  Anders was de patient dood gegaan en op dit moment gaat het redelijk tot goed met de patient !!!
  Resumerend; De patient is nu aan het revalideren !!!
  Wellicht kunnen wij een bijdrage leveren om de patient gezond en fit te maken en houden ?!?
  Fa yu denki na tori ,g a met jezelve in een dialoog .
  A Bun , No no tin no de .
  Yu sabi tog , ACP-EU conferentie nanga SREFIDENSIIII
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.