Clarence Seedorf over zijn ‘mislukte’ carrière in Oranje

21

Clarence Seedorf, één van de beste Nederlandse voetballers ooit, betreurt het nog altijd dat twee bondscoaches er ooit voor kozen om hem geen rol in het Nederlands elftal te laten spelen. Dat zegt hij in een lang interview dat RTL Nieuws correspondent Nina Jurna met hem had.

De in Paramaribo geboren sportheld die nu speelt voor de Braziliaanse club Botafogo, kijkt in het interview met Jurna terug op zijn sportcarrière. Die kende onder meer met het winnen van de Champions League met drie verschillende topclubs veel hoogtepunten maar er is ook één pijnlijk dieptepunt.

“Mijn enige teleurstelling zal altijd blijven dat ik mijn carrière in het Nederlands elftal niet heb kunnen doorzetten door keuzes van twee trainers … mijn sporthart huilt omdat ik dat niet heb kunnen afmaken” aldus Seedorf in het interview dat binnenkort te zien is op RTL. Bekijk hier alvast een teaser.

21 REACTIES

 1. Clarence,
  Ik begrijp wat je bedoeld, helaas kun je dat niet terugdraaien.

  Wat je nooit moet vergeten dat je Echt een hele grote bent en dat wat je voor de Surinamers hebt betekent.

  Alvast dank daarvoor Clarence.

  Jij verdient een standbeeld.


  Maak melding

 2. Als niet sportman snap ik deze houding van Seedorf niet, ik zou, als ik Seedorf was, met zo’n briljante voetbalcarrière, me daar totaal niet mee bezig houden. Niet Seedorf moet spijt hebben maar de 15 miljoen voetbalexperts die Nederland telt, misschien hadden die niet, als een stelletje imbecielen, het hele land oranje gekleurd, voordat ze de wereldcup gewonnen hadden. Als één van die twee trainers Seedorf één keer als aanvoerder van het Nederlands elftal had opgesteld was de kans groot geweest dat ze daadwerkelijk de cup gewonnen hadden.


  Maak melding

 3. In 2008 bedankte Seedorf voor het Nederlands elftal zolang Marco van Basten bondscoach was.

  Kijk en dat gaat dus niet.
  En dus eigen schuld dikke bult.

  Heel veel SuriNeds hebben in oranje gespeeld.
  Frank Rijkaard is zelfs 2 jaar coache geweest van Oranje.

  Discrimminatie is er niet. Wel gefrustreerde Surinamers.


  Maak melding

 4. Clarence heeft heel wat moeten stellen hier in Nederland. Zeer zeker met discriminatie.
  Er is een toneelstuk in het stadsschouwburg theater in Amsterdam hier over gemaakt. Het toneelstuk ging over het feit dat andere basisspelers zoals ronald en frank de Boer het dubbele verdienden dan Davids, kluivert, Bogarde en Seedorf. Terwijl hun scoorden. De gebroeders de Boer kregen een levenslang contract en onze jongens maar voor een paar jaar. Stel je voor dat jij je werk beter doet dan een collega en het bedrijf wordt groter door jou maar je collega krijgt meer geld. In voetbal salaris ging het om 100.000 gulden. een onze jongens kregen 50.000 gulden. Maar ze gingen ervan uit dat wij niet zouden klagen net als er ook nooit wordt geklaagd als er een vliegtuig aan de grond wordt gehouden in Suriname zonder dat de passagiers een ruime schadevergoeding krijgen. Wanneer houden we op om ons zo te laten behandelen en te schofferen.


  Maak melding

 5. Tedje
  je leeft in een illussie als je denkt dat er geen discriminatie is. Davids is uit de raad van Commisarissen gezet bij Ajax om discriminatie.
  Hij was zogenaamd alleen maar aangenomen om de surinamers te begeleiden. Als dat geen discriminatie is. Wanneer komen we op voor ons zelf? Of blijven we altijd die domme negers. Er moet een eind komen aan het feit dat we gediscrimineerd worden, als minderheden of allochtonen worden beschouwd. In plaats van te accepteren wat we ook maar toegegooid krijgen. We hebben Nederland groot gemaakt. Het wordt tijd dat ze iets gaan compenseren. In plaats van ons te gebruiken en uit te melken.


  Maak melding

 6. Clarence heeft grote voetbalprestaties geleverd, geweldig! Alleen hij kan voelen dat een ambitie m.b.t. het Nederlands elftal niet is waargemaakt. Voor zowel de Suri als de SuriNeds blijft hij een idool en wel vanwege datgene wat hem wel en excellent is gelukt. Hij heeft deze supporters niet teleurgesteld!
  Zijn carrière verdient geen traumatisch en krampachtige reacties van niemand! Woorden met een strekking van discriminatie, allochtoon passen niet bij de fenomenale prestaties, wel fenomenaal.


  Maak melding

 7. CLARENCE THE LEGEND! Jij bent een topper van de topste voetballer die ik ooit heb gekend een bussnisman er ook bij klasse maak je niet druk bigi! de wereld weet wat de gaande is maat! wie kan jouw toppe no body VEEL BLES

  IN BRAZIL!!


  Maak melding

 8. Gedane zaken nemen geen keer, let go! Zie jij die gasten ooit zonder onze spelers een prijs halen? Nooit!!!
  Dankzij landskinderen hebben zij het jeugdkampioenschap en 1 EK-titel behaald.


  Maak melding

 9. Clarence, voor eens en voor altijd HOUD OP OVER ORANJE. Ben je de fluitconcerten vergeten als je aan de bal kwam? Wat wilde je bewijzen? Dat je kan voetballen? Dat weten we ondertussen. Je bent de beste en daar heb je geen Oranje voor nodig. Ie ab wan jeje toe toch. De mensen hebben altijd gezegd, jou niet te willen, heb er vrede mee.


  Maak melding

 10. Ook Mark van Bommel had aangegeven niet in Oranje te willen spelen zolang van Basten trainer van Oranje was.
  Maar 1 ding heb je voor,Clarence, de Italianen lopen tot nu toe weg met je namens AC-Milan.
  The hell with the coaches van die vervloekte Oranje,ze vergeten dat de EK-kampioenschap enkel gewonnen is door die ZWARTE MOTOR van toen.


  Maak melding

 11. Seedorf is hier heel duidelijk in, maar goed je bent afhankelijk van de coach, en v Basten had geen zin in
  Seedorf, en v Marwijk dito, volgens hem was er geen plek voor Seedorf in het team, die was al bezet, en Clarence had geen zin om op de bank te zitten, dus dan houdt het op, maar deze man heeft veel bereikt laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

 12. Clarence no broko yu ede nanga deng witman.
  Je hebt het voetballend bewezend velen adoreren jouw over de hele wereld. Enkel hier in Holland ben je niet geliefd maar dat wist je toch? Je weet hoe het hier aan toe gaat.
  Heb je goed gekeken gisteren naar Ajax tegen Dortmund?
  Het beleid tegenwoordig in Holland is om geen elftal te creeren a la Frankrijk als je begrijpt wat ik bedoel.
  Edgar Davids weet precies wat er speelt in het Nederlandse voetbal, hij heeft het persoonlijk ervaren als lid van raad van commissaris, uitgemaakt dat je daar zit om bepaalde spelers aan te trekken. Hoe laag kun je zijn als mens zulke uitspraken te doen jegens Jouw persoon, getuigt van respectloosheid.
  Geen enkele speler in Nederland heeft het gepresteerd om jou te evenaren.
  Cruyff niet, van Basten niet,
  En laat dat ding gaan, geniet nog van je laatste voetbal jaren in Brazilië. En misschien mogen we jouw bewonderen als trainer van het Surinaams elftal.


  Maak melding

 13. Clarence Seedorf is niet de eerste voetballer die het niet bij een nationaal elftal heeft gemaakt, en hij zal ook niet de laatste zijn.
  Over het zwart witte gezeik van sommige Surinamers word ik zo zoetjes aan stront ziek.Van Bommel en kruif lagen elkaar niet , zelfde gebeurde met Van basten en van Bommel, als Van Bommel een andere huidskleur had dan was het volgens sommige Surinamers discriminatie.
  Ik ben echt benieuwd wat Seedorf gaat doen als Van gaal hem Vraagt om ambassadeur te worden van het Nederlandse Elftal tijdens de WK in Brazilie.
  Kluivert klaagde ook over het Nederlandse Publiek en nu zit hij naast Van gaal op de bank van het Nederlandse Elftal. In Suriname hebben ze die hele stadion van Seedorf leeg geroofd stelletje hypocrieten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.