Conferentie ACP-EU buitengewone uitdaging Suriname

39

PARAMARIBO, 19 nov – Suriname maakt de borst flink nat voor de conferentie van Euro- en ACP-parlementariërs. “Een buitengewone aangelegenheid met buitengewone uitdagingen”, zegt Rabin Parmessar, parlementariër en voorzitter van het organiserend comité. Na de enerverende aanloop met een bijna boycot, bereid het parlement zich voor op de komst van honderden politici met delegaties. Het is nu nog aftellen.

En de laatste hand leggen aan de organisatie, waar zowel publieke organisaties als particuliere bedrijven bij betrokken zijn. “Ik merk een enorme solidariteit tussen alle relevante instituten. Als land opereer je in zoveel organisaties. Er komen nog meer van dit soort activiteiten. Je krijgt zoveel public relations , meer mensen raken enthousiast met doorwerking naar het toerisme en de samenleving”, zegt Parmessar. Daar ligt onder andere de meerwaarde van de conferentie.

Er is ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro) voor uitgetrokken. Daar worden onder meer verblijf en vergaderplaats van betaald. Op den duur moet het zich terug kunnen betalen, dus wordt de beurs nu onbevreesd opengetrokken. Er worden zo’n vijfhonderd bezoekers verwacht en dat in relatief korte tijd. Dat kan voor een klein land best hectisch zijn. “Iedere dag zullen er nieuwe ontwikkelingen zijn, waar je antwoord op moet geven.”

39 REACTIES

 1. De zoveelste KAT in de zak.
  Twee jaren lang worden wij belogen door deze regering, van Chavez tot Obiang China zou miljarden investeren,India miljoenen,Investeerders die in de rij staan,dure ambassade in frankrijk, uiteindelijk blijkt het gebakken lucht en propaganda gelul te zijn.om maar te zwijgen over die beloftes die deze criminelen hebben gemaakt en niet zijn nagekomen.


  Maak melding

 2. Gaymap
  Jij bent ook een van die groote leugenaars;;jij schrijft”twee jaren lang worden wij belogen door deze regering'”Gaymap,jij woont niet in Su omdat te kunnen bevestigen,liegbeest dat jij ben.


  Maak melding

 3. Nederland reageert als een stampvoetende kwade oud-oom op wat er in Suriname gebeurt. Het terugroepen van de ambassadeur en het opschorten van de ontwikkelingshulp zijn overtrokken en het haalt niets uit.
  Ter illustratie de niet in te tomen ijver van Nederland om de vergadering van de EU-ACP landen niet in Suriname te laten plaatsvinden. Wat dat betreft heeft Nederland alle registers opengetrokken en de anti Surinaamse diplomatie werkte op volle toeren. Tevergeefs. Wederom moest Nederland met lede ogen toezien dat haar motie door de meerderheid van de EU-ACP landen van tafel werd geveegd.

  Dat Nederland zich aangaande Suriname als een ukkie gedraagt waarvan het snoepje is afgepakt komt met het onderstaande zeer goed tot uiting.
  De inkt van de pen waarmee de Surinaamse vice-president Robert Ameerali de amnestiewet op donderdag 5 april ondertekende – daags na het aannemen van het initiatief wijzigingsvoorstel amnestiewet in De Nationale Assemblee – was nauwelijks droog, of de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, riep ambassadeur Aart Jacobi voor spoedoverleg terug uit Paramaribo. Het leek een welhaast overspannen reactie.
  Alweer werd de ontwikkelingshulp voor Suriname stopzet. Het is al de vierde keer dat de hulp wordt opgeschort. In totaal heeft Suriname zes tot acht jaar geen hulp gekregen uit Nederland. Het effect zal nu zeer minimaal zijn. Het gaat om een laatste restje van 20 miljoen euro op een totaal van 1,6 miljard die in 1975 werd toegezegd. Suriname ligt er niet wakker van.
  Het lijkt erop alsof Nederland vindt dat Suriname straf verdient voor het feit dat Bouterse tot president van Suriname is gekozen.

  Nederland is feitelijk nu nog het enige land dat ferme taal heeft gesproken en allerlei sancties aan Suriname wil opleggen. In Suriname hoor je geluiden dat Nederland wellicht weer de rol van kolonisator wil gaan oppakken. Dat zal weliswaar niet meer gebeuren.
  Maar, die geluiden zeggen veel over hoe velen in Suriname denken over de actuele bemoeienis van ‘de Noordzee’ met de interne aangelegenheden van hun ‘switi Sranan’. Laat Nederland eindelijk eens werkelijk een stap terug zetten. Als de amnestiewet in strijd is met internationale wetgeving, dan zal Suriname daar ongetwijfeld door internationale rechtsorganen op worden gewezen. Maar, tot vandaag de dag heeft geen enkel internationaal rechtsorgaan laten weten dat Suriname in strijd met welk internationaal recht dan ook zou hebben gehandeld…..

  Het vorengaande is slechts een feitelijke weergave van de stand van zaken. Maar, helaas verliezen tegenstanders, gevoed door emotie, vaak de realiteit en werkelijkheid uit het oog en blijven beweren dat elke weergave van de realiteit loyaliteit aan Bouterse is. Voor mij is dat louter en alleen een zienswijze. Maar laat mij dit over zeggen; met emotionele gevoelens kan nooit wie dan ook worden gevonnist.
  Feit is dat Nederland in haar diplomatie tegen Suriname zwaar bakzeil heeft gehaald en nu met hangende
  poten naar het land moeten afreizen dat ze als ‘bananen republiek’ kwalificeert.
  We gaan er dan ook van uit dat de Nederlandse afvaardiging zich waardig zal gedragen wanneer de president van Suriname in het kader van zijn functie
  zal besluiten de delegatie toe te spreken.

  Suriname heeft aangaande haar beleid ten aanzien van Nederland dusdanig gewijzigd dat Nederland nu een minder voorname rol speelt in het geheel.
  Suriname ziet meer heil in een meer zakelijke relatie tussen de overheden van beide landen.
  Misschien is het ook mede daardoor dat Nederland haar stampvoetende houding heeft aangenomen tegenover Suriname. Wie weet.

  De relatie met Nederland is gestoeld op historie. Er zijn gemeenschappelijke kenmerken n.l. de taal, de wetgeving en de Surinamers woonachtig in Nederland en de Nederlanders woonachtig in Suriname die ertoe bijdragen dat de verbondenheid altijd zal blijven bestaan met Nederland.


  Maak melding

 4. Op den duur moet het zich terug kunnen betalen, dus wordt de beurs nu onbevreesd opengetrokken.

  ,,ai boi Parmessar…en wat als dit niet het geval is???

  wat jij doet = geld lenen,..naar de casino gaan in de hoop op de jackpot, terwijl thuis kinderen zitten met een hongerige maag!!!


  Maak melding

 5. Balans 2,5 regering Bouterse:

  – Grondrechtenvraagstuk oplossen (fail)
  – Realisatie AZV (fail)
  – 18.000 woningen (fail)
  – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden (fail)
  – Verkeersveiligheid krijgt grote aandacht (fail)
  – Voedselschuur Caricom (fail)
  – Bouw bruggen (fail)
  – Highway naar Brazilie (fail)
  – GPS in bussen (fail)
  – Aanleg dijken (fail)
  – Diepzee haven (fail)
  – Export water naar Afrika (fail)
  – Luchthaven Suriname gaat fungeren als hub (fail)
  – Investeerders zullen de weg naar Suriname vinden (fail)
  – kwaliteitsverbetering Onderwijs (fail)
  – hervorming goudsector (fail)

  Gelukt door Bouterse:

  – Parlementariërs krijgen zakgeld
  – Verhoging AOV
  – Verhoging soldij
  – opening nietszeggende ambassades
  – Conferentie ACP-EU

  En maar de eeuwige slavernij troefkaart blijven spelen. Bovengenoemde punten zijn een feit ! 2,5 Bouta en de bevolking betaald een hoge prijs. Bouta heeft een error in kop. Exit met die gast.


  Maak melding

 6. dunant,..had ik ook gezien, maar met een 0 erbij komen wij aardig in de buurt!!!!

  veel geld mang en dit alleen om grootdoenerij terwijl a volk e pina!!!


  Maak melding

 7. Ik wou dat ik een vliegtuig had. Zomaar voor mezelf. Dan kon ik ook even ergens naar toe met mijn familie of vrienden. Natuurlijk heb ik mijn zoon bij mij, want ik heb een bodyguard nodig of misschien kent hij wel de mensen die ik misschien ga ontmoeten. Weet je nooit.
  Get to gether met oude handelsrelaties, smokkelaars, wapenhandelaars. Die arme studenten krijgen een pakketje. Het is bijna Sint Nicolaas. O ja, er is ook een speciale vergadering met dat mooie vrouwtje uit Columbia in Cuba. Zij spreekt Nederlands, dus makkelijker kan het niet. Stel je voor dat zij uit de school klapt. Vrouwen kun je niet vertrouwen, kijk maar naar die hoge piet in de US, die is toch ook omgevallen. Zo’n sterke man en netjes getrouwd, zovele jaren lang. Vervelend voor de mensen is dat, al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Heb je je hele verdere leven slapeloze nachten. Hebzucht en jaloezie zijn verwant aan elkaar.
  Ja, ik wou dat ik een vliegtuig had, kon ik vliegen naar reunies, familie en lekker winkelen met vrienden ergens in een mooi land met goed geasfalterde wegen en beschaafde mensen. Zou ook kunnen vliegen naar het binnenland en onder een waterval zitten of in een soela.
  Maar ja, ik ben maar een arm mens. Af en toe ga ik weleens vliegen. Omdat ik ergens nog een oude moeder heb en een dochter die mij graag bij zich heeft. En als ik terug ben, moet ik weer gaan sparen voor de volgende trip…..
  Maar ik ben een gelukkig mens. Geen wapens, geen drugs en ik probeer niemand te vermoorden.Tja, ik was even aan het mijmeren. Als je luistert naar nieuws, denk je verder en slaat je fantasie op hol.
  Lieve mensen, het is vandaag maandag en de vogels fluiten. Als je op straat gaat, beroof niemand, rijd voorzichtig. Wij willen allemaal graag weer naar onze geliefden vandaag. Geniet van deze mooie dag.
  Albert Einstein zei:..”Men hoeft de wereld niet te begrijpen, men moet alleen zijn plaats erin weten te vinden”.
  GEEN PANIEK, NIETS IS ONDER CONTROLE !


  Maak melding

 8. ONZICHTBARE ZWERVERS:

  ‘DE HOGE PIEFEN VAN ACP-EU MOGEN ONS NIET ZIEN’

  Aldus (pero).
  (17/11/2012-Bron dwt.com) MENS & MAATSCHAPPIJ.

  ZWERVERS, DAKLOZEN & LANDLOPERS. Ze zijn onverzorgd en onvoorspelbaar, schelden voorbijgangers uit, zijn drugsverslaafd, psychotisch en agressief. Tenminste, dat zien we aan de oppervlakte.

  Eén ding is zeker: tijdens de aankomende ACP/EU vergadertop gaan we er weinig van tegenkomen.

  De regering van (DADA & CO) heeft bepaald dat ze de stad een slecht aangezicht geven, dus alle thuislozen in de binnenstad worden sinds dinsdag onzichtbaar gemaakt.

  Ook die Paarse (pero & Paraman) zullen onzichtbaar worden gemaakt door hun eigen (DADA).

  Namens onze Paarse en slimme verslaggever (sra-JUDESKA) uit het koude kikkerland (olland)


  Maak melding

 9. De genodigden zal worden voorgehouden hoe keweltig deze regering is. Vele beloften zullen weer worden gemaakt en voorgehoeden. de vele genodigden zullen zich te goed doen aan al dat lekker eten,drinken en nog veel meer. Ondertussen kreperen vele arme ndpdrommels en breken ze hun hoofden om te overleven. Gratis eten,drinken en huisje, zoals beloofd op vele berm komedieshows door hun geliefde lijder zijn ijle dromen. Ondertussen gaan vele ndp-jongeren koekeloerend naar andermans goed aan het werk. Wat een aanhangers, ze verdienen de komende ontwikkelingen en die zijn verre van rooskleuring. Ondertussen vernietigen ze samen met vele ndpbonzen het binnenland,gedreven door hebzucht naar goud.


  Maak melding

 10. Beste Koos de Jong: Ijzersterke lijst.
  Geen speld tussen te krijgen

  Ik ben benieuwd naar de reactie van de Paarse Meute.

  Maar die blijven dan meestal muisstil


  Maak melding

 11. BRAVO NDP met het behaalde resultaat.
  De NPS/VHP moeten zich zelve opheffen als ze zelf respect hebben.De grootste boos doener in Suriname is de NPS.Deze aanhangers dansen voor hun leider.Er zit geen visie bij deze mensen.


  Maak melding

 12. als zal mij niet verbazen,als na deze converentie parmessar de laan wordt uitgestuurt..,let maar op..

  zo gaat dat binnen de ndp.

  kijk maar naar de ambassade in den haag..


  Maak melding

 13. Tsja, als je een arbeidstempo van ‘zeve-eve’ gewend bent, dan is het inderdaad een buitengewone uitdaging om zo’n conferentie te organiseren.

  Eindelijk eens peentjes zweten voor je loon!

  Ik hoop dat de participerende ondernemers er een slaatje uit weten te slaan.
  Leg je eigen netwerk aan en wacht niet op de suri- parlementariërs.
  Wss liggen die na de Conferentie ‘ergens’ voor pampus, vanwege de ‘drukke’ werkzaamheden.


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar, hoe is het mogelijk dat het volk vertrouwt op een man die het land na de staatsgreep in de jaren tachtig aan de rand van de afgrond heeft gebracht, hoofdverdachte is in de Decembermoorden en veroordeeld is voor drugshandel ? Notabene een president die al haar beloftes heeft geschonden.

  Deze vragen houden mij iedere dag bezig.

  Misschien kan een NDP Groupie deze vragen beantwoorden. Wat maakt Bouterse zo bijzonder ?


  Maak melding

 15. Koos,

  Met het getoonde ‘verlanglijstje laat je zien dat deze regering eentje is van ambities. Een regering die verlangt naar vooruitgang voor land en bevolking. Een regering die aspiraties heeft. Een regering die een bepaald doel voor ogen heeft. Een regering die duft voor het allerhoogste te gaan.
  De vorige regering heeft jaren beloofd de aov en de kinderbijslag te verhogen, ze hebben altijd beloofd
  werk te maken van de diaspora, hebben altijd beloofd
  de visum voor ons (surinaamse Nederlanders) af te schaffen. In 10 jaar tijd is daar absoluut niks van terecht gekomen. En nu verwacht je van deze regering dat ze binnen 2,5 jaar al hun beloftes waar maken?
  Koos, als Suriname een sprookjesland was en bestuurd werd door tovenaars en feëen dan zou ik zeggen dat je 100% gelijk had. Immers tovenaars en feëen hebben een toverstaf waarmee ze in een keer dingen gedaan kunnen krijgen.
  Echter mensen die enige realiteitszin hebben kunnen
  begrijpen dat je een diepzeehaven, een highway, 18000 woningen etc.. onmogelijk binnen 2,5 jaar kan realiseren. Zelfs onze zogenaamde super president Obama, zou dat niet gedaan krijgen.
  Koos, wist je dat Obama bij zijn aantreden 4 jaar geleden 508 beloftes heeft gedaan?
  Anno nu zijn er daarvan 162 waargemaakt.
  voor 50 heeft hij een compromis gesloten, 56 heeft hij verbroken, 64 heeft hij laten liggen, 174 is hij nog mee bezig en 2 is hij zelfs niet aan toe gekomen.
  Als je dus die vergelijking qua beloftes trekt met Amerika dan doet Suriname het niet eens zo slecht, immers hun regeerperiode is nog niet afgelopen.

  Koos, naast de beloftes die gedaan zijn is de regering uiteraard ook bezig met de economie van het land.
  De huidige regering heeft gezorgd voor een economische groei van gemiddeld 4,5 procent in 2011 en 2012, en de verwachting is dat de groei in 2013 rond de 5 procent zal zijn.
  Het is de surinaamse autoriteiten gelukt om fiscale oneffenheden weg te werken en om stabiliteit te bewerkstelligen op zowel het valutakoers als op het prijzenfront. Daarnaast is er gezorgd voor een
  een positieve investeringscyclus en groeiperspectieven. Ook is de performance van de economie aanzienlijk sterker, vergeleken met landen van dezelfde kaliber. Het terugdringen van het begrotingstekort, houden van de staatsschuld beneden de twintig procent, dit zijn allemaal verdiensten van de huidige regering.
  Deze constateringen zijn gedaan door internationale instanties zoals IMF, IDB, de wereldbank etc, en zijn geen beweringen die uit de hoge hoed getoverd zijn.

  Koos, de inkomsten uit het goud zullen geheid toenemen dan kun je ervan uitgaan dat de beloftes versneld ingelost kunnen worden.
  Geduld is een schone zaak!
  Over nog eens 2,5 jaar zal je zeggen; ai, die mannen hebben veel beloofd maar hebben ook veel waargemaakt!


  Maak melding

 16. DUSDAt==Ik geef u 10 op uw schrijven.u bent een zeer POSITIEF persoon.petje af voor u.ik zie dat er alleen maar minnetjes staan.maak u zich niet druk.u bent tenminste recht voor zijn raap.HOUDEN ZO.HET ZIJN STELLETJE ZIELEPIETEN die suri niet gunnen.

  ik zou graag deze gezichten i/h echt willen zien als onze mooie suri paradijs begin te worden.

  bovendien niet alleen suri wordt topland maar heel ZUIDAMERIKA.

  I LIKE YOU


  Maak melding

 17. triest triest triest met sommigen op dit forum als het gaat om suriname .ik ben ook een surinedl maar hoop dat mijn land er boven op komt ,en het gaat ook redelijk goed .ik zal altijd duimen dat het goed gaat ongeacht mijn politieke kleur. het is mijn land al woon ik 8000km vandaan .volgens mij hebben sommigen geen enkel binding met suriname anders reageert men niet steeds negatief .
  laat ik het zo zeggen …goed dat deze mensen die negatief zijnen denken in nedl wonen en geen enkel inbreng hebben in suriname .


  Maak melding

 18. Zo moet het wezen. Laat de FRONT kudde met elkaar twisten over dit leesvoer. We zullen nog meer voer voor gooien uit de varkensstal laten hun opvreten onder elkaar. NDP’rs lachen zich rot hoe ze onder elkaar pret maken zonder tegenstand. Genieten maar FRONT kudde.

  Maaaaaaaaaaar, NDP en Suriname gaan door met hun successen.


  Maak melding

 19. @Jaïr, de waarheid is soms hard om aan te horen.
  =Venetiaan heeft, zover ik mij kan geheugen nooit beloftes gedaan aan het volk.

  =Wat Venetiaan wel gedaan heeft is heel veel puin opruimen die de vorige regeringen, vanaf 1980 hadden achtergelaten.
  =Wijdenbosch/Bouterse hebben toen een leeg kas achtergelaten.

  =Venetiaan heeft orde op zaken gebracht en deze regering had gedacht een zak geld te kunnen krijgen om ermee te gaan smijten.

  =Als Venetiaan puin moet opruimen kan hij nooit salaris, AOV, kinderbijslag en dergelijke gaan verhogen.

  =Een ding::onder Venetiaan was er wel rust en stabiliteit. Ook heeft Venetiaan altijd via de DNA zijn zaken kunnen oplossen.

  =Vandaag op de dag doet Bouterse geheimzinnige zaken ZONDER toestemming van de DNA.


  Maak melding

 20. de grote dag breekt aan voor de waarachtige surinamer die zijn hart verpand heeft aan dit land…suriname moet op de kaart gezet worden ..denoots met al ons gebreken maar wij bepalen wat er gebeurt niet de buiten stander of de kolonisator en zijn aanhang… die steeds met hun waardeloze theorie komen op draven achter die pc verder komen ze niet . boycotten niet gelukt nog door front nog door olland wat willen ze nog meer …wij gaan ze bewijzen dat ze alleen maar dom bezig zijn en vinden deze mensen dat ze niet voor redimusus uitgemaakt moeten worden !!! mie taigie ding mang dies keba draai drie lees salto dang smeer oeng ka .
  ik hang de vlag uit mie mang .

  bouta go go


  Maak melding

 21. wat een pracht land hebben jullie. ben pas terug uit suriname , wat een vooruitgang sinds mijn laatste bezoek van 8 jaar geleden , groetjes Marjolein.


  Maak melding

 22. Mensen TYPISCH!
  “mie taigie ding mang dies keba draai drie lees salto dang smeer oeng ka .
  aldus de SCHAAMTELOZE WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE CASSAVE PLANTER.

  Dit komt van een entiteit die VOORUITGANG predikt!
  😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
  strede strede bouta kraktie gheghegheghehawhuawhuawhuahahahaha!


  Maak melding

 23. Wat ik voorspel in de toekomst in de relatie suriname nederland begint zich al bij ex-kolonisators Spanje en Portugal voor te doen. Zij zullen hulp vragen bij hun vroegere kolonieën in zuid-amerika om de crisis in hun land op te lossen. Suriname kan de mogelijkheden vanwege een tekort aan technocraten niet voor 100% benutten de goudvoorraad en houtexploatie en andere natuurlijke hulpbronnen. Maar als de economische groei zich zo blijft voortzetten word Suriname binnenkort ook een welvarend land. Nederland heeft het heel moeilijk op dit moment en de staatsschuld blijft maar oplopen en volgt Frankrijk binnenkort op als zorgkindje van Europa ondanks het feit dat zij zoveel geld pompen in de europese pot en minder ontwikkelingshulp naar landen gaan waar dat nodig is en waar Nederland het lobbyen ook moeilijker maakt haar exportproducten kwijt te raken. Nederland geeft maar verwacht met de ander hand ook weer haar deel.
  Met Bouterse aan het roer in Suriname weet Nederland dat zij geen kans maken ook een graantje mee te pikken van Surinames welvaart op de wereldmarkt op dit moment.
  Bouterse gaf al een teken naar Kwakoe toe met de financeile hulp dat het Suriname voor de wind gaat.
  Op dit moment geniet Suriname internationale waardering
  en bekendheid en willen vele naties samen werken met een land dat groeit op de wereldmarkt. En dat Suriname
  nu voldoende merken in zijn internationale marktafzet.
  Het ontbreekt Suriname nog aan intellectuelen om het markeconomisch vraagstuk meer tot ontwikkeling te brengen. De juiste prioriteiten moeten gesteld worden en moet men investeren in beton, onderwijs, kennis en innovatie.


  Maak melding

 24. Suriname maakt zijn borst goed nat betreffende ACP/EU conferentie, dat zal wel nodig zijn, vooral als het gaat over mensenrechtenschendingen, en grondwetrechtenschendingen.


  Maak melding

 25. wat een farce: linda en Hollandse griet: komen uit het niets en zijn de grootste Bouterse fans.

  Hoeveel van deze NDP stumpers zitten er op deze site met 30 nicknames en denken ze nu echt dat intelligente mensen daar intrappen.


  Maak melding

 26. Jaïr: “Koos,

  Met het getoonde ‘verlanglijstje laat je zien dat deze regering eentje is van ambities. Een regering die verlangt naar vooruitgang voor land en bevolking. Een regering die aspiraties heeft. Een regering die een bepaald doel voor ogen heeft. Een regering die duft voor het allerhoogste te gaan”

  Ik ga mee doen aan de Olympische Spelen en ik ga wiinen de 100 meter sprint, 400 meters vrije slag, wordt bokskampioen en win de marathon.

  Ik ga dus voor het allerhoogste en zit vol met ambities.

  Of ben ik nu een notoire fantast die iedereen maar van alles op de mouw spelt en eigenlijk helemaal niks presteert.

  Onze Paarse Ezels weten zelf een lijst met tientallen niet gerealiseerde beloften te gebruiken als bewijs van ambitie.

  Wat een idioten.


  Maak melding

 27. Hotels en pensions verdienen goed. Veel seminars, recepties, gasten uit het buitenland en we hebben allemaal een mooi pak gekocht en een nieuwe jurk. In de ochtenduren sexy korte rokjes en in de avonduren in het lang. Wat zal er veel eten worden geserveerd en de alcohol zal rijk elijk vloeien. De straten zijn schoon geveegd en de trottoirs zijn mooier, minder gaten en je kunt rustig lopen op hakjes. Die zijn tegenwoordig heel hoog, dus moet ik zeggen “hakken” niet hakjes. De zwervers zijn opgeborgen en de honden mogen alleen maar gluren achter de hekken. Wel veiliger,hopelijk worden ze nu niet aan de ketting gehouden zonder bak met water. Wat is het tegenwoordig warm. Laten we maar binnen blijven en kijken en luisteren naar de beelden op de tv. Immers zijn heel belangrijke mensen gearriveerd in Suriname. Veel speeches, handschudden en beleefd glimlachen tegen vriend en vijand. Toch een nachtmerrie voor de mensen die andere mensen niet willen horen of zien. Zullen die zich nu ziek melden ?
  Maanden geleden was er toch een hele djoegoe djoegoe over het gaan of niet gaan. Vanwege doorgedrukte amnestiewet? Misschien vergis ik mij en is alles al uitgepraat of beloftes gedaan. Want belangrijk is nu dat we ons netjes gedragen, geen stakingen, geen vuil op de weg, geen demonstraties. Breng Uw gasten niet naar de wijken waar de goten stinken en de mensen geen licht en water hebben. Dat komt allemaal nog wel goed……!?
  Ik hoop het, want dat soort zaken zijn belangrijker dan al die zgn belangrijke mensen, de speeches, de recepties,de beloftes……
  Zoals een schitterende bloem, die vol kleur is maar zonder geur,
  zo blijven goed gesproken woorden van wie er niet naar handelt, zonder vrucht.


  Maak melding

 28. @ Henk,

  ‘Hoeveel van deze NDP stumpers zitten er op deze site met 30 nicknames en denken ze nu echt dat intelligente mensen daar intrappen’.

  Henk,

  Intelligentie is een mentale eigenschap met veel verschillende functies; zoals de mogelijkheid overeenkomsten en verschillen op te merken in waarnemingen, zich in de ruimte te oriënteren, te redeneren, plannen te maken, problemen te doorgronden en op te lossen, in abstracties te denken, te kunnen relativeren, ideeën en taal te begrijpen en te produceren, informatie op te slaan in het geheugen en daar weer uit op te halen en te kunnen analyseren, te leren van ervaringen.

  Henk, het is begrijpelijk dat jij heel graag de status
  intelligentie bestempeld wil krijgen, wie zou dat niet willen. Maar sorry, mensen constant beledigen en onzinnge benamingen geven en constante negatieve en eenzijdige benaderingen van zaken staat absoluut niet synomiem aan intelligentie.
  nogmaals, sorry!

  Henk, mensen die geen ambitie tonen bereiken niks in het leven.
  Als jij zegt dat je de 100 meter zou willen winnen of de marathon of de 400 meter vrije slag etc… dan is
  dat niet onmogelijk.
  Ambitie is het streven om het hoogste te bereiken,
  het streven om gestelde doelen te verwezenlijken,

  Wanneer de wil en de inzet aanwezig is dan is in feite
  bijna niks onmogelijk om te bereiken.
  Ambitie begint altijd met het aangeven van je doelen.
  Daarna geef je aan hoe deze doelen te verwezenlijken.
  En daarna komt het aan op je inzet, je geestdrift,
  je enthousiasme, je ijver, je begeestering, je bezieling, je animo, je zelfopoffering, je gretigheid,
  om die doelen na te streven.
  Ambitie wil ook niet zeggen dat alles wat je wilt, ondanks je inzet, ook zal lukken omdat bepaalde zaken weer te maken hebben met externe omstandigheden waar je geen invloed op hebt.

  Henk, in de loop der jaren zijn er ongeloofelijke prestaties geleverd door mensen op allerlei disciplines, er zijn allerlei uitvindingen gedaan.
  Ooit waren dit dromen van gewone mensen zoals jij en ik. Maar omdat deze mensen ambities toonden hebben ze
  hun droom kunnen waarmaken. Sommigen werden zelfs voor gek uitgemaakt.
  De brug over de Suriname rivier is ook ontstaan uit een droom ( een bijna onmogelijke droom).
  De opoffering was enorm. De Surinaamse bevolking heeft daar zwaar de tol voor moeten betalen.
  Maar uiteindelijk is die brug en tegenwoordig zijn we allen zeer trots dat die brug er is en elke toerist wil graag een keer over die brug rijden.
  Maar zonder die ambtitie, zonder dat doorzettingsvermogen en opoffering, zouden we nu nog steeds met de pont de suriname rivier over moeten steken.
  Soms wordt zelfs het onmogelijke mogelijk gemaakt.
  Zonder die ambities, die wil, die droom,
  die overgave om onmogelijke doelen na te streven,
  was Obama nimmer president van Amerika geworden.

  Koos, het is jouw recht om kritiek te hebben
  op mensen die bepaalde doelen willen na streven.
  Maar het zeer kwalijk wanneer je ambities en het streven naar vooruitgang wil afdoen als onzin en fantasie.
  Koos, Vele verworvenheden van nu hebben te maken met dromen van vroeger.


  Maak melding

 29. @ Koos de Jong

  Meneer de Jong, bezit U de Surinaamse- of de Nederlandse nationaliteit ? Als U de Nederlandse nationaliteit bezit geef ik U in overweging zich aan te melden bij het voormalig “Wolvenbuttel”.


  Maak melding

 30. HAHAH als de regering Bouta een conferentie een hele grote uitdaging vind, dan vraag ik me af wat van de plannen van bouta terecht zal komen, zoals mooi opgenoemd door Koos de Jong (met resultaat):

  – Grondrechtenvraagstuk oplossen (fail)
  – Realisatie AZV (fail)
  – 18.000 woningen (fail)
  – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden (fail)
  – Verkeersveiligheid krijgt grote aandacht (fail)
  – Voedselschuur Caricom (fail)
  – Bouw bruggen (fail)
  – Highway naar Brazilie (fail)
  – GPS in bussen (fail)
  – Aanleg dijken (fail)
  – Diepzee haven (fail)
  – Export water naar Afrika (fail)
  – Luchthaven Suriname gaat fungeren als hub (fail)
  – Investeerders zullen de weg naar Suriname vinden (fail)
  – kwaliteitsverbetering Onderwijs (fail)
  – hervorming goudsector (fail)


  Maak melding

 31. heten ze nu koos de jong of henk molenaar, het zijn aivd aapjes, die maar één taak hebben: beinvloedt de surinaamse opinie negatief! bah bah bah, het zal je beroep zijn! witte nederlanders weten echter niet beter, dat bewijst hun geschiedenis: 400 jaar slavernij. 200 jaar apartheid, 20 jaar joden vervolging; 400 jaar onderdrukking van indonesie, onderdrukking van homo’s, vrouwen en bejaarden en de laatste jaren tot heden: misdaden tegen de menselijkheid in irak, afghanistan, sebrenica, libye, ivoorkust, haiti enz enz enz


  Maak melding

 32. @suriboy ,..wat hem wel gelukt is die amnestie, die begroting van 81 miljoen dollar (computer van 9000 dollar etc.)en zijn eigen vermogen is verdriedubbeld, ..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.